3156
-
kcd1
ja ott van ilyen mod igen, akár egy kastélyt fel épithetsz
második megoldás müxik mindkét részben
egy olyan ház lakoit akiknek nincs szerepe és jelentőségee a játékban kiirtod és egyszerűen elfoglalod a házukat ennyi :-D -
Plata #3034 Ó értem.
Majd rákeresek wikin,a vadászat azt hiszem majdnem teljesen fel van húzva. -
Hat vadaszkunyhonal picit nagyobb, de haznak azert nem neveznem (bar akkoriban gondolom egy ekkora helynek is orultek a helyi nepek). Pontosan mar meg nem mondom, de a vadaszatot kell vegigvinni meg fejleszteni es a title + achie utan kapod meg a telket meg a kalyibat. Berendezni stb. nem lehet, esetleg moddal.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2025.02.13. 12:12:48 -
Plata #3032 Na és merre van az a vadászkunyhó?
Esetleg azért tetted idézőjelbe mert csak egy fáskamra az erdőben? :D -
KCD1
Venni nem, de szerezhetsz egy "vadaszkunyhot" ingyen, amit hasznalhatsz. -
Plata #3030 Naaa álljunk csak meg egy percre?
Házat venni?
Hogyan? Mikor?
Elsőrészben is lehet? -
jaaa, akkor lehet én még a másik verzioval játszogattam akkor azért :-D
KCD2:
nagyon jol megoldották az egyensulyt a lopás/banditizmus/pénzkereset vonalon....most már nem lehet csalásnak felhasználni és házakat venni fosztogatásbol...kb egyharmad amit kapunk lopott lovakért cuccokért
A lopás már tényleg arrol szol hogy ne haljunk éhen vagy legyen megfelelő felszerelés -
Plata #3028 Ok.
KCD1
Megnéztem a wikin a küldetést és igen ott írják hogy bugos és nem kapsz jutalmat,azt nem írják hogy süket lesz tőle.
Nekem teljesen eredeti.
De a téglát írják.:
Bugs
Originally, this quest rewarded you with 2,175 Prague Groschen, however since patch 1.9.1 on both PC and console versions of the game, you get no reward at all for completing the quest.
During this quest, the Fallen block will be stuck in your inventory indefinitely if you do not return to the Overseer after speaking with Rupert of the Talmburg Quarry to hand it in BEFORE concluding the quest. Though it is weightless and causes no real in-game issues, it can still be annoying for regular players.
As of Version 1.9.6, the Fallen Block will be stuck in your inventory whether you talk to the Overseer or not, as Henry won't hand it over to him despite the dialogue saying otherwise. -
írj 3 cseh nyelvű forumot vagy közösségi portált, redditet vagy más helyet ahol a KCD 2-t tárgyalják
https://www.reddit.com/r/kingdomcome/
https://www.konzolista.cz/
https://inara.cz/kingdom-come-2 -
sztem ott valami gebasz van mert évek ota játszom a játékkal és soha nem tapasztaltam ilyen se a tört se az eredeti verzioval
akkor irjuk ki mindig hogy KCD1 és KCD2 a hozzászolás elején
csak azért irtam hogy nincs szükség topikra külön mert mire itt válaszol valaki már rég megkérdeztem a problémárol az AI-t vagy hogy mit kell csinálni vagy valami mire jo :-D
példa:
kcd 2 ben a vitalitás mit jelent és hol tudom ennek a statisztikáját megnézni:?
Web
23 sources
2 languages
Answer completed
A vitalitás a Kingdom Come: Deliverance 2 (KCD 2) egyik alapvető statisztikája, amely a karaktered állóképességét és egészségét befolyásolja. A vitalitás hatással van a következőkre:
Állóképesség: A vitalitás növeli a karaktered állóképességét, ami lehetővé teszi, hogy hosszabb ideig fuss, harcolj, és ellenállj a sérüléseknek.
Fáradtság ellenállás: Magasabb vitalitás esetén a karaktered fáradtsága lassabban csökken, így hosszabb ideig tud aktívan részt venni a játékban.
Gyógyulás: A vitalitás szintje befolyásolja a HP (életerő) regenerálódását is, mind harc közben, mind azon kívül.
