Prepar3D - XPlane
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Így pár napos, és pár órás mélyrehatóbb használat után pár dolog azért feltűnt.
- A visszajátszás bugzik elég erőteljesen, ugyanis közben eltűnik majdnem a komplett Ferihegy, szinte csak a ground texture marad, meg pár objektum. Még pályafények sincsenek sajnos. :(
- Az objekt vetett árnyékok baromi jól néznek ki mikor elrepülsz egy erdős-fás-bokros terület felett, de nagyon bénán hat, mikor gurulsz a betonon és egy 6 km-re levő fa tűéles árnyéka rávetül a gép törzsére...
- Látszik hogy itt azért sokkal mélyebbrehatóan belepiszkáltak a grafikai motorba; az FSX-eknél jellemző fekete kockázást a ground texture-nél itt egyetlen egyszer sem tapasztaltam alap cfg esetén sem. :)
- Valahogy jobban bírja a grafikai motor a sceneryket is. Először csak Ferihegy volt alárakva, majd tegnap próbából bekapcsoltam mögé az Aerosoft LHBP City-t is, és felkészültem az érezhető fps esésre. Ezzel szemben gyakorlatilag az fps nem változott, pedig a várost tökéletesen betöltötte a P3D a maga sűrű házaivel és egyéb custom objektumaival.
- A felhőkön és az égen továbbra is kellene valamit csiszolni - lehet mégiscsak alárakok valami REX-et - mert habár a lenti képeken viszonylag jól néz ki, de a szürkület és az éjjel közötti átmenetkor az a mély lila égbolt valami okádék. :(

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Itt még nem igazán volt belőve. Sajnos erre is igaz az ami az FSX-re, hogy itt is kell cseszegetni, hogy ne legyen darabos...
Utoljára szerkesztette: Hont, 2015.09.25. 21:18:44
Cél
Talán lesz most októberben valami esti Beechjet vizsga, majd ott meglesem...
#441 Nagyon jó képek!
A fények azért szerintem valóban nagyon közel vannak a realitáshoz!
Felhők tényleg lehetnének jobbak.Még én se próbáltam semmilyen időjárás progit!

De végól én is az FSX-re telepített sceneryt másoltam át a prepar3D-re, mert FSX nélkül nem hajlandó települni. Ezzel a projektet lezártnak tekintem. :-D
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Szólj, ha tudunk valamiben segíteni!<#nevetes1>#nevetes1>
Sory!
Én azt csináltam, hogy vásároltam egy FSX-SE és azt használom "konvertálásra"! Oda feltett sceneryket bemásolom a P3D-be!
A kiegészítők 70% működik így! (Pl Innsbruck nem! ) :(
Remélem elég gyors volt...<#papakacsint>#papakacsint>
Utoljára szerkesztette: Hont, 2015.09.25. 11:33:41
Nem akartam ezzel a Sanyiékat csesztetni, hisz elvégre belerakták a ridmijébe hogy a P3D csak részlegesen támogatott. Ezek szerint akkor ez ezt jelenti. :)
Ja ja, mint azt a másik topikban gondolom olvastad, mostanában erős stabilitási gondjaim akadtak az FSX minden verziójával, ezért gondoltam teszek egy újabb próbát a P3D-vel - és meg kell mondjam (el ne kiabáljam ... kopp-kopp-kopp) eddig atomstabilan üzemel a cucc, pedig nyúzom rendesen. Apránként rakosgatom alá a különböző stuffokat és figyelem a stabilitását, eddig még csillagos ötös. Ha ez hosszútávon is így marad, túrom is lefele az FSX-eket.
Az Avro-n ne gondolkozz, vedd meg nyugodtan! Azt imádom benne hogy kellemesen ötvözi a retro-t a modernebb technikával - már nem full fapad mint egy B732 de még nem is egy B736. Pláne a hozzá elérhető HD repaintokkal brutál jó a cucc, szóval én csak ajánlani tudom! Az v1.3-as verzió nálam folyton elszállt, de Pollux hálaégnek felhomályosított, hogy van már v1.4 is, így azóta hibátlanul teljesít a gép. Szóval minden tök tuti. :)
LHBP-t még nem próbáltam ilyen időjárási körülmények között, de majd este ha lesz időm rá megnézem - úgyis vissza akarok jönni valamikor a kis Avro-val Varsóból Ferihegyre. :)
pl LHDC-n a pályán keresztbe megy egy kerítés,, de hála az égnek úgy megy átt rajt, mint a migránsok!
LHPP nálam is hiányoznak a statikus gépek, csak az árnyékok vannak, mint Nálad!
Lassan azért látom Nálad is össze áll P3D-is...
Az Avro-n én is gondolkodok!<#nyes>#nyes>
LHBP milyen távolságból látod szürkületben a bevezető fénysort? Én pl ha a 31L re megyek, akkor 31R pályaküszöb vonalából jelenik csak meg...
Valaki tud rá megoldást, miért néz nálam így ki LHPP? A libraryban rendben levőnek látszik minden, mégis hiányoznak a statik objektekből egy csomó meg van pár kósza járdaszél is... :(

