9874
A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
  • BEAST #3329
    Nem igazán értem mire gondolsz, hol írtam azt, hogy ha mi nem tartunk be törvényeket az rendben van?
  • DantesHUN
    Akkor megint álljunk meg. Nincs igazuk, mert nem tartják be az EU-s előírásokat?
    Egyrészt, nem is tudják. Nem lehet megoldani, amikor rájuk szakadt X ezer ember.
    Másrészt: és amikor mi nem tartjuk be az EU-s előírásokat? Azért olyankor nekünk igazunk van? Na ne már.
  • Papichulo
    "az eszmék, emberek és tőke szabad áramlása a schengeni övezeten belül..."

Kevered. Schengen Agreement azt jelenti, hogy nincs allando hatarorizet ket tagorszag kozott. A negy gazdasagi szabadsag meg az egesz EU-ra vonatkozik, de ott is csak kizarolag az allampolgarokra.
  • BEAST #3326
    Amennyire tudom, ez a regisztráció is egy elég félreértelmezett dolog. Ha nálunk regisztálnak valakit, aki például amúgy Németországban szeretne menedékkérelmet kapni, de a célország azt visszautasítja akkor szépen visszaküldik hozzánk az illetőt, de ez nem jelenti azt, hogy nálunk kötelező megkapnia a menekült státuszt. Ahogy jelenleg is teszik a menedékkérők többségével, simán el lehet utasítani és EU határon kívülre toloncolni.

Legalábbis az EU szabályok így szólnának, az már más téma, hogy az ENSZ menekültpolitikája szerint egy menekültet sem lehet háború súlytotta területre visszazavarni, senkit sem utasíthat vissza ilyenkor a befogadó fél. Csak ez is egy elég félreérthető helyzet, hisz amikor ezt kitalálták akkor úgy gondolták ez a szomszédos békés országokra vonatkozik majd, nem a világ másik felén lévő gazdagabb országokra.
    Utoljára szerkesztette: BEAST, 2015.09.18. 17:52:25
  • millerius
    Szerintem - mivel állítólag szabad világban élünk - fogadja be őket az, persze válogatás nélkül, aki ezt előre megígérte, azaz Merkel Mutti és a németjei, ő igent mondott a nevükben, amihez joga van. Nekünk meg jogunk legyen nemet mondani, ha tényleg szabad világban élünk. Ettől kezdve meg legyen mindegy hogy hol regisztrálják őket, vagyis egyszerűbb ott, ahol maradni fognak (arról nem is beszélve, hogy akit beengedünk az EU területére, az egyik alapelv szerint attól kezdve nem mondhatjuk meg nekik, hogy hova menjenek, hol éljenek - "az eszmék, emberek és tőke szabad áramlása a schengeni övezeten belül..." - ugyebár). Nekünk max az a dolgunk, hogy miközben eljuttatjuk őket Ausztria/Németországba, éhen/szomjan ne haljanak. Ezt nyugodtan megszavazhatja az EU-vezetés, és akkor törvény lesz.
  • BEAST #3324
    Nincs igazuk, mert nem mi döntjük el mely szabályokat és törvényeket tartjuk be. Csak azért mert nem szeretnénk, hogy nálunk kössenek ki még nem engedhetjük át őket ahogy azt ők szeretnék. Amúgy is, ha minden menekültet sikerülne nálunk, vagy még korábban a görögöknél regisztrálni akkor sem várhatná el az EU, hogy mindenkiről a regisztráló ország gondoskodjon. Pont ezért szeretnék az amúgy elég hézagos kvóta rendszerrel tehermentesíteni a feleket.

Ha mindenkit átegendünk Németországba, ahol sokan szintén nem szeretnének regisztrálni, hisz ők skandináviába vágynak a még kedvezőbb feltételek miatt, akkor sem csak ők gondoskodnának a menekültekről. Ezt nem képesek felfogni a menekültek és az illegális bevándorlók. Nem ők döntik el, hol szeretnének letelepedni, hanem ha már az EU vállalja, hogy gondoskodik róluk akkor majd szépen oda mennek ahol kijelölnek nekik egy befogadó országot. Jelenleg pont ezt próbálják még finomítani azzal, hogy a már regisztrált menekültek csak a kijelölt befogadó országban lennének jogosultak a szociális juttatásokra.

Tehát a probléma jelentős része még mindig a menekültek oldalán van, mert ők még mindig azt hiszik csak az lehet amit ők akarnak az EU pedig még mindig gyengekézzel próbálja megértetni magát az újonnan érkezőkkel. A lényeg viszont az, hogy nem megoldás a törvények figyelmen kívül hagyása, ahogy az sem, hogy nekimegyünk a rendőrségnek, mert jobb életkörülményeket szeretnék magamnak és a családomnak.
  • Papichulo
    Hát így kritizálnak minket.

