9874
A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
  • Jeffjohnson
    "Tények elferdítése."
    Mondatértelmezés. Olvasd újra a szövegkörnyezetet. Az nagyon megy látom, hogy szövegkörnyezetből kiragadsz valamit és egy teljesen más dologgal párosítod. Korábban is ez volt.

Lamentálsz? Nem lamentálsz te semmin még azt sem vagy hajlandó beismerni, hogy a CNN interjú provokatív és rossz színben akar beállítani minket.

"Egy normalis retorikaju, tajekozott ember kepes lett volna sokkal jobb szinben is kihozni az orszagot."
    Mint például? (ne felejtsd én sem kedvelem Szijjártót, mielőtt még ezzel vádolnál)

"dezd fel legyszives szamomra ujra azt a kerdest, amire ekkora vehemenciaval kivansz valaszt kapni tolem! Bar nem teljesen ertem, hogy ha en nem tudok ervelni es csak ragalmazok, szemelyeskedek, akkor miert erdekel a velemenyemem barmirol is? ;) "

Mivel már 2x is megismételtem a kérdést és a válaszra 0 hajlandóságot mutattál ezért nem fogom megismételni még 1x mert bebizonyítottad, hogy képtelen vagy a számodra kényelmetlen kérdésekre válaszolni.
  • BEAST #3288
    Abban igazad van, hogy Szijjártó hibája, hogy olyan lett a CNN interjú amilyen. Az újságírónak pont ez a feladata, hogy a kényes pontokra kérdezzen rá és pont az interjúalanynak kellene frappánsan megfordítania a dolgok menetét a válaszaival. Sajnos ő nagyon amatőr módon hebegett-habogott. Vagy nem volt eléggé biztos az angol tudásában, hogy megfelelően válaszolhasson és vitába szálhasson a kérdezővel, vagy teljesen inkompetens volt a témában, de egy ilyen pozícióban lévő ember nem teheti meg, hogy nem készül fel az ilyen kérdésekre.
  • Pluskast
    Nem tudom, hogy mire indulnak el vagy mire nem, de, hogy pletykákat elhiszik az biztos. Volt olyan menekült aki azért nem indult el a horvátok felé, mert azt hallotta ott bombáznak. Vagy a tegnapi balhénál horgos 1-ről átjöttek a migránsok horgos kettőre (ahol ment a balhé) mert azt hallották, hogy itt mi mégis kinyitjuk a határkapukat. Vagy ez az egész ami miatt elindult. Ugye, hogy Németország maga a Kánaán és ott mindenki hű de jól fog majd élni.
  • ManoNegra
    mellesleg a jól kitervelt és végrehajtott konspiráció ott kezdődik hogy nem kerül semmilyen bizonyíték a napvilágra csak szóbeszédek terjengenek róla :) nem igaz?

Így igaz!
  • ManoNegra
    Nem valoszinubb az, hogy bizonyos folyamatok elore nem lathato kovetkezmenyekkel jartak es ma mar senkinek sincs fingja se, hogy hogyan tudna iranyitani ezeket az esemenyeket es mindenki csak sodrodik az arral?

Nyilván, ez is egy lehetőség, de akkor azt kell látnom, hogy példának okáért a CNN éppen meglovagolja a témát, hogy itt milyen nácik a magyarok, meg milyen millió. Miközben a mexikói határon sokkal szigorúbb az ellenőrzés, és a válsághelyzeteket az USA idézte elő.

Hát így kritizálnak minket.

Es egy pletykara elindulnak a milliok?

Amennyiben egy pletyka igaznak minősül, úgy nagyot tud robbanni. Merkel kancellár elszólása szír menekültekkel kapcsolatban pedig még alá is lobbantott a dolognak.

Akiknek raadasul fizetik is az utjat?

Én sose mondtam, hogy mindnek fizetik az útját, de azt nagyon is el tudom képzelni, hogy komoly mennyiségű szaudi és ISIS dollárok vannak sokak pénztárcájában. Az amerikai befolyás pedig hagyományosan nagy Szaud-Arábiában.
    Aztán sokan biztos az életüket tették föl a nagy dobásra. Őket tényleg sajnálom.

