2975
Kingdom-Come-2018-05-HD.png
  • Rony94
    Fel vagyok háborodva ha tényleg nincsenek benne nigrók. Megyek is, refundolom ezt a szart!
  • b-type
    hmm..nincs szó
  • Although
    Döbbenet ami odakint történik. 10-en 20-on éve nem gondoltam volna ezek hülyébbek lesznek mint mi.
  • Montanosz
    amugy találtam én is hibát a játékban :-D
    Ha toronyablakbol lehet rókázni és lehet evangéliumot hirdetni templomi szoszékről akkor miért nem lehet felmászni egy fára és a rigofészekből kiszedni a tojásokat? Nem igaz hogy erre nem gondoltak...
  • Montanosz
    a liberális elmebaj ezt a játékot is utolérte:

SJW (Social Justice Warrior) banda nekiugrott a játéknak/a főfejlesztőnek (Daniel Vávrának), illetve bojkottra szólítottak fel mert nincs néger a játékban, és ez rasszizmus. Sőt, állítólag van olyan játékoldal is, ahol permaban jár a játék támogatásáért/a játék mellett kardoskodásért.
    A korszak Bohémiájában még mórokkal sem lehetett volna túl gyakran találkozni, a négerek meg aztán végképp olyan ritkák lehettek, mint a fehér holló. PC az esztelenség határáig, és még azon is túl.
    Vávra megpróbálta elmagyarázni Twitteren a sok idiótának, hogy akkor sem lehet a történelmen változtatni, ha egyes embercsoportok ezt elvárják. Egy adott korban és helyen játszódó játék nem tehet eleget a mai "színes" igényeknek :-D
  • Rony94
    Ha nem haragszol, én ezt nem olvasom el. Szeretném én magam felfedezni az összetevőket.
  • grebber
    "A várban van egy torony amiben csak egyel feljebb kell mászni és simán lockpick nélkül ki lehet rámolni egy ládát abban is van páncél."
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2018.02.17. 00:43:43
  • Montanosz
    méghogy nincs mágia a játékban
    (másnál is volt ilyen már?)

• Montanosz
    baloldali egy dárdát tart és alulrol felfele szurt, kardot sose tartják és mozgatják példa igy

Utoljára szerkesztette: Montanosz, 2018.02.16. 22:38:10
  • Montanosz
    igen baltát láttam és kardot és palost teljesen eltérő
  • Soulwave
    Savior Schnapps recept:
    Hozzávalók:
    1 Nettle (csalán), 2 Belladonna (nadragulya) - csalán mindenhol van, nadragulyát vagy füvészkertben találsz vagy herbáriumban vehetsz.
    Elkészítés, alkímia laborban:
    - Előkészíted a két növényt
    - Bort öntesz az üstbe
    - A csalánt beleszórod az üstbe ("E" a nettle zsákon, és "E" az üstön)
    - A nadragulyát mozsárban összetöröd ("E" zsák, "E" mortar), majd kitöltöd a tálba, aztán mégegyszer, hogy két adag legyen
    - "Q"-val felfűtöd a tűzhelyt, többször kell alágyújtani amíg forrni kezd, aztán a kis homokórát fordítsd el, fűts, még egy kör az órán, tovább fűts.
    - Amikor lejár a második kör a homokórában tedd a tál nadragulyát a főzetbe
    - Még egy kör homokórányi időt kell főzni a tűzhelyen a 'Q'-val
    - Ha kész vegyél egy fiolát és használt az üstön, így kitölti, és kész a Savior Schnapps

Utoljára szerkesztette: Soulwave, 2018.02.16. 22:09:10
  • Hunor1
    ja már akartam is kérdezni mi a helyzet az egyéb fegyókkal ? balta, alabárd, buzogány, lándzsa stb. azokra is van külön animáció ? mert elég furcsa lenne a kardozós ha mondjuk egy alabárd van a kezünkben vagy egy csata csákány .
  • Montanosz
    a harcra adtak egy logikus tippet, egyszerűen a kétkezes kardot kell favorizálni mivel az hosszabb
  • Rony94
    Itt a megoldás a mentésre: Mindig csinál a játék egy auto-mentést mikor kilépünk a játékból, de azonnal kitörli amint betöltöttük. Én ezt el is tudnám fogadni.

