9874
A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
-
hiper fizikus #9112 Egy erőgéppel szemben az ember tehetetlen, ahol az erőgép lehet harci erőgép is, aztán az sem igaz, hogy az ember a legolcsóbb, mert a gyárakban épen azért használnak robotokat, mert olcsóbak, megbízhatóbbak az embernél, és sorozatban gyorsan előállíthatók. A szegény országok pedig nem mernek újat húzni a gazdag országok hadseregeivel.
-
LacAI #9111 Ez egy nagy nagy tévedés . Az ember nem kerülhető meg sehogy sem ,plusz a legolcsóbb "eszköz" konkrétan terem magától. Nem kellenek gyárak ,fejlesztések ,csak némi idő. Kisebb csetepatékban valóban lehet az általad említettekkel operálni de nagyobb konfliktusokban bezony ott kell hasalni a sárban ,pórban.Plusz hány országnak van erre pénze? A szegényebb ország ,országoknak marad a jó öreg emberanyag.
-
hiper fizikus #9110 Az, hogy milyen fegyverekkel fogjuk vívni a harmadik világháborút az már körvonalazódik. Magasan komputerizált távirtányításos és önvezérelt harci eszközökkel. Lényegében a gépek csatája lesz, és az emberek csak a híradókat fogják bámulják majd.
Alakulóban van egy újabb feszültség góc a biztonságpolitikában, és ez a 30 milliós kurd államalapítási törekvések.
-
#9109 A muszlimszaporulat következtében akár már két generáció múlva háttérbe szorulhatnak az őslakosok Európában -
#9108 Azt sehol sem említik meg nagyon,hogy a kóreai rakéta,amit "átlőttek japán felett" az kb 770 km magasan repült el japán felett,és 2000kmre csapódott be japán tengerparttól.Összehasonlítás képen a nemzetközi űrállomás 330 és 420 km között repked. Az utasszállító pedig 10! perccel később haladt át ott ahol a rakéta becsapódott,mondanom sem kell mekkora esélye volt eltalálni bármit is. Még ha pont ott is repült volna a repülő ,gondolhatod mekkora esélye van eltalálni.
Persze nagy baj h éles elméjű ezzel szórakozik,meg az atombombákkal,akkor kellett volna megfogni még kim jong ilt,amikor nem volt atomja.
Mi történne ha kitörne a háború: az kb dél kórea szopná meg,ott vannak a határom az ágyúk,szétlőnék szöult 5 perc alatt,és még esélyes hogy atomot is kapnak. humanitárius válság,rakás nagy cég összeomlik,ami világszintű hatást gerjeszt(samsung,daewoo,hyundai,hankook tire,kia),ha erre még kapnak egy atomot is akkor kb annyi a kóreai félszigetnek pár évtizedre.
Ballisztikus rakétát,amit amcsikra lőnek,főleg hogy csak egy robbanofejes,nagy eséllyel leszedik a védelmi rakéták,több robbanófejes rakétája nincs észak kóreának.De ha mégis becsapódik,pl guam ,hawaii szigetek esetleg usa nyugati part,szintén katasztrófa,ráadás trump küldené a vissza atomot szó nélkül.
Háborúnak vége,atomot se kapott senki,jön az újjáépítés,két kórea egysülése,ami dél kóreának és a világnak hatalmas pénzügyi teher lenne,ez nem egy kelet és nyugat németország egyesülése,sokkal rosszabb.A létrejövő állam USA barát lenne,amerikát ismertve telirakja légibázissal meg rakétavédelmi rendszerekkel,mert mindenhol ezt teszi,ami a kínai határ mellett biztos nem fog tettszeni a komcsiknak.
Most észak kórea fasza ütköző övezet kína előtt,és mondanom sem kell hogy a legkönnyebb behatolási lehetőség egy esetleges usa-kínai háborúban a szárazföldi egységeknek,már ha marad szárazföldi egység egy ilyen háborúban...és akkor még ottvannak az oroszok is egy köpésre
Mert van az a mondás hogy nem tudjuk mivel fogjuk vívni a harmadik világháborút,de a negyediket biztos hogy kövekkel és botokkal...
