9874
A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
-
Tarathiel2 #5012 Meg is fogják mert neki van igaza, nem a gyűlölködő szélsőjobber kisebbségnek. -
#5011 Az igaz, h a Bundestag megszavazta, ha lesz UN hatarozat, akkor az NSZK csapatokat kuldhet Sziriaba? -
#5010 Pedig eselyes, a satanista lotyo, h legkozelebb is ujravalasztjak.. Akkor Europanak annyi... -
Nem semmi.. -
#5008 Ezt kellene a menekültsimiző Merkel nyanyának végre felismernie, amit persze sosem fog. Az idő mondjuk úgy is meghozza a bukását. -
ManoNegra #5007 Az izének meg még mindig nem esett le, hogy a kvótából nem lesz semmi. Pláne állandó kvótából. Vigye csak haza a bevarrt szájú rajongóit! -
#5006 Mondjuk nem tudom minek kell megegyezni Torokorszaggal.. Az EU egyszeruen nem enged be senkit torokorszag felol es sakk-matt.. -
#5005 Nem ujdonsag.. A 90% az lesz Europaban, mert eleguk lesz a wilkommenskulturbol(vagyis a kovetkezmenyeivel)... -
#5004 Már a francia miniszterelnök is xenofób náci -
#5003 Ez tenyleg a nap vicce.. :)
Annyi elonyuk tenyleg van a hivatalos rendvedelmi szervekkel szemben, h fittyet hanyhatnak a torvenyekre.. Mas semmi..
(Azt nem ertem, h milyen jogallam az ahol mindenki tudja h ki 1 bunszervet feje--nem is tagadja--es megsem rohad bortonben?! Na az ilyesmi hosszutavon alaassa a pogarok jogallamba vetett hitet es kaoszhoz vezethet..) -
#5002 Azért ez vicces és abszurd is egyben. -
ManoNegra #5001 Lehet hogy boldogságukban a levegőbe lőnek, mint egy balkáni esküvőn. :-) -
DantesHUN #5000 Hát nem tudom elképzelni mi járhat Erdogan fejében, de valahogy úgytűnik nem sok jó. -
ManoNegra #4999 Biztos hogy nem az olcsó olaj az oka, az a helyzetből adódik. Azt mondják, hogy Erdogan szultánnak nagyratörő tervei vannak, na meg szerintem az amerikaiak sem bánják, ha az oroszok belebonyolódnak a szír konfliktusba. -
DantesHUN #4998 Lehetséges, bár hogy mi az igazság? Nehéz innen eldönteni De az olcsó olaj az egy dolog de miért éri meg nekik a szomszédban egy háború? Minden normális ország arra törekszik ,hogy a szomszédban béke legyen -
#4997 Az valoban qrva gaz, h mennyien tamogatjak az IS-t.. -
#4996 Akkor valoban nem.. (De nincs kizarva, h nem rajuk lovoldoznek) -
ManoNegra #4995 A törököket már régóta vádolják az ISIS-el való együttműködéssel, olajat kaptak olcsón, cserébe fegyvert és muníciót adtak. A türkmének is részei lehettek ennek, erre vadászhatott a két Szu-24-es.
Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2015.11.24. 19:45:19 -
ManoNegra #4994 Ez számomra nem a lelövés tényét, hanem a hajlandóságát mutatja. Nem tudom hogy ez a videó biztosan ehhez az esethez tartozik-e, de ha igen, akkor valószínű, hogy nem az élve begyűjtésük volt a szándék. -
#4993 Hat nem tudom..
Videorol nehez megitelni a tavolsagot, de ez legalabb 2km-nek tunik(fullra zoom-olva sem latszanak a pilotak) es miert hagyjak abba a tuzelest.?? Honnan tudjak, h eltalaltak a "celpontokat".?(Ha nem tudjak nem hagyjak abba a tuzelest, nyomjelzoket sem latok, h egyertelmu lehessen, h rajuk lonek, azok akik lovoldoznek kozben..) Remelem kiderul egyertelmuen.. -
DantesHUN #4992 Akkor akik arra vannak, majd valahogy kapnak némi felszerelést a török kormánytól ,hogy legyen mivel visszalőni. -
wednes #4991 Ezt a környéket nagyon meg fogják szórni az oroszok. -
ManoNegra #4990 Állítólag ők. -
#4989 Kik lottek le a pilotakat? (Ertelmetlen amugy, mert ertekes tuszok is lehettek volna..Ennyire a kecskebaszok sem idiotak.., bar akarmi megeshet..) -
#4988 Tele van "ha" szocskaval a posztom es korabban irtam, h mig nincs lezart vizsgalat(h mi tortent), addig nem alakitok ki konkret velemenyt.. Csak amolyan felteteles modban talalgatok..