A vitalitás statisztikáját a játékban a Játékos ablakban találod, ahol a karaktered aktuális vitalitás szintje látható. Ezen kívül a Statisztikák fül alatt részletesebb információkat is megtekinthetsz, beleértve a vitalitás szintjét és az esetleges bónuszokat, amelyek növelhetik azt.
A vitalitás szintjének növeléséhez különböző tevékenységeket végezhetsz, mint például harc, akadályok leküzdése, vagy egyszerűen csak futás.
aztán kidobott 23 linket ahol ezt tárgyalják -
Plata #3025 Én az elsővel próbálok játszani,csak őszintén szólva nem mindig van hozzá kedvem,főleg ha ilyen hülye bugjai vannak.
Azt megszoktam már hogy WoT hangja vagy RDR2 hangja elmegy frissítésnél,na de hogy le adjak egy küldit és megkukuljon a játék,az má sok.
Plusz jutalmat sem kapok,a táskámban meg ott van egy kó darab amit el sem lehet dobni.
Követlező küldinél meg egy tehén marad a táskámban?
Utoljára szerkesztette: Plata, 2025.02.12. 15:25:59 -
Hunor1 #3024 pár napja rákérdeztem hogy van-e KCD II. külön topic.a válasz az volt hogy minek, itt is jól meg lehet beszélni... csak az a baj hogy tökre keveredik az I.-és a II. témái és kérdései. nem tudni hogy most az egyről vagy a kettőről szól a hsz. nem kririka, csak szólok.jó játékot! -
Plata #3023 Tegnap este megcsináltam az isten háza küldetést,ami bugos.
Nem volt egyszerű a küldi,ugyan is sikerült a vége felé a templom tetejéről le pottyanni,amitű megpatkolt Henry. XD
De szerencsére pár percel előtte mentettem.
A vége volt a legérdekesebb,kiderült hogy Zmola-val kell pofázni,elmentem a malomhoz ahol mutatta a játék,erre mire odaértem kinyírta Leshek-et.
Megnéztem volna Leshek állapotát erre ez a piszok nekem esett,előkaptam a buzogányom és fejbe csaptam.Ki akartam zsebelni erre a pasi felugrott és elfutott . :O
Fél percnyi futkározás után utol értem és kapott még egyet,ezúttal végleg nyugton maradt.
Küldetés kész lett hogy érjem utol..
Elmentem az építészhez vagy ki a túróhoz.Beszéltem vele,meg elmentem a kőfejtőbe ott is beszéltem mindenkivel,de a kődarab a táskámban maradt,pedig az egyik NPc elvette.
Végül elmentem a szőr nevü pasihoz hogy leadjam a küldetést. :D
A küldetést leadtam,jutalmat nem kaptam,a játék hangja meg elment. XD
Eredeti játékom van nem virágbolti.
Nem tudtam vissza hozni a hangot így az este be is fejeztem. -
a gépi forditás nagyon jo lett mint az első mint a második részhez, lásd
a fák közt mostmár lehet menni akadály nélkül
végre megtaláltam egy sirban a kedvenc fegyveremet egy buzogányt :-D
-
Még nem vettem meg, de már nagyon szemezek vele :D
Én imádtam az első részt, ordenáré volt a z a buli a tempomban, meghatározó élmény :)
De emlékszem hogy a legelső élmény, hogy az erdők totálisan jól vannak összerakva, a magoncok stimmelnek , a fák olyan fák amik egy talajtípusra valók...le voltam döbbenve.
Mindenképpen megveszem a második részt is, kb. jövő héten lesz meg..és remélem nem rontottak rajta -
Plata #3020 Ó,az ördögbe.
Akkro továbbra sem merem telepíteni.
Egy rahedli mod van a magyarítás file-ban.
Még a végén lökhajtásos madárrá változom. XD
Utoljára szerkesztette: Plata, 2025.02.10. 18:44:49 -
pasz én a gépit használtam mig az első résszel játszottam -
Plata #3018 Nekem már egy ideje fent van a játék,meg az összes dlc,de nagyon hamar megunom,mert sokszor idegesítő hülyeség van benne.
Viszont a magyarosítás mappában van egy rakás mod,de nem mertem ilyesmit feltenni,meg azt sem tudom mi a szöszt csinálnak.
