3156
Kingdom-Come-2018-05-HD.png
  • Montanosz
    akit lehet mérgez meg, sörbe vagy kondérba, attol nagyon legyengülnek aztán gyakd le őket
    ha verekszel több ellenfél ellen hívd oda a lovad, az jó esetben hátralöki őket meg kerülgetniük kell
    Utoljára szerkesztette: Montanosz, 2019.08.25. 09:22:52
  • b-type
    A szalmában alvást én is hiányoltam...egyszer nagyon bekarmoltam olcsó borból elvergődtem egy malomig, és kicsit zavart hogy nem tudok arcal előre beesni a szalmába, hanem még ott virgázni kellett böfögve, dűlöngélve aliglátva mire letettem a fejem.
    A húsokat érdemes megtervezni hogy el is tudd adni még jó áron, én szerettem Neuhof gazdasszonyát, nála van pénz, meg is lehet sütni..stb.
    De igazából ezt csak egyszer-egyszer jó megjátszani, mert a pénzt ne az állatok mészárlásából nyerjük, hanem a rosszarcuak cuccaiból, de a nőnek mély a zsebe, jó vele üzletelni.
    A kardozásra, rutin és szint ..ésmegfelelő fegyver. Egy szint után már nem lesz annyira lényeges a ahrci taktika, mert túl jó leszel,..én sajnáltam ezt elveszíteni.
    Sztem figyelni kell a játékra, mert ha lekönnyíted akkor pont azt veszti el ami miatt hangulatos. Tehát szpni kötelező :)))
  • Palinko
    Tényleg sok az érdekesség, mert most pl végre azt hittem megtaláltam a tökéletes élelemet, méghozzá a szárított húst, mondtam ez tökéletes lesz, elmegyek leölök valami háziállatot vagy akár vadászok, 100-200 hús is kijön egy nagyobb állatból, felfüstölöm és majd azt kajálom ha kell a ló meg elcipeli úgyis. Nos igen, csak ettől meg meredeken zuhan az energia szint :D Érdekes hogy erre is odafigyeltek hogy balancolva legyen.

Mert a romlandó kaják eleve bukó, általában 1-2 szer eszel belőle utána dobhatod el a maradékot. Zöldségek ráadásul alig adnak tápláltságot. Sült húsok meglepően hamar megromlanak, talán a méz még jó megoldás lenne de nem is néztem mennyit ad a kajára mivel eleve kizártam mert nem halmozható úgy fel. Kondérokba szoktam belezabálni az jó megoldás mert minden házban van, meg úton útfélen csak idegesítő hogy miért kell töltenie a játéknak....

Az alvás is érdekes, ritkán van vele baj, de akkor elég szopatós, megoldhatták volna a szénában alvást, mert ha olyan faluban jön rám ahol a fogadó is kuka, akkor sokszor megvárom hogy nappal legyen és még fel nem fedeznek elalszok, de ha nincs emeletes ház sokszor hamar ott vannak mert járkálnak. Szóval kár hogy nem lehet szénában, minden padon, vagy lenne ilyen hálózsákunk amit a mezőn is kiteríthetnénk.

Amúgy a csatározások még mindig furák, szerencsejáték még buzogánnyal is, volt hogy 4 es tábort számoltam le magam, közepesen erősnek éreztem őket, igaz az első stealth kill volt, máskor meg 2 paraszt megállít az úton és elvernek. Meg hányszor van hogy fejre 1 hitel a buzogány aztán jön egy pajzsos és percekig csapkodjuk a pajzsokat :D A Q-F-ütés technikát próbálgattam de nem annyira egyértelműen működik sokszor beragad az animáció ütközésnél sokszor elveszted a teljes kontrollt és mire ütsz már védekezik az emberünk meg emígy is messze kerül a rúgás hatására nehéz gyorsan odaütni. Néha meg olyasmik akadnak be hogy csak én is nézek. Ezek a nagyobb csatákat jobban élvezem meg az 1v1-ek is jók, de mikor 2-3 jön rám mostanáig változó végkimenetelű.
  • Palinko
    Hát még így is jobbak az animációk mint a többi játékban amit láttam nem úgy érzem hogy a semmit csadarászom. Persze itt is vannak animációs bugok, összeakaszkodásnál stb, meg néha kicsit lassú és vontatott. Igazából az az idegesítő hogy nagyon jól védekeznek, meg ha páncélt is érsz nem biztos hogy sebzel és ehhez nagyon nem szoktunk hozzá többi játékban. Buzogánnyal is az van, hiába van nálad ha a pajzsot csapod vele és ketten hátba kombóznak.

