3156
Kingdom-Come-2018-05-HD.png
  • ShaiHulud
    mert van aki elvezi a kotyvasztast? nem kell mindennek haszna legyen...aki veszodesnek tekinti az kihagyja, aki nem az meg csinalja. amugy van jopar quest amihez meg kell kotyvasztani is.
  • Hunor1
    hoppá ! kivi leszek mik lehetnek az új ficsörök ! :))

- we will release 1.3.4 for PC which will fix random events and add some cool new features. Approx week later we will release 1.4 with lots of bugfixes and cool new stuff.
  • Bizó08
    Lenyügőző játék lenne, de sajnos vannak még bugok bőven. Nekem most a fő szálon haladva kellett a bandita vezért elintézni a táborukban. Miután sikeresen ártalmatlanítottam mindüket, visszatértem a parancsnokhoz hogy jelentsem. Ki is fizette a jutalmakat, és a párbeszédet azzal zártam, hogy elmondtam neki a szénégetők titkolózását a keresett személyt illetően. Erre azt válaszolta hogy odamegyünk mindannyian...ezután töltikézik a játék a végtelenségig és lehet feladat kezelőzni hogy egyáltalán be tudjam zárni a játékot... Probáltam az 1.3. és az 1.2.5 verzióval is, de ugyanaz a végeredmény..
  • Hunor1
    nem tudom minek veszkődtök ezekkel a potikkal. simán le lehet végig játszani a játékot kotyvasztás nélkül is. amúgy is rengeteg gyógyító főzetet találsz+egyebeket is . ha kell esetleg méreg hát vehetünk is .
  • ShaiHulud
    lehet bug:) nekem eddig mindegyik poti sikerult ezzel a modszerrel. amiknel probaltam: lullaby, a questes antidote valamelyik varoshoz, schnapps, poison, masnapossag ill tuleves elleni lotyi.
  • PrasCo
    Igen, ezt én sem értem. Elvileg nem kéne működnie, mert kimondottan van recept a játékban - fejből meg nem mondom, melyik - amely kimondottan felhívja a figyelmet, hogy "melegítsd, de ne forrald", az egy húzás pedig rohadtulmocsokbiztos, hogy nem forral. ...de hé, ha működik úgy is, hát annál jobb. :D
    Esetemben, ahogy írtam, úgy (is) működik, arra próbáltam mindig játszani, hogy maga a buborékos forrás kábé a megadott körökig tartson.
  • pett3rson
    nemtom, valahol a játékban ez van írva, hogy boil and heat (talán receptben, ne kérdezd) és hát a boil amikor bugyborékol, amit Te mondasz az meg a hevítés (heat) csak. Ez a kettő nem ugyanaz, de ha megcsinálja és jó a lötty, akkor meg nem értem miért tesz különbséget :)
  • ShaiHulud
    2 forralasos recept az nalam ugy megy hogy meghuzom 1szer a fujtatot, vegig varom amig izzik aztan meghuzom megint, es ismet vegigvarom hogy izzik. gyak tok egyszeru mert 1 huzas, ha vegig varod az pont egy kor, tehat homokoranak sincs kb semmi ertelme :)
  • ShaiHulud
    nem kell 4 szer meghuzni, eleg egyszer, es nem kell homokora sem. 1 meghuzas a fujtaton amig vegig er az izzas az potn 1 turn.
  • ShaiHulud
    hat nalam ezt ugy csinalja meg jora, hogy:
    -olaj bele az ustbe
    -1 marek poppy beledobok
    -1-t nyomok Q-ra, azthiszem az a fujtato
    -vegig er az izzas és a hangja
    -1 marek thistle beledob
    -1-t Q-ra
    - miutan vegig er az izzas bele dobom az 1 marek herb parist
    - fogok egy uvegecsket teljesen balrol es kiontom bele az ustbol a let.

ne a leparlot hasznald a vegen, hanem a kis flaskat, amibol van 4-5 a polcon.
  • pett3rson
    Igen, az megvolt, a turn, mint kör nálam azt jelentette, hogy a homokóra lefut egyszer. de amúgy látszatra így van összehangolva (legalábbis a videók alapján), ha nem használnám se lenne nagy baj, mert a tűz (egyszeri húzás után) az annyi idő alatt alszik ki, mint amennyi idő alatt lefut benne a homok. (persze jobb, ha használjuk)

meg azt hiszem van olyan amit majd forralni kell folyamatosan két körig, ahhoz meg tudni kell az időt.
  • FartingSquirrel
    A homokórát is használtad? Mert ugye a homokórának le kell peregnie minden lépés között (azaz összesen kétszer ennél a receptnél). Talán nem forraltad elég ideig.

