808
  • twi452
    új patch közeleg

és egy jó hír :)

Of course, there’s also the highly anticipated/possibly feared final character wipe– this patch contains a fix for save files so after this, you won’t need to worry about our patches destroying your characters or ships. This patch will wipe everything– characters, ships and worlds. It will definitely be the last time we’ll need to wipe characters or ships, and will hopefully be the last time we’ll need to wipe worlds.
  • tutyimutyi2
    hm én avval szoktam bányászni meg utat törni ha föld van elöttem XD
    csak kezd idegesíteni hogy már van három is az első volt a legjobb a dps azzem 15 vagy 16
  • Terawatt
    Van 10es boner hammer is biza. Játékban a legjobb fegyver. /Főleg a házad lebontására ha nem figyelsz./
  • Zero 7th
    Alapvetően a durasteel tech upgrade kell hozzá és asszem az a tier 6-ba vivő fejlesztés.
  • Szaruman
    A robotos (t3-4 talán) kell a Zoxigénhez. Gondolom van t10es bhammer is, csak meg kell találni.
  • tutyimutyi2
    am a bonehammerből lesz majd erőseb is nagyobb szinten?
    illetve mien crafting asztal kell ahhoz hogy oxigén tartályt csinálhassak?
  • Zero 7th
    Akkor bányássz nekem egy extra páncélnyit estig, kérlek! :P

Ezzel kezdtem egyébként, hogy a vége nagyon gyors. De azt nem hiszem el, hogy az egész, töknulláról ennyi idő alatt teljesíthető egyedül, segítség nélkül.

Azért a mi pár órás haladásunkhoz kellett az, hogy ketten gyasztuk a mobokat ha gáz volt (legalábbis amíg meg nem lett az atomcsapás bonehammered), meg hogy dupla sebességgel fúrtunk és bányásztunk.
  • Szaruman
    Azért tegnap mi is pár óra alatt eljutottunk t10ig. Nekem már full t10 cuccok vannak :)
  • Zero 7th
    Ésőőő páncél nélkül hogyan maradsz életben isteni csoda nélkül, illetve honnan terem az a jó fegyver, ami szerinted is szükséges ehhez? Pláne folyamatában, mert ugye minden szinten más minősül jónak, a legelején meg nem kerítesz magadnak tizes szintű fegyvert "legálisan".

Második karaktert "felhúzni" meg nyilván egyszerű, csak oda kell neki dobálni a tech upgrade kütyüket, meg hozzávágni egy zsák legkeményebb ércet és csiszolatlan gyémántot, és kész is van. Ehhez viszont nem három óra kell, hanem csak három perc.
  • LeWyTy
    Sivatagos bolygón szinte már csalás bányászni a homokban. jó max legyen 3 óra. A bossokat is .. elég ha jó a fegyvered és kacagva leütöd...
    Anyi érc meg nem kell hogy minden armort lekraftolj... elég a fejlesztést lekraftolni a következőhöz... simán meglehet csinálni 3 óra alatt.
  • Terawatt
    Azért a két óra nem elég hozzá, mert el is kell valahogy jutni a bossok megöléséhez plusz midgame kapod csak meg a survival systemet. Én úgy érzem, hogy ez egy tartalmas béta egyes kiadott játékokhoz képest és jól szórakozom. :)
  • Zero 7th
    Azt kétlem, hogy segítség nélkül két óra alatt összebányászol annyit.
  • LeWyTy
    Ha csak a seteket nézzük a játék simán megcsinálható 2 óra alatt.
  • Zero 7th
    Mondtam én, hogy közel vagy a végéhez. :)

Tier 4-10 már sétagalopp, főleg ketten bányászva. Kb két óra alatt szedtük össze a 6 és 8as szintekhez való cuccokat. Dupla gyémántfúró jól viszi a kőzetet. Azt megnézném milyen, mikor egyszerre egy tucatnyi pléjer megy a föld alatt ugyanarra... :P

De akkor ezzel kimaxolódott a karakter, nincs több cél és feladat. Marad a felderítés és az építkezés...

