9874
A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
  • Palinko
    mikor követtek el robbantásokat? még a Charlie Hebdot sem ők csinálták ha jól tudom.
  • millerius
    Mintha már történtek volna robbantások/merényletek Nyugat-Európában és az USA-ban is, és még nemigen "lőtték szét a rákba" a végrehajtó szervezeteket. Sőt, ki is fegyverezte fel a szíriai ellenzéket, kikkel fotózkodott együtt egy rövidlátó/agybajos USA-szenátor, akikről a mindentudó és mindenkit lehallgató CIA "nem vette észre", hogy ők maguk az iszlám szélsőséges ága és az ISIS?! Na most ha ezt nem vették észre, akkor miért is vannak egyáltalán, ha meg mégis tudták, akkor miért és kiknek az akaratából is történt az ISIS felemelkedése?
  • Palinko
    ugyan már, addig engedik őket bohóckodni még nem durvulnak be, ha robbantanak 2-3 európai/nyugati városban, már szét lövik őket a rákba, vagy már az is elég lenne ha a választók elég nyomást gyakorolnának a NATO tagországok politikusaira. de még távol van, nem paráznak, nem érdekli őket, így spórolásból és a szavazó vesztést nem féltve, sőt nem a nép akarat ellen menve inkább nem vállalják a komolyabb akciókat a kormányok.
  • Willenbrock
    Mondjuk a civilek pajzsként használata elég nagy ütőkártya lehetne. Ezt biztos elsütnék.
  • Willenbrock
    Mutogatnak a neten egy cikket,hogy Európa nagy részét el akarja foglalni az iszlám állam. Vajon ez realitás lehet? Nehézfegyverek és légierő nélkül? De a sima kézifegyvereket/lőszereket is hogy hoznák be? Nem lesz utánpótlásuk,hacsak nem foglalnak NATO bázisokat. Városi gerillahadviseléssel korlátozottan szerezhetnek területeket,korlátozott ideig,de aztán a reguláris eu erők kisöpörhetnék őket szerintem.Remélem eddig nem jutunk el azért.
    Utoljára szerkesztette: Willenbrock, 2015.07.05. 08:38:19
  • Willenbrock
    Ez olyan mintha töltény nélküli puskával menne valaki vacsorára lőni. Eddig is mentek ezek a "hadműveletek" pl kimentették a migránsokat "hajóit",hogy biztonságban ideérhessenek,nehogy még humanitárius katasztrófa történjen a végén. Szar duma ez az enszezés, simán lehetséges lett volna/lenne egy tengeri blokád a tengerjogi szabályok betartásával is. Hol van előírva,hogy egy országnak tétlenül kéne szemlélni a vizeire illegálisan behajózó hajókat,vagy,hogy be kéne engedni az illegálisan érkezőket. Amúgy tudtommal mindenféle bárka nem közlekedhet a tengeren,sőt kikötő sem fogadhat biztosítás és műszaki vizsgák nélküli hajókat. Ezekkel nem rendelkező hajók a kikötőt el sem hagyhatják. Eddig akkora szigorúság volt ilyen téren,vagy 100 éve így van. Mi folyik tehát itt? Megszűnt a tengerjog? Nyilvánvaló,hogy az EU nem tenni nem tud ez ellen,hanem nem akar.
    Utoljára szerkesztette: Willenbrock, 2015.07.05. 08:32:59
  • horthy
    Nem kell háboru elég a kitoloncolás már ha lehetségess ha kell genrációkra visszamenőleg is ! De a legfontosabb a probléma gyökeréig leásni kik azok az erők akik azt akarják hogy Európa tönkremenjen legyenek azok külső vagy belső erők ?

Pl:Tálas Péter vs Nográdi György vita !

Tálas Péter szeretné ha kis hazánkat elárasztanák a bevándorlok mert ez megoldaná a nyugdijproblémát , népfogyást .stb
    Nyomja a kozmopolita mantrát vagy hazaáruló vagy tényleg ennyi esze van ?
    Nemtudom ki ez a hazaellenes muki kiknek a bérence de nagyon gyanus !?! Rossz halgatni .
    Utoljára szerkesztette: horthy, 2015.07.04. 23:24:02
  • fonak
    Hát minimum egy háború vagy teljes gazdasági összeomlás kellene megelőzze szerintem.
  • ManoNegra
    Ámosz Oz: Keresztül kasul Izrael országában 1982 őszén 91. old.

