Prepar3D - XPlane

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Clidey
Igen. Ezek a képek az alap P3D kinézetét mutatják.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Clidey
Nekem nincs bajom ezekkel a fényekkel.

Így pár napos, és pár órás mélyrehatóbb használat után pár dolog azért feltűnt.

- A visszajátszás bugzik elég erőteljesen, ugyanis közben eltűnik majdnem a komplett Ferihegy, szinte csak a ground texture marad, meg pár objektum. Még pályafények sincsenek sajnos. :(

- Az objekt vetett árnyékok baromi jól néznek ki mikor elrepülsz egy erdős-fás-bokros terület felett, de nagyon bénán hat, mikor gurulsz a betonon és egy 6 km-re levő fa tűéles árnyéka rávetül a gép törzsére...

- Látszik hogy itt azért sokkal mélyebbrehatóan belepiszkáltak a grafikai motorba; az FSX-eknél jellemző fekete kockázást a ground texture-nél itt egyetlen egyszer sem tapasztaltam alap cfg esetén sem. :)

- Valahogy jobban bírja a grafikai motor a sceneryket is. Először csak Ferihegy volt alárakva, majd tegnap próbából bekapcsoltam mögé az Aerosoft LHBP City-t is, és felkészültem az érezhető fps esésre. Ezzel szemben gyakorlatilag az fps nem változott, pedig a várost tökéletesen betöltötte a P3D a maga sűrű házaivel és egyéb custom objektumaival.

- A felhőkön és az égen továbbra is kellene valamit csiszolni - lehet mégiscsak alárakok valami REX-et - mert habár a lenti képeken viszonylag jól néz ki, de a szürkület és az éjjel közötti átmenetkor az a mély lila égbolt valami okádék. :(

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Hont
Köszi...<#integet2><#worship>
Itt még nem igazán volt belőve. Sajnos erre is igaz az ami az FSX-re, hogy itt is kell cseszegetni, hogy ne legyen darabos...
JoopZzz
Figyelgettem már ezt a videód kb:20× <#hehe> Alighanem megint megnéztem!<#eljen><#vigyor2><#taps>
Hont
Itt azért rendben vannak a felhők!
REX4
//www.youtube.com/embed/fI9lN9pCJr4
Hont
<#finom><#vigyor><#nyes>
//www.youtube.com/embed/nyu2vzown8A
Utoljára szerkesztette: Hont, 2015.09.25. 21:18:44
JoopZzz
Amúgy véleményed szerint,vajon ki lehet hozni P3d-ből ezt a fényhatást?Nekem ez lenne az amire azt mondanám,hogy nem kell jobb.:D
Cél
JoopZzz
Tuning nélkül már ilyen?:O Én is nagyon agyalok rajta,hogy mit lehet kihozni belőle,hátha..Árnyékos részek is milyen jók,meg,hogy kidobja az AO hatást.:O
Hont
Köszönöm szépen, kb nálam is így néz ki LHBP bevezető fénysor! Nekem eddig soha nem volt szerencsém szürkületben, ill este LHBP megközelítéshez, csak videokból ismerem, de szerintem sokkal fényesebbnek kellene lenni...
Talán lesz most októberben valami esti Beechjet vizsga, majd ott meglesem...
#441 Nagyon jó képek!
A fények azért szerintem valóban nagyon közel vannak a realitáshoz!
Felhők tényleg lehetnének jobbak.Még én se próbáltam semmilyen időjárás progit!
Clidey
Szép ez a Prepar3D, bár egy felhő- és ég textúrapakk nem ártana azért hozzá...csak kicsit sokallom azt a 7,5 gigás cuccot a REX-éktől... <#miaz>

Clidey
Időközben megnéztem a pályafényeket. Sajna nem pont szürkületben sikerült megérkeznem... De ha fontos az időpont, akkor lerepülöm mégegyszer az útvonalat, rajtam ne múljék... <#bee1>