Tudsz valamit arról miféle modok ezek?
-
a második rész sokkal élvezetesebb, megunni nem lehet, mondjuk én az első résszel is folyamatosan játszottem évekig...főleg meg már sok mod van egy hét alatt is
fontos: ha kiüttök éjszaka alvás közben valakit és elveszitek a kulcsokat miután kirámoltok ami kell a kulcsot tegyétek vissza a zsebébe mert igy kevésbé lesztek gyanusak mint idegenek akik ott kiszáltak a faluban -
Plata #3016 Hát az 1800-as évekbeli bohémia érdekelne,ha lehet a sőrfőzdében élni. XD
Egyébként nem rossz játék,tényleg elég szépen meg van csinálva,de nagyon hamar megunom.
Egyébként lehet valahogy saját házam?
Utoljára szerkesztette: Plata, 2025.02.10. 12:19:46 -
Ezzel a realitással meg mindennel az a bajom, ami már az 1-nél is volt, hogy ahhoz, hogy ilyen immerzív játékot szeretni tudjak, ahhoz az kell, hogy a világ, amit nagy realitással bemutat, az vonzó legyen a számomra. Hogy legyen kedvem ott élni, azt megtapasztalni.
A középkori cseh vidék nem ilyen. Nem érdekel, hogy milyen szuper megtanulni olvasni vagy íjászkodni nulláról vagy mennyire reális a lopakodás-tolvajlás. Mert nem köt le a világ. Nem akarok középkori Bohémiában élni, sose akartam. -
Plata #3014 Megnéztem vidiót meg wikit és sikerült csalni egy piát,röhej,de így már lett kettő a táskámban,mert én is főztem.
De mindegy a pasival tudtam beszélni arról hogy van nálam egy pia.
A saját piával nem jött elő semmi,csak az hogy kizsebeljem. -
kcdII kibeszélő -
nehéz szavakat találni az éltszerűség és realizmus méltatására.
csak kettő példa azonkivül hogy már az első küldetéssel két napja kínlódok ?
||Belekelett feküdnöm a mocsárba mert épp megöltek valakit a banditák az uton ahol igyekeztem a célom felé, aztán persze mire odaértam a célhoz nem akartak velem szoba álni mert bűzölögtem a mocsárszagtól.
Visszatöltés.
Gondoltam lopok, az első részben jol bevált pénzkeresett.
Nappal meglátogattam egy tanyát küldetést keresve, kaptam egy kis levest is meg kenyeret.
Éjszaka vissza, lo ellop.
Két nap mulva egy küldetés során bekovályogtam egy kocsmába infot szerezni, nézem hát a kocsmárostol loptam el a lovat.
Kiszolgált, de láttam susmorog valamit más férfiakkal.
egyszer csak olvasom a feliratot az emberek feje felett hogy mondja ezt az idegent láttam a tanyám körül koborolni, biztos ő lopta el a lovat is.
Értitek, két nap mult el...vissza kelett töltenem a régebbi állást :-D|| -
Hunor1 #3011 Ha tudtok magyar KCD II. Discord oldalt légyszi linkeljétek be. köszi -
xido #3010 pedig csak simán odaadod az álmatlan betegnek..pont tegnap éjjel tettem meg én is,szintén a magyaritás kiadása után kezdtem csak el..szóval odamentem hozzá,megint ment a nyafogás,majd opció,hogy van itt valami..és ennyi volt.. -
Plata #3009 Főztem.
Tudok főzni,hogy a minősége milyen azt nem tom,lehet kicsit odakozmált. XD -
amugy meg minden más forum is haldoklik, más közössöségi formában, mondjuk discord vagy inkább redditen beszélik ki az adott témát vagy problémát, sőt már a KCD wikiről is leszoktam mert csak megkérdem a csetboto oszt kész :-D
én:
folyoparton hogy tudom a ruhámat megtisztitani?
felo:
A Kingdom Come: Deliverance 2 játékban a folyóparton a ruhák tisztítására a következő lépéseket kell követned:
Ruhák tisztítása a folyóparton
Keress egy mosási helyet: A játékban különböző mosási helyek találhatók, amelyek általában folyók, tavak vagy más vízforrások közelében helyezkednek el. Ezeket a helyeket a térképen egy mosási hely ikonnal jelölik.
