9874
A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
  • ElNano
    Befejeztem, szívből remélem, hogy ha kell, radikális lépésekkel, de megakadályozzuk a betolakodókat Európa elfoglalásában és felelősségre lesznek vonva az ilyen-olyan kollaboránsok. Ha helyzet lesz, az elsők között indulok. Kiszálltam, ennek így semmi értelme, ötoldalas esszéket kellene írnom minden felvetett témában, aztán kapom a félrebeszéléseket és ködösítéseket. kívánom, hogy mindenkire kimérje az igazságot a sors, ami jár neki tettei és mondandói alapján.
  • Jeffjohnson
    Az igen de azt meggátolni, hogy egyes országok pénz pumpáljanak a válságba ilyen olyan okokból, már sokkal nehezebb. Kerítést építeni gyorsabb és magyar szinten is megoldható.
    Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2015.08.26. 12:48:59
  • DantesHUN
    Akkor mi? Megkéred a szíriaikat ne háborúzzanak? Amíg háború van jönnek, ez ilyen egyszerű.
  • DantesHUN
    Szerintem itt te viccelsz. Eh, komolyan, tiszta 50-es évek, hanyatló nyugat mi most már aztán...felemelkedünk és a kapitalizmus összeomlik...az. Nagyon bejött. Mondom én: ez megy már hosszú hosszú ideje, majd mi jobban tudjuk, és ők szarok. Csak valahogy mégis mindig ott jönnek be a dolgok, ott működnek, itt nem, ott nő az életszínvonal itt nem, stb. Például azok a szerencsétlen skandinávok mondjuk ügye...áh...tök szar lehet nekik.
  • Jeffjohnson
    Amerika is inkább destabilizálta azokat a helyeket, ahová demokráciát ment osztani. Szerintem nem a hadsereg küldése a megoldás. Meg, amíg ezek a háborúk tartanak is kell tenni valamit mert ennyi embert nem tart el az EU.
  • DantesHUN
    A megoldás az lenne, ha a menekülthullám oka szűnne meg a háború. Tessék, nosza, kivállalja, hogy ezekbe az országokba hadsereget küldjön évekre, háborút viselni?
  • Jeffjohnson
    Én ezt úgy értettem, hogy mi megoldani nem fogjuk/tudjuk de magunkhoz mérten egy gyors reakciót (EU szinten) adtunk a problémára és sok uniós állampolgár szimpatizál velünk, hogy mi legalább próbálunk tenni valamit. EU-s pénz nem megy arra, hogy a rendőrök vannak kivezényelve a határra és számos egyéb járulékos költség is van de igazából nem ez a lényeg.
  • ElNano
    Miben volt igaza a Nyugatodnak? A virtuális, értéktelen gazdaság megteremtésében, aminek következtében létrehoztak egy látszólagos jólétet, ami még tart pár évig, aztán úgy döglik ki, hogy ihaj??? Előjelei már vannak bőséggel, totális eladósodás, bankválságok sorozata, stb. Ne viccelj már... És szerinted továbbra sem probléma, ha megérkezik ide 50-60 millió kultúra- és civilizáció idegen népség... :D
  • ElNano
    És az téged cseppet sem zavar, hogy annak az Uniónak a pénzei mennek el erre, aminek tagjai vagyunk, és aminek következtében akár a gazdasági válság is elmélyülhet, még kevesebb pénz jut az európaiakra, vagyis ránk és összeomlanak az elosztó- illetve ellátó rendszerek, amiket egyébként az európaiak számára kellene fentartani...
  • DantesHUN
    Gondolod a németek ostobák? Ja ennyire hülyék mi? Azért tartanak ott ahol. Naná. Ez a kedvencem, amikor egy fejlett, gazdag nyugati ország hoz egy döntést, és mi magyarok megmondjuk az szar, az hülyeség, ebbe tönkre fognak menni, mi jobban tudjuk, aztán az idő elteltével, jé, Nem mennek tönkre, mégse hülyeség, a dolog működik...mi meg továbbra is csórók vagyunk és szarban élünk.

