9874
A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
-
ManoNegra #4009 ahelyett hogy sokkal kevesebb pénzből rendesen megszerveznék az átutazásukat?
Nem tudom te mit tudsz, de jelenleg pont ez zajlik. Úgy tudom, mi ráadásul ingyen szállítottuk őket az utóbbi időben.
az ostoba balkáni országok még mindig határlezárósat játszanak
Szerinted ez normális állapot, hogy bemondásra, regisztrálatlanul özönlik az embertömeg? -
ManoNegra #4008 Lehet hogy virtuálisan garázdálkodok, de ezzel tudtommal nem követek el bűncselekményt. Még a totalitárius rendszereket sem próbálom mosdatni. A fizikai világban pedig egyáltalán nem garázdálkodok, tehát mi a konkrét problémád velem? -
Tarathiel2 #4007 Miből elég, hogy ennyi ember között előfordul néhány szélsőséges idióta? Vagy hogy az ostoba balkáni országok még mindig határlezárósat játszanak ahelyett hogy sokkal kevesebb pénzből rendesen megszerveznék az átutazásukat? -
DantesHUN #4006 Én évek óta mondom ,hogy elég a szélsőjobbos, konteó hívő fajtátokból, és mégse érdekel senkit, sőt mindentovábbi nélkül szabadon garázdálkodtok virtuálisan, teljesen szabad kezet kaptatok. Szóval...ez van...van amit el kell viselni -
ManoNegra #4005 Tiltakozó menedékkérők gyújthatták fel egy szlovén menekülttábor sátrait
Elképesztő, hogy még mindig nem mondják, ki, hogy ELÉG! -
Solt #4004 "Tarathiel + horthy == 1 ??? :)"
Ez most mi? :)
Én meg azt nem, hogy egyáltalán nincs köztünk olyan aki nem szereti őket, de ez még mindig messze áll a beteges (és főleg az általános) zsidógyűlölettől. -
Papichulo #4003 Egy hozzászólás, egy fórumozó nálad alátámasztja az antiszemita félzöngét?
Tarathiel + horthy == 1 ??? :)
Azt en sohasem mondtam, hogy a "tobbseg" antiszemita, de azert az aktiv hozzaszolok kozott van par. -
Solt #4002 Egy hozzászólás, egy fórumozó nálad alátámasztja az antiszemita félzöngét?
Van itt olyan aki kertelés nélkül fogalmaz, de ettől még nem lesz a többség beteges zsidó gyűlölő. Értem én, hogy ez egy divatos és viszonylag jól működő kártya, de ezért a pofátlanságnak is van határa! :) -
#4001 A kifejezést azokra az esetekre használják, amikor az áldozatot vélt vagy valós etnikai háttere, bőrszíne, nemzetisége, vallása vagy szexuális orientációja miatt támadják meg.
Azért ez remélem nem úgy néz ki, hogy pl. egy fehér megcsap egy fekát és egyből besorolják "gyűlölet-bűncselekménynek". -
Papichulo #4000 En alatamasztottam a kijelentesemet, a tobbit pedig "horthy"-tol is varhatnad... ;) -
Solt #3999 Tőled is várom a tételes alátámasztást, mert egy példa, egy fórumozótól nem sokat ér! :) #3995 -
Papichulo #3998 Nem csak o vette eszre ezt az antiszemita felzonget ;)
"ezen a forumon nemigazán komálják a liberokat meg Izraelt" (#3745) -
Solt #3997 Én viszont emlékszem rá, hogy az állításod egy pofátlan hazugság! -
Tarathiel2 #3996 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Solt #3995 Légyszíves támaszd ezt alá tényekkel! Mivel általánosítottál, ezért kérlek az ide kommentelők több mint felétől idézz 1-1 olyan hozzászólást, ami a "zsidó emberek elleni beteges gyűlölet" teóriádat érdemben alátámasztja.
Ha nem megy, kérj bocsánatot! -
#3994 Ja hogy a vallásokat nyugodtan lehet fikázni, de a vallásosokat békén kell hagyni. Logikus. -
#3993 Úgy néz ki már a svédek sem olyan toleránsak -
Ytnez #3992 Ezt jobban nem is mondhatad volna! -
Tarathiel2 #3991 Nyilván, mivel errefelé a zsidó emberek elleni beteges gyűlölet szokott menni, mint "szóbakerülés"... -
#3990 Éntőlem aztán nyugodtan festhetsz rossz képet bármelyik vallásról, mindegyiket idejétmúlt ostobaságnak tartom :)
Csak zsidók ne kerüljenek szóba, mert akkor egyből megy a hiszti, olyan csárlihebdósan :D -
#3989 Jézus az igazi skót c. cikk egyáltalán nem cáfolja, amit mondtam ill. konrétan amit mondtam ,egyáltalán nem volt érvelési hiba.
