9874
A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
-
Papichulo #2687 Jobb ha tudod, hogy a Bp.-en az USA-követségen kiadott USA-belépési vízummal az útleveledben is símán - és magyarázat nélkül megtagadhatják a belépést a Kennedy-reptéren
Ez minden orszag vizumaval igy van. Egyikkel sem garantaljak, hogy beengednek. -
vfrtom1 #2686 És akkor honnan van a rengeteg kertész meg takarítónő, visszatérő momentum mindenhol, hogy szólok a bevándorlásiaknak.usa-mexiko
Nem azt mondom, hogy nem probléma, de ott is meg van ugyan ez, pepitában.
Utoljára szerkesztette: vfrtom1, 2015.08.27. 14:45:42 -
fonak #2685 Azért ott is van kerítés meg őrizet érdekes módon. Ja és nem adnak menekültstátuszt nekik, pedig hivatkozhatnának arra, hogy a drogkartellek miatt veszélyben az életük (gyakorlatilag Mexikóban vagy Kolumbiában alacsony intenzitású polgárháború van sok-sok éve).
Nem véletlen az sem, hogy az illegális bevándorlás évtizedek óta az egyik fő kérdés ott is a politikában, a demokraták (ottani ballibek) a puha álláspontot hirdetik, a republikánusok a keménykedést.
-
millerius #2684 És kérhetsz ott menekült-státuszt, ha a kerítés alatt/fölött másztál be - Mexikóból?! Kérni persze hogy kérhetsz, de hogy mit kapsz....
Jobb ha tudod, hogy a Bp.-en az USA-követségen kiadott USA-belépési vízummal az útleveledben is símán - és magyarázat nélkül megtagadhatják a belépést a Kennedy-reptéren, és még kártérítési igényed se lehet, buktál minden költséget! Még az a szerencse, hogy szövetségesek vagyunk... -
vfrtom1 #2683 Azért az usába is "elég" könnyen be lehet jutni a mexikói határon át. -
millerius #2682 Már az törvénysértő, ha nem a normál nyitott határátlépőknél jönnek, hanem a zöldhatáron/kerítésen át, ráadásul papírok nélkül. Odaát meg szanaszét vannak dobálva az útlevelek, személyi igazolványok, szóval az duma, hogy az embercsempészek veszik el tőlük (mi a kórságnak gyűjtögetnék a csempészek maguk ellen a bizonyítékot lebukás esetére?!). Próbálj már meg ilyen módszerrel bejutni az USA-ba, Izraelbe, aztán meséld el, mi a tapasztalat. -
#2681 Neked üldözési mániád van. Nem neked mondtam, hanem általánosságban. A felvetésre pedig egyáltalán nem reagáltál. -
#2680 Ha szövegértelmezés nem megy azzal nem tudok mit kezdeni, mert akkor azt sem érted meg, hogy mire reflektáltam
"A kvótarendszer szerint -ha megvalósulna-hát nagyon nem nekünk kéne sokat befogadni, sőt. Nekünk inkább keveset kéne, szóval..inkább remélné kéne, hogy megvalósul ez a javaslat, ezzel járnánk jobban."
Erre válaszoltam, hogy nem tudhatot, hogy az valóban pár száz ember lenne csak mivel nincs konkrét, tényleges javaslat, hogy mennyi embert kellene befogadnunk. 2015 májusában már volt egy javaslat ami szerint nekünk 307 menekültet kellett volna befogadni, de ez a tagállamok ellenállásába ütközött így nem valósult meg. Ergo most nincs semmi konkrét javaslat, hogy nekünk mennyit kellene befogadni. Érted? Remélem már világos? -
#2679 Ja! Bocsánat nem tudtam, hogy most már az amerikai CBN csatorna anyagai is propagandának minősülnek :) Amúgy meg mi ez a többes szám? Te mondtad, hogy a francia zavargások "nem nagy cucc". Nem beszélek senki más nevében és arra reagáltam amit írtál.