A legteret egyertelmuen megsertettek, ami onmagaban nem feltetlenul eleg indok, h szo nelkul ledurrantsak(bar jogilag rendben van, amennyiben nem mukodott egyutt a legterserto)..
Viszont: torokok nyilvanossagra hoztak 1 radarkepet es azon latszik a legterserto utvonala.., ami gaz benne, h a leloves mar vszlg nem torok legterben tortent (A mediak szerint F-16-os volt az involvalt killer).., varjuk meg a konkrtumokat! -
ManoNegra #4987 A törökök szerint 17 másodpercig tartózkodott két gép török légtérben, az egyiket lelőtték.
Ez is durva, de többször figyelmeztették az oroszokat, a NATO is. De ami a legdurvább (ha igaz), hogy még a levegőben, ejtőernyőn lelőtték a pilótákat. Ez elég barbár dolog.
Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2015.11.24. 18:56:10 -
Zenty #4986 Az oroszok azt állítják nem légtért sértettek és a támadás földről jött. Úgy hogy szerintem várj az olyan kijelentésekkel amit még nem igazoltak, mert eddig a törökök csak beszélnek -
#4985 Ezert irtam, h tulreagaltak, akkor is, ha provokacio volt(plane akkor, mert provokacio esten kellene meginkabb higgadt onmersekletet tanusitani).. Jogilag nem problemas a helyzet, bar--a jozansag okan--eloszor inkabb diplomaciai szinten kellett volna rendezni a dolgot(az 1 napba belefer, ha akarjak): ultimatum az oroszoknak, h a tovabbiakban minden legtersertes megtorlast von maga utan.. Kicsit olyan cowboyos ez: elobb lovok, aztan felszolitok.. Hulyek a torokok, mert attol kezdve 1ertelmuen a ruszkik felelossege az egesz..
Ha korabban felszolitottak mar a ruszkikat, akkor elmehetnek a picsaba(Szerjozsaek)...
Utoljára szerkesztette: PSG 1, 2015.11.24. 18:35:23 -
fonak #4984 Nem kellett annyira provokálni, ilyen esetben az lenne az eljárás, hogy kikíséri két vadászgép a légtérsértőt, de feltehetően szó sem volt erről. Berágtak a törökök, hogy az oroszok bombázzák a turkomán kedvenceiket közvetlenül a határ túloldalán, ennyi. -
#4983 Plane.. -
#4982 Most mas a helyzet:"too big to fail" -
fonak #4981 A tartálykocsikra gondolt. -
fonak #4980 Nem csak arra, volt arra is példa, hogy pakisztáni területet bombáztak meg párszor, persze teljesen érthetően, hiszen tele volt mudzsahed táborokkal az egész északnyugati országrész. -
#4979 ?? -
#4978 Evvel egyetertek.. (Bar annyi kulonbseg azert van, h a szovjetek "rendszerszintuen" hasznaltak a pakisztani legteret a--paki hatarhoz kozel telepult--mudzsahedek tamadasara es ezt elegeltek meg a pakik, teljesen jogosan..) -
#4977 -
#4976 Faszkalap ruszkik.. Mi a faxnak kell provokalni egy NATO tagot.?! Nem hiszem, h nem tudtak, h belepnek torok legterbe(Nem tudom, h a 24-es milyen szinten van a GLONASS rendszerbe integralva jelenleg).. Legitamogatast tudnak ugyis nyujtani, h elkerulik a torok legteret, bar biztos nem annyira egyszeru.., amennyiben megis eselyes a legtersertes, akkor inkabb hagyjak a picsaba ilyen kielezett geopolitikai helyzetben..
Viszont teny, h a torokok is tulreagaltak, mert semmikeppen nem iranyult Torokorszag ellen az orosz gep tevekenysege.. Hova jutna a fejlett vilag, ha minden legterserto gepet lelonenek?
(Amit a torokok allitanak--h 9X szolitottak fel a gepet a legter elhagyasara--sztm. eleve kamunak tunik..)
Bar megvarom a "vizsgalat" veget mielott konkret velemenyt alakitok ki..
Azt tudni, h BVR volt e a kill? -
DantesHUN #4975 Kicsit bonyolultabb dolog volt az, de annyiban jogos a hasonlat, hogy 1914-ben, sokáig visszakozhattak volna a nagyhatalmak, de senki se hátrált meg, mindenki kemény volt, és lett ami lett.
Remélem most több eszük van, és nem mennek el a végsőkig. -
#4974 "többek közt" -
overseer-7 #4973 rohatt tenoristák