Mindezt persze titokban?

Van egy jó kis könyv, ha érdekel hogy dolgozik a CIA.

Es direkt az europai gazdasagok ellen?

Eddig az USA mindkét világháborúból óriási hasznot húzott. Csak tegyük fel, miért ne robbantana ki egy harmadikat is?
  • Jeffjohnson
    "Nem valoszinubb az, hogy bizonyos folyamatok elore nem lathato kovetkezmenyekkel jartak es ma mar senkinek sincs fingja se, hogy hogyan tudna iranyitani ezeket az esemenyeket es mindenki csak sodrodik az arral?"

Ezzel egyet is lehet érteni de azokat a folyamatokat kiváltja "valaki" illetve lehet serkenteni (nem világméretű összeesküvésre gondolok).
    Azt gondolni, hogy a nagyhatalmak nem próbálnak beleszólni más országok belügyébe és nem próbálnak az érdeküket szolgáló embereket hatalomra juttatni (közvetlenül vagy közvetetten) elég nagy naivitás. Demokrácia osztás az egyik ilyen folyamat, ami miatt instabillá vált számos ország és menekülthullám indult el, amire a németek még rá is dobtak egy nagy adag fát, amitől még jobban gyorsult a folyamat. Nyilván nem egy világméretű összeesküvés, hogy EU-t megroppantsák de a kavicsot a tóba ők dobták be, még ha nem is tudták mi a következmény.
  • Papichulo
    Tények elferdítése.

Mi volt a ferdites? Mi olyat mondott a riporter, ami nem volt valos? Mert ilyet en csak Szijjartotol hallottam.

elhiszi mi vagyunk a rossz emberek és ezt te még helyesled is.

Dehogy helyeslem! Pont, hogy azon lamentalok, hogy ezt a debil Szijjartot kuldtek oda erre az interviewra. Egy normalis retorikaju, tajekozott ember kepes lett volna sokkal jobb szinben is kihozni az orszagot.

Pedig én a helyedben sírnék mert nem csak én gondolom ezt rólad.

Most nagyon nagyon konnyezek "ertetek"... igy jo lesz? :)

ÉÉÉÉÉsss megint elkerülted a korábbi kérdésemet. Miért nem válaszolsz?

Idezd fel legyszives szamomra ujra azt a kerdest, amire ekkora vehemenciaval kivansz valaszt kapni tolem! Bar nem teljesen ertem, hogy ha en nem tudok ervelni es csak ragalmazok, szemelyeskedek, akkor miert erdekel a velemenyemem barmirol is? ;)
  • kissssss
    "CIA, Moszad, KGB/FSB?"

ezeknek is ugyan úgy beletartozik a munkakörükbe a lehallgatás és információ gyűjtés, a különbség annyi hogy az NSA kifejezetten infó gyűjtésre lehallgatásra van specializálódva de alapjába véve ugyan úgy működik mint a többi titkosszolgálat.

mellesleg a jól kitervelt és végrehajtott konspiráció ott kezdődik hogy nem kerül semmilyen bizonyíték a napvilágra csak szóbeszédek terjengenek róla :) nem igaz?
  • maki85
    mit akarsz ezzel bizonyítani????
    azt, hogy az általad felsorolt nevek a hatalomra való segítésük után ugyanolyan hasonszőrű emberkék maradtak, mint mi????
    csak nézd meg USA-t, kitűnő példa erre, mármint gazdasági szempontból
    ha ügyes, meg szerencsés, esetleg gátlástalan, kitűnő nép szipolyozó tőkés válhat belőle
    bizony hipp-hopp elfelejti honnan érkezett
  • Papichulo
    Pletykát terjeszteni az arab világban, [...] ne mond hogy nem menne pár beépített emberen keresztül.

Es egy pletykara elindulnak a milliok? Akiknek raadasul fizetik is az utjat? Mindezt persze titokban? Elore megfontoltan? Es direkt az europai gazdasagok ellen?

