125
  • Skyline
    Na igen én vagyok a troll... Nem elég egész évben a holokausztról szóló hazugságokat hallgatni, nem elég az elhazudott történelmet a fiatalok arcába tolni az iskolákban, legyen még év végén egy ismét légből kapott hazudozó cikk is karácsonyra.:)
    valóban én vagyok a troll.:)
  • Katalizátor
    Vol Jin

A történelem NEM tudomány! Nem is tudom, ezt honnan vetted...
  • Irasidus
    Minden vallás irracionális, és tele van hülyeségekkel, de a kiválasztás alapja nem a nép kiválósága (MTörv 7,7), hanem Isten szeretete (7,8) és ígéretéhez való ragaszkodása. (MTörv 5,2; 7,6; Kiv 6,7; 19,5). Ennek ellenére a valláskritikának szerintem is helye van (megfelelő felkészültség után), viszont a zsidó nem egyenlő a vallással, a legtöbb zsidó nem vallásos - és ennek egybemosása mindig is tudatos volt az antiszemitizmus részéről. Szóval ki is a rasszista?
  • Vol Jin
    Re: Irasidus

"Tehát, ha jól értem szerinted az összes zsidó felsőrendűnek tartja magát, egytől-egyig, és ezt te tudod? Honnan is? Ezt mire alapozod?"

Egyébként ebben igaza van. Mármint a vallásos zsidóknál. A kiválasztott nép kifejezés használata pont ugyanolyan náci ideológia, mint egy hitlerbajuszkát a kifestőkönyvecskéjébe rajzolgató náci agyhalottnál az ária kifejezésnek. Ha az illető nem német, akkor meg hülye is, ha Hitlerre felnéz, mivel arra bólogat, hogy a németek alatt van másodrendű náció tagjaként.

Egyébként nekem a zsidókban az az unszimpatikus, hogy rasszisták.
  • Irasidus
    Skyline egy troll. Keress vissza, a legelején szóról szóra ugyanezt a szöveget dobta be, várva ki harap rá. Gondoltam szólok, hogy neki hiába fárasztod magad...
  • Vol Jin
    Re: Skyline

Nem értem a hőbörgésetek, meg a holokamuzást.

Hitler történelmi figura volt. A történelem meg tudomány. A vallástörténelem, a kultúra időbeli változásának kutatása is tudomány. Jelenleg Karácsony van, így aktualitása is van a témának. Mellesleg az is megér egy értekezést, hogy a Bibliából egyértelműen kiderül, hogy Krisztus nem karácsonykor született. Egyértelműen utalnak olyan mezőgazdasági munkák befejeztére, amit ősszel végeztek. Népszámlálás is volt akkoriban, amit szintén a betakarítás utánra volt szokás időzíteni, amikor az emberek nem kóricálnak, hanem otthon vannak. Az is tény, hogy a téli napforduló a napistenekhez köthető, így a pogány ünnepek egyik kiemeltje. Az is tény, hogy volt olyan ünnep a rómaiaknál a kereszténység előtt, amiknek a középpontjában egy fa előtt tisztelgés volt. Díszítgették, ajándékokat hordtak a fának. Mivel Krisztus nem karácsonykor született, de mégis az a születésnapja, egyértelmnű, hogy egy pogány ünnepre húzták rá a régit. Mint ahogy a szocializmusban a tanítónéni faünnepnek nevezte, ha nagyon pártvonalas volt, és lejézuskázta Jézust úgy, hogy a gyerekek fejben össze sem rakták, hohgy a Jézuska az a Jézus, akinek templomai vannak. Tehát a történelemben sokszor értékelték át az ünnepet, és bizony a nácik is ezt csinálták. Ez történelem, ezért tudományos terület. Ez meg egy tudományos bulvármagazin, úgyhogy feltehető a kérdés, hogy mi a bajod ezzel a cikkel azon kívűl, hogy utálod a zsidókat? Pláne, hogy nem is a zsidókról szól ez a cikk.
  • Skyline
    Unalmas az egész elhazudott történelem, a Zsidó HOLOKAMU biznisz amiből gazdagodnak, unalmas hogy kívételezett faj akikre a törvény nem érdemes, és egyáltalán unalmas hogy a világ problémáinak színe java mögött zsidó áll....
  • Irasidus
    "Itt pont arról van szó, hogy ok tartják magukat felsobbrendunek. ;) Ha ezt kimondja valaki, akkor antiszemita, ok pedig lenézhetnek mindenkit."

Tehát, ha jól értem szerinted az összes zsidó felsőrendűnek tartja magát, egytől-egyig, és ezt te tudod? Honnan is? Ezt mire alapozod?