Forrás: Twitter
  • Montanosz
    cseh forum:

"..Minden embernek van munkája és valami funkciója. Mindannyian követik a saját napi ciklusukat , amely megfelel funkciójuknak és foglalkozásuknak. A karakterek nagy része éjszaka lefekszik, felkel, és reggel dolgozni mennek. Azonban nincsenek kőbeirt szokások. A karakterek viselkedését számos esemény befolyásolhatja . És ez nem csak a játékosé. Például, amikor esik, az emberek otthon maradnak .
    Mindenkinek megvan a maga érdeklődése és hobbija . Valaki minden este el megy a kocsmába. Ha azonban a kocsma tele van, vagy a játékos megöli a fogadóst, a karakter máshova megy, vagy otthon iszogat magában...Ezért általában nem is várják a játékost hanem máshol vannak mint esetleg a küldetés irja hol keressük őket"
    Utoljára szerkesztette: Montanosz, 2018.02.16. 20:50:42
  • Montanosz
    A főzetek elkészítéséhez különleges felszerelésre van szükség - egy alkimista asztal , amely a játék egyes helyszínein megtalálható. A Samopes egy erdei kunyhóban található, a falutól nyugatra a patak mentén. Az asztalon egy könyv receptekkel és a különböző gyógynövények leírásaval
  • Ironman2
    kösz!
  • bazccka
    Íjhoz használjátok a wh_pl_showfirecursor=1 console parancsot. Nagyban megkönnyíti a célzást...
  • BEAST #787
    Igen ez igaz. Nehezebb használható bőr és egyébb ruhákat szerezni, mint a legértékesebb külföldi páncélzatokat. Én pl sunyulós karakterrel inkább a könnyű ruhákat favorizálnám, erre tele vagyok nemesi páncélzatokkal. <___<
    Utoljára szerkesztette: BEAST, 2018.02.16. 19:11:58
  • Montanosz
    sajnos angol de kunokkal kapcsolatban alapmű
    Pechenegs, Cumans, Iasians

illetve a The Cumans in Medieval Hungary and the Question of Ethnicity www.academia.edu-tol tölthető

Utoljára szerkesztette: Montanosz, 2018.02.16. 19:12:00
  • Rony94
    Pc-n is ezt csinálja.

bardocz: Támogatja a kontrollereket. A többiről nem tudok nyilatkozni, nem próbáltam még.
  • bardocz
    PC-n lehet kontrolerrel játszani? Íjászkodásnál mennyire nehéz azzal? Egérrel ez a fajta harcrendszer nekem nem igazán menne valószínűleg.
  • Montanosz
    az lehet, bár amugyis tul "páncélozott" az egész játékban mindenki
  • AntiHero
    PC-n is bugol sokszor a textura? (nem tölti be időbe)
    Mert PS4 Pron annyira frusztráló...pedig játszanám a játékot, de sokszor ez kizökkent..
  • Savaran
    A kunoknak a kinézete ebben az időben már ebben a formában nem hiteles, amikor még volt országuk, a mai románia területén, akkoriban használták az arcmaszkos sisakjaikat például, a magyar seregben már mint páncélozatlan segédcsapatként vettek részt abban az időben. A Képes Krónikában sem ábrázolják őket páncélban, csak a magyarokat.
  • Savaran
    Amúgy igen, az.
  • Montanosz
    amugy simán gondolhatták volna őket tatároknak is ugyanis Zsigmond seregében, mint mindenhol europa keleti részében török-tatár-bolgár-havasalföldi zsoldosok is harcoltak szépszámal

