5360
10823671771495363213.png

| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org

• OOM Hiba

• Helyes Library sorrend!

• Ideális ORBX sorrend!

• Miket kell még telepíteni esetleg?!

• Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!

• Ez is fontos!

• Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!

Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
    Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!

• Szimulátor hardver-szoftver biblia

• LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása

• saca79
    Na igen .. De legalább ér is valamit .

• Hypo #2756
    ezek a meretek:)))) 2 szimre mar az 500GBs dedikalt SSD nem eleg:) lassan szimenkent kell egy.....
  • saca79
    Ha van időm szívesen repkedek benne. :) Örülök a kezdeményezésnek márcsak azért is mert akkor én nem kezdek bele. :D Megvan már a kelet magyarországi régió Zl17 overlays el együtt elég pofás de 35 giga :((
  • ekre
    a keszulo magyar vfr scenery-vel nem lesz gondod a balatonnal :)
  • ekre
    latom mar foglalkoztok az ortho4xp-vel, en is azzal keszitettem a talaj texturakat :)
  • ekre
    sziasztok, előre is elnézést, de xplane téma (nem találtam a fórumát).

hamarosan beta fázisba lép az xplane (10 és 11) szimulátorhoz készülő scenery csomagom, ehhez keresnék tesztelőket.
    a scenery hazánk tekintetében jelentős, ugyanis az egész országot zl16, Budapestet zl17 felbontásban lefedi (ill mivel hosszúsági és szélességi fok matrixa alapján készül, az ortofoto valamelyest átér minden határszakaszon).
    tartalmaz továbbá számos egyéb ingyenes scenery-t, az usa egyes területeiről tovabbi ortofoto és 3d sceneryket, illetve a teljes bolygó tekintetében az osm térkép szolgáltató adataiból konvertált elemeket (út és vasúti hálózat, osm adatbázis kategóriái - sportpályák, nevezetességek, stb)

a csomag elég nagy, az xplane amúgy sem kis helyigénye mellett további kb 100-120 gb szükséges.

egy ízelítő videó, ezen Bp még csak zl16-os, a mostani verzió zl17, illetve az ezen a videón látható bugok nagy része javitva.

a teljes csomagnak nem hinném, hogy része lenne, de van mód az aerosoft és az lhssim scenery csomagjainak használatára, ehhez max az ingyenes appot és egy leírást mellékelek.

• Hypo #2751
    más volt az expectation, szerintem kicsit túl gondolták ezt sokan... azok elegedetlenkedtek akik p3d vagy fsx re szamitottak csak gyorsabb es szebb valtozatban... de ez nem errol szol
  • Nyiri
    Steam, early access. Ránéztem. Mármint az értékelésekre. Hogy lehet 25 perc után pozitív vagy negatív értékelést adni? :D
    Minimum 5-6 óra után mondanám hogy akkor talán láttam a játékot. Ezt soha nem értettem.

Most "mixed"-n van de a 80% ilyen 20 perc játék után fröcsög.
  • endy papp
    A lényeg .
    Kiábrándító az egész......
    Pénzt nem szabad érte adni.
    Röviden ez egy ""repülős"" játék,abból is a legalja.
    Már csak azon gondolkozom mikor töröljem le mert csak a helyet foglalja nem is keveset....
  • Hypo #2748
    eddig nem sok jot lattam
  • endy papp
    Töltődik......,de ahogy olvasom nem biztos hogy ér annyit.
    De én nem szólhatok mivel ez az üzenet fogadott...."KÖNYVTÁRBAN
    A(z) Flight Sim World már a Steam könyvtáradban van."
    "Játszd most"
    Ma már nem tudok érdemben nyilatkozni róla mert az én netemmel kell jó pár óra mire lejön, de holnap kiderül mit kaptam ingyen....
  • Hypo #2746
    Flight Sim world early access Steamen elerheto 25 eur
  • endy papp
    Nyilván te tudod én csak a képről magáról alkottam véleményt.
    Nekem nem tetszett,de ha neked ez a szín és képvilág jön be akkor jó.
    Mindenki másra használja és más célból repked.
    Én sem a stratoszférában képzelem el a minden napjaimat,csak érdekesség kép tettem be, no meg a gépet teszteltem mit bír....
  • saca79
    Nem nagyon szoktam a sztratoszferaban repkedni... Altalaban VFR t repülok ahol szukseges a jo tajekozodasi pontok megléte. Alap is jo de a photoscenery vel együtt lehet igazán látási szabalyok szerint repkedni.) azert azt nem mondanam hogy az " alapot sem üti meg" igy ezzel a sceneryvel.ez nem uj dolog anno fsx nel is csinaltunk ilyen sceneryket ADEX el csak baromi macerás volt... vagy megvettuk jo penzert. Itt magamnak ingyen megcsinálom sajat szájízem szerint.. Ha mondjuk IFR t repülök akkor nem ezt a sceneryt fogom használni. fSX ben is P3D ben is megvan nálam mindenféle flight levelre a külön scenery.
  • endy papp
    Nyilván ízlés dolga, de ha engem kérdezel akkor tovább nem piszkálod (mókold),mert szerintem még az alapot,(ami nálam van) sem üti meg,de persze ez csak magán vélemény.
    Ez is a Görög szigetekről való.
    kép
    kép1
    Biztos ismerős mindenkinek.
    kép 2
    Odafentről.....

