5360
10823671771495363213.png

| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org

• OOM Hiba

• Helyes Library sorrend!

• Ideális ORBX sorrend!

• Miket kell még telepíteni esetleg?!

• Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!

• Ez is fontos!

• Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!

Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
    Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!

• Szimulátor hardver-szoftver biblia

• LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása

• Hedgehog9780
    FSX-hez látom, hogy az Aerosoftnak van AES reptéri kiszolgáló csomagja. P3D-hez lézetik ilyen? Ha igen, ki adta ki?
  • alert
    Kipróbáltam én is ezt az X-Plane-t és akkor már egy Airbusszal tettem, amiről fel is löktem egy videót. Régebben kértek ugyan néhányan privátban és FB-n oktató jellegű Airbus leírást, hát ez meg egy videó lett és elég primitív, de talán egy kört sikerülhet lerepülni a látottak alapján. Van alatta magyar felirat (ha bekapcsolod) néhány megjegyzéssel.

Szóval az X-Plane... el nem dobtam az agyam tőle, de a flight model tényleg érdekes. Az eddigi szimulátor élményekhez nem hasonlítható, erről már el lehet hinni, hogy repül a repülő. A kezelése ha megszokod az interfészt sokkal gördülökényebb és gyorsabb, mint P3D-ben, a szoftver tényleg folyamatos, 20-30 FPS mintha 60 lenne. A látvány tényleg szép és sok a freeware cucc, ellenben kevés a payware és az igazán jó minőség. És itt a bibi, mert szerintem a fizetős cuccok sem hoznak egy ORBX, Flytampa, stb minőséget. A scenery repterek és a textúrák jóval kidolgozatlanabbak sajnos. Az viszont tény, hogy addon nélkül is veszettjólnézki. Főleg a fények és a megvilágítás.

A JARDesign-tól nem kell sokat várni. Repülhető az Airbus, de meg kell szokni a saját kis hülyeségeit és bugjait, hogy le tudj repülni egy útvonalat. Az Aerosofthoz képest egy picit gyengébb talán, leginkább FMS-ben, viszont a repülési modellje 100x jobb és lehet élvezni. Sőt talán inkább ezt lehet élvezni.

Részletes X-Plane beszámoló majd egyszer, ha Tibcsi is elkészül vele :D De a szoftver megér egy próbát, tényleg.

• saca79
    Azt azért vedd figyelembe hogy ha a 737x modositott verziot hasznalod abban még elég sok a bug nem feltétlenül úgy működik jopar dolog mint mondjuk egy PMDG ben.Szerintem túl érzékeny is a szélre vagy az FMC nel is van par dolog ami azért fura. Pl időt nem lehet átállítani folyamatosan az UTC - t mutatja nem a Local- t ( ugye pmdg 737 ben siman át lehet állítani. Gondok vannak a VNav- al is, néha fogja magát es nem hajlandó követni az útvonalat ikyenkor újra ki be kell kapcsolni a Vnav módot. Vagy pl én a TCAs kapcsolót se talalom sehol ( vagy vak vagyok) MFD folyamatosan "TCas off " ot ír. És van még egy de ezt csak total véletlen vettem észre, ugye van neki puginja ami az egyedi kapcsolók beallitasahoz kell. Xlua néven van es be kell másolni az XPlane/ plugin mappába, csakhogy ott van mar egy ugyanilyen nevű mappa ami a default C172 fuel selector szabályozás pluginja. Ha felülirod akkor az utóbbi funkcio nem működik, átnevezni a mappat hiaba próbálod nem működik az se. Persze ha nem használod a stock C172 -t akkor ez nem gond...
  • Hedgehog9780
    Megcsináltam, de ott nem hoz javulást, azaz csak akkor tudom kikapcsolni a hibát, ha eu1 kikapcs. Gondolom az egész openLC pack-ot érdemes újratelepíteni. A sorrendet úgy állítottam be, ahogy a linkelt képen láttam.
    Mi és hova van leírva a telepítéssel kapcsolatban? Leírást nem találtam.
  • nibron
    nem biztos, hogy azt. meg kellene keresni kivel veszik össze. szerintem a vector lesz az. pipáld vissza az eu1-et és vedd ki a vectorokat egyesével. szintén azt keressük mikor szűnik meg. és akkor mindkettő uninstall majd install, de úgy ahogy le van írva, különben megint ez lesz.
    de ezt csak akkor ha a sorrend tutira jó.
  • Hedgehog9780
    Megvan! A Europe1 a ludas. Akkor most openLC re-install?
  • nibron
    na igen, a 737-es nem az a fajta repcsi, ahol csak végig kell zongorázni a kapcsolókat.:) bár a buszon sem kell az anti ice-t bekapcsolni. azt csak akkor használjuk a földön ha extrém jegesedés van és jár a hajtómű, de felszálláskor-leszálláskor azt is ki kell kapcsolni.
  • nagyi981
    Az Air pack volt a megoldás!
    Köszönöm Szépen mégegyszer

