1573

11788072641442253059

Hivatalos oldal | Steam oldal | Fortify

Túlélő játék, melyet a nagy sikerű Garry's mod fejlesztő csapata a Facepunch Studios készít.
Olyan más alkotások ihlették, mint például a DayZ, a Minecraft és a Stalker.

• bosco05 #514
    Nagyon jó szerveren vagyunk :) A chat 20 percenként egyszer ha felugrik :)
  • Baxo
    Akkor nagyon jó szerveren lehettek.. :) A csetet nagy ritkán figyelem, inkább játszok, mint, hogy a sírásokat anyázásokat olvasgassam. Van, hogy kezdőkbe botlok, azoknak meg segítek az alapokban. Sajnálom, hogy így alakult ez az egész, én nem így szerettem volna ahogy történtek a napokban a dolgok, de hát ez van ezt kell szeretni.. Remélem, hogy valaki átveszi az oldalt, mert elég zsírul meg lett csinálva. A forumot is követem bár csak én írok, meg néha egy másik tag mostanság.
  • bosco05 #512
    Amúgy az egész playrust.hu-t meg a korábbi szervert Devnek köszönhetitek, ámbátor köszönet helyett két hónapnyi k**va anyázást kapott, szóval érthető, hogy kivan. Általánosítva ez a magyar közösség nem érdemel semmit, csak egy tükröt..
  • bosco05 #511
    Rosszul hiszed, máshol nem ez megy. Ez hungarikum. Dev meg nem bírja úgy a parasztokat ahogy én és egyből bunkón válaszol, ennyi. Semmi, ha valaki akarja viheti tovább (cikkezhet, stb...). Korábban is keresgéltünk már erre alkalmas embert, de így vagy úgy mindenki eltűnt. Én a kisujjamat nem fogom megmozdítani ennek a hálátlan közösségnek ezentúl az fix ;)
  • Wreck86
    Nem a "sírás" volt itt a lényeg, hanem a sajnos többségben lévő "bunkó" online társadalomban élők önértékelési hibája.
  • Baxo
    Na devről meg van a véleményünk a csapatunknak, meg úgy általánosságban másoknak is.. Az meg, hogy sírnak az emberek, szerintem mindenhol ez megy..
    Playrustos oldal meg tök jó, azzal mi lesz??
  • bosco05 #508
    Egyelőre mindenkinek az admin joga fel van függesztve, de Dev és én kértük, hogy ne legyünk többé adminok, mivel külföldön játszunk. Meguntuk a folyamatos sírás rívást, meg a követelőző hangnemet. Egyesek (90%-a a játékosoknak) nem kért, hanem követelt! Mi nem ebből élünk, hobbiból csináltuk, ahogy Yitsushi sem akaszt pénzeket a munkájából. Nagyon el kéne gondolkodni pár embernek (úgy majdnem mindenkinek), hogy milyen hangnemben beszél. Egyikünk sem kölyök már, én pedig különösen nem tűröm ha csicska módon beszélnek velem. Egy ideig lepereg, aztán zavar. Zavarja a játékomat, elrontja a szórakozásomat, még akkor is ha nem válaszolok. Lényegében ennyi. Beindult nálunk is a szezon a melóban, kevesebbet is tudok lenni és ha már kevesebbet vagyok akkor nem a szájalós bunkó paraszt emberekkel szeretnék játszani. Sajnos a "közösség" itt is tönkre teszi önmagát.
  • Baxo
    Mi a helyzet bosco, téged miért választottak le az admin jogtól??
  • Baxo
    Volt frissítés, de mégis marcius 14 van kiírva jobb fent a képernyőn a gémben. Nem álltak át a szerverek? Pedig tegnap jött frissítés a játékhoz: official

Vagy most mi van??
  • Omlás
    Mondjuk ez sem elhanyagolandó nézőpont :)
  • bosco05 #504
    ha tört a játékod akkor nem tudsz felmenni eredeti szerverre
  • Omlás
    Így írod be ?