Elég nehéz felfogásúnak kell lenni ahhoz, hogy ne értsd meg, amit akartam mondani.
Szerinted a Vatikán (a szerinted csak vélt) Jézus tanításai alapján halmozta a vagyont? Jézus pedofíliára buzdította apostolait? Véleményed szerint a bibliai Jézus egyetértett volna az inkvizícióval, a búcsúcédulákkal vagy a modernizálással?
A Bibliai tanítások (csak a jézusi tanításokról beszélek, mint keresztény tan) hol érvényesülnek ma, szerinted? Megfelelően képviseli valamilyen szervezet?
A blogíró szerint: Nos, ha a keresztény vagy a muszlim vallást nézzük, akkor az már rég degenerálódott... amivel abszolút egyet is értek.
Pl. ezért került Jézus tanításai mellé a zsidó mitológia, vagyis az Ószövetség - ami abszolút ellentmond Jézus tanainak, a két szövetség istene pedig ugyancsak egymás ellentéte.
Az ateizmusról kb. meg a hangfelvétel elején a lényeg:
-
Tarathiel2 #3988 "A kereszténység Jézus Krisztus tanításait követi és hirdeti. A mai keresztény egyházak ezzel ellentétesek, hamisan szólnak és tesznek, valójában nem követik Jézus Krisztust."
Jézus, az igazi skót
"Az ateizmus is lehet vallás. Még az agnosztikus is hisz valamiben. "
Az ateizmus nem vallás, az agnosztikus pedig különösen nem az. Ilyet állítani olyan, mint ha azt mondanád a bélyeg-nem-gyűjtés is hobbi. A hit hiánya nem a hit bizonyítéka.
"Manapság divatos pl. a tudományban és azok reprezentatív képviselőiben hinni ill. a tudományos tekintélyben és a pénzben."
Lehet hogy egyesek hisznek benne de ez szintén butaság, sem a tudományban, sem a képviselőiben nem kell hinni. A tudományhoz nem kell semmilyen hit. -
Saintgerman #3987 Csak azt nem tudom, hogy mi ebben az új -
#3986 Aztán van itt egy új fejlemény is. Véleményezze mindenki a nézőpontja szerint.
-
#3985 Az ISIS létrejötte egy amerikai nézőpont szerint (2015 februári a felvétel)
Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2015.10.20. 09:01:12 -
#3984 Csupán egy felesleges litániát kerülnék el, ha lehet.
A "liberálisok" többsége egyszerűen megveti a vallásokat méghozzá úgy, hogy nem tanulmányozta őket.
Valójában csak trendet követve gyűlölködik, a toleranciája pedig hazugság.
Lényegében egyáltalán nem tájékozódik, csak betagozódik a "meggyőződése" az igazi populizmusba.
Nem tudom, mi volt az adott vita kiindulása, de már az alapfogalmakat is rosszul használtad ill. párhuzamos nyelvet használsz, ami megakadályoz minden építő jelleget.
A vallásokról röviden:
Jelen időkben minden vallás eltévedt, mert korrupt.
Ugyanaz a romlás és annak mozgatója van mindegyikben egyre inkább.
Az ateizmus is lehet vallás. Még az agnosztikus is hisz valamiben.
Manapság divatos pl. a tudományban és azok reprezentatív képviselőiben hinni ill. a tudományos tekintélyben és a pénzben.
A tekintélyelv önmagában nem rossz, ha megalapozott - a többséget viszont nem érdekli az "alapozás".
A kereszténység Jézus Krisztus tanításait követi és hirdeti. A mai keresztény egyházak ezzel ellentétesek, hamisan szólnak és tesznek, valójában nem követik Jézus Krisztust.
A többi vallással is hasonló a helyzet.
-
#3983 Ámerikában általában alacsonyabbak az árak, mint Nyugat-Európában, de az igaz, hogy minden pénz el tud fogyni. -
Tarathiel2 #3982 Innen lehet hogy soknak tűnik, de ha pl. az albérletek havi 800-1000 dollár körül kezdődnek, 2,5 dollár egy kiló krumpli, stb. akkor igencsak hamar elfogy az a 9 dolláros órabér ám, de még a 15 is...
Utoljára szerkesztette: Tarathiel2, 2015.10.19. 20:44:08 -
Tarathiel2 #3981 Meg persze a szokásos süket duma, amikor ha valaki nem ért egyet vele akkor biztosan csak nem érti, nem olvasta, stb. :)
Utoljára szerkesztette: Tarathiel2, 2015.10.19. 20:31:46 -
Papichulo #3980 Az USA gazdasága nincs csődben
A szovjet/orosz propaganda szerint van csodben, ahogy a hivatkozott cikkben is kongatjak a veszharangot. Az USD fedezete meg nem csak a katonai ero, hanem az az irgalmatlan gazdasag es innovacios ero, ami a USA-ben van.
