9874
A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
-
millerius #3449 A te országod képes rá? -
Papichulo #3448 Mivel a kontextusban valo ertelmezes nem megy, ezert elmagyarazom. Minden olyan orszagra vonatkozik, amely a - jogaikkal tisztaban levo - menekultekkel szemben nem kepes megvedeni a sajat jogait. -
millerius #3447 Amit idéztem, azt te írtad. Döntsd el, hogy ez csak kivételesem Mo.-ra vonatkozik-e, és akkor vállalod a kettős mércét alkalmazását, vagy meggondolatlan voltál és pontatlanul nyilatkoztál. -
Papichulo #3446 En a konkret korulmenyekrol beszeltem, nem is ertem, hogy abbol hogyan jutottal el idaig: "Rólad, aki szerint minden áldozat magára vessen, aki nem tudta megvédeni magát."
Es meg csodalkoznak egyesek, hogy miert beszelek folyamatosan a szalmabab ervelesrol... :) -
millerius #3445 "Ha meg MO nem kepes a jogait megvedeni, akkor magara vessen."
Ezt te írtad. Most ez vagy nemcsak Mo.-ra vonatkozik, hanem mindenkire, vagy ha nem mindenkire vonatkozik, akkor kettős mércét alkalmazol, mert Mo. magára vessen, de másra ez nem vonatkozik?! -
Papichulo #3444 Rólad, aki szerint minden áldozat magára vessen, aki nem tudta megvédeni magát.
Hol allitottam ilyet? -
millerius #3443 Én nem Magyarországot hasonlítgatom, hanem rólad írok. Rólad, aki szerint minden áldozat magára vessen, aki nem tudta megvédeni magát. Ez is egy vélemény, bár szerintem elég elvetemült... -
Papichulo #3442 Ezeknel a cikkeknel eleg lenne egy link is a hivatkozott anyagra. Nem kell az egesz kuruc.info-t idezni! :)
ps: Raadasul meg a tema sem relevans itt. -
Papichulo #3441 Írhattam volna felnőttet is, akkor magára vessen mindenki aki nem tudja megvédeni magát
Miert, szerinted kinek a hibaja, hogy MO nem tudja "megvedeni" magat? Kinek kene megvedenie?
Amugy meg jol ertem, hogy most meg egy haboruban elgazositott emberhez hasonlitod MO-ot? -
Papichulo #3440 Természetesen Papi lapít a fűben, mert nem mondhatja, hogy nincs forrás
Mit szeretnel, hogy mondjak? Csak atfutottam ezt az agymenest, melyben vannak igazsagok, vannak feligazsagok es vannak benne megalapozatlan hulyesegek. Nem fogok most elkezdeni forrasokon es tenyeken vitatkozni. Aki hinni akar ebben az egeszben az tegye!
Azonban en meg mindig nevetsegesnek tartom, hogy bizonyos embereknel minden rossz, ami ebben a vilagban tortenik, az a zsidok bune, mindenert egy par millios kisebbseg okolhato, aki raadasul a tuleleseert kuzd egy maximalisan ellenseges kozegben. Ezert nem is ertem, hogy aki egy kicsit is tajekozott a temaban, az miert gondolja, hogy Israelnek nem erdeke a szir polgarhaboru. Szamukra jelen pillanatban meg az ISIS is kisebbik rossz, mivel az legalabb nem akar irani raketakat telepiteni a hatarai melle, mely orszagnak egyebkent kimondott celja Israel megsemmisitese. -
#3439 Ignorálni kell és kész. Ha nem ír neki senki eltűnik szépen csendben. Mint ahogy szokta is tenni, amikor nem tud semmibe sem beleközni
De egyébként meg:
"Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa" -
Három alja patkány totál szinkronban - Bayer, Rajcsányi és Seres migránsügyben a palesztinokat lövi
Sok, nagyon sok minden eszünkbe juthat a hazánkat és Európát elözönlő migránsokról. Elsősorban minden rossz.
