5360
10823671771495363213.png

| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org

• OOM Hiba

• Helyes Library sorrend!

• Ideális ORBX sorrend!

• Miket kell még telepíteni esetleg?!

• Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!

• Ez is fontos!

• Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!

Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
    Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!

• Szimulátor hardver-szoftver biblia

• LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása

• Papirzacsi
    Én személy szerint jól elvagyok a PFPX-szel. Régebben a skyvectort használtam, még régebben meg a routefinder+fsnavigatort (fs2004-ben). De ez utóbbi és a legtöbb online tervezőnél nincs beleszólása az embernek, hogy mit tervez, és van hogy nem talál útvonalat, vagy éppen a földet másik irányba megkerülve.
    Ugyan nem ingyenes, de tökéletesen megfelelő annak, aki hajlandó szöszölni az útvonal megtervezésével. :-)
  • Hypo #1430
    Nagy géphez és VA flightokhoz ez elég jó én használgatom https://www.simbrief.com/home/
    Utoljára szerkesztette: Hypo, 2016.11.18. 13:37:29
  • alert
    Ehhez egy külön időjárást generáló programot kell használnod.
  • Nyiri
    Mondj pár tippet :)
  • Clidey
    Hát kinek mi. Nekem így előre a Peti verziója jobban tetszik.
  • Clidey
    Igen, látom. De rengeteg oka lehet.
  • Clidey
    Szerintem jó kis cucc. Lassan fejlődnek karenádóék, már nem is olyan fosch, 'just eyecandy' cuccokat adnak ki. Csak a fejlődés lassú.
  • Nyiri
    Én ezt jobban szeretem: https://flightplandatabase.com/
  • Clidey
    Köszi a tippet Peti!
    Eddig a sima routefindert használtam, de ez sokkal komfortosabbnak néz ki! Add to favorites...
  • Nyiri
    Clidey: LFMN-LHBP A 14. képen amikor Ferihegy mellett repülök el és a bar szárny és hajtómű látszódik, akkor láthatod hogy ferihegyen pár épület fekete.
  • Hont
    Ezt próbálta már valaki?
  • Nyiri
    P3D-ben nincs ilyen.
  • szili01
    okés köszi!
    annyiban esetleg tudnál még segíteni, hogy amikor belépek a p3d-ben az időjárásnál, hol lehet állítani, mint a fsxben és az fs2004-ben is, hogy reális időjárás legyen és 15 percenként frissítsen?
  • alert
    Volt erre egy ingyenes program Avsimen, de sajna nem emlékszem a nevére. Viszont ha a Route Finder helyett az Online Flight Plannert használod, akkor ez generál neked PLN fájlt is és ingyenes.
  • szili01
    Sziasztok!
    Nem tudja esetleg valaki, hogy a route finder által generált útvonalat, hogyan lehetne pln fájlként lementeni a p3d v3.4-es verzióhoz?
  • eyecandy
    Nálam az UT2 traffic betöltésnél csinálja, de nem mindig.
  • alert
    Félmegoldás, de amit én használok: egy SSD-n van a Win és egy külön HDD-n a P3D mappa. Egy teljes win és P3D újratelepítés után felkonfigolva, amikor minden tökéletes, lementettem Acronis True Image 2017-el a teljes SSD lemezképet. Ezt megteheted amúgy felhőbe illetve a mellette lévő HDD-re is. Ha elkezd szarakodni a P3D és nincs megoldás, akkor egy bootolható pendrive-al kb fél óra alatt visszállítható az eredeti lemezkép, mintha most telepítettél és konfigoltál volna mindent és tiszta lappal indulsz :)
  • alert
    Véletlenszerű FPS esést sem tapasztalt idáig, ami ugye megmagyarázhatatlan és köztudott, hogy néhány hét után minden ok nélkül lassul a szoftver :) Még tesztelődik pár hétig és ha továbbra is stabil, akkor szerintem a v3.4 és a win 10 64 bit lesz a nyerő.
  • Nyiri
    Nekem sem fagyott több mint egy hónapig friss telepítés után. :) Most kezdte el.
  • alert
    Rengeteg mindentől függ szerintem. Milyen Windows? 64 bites? Mennyi memóriád van? Sajnos a nézet váltásoknál dobja a szoftver a legtöbb CTD-t, ahogy az FSX is. Egy barátomnak összeállítottam egy konfigot a friss telepítéssel 3.4-es P3D-vel Windows 10 Pro 64 bit, kb 40 scenery van alatta köztük egy csomó Orbx és PMDG 737 illetve az Aerosoft Airbus. Sok időbe telt felkonfigolni mindent, de néhány hét eltelt és még egyetlen egyszer sem fagyott ki. Talán az új verzió stabilabb Win 10 alatt, de szerintem a P3D CFG is sokat számít,hogy ne töltsön felesleges autogent meg terraint. Ha nVidia kártyád van, akkor javít az Inspector helyes beállítása és a felesleges supersampling AA és egyebek kikapcsolása.
  • Nyiri
    Nálatok szokott olyan lenni P3D-vel, hogy tök jó fps. 40 körül. Majd egyszer csak 1-2 másodpercre freeze. Imádkozol hogy minden okés legyen. Újra megy tovább. 10 perc múlva újra eljátsza. Nem találtam róla infót. Valami nem kerek.

