9874
A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
  • Pluskast
    De be tudom vallani, mivel nem mondtam, hogy ez 100% biztos így van. Azt mondom hogy lehetséges és nem elképzelhetetlen.
    Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2015.09.08. 13:52:24
  • vfrtom1
    Az igazság az, szvsz, hogy nem tudod bevallani, hogy nem tudod, és csak találgatsz. Mint ahogy én is. Ez van. Tulajdonképpen bármi történjék is ezek után, te is , én is tovább bizonygathatjuk, hogy nekem van, volt igazam. Érted?
  • Pluskast
    Na és szerinted, jelen pillanatban mennyi ideig tart a leellenőrzésük? Nem 10 vagy 20 emberről van szó. Na és mi van azokkal akiket nem regisztráltak? Ausztria is úgy engedte át az elmúlt pár héten több ezer migránst, hogy kijelentették, ők nem regisztrálnak.

"Tehát, életszerübb az hogy hivatalos vízummal, papírokkal jönnének."

Igen? Áruld már el, hogy az elmúlt hetekben az a majd 20 ezer migráns aki átment Ausztria felén annak hány százalékának volt vízuma? Vagy útlevele? Sok esetben úgy engednek el embereket, hogy azt sem tudják, hogy hogy hívják. Szerintem te elég rosszul használod az életszerű szót mert az élet pont azt mutatja, hogy tömegével jutnak el ember tömegek Németországba úgy, hogy azt sem tudjuk kicsodák.
  • Saintgerman
    szerintem nem ő lesz az...
  • Saintgerman
    De megteheti ! ha még nem regisztráltak a határon... aztán mehetnek Isten hírével...
  • vfrtom1
    Ja, csak nem életszerü. Tudod ezzel is érveltetek. Ne a visszavágáson rugózz. Elméletben ezeket az emberszerüeket le ellenörzik, nem valószínü, hogy a fészbúkon, de a regisztrációhoz ujjlenyomat, fénykép stb. készül. Nem elég benyögni, hogy ich bin syrien. Gondolod, hogy a zs-ék álltal felbújtott terrorpisták átmennek. Persze, igen, mert az nem fér bele az elméletbe. Tehát, életszerübb az hogy hivatalos vízummal, papírokkal jönnének.
    Ezek nem pont az extrém iszlamisták elöl "menekülnek", mármint a náluk is extrémebbektöl?
  • ManoNegra
    Jelenleg nagyjából 140.000 bevándorló ment át rajtunk, ha ebből én azt mondom, pár száz, akkor nyilvánvaló, hogy nem az összeset tekintem terroristának. Csak attól tartok, hogy ez alsó hangon ennyi.

ha belegondolsz, sokkal egyszerübb egy "tiszta" , papírokkal rendelkezö terroristát bevinni valahova mint , papírok nélkül egy táborba , több száz-ezer menekült között

Szerintem ennél kedvezőbb lehetőség nem sok van, pár száz terrorista bejuttatására.
  • Papichulo
    szerinted nem valószínű, hogy ebben az emberáradatban megbújik pár száz terrorista vagy háborús bűnös?

Szinte biztos, hogy a galaxys teljes sopredeke megtalalhato kozottuk... pont, mint Mos Eisley-ban :)

Boven lesz dolga a BfV/LfV-nak.
  • Pluskast
    Miért vágnák vissza? Jelen pillanatban az eu-s szabályozás szerint azon kívül, hogy regisztrálják őket nem kötelezhetik a menekülteket, hogy a menekült táborokban maradjanak. Ezért is van az, hogy a magyar rendőrség nem teheti meg azt, hogy erőszakkal begyűjti és beviszi az autópályáinkon bóklászó menekülteket.
  • vfrtom1
    Nem , nem valószínü. Amerikában is megcsinálták a cirkuszt menekültek nélkül. Söt , ha belegondolsz, sokkal egyszerübb egy "tiszta" , papírokkal rendelkezö terroristát bevinni valahova mint , papírok nélkül egy táborba , több száz-ezer menekült között. Mert , ha egy menekült "elbóklászik" vissza vágják a táborba, míg egy "legális" terrorista oda megy ahova akar. Ezzel nem azt mondom, hogy mind ártatlan kiscica, de nem kell minden fekában terrorpistát látni.
    A spoilered nem értem , bocs.
  • Pluskast
    Pedig nem csak a facebook mondja ezt....
  • ManoNegra
    Most ha eltekintünk attól, hogy egyes esetekben igaza van-e ennek a facebook lapnak vagy sem, szerinted nem valószínű, hogy ebben az emberáradatban megbújik pár száz terrorista vagy háborús bűnös?

