9874
A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
-
freelac #2888 A reakciókat lehet sejteni, hogy aztán hogyan teszik... De szerintem ők azt gondolják, hogy tudják azokat az embereket "szocializálni" úgy, hogy a német gazdaságnak jó legyen, ők majd ülnek a biztonságosnak hitt elefántcsonttornyukban és remélnek, vagyis bíznak.
De készült már pár film ilyenről, igaz fikcióként egyelőre, hogy vannak áthatolhatatlan akadályokon túli, élhető részei a Földnek, ahol a szupergazdagok lesznek, és az összes többin folyik a termelés és a vegetálás. Azoknak meg tökmindegy, milyen a bőrszínük és a beszédjük. A legutolsó az a vonatos film volt, ahol az első két vagonban a kánaán, középsőben a rendőrség mint védelem, és hátul a jómunkásemberek.
És ne legyen kétségetek, hogy nem ez lesz. most is ez van már, legfeljebb nem ilyen kontrasztosan.
Szerk:
Most voltam pár napig Németországban, Belgiumban és Luxemburgban, németet és flamandot sokat nem láttam dolgozni még érzékeny pontokon sem mindig. Ja, és rendőrt sem láttam egyet sem, ezt szó szerint lehet érteni. Ja, a reptéren sem a szó szerinti eredeti értelmében értendő rendőrt sem.
Utoljára szerkesztette: freelac, 2015.09.05. 12:04:10 -
wednes #2887 Csak kíváncsi leszek, hogy mikor közlik a pár milla "szírrel", hogy viszlát, akkor mi fog történni? Azt, hogy akarják kivitelezni?
Leosztanak országoknak embereket és azokért majd nekünk kell érte menni, hogy minket üssenek? És akkor is marad ez a játék, hogy "úgy juttasd célba az illetőt, hogy semmit nem tehetsz ellene logikai feladvány?" Vagy akkor már lehet őket "deportálni"?
Vagy kikötik, hogy minden EU-s országban egységes ellátás jár e migánsoknak hogy ne legyen különbség?
A válogatás szerintem jóval egyszerűbb lett volna, ha ezt Törökországban megteszik. Lehet a britek ezt akarják. -
ManoNegra #2886 Bár az EU vezetőinek nincsenek a szó demokratikus értelmében vett választóik.
Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2015.09.05. 11:51:42 -
wednes #2885 De ha még békés oldalról közelítjük meg a dolgot és a legjobbat feltételezzük, akkor is azt jelenti, hogy 1 férfi bejutott. Akkor családegyesítés címén még hozhat akár 6-7 családtagot is később. Akkor már tényleg jóval több gyereket lehet fotózni, mert tömegek lesznek belőlük is. És arra meg ki fog megálljt mondani? -
ManoNegra #2884 Nagyon úgy néz ki, hogy valami miatt az EU vezetői abban érdekeltek, hogy migránsokkal töltsék fel az Uniót, és mi beleköptünk a levesbe.
Ezzel tulajdonképpen elárulják a saját szavazóikat, és nemzetbiztonsági kockázatnak teszik ki az egész kontinenst. -
freelac #2883 Megmondom. Kiválogatják, akiket esetleg tényleg lehet használni valamire, mert biztosan van köztük olyan is, a többiek meg mehetnek amerre látnak, de leginkább vissza ide, mert elhajtani a fenébe őket az a kényes ízlésüknek nem felel meg, inkább hivatkoznak az "európai értékekre" és ide küldik vissza. -
wednes #2882 De szemmel láthatólag ez a fő EU-s "irányvonalat" nem zavarja.
Most, hogy kezdünk mi is beállni abba a sorba, hogy lapátoljuk át az embereket, nem is jön annyi bírálat. Felmerült bennem, hogy akkor azért vesznek elő minket, de erre (eddig) nem került sor. Ne kerüljön zavar abba a folyamba, ami török határtól Münchenig tart. Ám legyen.
Csak ebbe az a zavaró, hogy így fennmarad(hat) ez a folyamat. Ez akkor már évekig így lesz, hogy pl: a keleti egy migráns tranzit hely lesz, ahova mindig újabbak érkeznek.
Majd a németek regisztrálják szépen őket. A visszaosztás leszervezésére leszek kíváncsi.
Utoljára szerkesztette: wednes, 2015.09.05. 11:36:03 -
freelac #2881 Ezt így kéne tenni velük is. Hasznot úgy sem hajtanak, az egészségügy úgysem bírná el ezt a rengeteg semmirekellőt, jól ki kéne dobálni őket a túróba.
