3156
Kingdom-Come-2018-05-HD.png
  • akyyy
    most még munka megy, hétvégén ránézek a dlc-re, megpróbálom frissíteni, esetleg le is "fordítom", aztán haladok a dlc-kkel is tovább
  • Xsillione #2187
    Harci helyzetben sikeres katonák vagyunk és tudtunk nélkül nemesi sarj akit a család legalábbis figyel, innen nehéz nem vagyonosodni. Ráadásul pár perc erdei séte alatt megkeresel egy vagyont, főleg, ha van egy kis tudás is hozzá a képzettségek terén. (és még nem is említem a random ládákat többezer szetont érő holmikkal, amikről csak tudni kell vagy véletlen beleakadni.)
  • Montanosz
    én felraktam valami kis modot ami plusz banditákat hozzá de nem tapasztaltam hogy többen lennének

én még a saját kereskedés (utazó kereskedő?) dolgot beleraktam volna, meg a hétköznapi fogyasztási dolgokat folyamatosan drágábban adnám, mivel háboru esetén felmegy a kaja ára mondjuk, de mindeképp valami megoldást kelléene a második részben hogy mondjuk a lopás/rablás élvezete is megmaradjon mert igy már az elején dusgazdagok vagyunk
  • b-type
    Egyetlen egyszer beakadtam én is, a bányáktól lefele a hegyről úgy gondoltam hogy a rövidebb utat választom,..pedig sejtettem hogy baj lesz a bokrokkal...na be is akadtam, domboldal, cserjék..semmit nem tudtam csinálni, mentettem-visszatöltöttem..uaz.
    Aztán konzolból megváltoztattam a gravitációt kicsit aztán kiugrottam mint béka.
    -
    A játékról én csak a legnagyobb csodálattal tudok nyilatkozni, a 20 év alatt nem volt ennyire jó semmi ilyesmi műfajban, összes DLC-vel nyomom és ha valaki mikrofont nyomna az arcomba hogy mondjak egy játékot ami a legjobb akkor valszeg ezt mondanám (nagyon más műfajban is van nagy kedvenc).
    DE vagy megfog vagy nem. Nem hibátlan..legfőképp az NPC mozgás, ...és az is a hibája hogy ebből a játékból ki lehetne hozni egy olyat, de olyat...sztem simán érdemes rá hogy a komplett akkori ismert világot hozzápasszinthatnák.. :)
  • b-type
    Nálam jó, vissza kellett állítani franciáról (honosítás ugye) :D
    De most is fut, letettem tálcára, meg kell nézni hátha valakinek még van baja vele.
    Moddokat használsz? Ahogy olvastam oda is piszkáltak.
    ..
    ..kcsög nyulak hogy ilyenkor nincs egy sem, amikor meg nem kell akkor meg fel lehet bennük bukni..
  • Mr_no_NaMe
    köszönöm! akkor lehet, hogy rápróbálok majd :D
  • LasyPapalini
    Women s Lot telepitve , azóta a program összeomlik , mentések be sem töltődnek. Mi lehet a probléma?
  • b-type
    Igen, valami ilyesmire gondolok én is, nagyon sok pénz egy ilyen egység, speciális idomított lovak, és persze a rengeteg munka ami egy ilyen páncélban van (ló+lovag), szinte biztos hogy nem akárki ülhetett rá, szóval nagyon komoly veszteség lehetett őket beküldeni egy bukó szituba.
    De ha jó irányból, mondjuk nem dombnak felfele :D küldték őket akkor ott nem nagyon kellett megállni ellenük nyílt téren. Valszeg komoly pénzekért bérelhető haderő lehetett :))
  • PiszkosFred
    Eleg szepen rendberaktak, bar minden dlc hoz nemi apro hibat, de azok is javitva vannak (a tegnapiak meg lesznek).
  • Montanosz
    "...A lovagok a harc megvívásához rendszerint egyenes vonalban, az un. „palánkban” álltak fel, 5-10 méteres térközre egymástól. Mögöttük néhány lépésre a fegyverhordozók, lovas és gyalogos íjászok álltak, akiknek feladatuk volt a lovag védelmezése és támogatása. A harcrendet csak az ellenség megközelítésének idejére tartották fenn. A harc kezdetével a küzdelem a lovagok párviadalává alakult át, ahol nem az ellenség megsemmisítésére, hanem fogságba ejtésére törekedtek, mert a foglyokért magas váltságdíjat kaphattak....."
  • Montanosz
    ha kicsit visszaolvasol szuper lett
  • Montanosz
    ja meg nem kell hatalmas lovasrohamokat elképzelni mint a filmekben
    vegyük a nikápolyi csatát ahol a késői középkor lovasságának krémje harcolt
    Az egész külföldi hadsereg 5000 fős volt a magyarok meg a csatlakozó birkabundás vlachok nélkül.
    A burgundi herceg kisérete 108 lovagból, 107 lovagi módon harcoló, de nem lovagi rendű lovasból ált.
    Ha ezt az arányt nézzük az egész expedíciós hadsereg kb 300 nehézlovasból ált oszt csokolom
  • Mr_no_NaMe
    Srácok, mennyire lett felpatcholva a játék? A megjelenése napján játszottam vele utoljára, és kb a 6 - 7. óránál belefutottam a "széttárt kezű", sötét képernyős repülő bugba, ami nem múlt el és semmi nem segített csak a new game vagy az uninstall... az uninstall volt a választás.
  • Montanosz
    nem kell, a 100éves háborúban az angol íjjászok (közelharcban legvédtelenebb, főleg nehézlovaság ellen) 30-40 centi mély buktató jukakat ástak benne esetleg kis karokkal a lovak ellen, aztán halomra lőtték őket a speckó íjjaikkal...amikor franciák leszállították a lovagokat hogy újjításként gyalog rohamozzanak ugyanez lett a helyzet