• saca79
    Rendering Option progit probald ki. Elég sok advance settings van benne. Én a cloud coverage -t meg a load radiust huztam le nyertem vele egy tizest. De lehet játszani a road traffic densityvel vagy a static aircraft density vel is...
  • Hont
    Nálam ez az FPS kérdés a Global+ B738 -al 30, a reptereken 20-25 ...Sőt van ahol csak 18, de viszonylag lagg mentes még így is!
  • saca79
    Hát ez csak az ortho f@szsága...magaval a szimmel nem sokat bajlódtam. Viszont valaki írta hogy nála a reshade bloom efektje stb nem zuzza le a gépet. Ha nem is lezuzza de bekpacsolt bloomnal legalabb egy 10 est vissza esik az fps. Szoval itt is túlzásba lehet bőven esni...halisten az alap dolgok teljesen rendbe vannak benne.....
  • Hont
    Szerencse, hogy ezt nem kell mókolni...:D
    De a képek tényleg jók...
  • saca79
    Érdemes próbálkozni vele,tutorialok nem nagyon mennek bele a részletekbe sajna. Pl OSM szerverről kb 10 óra mire leszedi nagy nehezen a dolgokat nálam BI vált be.Aztán a víz felület,azzal én nem vagyok kibékülve, szép.... egy álló kép fura. Próbáltam hogy a "build masks for inland" ki van pipálva de a tavak borzalmasak.jobb lenne ha maradna mondjuk az eredeti. Tengereknél meg sokszor nincs kép sima szürke kocka van a helyükön. És borzalmasan sok helyet foglal (mondjuk a balaton minimum 2 tile-ból áll sőt ha az észak keleti csücskét is le akarjuk képezni akkor már 3-at vagy 4-et kell kattintani .Az vagy 20Gega... :/

DE inland egész jó nagyjából ilyesmit sikerült összehözni Skiathos és Kozani térsége:

• CptSAB
    Thx. Leszedtem az 1.20b verziót, megnézem majd. Lesek valami tutorialt hozzá.
    Utoljára szerkesztette: CptSAB, 2017.05.17. 19:14:10
  • endy papp
    Nem mondom hogy elsőre, de 3-4. próbálkozásra sikerült letenni épségben,ja (xbox controller vezérlővel)
    Balatoni hajókirándulás.