Használj szappant: Ahhoz, hogy alaposan megtisztítsd a ruháidat, szükséged lesz szappanra. A szappant a játék során különböző helyeken találhatod meg, vagy vásárolhatod is.
Mosás folyamata: Amikor megtaláltad a megfelelő helyet, közelíts a vízhez, és válaszd ki a mosás lehetőségét. A képernyő jobb alsó sarkában megjelenik egy opció, amely lehetővé teszi, hogy mosd a ruháidat. Ha van nálad szappan, akkor a ruháid tisztábbak lesznek.
Szappan szükséges.
Ezekkel a lépésekkel könnyedén megtisztíthatod a ruháidat a folyóparton, így javítva a karaktered megjelenését és higiéniáját. -
nem vagyok a cheat hive de nekem is volt olyan hogy végleg elkadtam, szovel használd a konzolt és a tárgy id-jlt beirva ami kell így megszerzed, még mindig jobb mint hogy elmenjen a játéktol a kedved -
ToMy_ #3006 Vetted vagy főzted? Az is lehet különbség. -
Plata #3005 Igen,azt a főzetet már be is szereztem,de nincs nála opció hogy oda adjam. -
ToMy_ #3004 Az álomkórosnak (insomniac) egy lullaby főzetet kell csinálnod. Nicodemustól elvileg a hozzávalókat be tudod szerezni, és az alkímista asztalnál meg tudod főzni. Azt kell odaadni a betegnek. -
Plata #3003 Hát ha jól értem gugli fordítóval akkor a pappal kellene beszélnem rovnában,de az nincs ott.
Meg mentettem a seggét egy küldetésben,nem öltem meg az elrablóit hanem hazudtam nekik hogy jönnek a katonák vagy mik.
Már nem emlékszem,viszont az volt hogy a pap elhúz rovnába és ott fog prédikáélni,de nincs sehol. -
küldtés lerása -
Plata #3001 Minden más vadmarhát meggyógyítottam,azt hiszem ez az álom kóros seggfej maradt ki.
De engem zavar ha egy kicseszett küldi kifog rajtam és nem tudom megcsinálni teljesen,megnéztem a wikit,de a pap aki kellene elméletileg nincs sehol,azt írják néha a pap elveszik,na de ez b+ kategória,így nem tudom megcsinálni,az meg engem nagyon zavar,nehogy már egy sztori játékban elkúrjak egy küldetést.
-
Plata #3000 Nézd itt akadtam el.
Egyébként képzeld mit találtam kis karival.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
uwu2020 #2999 7000 óra Mount and blade után az 1. sem volt nehéz, a 2. meg könnyű XD.
Utoljára szerkesztette: uwu2020, 2025.02.08. 21:30:17 -
Plata #2998 Mount and blade-et szerettem. -
uwu2020 #2997 Jump pack warhammer 40K-ban van az assault marine-oknak.
Egyébként itt a 2. részben kicsit javult a harcrendszer, de nem sokkal jobb. Ez tényleg gyenge.
A Mount and blade Bannerlord-ban hasonló a harc mint itt, de az egészen kiváló lett; ott érzed a fegyverek súlyát, lendületét, a lovaglás dinamikája is tökéletes. Az egy nagyon alulértékelt játék. És az is majdnem szimulátor, mint ez, de más stílus. Viszont van némi hibája; pl. kötelező benne kovácsolni, mert nem igazán balanszos a lóvé, és túlértékelt a kovácsolás, emellett milliókba kerül a birodalomépítés, máshogy nemigazán lehet. De a lefnagyobb hibája, hogy repetitív, szerintem azt nem bírják az emberek, nincsenek benne olyan változatos küldetések, mint itt, de a nagy létszámú csaták kárpótolnak mindenért, olyat más játék nem tud.
Ha meg konkrétan egy jó harcrendszer kell, ott a Chivalry 2. Abba más sincs csak harc. -
Plata #2996 Öregem én má latinul is megtanútam.
Mög tökre tok parasztú is böszélni. XD
Mellelsleg a játék bizonyos részei engem nagyon mélyen sértenek. XD
Ugyanis tökre kun vagyok. :P
Utoljára szerkesztette: Plata, 2025.02.08. 21:17:57