Ahogy PrasCo is mondta, elvileg négyet kell rajta húzni, szóval lehet, hogy ez is számított.
  • pett3rson
    utóbbi lesz, mivel nem kitöltöttem az üstből, hanem még le is pároltam azt, miközben nem kellett volna. így készítettem egy új, ismeretlen főzetet :)

késő este volt, ezért nem fogtam neki még egyszer, de majd ma kipróbálom az új ismeretekkel :)

amúgy ebből is lehet töméntelen pénzt keresni, nem? és ráadásul ez totál legális, hiszen füvet bárhol találsz és főzni is ingyen lehet.
    Utoljára szerkesztette: pett3rson, 2018.03.14. 13:46:12
  • b-type
    jön az update
    ..végre lehet Törökül játszani... :D
    remélem belefért még ez-az a több mint 475megába..

Utoljára szerkesztette: b type free, 2018.03.14. 13:47:53
  • FartingSquirrel
    Petterson kommentjéből indultam ki (#1638), hiszen ő mondta, hogy nem tudja, hogy miért unknown. Nekem fogalmam sincs, hogy működik, mert még nem próbáltam főzőcskézni, de ha tényleg nem egyértelmű, hogy miért ismeretlen a főzet (vagy azért, mert olyat készítettél, ami nem létezik, vagy azért, mert hülye vagy hozzá), akkor az szimplán egy hiányossága a játéknak.

De ha Shainak igaza van (#1646), akkor elvileg csak akkor unknown, ha összevissza kotyvasztottál valamit.
  • pett3rson
    nah, ez új infó, hogy négy húzás lesz a boil, azaz forrás, azt hittem elég a kettő.

igen, néztem közben videót, pedig nem akartam. azt a lepárlós dolgot csesztem el, mert van a phial nevű (én angolul játszom a játékot) ami a kis üvegcse vagy mi, azt kellett volna az üsthöz rakni és úgy lesz kész a lullaby.

Köszi a segítséget.

ui: közben találtam gyors fejlődést is alchemy-hez, amihez csupán kétféle növény kell, meg egy kis idő...
    Utoljára szerkesztette: pett3rson, 2018.03.14. 13:43:00
  • PrasCo
    Nálam így menne ugyanez a recept:
    - Kitöltöm az olajat
    - (Ha volna őrlendő hozzávaló, azt beletosznám a mozsárba és megcsapkodnám már most, majd tálba vele; ne akkor kelljen húzni vele az időt, amikor már forr a kisüsti)
    - ~négyszer meghúzom a fújtatót (kettőnél bugyog, az már esélyesen jó, de látható gőzölgésig csinálom, és kábé négy húzás az egy "turn")
    - Beledobom a pipacsot, homokóra fordít, négy húzás
    - ezt követően várakozás nélkül, azonnal beledobom a bogáncsot, homokóra fordít, még ráhúzok egy vagy kettőt, hogy a forrás kábé egy körig tartson, de ahogy néztem, ha kicsit megszalad, nem veszi túl rossz néven a játék.*
    - hűlés után (tűz kialszik) bele a herb paris-t, ami a gyász tudja, mi magyarul.
    - Balról kisüveg, de NEM a hosszúnyakúhoz (az a lepárláshoz kell! Úgy rémlik, a játék arra a "distill" utasítást adja), hanem közvetlenül a bográcshoz.

* Ha pl. olyan recept van, hogy "forrald egy körig, cucc, forrald még egy körig, palackozd", mint pl. úgy emlékszem, a Saviour Schnapps-nál, ott nem szarozok a forrási időhöz a fújtatás kiméricskélésével, négy húzás, hozzávaló, négy húzás, és már palackozom is, mindegy, hogy még forrna magától.
    Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2018.03.14. 13:19:36
  • pett3rson
    na, meg is van:

Lullaby

The Lullaby will help you to sleep and can also be used to do the same to animals. You'll need Oleum (oil), 1 Poppy, 1 Herb Paris and 1 Thistle to create it.