"A kettosmérce meg alap. Az igazságszolgáltatásban vagy a politikában, gazdasági életben pl. ha valaki magyar, az hatránnyal indul. Ez tény."

Attól még, hogy kijelented nem lesz itt szemiféle tény. Ugye ez egy alaptalan kijelentés.

"Ha kimennél az elefántcsonttornyodból gójok kozé, akkor tudnád, mirol van szó világszerte. ;)"

Szerintem nem tudsz rólam semmit, így igencsak fals ez a mondat, és akkor finoman fogalmaztam, ugye?
  • Tetsuo
    Itt pont arról van szó, hogy ok tartják magukat felsobbrendunek. ;)
    Ha ezt kimondja valaki, akkor antiszemita, ok pedig lenézhetnek mindenkit.
    A kettosmérce meg alap. Az igazságszolgáltatásban vagy a politikában, gazdasági életben pl. ha valaki magyar, az hatránnyal indul. Ez tény.
    Ha kimennél az elefántcsonttornyodból gójok kozé, akkor tudnád, mirol van szó világszerte. ;)
  • Irasidus
    Magyarországon nincs gyűlölet beszéd elleni törvény, szabadon lehetsz antiszemita! Jó hír igaz? Ez is csak egy vélemény...
  • halgatyó
    Mit keres ez a fos cikk a TUDOMÁNY rovatban?

Fenébe, valahogy meg kell szabadulni a sok bezabált sz*tól, hát most majd sikerül (visszafelé) ha ilyen cikkeket olvastatnak az emberrel.

Vitatkozni meg nem lehet erről, mivelhogy az egyik felet folyamatosan a börtön fenyegeti, ha kifejti az érveit, és még büntetlenül mocskolni és szarozni is lehet.... undorító. A másik oldal saját magáról mond véleményt.
  • Willenbrock
    A nyugati kultúrkörben egyébként már jóval a nácik előtt is germán tipusként ábrázolták Jézust.Hosszú szőkés hajú,áthatóan kék szemű stb (gondolom ismerős,máig minden képeslapon így ábrázolják).Echte zsidók nem éppen úgy néznek ki.Tehát nem a nácik találták ki ezt a dolgot,hogy Jézus nem zsidó volt,legfeljebb próbálták valahogyan alátámasztani ezt a korábban is létező hagyományt.A négerek számára meg időnként négerként ábrázolják.
  • Willenbrock
    Hitler "Előnyben részesítette a protestáns tanokat".Ez pont nem igaz,az Asztali Beszélgetésekben is például élesen kritizálja Luthert és az egész protestáns vonalat,szembeállítva a dogmatikus katolicizmussal.A katolikus egyházat többre tartotta a protestánsoknál.Igaz csak szervezeti/propaganda szempontból érdekelte a kérdés.
  • Irasidus
    "Tehát az ember antiszemita, ha a zsidókat megkülönbözteti, de nem keresztényellenes, ha a keresztényeket például."

A kereszténység egy vallás. A zsidók iránti gyűlölet nem zsidó vallás iránti gyűltről szól, legalábbis egyetlen tórából vett idézetet sem kritizáltál. Ellenben felsőbbrendűnk tartasz kollektíven egy népcsoportot, és ezért mindenkit aki zsidó elitész. Tudod ebből mi következik? Mert nyilván tenni kell ellene ugye...
  • Irasidus
    "Tehát az ember antiszemita, ha a zsidókat megkülönbözteti"

Pontosan.

"Tehát az ember antiszemita, ha a zsidókat megkülönbözteti, de nem keresztényellenes, ha a keresztényeket például."

A mondat értelmetlen, mit is akartál mondani?

"Legalábbis erre példát még sosem láttam. Mi a szarért kell takarózni ezzel állandóan? Miért nem lehet normálisan élni egymás mellett?"

Akkor próbáld meg, légy szíves. És ne írj olyanokat, amit senki nem mondott.

"A palesztín népírtásról is érdekelne a véleményed. Vagy azok is antiszemiták és pusztuljanak?"

Izrael állam nem egyenlő a zsidósággal, még ha zsidó államról is beszélünk. Ugye a kollektív bűnösség megint befigyel. Izrael kormányának politikája elítélem, de az izraeli kétgyerekes anyukát nem. Most jobban alszol?
  • Irasidus
    "Tehát a zsidókat írtani nagyobb bűn, mint bárki mást?"

Ez egyedül te állítod. Gondolom nem véletlenül. Ha valakinél valami nem kerek az te vagy, mivel ilyeneket gondolsz...