Nem valoszinubb az, hogy bizonyos folyamatok elore nem lathato kovetkezmenyekkel jartak es ma mar senkinek sincs fingja se, hogy hogyan tudna iranyitani ezeket az esemenyeket es mindenki csak sodrodik az arral?
  • maki85
    titok azért titok, hogy ki is derülhet olykor
    mint ahogy a történelemben oly sokszor megtörtént
    két dolog biztos: ami már megtörtént, és a halál
  • Jeffjohnson
    "Ja ertem, engem kiraboltak, akkor en is kirabolhatlak teged"
    Pontosan tudod mire gondolok. Mégis miért trollkodsz megint?

Az a baj, hogy abban a videóban semmi kínos sincsen, mégis így próbálják beállítani, az indexes cikkben (menekült a sínen) is ez volt, mint ahogyan a könnygázos videó is erről szól. Tények elferdítése. Semmi más nem érdekelte csak a lejáratás morcos fejjel látszik, hogy elhiszi mi vagyunk a rossz emberek és ezt te még helyesled is.

Pedig én a helyedben sírnék mert nem csak én gondolom ezt rólad.

ÉÉÉÉÉsss megint elkerülted a korábbi kérdésemet. Miért nem válaszolsz? Ezt vehetem beismerésnek, hogy egy jó nagy baromságot mondtál, ami mellett még minimális érveid sincsenek? Korábban is ez volt, nem is tudom miért lepődöm meg.
  • Papichulo
    Ilyen hülye kérdésre mégis milyen választ vársz?

Probaltam a hozzaszolasod szellemeben valaszolni, de szemmel lathatoan nem sikerult addig a szintig lejutnom ;)
  • kissssss
    tehát akkor szerinted teljesen logikusan hangzik hogy minden egyes jöttment menekültnek pénzt osztogatnak az út szélén és még háborúkat is kirobbantanak csak azért hogy saját magukat szívassák a nyugati jólétben elő összeesküvők.... aha értem.

"Tudod meg kéne tanulni a lovon ülni,"

igazad van, próbálj meg nem fordítva ülni rajta.
    Utoljára szerkesztette: kissssss, 2015.09.17. 21:44:40
  • ManoNegra
    az internet világában én megnézném azt a csoportot/szervezetet ami képes hosszú évtizedeken át világot befolyásoló összeesküvéseket sikeresen végrehajtani

CIA, Moszad, KGB/FSB?

sok disznóságot elkövető NSA

Az NSA lehallgató központ, nem konspirációs akciócsoport.

• Papichulo
    "A teny, hogy mas is csinalja, nem teszi elfogadhatova"
    Dehogyisnem! A világ így működik. Ezt pontosan tudod te is, mégis trollkodsz./i]

Ja ertem, engem kiraboltak, akkor en is kirabolhatlak teged. Pol Pot irtotta az ertelmiseget, akkor Orban Viktor is megteheti. Elvegre a vilag igy mukodik... Na neee!

[i]Azt pedig, hogy ezt róják fel nekünk, mintha csak mi csinálnánk szintén elfogadhatatlan.

Ertsd mar meg, hogy attol, hogy mas is csinalja meg nem helyes! Ld. fentebb!

Azt se ismered be, hogy provokáció a CNN videója. Miért nem azt emelték ki, amikor a rendőrök kisgyerekeknek segítenek vagy azt, hogy a menekültek, a vizet a sin eléd dobálták vagy azt amikor vonatokat dobáltak?

Azert mert Szijjartoval zajlott az interview es tole kellett erdekeseket kerdezni, ami erdekelheti az embereket es esetleg ujdonsag is. A "rendor segit a kisgyereken" videobol hogyan lett volna kerdes? "Mondja, Szijjarto ur, itt valoban segitett egy rendor a gyereknek?" Egyebkent meg az a normalis, hogy a hatosagok mindig segitenek az embereknek, ezert arra nem kell felhivni a figyelmet, csak az abnormalis esetekre. Amugy meg egy normalis TV-ben igy csinaljak es nem mindig az aktualis kormanyzati vendeg segget nyaljak, ahogy peldaul az M1-en szokas ;)

Látom nem egy oldalon állunk, mert te szereted ha az országunkat lejáratják és csöppet sem zavar.

