Starbound

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kata
És mi az oka, hogy nem a "sima" játékot update-elik?

[/cserf][/fülünyúl]

benne van 1 évnyi plusz fejlesztés 😊
Kata
Remek... Mármint hogy mindenem elveszik. Amúgy az az unstable verzió miben több vagy jobb mint a játék amit "simán" kapunk? Meg gondolom hajlamos összeomlani, azért unstable.

[/cserf][/fülünyúl]

BuriP
Alapban a "sima" starbound jön le, át kell állítani.
Steamen bemész a játékkönyvtárba ott jobb-klikk a starbound-ra, és legalul a tulajdonságok menüre. Ott felül válaszd a "béták" fület.
Válaszd ki az unstable-t,( a nightly úgy tudom már nem is működik).
Készülj fel hogy újratelepíti az egész játékot, és az eddigi mentéseid nem lesznek ott.

Villamos energia nagyhatalom vagyunk - Nagy a feszültség, kicsi az ellenállás, minden csak volt, a vezetők érintése halálos.

Kata
Steamről vettem, honnan tudom, hogy az "unstable" vagy sem?

Stief: köszi, sikerült! 😊

[/cserf][/fülünyúl]

BuriP
A strandlabda nem vált be, végül felmentem a hivatalos oldal fórumára.
Red dye jelenleg nincs a játékba, ezért nem is találhattam meg. A kennel-t, a kutyaházat a 3D nyomtatóval lehet elkészíteni a hajón.
Narancs kellett a humoristának, két lépésre tőle vettem a boltban egyet.
Ezután beszélnem kellett egy másik emberkével mellette, majd újra a humoristával, és ennyi. Nincs több küldetés vagy hajó-upgrade jelenleg a unstable verzióban.
Most a hónapban jön ki a stable verzió a fejlesztők ígérete szerint.

Villamos energia nagyhatalom vagyunk - Nagy a feszültség, kicsi az ellenállás, minden csak volt, a vezetők érintése halálos.

Ja és dobni fogja a chipet. 😊
Szia robotot kell kėszìteni, kell hozzá az agy szerző puska, amivel állatokat kell megölni, valamelyik dobni fog egy piros agyat, azt kell robotba építeni. A robotot aktíválod ės öld meg. Egy barlangból vagy magad ėpìtett járatból öld meg mert oda vissza tudsz húzódni, gyógyùlni.
LeWyTy
A Vörös festékhez meg szerintem előbb talán meg kell találnod a receptet?!
Keresgélj virágos biomeokat.
De lehet találsz ilyent valamelyik dungeonban is. Talán glitch stílusba passzolna ez az item.
Többet nem tudok segíteni.
Utoljára szerkesztette: LeWyTy, 2015.01.23. 00:16:08

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

LeWyTy
Akkor a bohócnak strandlabda kell. amit aszem' egy másik questből kapsz.
Jah az 5. upgrade után nem is néztem a questeket xD

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

LeWyTy
Ha az "unstable" val játszol akkor az outposton tudsz questeket felvenni. Csináld őket, a pingvin fogja adni azokat a (scenario) questeket amiket a hajódon a S.A.I.L-ban a missionsban érsz el. Ezekkel a missziókkal tudsz előre haladni.. ha jól emlékszem a második ilyen adja a mikrochipet.
A hajódat pedig ha az aktuális összes questet megcsináltad az outposton akkor válik elérhetővé az épület mögött lévő bódénál egy az a quest amivel upgradelheted a hajódat.(ha a következő szintet akarod akkor előtte megint meg kell csinálni mindent és újra és újra)

Kata
Sziasztok,
Hogyan lehet microchip-et készíteni? Milyen berendezés vagy anyag kell hozzá?
Illetve mikortól és hogyan lehet fejleszteni az űrhajót? Lehet nagyobbá tenni? Vagy van valami hely ahol újat lehet vásárolni?

[/cserf][/fülünyúl]

BuriP
Megépítettem és sokszor végignéztem minden gépet de egyikben sem találtam a festékek receptjét. Még a keresőbe is beírtam a gépekbe belépve, de nem adott ki találatot.

A kutyaházas küldetést outpostban adja az egyik NPC. Kéri hogy csinálj, és hozz neki egy kutyaházat, tőle kapod meg a receptjét is. Az benne is van a gépekben, vörös festék és faanyag kell hozzá.
A másik questet is outpostban kapod a humoristától akinek az eleje felé meg kellett keresni a kéziratát (ami a felső emeleti szemetesben van, a wc-nél outpostban.) Eltűnt a bohócorra, és kér hogy hozz neki valamit ami ha jól idézem "small, round and colorfull". csak fogalmam sincs mire gondoltak a játék készítői. Még egy piros gömbdísz is lecraftoltam a karácsonyi dekorációból, de mint kiderűlt az nem jó... és egyáltalán nem kicsi! XD
Ezeket a küldetéseket a hajó 5. upgrade-je után adják az NPC-k.