Még valami. Ma egy 2 órás repülés dobtam ki CTD-vel mert véletlen átkapcsoltam OCULUS Cockpit-ra. Nem lehet ez kikapcsolni? Egyébként is miért kell kifagynia ezért? :D
  • Clidey
    Jól hangzanak ezek a dolgok... Az FSX már nem érint engem, nem használom már jó ideje. Kár hogy nem szóltál erről az akcióról, mert a 49 ajró mégse 85... Na sebaj, next time.
    Na akkor várunk a karácsonyi akciózásra, hátha lesz!
    Minden esetre azért felírtam magam a SimMarkec hírlevelére is, nehogy ezen múljon má'!
  • alert
    Ebben rengeteg paramétert lehet változtatni. Pl megadhatod, hogy approach vagy felszállás közben vagy top of descent után már ne nyúljon meghatározó felhőzethez, esetleg ne változtasson a betöltött wx modellen csak apróbb dolgokon, amik nem okoznak nagy változást a látványban. De kompletten le is lehet tiltani az időjárás frissítést az induló és cél reptér körzetében és akkor csak út közben alkalmaz áttűnő változásokat. Még én sem jöttem rá minden trükkjére, de eléggé tuningolható a cucc. Amúgy nem feltétlen kell hozzá a Cloud Art, együtt működik bármilyen felhő addonnal pl REX, csak ebben az esetben nem tudja a dinamikus témákat és textúra cserélgetést valós időben.
  • alert
    Ehhh hát ez most mégsem akciós, én múlt héten egy linken keresztül vettem valamelyik FS oldalról, ami a Simmarketre irányított és a kettő együtt volt 49 eur. Akkor vagy promo kódos link volt, vagy megváltozott az akció :/ Igazából az a probléma vele, hogy aki FSX-et is használ, annak ahhoz külön kell megvennie. Az FSX-es változat persze a limitációi miatt nem tud egy csomó funkciót, amit a P3D igen. Az AS kijavítja a P3D-ben a magsabb szélességi körökön jelentkező "felhő torzulást" és a 2D felhő bugokat is. Érdemes megnézni a funkcióit egy csomó videó van a neten. Szerintem tényleg összehoztak végre P3D-hez is egy használható wx addont.
  • Clidey
    Szép nagy felbont ás.
  • Clidey
    Nocsak, ilyeneket tud ez az AS16, Pítör?
    Akkor lehet kezdek rá gyűjteni karajcsontra, meg addig hátha lesz valami újabb ünnepi akció, mert ahogy nézem, most már nem adják olcsóért, ez a 56 ájró meg picit húzós, még ha Kubában élek is. Pláne ha még a Cloud Art-ot is hozzárakom, az már egy laza 85 ájró...
    Jó volna már valami elfogadható megoldást találni a vedör-generációra, mert jó ez az Opus is, de azért vannak hiányosságai rendesen...legfőképp ez a egyik pillanatról a másikra változó felhőzet az ami bosszant...
  • Papirzacsi
    Azért az a ~100€-s ár sokakat visszatart a vásárlástól. :-(
  • alert