Az nem lejaratas, hogy kinosat kerdeznek valakitol. Egy profi politikusnak csipobol kene vennie ezeket a dolgokat.

Az utolso bekezdesedre meg inkabb nem reagalok, meg mindig nevetek rajta :)
  • kissssss
    az internet világában én megnézném azt a csoportot/szervezetet ami képes hosszú évtizedeken át világot befolyásoló összeesküvéseket sikeresen végrehajtani, még az a hűdenagyra tartott sok disznóságot elkövető NSA is csúnyán elhasalt snowden miatt.... elég ha csak egy embernek eljár a szája és az egész összeesküvés kártyavárként omlik össze.

na ezért baromság.
  • ManoNegra
    Az első fele mindenképpen igaz. Ami a legszomorúbb, hogy a második is, hála a német és skandináv bőkezű szociális hálónak. Pletykát terjeszteni az arab világban, (ráadásul olyat, ami igaz is, ugyancsak hála Merkel kancellárnak) ne mond hogy nem menne pár beépített emberen keresztül.
  • Pares
    Tudod meg kéne tanulni a lovon ülni, mert azok, akik mindent kapásból elutasítanak, kinevetnek és rábiggyesztik a "konteó" meg "konteóhívő" bélyeget ugyan úgy átestek a ló túloldalára, mint akikre mutogatnak, és már azt se látják meg, ami az orruk előtt van.
  • Pares
    NWO topikba nem járok, de ezek szerint te igen. Mindegy, dugd vissza a fejed a homokba, nem vagyok rád kíváncsi.
    Utoljára szerkesztette: Pares, 2015.09.17. 21:21:46
  • Pares
    Te egyébként komolyan gondolod, amit írsz, vagy alapból vagy ilyen korlátolt? Ilyen hülye kérdésre mégis milyen választ vársz? Látod, ezért értelmetlen veled a kommunikáció.
  • kissssss
    "de te sem gondolod komolyan, hogy a világ dolgai ilyen hasonszőrű embereken múlik, mint mi vagyunk"

ó istenkém....

mert miért lenne ilyen hihetetlen?

ott van mussolini, hitler, vagy Ioszeb Dzsugasvili(ismertebb alvilági nevén sztálin) vagy a korszak többi véreskezű vezetője, a királyságok és császárságok bukása után(1918) az új vezetők szinte mindegyike az alsóbb tanulatlan társadalmi rétegekből szabadultak ki és emelkedtek hatalomra... nem egyszer a legalapvetőbb civilizált emberi értékek teljes felugrásával.

vagy szerinted ha valaki a világ történéseit befolyásoló pozícióba kerül majd hirtelen növeszt még 3 agyat és éjjel nappal csak összeesküvéseken ügyködik?
  • Jeffjohnson
    "Nyilvanvalo dolog, mert egy ismeretlen hang ezt mondja egy youtube videoban? En is prezentaltam egy theoriat es az is legalabb annyira eletkepes, mint ebben a jelenetben osszeeskuvest keresni."

Nem a hang a lényeg, hanem ami történik és én nem azt gondolom, hogy egy világméretű összeesküvés van, hanem azt, hogy érdekes módon a sajtó megint ezt emeli ki és láss csodát így születnek a gyönyörű cikkek, amik alapján megítélnek, mint korábban az indexes cikk. Ezeket is pontosan tudod mégsem vagy hajlandó elismerni. Na ez a szégyen!

"A teny, hogy mas is csinalja, nem teszi elfogadhatova"
    Dehogyisnem! A világ így működik. Ezt pontosan tudod te is, mégis trollkodsz.

Azt pedig, hogy ezt róják fel nekünk, mintha csak mi csinálnánk szintén elfogadhatatlan.

Azt se ismered be, hogy provokáció a CNN videója. Miért nem azt emelték ki, amikor a rendőrök kisgyerekeknek segítenek vagy azt, hogy a menekültek, a vizet a sin eléd dobálták vagy azt amikor vonatokat dobáltak?
    Látom nem egy oldalon állunk, mert te szereted ha az országunkat lejáratják és csöppet sem zavar. Ha zavarna elítélnéd!