végül 100 év után a franciáknak sikerült több mint 400 ágyú bevetésével rongyá lőni a angol íjjászokat, csak akkor tudták visszafoglalni a franci földet
    Utoljára szerkesztette: Montanosz, 2019.05.29. 09:14:49
  • b-type
    Ez volt az egyik legdrágább harci alakulat, tehát egészen biztos hogy meg voltak támogatva, és minden szempontból égtáj, domborzati viszony..mittomén,..ha bukó a szitu akkor sztem inkább visszavonultatták.
    Az az érdekes egyébként hogy ugye a lándzsás gyalogságot hozzák ellen mint hatékony egység, jó hosszú pikák, földbe lenyom aztán behunyt szemmel vicsorog.
    ..hááát nem tudom, az biztos hogy kmeény tökű srácok lehettek akik ezt megcsinálták, ha sikerrel az akkora adrenalin hogy meghágtak utána két egész falut nők-fiatal-öreg, öregpasi-ló-tyúk minden. ..2 falut egyenként.
    Az én szempontomból egy ilyen rohamozó páncélos lovasság ellen a legjobb védekezés a 3km hosszú 5 méter széles, 10 méter mély árok alján karókkal, mindez 5 méterenként ismételve álcázva.
    Akkor talán álltam volna ott, de még akkor sem szelfiznék, hogy ne lássák hogy be vagyok szrva :))
  • lonvard
    Páncélos lovasság gyalogság ellen oké. De páncélos lovasság páncélos lovasság ellen, mondjuk két lovagi hadsereg összecsapásában, az már érdekes. Nem is kell páncélosnak lenni, Napoleon idejében voltak olyan csaták, hogy több ezer lovas csapott össze ugyanennyivel. Irgalmatlan lehetett. Szemberohanni egymással egyenesen őrültség. Nem tudom hogy csinálták. Az is lehet, hogy kitértek egymás elől némileg, párhuzamosan futottak, és úgy simultak egymásba a sorok. De hát hogy ez létrejöjjön, azt meg kellett volna előtte dumálják, szóval marad az, hogy szemből belerongyoltak egymásba.
  • Montanosz
    remélem lesz második rész, soros igazán finanszirozhatná :-D
    ha lesz gondolom kis idő elteltével, mivel adott, a huszita harcok idejére teszik, nagyon a környezetet sem kellene megváltoztatni
  • b-type
    Egy rohamozó páncélozott lovasság valami brutális lehetett a szembenállóknak. A brutálisan dübörgő feltartóztathatatlanság (jesszus, ezt is csak ez a nyelv tudja).
    Lélektanilag kb. behugyozós szitu.
    -
    A Woman's Lot ingyenes a támogatóknak, majdnem beleszaladtam egy felesleges kifizetésbe, mert nem olvastam rendesen, szal honlapra belépni és utána már ott figyel a könyvtárban!
  • lonvard
    Mondjuk így érthető egyébként, hogy a lovasíjászok úgy általában miért tértek ki a támadó lovasság elől. :D Most egy az, hogy tudtak lövöldözni, de a másik, hogy ha az ember szereti a lovát, akkor nem fogja belevezetni egy szemből támadó hústömegbe. Ez egyszerűen ökörség.
  • Montanosz
    pontosan :-d lásd tronok harca
    igy remélték eldönteni a csatát...ez pont olyan mint 20 méterről lőtték egymást addig amig egyik fél visszavonult vagy elfogyott....vagy első világháboru értelmetlen anyag csatái, az győz akinek hamarabb elfogy a millios hadserege
    am a baklavai lovasroham egyik legjobb példa
    baklava
  • lonvard
    Én speciel azt nem értem, hogy amikor két lovasság összecsapott, akkor abból mi lett. Főleg ha páncélos lovasság. Szembe vágtat egymással több száz lovas.Az a csata, hogy belerohannak egymásba, felbukfencezik a fél sereg, össze-vissza törik magukat? Vagy valahogy elvágtatnak a sorok között? Nem lehetett manőverezni a szemből rohamozókat kerülgetve szerintem. Szerintem hülyeség belerohanni egymásba. De akkor mi történt? Lehet nem is voltak lovasrohamok. :D
  • b-type
    több mint 4giga javítás jött.
    Rengeteg minden van benne, akit érdekel megtalálja :)..kifejezetten örülök.
    (már nagyon untam hogy a a torna mestere nem bírja megjegyezni ki a rossebb nyeri halomra magát a tornáin..)
  • Montanosz
    persze csak a women valami dlcnek nincs még gf magyaritása a többinek már van lásd lejjebb
  • Pelsodriver
    Ehhez a dobozos kiadáshoz valamennyire használható lesz a korábbi magyar fordítás?
  • Montanosz
    nagyon tanácsolom Talhoffer nem rég megtalált és 1459-ben írt művét a középkori harcászatról, teljesen új dimenzióban mutatja azt a világot

