Prepar3D - XPlane
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Annak idején egy Maléves haveromat megkértem, minden út végén fotózza le az orrfutóműaknakajtaját annak a NG-nek, amivel éppen repült. Ezekből a fotókból egy ABC-t összerakva csináltam magamnak egy ttf betűkészletet, azt használtam régebben a Boeingekhez. De sajna az Airbuson másfajta karakterek vannak, úgyhogy azt hiszem újra kell élesztenem a projektet - hálaégnek ez a régi haver is átment a Wizzhez... :)))
Na és ugye, nem utolsó sorban van nekünk külön topik-kapitányunk is! ;))))) Lehet Őt is megzargatom e témában... :)))
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Utoljára szerkesztette: spmd, 2017.04.05. 21:07:24
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Csak szerettem volna picit bemutatni, hogy esetenként mik lehetnek a háttérben. Pontosan ezek miatt én a SibWings-es srácokra sem neheztelek. Lényegében egy tökre használható gépet adtak ki, gyönyörű kivitelezésben. Az apróbb hibáival meg tökéletesen együtt lehet élni. Persze, attól még egy k*rva mailra igazán válaszolhatnának, az még nem kötelezi őket arra hogy heteket elvonják magukat az egyéb elfoglaltságuktól...
Senkit nem akartunk bántani az előbbi hozzászólásokban!
Tényleg távol álljon tőlem, hogy bárkinek is bár mit a szemére vessünk! Csak köszönettel és hálával tartozunk az LHSim teljes csapatának!
Lehet kicsit rosszul fogalmaztam és félre érthető voltam!
Konkrétan csak azt sajnálom, hogy megszakadt az a folyamat, ami hozott némi pezsgést a magyar VP számára.
Persze megértjük, hogy vannak fontosabb dolgok is annál, hogy a gép előtt "kényszerből" töltsük a szabad időnket!
Én csupán azt szeretném, ha lenne valami megoldás!
Komolyan, nekem most melós hónapok jönnek, de ősz végén én fogok időt áldozni arra, hogy kicsit részletesebben bele lássak ezekbe a 3D programokba.
Szóval rengeteg időt elvesz az ember életéből, ahogy ott görnyed a gép előtt, és rajzol, textúráz, bugtalanít, stb. És bele lehet ám ebbe fásulni is nagyon. Amíg "ég a tűz" addig nem foglalkozik ezzel az ember, mert örömét leli benne, de egy idő után néha azért átbillen a mérleg.
Szerintem Sanyiéknál is előtérbe került az utóbbi években a magánélet, a család, meg a többi. És ezért nincs joga senkinek sem elmarasztalni őket. Szerintem.
Bár semmi közelebbi infóm nincs, de szerintem a Rijeka project se haladt előre egy tapodtat sem az utóbbi 1-2 évben. És szerintem jól van ez így. Ha csinálják, csinálják akkor amikor a kedvük van, ne akkor amikor muszáj. Mert abból csak egy összevágott felemás cucc lesz. Senkinek nem igértek semmit tudtommal, szóval nincs okunk bármit is a szemükre vetni. Én legalábbis így látom a dolgot.
De pl. az XPL-ben olyan gyönyörűen lehet adagolni a fékezést, hogy csak na. Ráadásul az orrfutó sem süllyed be a betonba, mint azt az FS-eknél "megszoktuk". :) Ott valóban a betonon/füvön áll a cucc, nem úgy mint FS-ben.
"Nem tudtam hogy lehetetlen,ezért megcsináltam"
Arról nem is beszélve, hogy szinte az összes sceneryt updatelni kellene, mert már a repterek is fejlődnek! Én tudom, hogy ez baromi nagy munka és nem nagyon éri meg, meg aláírom azt is, hogy a rengeteg kalóz verzió miatt elment a kedvük!
Gondolom, hogy nem kevés időt töltöttek el vele és megnézzük, bármelyik viszont eladó a duplájáért árulja...(Nem mintha annyit nem érne meg, sőt...)
Ezek ellenére nagyon jó lenne, ha jönne egy friss csapat, aki kicsit felrázná ezt az állóvizet!
Annyi okos , szép dolgot lehetne csinálni! Akár közösen is! Nekem lenne hozzá kedvem!
Emlékszek, hogy amikor a LHSim BP megjelent szinte minden nap felmentem a honlapjukra és lestem, hogy jött-e valami kis frissítés!
Bár mi! Egy villanyoszlop, vagy egy szalma bála! Ezzel szerintem sokan voltunk így! Nagyon jó elgondolás volt! Kár hogy ez is alább hagyott.
Most is lehetne pl kilátókat, erőműveket, jó tájékozódási objektumokat készíteni, de addig, amíg pl a TV tornyok sötétben alattomos mód rejtőzködve várják az arrafelé tévedt VFR kaszkadőröket addig nincs nagyon miről beszélni!
LH SIM most nem a rijekába öli minden erejét idejét?
Az egész használható lenne, ha Pér futópálya nem süllyedne el... Egyébként szerintem a legszebb scenery az LHSimtől.
Bár erre is ráférne egy Update, de én azt gondolom, hogy az LHSim feladta ez irányú foglalatoskodását. Sajnos!
Kiváncsi vagyok, hogy lesz-e aki a átveszi tőlük a stafétát, mert lassan LHBP-re is ráfér egy modernizálás!

Utoljára szerkesztette: saca79, 2017.04.04. 21:42:59
@Clidey PMDG re én találtam egy megoldást (más géppel nem próbáltam még de "kisgépekkel nem is nagyon van rá szükség) :) van egy mini joy-om feleslegben (jó hozzá sima gamer kormány is,de nekem az sok helyet foglal) Aztán fsuipc-ben steering tiller- ként hozzáadom, természetesen ennek a joy-nak az axis részét le kell tiltani a szimben mert különben ütközések lesznek. Ezzel a beállításal lehet taxi közben az orr futót forgatni.
LETÖLTÉS
Egy dolgot tudsz tenni: kiveszed a cfg-ből a differenciál féket, ezzel feláldozva a realizmust a használhatóság oltárán. :)
De ugye ezek a dolgok csak akkor végezhetőek, ha birtokában vagy az eredeti 3D fájloknak, ellenkező esetben ismét szerzői jogi problémák adódhatnak.
Illetőleg az MCX is tud elvileg FS9-ből FSX-P3D formátumba konvertálni, de a saját tapasztalatom szerint az eredmény még az egyszerűbb modellek esetében sem lesz jó. A materialokat még csak-csak átrakja, de a stock animmal meggyűlik a baja, FSX/P3D-ben széthullik az egész. És ugye itt is jelen vannak a szerzői jogi kérdések.
@Maestro már megint valami uberfaxa:))
@Hont Szép az a hely, de a gép se rossz :)
Nálatok is olyan, mint nálam?
A felső réteg magasságát kellene valahogy lejebb vinni és ott a pálya alatt engem nem zavarna...:D
Más minden rendben van! Csak azt nem értem, hogy pl a guruló út az miért jó? Vagy az Apron?
Elkezdtem ugyan utána FSX-esíteni a modelleket csak aztán elfogyott a lendület így azokból nem lett semmi. <#lookaround>#lookaround>
Mondjuk nekem az ASL festések sem tetszenek igazán. Az enyémek sokkal szebbek és pontosabbak. Szerintem. <#hamm>#hamm>
Eltűnt a SPAI AI...
A HA VFR traffic felül írt valamit?
Mehet a kettő együtt?