Starbound
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram
A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict
Én keresem még 1 kicsit.
Lehet hülye kérdés de hogy tudok vizet szállítani?
Száraz a kut
Egyébként pedig szerencsére vannak írók akik elõrukkolnak néha újdonsággal.
A teljesség igénye nélkül amiket ismerek:
- Michael Crichton - A gömb (sajnos a film nagy csalódás a könyv után)
- A.D. Foster - Kristálykönnyek
- Robin Cook - Invázió (ezt talán még a filmbe is sikerült jól átültetniük)
- A burok cimû film (nem újdonság a téma, de legalább egy újabbfajta szemlélet)
több hirtelen nem jut az eszembe, pedig emlékszem volt ami megfogta az embert, ezek viszont legalább kívül esnek a sablonon.
Na jól szétoffoltuk a játékról szóló topikot 😊
Elmo Tuze E/Me lvl 20 Touch of the Sky Mo/N lvl 20
Asimovtól volt érdekes a Nightfall, ott volt egy elég fura élien gondolkodásmód kifejtve.
Jaja, a remakere gondoltam. Megjegyzem a cybermenek nem néznek ki sokkal "jobban" a rebootban sem. De gondolom ez szándékos, ez a Dr Who sorozat saját stílusa/bája.)
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Mármint a 2005-ös elsõ évadokról beszélsz, ugye?
Mert mondjuk a '60-as években így nézett ki a cybermen faj:
De valóban, Dr. Who zseniális.
Nagyon egyetértek... ezért kattantam rá nagyon a Revelation space sorozatra. Teljesen korrekt, nagyléptékû scifi (konkrétan évmilliárdokon ívelnek át), amiben nemcsak az idegenek teljesen "idegenek" az emberiségtõl (abszolút nem antropomorphak, még gondolkodásban sem), de még az emberiség is több frakcióra szakadt gondolkodásmódban és testfelépítésben.
A technológia tényleg futurisztikus - de azért még hihetõ - nem állt meg a "hologram van, húdescifi".
Ott van pl a Star Control, fõleg a 2, abban azért van kreativitás élienek szempontjából. 😊
Elmo Tuze E/Me lvl 20 Touch of the Sky Mo/N lvl 20
?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?
Viszont nem megmaradó világ, kb 2 óránként vége a körnek, és reset.
Meg az egyébként is inkább PvP játék.
De aha már témánál vagyunk akkor RimWorld csak az felülnézetes és még erõsen alpha.
?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?
(pl vajh milyen lehet a respaun rendszer benne...)
I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.
De én meg nem csak neki írom. Nem árt, ha ezek a dolgok le vannak egyszer írva itt a topikban, a nem kommentelõ, vagy késõbb látogatók számára.
Közben viszont szórakozásképp szivatom egy picit... 😛
teleoffolta az össze totyikot.
Viszont nekem lenne egy kérdésem.Csak nálam lett kissé nehezebb a játék?normalon megnéztem már ott is gyorsabban halok.
Viszont a miniboss nem csak fegyvert dob hanem pajzsot is.Ami nagyon bosszant az,amikor találok egy bandita tábort(legyen az fegyveres vagy sima okkultista ) akkor nem drop-olja a fegyvereiket csak stim-et meg pixelt.Pedig afegyveres panditáknál jó lenne ha esne esetleg néha shotgun vagy más.eleve ritkán lehet beléjük akadni így reális is lenne.
meg újabban több a ruhaárus mint az food merchant.illetve árulhatna az is magokat meg egy két blueprintet.
kb ennyi ami böki a csõröm,amúgy jót tett az update neki!
Plusz ez az ikszdézés is nagyon magas színvonalra utal. És igen, beszélgess inkább magadban 😊
when the power of love overcomes the love of power, the world will know peace
Amúgy meg miért kérdezel bármit is, ha utána egybõl leírod, hogy ne válaszoljunk rá?...
Azt meg majd én eldöntöm, hogy mire válaszolok. Menni fog egyedül is, köszi.
Ja azthiszem rájöttem a leírásom alapján. Lehet csak magamban kellene beszélgetni? Az valószinûleg a hõmérséklet XD
Kemotox:
azt a sõt öt kifejthetnéd bõvebben is . De ne tekintsd elvárásnak, csak a korektség miatt kérdezem.
ezt a 3.ast meg nem tudom honnan szerzed az infoidat?
Zero nagyon köszönöm hogy mindenáron be szeretnéd tölteni a bennem tátongó ürt és minden kérdésemre válaszolnál... De nem kelll
2. Nem feltétlenül csak arra szokás érteni, sõt.
3. Tényleg, minek kérdezel, ha egy tök normális kérdésen is megsértõdsz?
Mobok respáúnnya képernyõn kívül történik, kábé félnaponta, de a faszom se tudja pontosan, annyira lényegtelen. Pléjeren meg mobokon kívül szerintem semmi sem respawnol, NPC-k sem. Ahogy észrevettem. De ami azt illeti sosem mentem még vissza olyan bolygóra, ahol lemészároltam a városokat.