Ökölharcban meg rájöttem hogy ha közel megyek és jobb gombot nyomkodom, akkor csinálja a térddel rúgást, azt így végig is lehet verni őket, csak az a baj, hogy ezzel unalmas ha meg rendesen harcolnál minden szart kivédenek. Pedig próbálgattam a felül alul ütésváltásokat, vagy hogy lenyomva tartom pl felül mielőtt kiengedném le rántom stb de tényleg jól védekeznek nah.

Én is ezt a kettős dolgot próbálom, de éjjel meg nem kell harcolni ha lebuktál akkor futás, azt pár napig kerülni a falut nem nyomom ebbe a rablógyilkosba.
  • lonvard
    Jó az a kard, csak valahogy a fizikája a csapásoknak nem meggyőző. Buzogánnyal én is kipróbálom majd. Nem felesleges a kard gyakorlás, mert én mindig kettős életet játszom, nappal lovag vagyok, éjszaka meg én vagyok a nindzsa, és ahhoz dukál egy rövidkard + íj kombo. Lovagi páncélon hülyén fest az íj, szóval én vagy könnyűpáncélban voltam karddal-íjjal, vagy full páncélban nagy karddal.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.08.23. 16:41:57
  • Palinko
    Akkor hiába találta meg a kardot :D Meg valahogy ahhoz húzott inkább a szívem biztos a sok filmnek köszönhetően, de tényleg sokszor csak csapdosok azt hiszem találat azt nézem nem jött le az élet. Akkor keresek valamit a felsorolt fegyvrek közül és kezdhetem 0-ról a tanulásukat :D
  • Montanosz
    továbbra is igaz hogy a kor fegyvere a buzogány, használd azt, a kard nem ér semmit ha már legalább bivalybőr zekében van, effélét meg a parasztokon kivül szinte mindenki hordott akkoriban amikor kést vagy kardot rántani mindennapos dolog volt :-D

ha felveszel egy kétkezes alabárdot akkor meg szinte egy lovas páncélos katonát is szerencsés esetben egy csapással letudsz nyakni, legalábbis nekem többször sikerült

Utoljára szerkesztette: Montanosz, 2019.08.23. 11:07:54
  • Palinko
    Köszi ezt majd próbálgatom bár most 12-es erőnek elégnek kell legyen, mert kapok rá perkkel még úgyis a vadonban ahol legtöbb harc van. Kombókat nehéz is időzíteni, mert védekezéssel sokszor megtörik. Én is ilyen tank módban próbáltam párszor de rúgást ritkán használtam akkor majd figyelek erre a technikára. Ja a fegyvermesteresbe még írd bele, hogy vedd le az armort mielőtt nekikezdesz úgy megspórolod a javítás költségét, aztán úgyis csak akkor sebez rád ha nagyon leesett a staminád arra meg oda lehet figyelni.

Igazad van, mert most is a könnyű ellenfelek meg hack and slash, de valahol nálam az 1v1 egyekben van a jó egyensúly. Így hogy többen futnak rám nagyon nehéz, már terepet is próbálom kihasználni mint híd pl, de az is alig segít. Főleg ha erővel megyek egyikre eltolom ráütök másik már a hátamban és fele élet. Stealth killt próbálgatom de ahhoz tényleg aludniuk vagy járőrözniük kell mert egy tábortűznél ülésnél is 20-30 méterre kiszúrnak.
    Utoljára szerkesztette: Palinko, 2019.08.23. 10:26:22
  • b-type
    sajnálni fogod amikor már könnyű lesz.
    Az a helyzet hogy magasabb szint és azt használó rutin kell, nagyon szépen lehet csatázni, az ellenfélhez megfelelő fegyverrel persze, de 2-3 ellenfél ellen jól kell a támadást időzíteni, mert igen,. megszúrhatnak és meg üthetnek..pedig még így sem reális, mert azért túl sokat kivárnak.
  • grebber
    Ezt mentettem el anno a szösszenetek közé:

