Biztonságpolitika

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez is előfordulhat, abszolút benne van a pakliban. Addig is figyelemmel kísérem a témát, és akár ezt megerősítő, akár cáfoló információhoz jutok hozzá, feltétlenül jelezni fogom!

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Vagy mint a cikkírók döntő többsége, trehány nyelvtudással, átvesz egy bizonytalan forrású cikket, amit valahol talált a neten. Ez ma a magyar újságírás.
Így van, csak a cikket ismerem és a fordítást. A szerződéseket is szívesen olvasnám, de a belefektetett energiához képest (megtanulni franciául... jogi nyelven is) nem hozna elég hasznot.

A cikkíró lehet hogy jobban belelát, nem tudom.

Mindenlehet, de nem olvastam a szerződéseket. Te olvastad? Szerintem te is csak a cikket. A cikk írók meg?
Igen, a cimkézés roppant veszélyes! :-)

Gondolatébresztőnek kiválóak ezek a linkek, aki meg bele akar kötni az úgyis megteszi... persze soha nem a lényegbe, hanem valami piszlicsáré szarba, ami alapján majd lehet címkézni... pedig ahogy nemrég megtudhattuk, a címkézésnek vannak veszélyei. Persze nincsenek kétségeim, nyilván ez is egyirányú történet... onnan erre lehet, visszafelé nem.

www.smart-bus.hu

Azért érdekes, mert - ezen írás szerint - akkor sem tud kilépni belőle az adott ország, ha szeretne.

Az a baj, hogy ha ennek a fele igaz, már az is elég vérforraló. Az 500 milliárd dollár valóban soknak tűnik, abban igazad van. Viszont itt a hivatalos statisztikák (már ha vannak) nem mondanak igazán sokat, mert ezekben az országokban a gazdaság nagy százalékban a fekete és szürke zónában mozog. Azt sem tudni, hogy egy-egy ilyen afrikai országban működő francia tulajdonú olajkitermelő, arany, gyémántbányát üzemeltető cég bevételei beleszámítanak-e a GDP-be. Abba sem lehetünk biztosak, hogy ez az 500 milliárd dollár nem-e 1961 óta gyűlt össze, és úgy jelenik meg a francia kincstárban évről évre.

Az egyszer biztos, ha olyan pontos és sokrétű oknyomozást folytatnék, mint ahogy elvárod, akkor azt nem az SG-re irogatnám. Ettől függetlenül igyekszem nem hülyeséget linkelni.
Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2015.01.17. 16:42:37

Én már eleve azt se értem, hogy miért érdekes az, hogy a francia gyarmatok nem csak úgy megszűntek, hanem mindenféle megállapodás is lett a gyarmattartó és volt gyarmat között. A Brit Birodalom se csak úgy megszűnt. Ott a Nemzetközösség. Persze azt is belehetne biztos úgy állítani, hogy gonosz angol imperialista gyarmatosító, blablabla. De attól még marhaság lenne.

Biztos sok igazság van benne, de részleteiben nem stimmel, és tele van ferdítésekkel. Amúgy, nem éppen a Frankofóniáról van szó, csak kicsit eltúlozva és elferdítve? Ami hasonló a Nemzetközösséghez? Van egy ilyen gyanúm a cikk alapján.
Molnibalage
Mondom, a számokkal van a baj. 500 milliár dollár? Nincs is annyi GDP összesen ott. A baj az, hogy ész nélkül linkelgetés megy, de még a felszínt sem kapargatod meg, hogy mennyire igaz az, ami írnek. Azt sem esik le, hogy az összes ilyen portál egymás híreit veszi át, tehát a hülyeség gyorsan tud terjedni... Nehogy azt hidd, hogy HT témában nem ez van. Kijön egy bulvárbalfasz cikk és 2-3 napon belül angol és magyaron is ugyanaz a baromság van...