Igen, tényleg teljesen felesleges egymással vitatkoznunk mert valóban teljesen máshogy látjuk a dolgokat. Szerinted nem gáz ha több százezer vagy több millió muzulmán vallású ember jön be az EU-ba mert véleményed szerint képesek beilleszkedni és cseppet sem fogják majd átalakítani Európa arculatát. De ha majd 40 év múlva azt veszed észre, hogy több a mecset Európában mint a keresztény templom és több a csadort viselő nő mint azok akik nem viselnek, akkor majd gondolkodj el egy picit, hogy még is hogy jutott el Európa ide. Addig meg szép delejes álmokat kívánok neked és hidd el csak azt nyugodtan, hogy nem süllyedünk:) Azt hiszem itt a mese vége. -
DantesHUN #2678 Mibe? És mi az hogy menekült védők? Aki sajnálja embertársát az menekült védő? De jó...sőt mint tudjuk én hazaáruló és nemzetvesztő is vagyok. -
DantesHUN #2677 Miért, aki ide érkezik, menekült kérelmet kér, és kap, annak nem kell betartania a törvényeket? Úgy mondod ezt, mintha ide érkezne egy tegyük fel szír, megkapja a menekült státuszt, és utána büntetlenül öldökölhetne. Nincs ilyen, a törvények rájuk is ugyanúgy vonatkoznak. -
DantesHUN #2676 Igen, én hoztam fel, hogy van egy ilyen német javaslat. Továbbra se értem min vitatkozol. -
#2675 Te hoztad fel a kvótát nem én. Egyébiránt pedig volt tervezet. Ezt magyarázom, hogy nem tudhatod előre, hogy hány embert szeretnének ide hozni, mivel amiről szó volt kb 2-3 hónapja (nevezetesen, hogy nekünk kb 200 embert kellett volna befogadni a javaslat szerint) az már elvben sem él, mivel a Németországba és Olaszországba beáramló menekültek száma azóta jóval nagyobb mértékben megnövekedett. -
#2674 Ebbe nem igazán gondolnak bele a nagy "menekült" védők. -
kissssss #2673 palmürai templom felrobbantásának előkészületei.
ezeket a vadbarmokat kéne már felszámolni. -
millerius #2672 Én se vagyok veszélyes senkire, mégis, ha pl. Szaúd Arábiába utazok akkor be kell tartanom az ottani törvényeket és együtt kell élnem, hasonulnom kell az ottani szokásokkal. Akkor is, ha én más vagyok, és más a véleményem. A feleségem és a lányom se járhatna és öltözhetne úgy, mint itthon, pedig nekik is más a véleményük (csak ott nem kérdezik). Miért probléma az, ha én ugyanezt várom el itthon a máshonnan érkezőktől, függetlenül attól, hogy honnan jönnek?!
Arról nem is beszélve, hogy mennyire más bejutni Sz. Arábiába vagy akár Izraelbe mint hozzánk, és mernél-e próbálkozni ugyanazzal ott, mint a "menekültek" nálunk, és ha igen, mi lenne annak a vége? -
DantesHUN #2671 Nem szeretném, nem vagyok vevő a propaganda anyagokra. Természetesen nyilvánvaló, senki nem is tagadja, hogy nincs probléma. Mondta valaki? Vagyén mondtam, olyat, hogy óh, soha semmi baj nincs a bevándorlókkal? Nem hiszem. Nagyon unalmas már, hogy folyton így akarjátok beállítani a dolgot, mintha lenne az egyik oldal: aki szerint a menekültekkel semmi gond nincs és mindenkit örömmel látunk. Hát rohadtul nem így van.
De ettől még, hogy van egy létező probléma, az iszlám ellenesség,a menekült ellenesség, egy eltúlzott dolog. Nem fog minden muzulmán embert ölni, meg nőt erőszakolni, meg gyújtogatni, meg lázadozni, meg bűnözni, meg nem mindegyik terrorista, nem mind akarja a saira szerinti bíráskodást, nem mindegyik képtelen a beilleszkedésre, nem mind akarja csadorban járatni a nőket, stb, stb. Két muzulmán között óriási különbségek vannak. De hát baromira egyszerű a szélsőséges muzulmánok miatt, ráhúzni ezt az összesre.