Korábbi kérdésemre szintén nagyvonalúan nem válaszoltál. "Pontosan ki is a hibás akkor?"
    Az, hogy kitudja kivel egy kalap alá veszel és bedobsz egy ilyen nevetséges dolgot, hogy te is másban keresed a hibát, még nem teszi valóságossá azt, amit sugallni akarsz.

Továbbra is azt látom, hogy képtelen vagy magadtól érvelni valami mellett és úgy érzed, hogy mindenféle linkkel kell alátámasztanod a mondanivalódat, személyeskedéssel vádolsz mindenki holott pontosan azt csinálod te is. Rágalmazol sértegetsz, személyeskedsz vagy éppen cinikusan leszólod a nyilvánvalót. Mondd mégis mi a célod ezzel?
    Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2015.09.17. 21:14:17
  • vfrtom1
    Nézz át a nwo-ba, ja itt is ez megy . Mond meg te.
  • Pares
    Én még nem éltem benne, mesélj, milyen?
  • Papichulo
    Olyanra gondoltam, amirol utolag be is bizonyosodott, hogy igaz volt... ;)
  • vfrtom1
    Ez igen kétélű.
  • ManoNegra
    Úgy kell kezdeni, hogy romba döntöd a térséget, ahol ezek az emberek élnek. Utána pedig csak el kell hinteni, hogy Germaniban milyen fasza az ingyenélet.

Nem ismersz te olyan nagyhatalmat, akik képesek erre?
  • Papichulo
    Meselj akkor olyan merteku osszeeskuvesekrol, ahol egy kis csoport kepes volt szazmillios nagysagrendu populaciot - teljesen titokban - iranyitani es szervezni ugy, hogy azzal egy 500mil+ lakossagu kontinenst gazdasagilag tonkretegyenek.
  • Papichulo
    Vagy szerinted az a videó, amit a rendőrökről bejátszottak, hogy ez alapján ítéljék meg őket, az rendben van?

Miert, akkor nem tortent meg? Hazugsag volt a video?

Vagy az, hogy mi másra toljuk a menekülteket, holott pontosan ezt csinálják velünk is.

Tu quoque. A teny, hogy mas is csinalja, nem teszi elfogadhatova.

Én legalább beismerem, hogy baromságot mondott a 10milliókkal

Mar ennek az egyetlen kijelentesnek is bizonyitania kene szamodra, hogy az ember egy debil, aki nem volt alkalmas a kituzott feladatra/

Pontosan ki is a hibás akkor?

Azert, hogy a Szijjarto egy ervelni keptelen, mellebeszelo debilkent jelent meg az interviewban, csak o maga a hibas, esetleg aki odakuldte. Nem masban kell keresni a hibat, nem a riporterben, nem a nyugati sajtoban, nem a baloldalban es nem is a CNN-ben! Egy profi politikusnak amugy sem lehet kinos kerdest feltenni, nem lehet kinos videot bejatszani es nem lehet ot provokalni.

Ha a nyilvánvaló dolgokat sem vagy hajlandó beismerni

Nyilvanvalo dolog, mert egy ismeretlen hang ezt mondja egy youtube videoban? En is prezentaltam egy theoriat es az is legalabb annyira eletkepes, mint ebben a jelenetben osszeeskuvest keresni.
  • Pares
    Igazad van, összeesküvések, háttéralkuk, háttérérdekek és titkos megállapodások nem léteznek, sőt, ahogy a történelemből is tudjuk, soha nem is léteztek, minden nyilvános és az embereket mindenről objektívan tájékoztatja a független média.

Utoljára szerkesztette: Pares, 2015.09.17. 20:43:31
  • maki85
    szerintem ő ilyent még csak véletlenül sem írt még csak hasonlót sem
    de te sem gondolod komolyan, hogy a világ dolgai ilyen hasonszőrű embereken múlik, mint mi vagyunk??

