5360
| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org
OOM Hiba
Helyes Library sorrend!
Ideális ORBX sorrend!
Miket kell még telepíteni esetleg?!
Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!
Ez is fontos!
Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!
Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!
Szimulátor hardver-szoftver biblia
LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása
-
Nyiri #1632 Boldog karácsonyt :D -
#1631 Meg van mit kérek még a Jézuskától!
LINK -
#1630 Pár hete olvastam valamelyik magyar hirdetési oldalon eladó Saitek Quadrant kiegészítő karokat, de nem mentettem el az oldalt...
Karácsonyra gondoltam meglepem magamat...:D
Esetleg ha valaki látna eladót, akkor szóljon!
Köszi! -
#1629 ja ez a gond VR-el is :) -
#1628 A 4K tényleg túl sok, ahhoz nagyon kemény konfig kell, de a full HD és a 4K között lévő 3440x1440 ultra wide szerintem még elfogadható. Nem a képminőség zavar alapvetően az full HD monitoron vagy tvn is nagyon szép, csak megfelelő látószög mellett annyira picik a displayeken vagy akár az analóg műszereken a feliratok, hogy nem tudom leolvasni, mert pixeles és ez idegesít, mert hiába az ezdok kamera, kézzel repülésnél nem szeretek állandóan zoomolni. 1440p-vel sokkal jobb. -
#1627 én nem rég próbáltam egy ultrawide bestiát elég komoly élmény gsync ráadásul nem is 4ks volt és igy is, viszont 4k ha csak p3d vagy fsx ezel szerintem felesleges, full hd ban örülsz a smooth flightnak nemhogy 4k ban ugyan azokkal a beállításokkal. Cockpit feeling eleve jol nez ki rajtuk. mondjuk én régota egy full hds led tv-t hasznalok monitornak meretbe ott van de még is az ultrawide megfogott. -
Szkokan #1626 Aha, akkor nem a mi készülékünkben van a hiba! Aktuális megy nekem is! Szerintetek írjunk a supportnak ? -
#1625 Azonnali CTD.
Az aktuális időjárást viszont már gond nélkül betölti.
-
Szkokan #1624 Egyébként ettol a mostani hideg párás időtől is fagy a P3D( jó értem én hogy hideg van hahah ) -
Szkokan #1623 Sziasztok. Egy kis tesztet szeretnék kérni akinek megvan az Active Sky 2016.
Be kellen tölteni a 2016.12.17 reggel 3:00 -ás időt az LHBP-n.
Nálam ez azonnali fagyást eredményez a P3D-ben. (ez mostanában sokszor előfordult ködös időben ugyanitt)
Előre is köszönöm a próbát és az ötleteket
-
Nyiri #1622 1060-s. Agyaltam amúgy ilyen ultra wide monitoron. Barátomnál van. Melóra rohadt jó, de játszottam előtte és mondjuk FPS vagy egyéb játék zavaró volt. Fura hogy autózni meg repülni meg pont hogy tökéletes. -
#1621 Jól néz ki! Milyen VGA-val hajtod? -
Nyiri #1620 Már az egyhez is hülye voltam pedig próbálkoztam :D -
Nyiri #1619 Nekem az asztal és lakás méret miatt 3 darab DELL 24" monitor van. Felbontás 5760x1080. Tökéletesen megfelel. Irodából "leselejtezve"volt 100 ezer a 3. Alig 2 évesek. Szerintem ár érték arányban verhetetlen. Ha mással játszom csak kikapcsolok 2-t vagy 1-t. Közben melóra is jó. Fontos volt hogy ugyanaz az évjárat és ugyanaz a panel legyen a színek miatt. Ez összejött. Nem utolsó sorban ha autós játékkal játszom kormánnyal nagyon jó élmény
Utoljára szerkesztette: Nyiri, 2016.12.16. 19:40:10 -
#1618 EZDOK v2 announced :) végre.. -
#1617 MIÉRT ILYEN QRVA KIB...OT TORZ EZ A PMDG B736?????
Nem hiszem, hogy erre nem lehetne valami updatet csinálni!
A szeme hétszencségit a legyártójának...
-
#1616 Köszi Peti!
Az a 160e tényleg nem rossz ár érte! (komolyan elgondolkodtam rajt)
A kis összefoglalód előtt még a következők voltak a tervek, de ez sokkal inkább kézzel fogható!
Eredetileg egy olyan projektort kerestem, ami 200-250cm ről képes egy 200X110cm képet vetíteni FULL.HD.-ban!