Ezen logika alapján, el lehetne mondani, hogy minden magyar egy kocsikat gyújtogató, köveket hajigáló garázda huligán. Meg minden magyar veri a feleségét, mert volt egy vakkomondoros eset.
De tök mindegy, mert hiába mondom úgyis, hogy ne általánosítsunk, akkor se. Úgyse érdekel ez senkit, és csak fújjátok a magatokért, hogy jaj de nagyon veszélyes mindegyik jujujujujuj. -
DantesHUN #2670 Semmiféle kvótarendszer nem él, csak tervezet van. Szóval...komolyan nem tudom miről beszélsz. Nincs. Semmilyen nincs. Oké,? Csak tervek vannak. Hol fogadta ezt szerinted az EU? Volt ilyen, hogy Brüsszelben megszavazták a kvótarendszert? Nem. Sőt, a legtöbb EU-s ország ellene van. Nem lesz belőle semmi. Akkor meg mit vitatkozol?
Annyi történt, a németeknek volt egy javaslatuk, ami alapján mi kevesebb embert fogadnánk be, mint mondjuk a szlovákok. -
#2669 Mindeközben Brüsszelben :D
-
#2668 Igen? Biztos vagy benne? Akkor ez minek minősűl szerinted?
A legutóbbi kvóta rendszer amiről beszéltek már nem él. A németek újat akarnak. Pláne annak tükrében, hogy kb még az idén 800 ezerre tehető majd a menekültek száma köszönhetően annak, hogy Szíriából jöhet majd bárki.
Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2015.08.27. 11:08:59 -
#2667 Szerinted ez nem olyan nagy történet?
Vagy esetleg ez?
Vagy ez?
Ha szeretnéd még linkelek neked pár cikket, videóriportot. -
DantesHUN #2666 Olvastam, és nem mondták fel. Ez egy javaslat volt, amit nem úgy néz ki hogy az EU elfogadna, legalábbis egyelőre nem.
A kvótarendszert miért ne volna tudható? Benne volt ez a javaslatban, kinek mennyi százalék, tehát ki lehet jelenteni, hogy nem nekünk kell a legtöbbet befogadni. Ez nem olyan nagyon bonyolult ám. Nem értem, mit kell ezen magyarázni, Magyarországra 1,53 % jutna, ami kevesebb mint ami Szlovákiára jutna. A kevesebb az kevesebb, és nem több. -
DantesHUN #2665 Egy spanyol többért dolgozik mint egy arab országból érkezett. -
DantesHUN #2664 Mit mégsem? Most mire gondolsz? A francia zavargásokra, amit a bevándorlók csináltak? Nagy cucc, nálunk is gyújtogattak kocsikat, és bevándorlók se kellettek hozzá, azt rendes honi magyarok tették. Van egy ismerősöm, neki élnek kint rokonai, Marseille-ben hát elég jól megvannak kint magyarként, annyira, hogy nem is jönnek haza, végleg letelepedtek ott, és nem nagyon bajuk se a franciákkal, se a franciákhoz érkezett más népekkel.
-
Papichulo #2663 a svédek, meg a németek is azon gondolkodnak, ki a fene fog a gyáraikban dolgozni
Szerintem ezt egyelore intra-EU meg lehet oldani. Spanyolorszagban pl. 25%+ a munkanelkuliseg.
kevesebb bérrel is elégedett harmadik világbéli menekültek...ennek megfelelnek.