net.connect ip:port
  • Scania20
    Sziasztok,
    olyan problémám van, hogy bejön a játék menüje és a "consol"-ba beírom a szerver IP.-címét egyböl ezt írja ki sárgával:"command net.connect was execused"!!
    Szerintetek mi lehet a baj??
  • Omlás
    Ne floodoljál
  • Wreck86
    Rust 500 taken! :)
  • Wreck86
    +1
  • Wreck86
    Értelek mire gondolsz, ezért jobb, hogy van egy baráti társaság 5-10 fő akivel saját szerveren játszunk.
    Páran persze netre is kimennek játszani, kinek mi.
  • Omlás
    Életben maradásért pl :D plusz nagyobb a móka ha van még pár lökött aki fáraszt TS-en x'D

Én mondjuk nagyon jól elmolyolok egyedül is :) de csapatban más a hangulat az tény :D
  • Wreck86
    Szocializálódni a játék világban? Minek? :D

Tudom, értettem a poént.
  • Baxo
    Sok kicsi, sokra megy alapon is jó és nagyon fontos a bandás lét a játékban. Nem kell egyedül megváltani a világot. Ha 2 órád van egy nap az sem gáz. Tessék szocializálódni! xD xD
  • Wreck86
    Kreativitás + idő. :)

Ez több játékórával érhető el gondolom, nem 1-2 óra napi szinten max, ami most jut. :)
  • Omlás
    Tökéletes védelem nincs :)
    Pár apróság azért pl házon belül nem romlik a spike wall ha naponta feljársz a szerverre akkor tuti semmit nem kell javítani rajta :) (csak a kicsi wall rakható le házon belül ha minden igaz)
    Házon kívül szintén elvileg ha a ház alapjához kapcsolódva húzol még egy sort alapot felpilarozva és megszórod spike wall-al az szintén nem fog tönkremenni ha kapcsolódik a házhoz.
    A dupla falas faház sem egy rossz dolog :) ahol ha azt nézed, hogy falon keresztül akar eljutni a szobába akkor minimum 3 c4 de akkor még csak az első szinten van és 1 robbantás 1 fal :) fém ajtó 2 c4 egy alap házat fel lehet húzni úgy, hogy 10+ c4-el lehessen eljutni az értékesebb cuccokhoz ami meg már nem biztos, hogy megéri :) plusz pár szint pár vasajtó és kész a rémálom :)
    A több 1x1-es raktárszoba szintén jó szívatás :) egyből nehezebb a dolga a betörőnek ha a tartalékaid 4 különböző 1x1-es szobában vannak ahova ajtónként 2 c4 vagy falon keresztül szintén 2 vagy több c4-el jut be :)