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Miért érzem úgy, hogy patiang/hihy-vel kell már megint nyüglődnöm? Ha kidobnak az ajtón, visszamászol az ablakon?
  • vfrtom1
    Mert a fészbúk olyan hiteles, mint a blikk, vagy társai.
  • ManoNegra
    Szír keresztények szerint terroristák is érkeztek Németországba a menekültek között

A Facebookon komoly kutatómunkát végeznek a szíriai polgárháborúban elűzött keresztények. A This is Chris­tian Syria (Ez a keresztény Szíria) közösségi profilon állításuk szerint már számos, az elmúlt hetekben, napokban Európába, döntően Németországba érkezett iszlám terroristát azonosítottak. A profil szerint ezek egyike Ahmad Abd Alkarim Alhije, a Bassár el-Aszad szír elnök ellen harcoló Iszlám Front nevű katonai szövetség Ahrar Alforat elnevezésű zászlóaljának korábbi vezetője, akit számos gyilkossággal és háborús bűncselekménnyel gyanúsítanak.

A Facebookon működő szír keresztény ellenállók közlésük szerint más terroristákat is lelepleztek, olyanokat, akik korábban a Face­bookon vagy a Twitteren „dicsekedtek” ocsmány tetteikkel, de most valamilyen oknál fogva magukat menekültnek kiadva Európában tűntek fel.

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő a hírek kapcsán a lapnak kijelentette: szerencsés, hogy a múlt hétvégén Németországba kiengedett migránsok már nincsenek a magyar fővárosban. A német szövetségi hírszerzés igazgatója semmilyen veszélyt nem lát a migránsokban, miközben egyelőre még csak nem is tudták regisztrálni az összes menedékkérőt, jelentette ki Spöttle. Hozzátette, több arab dialektust ismer, a kiengedett migránsokat hallgatva azt tapasztalta, hogy sok közöttük az egyiptomi, a líbiai és a tunéziai, akik most mind szírnek vallják magukat.
  • Pluskast
    Na meg egy "elbocsájtó szép üzenet" nekünk magyaroknak...

• Pluskast
    Görögöknél már megy keményen a balhé

• Palinko
    emígy a pesti rendőrök felszerelése komolyabb :D ezek mintha 80as évekből jönne
  • AnuluWork #2911
    Budapesten oszlattak. Ja, nem ... Zürich ...

CNN-en vágóképnek jó lesz! :D
  • fonak
    Ő szélsőközép :)
    Mondjuk lehet értelmes zs-ként neki van annyi esze, hogy az ilyen zsohármelindákkal és a szinte az egész egykori SZDSZ-es ballib értelmiséggel szemben nem akarja pátyolgatni a (sanszosan) leendő elüldözőit, legyilkolóit, csak azért mert ilyen perverz módon akarja kifejezni a kormány vagy az egész ország/nemzet iránt érzett gyűlöletét. Úgy látszik, tudja, hogy még a legantiszemitább magyar is csak max. szóban fogja a fajtáját izraelbe/gázkamrába/dunapartra küldeni, de egy dzsihádista nem csak szájhősködik majd, hanem mondjuk elmegy felrobbantani magát a dohány utcába.
    Bár nem szeretem a stílusát (röhejesen lehengerlő hangnemben nyomja mindig, akkor is, ha fogalma sincs miről beszél) de igazsága van. Bár azt gondolom, nem kell egyenlőséget tenni minden migráns közé. Én felajánlanám a letelepedést annak, aki vállalja hogy itt nem kap majd segélyt, dolgoznia kell, be kell illeszkednie (nem sok lesz ilyen, mert csóringerek vagyunk úgyis). Szerintem egy középosztálybeli szír egy hazai románál könnyebben integrálódna. Milliós tömegek Európára zúdítása viszont agyrém, bűn.
    Utoljára szerkesztette: fonak, 2015.09.07. 06:32:41
  • MrBanano
    Inkabb szelsojobb nem? :D Link
  • MuldR
    Ez komoly? Puzser ilyeneket mond? Kesz vagyok, egy retardalt szelsoliberonak tartottam, de ugy latszik azert megsem hulye. Azert egy picit nott a szemembe.
  • BEAST #2907
    Náluk még azoknak is nehéz a menekültstátusz megszerzése, akik kifejezetten segítették őket.