Lengyelek:
    "..A sereg létszáma kb. háromezer fő volt, ebből 1000 gyalogos, 1000 lovas (egyrészt 112 nehézlovas), míg Danzigból vagy 400 zsoldos érkezett, továbbá 300 tatár is erősítette a lovasságot. A sereget főleg zsoldosok tették ki, jobbára lengyelek, míg másik részük cseh és magyar volt, előbbiekből többen egykori husziták voltak..."

kronikás véleménye a 14századbol:

"...A kún már több mint egy századja megszünt félelmesnek lenni. A nyilazó, vért nélkül harczoló tatár pedig csak olyanféle, mint a kún...."
  • Hexex86 #778
    Jaa az lehet
    De elképesztő alkotás szerintem. Nagyon elragadó a hangulata. Szépen végiggondolt kidolgozott tájak.
  • Savaran
    Nem, hanem még az elején, mikor jönnek a kunok és utána elmenekül a támadás hírével, majd utána beszélgetnek a nemesek hogy Zsigmondnak nincs pénze lovagokra (XD na persze) ezért csak kunokkal riogatja a népet, valami ilyesmi, és azt hiszem ez előtt kérdezi az egyik nemes kik ezek a fura nyelven beszélő martalócok.
  • Hexex86 #776
    Amikor Neuhoff(?)-ban az állatokat legyilkolták a banditák és a közeli erdőbe menekültek. És kérdezed ki a parasztokat, hogy kik lehettek meg hasonlók. És akkor mondja az egyik parasztlány, ha jól emlékszem.
    Utoljára szerkesztette: Hexex86, 2018.02.16. 18:10:09
  • Rony94
    Hogy "furcsa nyelv", azt pont Henry mondta, aki eléggé alsó-középosztály és valszeg soha nem hagyta el a családját és az országot se. Ebből lehet következtetni hogy Henry egyetlen magyarul beszélő személlyel sem találkozott eddig.
  • Savaran
    Várj, lehet én kavarom mert lehet az volt csak rosszul emlékszem.
  • Hexex86 #773
    Jaaa. Én most olyan résznél voltam ahol parasztok mondták, hogy fura nyelvet beszéltek talán csehet. xD Akkor az másik rész amiről most szó van. sry.
  • Savaran
    De, csakhogy nemesek beszélgettek erről.
  • Hexex86 #771
    De akkori időbe nagyon sok tudatlan volt. Nem csak az egyszerű emberek között. Vagy nem?
  • Savaran
    Abban az időben sem volt mindenki seggtitán, azért a kézművesek, kereskedők akikből azért elég sok volt, sok helyen jártak, tudták kik a szomszédok, a játékban meg nemesek beszélgettek erről, azok meg csak tudják, mivel egyfajta "politikusok" voltak.
    Utoljára szerkesztette: Savaran, 2018.02.16. 17:47:57
  • Savaran
    Jó, de nem a prokariótákat kell alapul venni, nem az ösztönlényeket!
  • Hexex86 #768
    A mai "a kezünkbe van a világ összes információja" világban is sokan vannak akik azt sem tudják, hogy van olyan, hogy külföld.
  • Savaran
    Kedvenc részem, mikor az egyik dialógusban az elején arról beszélgetnek, hogy az ismeretlen támadók(kunok), furcsa nyelven beszélnek, XD ez aztán történelemhű, ez olyan kb mintha az osztrákok vagy a románok nyelvét aráminak vagy szanszkritnak gondolnánk így hallás alapján, közbe meg szomszédos ország, és oda járunk piacolni. Tele van ilyen logikai fail-okkal, meg ahogy lentebb valaki írta, inas főhősünk perlekedik egy nemessel, hát igen azért ez gáz, persze szőrszálhasogatásnak tűnhet, de ezek a dolgok egy picit illúziórombolóak.
    Utoljára szerkesztette: Savaran, 2018.02.16. 17:28:23
  • Savaran
    Történelmi/fantasy azért tegyük hozzá!