De az keveseknek jut az eszébe, amit rövid időn belül három médiastricinek sikerült felkenni bűzlő betűkkel az égre. Azt, hogy e migránsok kapcsán ott rohadjanak meg a palesztinok és éljenek kivégzőik. Azokról a palesztinokról van szó, akikből mutatóban sem találni egyetlen egyet sem a menekültek között. Mert a palesztinok valódi menekültek, akik az 1948-ban az Izrael által uralt területeken megkezdődött emberirtás után a szomszédos országokban találtak újra otthonra, ősi földjükhöz közel, azóta is a visszatérésben reménykedve. És nem Düsseldorfba vágynak a napi 35 eurós semmittevésért.
A palesztin menekültek és leszármazottaik majdnem hét évtizede tengődnek a zsúfolt táborokban Jordániában, Szíriában, Libanonban. Olyan országokban, ahol még demokrácia sincs, vagy ha van, az korlátozott, mint Libanonban. De nekik az a lényeg, hogy ne öljék meg őket. Miközben többen féltve őrzik tulajdonjogi papírjaikat azokról a földekről, amelyeken a zsidó terrorállam kisajátítói dajdajoznak. A palesztinok egy része, akik a zsidó terrorállamban maradtak, a Gázai övezetben vergődnek élet és halál között. 1,8 millió palesztin. A Gázai övezetben, amely az ENSZ szerint 2020-ra lakhatatlanná válik az izraeli terrorállam ellene folytatott háborús pusztítása miatt.
A tömegmészárlás legutóbbi fejezetére tavaly nyáron került sor, amikor az 51 napon át tartó, égről és földről folyó pusztításban több mint 2200 palesztint öltek meg, közöttük 530 gyermeket. Több százezren veszítették el otthonukat. Gázában alig van már ivóvíz. A nap 24 órájából átlagosan 18 órán át nincs villany. Nyomor, megaláztatás mindenhol a hermetikus izraeli blokád alatt tartott területen.
Ehhez képest most három igazhitű, Bayer Zsolt, Rajcsányi Gellért és Seres László médiás, szinte egy időben írt úgy a földrészünket elözönlő migránsokról, hogy e közben hirtelen és váratlan fordulattal hatalmasat rúgtak a földkerekség leghosszabb ideje ugyanazon elnyomótól szenvedő valódi áldozatokba. A palesztinokba.
A csak a CÖF-ös tevékenységeiért eddig hetven millió forintot bezsebelt Bayer Zsolt, akinek fizimiskája a kora előre haladtával egyre inkább az antisváb szobrára emlékeztet, most tért vissza ahhoz a témához, amiről azt hittük, ott hagyta korábbi munkáltatóinál, a Népszabadságnál, a 168 Óránál és társainál. Beletörölte a talpát Gáza üldözöttjeibe emígy:
„Tamáskodtunk sokáig, amikor azt hallottuk, hogy a gázai övezetben a palesztinok szándékosan telepítik sűrűn lakott területekre, iskolákba, óvodákba a rakétáikat, hogy az izraeli támadás esetén sok legyen a halott és sok legyen a halottak között a gyerek, hogy aztán azokat mutogassák a médiának. Nem tamáskodom többé. Elhiszem”.
Nincs olyan emberjogi szervezet, amely akár a legutóbbi hónapokban is ne adott volna ki nyilatkozatot ennek pontosan az ellenkezőjéről. Arról pontosan, hogy milyen pusztítást végzett a világ legnagyobb szabadtéri börtönének nevezett Gázában nem az Iszlám Állam, egy diktatúra vagy akár autokrácia, melytől a kegyetlenség az államforma miatt sem állhat távol, hanem a „demokratikus” Izrael.
"Közel-Kelet egyetlen demokráciája legutóbb tavaly nyáron "rakott rendet" Gázában."
Gáza, e keskeny földsáv Földünk legsűrűbben lakott területe. Az izraeli gyilkosok tavaly nyáron szó szerint porrá rombolták az addig még el nem pusztított gázai infrastruktúrát. A repülőteret, utakat, az egyetlen villamos erőművet, az egyetlen víztisztító üzemet, televíziós adókat. Lebombáztak kórházakat, a mecsetek egyharmadát, számos iskolát, melyek közül nem egyet az ENSZ menekültügyi szervezete, az UNWRA üzemeltetett. A szétbombázott házakból csak az UNWRA iskoláiba 290 ezer palesztin menekült. Mielőtt ezen iskolák jó részét is szétbombázták 10 ENSZ-alkalmazottat megölve.