könyv ismertetője képekkel

a könyv maga
    Utoljára szerkesztette: Montanosz, 2019.05.14. 17:56:00
  • lostprophet
    Ha meg esetleg valakinek dobozosan kell, Alzánál lesz: https://www.alza.hu/kingdom-come-deliverance-royal-edition-d5580541.htm
    Utoljára szerkesztette: lostprophet, 2019.05.05. 15:42:31
  • b-type
    Azért kicsit vártam a nagy idilli 4K erdőséta közben hogy bezavar egy -meghalsz te geci- :))
  • Montanosz
    ahogy elnéztem tt az egyik legolcsóbb

Kingdom Come: Deliverance Royal Edition
  • b-type
    Jön még belső memo nekem is valamikor ma vagy holnap, mert azért mikor belelovaglok Rattay-ba akkor hogy úgy mondjam nem túl folyamatos a lovam mozgása...több óra játék után, pláne ha tálcáztam is közben, elég szakaszos :))
    De úgy egyébként pont azon gondolkodtam, hogy az egész játék jól működik, nem érzem szükségét moddoknak, szoktam lapozgatni a Nexus-t hátha beesik valami, de a kereskedők pénze is nagyjából jól követi az igényeimet, viszont pl. már beintett a molnár a lovagi tornákra való fogadással..elküldött a faxba :)
    Eddig a beépült DLC-k is nagyon jól elvisznek...3.őrjárat Kuno-val, de mind jó volt.
    Elég későn lettem vadászmester (gondolom), de az a küldetés is olyan volt hogy qvára nem voltam benne biztos hogy jól fog elsülni, kb. 60%-ra tettem hogy nem fognak megfosztani mindentől..elvégre elraboltam egy asszonyt, és belenyúltam egy döntésbe..
    ..simán belehittem a játékba hogy képesek lenullázni és kegyvesztetté tenni. Teli van emlékezetes szitukkal, a patakba sz@rás elbírálása... az kész :)))
    Még a hülye haverjaimmal nem tudom mit csináljak, de az biztos hogy nem fogunk álruhában rabolgatni..azt egyelőre félretoltam.
    Az egyedüli gondom azzal van hogy ugye emlékeznek arra amit csináltam...és ez két esetben két küldetést rendesen eltolt, az egyik a hóhér akit megvertem, a másik az ezüstbányánál ahol szintén megvertem a bányavezetőt, és azóta ezek mikor meglátnak futnak mint a nyulak.Majd csak felmegy a népszerűségem a vidéken... akkor majd újra feléjük nézek. :)
  • Montanosz
    Kingdom Come: Deliverance Royal Edition Releases May 28th
  • Montanosz
    nekem nem kell mondani, direkt azért vettem egy 8magos szervergépet hogy a kingdomot toljam (már nem csak a teljesitmény miatt konkrétan hanem mert olyan halk hogy nem lehet megállapitani hogy be van-e kapcsolva a gép :-D )
  • b-type
    Én nagyon vártam a Mount&Blade következő részét,.. kb. attól vártam a számomra tökéletes pötyögő játékot. ..és persze még most is várom, hiszen a M&B nem egy lófax.
    De ez a játék ez kész, zseniális..remélem még befut pár DLC mire kijátszanám, 264óra van eddig benne :D Pribyslavitz felhúzva, de úgy egyébként nagyon lassúba tolom hátha beszalad még valami. :)
    Nagyon nagy játék, kiváló mellékszálakkal.
  • Montanosz
    említés szintjén a középkori téma miatt