Most csak azért, mert az arabok - többek között - arról híresek, hogy náluk a köjál elégedetten csettintene az ujjával az ottani állapotokat látván. Az 5 ezer kilométeres úton is volt nekik mobilhűtő meg ilyenek. -
ManoNegra #2880 A román kormánypárt vezetője is megnézte a Keleti pályaudvart
Dragnea úgy vélekedett, hogy vannak a bevándorlók között szánalomra méltó, elesett emberek, ugyanakkor furcsának tartotta, hogy a többség fiatal férfiakból áll, akik nagyon jól szervezetteknek tűnnek, elrejtik arcukat, amikor filmezik őket. Minden csoportnak megvan a vezetője, és egyetlen céljuk van, hogy eljussanak Németországba – mondta a Keleti pályaudvarnál szerzett tapasztalatait alapján a román szociáldemokrata politikus.
Úgy látszik, ez másnak is feltűnik, csak Papichulo és TDantes szerint nincs benne semmi különös. -
#2879 Megint keverek? Két különböző mondatba írtam két külön dologról. Még csak nem is egy sorban volt. Egyébként a kérdésre érdekes módon nem válaszoltál.
Az, hogy te ráfogod valamire, hogy könnyen hamisítható, azzal most mit kezdjek......
Ez is egy vélemény. Szerintem meg kidobálják.
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2015.09.05. 11:16:11 -
#2878 Én csak azt nem értem, ha ennyire vágynak a nyugati szabadságra meg a demokráciára vajon miért esik nehezükre tiszteletben tartani a törvényeinket. Biztos nagyon szépen be fognak illeszkedni majd.
A kedvencem, hogy azt hajtogatják, ők nem hajlandóak menekülttáborokba vonulni, még arra az időre sem amíg regisztrálják őket, mert ők Németországba vagy Svédországba vágynak. Igen, azt hiszem pont ilyen lehet egy igazi háborús övezetből elüldözött, szegény menekült. Sok dologban nem értek egyet a kormánnyal és biztos bőven lenne (EU) pénz arra, hogy olajozottabban menjenek a dolgok és ne legyenek ennyire kaotikusak , de akkor is nevetséges amit megengednek maguknak az illegális bevándorlók. A világot meg csak az érdekli, hogy van egy marék nő, meg gyerek is közöttük.
Utoljára szerkesztette: BEAST, 2015.09.05. 11:09:22 -
#2877 megint keversz 2 vagy több különböző esetet... eddig csak hallottam olyan esetekről, hogy a kukába dobják, de képeket amit láttam mind könnyen hamisítható, reprodukálható valami volt. meg olyat hallottam hogy eldobták a 3-4 napja lejárt szendvicset de azt jól is tették, mert nem bírna el ennyi hányó/fosó embert az egészségügy egyébként sem
Utoljára szerkesztette: Palinko, 2015.09.05. 10:06:43 -
#2876 Ezért kell belerúgni és eldobálni az ásványvizet? Biztos ezek azok a magasan iskolázott emberek, akiket nemrég egy fórumozó emlegetett...
Számos fellelhető kép van a neten, ahogy ezeket a cuccokat a kukába dobálják folyamatosan. Pofátlanság, és még ezeket védik itt páran? -
#2875 azért nem fogadták el, mert tegnap éhség sztrájkba fogtak, mert megállították a vonatot, ezért utasítják vissza. -
ManoNegra #2874 Akkor nem lesz gondjuk az útba eső földek gazdáinak a termés leszüretelésével. :-l -
#2873 Akit érdekel. A keletinél megindult a tömeg a határ felé, és hogy még "érdekesebb" legyen a történet, a társaik szó szerint kitörtek a röszkei táborból és ordibálják, hogy Budapest. Gondolom, leadták a drótot a budapesti társaik, hogy ők megindultak. -
#2872 Valószínűleg így kísérnék a "migránsokat" is - önvédelemből-, őket még nem regulázza az EU. -
#2871 Azt nem értem, hogy miért utasítják vissza az élelmet meg a vizet, amit a rendőrök osztanak nekik? Egyszerűen gyerekes, amit csinálnak.
Egyébként meg pofátlanság, amit az index és társai művelnek..... Link
még 1 szépség Link
Valódi videó Link
Nem mintha a magyar TV híradásai jobbak lennének...
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2015.09.04. 11:24:21 -
#2870 horthy szintje már csak ilyen. Kurucinfó legalja és társai.. -
Tarathiel2 #2869 Ezek rabokat kísérnek, nem migránsokat. A mocskos hazudozással húzzál vissza az NWO topikba, oda való vagy. -
Pares #2868 Szegín "menekültek"
Hihetetlen ez a töketlenkedés. Pedig ilyen helyzetekre találták ki a marhavagonokat. -
#2867 Ezt a videót már én is láttam de a cím ellenére ezek, nekem nem migránsoknak tűnnek. Például ott van a sor közepe fele az a böhöm nagy férfi és a sor vége is eléggé fehérnek tűnik. Jó lenne tudni mi volt ez valójában. -
horthy #2866 Orosz rendörség és migránsok !