A CNN idezte elo a valsaghelyzetet es az ellenorzest a US-MEX hataron? Hogy jon ez egyaltalan ide? Te addig nem mondod egy perkeltre, hogy sos, amig te nem tudsz jobbat fozni nala? Es egy leszallasra sem mondod, hogy ez durva volt, amig te nem tettel le jobban egy A380-at???

Amennyiben egy pletyka igaznak minősül, úgy nagyot tud robbanni.

Hogyan? Nemreg meg azt bizonyogattad, hogy senkinek nincs ennyire penze. Akkor megis hogyan indulnak el? Ld. kovetkezo.

Én sose mondtam, hogy mindnek fizetik az útját

Akkor ezeknel megis milyen aranyra gondoltal? 10-20 ember?

"Ahogy alább írják, ma Magyarországon, békeidőben sem biztos, hogy a családok nagy része hirtelen elő tudna keríteni több ezer eurót (ami tegyük hozzá, csak az embercsempészek tarifája, emellett még más költségei is vannak a "családoknak"), nem még polgárháborus helyzetben." (#2502)
    "Az mondjuk tényleg érdekes, hogy egycsapásra megsokszorozódik az Európába vágyók száma és több ezer euróval érkeznek a háború sújtotta térségekből. Ki bolondította be ezeket? Ezt kellene kideríteni." (#2489)

Eddig az USA mindkét világháborúból óriási hasznot húzott. Csak tegyük fel, miért ne robbantana ki egy harmadikat is?

Feltetelezem, hogy szerinted az elso kettot is a USA robantotta ki :)
  • DantesHUN
    Azért álljunk már egy pillanatra.

A menekültekkel szemben, egyik legfontosabb érv: hogy nincsenek irataik. Illetve nem akarnak regisztrálni. Az ,hogy miért nincsenek irataik, külön dolog.
    De. Ha minden Magyarországra jött menekült nálunk regisztrál, akkor itt marad a nyakunkon. Ha nem regisztrál, tovább megy. Illetve ha a regisztrál is tovább megy, de a regisztrált az vissza küldhető.

Vagyis, az a jó, ha minél kevesebb ember regisztrál Magyarországon, mert akkor kevesebb menekült lesz itt nálunk. Nem?
    Hát nem ez a baj, hogy túl sok jön?
    Ebből az következik, nálunk ne regisztráljanak.

A horvátok csak ugyanezt a logikát követik. Most ezért faszok a horvátok? Hát nem igazuk van? Vagy hogy van ez, ha mi nem akarjuk őket befogadni az rendben van, a de horvát szomszédok akkor is fogadjanak be mindenkit?
  • DantesHUN
    Igen. CIA. MOszad. KGB. Meg...meg...tudom! A CBA, nem?
  • Tetsuo
    LOL Most kaptam választ. Megjegyzem, ha valaha "paraszt" voltam (bár nem hiszem), annak volt előzménye is. ;-)
  • Papichulo
    olyan kérdést teszel fel, ami eleve értelmetlen és nem következik abból, amit írtam

Vagy csak figyelmesebben kene olvasnod, esetleg ertoen. Akinek valaszoltal, o a migracioval kapcsolatas konteokrol beszelt, erre reagaltal te, ugy ahogy, ergo kontextusban maradtal, bar lehet, hogy inkabb csondben kellett volna. Ilyenforman mar egyaltalan nem volt irrelevans a reakciom.

Mindegy, nincs nekem se időm se kedvem ilyen ultranaiv álomvilágban élő emberkékkel meddő vitát folytatni

Classy... De akkor miert esz megis mindig itt a fene? Miert valaszolsz megis ezeknek az embereknek? :)
  • kissssss
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    te már rég az "ignored person" listámon vagy egy régebbi nagyon paraszt viselkedésed miatt amire egyáltalán nem szolgáltam rá, kár erőlködnöd tőlem már semmire nem fogsz választ kapni.
  • Papichulo
    Rossz "valasz" gombot nyomtal. Ezt a #3314-re kellett volna irnod ;)
  • Tetsuo
    Csupán reagált a konteózásodra. Tudod te mi az, hogy "érvelés"?
  • kissssss
    számon kéred rajtam hogy kivétel nélkül (nem) lekonteohivözök és elküldök mindenkit a fenébe de ennek ellenére te is előszeretettel használod a beskatulyázást (3259) és te is ugyanazzal a hangnemben beszélsz mással is mint én, bagoly mondja verébnek hogy nagyfejű.... na elmész te melegebb éghajlatra baszod, két értelmes hsz-t nem láttam még tőled vagy a másik drágalátos bajkeverőtől(zentyke) de a balhé és szarkeverés az már profin megy nektek....
  • Pares
    Megint általánosítás és sarkított példa. És még te beszélsz logikus érvekről? Ne nevettess...
  • Pluskast
    Nocsak - nocsak! Brüsszel úgy néz ki változtat az álláspontján!