Ezért van az, hogy "ti" - ahogy Cifu írta a modi topikban - nagyrész közröhej tárgyai vagytok.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Így legyen ötösöm a lottón, meg mertem volna esküdni, hogy valaki a kurucba köt bele. Tessék, hír24 http://www.hir24.hu/kulfold/2015/01/14/a-gyarmatoktol-a-charlie-hebdo-i-terrorig/
Az eredeti: http://www.siliconafrica.com/france-colonial-tax/

Molnibalage
Elég sokmindent fenntartással kezelnék az írásból... Főleg a számokat. A kurucinfó meg kb. annyira szeret torzításmentesen írni, mint a Hírcsárda...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Én meg 20 évesen érettségiztem, és? "Évvesztesként" 7 évesen kezdtem az iskolát, és egy évet kihagytam, mert külföldön voltam a családdal egy évig, aztán lusta voltam különbözeti vizsgát tenni (kint jártam suliba, de az - usában - jóval alacsonyabb szintet követelt meg akkoriban).
Amiről a francia sirámok nem szólnak: továbbra is kizsákmányolják "volt" gyarmataikat, a bevétel több százmilliárd dollár

Jelenleg 14 afrikai országot kötelez a gyarmati szerződése arra, hogy devizatartalékuk 85 százalékát a francia központi bankba, és ezzel a francia pénzügyminiszter ellenőrzése alá helyezzék. 2014-es adatok szerint Togónak és még 13 másik afrikai államnak kell gyarmati adót fizetnie Franciaország számára. Az ellenálló vezetőket vagy meggyilkolták, vagy eltávolították a pozíciójukból. Akik engedelmeskedtek, most a franciák pazar életmódját támogatják, mialatt a saját népük mélyszegénységtől szenved.

Tikal
késett egy évet....

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

http://444.hu/2015/01/16/az-alakvalto-zsido-gyikemberek-nem-lottek-le-a-muszlim-rendort/

Ennyi.
Gázfegyver

Alekszej Miller, a Gazprom elnöke megerősítette: hamarosan lekapcsolják az Oroszországból Európába Ukrajnán át tartó földgáz-tranzitot. A 444 arról ír, hogy a gázt, ami most Ukrajnán keresztül az EU-ba áramlik, mind Törökországba irányítják majd. Oroszország döntésének oka, hogy nem tartják a velük egyébként hadban álló Ukrajnát megbízható partnernek, akik állításuk szerint többször is megcsapolták már a szállítmányt.

Pluskast
Azért, hogy ne csak erről legyen szó. Megint egy videó a részemről. Szóval az a 4800 halott amiről dumálnak a híradókban közel nem igaz. Kb 1 hónap alatt hal meg ennyi ember ebben a háborúban.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Itt nem az az érdekes aki pattog hogy szót kapjon, hanem azok akik ehhez felületet biztosítanak.

"Egy brit gimnazista " "A 19 éves dzsihádista"

Nem lehet túl sok esze, ha 19 évesen még gimnazista 😉

Ez tipikusan a 15 perc hírnév esete. Senkik pattognak, hogy szót kapjanak.

Az új horvát elnök beszédét diplomácia botránynak tartja a szerb média

Diplomáciai botrányként és a Szerbia felé kilőtt első mérgezett nyílként értékeli a szerb sajtó az újonnan megválasztott horvát elnök, Kolinda Grabar Kitarović beszédét, amelyben Vajdaságot Szerbiától elszakítva, külön államként emlegette – írja a Vajdaság Ma hírportál.

“Amikor elindultam ebbe a csatába, sokan azt mondták: minek ez neked. De én nem adom fel és így fogunk cselekedni Horvátországért is” – mondta Kitarović. Azután pedig azt mondta, hogy harcolni fog a Horvátországban élő kisebbségek jogaiért és azt fogja követelni, hogy minél nagyobb jogokkal rendelkezzenek, de nem kér kevesebbet a Szerbiában, Vajdaságban és más, szomszédos államokban élő horvátokkal kapcsolatban sem. (Vajdaság Ma)

Ez vajon már háborús propaganda? Érdemes beleolvasni a kommentekbe, vért kíván az egyszeri olvasó.