"Addig gyakorolj Rattay-ban a fegyvermesterrel (kötetlen harc fakardokkal) amíg a tulajdonságaid elérik a kívánt szintet (kb. 14-es erő) Utána pedig ne kombókat üssél, hanem folyamatosan törekedj clinch-re és rúgd fel az ellenfeled.
    Clinch, rúgás, vágás. Repeat. (közel szaladsz, "q", "f" , left click) Ha ebbe belejössz, akkor már mindegy, hogy 2 az ellenfelek száma vagy 22, könnyedén megölöd mindet."
  • Palinko
    Azért az hihetetlen hogy mennyire nem bírok el két ellenféllel. Hiába húztam fel magam 14 szint 12-10-10 a következő értékek ugye kellett a 12 es erő a kardhoz, szóval addig gyakorlatoztam ruha nélkül gyakorló karddal még nem lett meg és mivel legyaktam valakit aki egész jó páncélban volt már az is eléggé a helyén van, de ha megtámadok két banditát egyszerűen megölnek :D Ha nem sikerül a nyilast gyorsan legyakni, akkor végem, duelben még könnyű mert ha nincs speciális mozgása az ellennek valahogy csak kivédekezed aztán lassan beviszel véletlenül 1-1 találatot, de basszus így kettő ellen hogy folyamatosan hátrálok, megkerülnek, mikor egyikre rámérek egy ütést amit ki is véd a másik akkor ereszti rám a comboját stb. fogalmam nincs hogy lehetne legyőzni őket. Erre meg az úton van hogy jóval többen támadnak meg mint 2. Ha nem tudok odalopakodni és egyiket megölni akkor annyi de lopakodás is halott ügy már lassan ilyen páncélban meg amúgy is sólyomszemű mindenki a többi játékhoz képest és olyan sötétben hogy mindennek nekimegyek úgy is kiszúrnak :D végül is reálisabb, csak nehéz így.

Amúgy meg a kard sem olyan hogy majd mindenkit lesebez pár találatból, megütöm és alig ment le az élete máskor meg negyedét lekapja gondolom hogy mennyire szerencsésen vágom meg. Persze valamelyik ellenfeleket meg könnyű legyakni csak mivel nincs szint ajánlás a küldikhez így könnyű beleszaladni.
    Utoljára szerkesztette: Palinko, 2019.08.23. 10:05:48
  • Palinko
    A középső meg is lett, az elsőt sajna nem tudom történet miatt mindegy is, az uccsót meg az 1.92 es patchben már kivették :D
  • LasyPapalini
    https://guides.gamepressure.com/kingdom_come_deliverance/guide.asp?ID=43642#NH3_2
  • Palinko
    Áh már nem működik a spoiler olyan szépen mint régen több mint 1 kép megborítja de ki fogom bogarászni köszi!
  • grebber
    A képeket a youtube fellelhetőségi videóból loptam így a név alapján könnyen rákereshető

Legjobb ló

Legjobb kard

St George Kardja és teljes páncél szett

Utoljára szerkesztette: grebber, 2019.08.22. 19:08:53
  • Palinko
    Köszi akkor majd kigooglezem a többit is de azt hittem már egy csokorba van ez fogva valahol, meg nem mindig megbízható a google sem sztem sok mindent patcheltek. Pl volt rá javaslat hogy vegyünk 100 lockpicket mentjünk hard ládához és törjük mindet bele akkor megvan gyorsan a magas lockpick skillünk, nem próbáltam ki de én már nyitom tabilan a hard lockokat, mindezt 7-es skillel de sztem 5-ös óta már kb ugyanaz a feeling nyitni, de a 4. küldetésre a tolvajok már very hard lockok ellen küldenek és relatív a játék elején megy ez, nem értem hogy gondolták hogy fejlődhet ez fel addig 15-re. Így is minden utamba eső lakatot nyitok de messze még a 15, hard lockból is sokat ki kell nyissak hogy felugorjon. Oké hogy tréningezhető is de az csak 5 levelenként 1. Meg van jó pár érdekesség amiben még nem vagyok biztos. De alapjába véve beszippant a játké atmoszférája és nagyon jónak tűnik.
  • Montanosz
    ja fent vannak youtubon is meg a wiki oldalakon mindezek
  • grebber
    Jó fegyer lelőhelyes komment volt már. Ha hazaértem meloból berakom ha addig nem előznek meg.
    Amíg nincs magyarítás ugyse játszom vele addig csak ilyeneket keresgélek neten.
  • Palinko
    Engem a fordítás nem érdeke mert elég könnyű a játék nyelvezete, de valami kezdő guide igazán jól jönne. 11-es szintű vagyok 8-7-8 strenght agility vitalityvel most már az íjászokat bátrabban verem le, de ha két ember jön rám még mindig befosás van. Most csináltam meg pl
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    azt a küldetést, mikor ki kell pucolni az ellenséges tábort elég nehéz volt, még akkor is ha taktikusan oldalról támadtam stb. Meg elolvastam előtte hogy mindenképpen maximális létszámmal érekezzünk meg