A befogado orszag korulmenyeihez nekik is alkalmazkodni kell. Szamukra sem lesz olcsobb az elelmiszer es az aram Skane-ben, tehat egy szint ala ok sem tudnak lemenni. -
#2662 Azért szoktad figyelni a híradásokat? Csak mert a németek a tegnapi Merkel kijelentéssel egyértelműen felmondták a dublini szerződést. Ők ezentúl minden szír menekültet befogadnak gondolkodás nélkül. Szóval akkor a szírek esetében minek a regisztráció? Mehetnek Németországba nekünk nem is kell regisztrálnunk őket. A kvóta rendszerről meg annyit, hogy annak létszáma nem tudható, mivel amit utoljára mondtak az már nem aktuális. A számokat se te sem én nem tudjuk. Úgyhogy nem jelentheted ki, hogy nekünk nem kell sok embert befogadni. A táborokról meg annyit, hogy mivel az ide bejövők száma folyamatosan növekszik nem lehet elég nagy tábort csinálni. Arról meg már ne is beszéljünk, hogy a rendőrök nem vihetik erőszakkal be a táborba a menekülteket köszönhetően az elcseszett jogi szabályozásnak. -
#2661 Mint láthatjuk ez a politika Franciaországban is teljesen bevált. Ja! Mégsem! -
vfrtom1 #2660 Ja, azzal , hogy nem életszerü. Mert a helyiek elmondása szerint a határmenti településeken 100-150 menekült fel tud venni fejenként 1000-2000 eurot? Az 200000 euro minimum, (kb.60 millio FT , és ez "csak" 100 menekült) hol van ennyi euroja egy szerb,macedon vagy horvát banknak egyik napról a másikra , hogy ki tudja fizetni. Itt Magyaro.-n sem tudsz csak úgy felvenni százezreket, elöre be kell jelenteni. Vagy az ottani bankokban csak úgy hányják gombos villával az ojrót? Meg odamegy Juszuf , azt mondja a bankos kisasszonynak tört szerb, horvát akármi nyelven, hogy Juszuf vagyok, meg 12345 a jelszavam, jöttem az 1000 eurómért amit a rócsildék küldtek? Á Mr. juszuf , már vártuk, kérem fáradjon be , az igazgató úr már várja, teát, kávét míg kikészítjük a pénzt?
Vagy hogy veszik fel a pénzt? A bank of sziria utal a bank of szerbiának? Ezek mind virtuális pénzek,de annak ott kell lenni amikor fel akarják venni. -
DantesHUN #2659 Hm. Hozzájárulni ? Mondjuk a svédek, meg a németek is azon gondolkodnak, ki a fene fog a gyáraikban dolgozni, mert a lakosság csökken, akik vannak, ennyi pénzért kétkezi munkát nem végeznek, valahonnan kell munkaerő...és a nem túlságosan képzett, kevesebb bérrel is elégedett harmadik világbéli menekültek...ennek megfelelnek. -
DantesHUN #2658 Az hogy mi van a Fidesszel, meg van róla a véleményem, de a belpoltika nem tartozik ide, de azért: azt is be kéne látni, hogy az igaz hogy valós, és nagyon komoly probléma a menekült kérdés, de a kormánypárt ezt propagandaként a saját céljaira használja fel.
Jobban vagyunk terhelve? Nos, és mondjuk Olaszország? Az nincs terhelve? Amúgy a német javaslat szerint, a határmenti országokba, nagy menekülttáborokat kell építeni, pont a nagy terhelés miatt, és az egészet az EU fizeti, és az EU is irányítja a táborokat. És ezek nem örökös táborok, hanem ügye arra valók ,hogy amíg nem el nem bírálják az emberek menekült kérelmét.
A kvótarendszer szerint -ha megvalósulna-hát nagyon nem nekünk kéne sokat befogadni, sőt. Nekünk inkább keveset kéne, szóval..inkább remélné kéne, hogy megvalósul ez a javaslat, ezzel járnánk jobban.
Mert többek között, az a rohadt nagy probléma nálunk nincsenek elég nagy menekülttáborok, így össze vannak zsúfolva, ami azt jelenti, hogy zavargások lesznek mint, tegnap.