• saca79
    Mindenkepp külső mapot akarok. Amugy kipróbáltam külső nézetet ha elmentem utanna bezarom xplanet ujra inditom es el is tűnik nalam csak a belsőt váltja.
  • endy papp
    Én ezt így használom egyszerre,igaz van hova tenni elfér.....
    Kép
    Annyi hogy ha a gépen kell piszkálni valamit eltűnik de két katt és megint ott van....
    Persze irányítást nem befolyásolja,csak ha az egérrel akarok dolgozni.
    Már 1 hete én is ezzel repkedek,nagyon jó
    Odahaza le is parkoltam,persze enélkül is ment ,mert elég pontos az XPL,nem nehéz akár közutat követve is megtalálni valamit.
    Nyilván amire utaltál(aviation térkép) arra nem jó de nekem ez is megteszi így.
  • endy papp
    Igen a 737-mél nem lehet "bemenni" az utastérbe kamerával,mivel nem csinálták meg az utasteret....és ahogy írtad kimenni sem lehet csak ahogy Clidey kolléga írta(igaz én nem próbáltam)
    Hülyén is nézne ki a nagy semmi....
    De erre ott a külső nézet amiből több is van.
    Viszont külső nézetet el lehet menteni a num billre bármelyikre nekem többre is el van több féle, így akár rá ülhetsz a szárnyra is.
    Pl. nálam ha a mentett nézetek közül(num bill)megnyomom valamelyiket, akkor ugyan annak többszöri lenyomásával mindegyik mentett(numbillre) nézetet elő tudom hívni így akár egy numbill lenyomásával ugrálhatok a mentett nézeteim között.
    Az alap nézeteket meg a kormányon levő 3 állású tekerő gombbal tudom váltogatni nekem ennél több nem kell.
    Ennél fogva ehhez sem kell semmilyen plusz alkalmazás.
  • saca79
    Lehet akkor még nekem nem volt fent XP11. D. Másik dolog. Ha valakit érdekelne esteleg külső map tabletre stb. Picit utánna böngésztem. Van egy android app X-Plane to GPS. Amivel össze lehet kötni bármilyen android gps vagy térkép alkalmazassal. En sima Google mappal probaltam remekul mutatja a gép helyzetét. xP11 ben a network beallitasnal engedélyezni kell csupan a data output ot IP cimet Portot beirni es nem kell semmiyen külső szerver a működéshez. Akinek van skydeamon vagy egyeb azt is össze lehet külön paszitani vele. Már csak egy jo free android aviation térkép kéne ugyanis a legtobb sajna trial es méreg draga garmin vagy skydeamon egy evre 50 ezer. Google maps meg azért annyire nem alkalmas erre.
  • Clidey
    "ugyanis a kabinon kívülre nem lehet mozgatni a kamerát"

Ezt nem jól tudod. Simán ki lehet menni kabinon kívülre, én is csináltam magamnak a 737-800-ashoz wing-view-t. :)
    Csak meg kell nyitni az adott repülő főmappájában található *_cockpit.obj fájlt egy notepaddal (pl. b738_cockpit.obj) megkeresni a ATTR_solid_camera sort, és egyszerűen kitörölni. Elmented, és voilá, máris tudsz menni kabinon kívülre is!
    A dolog szépsége, hogy miután megcsináltad/elmentetted a wing view kameranézeted, utána már hiába rakod vissza ezt a ATTR sort az obj fájlba, az a kameranézeted már nem vész el, csak megint nem tudsz kimenni a kokpitből. :)
    De amúgy úgy emlékszem, ezt egyszer már leírtam itt... :)
  • saca79
    Az csak opció. Ha photreal sceneryt szeretnél vele készíteni. Az alap DLC is elég jo. Annyival egészítenem ki a nézet beállítást hogy track ir el egYütt nem működik ( bele ne szaladj D) azt ki kell hozza kapcsolni.. Illetve még belső nezeteket hagyjan, jol be lehet lőni de mondjuk egy wingview 737 nél már feladja a leckét ugyanis a kabinon kívülre nem lehet mozgatni a kamerát külső nézetet meg nem ment el a num billentyure. De van Xcam alkalmazas amivel be lehet lőni. Bar en nem nagyon hasznalom egyiket se.
  • Nyiri
    Köszi.
    Ha nekem van Global scenery DLC, akkor is kell ez a Ortho4XP? Vagy akkor nem szükséges?
  • endy papp
    A lényeg .
    Ha megnézed a menüben (bill.beállítás) ott látod mi min van.
    Majd mindhez két billt kell lenyomni,nekem ez nem tetszett,no meg a kormin van is ilyen lehetőség,hogy beállítsam.
    Igazából 3 beállítást használok.
    De ettől te magad is eltérhetsz.
    Bármelyik billre, vezérlőnél kapcsolóra ráteheted beállíthatod.
    Plusz egy adott nézetet vagy többet is egy nézeten belül elmenthetsz így csak lenyomod az adott nézet bill-jét kapcsolóját és ennyi.
    Én úgy mentettem, el hogy Ctrl-valamelyik num bill.
    Ezután csak az adott(általad elmentett) num bill kell lenyomni és abban a beállított nézetben látod amit szeretnél.