1. szintû jungle szerintem nincs. Túl táp lenne, hogy rögtön az elején végtelen bandage-ed legyen.
A gravitáció nem meglepõ módon a bolygó méretével arányos. Legalábbis érzésre, nem méregettem, de ellentmondást sem tapasztaltam.
A bolygón töltött idõt úgy tudod megnövelni, hogy nem mész vissza a hajódra, teljesen triviális módon. Ha nem erre gondoltál, akkor írd le úgy, hogy más kétlábú számára is értelmesnek hasson.
Nem tudsz függetlenedni a hajódtól. Az a te hajód. Miért AKARSZ egyáltalán?
Nem, nem tol, hanem húz. (Mi a faszt beszélsz megint..?)
Mit értesz az alatt hogy a bólygón eltöltött idõt növelni?
Miért a Mályköl Dzsekszon létezõ szó.
Engem nem zavar ha az emberek hülyék. De azért reagálhatna más is
Nem troll. Az én vagyok. Ez csak egy kis gyökér aki örûl, hogy azon az értelmi szinvonalon van, hogy tud írni.
Valaki találkozott már 1 es szintû Jungeles bolygóval?
Honnan tudom, hogy mekkora a gravitáció?
Hogyan tudom megnövelni a bolygón töltött idõt?
Ez mitõl függ, illetve hogyan tudok függetlenedni a hajómtól?
Vagy tol? Fogalmam sincs nem müködik a hibajavitó
Tudod, 'do NOT feed the trolls' (vagy ha nem troll, akkor egy retardált).
I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.
Ha nem érdekel a válasz, mi a fasznak kérdezel?
Nem feltétlenûl kell mindenre válaszolni
Hajódon éledsz újra, 20% pénzt elvesztesz.
Minden esetre eddig fasza a játék. Remélem megvan minden erõforrásuk a fejlesztésre.
Válaszoltam minden szájbavert kérdésedre, baszodalássan!
"hogy túlzás nélkül 150 órát farmolgass"
Ja, "túlzás nélkül" mondtál a valósnál egy kb 15-20szor nagyobb számot... Szerintem ha 10 óra játék van benne elejétõl végig, meghalással, szopórollerrel együtt, akkor túloztam.
Warez MULTIRÓL beszéltem én is. Hamachival megy a tört.
Köszi Zero de azért nem kell ennyit irnod csak, hogy kötekedjél.
Úgyhogy ennek szellemében nem is reagálnék rá. Ha te neked van rá idõt, hogy túlzás nélkül 150 órát farmolgass, hogy meglegyen egy képzeletbeli világban egy itemed ahoz csak gratulálni tudok. Nekem erre nincs idõm.
Pláne, hogy ell akarom dönteni, hogy megveszem e vagy sem.
Varez témában a multizás érdekelne.
De köszi Tutyimutyi sokat segítettél.
10fát kiégetsz lesz belõle szén vagy bányászol szenet,1 szén=2 üzemanyag
elég sokáig ezt fogod használni.
Az hogy hova portolsz azt a játék csinálja meg leportol oszt kész tudtommal nem lehet megváltoztatni hogy hova rakjon illetve ha beépíted azt a részt akkor bele teleportál.
Nyugodtan élhetsz egy házban másokkal de nincsen konkrétan oan hogy beköltözés.
NPC-k igen vannak a játékban illetve a hajódra is kerül egy bár nemtom mi kell ahhoz hogy odarakja a játék.
A fajok közti külömbség pedig asszem ugy van hogyha használod a fajoknak a saját páncélját akkor olyanok vannak hogy a halak tudnak a vízben lélegezni a majmok nagyobbat ugranak a növényeknek gyorsabban termelõdik vissza az energiájuk...
Egyrészt nem értem, miért jobb egy trainerrel elkezdett játékot újrakezdeni normálisan, mint egy normálisat. Én is rendszerint újrakezdem a játékokat(már ahol ennek van értelme egyáltalán, pl RPG-k), amikor már kitanultam a rendszert. Eddig rendben. Azt nem értem, hogy ezt trainerrel miért jó csinálni? Mert azzal pont nem tanulod meg a játékot, csak hozzászoktatod magad a tápossághoz, aztán ha el akarod kezdeni újra normálisan, akkor csak szopni fogsz, meg szenvedsz, de közben a tartalmat meg már láttad.
"és ne keljen zsákutszákba toporogni."