[ ...] Hadd mondjak valamit: én, én ma is kész vagyok rá, önként, hogy elvégezzem Izrael népéért a mocskos munkát, hogy szükség szerint arabokat öljek, hogy száműzzem, elkergessem, megégessem őket, hogy meggyűlöltessem magunkat, hogy forróvá tegyem a talajt a diszpórában élő zsidek lába alatt, és arra kényszerítsem őket, hogy jajgatva, de gyorsan idefussanak az országba. [...]
  • ManoNegra
    Mekkora?
  • fonak
    "mit fognak csinálni akkor ha pl : zsinagóga tetején is ugrálni fognak az " afrikai csimpánzok"

Olvastam már olyan hírt, hogy Izraelből felszólították az európai zsidóságot, hogy en bloc alijázzon, amíg nem késő...
  • fonak
    Ez van, az európai ember reprodukciós rátája 2 alatt van, sok országban közel az 1-hez, pl. Görögország vagy hazánk is, ha a kisebbséget leszámítjuk. Allah fiaié lesz Európa, ezen már a határok lezárása sem segítene, elég sok van már belül (jó, Mo. nem, az az említett kisebbségé). Ezen csak egy gyökeres "fasiszta" fordulat és az elmúlt 50 év "vívmányainak" eltörlése segítene, de szerintem mindketten tudjuk, mekkora esély van erre :D
  • horthy
    Valakiket nagyon zavar az Europai fehér civilizáció és a nemzetállamok ! Csak azt nemtudom mit fognak csinálni akkor ha pl : zsinagóga tetején is ugrálni fognak az " afrikai csimpánzok " ? Akkor megfog-e változni a fősodratú média irányvonala ? A Hit Gyülekezete meg fogja-e szervezni a fegyveres ellenállást ? Mert néztem az MSZP honlapján : Bevándorlás jó az EU-nak !
    Ezek tényleg ki akarják nyirni a nemzetállamokat ?? Na jó a FIDESZ-ben is van egy pár rejtett Magyar gyülőlő bevándorláspárti de azok most mélyen halgatnak . Mert érdekes modon ha ki akarják csapni őket az EU-ból akkor jönnek egyből a kretén jogvédők , a rasszizmussal , szegregációval stb . Nyilván nem az ők házaik tetején ugrálnak ezek a " csimpánzok " .
  • Tetsuo
    Egyik sem. Ez siralmas, ugyanis az EU szisztematikusan felszámolja Európát.
  • Pares
    Nevetséges vagy szánalmas, nem is tudom melyik illik erre jobban.
  • ManoNegra
    Megkezdődött a földközi-tengeri uniós katonai művelet

Egyelőre csak felderítési céllal ugyan, de megkezdődött az Európai Unió haditengerészeti művelete a Földközi-tengeren, amely az embercsempészek útvonalainak megismerését célozza, hadihajók és drónok bevetésével. ENSZ BT felhatalmazás híján nem kerülhet sor katonai akcióra, ilyen felhatalmazás pedig nem születhet hivatalos líbiai segítségkérés nélkül. Líbiának viszont nincs egységes kormánya.

Micsoda hazug duma. Kadhafi is nyilván úgy kérte a "segítséget"...
  • Tetsuo
    Hát igen, várható volt valami hasonló és még nagyobb baj várható egész Európában...
  • horthy
    Mi az tán a " kazárok " itt is kavarják a trutyit ? Nagy mágusok legalábbis a belső bomlasztáshoz hír és médiamanipulációhoz nagyon értenek !
    Nagyon nem tetszik nekik a dollármentes Eurázsiai Unió !
    Utoljára szerkesztette: horthy, 2015.06.29. 23:57:11
  • ManoNegra
    „Electric Yerevan”- az örmény Majdan?
  • Papichulo
    Te meg ne legyel kreten mar megint es fogalmazz vilagosan! ;)
  • Tetsuo
    Ne tetesd a hülyét megint, tudod te azt nagyon jól. ;-)
  • Papichulo
    Ahogy a lengyelek, amerikaiak stb. a harctéren