Fehér hajlított dekor lemezre és szoftveresen csillapítani a torzítást... De nagyon kevés projektor felel meg és használtba szinte képtelenség ilyet találni, újba meg 300k az 300k!
-
Solt #1615 Ha már 38": http://oaziscomputer.hu/termekek/monitorok/34/lg-38uc99-w-hivatalos-magyar-garancia
1440p-s van, de 144Hz-s nincs... igaz, hogy ezekhez már brutális VGA kell, de egy ilyen monitort nem 1-2 évre vesz az ember, szóval majd utoléri a VGA! :) Egyébként FSX, P3D alatt az ember soha nem fogja megtapasztalni a 144Hz-s képfrissítés előnyeit, de ez a másik olyan dolog ami a 60Hz után durva előrelépés! :)
Utoljára szerkesztette: Solt, 2016.12.16. 11:42:05 -
#1614 Az LG-nek és az Asusnak van 1440p-s, az LG-nek van 1600p is, de az 38" es draga :D -
Solt #1613 Ha 24"-n is pixelesnek látod az 1080p-t, akkor ez neked tényleg nem jó! :) Egyébként ez a 34" 21:9-s méretarány engem is meglepett, hogy milyen jó élmény játékok alatt. A következő beruházásom egy ilyen monitor lesz, de én is megvárom amíg lesz 1440p-s, vagy még nagyobb 4K-s. Most első az OR... :) -
#1612 Ezt kipróbáltam élőben egy áruházban. Sajna ugyanaz zavar, mint a jelenlegi 1080p 24" monitoromon: pixeles. Számomra megfelelő zoomnál bizonyos feliratok egyáltalán nem, vagy nehezen olvashatók. VFR-hez vagy akit ez nem zavar, tényleg jó árban van és Free Sync-es! Amikor én kipróbáltam ez még jóval drágább volt. így viszont tényleg jó választás lehet. -
Solt #1611 Amennyiben a felbontásból egy picit tudsz engedni, akkor az LG 34UC79G kiváló választás lehet. A 2560x1080-s felbontás "pixelessége" egy 27"-s 1080p-s monitorénak felel meg, 80-100 centiről nézve szerintem teljesen rendben van. Cserébe viszont IPS, FreeSync (50-144Hz, alatta LFC) és ami a lényeg, "csak" 160000.-Ft.
Teszt: https://prohardver.hu/teszt/lg_34uc79g_g_mint_gamer/belso_panel.html
Oázis: http://oaziscomputer.hu/termekek/monitorok/34/lg-34uc79g-hivatalos-magyar-garancia
Elnézést, de linkelni nem tudok, valószínűleg az SG fórum tuning bővítmény szórakozik. -
#1610 Kényes téma, én is sokszor átrágtam már :D Szubjektív, de elmondom mire jutottam. A több kivetítős rendszerek egyszerűen zavarnak. Mármint ahogy az élek találkoznak. HD projectorral oldható meg a legjobban, de ott is nagyon drága egy olyan lencse, ami minimálisra csökkenti az éleket. A tükrös collimated displayt megépíteni, ami az igazi full flight szimulátorokban is van pedig nem lehetetlen, de nagyon macera, ha pedig magad vásárolod a homorú tükröt, akkor hagyjuk... :) Monitoros megoldásból a NEC-nek van olyan megjelenítője, ami tényleg vékony kerettel rendelkezik. Attól most tekintsünk el, hogy milyen VGA setup kell ahhoz, hogy 3 monitort akadozás nélkül hajtson meg (addonokkal repülve természetesen).
Ezek után jutottam el az ultra széles ívelt monitorokhoz (34 col, 3440x1440, 21:9), amiből ez a legnagyobb felbontás, sajnos igazi 4K-t még nem tud, de így is elég jó ahhoz, hogy élvezetesen nagy belátási szöget biztosítson (egyébként bármilyen PC játékban sokkal jobb az élmény, mint egy 16:9-es monitorral) és egy olyan felbontást produkáljon, amivel a nagy látószög és a zoom ellenére is élesen látszanak az apróbb feliratok is a PFD-ND-n. Úgy gondolom, hogy ez a legjobb kompromisszum otthonra. Persze ha nem épít valaki cockpitot. Az LG-nek van egy új 38" változata 3840x1600-as felbontással ami mindent visz, persz ez most a legdrágább a piacon. Néhány kép ezekről:
Az áruk 250k ~ 500k között mozog itthon. Drága. Csakhogy ha figyelembe veszi az ember azt, hogy milyen árat fizetsz egy 3 monitoros rendszerért és nem csak a 3 monitorra és a csúcs VGA-k SLI kombójára gondolok ami szükséges, ami ezt meg is hajtja, hanem arra tömérdek micro stutteringre vagy apró akadozásra, csúszásra és vertical sync frame dropra, amit elszenvedsz mindezek ellenére egy ORBX scenery felett Active Sky-al PMDG-vel 3 monitorral vagy projectorral. Ezek az új monitorok (persze csak a drágábbak :/ ) amik 100+ Hz-en ketyegnek viszont tudnak egy G-sync vagy ahogy az LG hívja Free Sync nevű fícsört, ami képes szinte teljesen kiszedni még a P3D-ből is ezeket az apró akadozásokat, ha elég jó hardver van alatta, egy darab VGA-val. Ezt a saját szememmel láttam, teljesen folyamatos a kép. Nekem nincs ilyen monitorom, de kéne :D Biztos vagyok benne, hogy ár érték arányban egy asztali szimulátorhoz ez a legjobb megjelnítős megoldás. -
#1609 Akkor FSLabs Airbusra is jó sokat kell várnunk, állítólag a 64bit re gyúrnak -
#1608 Pedig nem csúnya...