De most...most tuti neked lesz igazad...most az egyszer biztos bejön. Igaz az elmúlt 200 évben nem jött be, és Nyugatnak volt igaza...de most...
  • Jeffjohnson
    800 000 "menekültet" fogadnak be ha jól emlékszem.
    Német szélsőség az aki tüntet és gyújtogatja azokat a házakat, ahova a menekülteket el akarnák helyezni. Persze meg lehet őket is érteni.
  • DantesHUN
    És kimondta hogy nekünk kell megoldani? Azt ügye tudod, hogy a menekültek ellátására, nagyobbrészt az EU ad pénzt. Nem mi fizetjük, és a EU-s tervek szerint, ha lesz kvótarendszer, azt se mi fizetjük majd, hanem nagyobbrészt az EU gazdagabb országai.
  • Papichulo
    Latod ezzel a commenttel teljes mertekben egyet tudok erteni?!
  • ElNano
    Én kérdéseket teszek fel, amikre nem kaptam konkrét, bizonyítható válaszokat.
  • ElNano
    Biztos lehetsz benne. És nem valamennyiről van szó, hanem milliókról.

Pl. 60 millióról, ami 20 millió híján egyenlő Németország teljes népességével.

Ez szerinted "valamennyi"?
  • Jeffjohnson
    Macedóniában igen, itt még annyira nem.
    Kellemetlen, igen azoknak akik vagy érintettek vagy pedig szimpatizálnak ezekkel a nézetekkel de egyre több embernek a környezetemben is kezd elege lenni a helyzetből. Nyilván akiket kevésbé érint vagy messze vannak a szélsőséges felfogástól azok kevésbé érzik ezt problémának.

Kis ország vagyunk mi, hogy meg tudnánk oldani a menekült kérdést de egyre sürgetőbb az biztos. Viszont szerintem is kell tenni valamit, ami rövid távon segít, aztán elkezdhetünk gondolkozni a hosszabb távú megoldásokon (nyilván nem mi hanem az EU kollektíven- ami baromi sok idő).
  • DantesHUN
    Nem akarok eladni semmit, de ha már ennyire az alátámasztásnál járunk, te mit támasztasz alá? Semmit. Csak a véleményedet harsogod. Akkor meg?
  • DantesHUN
    Igen. Mert biztos tönkre megy a nemzet attól, hogy ha valamennyi embert befogadunk. Hát hogyne.
  • ElNano
    Magyarul semmit nem tudsz alátámasztani, csak a találgatásaidat próbálod meg eladni, mint valóságot. Nem sikerült.
  • DantesHUN
    Szerintem én is ezt mondtam: azok maradhatnak, a német javaslat alapján, akik háborús országból jöttek. Akik gazdasági ok miatt jönnek , mint a koszovóiak, azok nem.
  • ElNano
    A német kormány tervezi ezt, a nép pedig demonstrál és demonstrálni is fog ellene, majd figyeld meg - és teljesen érthető módon teszik majd ezt. Nem lepődnék meg, ha hamarosan az állampolgárok csoportokba szerveződbe a maguk kezébe vennék a kérdés megoldását. Nemzeti önvédelem címén mondjuk - teljes joggal.
  • DantesHUN
    Hagyjál már ezzel ,hogy erre mutass meg arra mutass bizonyítékot. Nem élek Szíriában, általános dolgokat mondtam, amik lenni szoktak, háborús viszonyok között.
  • Jeffjohnson
    Valahol olvastam, hogy a németek is erősen szelektálnak az alapján, hogy akit befogadnak az megfelelően képzett legyen, a többi meg mehet vissza.
  • DantesHUN
    Aki más emberen segít az hazaáruló. Mondtam én. Na. Hazaáruló vagyok. Szörnyű bűn mondjuk egy szelet kenyeret adni egy éhező szír gyereknek.
  • ElNano
    Ne feledd, hogy a helyzet is erősen szélsőséges.
  • DantesHUN
    Nem szokásom ilyen alapon különbséget tenni, legfeljebb rászorultsági alapon lehet, és jé? Képzeld, pont ezt tervezik a németek, aki háborús helyről jön be kell fogadni. Aki csak pénz miatt-mint a koszovóiak- mehetnek haza.
  • Jeffjohnson
    Ez is egy vélemény. Én ezt is meg tudom érteni. Bár azt el kell ismerni, hogy a te véleményed is erősen szélsőséges.
  • ElNano
    A kérdéseimre nincsenek tényszerű, alátámasztható, bizonyított válaszok. Megbuktál.

És most linkeld be a cikket, mintha azok tartalmaznák a válaszokat, holott nem tartalmazzák és nem oldják fel a logikai ellentmondásokat sem. :D
  • Papichulo
    Szánalmas vagy, hagyjuk.