Többi már csak kreativitás kérdése :)
  • Wreck86
    Van benne igazság, jogos, mondjuk az, hoyg eleget játszan ia játékkal az több dolog függvénye, kinek mikor van ideje. Nem lehúzni akarom a Rustot, mert én is látok benne ötletességet, csak van olyan része ami épp nekem nem jön be, de ez szubjektív ugyebár.
  • Baxo
    Látom nem játszottál eleget a játékkal.. Mindig vannak kiskapuk! Cölöpös körbekerítés megoldásával esélytelen majdhogynem a bejutás még akkor is ha időnként lerohad. A c4 sehogy sem rombolja le a cölöpöket. Rajtad áll széltében hogyan építkezel a cölöpös védelemmel. Utánpótlásra mindig kell gondolni(ha lerohadna). Ott van még az iszonyat magasra való építkezés, labirintusos szobák kialakítása. Nem lehetetlen bevenni, de hogy nagyon nagy erőfeszítés és c4 kell egy ilyenhez az is biztos. Ha vagytok 5en, egy ilyen házat hipphopp fel lehet húzni. A nyersanyag gyűjtésről meg annyit, hogy nincs mindig tele a szerver és van alkalmad nagy házak mellől behúzni a nyersanyagokat. Tapasztalat. Játéktér igen csekély %-ka van kiaknázva spawn-helyekkel a jelenlegi alpha verziókban. Ezeken is tudnak úgy javítani, hogy akár 200 fős játékosok esetén is könnyedén lehessen fejlődni építkezni. Főleg ha csapatban vagy. Igén lényeges az utóbbi mondat. És ha nagyon bepróbálkoznak és azért sem hagy egy csapat építkezni, még mindig el lehet költözni egy eldugott helyre, ahol ugyan nincs nyersanyag, meg rengeteget kell sétálni, de össze tudod kényelmesen szedni magad, csak ugye legyen időd játszani.. :)
  • Wreck86
    "folyamatosan arra törekszel, hogy minél biztonságosabb házad legyen"
    Sehogy sem lesz az, a cölöpös fakerítés (kicsi-nagy)egy idő után magától eltűnik és kb bármi szétrobbantható (c4), szétszedhető (csákány) aztán bent is van a nehezen összegyűjtött cuccoknál. + ha letelepednek a "hősök" a nyersanyag lelő területekre, kb esély nincs követ vagy fémet összekukázni.
  • Baxo
    Az nem is lenne rossz 5let, ha lennének random katasztrófák, de ne legyen az, hogy egymást ne lehessen nyírbálni. Ez a legjobb benne, hogy soha sem érezheted magad biztonságban és folyamatosan arra törekszel, hogy minél biztonságosabb házad legyen ahova tudsz gyűjtögetni és jobbnál jobb fegyókat kraftolni magadnak és a csapattársaidnak egyaránt. Kezdőkről meg annyit, hogy soha nem tudhatod ki kezdő és ezért kénytelen vagy rálőni vagy megölni, mert nem tudhatod mikor rántja elő az m4et. Így is lehet taktikázni. Nem feltétlenül kezdő egy pucéros tag a mapon. Az más dolog, ha belelősz és elfut, mert félti azt a pár fát amit összegyűjtött. Dayz-ről nem tudok nyilatkozni, de engem ez a zombiőrület hidegen hagy. Tudom ebben is voltak, de hála isten kiszedték őket, még az sem gáz ha ilyen veszett állatokat tettek helyettük ideiglenesen, de legalább a tudat, hogy nem zombikat ölök xD
  • Wreck86
    Jogos, pre-alpha.
  • Omlás
    Azt se felejtsük el, hogy mindkét említett cím korai Alfa fázisban van szóval igencsak messze van a fejlesztés vége. Véleményem szerint a Rust pl 1 éven belül még béta fázis közelében sem lesz ha azt nézzük, hogy jelenleg 10-15% van kész a játékból :)
    Hatalmas potenciál van benne de a laggos netkóddal nagyon gyorsan kezdeni kellene valamit. Össze kéne gyúrni a DayZ-t és a Rust-ot így lehetne kreatívkodni és lenne normális netkód és ballisztika :)
  • Wreck86
    Rust-ot úgy tudnám elképzelni, hogy játékosok a természet ellen. Össze kell fogni, mert jön pl vihar, tzunami, zombihordák, állathordák, földrengés stb ... Mindig "random" szerű természeti csapásokkal.
  • Wreck86
    Szerintem a Dayz és a Rust lehet hasonló, de alapjában véve teljesen más játékok.