Hiába tanít meg a játék sok dologra, azért ilyen trükkök tippek nincsenek mint hogyan lehetne gyorsan feltápolni a karaktert, vagy mégis mi a legjobb taktika több ember ellen, hol találunk nagyon jó páncél, kard szettet könnyen, hogy szerezzük meg a 15-ös lockpicket stb meg ilyenek. Pedig biztos van valahol rá guide.
  • Montanosz
    megjelent a 3 rész! :-D

• Montanosz
    lejjebb a link
  • kasa85
    Köszi :D
    Szívesen csatlakoznák,de Angolosan gyatrán magyart Törten tudom :(
    Amúgy látom szépen haladtok,és sok sikert kitartást hozzá !!! :)
    Üdv : Karesz.
  • Piko888
    Már fordítjuk, ha gondolod csatlakozz hozzánk
  • kasa85
    Szasztok Hölgyek,és urak.
    Akinek sikerült a yande ra fordítani xml pak fájlt át tudná küldeni.
    Szerencsétlenkedem 2 napja fordító programokkal,de az istenér nem tudom mokilni a francia feliratot pedig kicsomagoltam,és az Origit fordítottam Hungarian ra.
    Előre is THX,és további szép napot,ha lehet mondani ebbe a forstalicska melegben :( :D
  • lonvard
    Köszi a tippet. Én egy ideje yandexozom, azt is itt ajánlottátok.
  • lonvard
    Nagyon szuper, tök gáz lett volna, ha fordítatlan marad pont ez a játék.
  • Montanosz
    most néztem hogy a goodle fordítót megint javították, neutrális micsodát, ráeresztettem próbaképp egy harctéri naplot és láss csodát immáron egész élvezhető lett a fordítás úgy hogy végre elkezdhettem szélsebesen letöltögetni az angol meg orosz oldalakon levő hadtudományi munkákat

"Van egy vadonatúj egyenruhám, amely tökéletesen megfelel nekem, és pár csizmám, nem új, de első osztályú állapotban. Nagyon büszke vagyok a külsőm. Jó az étel. Megtanulok néhány katonai dalt, amelyeket szörnyű francia akcentussal gömbögetök. A többi katona nevetett. Úgy számítok, hogy ezen a helyen lesznek az első társaim. A harci pálya a legsúlyosabb fizikai kihívás, amit valaha tapasztaltam. Kimerült vagyok, és többször elalszom az étel felett. Csodálatosnak érzem magam, tele van olyan öröm érzékével, amelyet annyira félelmet és félelmet követően nem értek meg. Szeptember 15-én elhagyjuk Chemnitzt, és huszonöt mérföldre indulunk Drezda felé, ahol felszállunk egy vonat felé keletre."
    Utoljára szerkesztette: Montanosz, 2019.08.09. 09:51:00
  • Piko888
    Gőzerővel fordítjuk a játékot, 20% felett járunk. 4 ember fordítja aktívan, jó lenne még pár, hogy ilyen jól haladhassunk tovább.
    Amennyiben jelentkeznél, írj rám pirvátban, THX
  • Aborg
    Igen, sajna a harcrendszer nekem is csalodas. A videok alapjan valami jobb jatszhatosagra szamitottam, a valosag eleg kiabrandito. Azt hittem hogy majd en mozgathatom a karom az egerrel (mint peldaul a regi Trespasser-ban). Ehelyett ez is csak klikkelgetes: ami uj otlet az a csapasirany valtasa egermozgatassal (ennek az az ara hogy harc kozbe nem lehet korulnezni csak ha meg erre is kulon gombot nyomok).

Erdekes esetem volt megint a lopott holmikkal: egy kuldetesben egy elcsatangolt lovat kellet megtalalnom. Meglattam az erdoben, gondoltam becserkeszem, hatha el akar futni: odasunnyogtam hozza hatulrol, rapattantam, elle valami bugris lerantott rola, elkezdett pufolni. Elokaptam a kardom (tisztan nevelo jelleggel, gondoltam eszhez ter). De persze nem: erre megcsaptam, sajna ettol ki is purcant. Elszedtem a cuccait, erre meglepve latom hogy lopottnak jelolte a jatek. Pedig o egy legyozott ellenfel volt, nem? Kesobb el akarom adni a molnarnak aki atveszi a lopott cuccokat is, es ujabb meglepetes: mar nincsenek lopottnak jelolve.