Az oroszok értik a dolgukat ! Csak az EU atlantista hazaárulo liberális vezetése nem ! Az oroszok meg akarják őrizni nemzetállamukat és igazuk van ! -
#2865 Igen, Orbán ennyit tehet úgy, hogy megfeleljen Brüsszelnek. Bármi mást tenne ill. bármit is tenne igazából, abba belekötnek és szétcincálják.
Természetesen ez sz@r meghunyászkodás, az országnak (és Európának is) csak árt vele.
-
wednes #2864 Lehet, de ha Ausztria azt mondja ellenőrzés nélkül befogadja őket, ám legyen. Nem tudom ,hogy abba beleszólhatnak -e, hogy mi a saját országunkban hogyan merre irányítjuk az embereket. Ez lehet elsősorban nekünk érdekünk, hogy itt ki grasszál fel alá. De, ha elhagyják azzal a lendülettel az országot....
Kivan adva, hogy el kell szállásolni őket, de NEM lehet őket kötelezni gyakorlatilag semmire. Mindenesetre mi nem szállítjuk át őket csak magyar településig mennek.
Egyékbét a megfelelő papírtokat simán eldobhatják ismét. Mert az azt jelenti, elvileg nem mennek ők innen sehová, csak belföldön.
Ebbe egyébként belejátszhat, hogy a Keletiből el akarják szállítani a tömeget, ne ott legyenek most már. Mi nem pakolhatjuk fel őket semmire, mert az "deportálás" lesz mindjárt. Önként felszállnak vonatra és menjenek.
Most csak figyelni kell a reakciókat. Tény, hogy ez hosszú távra nem szólhat, mert ösztözni a beáramlást. -
wednes #2863 Ez igaz, megvan a kockázata. Egyébként bármit döntünk megvan van árny oldala. Szerintem ez egy nyomásgyakorlás és nem végleges megoldás.
Nyomásgyakorlás Ausztriárára és Németországra. Mert eddig csak ellentmondó nyilatkoztokat tettek. Majd ha ott kibálnak a osztrákoknál freedom, freedom jelszavakat lehet egyértelműbb kérés jön, hogy ténylegesen tartsuk fel őket lehetőleg, akár a mi keleti határunknál is. -
#2862 De nem úgy van, hogy azok vonatozhatnak szabadon országon belül, akik már rendelkeznek a megfelelő papírokkal? Akik regisztráció nélkül hömpölyögnek át az országon azok továbbra is illegális bevándorlóknak számítanak, vagy nem? -
ManoNegra #2861 A bécsi rendőrkapitány szerint ellenőrzés és regisztráció nélkül beengedik Bécsbe a bevándorlókat. Úgy legyen, ámen.
Bár ezzel csak azt érjük el, hogy még többen jönnek majd, ha azt látják, hogy szabad az út.
Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2015.09.03. 10:55:17 -
wednes #2860 Na kíváncsi vagyok erre mit fog lépni az EU meg a szomszédaink. A sajtó egy része fejetlenségnek és káosznak állíja be (eltűntek a rendőrök!!, nem védik tovább a pályaudvart, stb). De ez a dolog inkább tervszerű, mint spontán kapkodás.
Mehetnek a migránsok vonatozni, de mi hivatalosan nem visszük át őket, csak országon belül vonatozhatnak. El is mennek a nyugati határra és majd ott fognak dörömbölni az osztrákok kapujában.
Így arréb toljuk az áradatot, de nem sértünk semmiféle egyezményt, mert az kimondja, hogy országon belül oda utaznak ahova akarnak. Nem lehet őket táborokba kényszeríteni, bezárni. Nem "sértjük tovább" az emberi jogaikat.
Utoljára szerkesztette: wednes, 2015.09.03. 09:30:28 -
#2859 Hát igen, miattuk tart itt az ország. Az 1800-as években "kissé" megnőtt a számuk hazánkban. 1945 óta már minden bizonnyal uralkodnak rajtunk. -
vfrtom1 #2857 Jelenleg München a célállomás Magyaro.-ról. -
vfrtom1 #2856 Megvannak a táborok. A keletiből elindult a vonat Debrecenbe, a rendezőn megállt a vonat, menekültek meg szépen lemásztak a vonatról. Nem mennek táborba, mert ők németbe akarnak. A vonatok nem tudnak indulni mert fürtökben lógnak a majmok rajta. A vasútőrök fegyverrel járőröznek. -
wednes #2855 Ez legyen az ő gondjuk meg a németeké. Sőt, felőlem éljenek ott tényleg jobb életet, nem kívánok én nekik rosszat. Viszont az sugall valamit, hogy Németországon meg Svédországon kívül. már nem nagyon jön szóba náluk semmi. Az sem véletlen. Még Ausztria sem. Tehát itt nem munkavállalói ambíciókról lehet szó nagy részüknél.