DayZ-nél nem zavar pl a pvp.:) Nem tudom miért.
  • bosco05 #484
    Nem akarlak lebeszélni a DayZ-ről, biztos vagyok benne, hogy az is jó játék lesz egyszer (most szerintem egy bughalmaz semmi más), de ha nem csíped a PVP-t akkor azt el se kezd, mert az másról se szól mint a PVP-ről!
  • Wreck86
    Lehet velem van a baj, hogy nem értem meg őket, de egyszerűen nem fér a fejembe miért jó külső segítséggel egyből feljebb kerülni másoknál, fullos felszereléssel, falon át látással, átjárkálással ... stb. Bármelyik játékról is legyen szó, nem értem őket.
  • SweeneyTodd
    Jajj csalok.... fuuu ki tudnak abranditani a jatekokbol = tudom voltak vannak lessznek
  • Wreck86
    "Persze ennek nem azt kéne jelentenie, hogy a kezdőket farmolják a rutinosabb játékosok de ez már nem a játék hibája hanem a játékostársadalmat tükrözi." Korrektül leírtad, nekem ez az egyetlen bajom a Rust multi hősökkel. (+ csalók)
  • SweeneyTodd
    Nem arrolvan szo hogy nem szeretem a pvpt :D gondolom minden elobb utobb errol fog szolni ha valaki mar teljesen fullos akkor jon az , vegyuk el a masiket , hogy meg tobb legyen.
  • Omlás
    Rust, DayZ, WarZ egyre megy ahol a játék lehetőséget ad a játékos társ kifosztására ott mindig jelen lesz a PVP.
    A Rust pl nem arról szól, hogy nyugodtan gyűjtögetsz építgetsz arra vannak másik játékok. Itt konfliktus nagy eséllyel elég hamar kialakul és elég nagy eséllyel kifosztanak elég hamar és több alkalommal erről szól a játék. Persze ennek nem azt kéne jelentenie, hogy a kezdőket farmolják a rutinosabb játékosok de ez már nem a játék hibája hanem a játékostársadalmat tükrözi.
    Véleményem szerint a Rust esetén az egyik napról a másikra túlélni és szinten tartani magát az embernek épp elég kihívás. Ha valaki csak az építgetés és gyűjtögetés miatt venné meg de a pvp-t nem szereti akkor ne vegye meg! Maga a gyűjtögetés craftolgatás aktív játékkal 1-2 hét alatt megunható a jelenlegi formában. Legalábbis szerintem :)
    Az a legjobb ha úgy játszik az ember, hogy nem foglalkozik vele mit veszíthet. Elvégre miért kraftolsz M4-et ha a ládában porosodik vagy miért kraftolsz bőr vagy kevlár páncélt ha nem használod ? Ha van valamid használd nem egy szituációban megmentheti az embert egy farmolós körúton ha ott van nála egy shoti vagy egy m4. Ha meg felfegyverezve is meghalsz akkor ez van gyűjtögetsz és craftolsz másikat. Ez erről szól :)

Nagyon kicsi az esélye annak, hogy valaki heteket eltud úgy játszani egy népes szerveren, hogy elkerül minden konfliktust ilyenek ezek a túlélő játékok :).
  • SweeneyTodd
    Köszönöm szépen a válaszokat :) meg az infókat, de akkor lehet akkor maradok a másik oldalnál, ha ennyire a pvpre alapszik :D elég volt a pvpből és a feltápolt kockákból Infestionből (régi nevén War-z) kicsit valami túlélő szerű dologra gonoldtam, mint dayz SA , tudom tudom abban se nagyon a túlélésre megy a dolog ,egyenlőre az alphaban szenvedő bugok és a playerek nagyobb kihivást jelentenek, de remélem késöbb azért az egymást szó nélkül legyilkoló emberek majd idővel nekik is megnehezíti a sorsukat a túlélés is, elfoglalják magukat az építkezéssel stb..
  • Wreck86
    Pont ezekért az okokért játszunk 5-10en haverokkal, nem multiban a sok életképtelennel, csalóval stb. A jobb játékosok száma sajnos drasztikusan csökken.
  • Baxo
    Én csak ezzel játszottam a mostani túlélő játékok közzül, de nagyon megfogott. Nagyon addaktív játék és ha csapatban tudsz játszani úgy az igazi. Egyedűl elég parás.. :-) félsz a többi szemét játékostól aki ki akar rabolni vagy meg akar ölni. :-) Mi 5en kezdtük el, de folyamatos tagfelvétel van. Nagy csapatot szeretnénk és uralni az amúgy igen nagy játékteret. :-)
  • Ironman2
    7 Days topikban válaszoltam a kérdésedre!