Az agresszorok 40 ezer házat bombáztak le teljesen, 89 ezer ház szenvedett súlyos károkat. A gázai otthonokba benyomuló katonák összetörték a bútorokat, tévékészülékeket és ürülékükkel írták fel a falra, hogy „Halál az arabokra!” (Wikipedia, 2014 Israel-Gaza conflict).
Amit Bayer hazudik a palesztin gyerekek emberi pajzsként történt felhasználásáról, az a hivatalos izraeli propaganda. Az ENSZ és emberjogi szervezetek erre egyetlen bizonyítékot nem találtak. Az ellenkezőjére igen. Arra, hogy az izraeli hadsereg palesztin gyerekeket vagy tinédzsereket rabolt el és Gáza utcáin maga előtt tolta, mint a 17 éves Ahmad Abu Raidát, akit előtte öt napon át vertek.
Rajcsányi Gellért, a Fidesz-pénzből élő jobboldali liberális mandiner.hu főszerkesztő-helyettese és a jobboldali liberálisok idolja, Seres László, korábban a Szombat című havilap egyik szerkesztője, jelenleg a hvg.hu cikkgyártója, egyaránt anarchistának és konzervatívnak vallja magát. Az előbbi az általa vezetett portálon a migránsokról megjelent cikkében Bayerhoz hasonlóan egyszerre csak palesztinozni kezdett.
Így: „Magyarország az új Izrael? Na, nem úgy. És persze nem is szándékozok alaptalan párhuzamokat találni Izrael és a palesztinok viszonya, valamint Magyarország és a tegnap a magyar határzárat ostromló multikulturális világutazók összeütközése között. És nem fogok most igazságot tenni az Izrael kontra palesztinok meccsben sem. Mégis van egy párhuzamos jelenség, amiről beszélni kell, s amiről eddig a magyar hírfogyasztók nem nagyon hallottak. Ez pedig Pallywood, a palesztinok és más közel-keletiek szépen kiérlelt, jellemzően az izraeli rendészeti, katonai akciók ellen bevetett médiamanipulációs technikája, ami tegnapra begyűrűzött Magyarországra.”
„Pallywood”, azaz a palesztinok nem is szenvednek, csak hollywoodista fotókon játsszák meg az egészet. Ilyen mocskot még a nyugati sajtó sem merne leírni. Mit tesz a véletlen, anarchista hitbéli kollégájának, a sokat látott Seres Lászlónak a hvg.hu-n a migránsokról írt cikkében szintén a palesztinok bukkannak fel:
„Aki Európa individuális szabadságait, a liberális demokráciát értéknek tartja, teljes joggal tart a mértéket vesztett multikultitól. Mindezt azonban a nyugati jótét lelkek nem annyira szeretik észrevenni, kizárólag a migránsok humanitárius válságára, valakiknek az állandó megmentésére fókuszálnak (bálnák, palesztinok, görögök, a klíma, a harmadik világ, az euró). De mi lesz utána? Mi lesz ötven év múlva? Vicces, hogy minden kétséges jövőbeni ökológiai problémára van ombudsman, de pont ez esetben senki nem felel a jövendő generációk Európájáért, biztonságáért.” Bálnák, palesztinok? Netán tevék, poloskák, zsidók? És a három médiapatkány esetében a migránsok kapcsán a palesztinozás persze véletlen egybeesés. Csak az áldozat Izrael, az agresszor a palesztin gyerek legyen. Aki ettől nem hány, vagy magyarul nem tudó migráns, vagy alja patkány. Harmadik opció nincs.
Szalonna János
(Kuruc.info)
-
#3437 Csak nem szabad komolyan venni, az értelmes, építőjellegű diskurzusokra kell költeni az időt és energiát. -
#3436 Várjuk Tharatiel5 kollégát szeretettel. -
millerius #3435 "Szerintem jobb lenne ha kollektíven mindenki ignorálná."