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2017.09.26. 10:36:24 -
hiper fizikus #9107 Ugyan már ...
Az is figyelembe veendő, hogy Észak-Kórea Japán felet többször balisztikus rakétát lőt át, és ezek a rakéták az USA szigetei közelében csapódott a tengerbe, meg azt is hogy az egyik rakéta majdnem eltalált egy polgári Boing repülőgépet. Aztán az sem mindegy hogy eddig milyen politikai probokációnak minősülő kijelentéseket tet Észak-Kórea. ...stb.? Én személy szerint csak azt sajnálom, hogy ezt a két tanulmányomat nem használják fel Észak-Kórea ellen a szellemi vitákban, sajnos csak materiális szinten kívánnak viaskodni egymással !!!
-
ManoNegra #9106 Észak-Korea: Amerika hadat üzent nekünk
Donald Trump hadat üzent Észak-Koreának így mostantól az országnak minden joga megvan arra, hogy minden légterébe belépő vagy a határához közel repülő amerikai harci gépet lelőjön – jelentette ki Ri Yong Ho, Észak-Korea külügyminisztere a CNN szerint.
Az ország azt értelmezte háborús üzenetként, hogy hétvégén az amerikai elnök azt írta a Twitteren: ha Észak-Korea nem változtat a retorikáján, nem fog sokáig létezni. Pénteken pedig amerikai nehézbombázók repültek el Észak-Korea partjainál. A politikus hozzátette: a világnak észben kell tartania, hogy Amerika üzent hadat Észak-Koreának, nem pedig fordítva. -
ManoNegra #9105 Srácok, ne hozzuk át az NWO-t, ha egyszer már külön topik van arra. Ez maradjon meg a biztonságpolitikának, NWO és belpol mentesen..
Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2017.09.23. 20:32:57 -
Saintgerman #9104 Nem a munkaerőhiány, van a dolgok mögött, hanem az, hogy a Cabal már letett arról a tervéről, hogy kipusztítsa az emberiség 90% át a hatalma megtartása érdekében. Erre elővette a következő opciót, elég ha a fehér embert kipusztítsa, mivel az az egyedüli riválisa. Erre a célra már régen elő lett készítve muszlim vallás, a hívei Allah akaratát teljesítik, amikor visszaveszik a hitetlenektől, ami amúgy is mindig Allah é volt... és megy minden tovább ugyan azzal a vezetéssel... a tervek szeint.. -
maki85 #9103 a világ szinpadának főszereplője
Lehet, hogy páran úgy vélik, hogy ez nem tartozik a biztonságpolitikához, de ha ez nem, akkor mi???
Ja igen É-Korea, és USA.
De szerintem az két öntelt fickó vetélkedése, ami ahhoz is vezethet, hogy leég a hajunk.
Utoljára szerkesztette: maki85, 2017.09.23. 15:55:23 -
maki85 #9102 ez egy nyolc éves cikk, de még mindig időszerű, és persze az is fog maradni
csak a szereplők nevei változnak -
maki85 #9101 Németországnak évi kb 200 000 új munkavállalóra van szüksége, hogy ne omoljon össze a gazdaság.
Ebből már ki lehet sakkozni, hogy kik is azok, akik létezésében "mi" nem hittünk.
Vélem, hogy legnagyobb hunyók az úgynevezett "világpolgárok", akik számára a profit az isten, és ezért nem általottak a történelem folyamán oly sok háborút kirobbantani, de talán a csúcs az I. és a II. világháború volt.
Mert ha nincs áru, és pénzforgás, az számukra a vég.
Európa elöregedett (sajnos), vagy legalább is arrafelé halad, és "nekik" kell a friss vér.
Nincsenek holmi fennkölt elveik, eszméik.
Te is tudod bizonyára, hogy mind a kettő vh-ból az USA óriási nyereségget profitált.
No nem a köznép, hanem "tudjuk kik"
Ugye te is ezekre gondoltál, amikor ezt írtad:" akiknek nemrég még a létezésében sem hittetek"???