Én megint a kivetítőkel szemezgetek, de nem nagyon van olyan ami bejönne.
Mondjuk akkor meg már célszerű lenne fülkét építeni, akkor meg már műszerek+ Overhead, stb,stb -
#1607 Fejlődünk. :-D Hát emg kell mondjam, kipróbáltam, de nem tetszik. :-D
LINK a képre
Utoljára szerkesztette: Papirzacsi, 2016.12.15. 20:06:02 -
#1606 Elvileg frissítés jött a FTX Global openLC Europa-hoz!
Bár én nálam egyenlőre v1.2 van...
V1.3 -
#1605 -
Nyiri #1604 Én csak 15 éve vagyok hivatásos software developer, de egy 20+ éves kódbázist átírni 64 bitre szerintem nem most lesz. Lehet dolgoznak rajta jó ideje, de akkor is kurva nagy meló. Garantálom, hogy a mostani P3D-ben is vannak olyan kódok amit még az FS98ban is benne volt.
Utoljára szerkesztette: Nyiri, 2016.12.15. 09:55:56 -
#1603 Pletyi -
#1602 Én visszább vettem belőle, hogy ne legyen annyira világos, de szerintem így is picit beégett. Viszont ha mégjobban visszább veszem akkor már fakóbbnak tűnik a dolog. Sose lesz tökéletes úgy látom. :-) -
#1601 Én is ezt a PTA2-t próbálgatom, de nem mindenhol adja ki. Legtöbbször nagyon beég a fehér. -
#1600 Az egész ott indult, hogy nem 2km-re számítottam érzésre, hanem 3-ra. Persze tudom, miért nem néztem meg a térképet, ha már amúgy is meg volt nyitva. :-DDDD Azt viszont tudtam, hogy nekem a végén kell lejönni, így nem volt meg az igény a köszöbre helyezkedésre se. :-D
Az ég a predrag féle URP1.0 summer beta.
A PTA2.0 preset alapja meg egy a Tibi által említett arckép csoportból van. Azt módosítottam egy picit. A Reshade-et száműztem az életemből. -
Nyiri #1599 Ilyenkor én megpróbálom a küszöbre rakni a gépet :) Gondolom az átstart fel sem merült :D
Utoljára szerkesztette: Nyiri, 2016.12.14. 20:30:42 -
#1598 Nem olyan rövid az, csak szépet lebegtettél :) Még 65 feeten voltál a küszöb felett és a touchdown zone után értél földet. Szépek a színek! Ez saját beállítás vagy reshade preset? -
#1597 Nem szoktam, csak ha indokolt. Itt nem tűnt indokoltnak, mert úgy rámlett hosszú a pálya. És igen, hosszú, mert eddig a legtöbbször P51-gyel jártam itt. :-D Annak bőven elég volt. :-DDDDD -
#1596 De legalább nem raktad az Autobrake-t se maxra! -
#1595 Szuper kis csomag flight planek es leiras egy Eszak Amerikai VFR turahoz minden leg es pln es info kulon folderekben:
"...The VFR tour starts in Florida and ends in Alaska and between that you'll discover (nearly) all North American POI's of FSX..."
Letöltés -
#1594 LFMN hez érkezik a JustSim-től karácsony előtt egy nagyobb update!
Aki használja, annak jó lesz figyelni!
Utoljára szerkesztette: Hont, 2016.12.14. 13:20:57 -
#1593 Kiváncsiság kedvéért beálltam a 19 pálya várakozó pontjára...
Én a Sky T használom, de az összes gép tarolja a lámpákat! :D