LeWyTy
Én ha bugot találtam azt is meg lehetett oldani.
Van olyan recept amit mondjuk a "wooden crafting table" tartalmaz de pl a "robotic crafting table" nem. Legalább is úgy emlékszem régebben volt ilyen.

#491 Milyen kutyaház? Milyen bohócorr? Én ilyen questekkel nem is találkoztam. Vagy ezek randomok vagy faj függő?

BuriP
Azt tudom mi kell hozzá, az a gond hogy nincs benne egyik gépben sem a receptje. Nincs ott egyik színű festék sem, hogy rákattintva kiválasszam, hogy ezt akarom kraftolni. Pedig minden gépet megépítettem, (még a karácsonyi és a valentin-napit is) de egyikben sem szerepel festék!
Szerintem úgy jártam mint Since a Magnetic Curcible-vel. Valószínűleg belefutottam egy bugba.
Utoljára szerkesztette: BuriP, 2015.01.20. 16:57:08

Hogy érzitek, messze még a végleges játék?

tutituti
vörös virágszirom kell hozzá
wiki link az elkészítéshez: http://starbound.wikia.com/wiki/Red_Dye

A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict

BuriP
Tudna valaki segíteni?
Egy alap dolog vörös festék "red dye" de egyszerűen nem találom melyik gépnél lehet craftolni! Megcsináltam minden gépet a játékban amit enged (5-ösre upgrade-eltem már a hajót), de sehol nem engedi csinálni. A kutyaházhoz kellene, amit egy küldetés kér.
A másik: ellopták a humorista krumpliorrát, vinnem kell neki valamit ami: kerek, kicsi és színes? De nem tudom mire gondolhat..

ToCsEk

¯_(ツ)_/¯ (ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻ ヾ(⌐■_■)ノ ༼ ■Å̯■ ̿ ༽ ?(???)?

tutituti
nekem a beta-hoz most szedett le valamit.

Melyik verzióhoz?
tutituti
Jött update is ahogy nézem ~100MB

Magnetik Curcible kellene igen, és az Invitation questem van, durasteel armort kellene hogy csináljak... Közben rájöttem hogy tudok durasteel bart csinálni, de hol craftolom a cuccokat? A roboticsnél nem látom és megnéztem minden mást is...

BuriP
Pontosan ilyen armorod van most, és milyenhez kell az új crafting table?

LeWyTy
Igen de abban az előrehaladáshoz szükséges dolog nincs.

LeWyTy
Nem tudom hogy a Metalwork Station vagy a Magnetik Curcible amire gondolsz. de ezekre már nem emlékszem hogy jöttek. Szerintem ezek maguktól vagy quest után!?

BuriP
Upgrade-elted a hajódat? Az első, vagy második bővítés után a hajó hátuljában megjelenik egy panel ahol új gépeket tudsz craftolni.

Nem, az már megvan, kinyírtam a pingvint... Ami utána kell nyersanyag az armorhoz az is megvan, csak nem tudom feldolgozni, mert kell egy tárgy amit a robotics táblán keresztül kell hogy csináljak, viszont nem jön fel ez a lehetőség...

LeWyTy
Processor kell? Ahoz egy dungeonban le kell ütni a hozzávaló boss-t. A hajódon a S.A.I.L ban kiválaszthatod a Mission ablakban, ha megcsináltad hozzá a questet amit a Pingvin ad. Ha pedig elhagytad amit dobott akkor meg tudod venni az Outposton az Infiniti Expressnél "ha már meghalt a boss"persze.
#478 BuriP: Szerintem leginkább a forest,desert,arid,tropical bolygókon. A ticket egy későbbi questhez kell majd.

Csináltam a questeket persze, és ott ragadtam le hogy a robotic részből kellene hogy csináljak egy új crafting station-t, viszont nincs ott ahol kellene...

BuriP
Madáremberkék merre fordulnak elő gyakrabban? Már csak egy küldetés van, egy "moon emblem" kell, az meg az ő dungeon-jaikban van a falon.
Az outpost-on van egy játékautomata amiben egy labirintusból kell kijutni. Mikor megcsináltam, kaptam egy "winner ticket"-et de nem jöttem rá mire jó! Valakinek valami tippje?

LeWyTy
Vagy a titánium a radioaktív bolygókon van?! <#nemtudom>
Inkább azt mondja meg valaki hogy Hylotlkat hol találni? Benne vannak már egyáltalán?