Az amerikai lakosság ÁTLAG képességeit nézve
Ezt a meroszamot nem ismerem. Tudnal egy ilyen listat linkelni? -
fonak #3979 Az USA gazdasága nincs csődben, az USA mint állam rég csődben lenne, ha a dollár nem lenne nemzetközi tartalékvaluta és az olajkereskedés pénzneme (petrodollár). Így gyakorlatilag az adósságukat szét tudják teríteni az egész világra, a FED "nyomtat" annyi zöldhasút, amennyit nem szégyell (persze nyilván van egy korlát, amin túl már kezdene ingani a dollárba vetett bizalom is, és elkezdenék eladogatni a dollárkötvényeket). Az USA dollár fedezete pedig végső soron az USA jelenleg rivális nélküli katonai ereje. Ahogy Róma hatalma is a katonai képességeiben volt végső soron, de a brit birodalom sem lehetett volna a világ kereskedőnemzete erős flotta és gyarmati hadsereg nélkül stb.
Az amerikai lakosság ÁTLAG képességeit nézve, a jelenlegi életszínvonaluk harmadán élhetnének kb., ha nem a világ egyetlen szuperhatalmának a polgárai lennének. Brazília és Görögország szintje között valahol, mondjuk. Azért az abszurd, hogy egy "greeter" a Walmartban is óránként 9$-t keres (és ezt az USA-ban botrányosnak, rabszolgatartásnak tartják), normálisabb munkáért meg a 15$ órabér is kevésnek számít (ennyi a minimálbér, illetve ennyit követelnek, minimálbérként ahol nincs).
Utoljára szerkesztette: fonak, 2015.10.19. 17:41:03 -
#3978 Hahaha -
#3977 Kína J-10-et szállít le Iránnak. -
Papichulo #3976 Tipikus, hogy ervek helyett ebben a commentben is kizarolag szemelyeskedsz... :) -
Papichulo #3975 Ez kb. olyan, hogy Budapest is folyamatosan csodben van, aztan az allam mindig kifizeti a nagyobb teteleket.
Amugy a cikkben hivatkozott Leslie Munger azt is elmondta, hogy ki fogjak kuldeni a csekkeket, szoval az orosz propaganda megint lyukra futott...
Vicces amugy, hogy szerintuk a USA gazdasaga mar evtizedek ota csodben van, de megis a "A nagy Oroszorszag kovacsolta frigy" omlott ossze :) -
Tarathiel2 #3974 Gyenge duma. link
Utoljára szerkesztette: Tarathiel2, 2015.10.19. 15:53:20 -
#3973 Nem mosdatok senkit (jobban elítélem a mai vallásokat, mint te), csak a definiciókra próbáltam célozni és arra, hogy nagyon keveset tudsz arról, amiről most vitatkozol.
Valójában te mit hasonlítasz össze, ha sem a Koránt, sem a Bibliát, sem teológiai tanulmányokat nem olvastál ill. nem ismered behatóan a vallási szokásokat stb.
Ez kb. olyan, mintha egy olyan ember mondaná el a véleményét az irodai szoftverekről, aki még soha nem látott számítógépet - neki is lehet véleménye, de az adott témában irreleváns.
Erről beszéltem és nem másról.
Stílust pedig azért váltottam, hogy a pillanatnyi nivelláció során szót értsünk. ;-)
-
#3972 Illinois állam elhalasztja a nyugdíjak kifizetését mert elfogyott a pénz a kasszából. -
fonak #3971 "Mindkét vallás szent könyvében több száz vers buzdít a hitetlenek ölésére és hasonló nemes cselekedetekre."
Biblia esetében gondolom az ószövetségre gondolsz, az pedig tudod kiktől származik. :) A kereszténység esetében azt felülírja az újszövetség, az pedig nem buzdít hitetlenek ölésére. Attól persze a keresztesek pl. buzgón ölték a nemkeresztényeket.
De a lényeg, hogy a muszlim vallást egy sivatagi hadúr alapította, akinek az egyik első tette a helyi zsidók lemészárlása volt egyébként, ez benne van az írásaikban. Ahogy az is, hogy egyszer a próféta egész nap a lefejezéseket szemlélte a kiscsaládjával együtt és hasonlók. -
ManoNegra #3970 Kerítés várta a migránsokat a horvát-szlovén határon
Horvát elnöki válságtörzs: le kell zárni a zöldhatárt, és ki kell vezényelni a hadsereget
Most kezdődik a tánc!