"A kommunizmus áldozatairól mikor hallasz ilyen sűrűn a médiában?"

Nem tudom milyen sűrűn, nem nézem a médiát. De ugye mindenki azt vesz észre ami érdekli, foglalkoztatja.

"A kommunizmus áldozatai mikor perelnek dollármilliókra országokat, vállalatokat? Úgy gondolom a zsidóknak semmivel sem lenne ehhez több joguk és nem hiszem, hogy az ő tragédiájuk felsőbbrendű bármely más emberénél. Észhez kéne térni."

Igen észhez kellene térni, azért mert kárpótlást kérnek/kapnak neked egyenesen következik, hogy felsőrendűnek tartják magukat? Egyedül te állítod, hogy felsőbbrendűek. Szánalmas. Egyébként a kommunizmus csak 23 éve ért véget (már ahol), nyilván nem lehet összehasonlítani a kárpótlás összegét, főleg, hogy rengeteg ügy még napvilágra sem került.
  • maffioso
    Tehát az ember antiszemita, ha a zsidókat megkülönbözteti, de nem keresztényellenes, ha a keresztényeket például. Legalábbis erre példát még sosem láttam. Mi a szarért kell takarózni ezzel állandóan? Miért nem lehet normálisan élni egymás mellett? A palesztín népírtásról is érdekelne a véleményed. Vagy azok is antiszemiták és pusztuljanak?
  • maffioso
    Tehát a zsidókat írtani nagyobb bűn, mint bárki mást? Baszki elég durva mélységekbe ereszkedsz. Szerintem fejezd be, mert annyira egyoldalúan véded az egész zsidóságot (még ha részben jogosan is), hogy az már hányigert keltő. Ez a baj a mai világban. Mindennel átesnek a ló túl oldalára. A kommunizmus áldozatairól mikor hallasz ilyen sűrűn a médiában? A kommunizmus áldozatai mikor perelnek dollármilliókra országokat, vállalatokat? Úgy gondolom a zsidóknak semmivel sem lenne ehhez több joguk és nem hiszem, hogy az ő tragédiájuk felsőbbrendű bármely más emberénél. Észhez kéne térni.
  • Irasidus
    Nem, nem is én különböztetem meg, nem én kiáltottam ki kollektíven bűnösnek a zsidókat (talán olvass vissza milyen hsz. voltak), nem én próbáltam a népirtás mocskát jobb színben beállítani azzal, hogy más háborús bűnöket citáltam, ugye? Viszont fellépek ellenük, mint minden gerinces Ember!
  • Irasidus
    Hmm, a te logikád szerint akkor a kommunizmus áldozatai se kapjanak kárpótlást, hiszen mi közöm nekem ehhez? Az én adómból kárpótoljak őket, pedig még nem is éltem - sőt az én adómból miért építenek autópályát oda ahova amúgy soha nem megyek, meg mások kórházi kezelését is én fizetem... Komolyan ez igen antiszociális illetve és ultraliberális hozzáállás, és valószínűleg így egy társadalmat nem lehet egyben tartani. Nem tudom személy szerint téged ki bünsözött le, de van egy gyanúm, hogy senki, nem kell mindig mindent magadra venni.
  • ostoros
    Igen vannak akik megkülönböztetik őket, az antiszemiták. Jó reggelt! -Ezek szerint antiszemita vagy?
  • Irasidus
    Igen vannak akik megkülönböztetik őket, az antiszemiták. Jó reggelt!
  • Lunki88
    Arról nem is beszélve hogy mind a mai napig bűntudatot akarnak ébreszteni az emberekben. Miért érezném hibásnak magam azért ami 70 éve történt? Tragikus dolog volt ezt senki nem vitatja, de ne akarják már a magyarságot is bűnös népnek beállítani, meg milliós kárpótlások kifizetésére kötelezni.
  • ostoros
    Jó, helyesbítek, a származásuk nem érdekel. Sem a nemi identitásuk. Sem a bőrük színe. Sem a politikai nézeteik. Sem az életkoruk.
    Egyáltalán semmi azon kívül, hogy emberi lények voltak.
    Azért írtam, mert vannak akik eleve megkülönböztetik őket, mintha különféle állatokról lenne szó, különféle billoggal. Miközben az egyetlen fontos dolog, hogy élő emberek voltak.
  • Irasidus
    Az antiszemitizmus nem harmadrangú kérdés (pont az ilyen felfogás vezet a megerősödéséhez), főleg akkor nem ha az antiszemiták tisztára akarják mosni, vagy legalábbis kevésbé rossznak feltüntetni a holokausztot. Te tévedésben vagy, nem vallásos zsidókat irtották, hanem minden zsidót, cigányt, kommunistát a nem válásost is, meg akinek a nagyapja az volt, meg olyat is aki magyarnak tartotta magát! Nőket, gyerekeket, fialtakat, öregeket, magatehetetlenek, stb, gyilkoltak le... Ok téged nem érdekel, de akkor miért írsz ide, hogy kijelentsd, téged nem érdekel? Megvolt, további szép napot! Vagy van más is?
  • ostoros
    Neked mi a célod? Én csak azt mondtam, hogy az egész harmadrangú kérdés a mai világban. És az sem érdekel ha hogy milyen vallásúak voltak akik meghaltak a nácik keze által.Egyáltalán nem szándékozok megkülönböztetni senkit.
    Egyik áldozat ugyanolyan, mint a másik.
  • Irasidus
    Igen, a második világháború során egyik fél sem tartotta be teljes mértékig a genfi egyezményeket, mégis kijelenthető, hogy a világháború legnagyobb háborús bűntette volt a holokauszt, amelynek során a nácik több millió embert öltek meg iparszerűen, többségében zsidókat. Nem tudom mit akarsz mondani ezzel, de a háborúk nem valami "romatikus" lovagi játékok, hanem brutálisak, véresek és a háborús bűntettek sokszor a bosszúból eredtek. De ugye az világos, hogy ki akarta és kezdte ezt a háborút?