Hont
Pedig már kezdtem örülni, hogy bele fogsz valamibe P3D-hez...
Papirzacsi
Semmi extrára, csak megkaptam, hogy oldjam meg, hogy a prepar3D-ben, amiben a szimulált UAV mozgását szoktuk megjeleníteni, ne az ocsmány default scenery felett repüljön a gép.
De végól én is az FSX-re telepített sceneryt másoltam át a prepar3D-re, mert FSX nélkül nem hajlandó települni. Ezzel a projektet lezártnak tekintem. :-D

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Hont
Mire készülsz...????<#beka2>
Szólj, ha tudunk valamiben segíteni!<#nevetes1>
Hont
Jaj!!!! De figyelmetlen vagyok...<#falbav>
Sory!
Én azt csináltam, hogy vásároltam egy FSX-SE és azt használom "konvertálásra"! Oda feltett sceneryket bemásolom a P3D-be!
A kiegészítők 70% működik így! (Pl Innsbruck nem! ) :(
Papirzacsi
Mert a budapest fotoreal alapja kell nekünk a programban, nem pedig LHBP :-)

Clidey
Na de Zacsi az Aerosoft-os verziót kérdezi...csak azt nem tudom minek az neki... <#merges2><#wilting>

Hont
Build5 verzió az már P3D hez is jó!
Remélem elég gyors volt...<#papakacsint>
Utoljára szerkesztette: Hont, 2015.09.25. 11:33:41
Papirzacsi
Urak! Egy gyors kérdés, remélem gyors lesz a válasz is. :-D Az Aerosoft féle budapestből van prepar3D telepítő külön, vagy az FSX-est kell ráerőszakolni? THX.

JoopZzz
<#eljen><#taps>
Clidey
Na akkor megnyugodtam... :)
Nem akartam ezzel a Sanyiékat csesztetni, hisz elvégre belerakták a ridmijébe hogy a P3D csak részlegesen támogatott. Ezek szerint akkor ez ezt jelenti. :)

Ja ja, mint azt a másik topikban gondolom olvastad, mostanában erős stabilitási gondjaim akadtak az FSX minden verziójával, ezért gondoltam teszek egy újabb próbát a P3D-vel - és meg kell mondjam (el ne kiabáljam ... kopp-kopp-kopp) eddig atomstabilan üzemel a cucc, pedig nyúzom rendesen. Apránként rakosgatom alá a különböző stuffokat és figyelem a stabilitását, eddig még csillagos ötös. Ha ez hosszútávon is így marad, túrom is lefele az FSX-eket.

Az Avro-n ne gondolkozz, vedd meg nyugodtan! Azt imádom benne hogy kellemesen ötvözi a retro-t a modernebb technikával - már nem full fapad mint egy B732 de még nem is egy B736. Pláne a hozzá elérhető HD repaintokkal brutál jó a cucc, szóval én csak ajánlani tudom! Az v1.3-as verzió nálam folyton elszállt, de Pollux hálaégnek felhomályosított, hogy van már v1.4 is, így azóta hibátlanul teljesít a gép. Szóval minden tök tuti. :)

LHBP-t még nem próbáltam ilyen időjárási körülmények között, de majd este ha lesz időm rá megnézem - úgyis vissza akarok jönni valamikor a kis Avro-val Varsóból Ferihegyre. :)

Hont
<#taps><#eljen><#integet2>
Hont
Ez nálam is így néz ki...:(
pl LHDC-n a pályán keresztbe megy egy kerítés,, de hála az égnek úgy megy átt rajt, mint a migránsok!
LHPP nálam is hiányoznak a statikus gépek, csak az árnyékok vannak, mint Nálad!
Lassan azért látom Nálad is össze áll P3D-is...
Az Avro-n én is gondolkodok!<#nyes>
LHBP milyen távolságból látod szürkületben a bevezető fénysort? Én pl ha a 31L re megyek, akkor 31R pályaküszöb vonalából jelenik csak meg...
Clidey
Apropó, ha már képek...
Valaki tud rá megoldást, miért néz nálam így ki LHPP? A libraryban rendben levőnek látszik minden, mégis hiányoznak a statik objektekből egy csomó meg van pár kósza járdaszél is... :(

Clidey
Ez a gép is minden fillérjét megérte!
QW Avro RJ85 - LHBP-EPWA

Clidey

Framsen
Ezek REX4 felhők, generátornak meg FSrealWX Pro -t használok. FSX ben már használtam ENB -et annyira nekem se jött be, viszont itt nem csinál semmit ha berakom neki.