Marmint ki es melyik harcteren volt?
  • Tetsuo
    Ahogy a lengyelek, amerikaiak stb. a harctéren, és a zsidók és amerikaiak a parlamentben.
    Az aláírás csak a cirkusz része, a buta csőcselék felé.
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2015.06.29. 12:09:40
  • fonak
    Az oroszok eddig is ott voltak. :)
  • kissssss
    Porosenko aláírta: jöhetnek Ukrajnába a külföldi katonák
  • hiper fizikus
    Az ENSZ biztonságpolitikája viccesen olyan, hogy ha valami baj van, akkor jó hangosan szóljatok, és mi majd jó messzire elszaladunk onnan. Az isten büntetése ez a menekült áradat.
  • Pluskast
    Sajna ez nem azon múlik hogy te (vagy én vagy más) mit szeretnél.....
  • kissssss
    hát akár tetszik akár nem de itt is lesznek menekültek akár átutazóban akár véglegesen(brüsszeli ukáz), elég csak megnézni mi megy bicskén... főleg éjszaka.
  • horthy
    Nemtudom miért tervezik a " jenkik " hogy nukleáris csapásmérő erőket telepitsenek Europába ? Nem hinném hogy az Orosz Föderáció le akarná rohanni Európát !?! De viszont mivel létrejött a BRICS uj saját hitelminősitőt , saját IMF-t saját pénzügyi " fedezetlen " dollármentes övezetet akar létrehozni az már szerintem fáj az USA-nak , a kereskedelmi logisztikát-utvonalakt is elkezdte már kiépiteni a BRICS és vannak már államok akik kacsingatnak velül Görögország stb . Ugy néz ki létre akar jönni az USA-tól egy majdnem 3 milliárd embert magábafoglaló teljesen független gazdasági rendszer és ezt nem tudom az USA hogy fogja lenyelni ? Vagy csak fel akarja venni az USA a nukleáris zsaróló poziciót Kinától kezdve az Oroszokat mindenkit körbevenni nukláris támadó fegyverekkel amolyan pisztolyt tartva a fejükhez igy képzelve el az új gazdaági világerendet USA vezérlettel ? Remélem nem lesz III. világháború szeretném ha a wall street-i " kazárok " nem robbantanák ki .
  • hiper fizikus
    Orosz atomfegyvereket telepíthetnek a Krím félszigetre
    ,
  • Pares
  • Pluskast

Plusz egy ehhez kapcsolódó hír.
  • kissssss
    Az ENSZ-főbiztos szerint Európának több menekültet kellene befogadnia
  • kamionosjoe
    Nem igazán találtam más helyet, talán ebbe a topikba illik a legjobban. Bevándorlók Calaisban:
  • Tetsuo
    Pontosabban: igazat vagy semmit!
    Jah, értem, szarkazmus volt részedről... :-)
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2015.06.14. 23:11:39
  • eksy
    Holtakról meg jót vagy semmit:)
  • Tetsuo
    Akasztani kellett volna '89-ben, és akkor nem lenne ekkora maffia a fejünk fölött, az ország és a rend is nagyobb lenne... de az a villamos már elment.
  • Tetsuo
    Azért érdekli a titkosszolgálatokat a sajtó és egyéb médium irattára, adatbázisa, mert ott a publikusnál több adat lehet az ügyről, az informátorról stb. Sok esetben a hacker-csoport a saját országukban lévő adatbázisokat törik fel, majd ráfogják idegenekre.
  • ManoNegra
    Hát, ez a 25 év, ami mögöttünk van a módszerváltás óta, nem olyan hosszú idő, még élnek azok akiknek kellemetlen lenne ha megbolygatnák az ügyeiket. Amúgy is ismerve a magyar gyakorlatot, még az állampárt iratait is tíz körömmel védik... :-)
  • eksy
    Egyébként tudnál mondani valami nyilvánosságra hozott anyagot, aminek mostanában járt le a titkosítási határideje?
    Belbiztonságpolitikára kíváncsibb vagyok:)