Utoljára szerkesztette: BEAST, 2015.09.06. 17:19:36
  • ManoNegra
    A javaslat bírálói szerint a betelepítésre vonatkozó indítvány megnyitná az ország határait a potenciális terroristák előtt, egyesek pedig egyenesen "dzsihadista frakciónak" nevezték az aláíró honatyákat. A kormány alaptalannak minősítette az aggályokat, rámutatva, hogy a menedékkérőknek alapos háttér-ellenőrzési eljárásnak kell alávetniük magukat.

Úgy látszik, ez csak az EU vezetőinek nem esik le.

A lap szerint nem zárható ki, hogy a Földközi-tenger, az Atlanti-óceán északi része és az Afrika térségéért felelős hatodik amerikai flotta mentőhajókat vezényelhet ki, hogy csökkentse a megannyi halálos áldozattal járó átkelés veszélyét.

De azért ide segítenének áthurcolni a maradékot...
    Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2015.09.06. 16:51:05
  • kissssss
    Miért nem fogad be az Egyesült Államok több szíriai menekültet?

• vfrtom1
    Őket is utánuk kéne hajítani, csak megvárni, hogy jöjjön a teher.
  • kissssss
    Franciaország légi csapásokat fontolgat Szíriában.

(cikk alatti kommentekböl csak úgy sugárzik az értelem.)
  • Sippie
    Itt repül a vizes palack... vagyis ja, ez reprodukált kép.
  • wednes
    Azt kéne elérni, hogy kikerüljenek minket. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy tényleg beválik -e majd a határátlépés szigorúbb szankcionálása, kitoloncolással.

Ha tőlünk nyugatabbra nem partnerek a védekezésben akkor őket nem kell védeni.
  • Palinko
    nem tudni most mi lesz én a németekhez igazodnék, de ők is most azt mondták egyelőre ne küldjünk menekülteket, de valahogy azért erőltetni kéne hagy menjenek csak. aztán majd nagy nehezen megszülnek talán egy megoldást, amit már 3 éve ki kellett volna találni...
  • ManoNegra
    Aham. Ha az osztrákokon múlna, azok a migránsok még mindig itt éheznének. Azért voltak kénytelenek lépni, mert a kormány megelégelte a legforgalmasabb autópálya és vasútvonal megbénítását és odaszállította az osztrákok küszöbére őket.

Persze az osztrákok is csak a nyilatkozatok szintjén szolidárisak, tegnap délutánig lezárták a hegyeshalmi átkelőt. Nyilatkozatokban minket ekéznek, hogy drótkerítéssel védjük a schengeni határt, de azért is, mert továbbengedjük őket.

Most őszintén, mit kellene (és szabadna) tennünk?
  • fonak
    A németek a jelek szerint úgy gondolták, hogy működjön a természetes szelekció. Akik meg tudták tenni az utat (életerősek, volt pénzük fizetni az embercsempészeket) azok jók lesznek nekik. Betegek, öregek nem kellenek.

Nem kéne elfelejteni, hogy a rendőrség szerint 160 ezer migráns lépett be Magyarországra idén, ezek nagy többsége maximum napokig lehetett itt. Az a 71 pórul járt, de a többség hasonló módon élve eljutott az ígéret földjére, ahol minden akadékoskodás nélkül fogadják a "semmiből" előbukkant jövevényeket. Az a pár ezer, max. tízezer fő, akik megrekedtek pl. a Keleti előtt, vagy táborban vannak és most gyalogmenetekkel, éhségsztrájkokkal stb. verik ki a hisztit, azok egy törpe kisebbség, akiknek elfogyott a pénze vagy csak peches volt. Korábban a vonatokon is akadály nélkül utaztak ki, amíg el nem kezdték ellenőrizni őket.
    Utoljára szerkesztette: fonak, 2015.09.05. 22:41:42
  • Tetsuo
    Csak keresztényeket szabadna befogadnunk, a muszlimoknak mindenképpen helyben kellene segíteni (ha tudunk egyáltalán), mert beilleszkedni nem fognak tudni.
    Általában a keresztényeket leöldösik Szíria problémás területein, de az út során is leginkább ők pusztulnak... méghozzá vallási alapon.