HDR.hlsl ben próbáltam sötétíteni, sikerült is csak nappal is elég sötét lett minden, így visszaállítottam.

Intel Core i7-10700 / 32GB DDR4 2933MHz / MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC // VATSIM ATC& X-Plane Pilot

Clidey
Keress egy olyan ENB-t, ami megsötétíti a felhőket éjjel. Igaz, akkor a nappalod is lehet változni fog picit...
Nekem régebben volt egy ilyen ini fájlom, de annyira nem jött be.

Hont
Milyen időjárást használsz?
Framsen
Helló, valamit lehet kezdeni ezekkel a felhőkkel, hogy ne legyenek ennyire világosak az éjszaka közepén ?

Intel Core i7-10700 / 32GB DDR4 2933MHz / MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC // VATSIM ATC& X-Plane Pilot

Framsen
Sziasztok, hogyan kell működésre bírni GSX et P3D ben ? Feltettem és hiába nyomom a Ctrl+F12 -t semmi sem történik.

Üdv Urak! Akik szeretik a repülést és kedvük van csatlakozni, mindenkit várunk a DCS World MAGYAR Felhasználók csoportjába a FaceBook_ON
Online repülések, infók, leírások, minden, ami a DCS Wolrd_el kapcsolatos!
Digital Combat Simulator World MAGYAR Felhasználók Csoportja a Google+ ON is! DCS World MAGYAROK YouTube Csatornája!
Üdv, HUNter

Hont
Én még nem találkoztam vele...<#wow2>
Sziasztok!

Nekem van egy olyan problémám P3D v2.5-el,hogy tök jó az fps (40) és van,hogy kameraváltásnál leugrik 2-3 fps-re és úgy marad 20-30 secig,majd visszaugrik ismét 40-re magától de ha nem,akkor csak rámegyek az Options/Settings/Display-re,nyomok egy OK-t és visszaugrik ismét magasra. Ez mitől lehet? Másnak nincs ilyen problémája?
Hont
Igaza volt Almostatys Barátunknak! <#worship>Az utolsó FTX ORBXLIBS_P3Dv2.5 -l simán mennek az Orbx cuccok v2.5-n!
Hypo
neked semmi se jo:))) mondjuk nekem fsx ben a felszallas 2/3 on jobb volt ezzel mint ifly-al

Clidey
Köszi a linkt, tegnap este kipróbáltam, nem tapasztaltam változást az fps terén. Most is 25-40 között ingadozik. Pedig még találtam egy felhőkre vonatkozó optimalization sort is, azt is bekapcsoltam. Na sebaj... :)

Skinner_11
Akkor neked aktuális most ez a tweak, azt mondják sokaknál +10FPS-t adott PMDG gépeknél :)

LINK
Hont
Na akkor ma este én is kipróbálom...!
Ma jött még egy R9 290, kíváncsi vagyok mennyit dob rajt. (dob-e egyáltalán valamit...)
Használ valaki közülünk CrossFire-t?
Clidey

Mivel FSX-ben nálam sosem működött ez az NGX (azonnali CTD mindig), gondoltam kipróbálom a P3D verzióját - és láss csodát, működik! :)
Egy rövid tesztkörre volt csak még időm default sceneryn, így nem sok tapasztalat van még vele. Az FPS egészen jó, de ez a torz kabin egyszerűen hányingerkeltő, hiába szépek rajta a textúrák. Az is kétkedésre ad okot hogy kb 2/3-os terheléssel ~130 kts-es approach speed-el úgy ellebegett hogy majdnem a pálya 1/3-ánál értem földet...érdekes.
Majd még tesztelem ha lesz rá időm...