Indexről:

"A magyar–horvát határ a schengeni övezet külső határa, amelyet a tagállamok olyan módon ellenőriznek, ahogyan szükségesnek látják” – így reagált az Európai Bizottság szóvivője arra, hogy Magyarország egy másik uniós tagállammal szomszédos határán is kerítésépítésbe kezdett.
    Natasha Bertaud azt is mondta: megtagadható a belépés azoktól, akik nem hajlandóak együttműködni a hatóságokkal, menedékkérelmet beadni és vállalni az ezzel járó regisztrációt. Ezt a Horvátország felé terelődő migrációs nyomással kapcsolatos kérdésre válaszolta, egészen pontosan arra, hogy mit tegyen Zágráb, ha az érkezők nem akarnak regisztrálni. (MTI)"
  • maki85
    ez nehezebb dió lesz nekik, mint a szerb-horvát háború

félő, hogy a migránsok visszafordulnak hazánk felé
  • ManoNegra
    "Ha a horvát miniszterelnök nem azzal töltötte volna az idejét, hogy Magyarországot bírálja és alaptalan vádakkal illesse, akkor talán felkészültebb lett volna,
    és tovább bírta volna egy napnál” – mondta. Szijjártó link

• ManoNegra
    A horvátok elég tanácstalannak tűnnek a menekültek láttán, a határlezárások ellenére továbbra is érkeznek az emberek. Pélmonostoron 5-10 ezer menekült van, a településen nagy a káosz.

A különböző sajtóbeszámolók szerint a menekültek nem kaptak enni és inni. A laktanyában, ahol el akarták szállásolni őket, nincs víz és áram sem. Több ezren töltötték a szabadban az éjszakát a földön, ruhadarabokon és kartonpapírokon heverve. link

CNN Ban Ki mun segíííts! Fasismus!!!
  • ManoNegra
    Megvan neked a könyv? Csak azért kérdem, mert ezt nem a jelenre írja, hanem feltételes módban a jövőre nézve. Hivatkozik egy Guardian cikkre, ahol a londoni védelmi minisztériumtól nyilatkozik valaki, hogy 2035 körül ez egy normális, bevett szokás lehet.

Sajnos a hivatkozott cikk helyén egy 404-es hibaüzenet fogad.

szerk, itt van: http://www.theguardian.com/science/2007/apr/09/frontpagenews.news
    Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2015.09.18. 08:46:51
  • Jeffjohnson
    Még akár lehetne is valami benne, nade:

"„…kormányok, bűnözők vagy terroristák ezeken az agyba beültetett chipeken keresztül bármikor adott érdekeik szerint mozgósíthatják az embertömegeket. Úgy, mint a „flashmobok”, melyek segítségével tetszés szerint, érdekünknek megfelelően egymás ellen lehetne fordítani ezeket az ellenséges érzelmű népcsoportokat.” – írja a bevándorlás kapcsán. (289-290.o.)

Engem kb. itt vesztett el. Ez számomra hiteltelenné teszi az egészet. Abban még tudnék is hinni, hogy a média ilyen-olyan érdekeltségeknek, lobbinak köszönhetően részre hajlik (ahogy látjuk is) na de azért mindent nem kell elhinni.

Cikk a könyvről: Link
  • Jeffjohnson
    Ez könnyen lehet de addig, amíg ebben a pozícióban van, addig kénytelenek lesznek vele foglalkozni.
  • Zenty
    Ennyit arról, hogy a horvátok azt
    mondták magukról, hogy ők mennyire humánisak és befogadók lesznek. Kb majdnem mindegyik zsidoskodik. Egyszer ezt jelentik máskor azt. A németek most élen járnak a mellébeszélésben. Ezért is fölösleges az EU, nem lehet megbízni a dísz szövetségben.
  • ReszegKoldus
    Ebből is fociedző lesz.
  • ManoNegra
    Kődobáló migránst fogott a horvát fotós

• kissssss
    "Nem, én a konteózós általánosításaidra reagáltam,"

ahogy én is az agyament konteokra, már bocs de én nem tudom komolyan venni azt az embert aki olyanokban hisz mint pl: zsidók/USA/szürkék(stb) által létrehozott isis kalifátus, menekültek szándékos pénzelése és terelése Európa felé titkos ügynökök által, eurábia megvalósulása a következő évtizedben, stb....