  • grebber
    Az only multi, hogy jön ide?
  • Montanosz
    a Mordhau is kint van már, kb félórát játszottam vele aztán ment is a kukába
  • PiszkosFred
    Azon tul, hogy mindenkeppen erdemes egy PS4-et beszerezni az exkluziv cimek miatt (vagy ha tudsz varni, akkor jovore egy uj generaciost), a RDR2 varhato iden PC-re is.
  • Montanosz
    tiszta szerencse hogy pc-re van a kingdom come is, nézem pár napja a days gone-t twichen, erős a kisértés hogy ps4-et is beszerezzek mert a kingdomon kivül a redredemption2vel meg a days gone-al játszanék csak és persze csak/egyenlőre ps4n örvendeztetik meg a jónépet :-(
  • b-type
    A játéknak ehhez max annyiban van köze hogy rétegjáték, illetve hogy qva igényes....modderként elborzasztana megközelítőleg ilyen minőségű kiegészítést csinálni ami mérhető az alapjátékhoz..nem, nem tökéletes, csak f@sza aprólékosan megcsinált.
    Azóta is nézem mikor raknak fel mai képeket a helyszínekről hogy bazze...eszemfaxom megáll mint egy időutazás,...a játék sok teintetben lehetne jobb, animációiban, van sutaság az emberek életében...de egybe a hangulata...meg a történet, mert oké hozol érdekes döntéseket, haverjaiddal, vagy éppen a földesúr feleségével aki rákattant a széles vállaidra, ...de közben frankón kijátszod a történetet fejben, azt a végén max megiszol valami erőset :D
    Akyyy fordítása teljesen jó, lehetne jobb is persze, de a Rattay tornát sem kell elsőre megnyerni, egyszerűen nincs meg az a játékos kényszer hogy márpedig de....nem, kovács fia vagyok nem kell overpower tolnom semmit. :)
  • akyyy
    a dlc-k szövegeit írom át, meg fordítom le normálisra, olyan tempóba, ahogy játszom, csak most egy ideje kicsit abbahagytam egyéb elfoglaltság miatt.
    (munka :D)
    illetve a recept könyveket fordítgattam, hisz sok helyen teljesen más hozzávalót ír, mint ami kell, meg ahogy az a hozzávaló le van fordítva. de elvileg már egész jól rendbe van rakva, és így már nyugodtan lehet főzeteket készíteni a leírások alapján.

meg néhol tegeződés van elég sok helyen, néhol magázódás, ezt is rendbe kéne tenni, de túl kényelmetlen lenne, hisz az egészet át kéne egyesével nézni. úgyhogy marad úgy, ahogy van, sztem élvezhető így is :D
  • KranaZoli #2149
    Írtam, hogy nem? (ám, ahogy látod nem viszik túlzásba)

Ill. olvasd el újra, számomra a régi GF verzióval sem volt problémám. Ergó, nekem tök mind1, hogy csá Henry, vagy ...

Amit előre tudtam, hogy abból semmi sem lesz, amit nem kevesen beharangoztak, hogy na(!) majd én(!) egy korhű(!) fordítást készítek. No comment! Nem lesz. Egyszerűen nincs ekkora potenciál ebben a játékban. Ez nem egy Skyrim, ill. a KCD fordítása nagyban tükrözi a fiatalok munkához való hozzáállását, kitartását, ill. a különféle honosító csoportok cicaharcát.

Itt egyedül akyyy aki csinált és csinál vmit. Ill. az a srác, aki az 1.4-ig csinálta a GF-ós verziót.