    Kipróbáltam azt is, az Opust is a régi REX-et is, de állítom neked, hogy a legújabb AS a tuti, ha már vásárolni akarsz és jót. Az Active Sky 2016 szerintem brutál jó időjárás engine-el lett megáldva (végre), és érdemes megvenni hozzá az Active Sky Cloud Artot is, mert azzal teljes a kép. Az AS2016 csak egy időjárás generátor lett és az ASCA tartalmazza a felhőket. Szépek és írtó jól optimalizáltak sokkal jobbak, mint az előző Active Sky Next-ben. A teljesítmény is jónéhány FPS-el több, mint pl a REX-el. Kompatibilis a legújabb P3D-vel és folyamatosak a frissítések hozzá. Én szerintem ez a legjobb időjárás kombó, amit eddig láttam P3D-hez. Hab a tortán, hogy csilli-villi apróságokat is tud, amit máshol viszont nem láttam. Előszőr is képes real-time írni a P3D-ben az időjárást úgy, hogy nem igazán veszed észre az áttűnéseket. Az ASCA textúra csomagjai között pedig nem vagy limitálva, hogy kiválasztasz egy fajta felhő, égbolt, stb témát és azzal járatod a szimet, hanem dinamikusan! cserélgeti a textúra csomagokat miközben fut a P3D, és persze az adott témához legjobban optimalizált felhő modelleket tölti be stb... Minden áttűnéssel van megoldva, nincsenek hirtelen váltások. Felhőben pl adaptívan állítja a látótálvolságot és nem hirtelen megszűnik a köd vagy a felhő. Vastag felhőben van cloud-motion effekt, mintha igazi felhőben repülnél. A volumetrikus ködöt is feltupírozza. Meg persze van még néhány jó fícsör, amit én más programtól nem láttam. Simmarketen most akciós volt, talán még az.
    Utoljára szerkesztette: alert, 2016.11.14. 19:05:27
  • Nyiri
    Na akkor pár kép tőlem is. LSZH-LHBP
  • Clidey
    P3D v3.4.9.18400 + PMDG NGX + OpusFSI + REX4+SC + PTA v2.0
  • Fantasy18
    szép képek szabadna kérnem egy addon listát hogy mit használsz? :)
  • Clidey
    NaPictures

ULLI-UUEE

Utoljára szerkesztette: Clidey, 2016.11.13. 20:45:09
  • Clidey
    Errefelé próbálkozz
  • Fantasy18
    sziasztok nemtudjátok honnan lehet letölteni az ORBX global base és vectort esetleg más addonokat. kiszeretném próbálni mielőtt megveszem azért nem kis pénzek ezek. azért szeretném kipróbálni előtte
  • Nyiri
    Én igen. Szerintem elég profi. Semmi sallang. Hozza amit kell.
  • Robertoo21
    Sziasztok!

használtok FSRealWX-t? Még csak próbálgatom a dolgokat, nem szeretnék egyből fizetős szoftverbe vágni
  • Clidey
    Rúgtál te már az éjszaka közepén hótálmosan mezítláb asztal lábába? Na ugye...
  • Nyiri
    Nincs annál jobb mikor 2 órás repülés online, full irányítással ILS-re fordulás közben fagy ki ez a szar!
  • Hont
    Na erről sem hallottam még...Ki fogom próbálni! Köszi a tippet!
  • Nyiri
    Én rég nem használok Saitek Drivert. Egy szar. Spad.Next-t hasnzálok. Fizetős, de megéri