Hypo
<#awink>

A legújabb ORBXlibs-el már lehet telepíteni az ORBX cuccokat P3D 2.5-re. Nekem is fel vannak telepítve.
Amúgy már gondolkodtam azon is,hogy kipróbálom én is a 2.4-et,hátha az stabilabban működik mint a 2.5. Több helyen olvastam,hogy nem szeretik.
Clidey
Köszi a választ, hát akkor asszem én se erőltetem még...meg amúgyse nagyon használom még a 2.4-et se... :)

Hont
Igen, lassan jó lesz, de ez a vidi konvertálás, ez nem az én műfajom...
Ami a 2.5-t illeti!
Még nincs fent! Ill feltettem, de nem tudtam Orbx dolgokat telepíteni, ezért vissza raktam a 2.4-t!<#idiota>
Hont
Ha rám hallgatsz, akkor úgy kezded, hogy megnézed a géped kihasználtságát! CPU-Z és a Feladatkezelő/Erőforrás figyelővel megnézed, hogy repülés közben mit csinál a CPU/GPU páros! Aztán lehet bele mászni a CFG-be! Érdemes!
Én jó pár napot szántam rá, mire "ezt" elértem!
Ide a forumra kellene valahogy egy FAQ-ba össze szedni ezeket a dolgokat, hogy mások is könnyen rátaláljanak a megoldásra!
Szép! Bárcsak én járnék már itt,hogy nyugodtan repülhetek. Egyelőre még próbálom belőni a grafikát és az fps-t,de valahogy nem sikerül összhangba hozni a kettőt. Amúgy látom, neked viszonylag stabil az fps,nálam olyan gáz néha,hogy kameranézetnél egyik pillanatban 40 az fps,váltok kameranézetet,majd vissza az eredetire és akkor már csak 5 az fps. Meg van ahol felugrik 60-ra is az fps,majd lemegyek 5-re,utána meg vissza 50-60-ra. Van esetleg valami tipped,hogy mi lehet?
Illetve olvastam,hogy az SGSS-t nem érdemes bekapcsolni neki,mert kinyírja a framet amit észre is vettem,de ha nem kapcsolom be,akkor meg eléggé recések az élek és zajos a kép. Szóval napok óta próbálom belőni a P3D-t,de nem sikerül. Ja, a másik,hogy elég sokszor Out of Memory van, addon sceneryn pl alig tudok felszállni vagy leszállni,mert kiakad.
Esetleg te raktál valami extrát a cfg-be a default beállításokon kívűl?
Clidey
Nice vid! ;)

Amúgy érdemes a 2.5-re átállni? Van benne annyi újdonság meg optimalizáció? Olvasgattam a release notest de nekem nem tűnik akkora lépésnek, ezért kérdem... :)

Hont
Mai röppenés Kőröshegy környékén...
http://www.youtube.com/embed/TaeqBns9uiQ
Hont
De! Nálam sem tökéletes, de dolgozok rajta!
Valami banális beállítási hibám lesz, de egyenlőre nem jövök rá!
Az extra beállítások nálam is oda vernek, bár most már elég magasra tettem a mércét!
Lassan azért össze áll...Remélem!
Nálad amúgy nem akadozik P3D-n a kép repülés közben? Amikor lehúzom a shadow-t,MSAA-t és minden olyan beállítást ami zabálja a frame-et,akkor 30-35 az FPS,de akkor is vannak akadozások és nem értem,hogy miért. FSX meg a jelenlegi beállításokkal simán fut akadozás nélkül.
Sokan istenítik a P3D-t,de nem értem,hogy miért. Másnak nem zabálják az extra beállítások a frame-et,csak nekem? Másnál nem akadozik a kép csak nálam? :-)
A configom: I7-2600K 4,2 GHz-re húzva, GTX 560 Ti 1GB, SSD 60 GB a rendszernek, SSD 480 GB P3D-nek és 16 GB RAM.