Pédául 1944 decemberében történt a malmedyi mészárlás, amelyben SS-katonák 150 amerikai katonát öltek meg, miután többen szökni próbáltak. Ezután az amerikaiak 200 német hadifoglyot gyilkoltak meg. Sok ilyen példát lehetne hozni, így van. Stb. Ettől még a népirtás nem lesz kevésbé elfogadható. Ezzel mi a célod?
  • ostoros
    Az persze némileg tompítja a épet,hogy 45 után Németországban éhínség volt, és nyilván nem az ellenség katonáinak etetése és ellátása volt az elsődleges szempont, de akkor is ha nem volt szándékos, minimum egy humanitárius katasztrófa történt, és való igaz, hogy a mai napig eltűntként kezelnek 1,3 millió német katonát.
  • ostoros
    Felteszem egy jelentős része természetes veszteség volt, hisz sebesültekről van szó akik nem kaptak semmi orvosi ellátást.
  • ostoros
    Ja azt kifelejtettem, hogy természetesen ez az Európai háború befejeződése és a német kapituláció után történt.
  • ostoros
    Nem a háborúban, hanem miután letették a fegyvert, táborokba vitték őket, ahol a mintegy kilencmillió fogolyból 1,3 millió meghalt, mire felszámolták a táborokat.
  • Irasidus
    Mit akartál azzal mondani, hogy a szövetségesek is is végeztek sok német katonával a háborúban, hogy jön ez ide? Amúgy tényleg úgy gondolod a népirtás az idő múlásával elévül, nem kell róla beszélni többet? Látod, hogy kell, mert a rasszizmus nem halt ki, van egy buta bulvár cikk és mint a keselyük a dögre úgy harapnak a témára, és öntik magukból a gyűlöletet, és hülyeséget. Az a cikk amit linkeltél, tényleg megdöbbentő, és annyira hihetetlen is. Nem kell mindent elhinni ami a neten olvasol...

• ostoros
    Igazából nem értem valakik miért a fajgyűlölet létén/ nemlétén lovagolnak. A világ problémáihoz mérten ez ma harmadrendű kérdés. Harmadrendű. Az, hogy hetven éve koncentrációs táborban meggyilkoltak egy csomó embert, hogy aztán viszonzásul később a szövetségesek is végezzenek párszázezerrel az ellenség katonái közül miután letették a fegyvert, az tragédia. Jólfigyeljétek, nem tettem utalást a vallásukra, nemzetiségükre. Mert teszek rá, ki volt az áldozat. nem a származása a lényeg.
    És hangsúlyozom, ma az a kérdés harmadrendű.
  • Irasidus
    "Fasza, hogy ma már mindenkire rá kell akasztani, hogy antiszemita, csak mert valami nem tetszik neki."

Nem valami nem tetszik neki, hanem kollektívan a zsidók nem tetszenek neki.

"Ha egy zsidóra rosszat mondanak, akkor már egyből világvége."