To make Lullaby in Alchemy, first put the Poppy into your Cauldron and boil it for one turn. Then add the Thistle and boil for one more turn. Finally, let it cool off and then add the Herb Paris. Serve!

valaki ezt próbálja már elmagyarázni, de úgy, hogy értsem :)

elmondom Én hogy csináltam: beletettem az olajat a lábasba (bár ezt pont nem írja, de szerintem logikus, hogy abba rakod a többi cuccot, amúgy a játék szerintem írja), tettem bele egy marék Poppy-t, meghúztam kétszer a fújtatót, mert akkor kezd forrni az egész. megvártam míg abbahagyja a bugyogást, beleraktam a Thistle-t, megint felforraltam, aztán itt is megvártam, hogy abbahagyja a bugyogást és beleraktam a Herb Paris-t. itt egy kicsit elakadtam, mert nem tudtam hogy kell kiszedni a lábasból a kész főzetet. aztán balra valami kis edényt vagy mit raktam alá annak a hosszúnyakúnak amibe végül beletöltötte magától a lötyit, de itt megint húzgálni kellett a fújtatót amit nem is értem miért csinált...aztán kiöntötte valami edénybe ezt a löttyöt és azt zsebre vágta a karakter. utána néztem meg az inventory-t, ott írta, hogy unknown.

szóval itt a kiöntésnél lehet valami gubanc, ott ronthattam el.
  • b-type
    egyébként remélem még a vadászattal is kezdenek valamit, mert túl egyszerű pénzt keresni vele az elején. Jó ne várjuk hogy egy orvvadász betartsa a vadász etikettet, madarat röptében-vadat futtában,..de valami nyomozás indulhatna, vagy jóval nyomottabb áron lehetne eladni a vadhúst aminek az eredete nem tisztázott, vagy nincs papír hogy adhatok el vadhúst.
  • pett3rson
    Én recept alapján csináltam, de elronthattam a főzés módját, lehet túlfőztem vagy nem vártam meg amíg kihűl, hát mittomén, első lötyi volt még :DDD

de mivel elrontottam ezért lett unknown..gondolom Én :)

mindjárt megkeresem, hogy mi a receptje, neten biztos fent van.
  • b-type
    :DD
    Most ezt kétszer is elolvastam. Tehát elrontottad a főzetet, és ha az életben elrontanád akkor tudod hogy vagy nem megy az alkímia vagy elrontottad a főzetet...
    ez teljesen természetes :)
    az viszont valószerűtlen hogy a játék nem írja ki mit rontottál el.. :))
  • ShaiHulud
    hat ugye ugy van, hogy lehet tanulni recepteket, akkor tudod hogy mit hogy kell mivel keverni, es megkapod a vegtermeket. ha csak osszevissza recept nelkul probalsz valamit letrehozni, akkor nem tudod mit csinaltal, ezert lesz unknown vagyis ismeretlen hatasu italod. az hogy kb milyen hatasu lehet, azt azert az altalad hozzakevert novenyekbol kb tudni lehet, mert a novenyekrol van az alkemia konyvben novenyhatarozos resz is, persze meg kell tanulni hozza olvasni a jatekban :) tehat ha pl gyogyito hatasu novenyeket keversz akkor eselyes hogy nem merget hoztal letre:) mivan akkor amugy ha megiszol egy unknown italt? megismeri a hatasat es tudni fogja mi lett belole? sose probaltam unknownt inni, illetve hogy egyaltalan van-e hatasa a random lottyoknek.

illetve az alchemy szinted nem befolyasolja a keverheto italokat ugy tudom, tehat nem azert lesz unknown mert alacsony lenne a skill.

Utoljára szerkesztette: ShaiHulud, 2018.03.14. 12:30:16
  • FartingSquirrel
    Ja, egyszer én is jártam egy ilyen alchemist bench-nél. Elég érdekesnek tűnt a művelet, ennél részletesebb alkímiarendszert még nem láttam játékban.
    Csak éppen nem tudtam semmit csinálni. Még olvasni sem tanultam meg – tetszett, hogy emiatt össze voltak keverve a betűk a könyvben... :D
  • pett3rson
    érdekes és jónak tartom egyébként ezt a főzöcske dolgot. már csak rá kell jönnöm, hogy mit hogyan kell. izgalmas lesz :)

mindenesetre megiszom, legfeljebb összefosom magam, olaj alapú, nagy bajom nem lehet.