Nagyobb táborok, és gyorsabb elbírálás is kellene, hogy kit fogadunk be, kit utasítunk ki. -
Papichulo #2657 En is ezt mondom. A gazdasagi migransokat - a mai helyzetben foleg - vegkepp nem kell befogadni. Kiveve persze ha valami olyasmivel tud hozzajarulni, ami miatt megeri... pl. tudosok. -
#2656 Na az meg a másik szép történet. Mert, hogy még a nyugat is azt mondja erre, hogy azokat aztán pláne nem lehet befogadni. Mert ugye az a tipikus gazdasági bevándorló. -
Papichulo #2655 Ez nem ettol fugg. Menekulnek az emberek rengeteg okbol. Sokan olyan helyekrol erkeznek Europaba, ahol nincs semmilyen haboru, pl. Pakisztan vagy Bangladesh. -
#2654 Na és szerinted ki az aki fogja magát és elmenekül az országából? Az akinek szarrá lőtték és ezáltal ellehetetlenítették a lakó környezetét vagy az akihez még nem jutott el a háború? -
vfrtom1 #2653 Az okok és miértek nem érdekelnek, a pénzt honnan szerzik nem érdekel, be linkelsz dolgokat , amiket utána kikiáltasz hülyeségnek. Sejtéseid vannak amit a vadmagyar.gyikember.hu/annunaki/hiheto.info-ról szerzel. Gratulálok. Nem tagadom , biztos van valamiféle mesterséges gerjesztés, de az hogyan jut el a mezei paraszthoz. Egyszer csak megjelenik a számlámon 5-10 ezer dollár, euró, kopejka akármi, rócsildéktól? Vagy van elosztó központ? -
Papichulo #2652 Ellenben az én térfelemen ott vannak a hírszerzői és biztonságpolitikai szakértők.
Azok ott. Meg a pszichiater is... Sot, meg az altalad linkelt cikkek is, melyek cafoltak is egybol az agymeneseidet, kar, hogy nem olvastad el oket. Potold, aztan majd azokat is "kapd szet szepen", te kis hazugsagcincalo! ;) -
ElNano #2651 Semmi. Bőven elég volt az, hogy szétkaptam a hazugságaitokat. :) Én nem akarom megmagyarázni a dolgokat, mivel csak sejtéseim vannak, amiket nem tudok bizonyítani, így azokat nem fogom kész tényként tálalni. Ellenben az én térfelemen ott vannak a hírszerzői és biztonságpolitikai szakértők. Hát ennyike lenne és most már tényleg befejeztem, kiüresedtél, nem kell tovább foglalkoznom veled, egy földön fekvő emberbe már nem rúg bele az ember. :) Viszlát és jobbulást!
Utoljára szerkesztette: ElNano, 2015.08.26. 22:03:31 -
Papichulo #2650 Akkor mar nem csak 36 eve tudsz bizonyitani, hanem 1776 ota? Fantasztikus... Meselj meg! -
Papichulo #2649 semmiféle életszerű, elfogadható magyarázatot nem tudtál adni semmire.
Ellentetben veled, mivel... Ja, de varj! Mi is volt a te eletszeru, elfogadhato es cafolhatatlan magyarazatod? :) -
ElNano #2648 Nem érdemes veled foglalkozni. Az összes tarthatatlan teóriád darabokra lett kapva, hírszerzési és biztonságpolitikai szakértők nyilatkoznak a témában hasonlókat, amiket feszegetek, de te tovább ugatod a holdat. :DDDD Befejeztem veled, bőven elég nekem, hogy szétcáfoltam minden félrebeszélős, dezinformációs jellegű baromságodat, amiknek kb senki nem hisz, legfeljebb egy marginális szélsőséges banda pár ezer fővel egész Európában. Görcsölj még és mondogasd tovább, amik cáfolva lettek és ne zavartasd magad hogy semmiféle életszerű, elfogadható magyarázatot nem tudtál adni semmire. Megbuktál, csődöt mondtál. Kukáztalak.