Egy fiatal brit iszlamista szerint retteghet egész Európa

"Aki nem tér át, azt megöljük" – Egy német dzsihadista szerint az Iszlám Állam meghódítja Európát

---------------------------------------------------------------------------

Tőlünk keletre: Kijev: 52 ezer orosz katona áll a határánál

ReszegKoldus
<#eljen>

“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”

" a címkézés veszélyeit nem értik meg a tubómagyar vérnácik"

LOL, szerintem lehet ez a hónap hozzászólása 😊)))

Molnibalage
A végén már vittek mindenkit, őket is összegyűjtötték. Ezt mondom azt, hogy a címkézés veszélyeit nem értik meg a tubómagyar vérnácik. Ha holnap kitalálom, hogy ők kapják a címkét és őket kellene agyonlőni, akkor lehet, hogy leszoknának a hobbijukról...

Így van! Sőt, a franciák még a muzulmán törököket is támogatták a katolikus Habsburg birodalom ellenében.

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Igen, mert a kettő rendszerint együtt járt. Viszont ha csupán ennyi lett volna a probléma, akkor a megkeresztelkedés biztos menekülést jelentett. Vagy mégsem?
Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2015.01.15. 15:22:59

Milyen helyen tanulsz te, ahol a gyakorlaton a fejed átlagban 2 cm vastagon véres lesz?

Jeffjohnson

"A zsidóság úgynevezett egy-népi vallás, ami azt jelenti, hogy aki zsidó vallású, vagy akár áttér a zsidó hitre, egyszersmind a nép tagjává válok. Tehát mindenki, így az askenázi eredetűek is a vallásuk alapján zsidók. Egyébként nem árt tudnia, hogy az emberiség egyetlen faj, ezen belül léteznek típusok (fajták), de a zsidók sem sorolhatók ide. A tudósok beszélnek mediterrán, negroid, turanoid, kaukazoid és egyéb típusokról."

Molnibalage
A leszármazás meg vallási alapon volt. Akkor is zsió lehettél a törvények szerint - vagy a végén már bármi szerint, ha ellenség voltál - ha XY felmenőd zsió volt.

A címkézés nem neked szólt, hanem általánosan...

Persze, hogy nem a konfliktus oka volt, csak az indok. Mikor feszült a társadalmi helyzet, bármilyen szikra belobbanthatja a tüzet. Lehet, az indok, vallás, osztályharc, demokrácia, gyilkosság....

Különben a katolikus Franciaország miért is a protestáns államokat támogatta volna?

A 30 éves háborúnak az okai a császári hatalom és a választófejedelmek közötti konfliktus. Mégse mondhatja ilyen nyíltan azt a császár, hogy bocs és a hatalmatokat akarom korlátozni. Amit meg nem néztek jó szemmel a franciák.

A töri tanárom mondta mindig a vallás akkor politikai szerepet is betöltött. Így természetes volt, hogy a körítés ugyanúgy politikai (vallási) volt, mint most a jelenben is. A mostani konfliktusokra is vannak hangzatos ürügyek.

Jeffjohnson
Hogy húznak köpenyt a csadorra? Csak érdekelne mert én velük dolgozom és még 1 hallgatót sem láttam köpennyel a fején. Vagy úgy gondolod, hogy valamiféle erőtér védi a csadort és ezért az nem kontaminálódik?
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2015.01.15. 15:03:33

Ha jól tudom nem vallási, hanem faji, leszármazási alapon gyűjtötték be a zsidókat.

Egy szóval sem említettem hogy egy átlagos zsidó gyereknek bármi bűne lett volna.

Ezért nem érti meg a sok kurucos vérnáci balfasz, hogy mi baj az ilyen "címkézős" szemlélettel...

Én nem cimkéztem, ellenben te alaposan belecsaptál a lecsóba...

Molnibalage
Akkor megmondanád, hogy mi miatt....? Miféle bűne volt egy átlagos zsidó gyereknek vagy akár felnőttnek...? Itthon úgy gyűjtötték be őket, hogy az személyazonossági papírban a vallás is benne volt...

Ezért nem érti meg a sok kurucos vérnáci balfasz, hogy mi baj az ilyen "címkézős" szemlélettel....