Még képes lenne azt hinni, hogy igaza van, ha senki nem mond ellent..... -
millerius #3434 Írhattam volna felnőttet is, akkor magára vessen mindenki aki nem tudja megvédeni magát, vagy a háborúkban lemészárolt, elgázosított, lebombázott felnőtt milliók mind magukra vessenek, ők a hibásak mert miért nem tudták megvédeni az élethez való jogukat?! Felnőttek voltak, tehát akkor szerinted jogos volt a sorsuk! Ezek szerint így már jobban tetszik neked ..... -
Zenty #3433 Igen, de akkor sem volt Európa érdeke. Izraelnek és a szaudiaknak érdeke, hogy Európát gyengítsék. Francia vezetés pedig úgy ugrál ahogy az USA mondja. USAnak pedig Izrael adja az "instrukciokat" -
#3432 "Március 19-én elsőként francia repülőgépek hatoltak be Líbia légterébe"
Konkrétan az egész NATO benne volt ebbe, még a svédek is. -
Zenty #3431 Àlmodik a nyomor :D a liberális fertő fokozatosan elfog bukni és a soros félék kora hamarosan leáldozik mert a kocka mindig fordul és nem a fityma felé -
#3430 George Sorost jobb helyen már felakasztották volna - ebből is látszik, hogy a világban egyre kevesebb a jobb hely. ;-)
Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2015.09.21. 22:15:50 -
Tarathiel4 #3429 Fröcsögj csak fotelproli, tudom hogy csak az fáj hogy sikeresebbek nálad, valld csak be szépen. A keresztény értékeid meg mehetnek oda ahova az iszlám meg az összes többi mocskos vallás, a történelem süllyesztőjébe. Európa szekuláris lesz, a magadfajta náci férgek pedig takarodhatnak kifelé szépen. -
#3428 Mindig tanulhatsz valamit, csak a jó irányban kell nyitottnak lenned. ;-) -
#3427 Nem az én érdemem, csak másoltam és illesztettem a linkeket.
Természetesen Papi lapít a fűben, mert nem mondhatja, hogy nincs forrás, tele van az általa etalonnak tartott cionista sajtó és emberek nyilatkozataival... de ezt már megszoktuk.
-
Tarathiel4 #3426 Bizony, egy szakmabeli nem ír ilyen fostengert, hogy cionista, cionista, zsidó, zsidó, cionista nyugat, ők tehetnek mindenről, zsidó zsidó cionista, mindenki az ő befolyásuk alatt van, főleg az usa, zsidó zsidó, fúj zsidó. Ez inkább a kurucinfó és a hasonló náci oldalak színvonala.
Igen én vagyok ismét, dzsonszonkám lehet ismét vinnyogva szaladni a moderátorhoz, csúszómászó féreg. -
Zenty #3425 Kadhafi nosztredámusz jóslata:
"Jól figyeljetek, ti a NATO-ból! Azt a falat bombázzátok, amely eddig megakadályozta, hogy az afrikai menekültek, s velük együtt az al-Kaida terroristái elinduljanak Európába. Ez a fal Líbia. Ti ledöntöttétek. Idióták vagytok, a pokol tüzében fogtok égni, ha majd afrikai migránsok ezrei érkeznek hozzátok és az al-Kaida terroristáival szembesültök. Ez fog történni. Én sohasem hazudok, most is igazat mondok" - írta Kadhafi az orosz Zavtra lap szerkesztőségének 2011-ben eljuttatott nyílt levelében. " És igaza van nagy hülyeség volt kicsinàlni. Látszik, hogy Izrael csak káoszt akar. Európának nem volt érdeke, hogy a Kadhafi puffer eltűnjön -
#3424 Szerintem felesleges vele vitatkozni. Ő a legkevésbé sem áll a magyarok mellett. Meg, hogy Magyarország magára vessen, huhh szégyen, hogy ilyesmit le mer valaki írni. Csak trollkodik itt.
Nincs épeszű ember, aki ne ítélné el ezeket a 2000 euro-t követelő szélhámosokat. Szerintem jobb lenne ha kollektíven mindenki ignorálná. -
Saintgerman #3423 ..ez bizony még egy szakmabelitől is derekas munka lenne.. -
Papichulo #3422 Jol ertem, hogy a hasonlatodban MO egy eretlen gyerek, akit masoknak kell megvedenie, mivel onmagat nem tudja? De megis kinek? :) -
Papichulo #3421 Utóbb már a lényeget kifelejtetted, de még néhányszor átolvasod, megtanulod.