A helybeni segítség lehet az egyedüli megoldás, de nem segélycsomagok formájában, hanem egy politikai-gazdasági stabilitást megteremtve... amire természetesen Magyarország nem képes. Erre pont azok lennének képesek, akik a káoszt okozták, pl. az ármányos Egyesült Államok, a maga erőforrásigényével. ;-)
  • Palinko
    csak hozzájárult, ha az osztrákok nem mondják rá az amment nem ért volna semmit
  • Jeffjohnson
    "Kíváncsi vagyok, hogy fordított helyzetben ha itt lenne háború, hány európait fogadna be etetne, utaztatna mondjuk Szaúd-Arábia?!"

"- Puzsér Róbert gondolatai: „…az Orbán-fóbiás ellenzék pedig csak azért sem hajlandó tudomást venni egy létező és súlyos problémáról, nem hajlandó megérteni, hogy az esztelen tolerancia-kampányukkal épp azt a civilizációt rombolnák le, amely a tolerancia fogalmát, mint kulturális követelményt megteremtette, és képviseli a világban. Afganisztánban és Szíriában nincsen Pride, nincsen női egyenjogúság, és nincsen szólásszabadság. Továbbá az európai muzulmán gettókban sincs, bármilyen békések, befogadóak és nagyvonalúak voltak akár a svédek, akár a németek. Vannak viszont no-go zónák, ahol a saría a törvény, zajlanak atrocitások zsidókkal szemben, és jól tapintható a tömeges gyűlölet a többségi társadalom iránt.”

„Egyúttal teljes szívemből tiltakozom mindazok magatartása ellen, akik a keresztényi könyörületet álcaként használva, a menekülteken való tényleges segítség helyett a határok teljes megnyitásának civilizációpusztító emberkísérletét követelik. Nem kérek az iszlamizálódó Európából. Nem akarok párhuzamos társadalmakat, nem akarok lángoló zsinagógákat, nem akarok csadorba kényszerített nőket, nem akarok saría-törvényeket. Ragaszkodom ehhez a kultúrához. Ragaszkodom a nyugati civilizációhoz.”

„Ragaszkodom ahhoz, hogy Európa csak azokat fogadja be, akik tisztelik értékeit, elfogadják törvényeit, elismerik lakóinak jogát szabadon választott életmódjukhoz.”

Érdekes gondolatok, még akkor is ha egy ilyen megmondóembertől van, akit nem kedvelek. Elgondolkodni mindenesetre el lehet rajta.
    Egyébként Nógrádi riportokat is érdemes nézegetni, mert ő nagyon tömören és lényegre törően össze tudja foglalni, hogy mi itt a probléma.
  • Jeffjohnson
    Elég nagy naivitás azt hinni, hogy egy párnapos éhségsztrájk miatt oldódott meg a probléma.
  • freelac
    Én meg fognám, és elvenném tőlük a gyerekeket. Ugyanis Magyarország területén a gyerekvédelmi törvény ezzel szankciónálja azt, ha a gyereknek az egészséges és biztonságos élethez a szülei nem biztosítják a feltételeket. na most, aluljáróban tengődés, autópályán kirándulás... hát az nem az.
    El a pulyával, a szüleiket meg gyerekmokkorú veszélyeztetésével feljelenteni, ellenük eljárást kezdeményezni. ki meg eljárás alatt van, állampolgárságot úgy sem kaphat, meg ilyenek. pikk-pakk megoldódna a probléma egy tekintélyes része.
  • ManoNegra
    Nem az "éhségsztrájk" miatt vitték el őket, hanem azért, mert elfoglalták az M1-est és a nyugat felé vezető vasútvonalat.
  • Palinko
    akkor válaszolok a kérdésre, igen azért kell visszadobálni az ásványvizet meg nem elfogadni a kaját, ha éhség sztrájkolnak és mint látható jól tették, sőt még a keleti pu. helyzet megoldásában is segített, mert el lett mindenki buszoztatva.
  • Tarathiel2
    Nem írok súlyosabbat, csak annyit hogy rohadtul rosszindulatú vagy.
  • Pares
    Nem írok súlyosabbat, csak annyit, hogy rohadtul naiv vagy.