Vagy gondolod, hogy az emberi fajnak szüksége van "másvalakikre", akikre rávetítheti a végtelen gonoszságát????
Utoljára szerkesztette: maki85, 2017.09.23. 15:34:13 -
Saintgerman #9100 nem hülyült ez meg, nagyon is észnél van merkellel együtt. nem az épeszűséggel van a baj sem a pápánál, sem a ténsasszonynál, hanem azzal, hogy mindkettő ugyanazok utasítását vitelizi ki, akiknek nemrég még a létezésében sem hittetek -
#9099 Előbb bővíteni kéne, hogy legyen pl. az Arab-félsziget felé vezető útvonal, aztán az eddigi útvonalakat meg kell szüntetni :D -
maki85 #9098 meghülyült??
persze az is lehet, hogy személyesen akarja irányítani a kereszténység földbe döngölését -
hiper fizikus #9097 Lényegében igen. Ugyanis meg kell mutatni a veszélyes politikai rendszerekről, hogy hamis a filozófia, amire épülnek. Erre szolgál a "A retorika evolúciója, avagy demagóg-operátorok az analitikus retorikában !" ZIP/HTML elméletem. Továbbá olyan pozitív filozófiát kell felkínálni a hamis filozófiával szembe, ami helyetesítheti a hamis filozófiát. Erre szolgál a "A politikai rendszerek tőkemátrix elmélete !" ZIP/HTM elméletem.
Abban LacAI -nak igaza van, hogy hatékonyabban kellene terjesztenem ezt a két tanulmányomat, meg is próbáltam, de nem kaptam visszajelzét rá.
-
LacAI #9096 Ejnye . Ez kicsit erősre sikeredett mesterem.
Van egy mondás. Aki tudja csinálja ,aki kevésbé az tanítja aki meg sík hülye hozzá na az meg magyarázza.
Tudod kíváncsi lennék én ,hogy te hogy reagálnál ha fütyülnének a golyóbisok a füled mellett.
Persze ezt sosem tudjuk meg hála az istennek és még a bátorságot sem veszem arra,hogy minősítselek,de nem szeretnék veled háborúba menni ezt azért érzem:)
Tudod vannak azért elegen ebben az országban akik nem beszélnek róla,nem találnak ki hangzatos dolgokat, de ha kell hát odaállnak .
Ha a szíveden viseled ezt a dolgot nosza irány a parlament vagy bármi más mondjuk írj levelet az ENSZ nek ,hátha ott okos emberek meglátják a gyémántot az írásaidban.
-
Pares #9095 És a te "aktív változtatási próbálkozásaid" miben is nyilvánulnak meg? Hogy kitalálsz elméti modelleket és azokat itt reklámozod? -
hiper fizikus #9094 Hát épen erről van szó, ti csak leírjátok, hogy mi van a nagyvilágban a biztonságpolitikával kapcsolatban, de avval egy cseppet sem foglakoztok, hogy ezt aktívan megváltoztasátok! Sőt odáig mentek, hogy az én aktív változtatási próbálkozásomat trolkodásnak kiáltjátok ki. Ez kicsinyeség. Ha rajtatok múlna, akkor Budapest esetleges bombázását is dühösen megvitatnátok itt, de semmit se tenétek ellenébe!
-
Pares #9093 "Ott - legalábbis a híradások szerint - annyira agymosott a tömeg, hogy minimális számban és elszigetelten lehetnek azok, akik erre hajlandók lennének."