Igen. Ha egy zsidóra/cigányra/magyarra azért mondanak rosszat mert zsidó/cigány/magyar vagyis a származása miatt és nem azért mert valamit elkövettet az világvége. Érzed a különbséget ugye?
  • ostoros
    http://vilaghelyzete.blogspot.hu/2013/12/szovetsegesek-halaltaborai-ii.html

Én újabban ezen döbbentem le.
  • Lunki88
    Egyre gázabb ez az sg. Már a régebbi hozzászólásokat sem lehet visszaolvasni?
  • Tetsuo
    Igen, ezt én is így gondolom, de hogy nem tudott belekotni egyik konkrét kijelentesukbe sem, azért az mond valamit. ;)
    Természetesen az is lehet, hogy a kuruc.info gyulolete mogott is a zsidók állnak, ezért is mukodhet. :)
    De ami teny, hogy Magyarországon csak ok érintenek bizonyos tabukat, mondanak ki igazságokat.
    A stílusról felesleges vitatkozni, az nekem sem tetszik.

De, ha - tételezzuk fel - lenne egy olyan nép, amelyik rákos daganatként telepszik rá más népekre, akkor ezt nem szabadna kimondani, mert az nem polkorrekt? Ezt el kellene hallgatni, mert az a beszéd -bár igaz- nem felel meg a rákos daganat által alkotott szabályok rendszerének (pl. liberalizmus hamis eszméje)?
    Ilyen esetben a jó ember homokba dugja a fejét? Azt kell tennie? Nem szabad leírni, kimondani a nyers igazságot? Esetleg nem szabad arról vitatkozni, megbeszélni, hogy mik igazolják a rákos daganat állítást és mi nem?
    Akkor ez egy hasonló totalitárius rendszer szuletése, mint pl. a nácizmus, legalabbis ahogy azt te gondolod.
    Szóval, ha ilyen kijelenteseket nem lehet megvizsgálni, vitatkozni rajta, akkor az nem egy "liberalizmus" akárhogy is nézzuk, az kemény cenzúra. Tehát meg itt is hazudik maga a rendszer, mikor magat definiálja.

Ha pedig nem szabad bizonyos szavakat kiejteni, mert nem polkorrekt, az az Újbeszél (Newspeak) az 1984-bol.

Az is érdekes, hogy Irasidus meg eleddig semmi konkétumot nem mondott, semmi konkrét dologra nem reagált, csak puffogtatja a populista, demagóg hazugságait, amit minden lentebb említett "liberalista" szennylap is megtesz, amellett, ahogy már elhangzott, ontják a hazugságot.
    Szóval Irasidus stílusa és állaspontja, valószínuleg nem érdektelenul = origo, index, rtlk stb.
  • maffioso
    Fasza, hogy ma már mindenkire rá kell akasztani, hogy antiszemita, csak mert valami nem tetszik neki. Olyan ez mint a rasszizmus, csak ott is elfelejtik a feketék által táplált gyűlöletet bele venni. Az nem rasszizmus, ha egy fekete darál le egy fehéret. Itthon meg mindenki antiszemita persze. Annyira görcsösen kapaszkodnak ebbe és annyira kapzsi egy nép, hogy az már szabályosan gusztustalan. A mi érdekeinket mikor fogják védeni? Amikor egy átlagos embert meghurcolnak, akkor miért nincs ekkora felhajtás? Ha egy zsidóra rosszat mondanak, akkor már egyből világvége.
  • ManoNegra
    Abból a szempontból valóban van valami igazsága, hogy a kuruc erőteljesen gyűlöletkeltő. Hogy van alapja az egy dolog, de az antiszemitizmus nem az emberrel veleszületett tulajdonság, hanem a gondos ápolásnak köszönhetően van jelen több ezer éve. És ennek legjelesebb gerjesztői ők maguk, amihez a kuruc szépen asszisztál.
  • Irasidus
    A kurucinfó valóban független, független a tényektől, és a józan észtől - ellenben megtéveszt, meghamisítja a tényeket, félreinformál, érzelmekre hat (leginkább a gyűlöletre), és antiszemita. Nem hinném, hogy ez a fajta sötétség lenne a nemzet érdeke! Csak nagyon korlátolt, és műveletlen ember nem veszi észre, hogy éppen manipulálja ... ez a fajta média. De azért másokat nevezel agymosottnak és média által manipuláltnak, ugye? Gut. Amúgy nekem te ne adjál semmit olvasni valót, inkább neked kellene olvasnod, neveket. Nagyon gáz, hogy olyat hazudsz idézem "negyedik és egyben legerosebb hatalmi ágat, a médiát a zsidók ill. cionisták uralják úgy, mint a legnagyobb cégeket, vagyonokat" ami pár perc alatt kikereshető, és nem így van! Amúgy te minek örülsz?