Utoljára szerkesztette: nagyi981, 2017.05.01. 16:17:20
  • nagyi981
    Ezt nagyon jól látod, 2 napja cseréltem a p3d-t x plane-re : ) Ott Aerosoft Airbust repültem
    Megpróbálom alkalmazni amiket írtál, nagyon köszönöm
  • nibron
    hát az gyorsan lejött, hogy nagyon nem vágod a 737-es rendszert. meg kellene nézned pár videót, a 737-es preparálásáról.
    alapvetően két dolog akadályoz meg az indításban: az apu gen off állapotban van. a felpörgetés idejére pedig az air pack-okat ki kell kapcsolni, mert az apu nem bírja. felpörgetéskor az n2-őt nézzük, 25%-nál adjuk rá a kakaót.
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.05.01. 16:04:24
  • nagyi981
    Sziasztok!
    Sajnos gondom van a 737 800X hajtóműindításával. Kezdem úgy érezni, hogy egy program bug tör borsot az orrom alá. Rengeteg videót néztem végig oktatási jelleggel, és utoljára még végigmentem az Xchecklist pontjain is, de egyszerűen nem akarnak beröffenni...

Mellékelek egy tényleg rövid videót hátha ti láttok valami fontos momentumot benne, vagy esetleg tényleg bug-ról van szó!
    Szinte csak azokat a rendszereket indítom, ami nagyon szükséges a hajtóműstarthoz, tehát sok minden kimaradt.
    Előre is köszi a véleményeket