Szerintem ez nem igaz. Megnéztem néhány interjút amit észak-koreai menekültekkel készítettek, és szerintem inkább az lehet a helyzet, hogy élet-halál kérdése bármiféle lázadás/tüntetés. A rendszer nem az agymosáson, hanem a totális megfélemlítésen alapul. A legkisebb törvénysértésért is nyilvános kivégzés jár, jobb esetben munkatábor, ha meg elfognak valakit, aki Kínába akar átszökni, akkor az egész családját a rokonsággal együtt kivégzik. Az is szigorúan ellenőrizve van, ha az egyik városból a másikba akar utazni valaki, csak utazási engedéllyel lehet, szóval még az országon belül is el vannak egymástól szigetelve az emberek. Így bármiféle lázadást el tudnak szigetelni és úgy le tudják verni, hogy az ország többi részén azt sem fogják tudni az emberek, hogy történt valami. Olyan brutális szegénység és éhezés van, hogy az emberek szerintem amúgy sem képesek saját erőből bármiféle kormányellenes akciókra. Szerintem örülnek, ha nem halnak éhen, nem hogy még az egész családjuk életét is kockáztassák kétes végkimenetelű kormányellenes szervezkedésekkel. Ha valahonnan elindulhat egy lázadás, az csakis a katonaságon belülről történhet meg. -
#9092 Na igen, de a bocskorost a sajátjai ölték meg végülis politikai cselszövés eredményeként, ez Észak-Koreában kizárható. Ott -
legalábbis a híradások szerint - annyira agymosott a tömeg, hogy minimális számban és elszigetelten lehetnek azok, akik erre hajlandók lennének. Csak külső akció jöhet szóba. Egy dél-koreai kommandónak óriási rizikója van, egy sokcélpontos US-vezette csapásmérés eredményének nem különben és mindezt csak úgy lehetne elkezdeni, ha teljes értékű casus bellit mutatnak fel Kínának és Oroszországnak vagy megegyeznek velük fű alatt valami komoly árat fizetve - mondjuk Ukrajnát elengedik és valami tengeri olajlelőhelyet tálcán kínálnak.
A megvárt vagy kiprovokált (esetleg eljátszott) támadás visszatámadása a legolcsóbb és legbiztosabb. -
fonak #9091 Ha arra kerül sor, simán felkötik a dagit szerintem, illetve valószínűleg nem lesz tárgyalása sem, Ceaunak sem volt (csak egy annak nevezett bohózat). Már ha nem hal meg egy célzott légicsapásban. -
maki85 #9090 Ezért útálom annyira a politikát, mert nem azok fogják esetleg megszívni, akik valójában a hunyók, hanem a koreai nép.
S úgy mint a háborúkban a tiszteknek, úgy nekik is különleges bánásmód jár majd.
Bírósági tárgyalások garmada, és végül végelgyengülésben távozik.
Viszont ezzel nem értem mi a problémája Trump-nak?:
"Trump ismételten “szégyennek” nevezte az Iránnal a hat nagyhatalom által 2015-ben megkötött szerződést, amelynek értelmében a gazdaságát sújtó szankciók fokozatos feloldásáért cserébe Teherán polgári célokra korlátozza atomprogramját."
Utoljára szerkesztette: maki85, 2017.09.19. 20:59:43 -
#9089 Trump "teljes megsemmisüléssel" fenyegette meg Észak-Koreát -
maki85 #9088 "Szóval most hagyd abba a belpolitikával való provokációt."
még akár igazad is lehetne:)))
DE, mivel ő németben lakik, a magyar belpolitika neki külpolitika
-
Pares #9087 Ez az a riposzt.hu, amelyik néhány napja akkorát hazudott, hogy azt még Kim Dzsongun propagandistái is megirigyelnék? Aztán az Origó és a közpénzből működtetett köztévé internetes oldala, a Híradó.hu is büszkén megosztotta a hazugságaikat, sőt utóbbi még meg is fűszerezte kicsit? A Fideszes hazugsággyárak által írt cikkeknek legfejlebb olyan viszonylatban van köze a (bel)biztonságpolitikához, hogy a lakosság egy jelentős részét közpénzből, lelkiismeret nélkül szándékosan becsapják, félrevezetik, és a kormány aktuális célpontjai ellen hergelik.
Szóval most hagyd abba a belpolitikával való provokációt. -
#9086 Ott ültek tőle 50 centire...ez annyira fontos információ, hogy ötször is le kellett írniuk -
Saintgerman #9085 OK, akkor térjünk a tárgyra ! Ez már kemény biztonság politika: https://ripost.hu/cikk-zsidoztak-egy-jot-simicskaztak-es-rohogtek-vonan-f-nok-lett-a-lajos
De te is írhatnál már valamit, mert amit csinálsz az inkább kekeckedés, mint fórumozás.