Amit meg kicsit maradi megoldasnak erzek, az a lovam es kutyam mozgasa. Meg az NPC-ke is. Mag a sajatom is. Semmi fizika, csakis a mocap animaciok kombinalva valami csuszkalos pozicionalassal. A kutyat figyelve neha az az erzesem hogy valami legy lehetett az apja, neha szinte a falakon setal. A lovam meg neha elakad egy bokornak menve (novenyfizika sincs) es helyben fut.

De ezekkel egyutt is tetszik a jatek, erdemes vele foglalkozni.
    Utoljára szerkesztette: Aborg, 2019.08.08. 20:26:01
  • Montanosz
    buzogány+pajzs
  • lonvard
    A harc nem nehéz egyébként,valszeg nem jutottál el a várnagyos kiképzésig. Onnantól lesz az, hogy hárításnál belassul az idő, illetve a támadó repertoár is kiszélesedik. Túlságosan is. Lesz egy valag kombó, ami szerintem használhatatlan, mert úgy is közbevernek. Én szinte mindig csak hárítok-ellentámadok, illetve szurkálok. Szurka szurka szurka, hárítás-támadás, ha betalált, akkor addig ütöm, amíg el nem kezdi védeni, akkor megint visszaállok. Szurka, alsóvágás, szurka szurka, támad, védek, ellentámadok, védi, orrba gyűr, anyád. Kb. ez a harc. Csak akkor extra, ha többen vannak. Akkor suta is a játék, mert nincs igazán kitalálva, hogy mit lehetne csinálni, szóval hátrálok, próbálok 1-1-ben maradni, de tiszta bénáskodás.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.08.07. 18:35:54
  • grebber
    Azért itt kérdezem, mert itt magyarul kaphatok választ. Azért nem is játszok vele amíg nem magyar (mondjuk a béta beli harcok alapján amúgy se fogok vele sokat játszani mert egyetlen egy embert se tudtam lekardozni)
  • Montanosz
    ja én kajára gondoltam ha nem amikor éjszaka fosztogat, én is igy szereztem a játék elején pénzt

utálni fognak, a boltosok, npck nem állnak veled szóba stb...konkrétan a wikiben érdemes utána nézni ott aprolékosan le van irva

hírnév

Utoljára szerkesztette: Montanosz, 2019.08.07. 16:58:08
  • grebber
    De ha minden lopott cuccot megsűtök (vagy ha nem kaja eladom) és már nem lesz lopott akkor mit ellenőriz akkor? Meg mi a hátrányunk ha szar a hírnév nem kapunk küldetést vagy valami más?
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2019.08.07. 13:02:50
  • Montanosz
    ha elkapnak a hírnév romlik és egyre sűrűbben ellenőriznek az őrök
  • grebber
    Amúgy ez a lopás mit számit bele a statisztikába miben szenvedsz miatta hiányt?

Ebben is van olyan, hogy xy árus többet fizet a fegyerekért mint egy másik? Kinek érdemes eladni a cuccokat?
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2019.08.07. 11:11:59
  • Aborg
    Pont azt nem ertem hogy ugyanott lovok ket nyulat, es az egyiket lopottnak jeloli, a masikat nem. Igaz hogy megfozve eltunik a lopasjel, de romlik a statisztikam. Habar azt mar megette a fene igy is...
  • lonvard
    Jut eszembe, van olyan mod, amivel realistic módban ki lehet venni a negatív perkeket? Mert szóval nem érzem reálisnak, hogy egy szó szerint tökkelütött, klausztrofób, alvajáró fazonnal kell játszanom, csak mert középkor van. Ennyire ne legyek már degenere.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.08.05. 23:25:28
  • lonvard
    Egyébként nagyon izgalmas éjszaka átmenni Thief-be, legalábbis én azt csináltam, hogy beöltöztem a fekete szerelésembe, és betörtem mindenhová, törtem a zárakat, kábítottam a népeket, vetkőztettem mindenkit. Sajnos ez a Henry egy alapvetően bárgyú és jószándékú karakter, ezért elég hülyén áll neki a bűnözés, de én kihoztam belőle amit lehetett. Ok, gyilkosságokig nem mentem el, mert értelmetlennek találtam éjszakai sorozatgyilkost csinálni belőle. De például nappal azért gyakoroltam a pusztakezes harcot, hogy éjszaka az őrt el tudjam kapni hátulról. Mert bizonyos őröknél ez nem működött, nem lehetett őket elkábítani. Tiszta élvezet volt azért erősíteni, hogy végül én legyek a legnagyobb nindzsa a környéken. :)
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.08.05. 23:22:36
  • LasyPapalini
    Ha megfőzöd a zsákmányt, eltűnik a lopásjel.