• Hypo #2727
    nem kell hozza kulso progi lasd chaseplane vagy ezdok
  • Nyiri
    Felraktam én is a X-Plane-t. Elindítottam. Még a nézetek váltását sem tudom hogy kell. Mit mondjak, elsőre annyira kusza az egész. Majd ha lesz időm jobban megnézem.
  • saca79
    A python os verzio val en is szivtam nálam dll hibát írt. Töltsd le az 1.20 at az sima exe nem kell külön molyolni vele. Nálam működik rendesen.
  • CptSAB
    Téma: XPL11 Ortho4XP

Srácok következő problémám van:
    rendszer: win7 64 bit magyar
    Telepítgetném ezt a sok pi****-át de az overpy installnál kaptam egy unicode decode errort. Segítséget kérnék, mit merre hogyan kellene állítani.
    pip install request felment rendben, de ez a csuda nem. (https://www.youtube.com/watch?v=R8Y15hugtSI videót próbálom követni..)

• saca79
    Már nálam is jauuu.. Igazából mindegy melyik source al csinaljuk az overlay a lényeg es hogy jo helyre legyen pakolva. Amit irnak hogy legalulra az nem igazán állja meg a helyét, xplane.org fórumon találtam egy hszt. Hogy a demo areak felé kell rakni szoval azokat nem árt legalulra pakolni aztán arra rá az ortho scenery majd rá az overlay minden mas felé kerül. OSM szervere meg túlterhelt azert tölti le lassan erdemes késő este nekiallni D. Már csak egy működőképes movemap kéne androidra kiprobaltam kettőt de 11 el egyik se működik..
  • Papirzacsi
    Hasonlót nekem is csinált, de most pl. működni látszik.
  • alert
    Nekem is volt, hogy nem működött, de nem emlékszem a megoldásra. Youtube-on sok tutorial videó van, valamelyik egy órás tán még hosszabb is, ahol részletesen elmagyarázzák, hogy hogyan kell használni. Az eredeti fórumban talán még a fejlesztő is linkelt ilyet. Én most nem tudom neked megnézni, mert még két hétig nem leszek a PC-m előtt.
  • nibron
    eddig már megvettem majd az összeset. az ngx-ből a régit és a reboot-ot is. de mára már egyiket sem használom, mivel a pro-atcx-ben kapok annyi "támogatást", amennyi kell, hogy kényelmesen lehessen vezetni a gépet. a csomag realisztikusabbá teszi a repülést, mivel így lesz egy repülő pilóta (ez te vagy), és egy monitorozó pilóta (ez a csomag). viszont a repülés így sokkal hosszabb (pl. ngx-nél a cold&dark-ból 35 perc kell csak a fékoldásig), és "alig van tennivalód", szinte mindent a "társad" kapcsolgat. van egy szigorúan előírt protokoll (a reboot-ban több választható is), és ahhoz tartanod kell magad. 10-15 repülés után már eléggé uncsi a dolog, olyan a gályában érzed magad feeling. márpedig nekem az a véleményem, hogy elsősorban játszanék, tehát nem ragaszkodnék a dolgos mindennapokhoz, ezért aztán nincs szükségem a szigorú protokollra. viszont az, hogy összeállíthass magadnak egy protokollt az nincs benne, pedig ez lenne az igazán pofás dolog. a másik kellemetlen probléma, hogy ez beépül a szimulátor process-ébe, tehát abból a memóriából foglalja a helyet, amiből már így is kevés van. az asca-ban már így is le kellett vennem a textúrák felbontását, holott a gép lazán tudná a hd-s felhőzetet akár még overcast-ban max. távolságon kezelni. de ha felhúzom és mondjuk dublinban éppen esik az eső, már betöltés után el fog szállni. így alaposan el kell gondolkodni azon mit használjak és mit nem. a pro-atcx nekem már csak azért is sokkal jobban bejött, mert külsőleg fut, és csak injektálja a szimet.
  • endy papp
    Ja ja csak a vidi kedvéért szálltam ki....
  • saca79
    Hát igy külső nézetben én is elveszteném a kontrolt D. Jobb ott bent ülni a balban...