Vagy ha kizárólag a zsidók érdekelnek, akkor nyiss te magadnak egy zsidós topikot ! -
#9084 Te minden bizonnyal túl vagy azon a határon, semmi kétség. Ami nem olyan nagy baj a mai világban, de kreálj a hülyeségednek saját topikot.
Ott sokan, többek között Saintgerman is elbeszélgethet veled, de itt csak eteti a trollt, ami miatt hetek óta "off topic" van.
Bár könnyen lehet, hogy neked vagy Saintgerman-nek pont ez a célja, ami - lássuk be - aljas és kisstílű. -
Saintgerman #9083 Nem, egyáltalán nem problémás bizinyítani ! A bizonyítékok nagy része mindenki számára elérhető. A baj már a neveltetéssel kezdődik, majd folytatódik az iskolával és a hamis történelemmel és világképpel.
A világ titkosrendőrségének a hatalma egyre gyengül, úgy hogy lassan te is kibújhatsz a zsákból -
hiper fizikus #9082 De párszor gondoltam rá, de tudod a normálisak és a dilisek közt van egy nem túl széles határ, és én szeretem volna a határ inenső oldalán maradni, akkor is ha csak egy kicsi választ el től, úgy hogy nem terheltrem vele magam ! Szóval van logikai alapja amit mondtál, de problémás bizonyítani. Tudod a világ állami titkosrendőrségeitől minden kitelik, és bevalom, hogy nekem egy enyhe üldözési mániám van, úgy szoktam gyógyítani, hogy valami gyümölcsöt eszek, ez jobb kedvre derít.
-
Saintgerman #9081 Na és arra nem gondoltál, hogy nem csak elméleti szinten rokoníthatóak, hanem a gyakorlatban ugyan az a csapat (ninasztriák) áll/nak ?? -
hiper fizikus #9080 Sziasztok Biztonságpolitikusok!
Van egy új hiánypótló tüzes tanulmányom a magyar mixnyelvről, a "Általános eszmecsere -> A magyar nyelv úttörői -> #:2577-dik hsz." topikban találhatjátok meg. Igazán tüzes !
-
hiper fizikus #9079 Arra gondoltam, hogy az összes -izmus elméleti szinten rokonítható egmással ! -
maki85 #9078 "izmus" egy tőről fakad, és ugyan azok állnak ugyan úgy a kommunizmus és a liberalizmus mögött is "
és a kapitalizmus????
"ők" csak szórakáznak??? -
Saintgerman #9077 És arra még nem gondoltál, hogy az összes .."izmus" egy tőről fakad, és ugyan azok állnak ugyan úgy a kommunizmus és a liberalizmus mögött is ?? Esetleg 1-2 generáció után átcsomagolják ugyan azt a sz@rt más köntösbe, és a birkák tovább zabálják más néven ? -
LacAI #9076 Amit te nem veszel számításba. Az emberi tényező. És tök mindegy a modell,mert minden borul amit elméletben kiokoskodtál.
-
hiper fizikus #9075 Mit szólnál a "nemzet-demokratizmus"hoz, ami a tőkemátrixi utópisztikus kapitalizmusomon alapulna úgy, hogy az állam nem madzagon rángatná az állampolgárokat?
-
hiper fizikus #9074 Az elméletem nem zavaros, mert a mátrixom négy cellája teljesen konkrét, és a cellák tulajdonsága differenciált. Az viszont valóban probléma, hogy a nagyközönséghez, még nem jutot el igazán. Segíthetnétek nekem ebben, hogy a nagyközönség jobban megértse, mondjuk úgy, hogy ezt a "zavaroságot" benne feloldanátok, és másokat is barátilag bele vonnátok az eszmecserénkbe !
-
Kurfürst #9073 Volt ilyen modell, több is, úgy hívták hogy nemzetiszocializmus. ;)