• FartingSquirrel
    Ez speciel pont egy olyan helyzet, amely valószerűtlen a játékban.
    Ha én készítek valamit, de nem sikerül (illetve jelen esetben nem ismerem fel, amit készítettem), akkor csak tudom, hogy azért ismeretlen, mert hülye vagyok az alkímiához, vagy azért, mert elrontottam a főzetet. Ez teljesen természetes, és az, hogy ez a játékból nem derül ki, egyszűer ostobaság.
  • pett3rson
    hehe, ez jó :DDD tetszik ez az írás :)
  • b-type
    Miért írná oda? :)
    ..ne legyen már olyan mint a többi, vagy majd biztos lesz rá mod, aztán aki akarja azzal játssza, meg végtelen vaddisznóval :)
    Az alapjáték lehetne még keményebb is bőven, semmi baj, viszont meg kell tölteni még tartalommal hogy a játékosban ne legyen hiányérzet, ha elbuktam egy küldetést mert béna voltam elbuktam egy küldetést mert béna voltam azt kész, ha elcsesztem egy kotyvasztást elcsesztem azt kész...ezek nem világtragédiák...sőt egy vaddisznó elvesztése sem, elég nagy az erdő az idő meg végtelen, az ember ledob valami szőrt előveszi a gyógynövényes ponyváját azt olvasgat addig :))
  • PrasCo
    Nézd, ha alkohollal készült, úgy rápróbálhatsz a magyar módszerre. Megiszod, és megvizsgálod, mi történik. :D
  • FartingSquirrel
    Na, ilyesmire gondoltam, mikor azt mondtam, hogy "annyi minden van, amit a játék nem magyaráz el..."
    Igazán odaírhatna egy sort, hogy miért unknown.
  • pett3rson
    jut eszembe italok..tegnap kotyvasztottam volna lullaby-t...háát, szerintem nem sikerült, mert unknown potion van a táskámban. Ezt akkor írja ki ha nemjó a lötty vagy akkor ha nincs elég Alkémia tudásom, hogy megismerjem mit is csináltam? hú, de nyakatekert...
  • hapi
    Hát igen elszoktunk tőle hogy használni kell a játék adta lehetőségeket, mint italok, különféle sebzések meg harci taktikák. Minden játék magától is végig játssza magát mostanában, ezért is felüdülés nekem a kingdom come.
  • Malakai
    Sunyiban, riasztás nélkül? :)
  • pett3rson
    Heh, tök jó, találtam vaddisznó és szarvas "lelőhelyet" :) malacék ott dagonyáztak :D

amúgy elmondom, hogy kb fél óráig üldöztem a rohadt disznóját, mert olyan gyors, hogy pillanatok alatt eltűnik az aljnövényzetben...5-ször töltöttem vissza, mert mindig elvesztettem a nyomát.
  • PiszkosFred
    Ooo lehet, mindig van nalam pajzs :) Na este megnezem, koszi a tippet!
  • Hunor1
    huhh, sikerült! megmérgeztem mind a 4 üstöt, és mind a 4 nyílvesszős hordót ! :)
  • Hunor1
    főszálban: bejutottam a bandita-kun táborba , de hiába van nálam méreg poti az üstnél nincs opció. azt hittem elég a cook itemnél majd kiválasztanom a mérget, de nem jelenik meg. ezek szerint máshogyan kell ? vagy nem jó üsthöz mentem ?
  • FartingSquirrel
    Valahogy végre sikerült legyőznöm.
    Újrakezdtem a csata közepétől, felszedtem normális páncélzatot, egy baltát, mert gondoltam, blunt damage kell neki. Aztán végül azzal nem mentem semmire, de csodával határos módon sikerül nagynehezen lekardoznom.
    Ja, és ittam még egy olyan Bivoj erősítő potit is.
    Utoljára szerkesztette: FartingSquirrel, 2018.03.14. 02:09:21
  • FartingSquirrel
    Najó, esélyem sincs megsebezni. Még ha sikerül is eltalálnom, meg se kottyan neki.
  • FartingSquirrel
    Zsír, köszi. Most megint rápróbálok.
  • Madi92
    A ló is "faszság". Mivel kb bárhonnan belerakhatsz cuccokat. Én speciel csak akkor rakok bele, ha ott van mellettem. Annyit szoktam csalni, hogy ha beérek egy városba és el akarom adni a dolgokat, akkor nem futkorászok mindig a lóhoz.