QW Avro RJ85 - LHBP-EPWA

HDR.hlsl ben próbáltam sötétíteni, sikerült is csak nappal is elég sötét lett minden, így visszaállítottam.
Intel Core i7-10700 / 32GB DDR4 2933MHz / MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC // VATSIM ATC& X-Plane Pilot
Nekem régebben volt egy ilyen ini fájlom, de annyira nem jött be.
Intel Core i7-10700 / 32GB DDR4 2933MHz / MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC // VATSIM ATC& X-Plane Pilot
Online repülések, infók, leírások, minden, ami a DCS Wolrd_el kapcsolatos!
Digital Combat Simulator World MAGYAR Felhasználók Csoportja a Google+ ON is! DCS World MAGYAROK YouTube Csatornája!
Üdv, HUNter
Nekem van egy olyan problémám P3D v2.5-el,hogy tök jó az fps (40) és van,hogy kameraváltásnál leugrik 2-3 fps-re és úgy marad 20-30 secig,majd visszaugrik ismét 40-re magától de ha nem,akkor csak rámegyek az Options/Settings/Display-re,nyomok egy OK-t és visszaugrik ismét magasra. Ez mitől lehet? Másnak nincs ilyen problémája?
Ma jött még egy R9 290, kíváncsi vagyok mennyit dob rajt. (dob-e egyáltalán valamit...)
Használ valaki közülünk CrossFire-t?
Mivel FSX-ben nálam sosem működött ez az NGX (azonnali CTD mindig), gondoltam kipróbálom a P3D verzióját - és láss csodát, működik! :)
Egy rövid tesztkörre volt csak még időm default sceneryn, így nem sok tapasztalat van még vele. Az FPS egészen jó, de ez a torz kabin egyszerűen hányingerkeltő, hiába szépek rajta a textúrák. Az is kétkedésre ad okot hogy kb 2/3-os terheléssel ~130 kts-es approach speed-el úgy ellebegett hogy majdnem a pálya 1/3-ánál értem földet...érdekes.
Majd még tesztelem ha lesz rá időm...
Amúgy már gondolkodtam azon is,hogy kipróbálom én is a 2.4-et,hátha az stabilabban működik mint a 2.5. Több helyen olvastam,hogy nem szeretik.
Ami a 2.5-t illeti!
Még nincs fent! Ill feltettem, de nem tudtam Orbx dolgokat telepíteni, ezért vissza raktam a 2.4-t!<#idiota>#idiota>
Én jó pár napot szántam rá, mire "ezt" elértem!
Ide a forumra kellene valahogy egy FAQ-ba össze szedni ezeket a dolgokat, hogy mások is könnyen rátaláljanak a megoldásra!
Illetve olvastam,hogy az SGSS-t nem érdemes bekapcsolni neki,mert kinyírja a framet amit észre is vettem,de ha nem kapcsolom be,akkor meg eléggé recések az élek és zajos a kép. Szóval napok óta próbálom belőni a P3D-t,de nem sikerül. Ja, a másik,hogy elég sokszor Out of Memory van, addon sceneryn pl alig tudok felszállni vagy leszállni,mert kiakad.
Esetleg te raktál valami extrát a cfg-be a default beállításokon kívűl?
Amúgy érdemes a 2.5-re átállni? Van benne annyi újdonság meg optimalizáció? Olvasgattam a release notest de nekem nem tűnik akkora lépésnek, ezért kérdem... :)
Valami banális beállítási hibám lesz, de egyenlőre nem jövök rá!
Az extra beállítások nálam is oda vernek, bár most már elég magasra tettem a mércét!
Lassan azért össze áll...Remélem!
Sokan istenítik a P3D-t,de nem értem,hogy miért. Másnak nem zabálják az extra beállítások a frame-et,csak nekem? Másnál nem akadozik a kép csak nálam? :-)
A configom: I7-2600K 4,2 GHz-re húzva, GTX 560 Ti 1GB, SSD 60 GB a rendszernek, SSD 480 GB P3D-nek és 16 GB RAM.