Miert, csak a szelsojobbosok szerint kell mindenkinek betartani a torvenyeket? Ma is tanultam valamit... -
millerius #3420 Ilyen alapon - ha a gyereked élni akar, joga van hozzá. De ha nem képes megvédeni ezt a jogát, (és valaki elvágja a torkát vagy valami más "kellemetlenséget" követ el vele szemben), hát magára vessen?! Ez is egy vélemény, jogod van hozzá.... -
#3419 Utóbb már a lényeget kifelejtetted, de még néhányszor átolvasod, megtanulod.
"...Mindenkinek..." -
Papichulo #3418 Miert, csak a szelsojobbosok szerint kell betartani a torvenyeket? Ma is tanultam valamit... -
#3417 Végül kiderül, nem csak látens jobbikos vagy, hanem ultra szélsőjobbos. :-)
"A lenyeg, hogy a torvenyt mindenkinek be kell tartania." -
Saintgerman #3416 Ennek az aljas gazember Sorosnak olyan vastag a pofáján a bőr, hogy nincsen ami ne férne rá !! Ez a gazember taposóakna gyárat finanszírozott helyben a Bakán háború előtt és részese volt a háborúban a felek szembeállításában. Ez a kártékony féreg a 20-21. század egyik legnagyobb háborús bűnöse és tömeggyilkosa, most arra bújtja fel az elnyomottakat, hogy amit az elődei összeraboltak a világban, vegyék vissza mert az az övék. Hát akkor üzenem neki, hogy a hasonszőrű cinkosa Cecil Rohdes nem osztotta szét közöttünk fehérek között az elrabolt gyémántot és mást, hanem megalakította az un. Kerek asztalt, hogy a rablás tovább folytatódjon...
Itt tetéződik pohár, amikor ez a patkány már a keresztény értékeinkre tör, kihasználva a hitet, miszerint nekünk oda kell tartani az orcánkat akkor is, ha az egyiken már pofán csaptak, de ők nyugodt lelkiismerettel legyilkolhatnak minket, persze Allah nevében. Ránk szabadítja a vadakat, akiknek még fogalmuk sincs arról, hogy ők is majd csak áldozatok lesznek, amikor Soros, Rodes, Rócsild és bandája újra kihasználja a helyzetet és egy vallási háborúba sodorja Európát, ami már a III. VH lesz... -
#3415 No igen.... -
ManoNegra #3414 Nehéz dolog úgy érvényt szerezni az EU-s és hazai szabályoknak, ha a felső vezetés bírál és hátráltat közben, a nemzetközi média pedig ellenünk próbálja hangolni a közvéleményt. -
Papichulo #3413 Ha a torveny szerint jar neki a 2k EUR, akkor kovetelje is. Ha meg nem, akkor ez csak egy kivansag. egy alom, amit vagy megkap vagy nem. Ha megszegi a torvenyt, akkor viszont meg kell buntetni, erre is vannak mechanizmusok. A lenyeg, hogy a torvenyt mindenkinek be kell tartania, de mindenki elhet is a neki nyujtott jogokkal. -
Papichulo #3412 Jogukban áll rátörni a határt Magyarországra? Úgy néz ki, igen.
Ha joga van hozza, akkor jol teszi. Ha meg MO nem kepes a jogait megvedeni, akkor magara vessen. -
millerius #3411 A jogok egy jogállamban nem istentől jönnek, hanem a törvényekből következnek. Joga van bárkinek havi 2000 euro-hoz? Igen, bárkinek, aki egy olyan munkahelyen dolgozik, ahol ennyit adnak a munkájáért. De nem azért, mert valahonnan eljutott Európa egyik pontjára és ezért tarja a markát, főleg úgy, hogy a 2000 euro-hoz kapcsolódó feltételeket/kötelességeket nem ismeri és nem teljesíti. A jog csak a lehetőségeket biztosítja a kívánságok teljesítéséhez, nem a kívánságok automatikus kielégítését. Az ne akarjon a schengeni övezeti jogokkal élni, aki a schengeni övezetbe belépés törvényi feltételeit sem hajlandó teljesíteni ( ujjlenyomat-adás és regisztráció). -
ManoNegra #3410 Nehogy mar barki is tisztaban legyen a jogaival
Jogukban áll rátörni a határt Magyarországra? Úgy néz ki, igen.