Ervek nincsenek, marad a szemelyeskedes. Tenyleg hagyjuk! ;)
  • ElNano
    Szerintem meg minimum pénz- de inkább börtönbüntetéssel kell sújtani azt a magyar állampolgárt, aki segítséget nyújt ezeknek, ezzel ugyanis kollaboráns tevékenységet végez és egyértelműen hazaáruló. A segítséggel csak bátorítja őket, és arra ösztönzi, hogy azok hazaüzenve a többieket is bátorítsák, hogy jöjjenek csak, itt segítenek rajtuk. Ez bűn egy olyan helyzetben, amikor Európa egy háborús helyzetben - invázió - van. Aki annyira akar segíteni, az menjen ki a kérdéses övezetekbe és ott ténykedjen helyben.
    Utoljára szerkesztette: ElNano, 2015.08.26. 12:19:09
  • Jeffjohnson
    Hová tűnt Damon Hill?

Látom számodra több alternatív valóság létezik :D kedvenc szavad pedig a releváns.
  • ElNano
    Igen, ez logikus, elzavarják a lakosságot a hadurak, fizetnek is érte - mutass erről valami konkrét tényt ami ezt bizonyítja -, és ott maradnak egymásnak egymással háborúzgatni, de hogy közben kiért meg miért, azt senki nem tudja. Szóval az a hadúri logika, hogy hülye nép, menjetek csak, mi meg lövöldözünk a szétlőtt, üres városokra és ezt fogjuk csinálni életünk végéig mert ez tök jó. És erre elvernek több milliárdot - amit honnan is szereztek? Teljesen logikátlan az egész felvetés.
  • ElNano
    Szánalmas vagy, hagyjuk. Teljes egészében alkalmatlan vagy arra, hogy bármilyen szempontból jogalapot képezz a betolakodók jelenlétére és azt elfogadtasd.
  • Jeffjohnson
    Azt azért el kell ismerned, hogy te is szívesebben segítenél egy magyar ajkú Ukrajnából menekült emberen mint egy "mozdonyszőke" afgán menekülten.
  • Papichulo
    A valóság az, hogy a lakások legnagyobb százaléka a már említett 7-9.9 milliós sávba tartozik.

Ami tobb tizezer EUR.

A statisztika fogalmat meg at kene venned.:
    "A statisztika a valóság számszerű információinak megfigyelésére, összegzésére, elemzésére és modellezésére irányuló gyakorlati tevékenység és tudomány." (forras)
    Ergo az "mindig" a valosagot mutatja, maximum a modell es a parameterek nem teljes mertekben relevansak.
  • DantesHUN
    Szerinted. Mások szerint ,,libsibolsiszidóhazaárulómocsokrohadékdögöljmegtönkreteszedazországot" vagyok. Én meg azt hittem ,hogy bennem csak némi emberség szorult...
  • DantesHUN
    Tök klassz, hogy ezen a roppant lényeges kérdésen lovagolsz. Amúgy Szíriában és más háborús sújtotta országokban is van pénze egy rétegnek. Mondjuk akik a háborút vezetik. Ők sose szegények. Simán elképzelhető, hogy jó pénzért mehet a lakosság, csak mindenért hagyja hátra, a pénzből meg lehet tovább lövöldözni.
  • Jeffjohnson
    Nincs ezzel a véleménnyel szerintem semmi gond. Ez is egy vélemény. Nem hiszem, hogy azt ha valaki segít el kellene ítélni.
  • DantesHUN
    Ezt Churchillnek tulajdonított idézet. Amúgy nem mondta, csak neki tulajdonítják.
  • ElNano
    És ezek a nyerészkedők több milliárd dollár felett rendelkeznek, mert ugye több tízezer, ha nem több százezer ingatlanról és még több ingóságról beszélünk, amit felvásároltak csak idén... Az meg tudod nekem mondani, hogy a nyerészkedők (pontosabban kik ezek? bármilyen forrás vagy valami? valami jelentés a hatalmas ingatlanforgalomról az érintett helyeken? akármi???) honnan szereztek ilyen irgalmatlan, állami szintű költségvetést ahhoz, hogy nyerészkedhessenek?

Ha én nyerészkedő lennék, nem vásárolnék Szíriában ingatlant, mert nagy esélye van annak, hogy mindegyiket szanaszét bombázzák, aztán akkor nem tudok nyerészkedni. Meg kell nézni néhány képet Alepporól, ott min nyerészkedsz?

Mit nyerészkedsz egy átlagos afgán otthonon?

Afgán élethelyzet, itt aztán tényleg milliókat lehet kaszálni, ha eladod mindened...

Nem sokaknak nincs okmánya, hanem szinte egyiknek sincs. A határ mentén ezrével találtak szanaszét tépett papírokat. Tehát tudatosan megszabadultak azoktól.

Engem nem nyugtat meg, hogy nem országunk a célállomás, mivel Európa, a tágabb otthonom ugyanúgy veszélynek van kitéve.