Ne tartsd vissza magad. :-)

Pluskast
Erre tudnék mit mondani de tényleg nem akarok vitát generálni 😊

A keresztes háborúk és a reformációval járó háborúskodásokat még elfogadom, de itt is sok esetben a vallás egyfajta magyarázat volt, nem a konfliktus oka. Viszont a zsidókat nem a vallásuk miatt ölték meg, tehát nem írható egy vallás számlájára sem, hacsak a fajelméletet nem akarod vallásként beállítani. Izrael dettó. A vallás ezer más ok mellett jelen van, de hogy ez lenne a konfliktus forrása?
Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2015.01.15. 14:37:39

Feltételeztem az ilyen gyakorlati oktatásokon köpenyt húznak, vagy valami ilyesmi. Azt talán a vallásuk sem tiltja.

Jeffjohnson
Ugyan már napjainkban is a vallás az indok vagy az ok a gyilkolásra lásd a francia eset, Izrael. Keresztes háborúk? Zsidók miért is haltak meg a 2. vh-ban? Sorolhatnám vég nélkül mert ezeknél vagy az indok vagy az ok a vallás volt.

Jeffjohnson
"orvostanhallgatóként" a kulcsszó.
Mégis milyen jó már ha Abdul Elif Seyed Hamir egész nap abban van és 2cm vastagon van rajta a vér, a nyál és ki tudja mi, aztán így megy emberek közé, mondjuk felszáll vele a villamosra.....mit beszélek hülyeséget......... tehát beszáll a taxiba.... többit el lehet képzelni.

Higiénia? Hahhhh, dolgoznál te is köztük más lenne a véleményed. Félreértés ne essék van köztük normális, rendes, tiszta ember, nem egy ilyet ismerek és nagyon jó a kapcsolatom minddel (még a büdössel is). Abba már bele se merek gondolni milyen lehet a többi otthon, akinek még a lehetősége sincs meg, hogy orvosnak tanuljon mert olyan körülmények között van.

Francokat. A legtöbb háború a hatalomért, területek feletti birtoklásért és gazdasági előnyökért tört ki. A vallás fasorban sincs, még a XX. századi ateista ideológiákhoz képest sem.

Pluskast
szúnyogháló a kémlelőben<#nyes><#idiota><#taps>

Szaud-Arábia csak egy ország a közel-keleten, ráadásul a legradikálisabb, a többi ilyen szempontból jóval megengedőbb.

olvasd el újra mit írtam, értelmezd és gondolkozz el jobban rajta, aztán ha rájöttél szólj.
Ezt írtad: hordhatják orvostanhallgatóként a 0 higiéniával rendelkező csadort

Ha rendszeresen tisztálkodsz és a csadort is tisztítod, akkor nem értem miért zárja ki a higiéniát? Ha te két hétig nem mosdasz, és ugyan abban a ruhában vagy, te sem leszel higiénikus attól, hogy nem csadorban jársz...

Jeffjohnson
Nálunk Chador-ban és Hijab-ban vannak. A burka az más de tudtommal mindkettőt betiltották a franciák. Egyébként van Niqab is vagy mi a rák az annyiban más mint a Burka, hogy nincs szúnyogháló a kémlelőben 😊
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2015.01.15. 14:13:23

Pluskast
Amúgy az nem a csador, hanem a burka 😊

Jeffjohnson
Pedig ez a nagy büdös igazság.
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2015.01.15. 14:09:48

Pluskast
A szándékosság részükről így vagy úgy de mindenképpen helytálló.

Jeffjohnson
Az, hogy mostanában engedték meg a keresztény templomok építését mindent elmond erről az egész problémáról. Bár csak fordítva lenne ez itt Európában is.
Franciaországban hozott döntés azon kevés pozitív példához tartozik, ami követendő lenne (szerintem). Sajnos Magyarországon nem így van.

"Hogy a csador miért zárja ki a higiéniát, az számomra rejtély. " olvasd el újra mit írtam, értelmezd és gondolkozz el jobban rajta, aztán ha rájöttél szólj.

Vagy nem állt érdekükben. Ilyent "véletlenül" vagy kényelemből nem felejt ki senki.

Pluskast
Igen ebben a vezetés a legfőbb bűnös, de nem lehet ártatlannak nevezni azt a muszlim embert sem aki azért ver meg egy nem muzulmán nőt mert nem öltözködik az iszlám erkölcs szerint vagy elüldözöm a szomszédomat mert az nem muzulmán (mind a 2 eset megtörtént).