(Eh, baszki ez a helyesírás...)
Ezt nem is értem, kb 15 éve nem csinálnak olyan játékot, ahol el lehetne akadni. Olyan szinten szájbarágósak és agyhalottak a mai játékok, hogy tudsz elakadni bármiben is?
"Melleseg fölösleges komolyan venni amég nincs kiforrva."
Nem lesz több wipe elvileg. Amit mostantól gyûjtesz, építesz, az megmarad a továbbiakban. Másik fele, hogy ha azt a részt akarod skippelni, ami már készen van, akkor tényleg mit akarsz a játékon nézni?
"Amúgy suli meg meló mellett nincs idõm se rá."
Akkor minek erõlteted..?
"Ja és a játék lényege szerintem nem a gyüjtögetés hanem az építés."
Ez egyrészt nézõpont kérdése, én speciel pont leszarom az építkezést, az a része a játéknak egy nagyon macerás Paint. Házikórajzolás meg utoljára az oviban okozott örömet.
Másrészt te nem játszottál még vele, honnan veszed, hogy az a lényege? 😛
"Üzemanyagot mibõl lehet csinálni?"
Bányászod. Tier 1-10 szén, Tier5+ uránium, Tier7+ plutonium, Tier10 solarium.
Vagy smelterbe bedobálsz unrefined woodot, 10 fából lesz egy szén.
"Mitöl függ, hogy hova portolok le?"
Nyilván arra a bolygóra, ami körül az ûrhajód kering. A bolygón mindig ugyanoda tesz le.
Bármelyik bolygót kijelölheted home planetnek, és akkor oda bárhonnan oda tudsz teleportálni.
"Gondolom ha építek vázat vagy valami."
Ezt nem értem. _H_ázat? Attól nem történik semmi, bárhová építhetsz házat, és az ott marad. Kivéve, ha letörlöd a játékban a világ adatait szingliben, vagy ha multiban más szerverre mész.
"Nem tudok beköltözni mások házába?"
Mit értesz beköltözésen?
Egyébként nincsen tulajdonosa a lerakott elemeknek, egy ház az egy ház anyagokból, ház alakúra festegetett "barlang". Technikailag nincs a játékban olyan, hogy "ház".
Más játékos házába beköltözhetsz, le is bonthatod. A probléma annyi, hogy egy privát szerveren van átlag 2-3 játékos, bolygó meg milliárdnyi, szerintem hamarabb megöregszel és meghalsz IRL, minthogy véletlenszerûen megtaláld egy másik, szerveren játszó játékos házát. Kivéve persze, ha meghívnak, megadják a koordinátákat, vagy behívnak csapatba.
Egyébként meg minden indításkor a hajódon kezdesz, tehát a gyakorlatban ott laksz. Ezért nem értem, hogy mire jó egyáltalán letelepedni..?
"NPC-k vannak a játékban?"
Vannak. Vannak semlegesek, akikkel kb egy sor semmit nem érõ textet tudsz "beszélgetni", vannak árusok, meg ellenségek.
Néha egész nagy városokat is lehet találni, meg nagy földalatti bázisokat. Vannak helyek, ahová ha bemész, azonnal ellenségessé válnak, meg olyan is, hogy csak akkor basztatnak, ha fegyver van a kezedben.
Be is lehet õket fogni csapdával.
"A Fajok között van külömbség?"
Még nincs, majd lesz.
"Varez témában tud valaki segíteni?"
Nem tudom, van-e védelme, én is valami torrentrõl szedett verzióval próbáltam ki, crack sem kellett. Állítólag elég lekapcsolni mellõle a steamet, és máris megszûnt az eredetiségellenõrzés. De ezt nem próbáltam.
Melleseg fölösleges komolyan venni amég nincs kiforrva.
Amúgy suli meg meló mellett nincs idõm se rá.
Ja és a játék lényege szerintem nem a gyüjtögetés hanem az építés.
Tehát akkor senki sem tud semmit Trainert vagy map editort?
Valamint lenne pár kérdésem:
Üzemanyagot mibõl lehet csinálni?
Mitöl függ, hogy hova portolok le?
Gondolom ha építek vázat vagy valami. (De addig nem akarok idõt szánni rá amíg nem kapok megerõsítést, vagy egy olyan bolygót ami tetszik.)
Nem tudok beköltözni mások házába?
NPC-k vannak a játékban?
A Fajok között van külömbség?
(Nem vásárlok játékot vakon)
Én mondjuk most skippeltem a tier5-10 közti szakaszt, az tényleg kizárólag farmolás, és egyetlen eredménye a végén a maxos páncél.
Most kellene keresni egy szervert, aztán széttrollkodni. Nem genyóságból, csak hogy valami történjen... 😛