Azon gondolkoztam még, hogy fel lehetne húzni pár másik karaktert a többi faj közül is, de ha erős az esélye a peccsenkénti karakterwipe-oknak, akkor sok teteje nincs a dolognak.
  • Terawatt
    Na meglett a Doom Lord's Set és mellé a Rubium barból készült fegyver.
  • 3lm0
    Viszonylag sok minden hiányzik még a játékból

- alapvető logisztika (ne kelljen már nekem töltögetni a sütőt, szedje ki egy ládából és tegye bele egy másikba)
    - zárható ládák (elég egyszer rossz partiba állni vkivel és máris ugrott mindened)
    - zárható ajtók (utálatos dolog mikor az ember valamit felépít és másnapra szét van barmolva az egész)
    - csak a játékos által bontható falak

majd kiderül mi mindent tesznek bele.
  • tutyimutyi2
    zero ehhez nem is kell két játékos partyba egyszerüen beállitod a bolygót a set home-al és ha haza akarsz menni oda mész a hajó hátulján lévő kis portáló laphoz ráviszed az egeret és e gomb ott pedig tudsz ojat választani hogy a set home-os bolygóra portoljon téged
  • Zero 7th
    Nekem folyton az jár a fejemben ezzel játszva, hogy a Space Station 13-ra emlékeztet. Mondjuk az kevésbé túlélős játék (bár túlélni ott is cél, és nehéz is), inkább PvP, viszont a craftolás vagy két nagyságrenddel kielégítőbb, és ha ott megunom a bányászatot, akkor van kéttucat másik, érdekesebb szakma, amit művelni lehet. Cserébe a grafika sokkal primitívebb.
  • Zero 7th
    Te egyébként szerintem már nagyon közel vagy hozzá, hogy elmondhasd magadról, hogy mindent láttál, amit a játék nyújtani tud...

Ja, másik dolog a tervezett fícsörökből, ami érdekel, az a homeworld fejlesztése. Hogy mennyire lehet majd befolyásolni egy bolygót, meg hogy az importált lakókat hogy lehet majd sanyargatni, és istenükként pózolni...
  • kemotox
    Na igen, a harc az nagggyooon hiányzik a játékból. Remélem minél előbb beraknak valami survival dolgot.
  • Zero 7th
    "nem kell mindig utazgatni, csak bemész egy kapun és ott vagy a Bányászbolygó #2-n, vagy a főhadiszálláson :D"

Ezt csapatban játszva most is meg lehet már csinálni simán. Egyvalaki orbitális pályára áll otthon, másik felderít egy bolygót, leáll bányászni. Ha haza akar menni, akkor klikk a másik pléjerre, beam to ship, beam to planet, és már otthon is van. Visszamenni bányászni meg kétszer klikk a beammeupscotty ikonra, első klikkre a saját hajón teremsz, másodikra lenn a bolygón, ahová pályára álltál.

Nekem az űrcsata mozgatja a fantáziámat. De ami igazán hiányzik a játékból, az a harc. Vagy PvP kéne bele, vagy éjszaka támadó ostromló NPC hordák, amik tudják bontani is a terepet, épületeket. Mert ha minden felszerelés ki van fejlesztve, akkor a szimpla "felfedezés" és építkezés az egy kicsit karcsú lesz végjátéknak.
  • kemotox
    Azt én is próbáltam de két perc után meguntam. Mondjuk akkoriban a Minecraft meg a Terraria se jött be. Mostanában viszont rákaptam az ilyen túlélős hülyeségekre. (Úgyhogy teszek is még egy próbát a Don't Starve-al, kösz, hogy eszembe juttattad!) Figyelem is állandóan, hogy milyen játékok készülnek mostanában ilyen stílusban, az indie fejlesztők nagyon rácuppantak az ilyenekre. :P
  • Terawatt
    Egy ideje a meteoros részt takarítom ha kell valami érc, mert ott nagyon sok van és nehezebb is túlélni (főleg kezdetben). Ha unod a földalatti bóklászást azt ajánlom. Gravity tech erősen ajánlott, mert úgy még jobban lehet haladni.
  • lammaer
    Mondjuk eddig túlélősből a Don't Starve-t tologattam, az is pöpec kis játék, megvan a maga egyéni hangulata (látványvilág pl elég exklúzivan darkos).
  • kemotox
    Hát igen, túl sok a tennivaló, idő meg kevés - ilyenkor jön rá az ember, hogy az alvás milyen felesleges tevékenység:D Nekem is azért jön be jobban a Starbound, mert scifi. Főleg majd ha lesznek csillagkapuk, huhuú. Imádom az ilyen térben és időben utazós témákat. Mondjuk itt csak térben lehet. De milyen fasza kis bolygórendszereket lehet majd kialakítani, nem kell mindig utazgatni, csak bemész egy kapun és ott vagy a Bányászbolygó #2-n, vagy a főhadiszálláson :D
    Terraria valóban fasza, elég sok minden van benne, én is mostanában ismerkedem vele. Mobilra is letöltöttem, de sajnos irányíthatatlan ott :S Mindenesetre gépen nagyon faja, lehet ezt is megveszem majd :P
  • Zero 7th
    A helyzet az, hogy a Terrarianak meg pont a befejezettsége a baj. Mert abban kvázi ugyanez van, mint ebben, csak kissé kiforratlanabbul, ráadásul több dolog már nem is kerül bele.