737-800 Engine Start Attempt

Ja, és bocsi, de ez is X Plane 11
    Utoljára szerkesztette: nagyi981, 2017.05.01. 15:56:40
  • nibron
    az nem baj ha nincs (főleg mert az ftx ebben az esetben fiktív) nem annyira lényeg, az openlc viszont fontos, hogy ott legyen.
    valahogy így
    ha még ezek után is villódzik, vedd ki a pipákat egyesével az openlc_europe* sceneryk elől és nézd meg mikor szűnik meg. ha ettől megjavul és biztos jó a sorrend, akkor vagy nincs update-olva, vagy nem jól települt fel.
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.05.01. 14:49:30
  • nibron
    jó akkor nem hangoltad fel a vectort. a centralból el tudod indítani a settingsből (configure ftx global vector...).
    egy kis bónusz: frozen surface kikapcsolása mert szar.
    a lényeg: elevation corrections
    először meg kell nyomnod a "run auto configuration" gombot. azután az engedélyezett listából át kell tenni lhbp-t (meg általában az összes addon sceneryt amit használsz) a tiltott listába. majd megnyomod az apply gombot.
    ezután ha jó a scenery listád, már nem villódzhat.
  • Hedgehog9780
    A következőket találtam:
    Vector_AEC megvan, ugyan ott ahol neked.
    Vector_OBJ megvan ugyan ott ahol neked. Alatta a Vector:Fixed_APT viszont nincs, csak a sima Vector_APT
    FTX viszont hiányzik.
    Ahogy a listát nézem, azt tűnt fel, hogy LHS_LHBP_X-ből kettő van a listában. Viszont a Scenery Config Editor csak egyet hoz. Hmm. Furcsa.
  • nibron
    szóval még mindig inkább az orbx scenerykkel kellene foglalkoznod. a többi most nem igazán érdekes.
    valami ilyesmit kellene előállítanod:
    vector_aec
    vector_obj
    ftx és openlc
  • nibron
    igen, valahogy így. na most nálad a lowi van beírva az ftx beszúrási pontjához. ezt javítsd át a listában a legalsó szinten szereplő nem orbx-os scenery-re. nálam ez az "lhs_lhbp_x" és közvetlenül a "bathymetry" felett található. itt a képen nem látom, de szerintem neked is a bathymetry felettit kellene kiválasztani. az openlc-nek pedig az ftx-et választod ki.
    nálam ilyen:
    lenyitott állapot
    kész állapot
    miután beállítottad megnyomod a save gombot. msjd kilépsz és újraindítod a centralt és megnézed, hogy az általad beállított van-e ott. ha igen, jónak kell lennie, ha nem akkor jogosultsági problémáid vannak.
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.05.01. 13:44:36
  • Clidey
    Az LHBP_City az Aerosoft LHBP-ből származik. Azt szoktuk használni az LHSim LHBP-hez is.
    Régen nekem is volt ilyen villódzásos problémám, de sajnos már tökre nem emlékszem hogy oldottam meg. :(
  • Hedgehog9780
    Nekem továbbra sem szép a magyar térkép. Próbáltam azzal, hogy eltávolítom LHS_LHBP_X-et, de az alap P3D reptér alatt is változtatja folyamatosan a térképet a repcsi alatt. Kipróbáltam más reptérnél, ott nincs ilyen.
    Amit észre vettem a listádat összehasonlítva az enyémmel, hogy nekem nincs is olyan, hogy LHBP_City. Továbbra is az az érzésem, hogy két map boxol egymással.
  • Hont
    Így gondoltad?
  • Hont
    ORBX -nál nagy akció!
  • nibron
    és amikor legközelebb elindítod a centralt és megnézed a beállítást, akkor úgy néz ki, hogy nem mentette, tehát visszatette az ftx helyét a top-ra? mert akkor rendszergazda, meg jogok meg ilyesmi, vagy csak egyszerűen nem nyomtad meg a mentést.

szerk: amikor azt írtam "első reptér", akkor az alatt a listában a legalsót értettem. te is?
    dobj egy képet róla, amikor le van nyitva a combo.
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.04.30. 19:39:45
  • Nyiri
    Okés, de szerintem lehetne XPlane topic.
  • Hont
    Na ez nálam nem akar működni!
    Persze azt az egyet amit megadok, azt előre teszi, de a többit minden FTX Central3 indítás után megint vissza szórja legalulra...
  • nibron
    nem baj, nem lehet mindenki tökéletes.:)
  • Nyiri
    Számomra érdektelen. Nem használok XPlane-t :)
  • nibron
    kifejezetten neked mondom.:)))
    a settings-ben a "library insertion point"-nál az "ftx"-hez kiválasztod az első repteredet, az "openlc"-hez pedig az "ftx"-et. azután megnyomod a save gombot és jössz egy csokival.:)
  • Hont
    Nálam a Centrál3 diktátorkén működik...
    Az ORBX cuccokat hozza legfelülre!
    Nekem EyeCandy megoldása vált be a !
    Bármikor futtatom a Central3-at valami konfigurálás miatt, akkor utána el kell indítanom a Scenery Config Editor-t és a helyére húzkodni a reptereket!
    #2444 Kifejezetten Neked mondom, hogy a repterek vannak mindig minden felett! De itt a fenti GYIK-ban találsz infót róla!
  • nibron
    hmm. az nem telepít. lehet, hogy az lhs ad ki valami hangot és az okozta?
  • Hedgehog9780
    csak pmdg 737-et
  • nibron
    ha telepítettél pmdg 777, 747-et vagy az aerosoft buszát akkor telepedett raaspro is.
  • Hedgehog9780
    Elvileg sem fscrew sem pedig raaspro nincs telepítve. az orbx-et megpróbálom rendbe tenni
  • nibron
    akkor csak a raaspro csomag okozza a hibát. vagy letiltod, vagy az előbb írtak szerint újratelepíted.
    mondjuk engem halálra idegesít, úgyhogy nálam globálisan tiltva van.