Azért megnézném egy alternatív univerzumban (mert ezt itt még nem fog megtörténni), hogy holnap azt mondja Németország. Mindenkit befogadnak és biztosítják a minimális ellátást pár hónapig (fedél, meleg, kenyér és víz). De ennyi. A Germany imádattal mi történne?
Utoljára szerkesztette: wednes, 2015.09.02. 16:19:31 -
wednes #2854 Jönne ám a gettózás ezerrel. Német szálláshelyeken is fel voltak háborodva, hogy az meg milyen már. De szerintem is a kettes. Aztán terjedne az okostelókon, hogy itt elkapnak és nem mehetsz tovább. Ez az egyetlen, ami csökkentheti a déli határon a nyomást, mert a kerítés önmagában nem. -
kissssss #2853 az már biztos hogy Németországnak nincs szüksége százezres számban utcaseprőkre kukás emberkékre meg irodaház takarítókra, ezeket eltudják végezni az iskolából kibukott a társadalom legaljára szorult németek is +ezen a szinten mozgó további munkahelyeket is már rég lefoglalták a régebben ott levő törökök.
lesz ott még Berlinben szép felfordulás....
Utoljára szerkesztette: kissssss, 2015.09.02. 15:50:00 -
horthy #2852 Én azt nem tudom utána ez a sok menekült töbsége mit csinál Németországba vagy Angliába ? Kapnak egyböl egy jól keresö munkahelyet ? Miböl élnek ? Ilyen sok munkahely van Németországba vagy Angliába stb ? Nyelvtudása a többségnek nincsen mit fognak dolgozni ? Nemtudom mennyire tudatosult dolog náluk a munka ( pl:afrikaiak ) ? -
#2851 Márpedig a kettes ajtó mögötti az egyetlen járható út. Valahol ki kellene alakítani egy épkézláb tábort, a szükséges felszereltséggel és személyzettel amit megfelelően ellenőrzés alatt lehet tartani. Például ott van az a rengeteg elhagyatott magyar falu is.
Az illegális, még nem regisztrált, menekülteket meg nem körbe kell venni egy pályaudvar előtt, hanem szépen átszállítani az ilyen táborokba. Mint minden évben az első nagy hóeséskor, megint meglepődünk, hogy valami ami várható volt végül tényleg beküvetkezett. Most meg mindenki kapkodja a fejét meg a másikra mutogat.
Utoljára szerkesztette: BEAST, 2015.09.02. 15:09:09 -
wednes #2850 A cirkusz egyre jobban fokozódik. Miközben elvárják, hogy az EU törvényei legyenek betartva, ugyan azt számon is kérik.
Tehát 2 véglet közül választhatunk. A köztes megoldások nem hiszem, hogy vannak.
1. Mindenkit átengedünk és szarunk mindenre, ahogy pár ország teszi. Ennek az a veszélye, hogy a vándorlás ettől még nem szűnik meg, még erősödhet is (hiszen könnyedén át lehet jutni). Attól, hogy az emberek távoznak újak lépnek a helyükre, de a feszültséget csökkenti. Más kérdés, hogy erre mit lépne a nyugat. Biztos leszednék a fejünket, hiába várják el a médiába ezt egyesek.
2. Senkit nem engedünk át! (kivéve a 100%-ig lepapírozott embereket) Nagy hőzőngések várhatóak. Megvan sajnos, hogy növekszik a feszültség, ami agresszióba is átcsaphat bármely oldalról. Veszélyes út. De van esély arra, hogy emiatt szépen elkezdenek elkerülni minket, mert itt nem jutnak át. Mert mi gonosz módon (törvényesen) nem engedünk át mindenkit. De ez csak elvi lehetőség, lehet nem következik be és előbb robbana minden.
Utoljára szerkesztette: wednes, 2015.09.02. 14:21:35 -
maki85 #2849 " az országon belül legalább rend volt"
és aránylag magas életszinvonal, és viszonylagos műveltség
nemhiába szíriaiak közötti nagy az iskolázottság
ezért is kellenek merkelnek -
Solt #2848