Őszintén, ha a Starbound csak annyira vállalkozna, hogy befejezi azt, hogy minden tierhez tartozzon megépítendő, majd leverendő főellenség, akkor azt nagyon kevésnek találnám, és nem is érdekelne a játék egyáltalán.
  • lammaer
    Hát, most pl inkább a Terraria felé húz a szívem, arról - is - lemaradtam, az viszont ugye egy full kész termék.

A starbound javára szól hogy scifi, de mint írtam, nem szeretek félkész dolgokkal játszogatni. Túl kevés az idő és túl sok a játék amit ki kéne próbálni :)
  • kemotox
    Tessenek felrakni modokat, van hajóépítős is meg mindenféle jóság.
  • lammaer
    Nem butaság az, én se szeretek bétával jáccani.
  • Zero 7th
    Igen.
  • Zero 7th
    Elolvastam én figyelmesen, csak ez abban a két wikiben, amit néztem, nem volt leírva. :P

Eh, egyre erősödik bennem a késztetés, hogy félretegyem a játékot, míg kissé jobban ki nem teljesedik. Így 8-10 óra után kezdem megunni a föld csákánnyal csépelését picit...
  • tutyimutyi2
    páncél szett alatt azt kell érteni hogy pl. floran-nál silver páncélzatból steel-lel meg pixel-el lehet csinálni valamien csont páncélt és az a szett?illetve pl az hogy floranok nappal gyorsabban töltik vissza az enrgiájukat naés éppen ma találtam ojan cuccot hogy valami toxikus virág ami gyorsitja az energia visszatermelődést
  • 3lm0
    Azért mégsem olvastad el figyelmesen a páncélok részt, különben észrevetted volna a hozzászólásoknál :

Racial Armours dont have the special features at the moment, they will be implemented sometime later.

Tehát egyenlőre minden páncél értékei ugyanazok (ami a következő kiadásokban vátozhat), illetve egyik páncél specialitása sem működik jelenleg.
  • Zero 7th
    Ahogy az az utolsó mondatomból is látszik, tisztában vagyok vele, hogy a páncélszett adja a bónuszt.

De nem adja, szerintem még nincsen készen. Azért kérdezem, hogy ti mit TAPASZTALTATOK, mert az elvekkel tisztában vagyok.
  • Terawatt
    "sztem pont ugyanakkorát ugrok faji páncélszettben, mint anélkül."

Ugyan ez van velem human karakterrel. Nem bírok el több tárgyat armor ide vagy oda.
    @ammaer: jól tudod. Szervereken viszont újra meg kell csinálni a térképes fejlesztéseket.
  • twi452
    igen
    illetve csinálhatsz magad is szervert és arra csatlakozhat aki tudja a címet meg persze te is :)
  • lammaer
    Srácok, ugye jól tudom hogy singlépen offline is játszható a dolog, szerverre csak akkor kell menni ha kooperatíve szeretnék másokkal játszani?
  • 3lm0
    Nem a fajoknak vannak ezek a specialitásai hanem a fajok páncéljainak. Olvasd csak el a páncélokról szóló wiki részt ott konkrétan leírja.
    Tehát lehetsz akár human karakter, de ha hylotl páncélt viselsz lélegezhetsz a víz alatt.
  • Zero 7th
    Nézegetem a wiki-t, és az jön le belőle, hogy csak az avianok, a hyotl-k és esetleg a floranok faji extrája van csak a játékban. Van egy 'fajok' oldal, ott fel vannak sorolva az extrák, de az egyes fajok oldalán vagy jövő időben beszél a tulajdonságról, vagy egyáltalán sehogy.

Az tuti, hogy az apex nagyobbat ugrást nem igazán érzem működni, sztem pont ugyanakkorát ugrok faji páncélszettben, mint anélkül.

Többi fajról tapasztalat..?
  • tutituti
    amúgy legjobb taktika nálam.
    jungle bolygóra kell menni,legyen jó nagy.végigrohanni rajta úgy hogy csapkodjuk az aljnövényzetet ami dobja azt amivel bandage-et lehet craftolni.jelenleg valahol 500 bandage-nél tartok.
    közben mehet a mobok ölése.így gyorsan lehet pixelezni.MErt ugye meghalni nem lehet az első dolog miatt.

Amúgy ha húzós a dolog akkor bindelni kell mondjuk a kilences slotra dirt-et vagy valami földet és gyorsan körbekeríteni magunkat.

Így ki lehet (szinte) minden bekkelni.