LeWyTy
Én pl. a Plutoniumot nem találtam meg... a IV hajó fejlesztéséhez kell előtte meg nem is találkoztam vele. Erre minden hold legmélyén ottvan és ritka.
Mindennek megvan az előfordulási helye.
#474 Nem akarok hülyét mondani, de ha jól emlékszem a titánium az óceános bolygókon van. Gyémánt meg a magasabb bolygókon annyi van hogy épp nem dobálom már a kukába. (később csak a hajó upgradeléséhez kell)

És senki ne pazaroljon csákányra meg fúróra..(telljesen felesleges anyag és helypazarlás) inkább upgradelje a Matter Manipulatort.
Utoljára szerkesztette: LeWyTy, 2015.01.03. 13:29:38

BuriP
Gyémánt minden bolygón van, még a kezdőn is csak mélyen és minél kisebb a bolygó veszélyességi besorolása annál kevesebb és ritkább.
Ha nem találsz titániumot az adott rendszerben, menj egy veszélyesebb rendszerbe. ha "sima" bolygón voltál, egy rádióaktívba, ha rádióaktívba akkor, egy fagyosba, stb.Az unstable-ben úgy van felépítve hogyha megcsináltad az egyik questet, (általában dungeon, vagy boss után) kapsz egy új tech-et a nanoruhádhoz. Amivel már túl tudod élni a következő tipusú golygókat Mert levegőhöz jutsz az atmoszféra nélküli bolygón, vagy ellenállóvá tesz a rádióaktivítás, a fagy, vagy a hőség ellen) Mindig a következő tipusú renszerben találod azt az ércet ami a következő armor elkészítéséhez kell.
Amúgy minél mélyebbre ásol annál gyakoribb és több lesz az ásvány.

tutituti
én nem találok titániumot a küldihez sem gyémántot a másikhoz így faszán megragadtam..pedig már nem egy planétát ástam át keresztbe kasul

LeWyTy
Questeket csinálni próbáltad már? Mi kell ami nem jelenik meg? (Az unstable jelenleg a top verzió.)

Én az unstable verzióval játszom, és egy idő után nem tudok tovább menni, amikor ugyanis egy armort szeretnék craftolni, de a robotic alatt nem jelenik meg az adott eszköz... Valószínű hogy az unstable buildben nincsen benne, és újjat kell hogy kezdjek a nightly buildel?

LeWyTy
Mikor minősül kijátszottnak a játék? (meguntam<#banplz>)
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

LeWyTy
Szerk:.
A másik oldalán lévőt ki tudtam ütni. ... de akkor is bug<#banplz>

LeWyTy
Fatal bug founded!

Ahogy a quest journal írja nekem ez a tábla kell, viszont ebben a dungeonban nem tudok kiütni semmit.FAIL <#banplz>

LeWyTy
Én nyomom azért elég soká eljutottam már, de valamiért meghalt az egész... már nem tudok végigmenni normálisan egy bolygón mert nem tölti be. A lent töltött idő fele várakozás a betöltésre. Ez felidegesít és kinyomom a francba. Miből eszik sokat amiből nincs elég? Jó a Procim és memóriám is van elég. Nem értem. Vagy tényleg ennyire túl lenne terhelve a motorja a játéknak?
Boldog új évet!
Utoljára szerkesztette: LeWyTy, 2015.01.02. 21:22:44

RubikM4
A videók alapján érdekes, viszont én kivárom a teljes újítást. Van magyar moderátoruk, vagy csak külföldiek vannak?

csak ha meg akarod nézni, hogy mit fejlesztettek azóta 😊
az utolsó stabil kiadás mikori? fél éves vagy több nem? 😊
RubikM4
Boldog új évet mindenkinek! Elég lassan halad a játék fejlesztése és egyre jobban elmérgesedik a cenzúrás botrány a fórumokon. Valaki tapasztalt az itthoniaktól hasonlót?

Kérdés. - Mennyire van értelme átmennem most az unstable buildre?

LeWyTy
Szerintem nem igazán... bár ha úgy is van home bolygód amihez van teleport bárhonnan a hajódról akkor miért ne?
Szval...Saját bolygóra ha unatkozol miért ne? De én egy random bolygón csak végigszaladok és jöhet a következő.
Utoljára szerkesztette: LeWyTy, 2014.12.24. 23:29:57

Mennyire érdemes egy bolygóra építkezni? Szóval egy saját kis ház felállítására gondolok.

https://www.twitch.tv/sp1gu

LeWyTy
De ezt a Ship Upgrade-es dolgot imádom<#circling>

Boldog karácsonyt!
Utoljára szerkesztette: LeWyTy, 2014.12.24. 22:03:38

LeWyTy
Nincs valami megoldás erre az irdatlan akadásra? Azért nincs szar gépem de ez szerintem kicsit indokolatlan. Sűrűbb területeken..kb ahol jobb lenne ha nem akadnék úgy akad hogy néha épp hogy nem játszhatatlan az egész.

LeWyTy
Hylotl cuccokat lehet találni a játékban? Vagy még mindig nincsenek benne? Eddig a legtöbb amit találtam egy random ruha árus volt.
Pedig láttam képet már a falujukról meg valami víz alatti cuccról is. Még nincsenek berakva?

tutituti
oké,hülye vagyok nem kérdeztem semmit.már megvan