úgy ell érteni, hogy a scenery listában az lhs-nek az lhbp alatt kell szerepelnie. tehát az lhs réteg az lhbp alatt van.

villódzás, az orbx miatt van. a central 3-al próbáld helyrerakatni, ha nem megy, akkor az orbx-eket egyesével kapcsold ki, és meglátod melyik csinálja.
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2017.04.29. 23:56:03
  • nibron
    na ez elég is. az xaudio2_7.dll-ben keletkezik egy access violation. valószínűsítem, hogy használod az fscrew csomagot és ez okozza a galibát. a javítása elég kellemetlen. mivel ez egy inkompatibilitási hiba, ezért egy csomó dolgot le kell szedni, és újra felrakni.
    directx redist pack (csak újra felrakni)
    vcc redist (leszedni és újrarakni) azt nemtom melyiket, meg kell nézni a doksiban melyiket használja, és a 32 és 64 biteset is.
    fscrew csomag (leszedni és újrarakni)
    raaspro csomag (nemtom fejből nem bizta, hogy jó) (leszedni és újrarakni)
  • Hedgehog9780
    Eltávolítottam. Most jó lett . Landolás után nem dobott ki.
    De a textúra még villódzik.
    sry, de ezt nem értem: " Lényeg, hogy LHS- LHBP alatt legyen!"
  • Hont
    Az nem szokott galibát csinálni...
    Lényeg, hogy LHS- LHBP alatt legyen!
  • spmd
    Keresek valakit, aki ért a komolyabb programozáshoz vagy tudna benne segíteni, mégpedig az AI csomaghoz szeretnék valami olyan modult, ami online a flightradar-ról szedné le a reális járatinformációkat. Létezik is valami ilyesmi program, csak az túl bonyolult és körülményes a telepítése. Valami egyszerűre gondoltam, ami kiválthatná a flight plan-eket.
  • Hedgehog9780
    OK.
    Akkor próbálom eltávolítani a Landmarkot.
  • spmd
    Nem kell semmi más az LHSim-es LHBP-hez.
  • Hedgehog9780
    A hivatalos weboldal azt írja, hogy igen.

De ha nem, akkor a Hungary Landmarks sem kell?
    Az orbx-et úgy telepítettem, ahogy alább a GYIK-ben van. Csak a Tree-t telepítettem utólag. Ha ez a gond, akkor arra csak a teljes Re-Install lesz a megoldás?
    lhsim oldalán nem találtam erre megoldást.
    Hibanapló: Egyszerre két belyegyzést dobott:
    1;
    Alkalmazás: Prepar3D.exe
    Keretrendszer verziószáma: v4.0.30319
    Leírás: A folyamat egy nem kezelt kivétel miatt meg lett szakítva.
    Kivétel adatai: kivételkód: c0000005, kivétel címe: 7747A5E0

2;
    A hibát okozó alkalmazás neve: Prepar3D.exe, verzió: 3.4.9.18400, időbélyeg: 0x57d9b14e
    A hibát okozó modul neve: XAudio2_7.dll_unloaded, verzió: 9.29.1962.0, időbélyeg: 0x4c0641e5
    Kivételkód: 0xc0000005
    Hiba pozíciója: 0x0003a5e0
    A hibát okozó folyamat azonosítója: 0x1670
    A hibát okozó alkalmazás indításának időpontja: 0x01d2c0cf31f3f981
    A hibát okozó alkalmazás elérési útja: D:\Games\Prepar3D\Prepar3D.exe
    A hibát okozó modul elérési útja: XAudio2_7.dll
    Jelentés azonosítója: 0207a37a-0859-4c41-8fe1-139113520d0a
    A hibát okozó csomag teljes neve:
    A hibát okozó csomag relatív alkalmazásazonosítója:
  • spmd
    SPAI Traffic info: YouTube vagy Facebook
    Honfitársaknak nem kötelező adományozni, csak egy privát üzenetet küldeni majd válaszban a teljes verzió linkjét küldöm.