vannak valós problémák amit meg lehet beszélni itt, a kérdés csak az hogy képesek vagytok-e a földön járva logikusan érvelni és beszélni... minden más agymenésre ott van a kkk meg nwo topik.

nem kell adni itt a megsértődött kisfiút, nálam nem válik be.
  • Saintgerman
    Őt ismerem, személyesen is.. vagy inkább csak ott voltam az előadásán... de azért..
  • ManoNegra
    „Ne gyertek többet ide, maradjatok Szerbiában, Macedóniában és Görögországban. Innen nem tudtok Európába menni” — üzente a horvát belügyminiszter az országba érkező migránsoknak csütörtök este. Ranko Ostojic határzárat helyezett kilátásba, ha továbbra is annyian jönnek Horvátországba, mint eddig.

link

Kíváncsi leszek, hogy a CNN riportere majd a horvát külügyminisztert is úgy próbálja-e alázni, mint a magyart.
  • Pares
    Nem, én a konteózós általánosításaidra reagáltam, de szokás szerint papucsilló módra olyanokat képzelsz bele, amit nem írtam, és rögtön jössz a sarkított példáiddal. Tipikus. Mindegy, nincs nekem se időm se kedvem ilyen ultranaiv álomvilágban élő emberkékkel meddő vitát folytatni egyébként nyilvánvaló dolgokról, amiket nem tudnak vagy nem akarnak tudomásul venni...
  • Pares
    Nem, megint ferdítesz és megint undorítóan csűröd-csavarod a dolgokat a saját ízlésed szerint, olyan kérdést teszel fel, ami eleve értelmetlen és nem következik abból, amit írtam. Ha fizetnének azért, hogy az ökörségeidre kontrázzak, akkor talán izgatna, hogy miket böfögsz, de én már rég rájöttem, hogy veled reménytelen értelmes vitát lefolytatni. De azért ne bánkódj, a többiek, úgy néz ki, hogy még nem adták fel.
  • Tetsuo
    http://www.liveleak.com/view?i=523_1438898312

Ezért.
  • BEAST #3297
    Szerencsétlent senki sem veszi komolyan. Egyszerűen nincs egy szinten a többi diplomatával.
  • kissssss
    "Személyiségi változás pedig igen komoly volt mind2 diktátornál. Nyilván ez egy folyamat. "

én egyikre se szavaztam, igaz nem ismerem őket személyesen de az eddigiek alapján amit ezek ketten leműveltek szerintem én jól döntöttem mikor nem mentem el szavazni rájuk... akármennyire is lényegtelen 1 darab szavazat a tengernyi között.
  • Saintgerman
    Érdekes, hogy ez a német hírmondásban kimaradt...
  • Jeffjohnson
    Én nem is akarom védeni Szijjártót. Csak a debilezés ütötte meg a fülem. Komoly vihart váltott ki az ő kinevezése, diplomáciai körökben.
    Probléma azzal volt, hogy nem támadott vissza a kijelentésekre, amik igencsak bicskanyitogatóak voltak.
    Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2015.09.17. 22:23:00
  • Tetsuo
    A németek rájöttek, hogy...
    http://www.liveleak.com/view?i=82e_1441931933
  • Jeffjohnson
    A választásokkal ilyen országban mint nálunk, ahol nincs kalácsból a kerítés sajnos az ígéret licittel lehet nyerni. Nálunk módosabb országoknál nem biztos, hogy nyernek rezsicsökkentéssel, meg 13. havi nyugdíjjal.

Személyiségi változás pedig igen komoly volt mind2 diktátornál. Nyilván ez egy folyamat.
  • BEAST #3291
    Pont azért tűnt ennyire egyoldalú sárdobálásnak az interjú, mert az alany képtelen volt érdemben válaszolni bármire. Pedig a legtöbb dologra van értelmes válasz, csak egy olyan embert kellett volna a kamera elé ültetni, aki képest lett volna ezeket összefüggő, értelmes mondatokba ölteni.
  • kissssss
    "azt, hogy az általad felsorolt nevek a hatalomra való segítésük után ugyanolyan hasonszőrű emberkék maradtak, mint mi????"

na mondjad ha te holnap Magyarország miniszterelnöke lennél akkor azon nyomban teljesen lelkileg megváltoznál mint ember?

vagy törvényeket tömbnyire betartva de azért mégiscsak a saját szájízed szerint próbálnád meg irányítani az országot?

na ugye....

attól hogy valaki hatalomra tesz szert ugyan úgy az az ember marad mint régebben, a kérdés csak az hogy milyen környezetben szocializálódott.

a választásoknál is sokkal inkább azt kéne nézni hogy milyen maga az ember, nem pedig azt hogy éppen mit ígérget össze vissza.

mellesleg te kezdtél el hitlerrel meg sztálinnal dobálózni.