és bizony köttetnek szövetségek, melyek még titkosak is közben, melyeket akár konteoknak is hívhatunk
    a konteo, összeesküvés szó nagyon degradált lett, pedig egyáltalán nem csak az alienekről lehet szó bennük
    SŐT!!!!

de talán egy fényes konteo, összeesküvés: Hitler és Sztálin szerződése, mely később került napvilágra
    merek fogadni, ha akkor valaki felveti ennek a lehetőségét, minimum lehülyézték volna
  • kissssss
    miért haragudnék rá?

nekem csak azzal van a bajom mikor idejönnek olyan konteo baromságokkal hogy obamamaki meg benyámín netáhnyhúú összeesküdnek a világ ellen és ügynökeikkel belopóznak éjszaka abdullah meg achmed ablakán és pénzt meg egy "menyél németországba" levelet csúsztatnak a gatyájukba.
  • kissssss
    nincsenek statisztikáim, ehhez az kellene hogy regisztrálják az összes menekültet mind egy szálig vagy legalább a nagy részüket, név életkor nemzetiség stb.... de ugye ez elég nehezen kivitelezhető mert a drágalátos menekültek szépen eldobálgatják az igazolvánnyikat(biztos úgy vannak vele a németek majd adnak ujjat) + emelet nem mindegyik menekült használja a lebetonozott és őrzött hátarakelőket.

papi biztos előtudna húzni valamilyen washingtoni/new yorki székhelyű menekülteket csak hírből ismerő szervezetnek az adatait, én csak arra akartam rávilágítani hogy a közel keleten tapasztalható konfliktusok növekedésével arányosan növekszik a menekültek száma is.
  • Jeffjohnson
    Felőlem azt gondolsz róla, amit akarsz (hívjuk ezt személyeskedésnek vagy rágalmazásnak választhatsz), ettől még az a tényen nem változtat, hogy a CNN interjúja provokatív volt, és csöppet sem semleges.
    Vagy szerinted az a videó, amit a rendőrökről bejátszottak, hogy ez alapján ítéljék meg őket, az rendben van? Mellesleg ott is csak jót akartak a rendőrök. Vagy az, hogy mi másra toljuk a menekülteket, holott pontosan ezt csinálják velünk is. Az ugye rendben van. Én legalább beismerem, hogy baromságot mondott a 10milliókkal de te még a nyilvánvaló dolgokat sem vagy hajlandó és persze ezeket nagyvonalúan kerülöd mint a leprást nehogy már ne neked legyen igazad.

"egy kulso, fuggetlen szemlelo szamara"
    Reméljük ez alatt nem magadat érted.

"Te is most mindenki masban keresed a hibat"
    Pontosan ki is a hibás akkor? Csak nem azt akarod sugallni, hogy a kialakult helyzetért a magyar emberek a hibásak? Én ugyanis egy magyar ember vagyok, akinek fontos az ország sorsa, rólad meg egyre jobban az az érzésem, hogy leszarod mi van itt és a fórumra is csak trollkodni jársz.

"Na, ez az orbani retorika"
    Ezt meg kikérem magamnak, sértegessél mást ezzel jó. Még csak nem is rájuk szavaztam.

Ha a nyilvánvaló dolgokat sem vagy hajlandó beismerni akkor nincs is miről beszélni (3238). Cinizmussal elbagatellizálni valamit az megy.
  • vfrtom1
    Nem , nem kérheted.
  • ManoNegra
    Miről beszélsz? Konkretizáld légyszíves, ne csak úgy általánosságban, bele a nagyvilágba, ha kérhetném...
  • vfrtom1
    Na mert a "bizonyítékaitok" mind beton biztosak.
  • wednes
    " A pélmonostorra vitt menekültek nem akarnak Magyarország felé menni

Pélmonostorról jelentjük:

Beszéltünk egy szír menekülttel, aki azt mondta, hiába van közel a magyar határ, ő semmiképp nem akar Magyarországon át menni, inkább elindul Zágráb és Szlovénia irányába, pedig az jóval messzebb van. Egy Vöröskeresztes önkéntes is megerősítette ezt, azok a menekültek is messze elkerülnék Magyarországot akikkel ő beszélt.
  • maki85
    ne haragudj rá, mert ő még nem tudja, hogy a világon a pór nép megkérdezése nélkül nem történik semmi:))