Prepar3D - XPlane
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Nem tudtam hogy lehetetlen,ezért megcsináltam"
Ezt írta ki hibának, miután felraktam a BUD VFR frissítést, majd XP11 is off... Hogyan kell telepíteni? Én csak beraktam az unzippelt mappát a custom-be és hozzáírtam a mappa nevét az .ini-hez. /OpenScenX fent van./
"There was a problem loading the scenery package:
Custom Scenery/Hungary VFR - Budapest/
The scenery may not look correct."
Köszi!
Utoljára szerkesztette: szabeszka, 2017.05.26. 16:37:25
Utoljára szerkesztette: saca79, 2017.05.26. 12:46:02
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Ezt csak azért furcsállom, mert felfedezni véltem a komplett LHDK és LHHH scenery textúráimat és objektumaimat, amit én készítettem anno Zacsival még FS2004-hez. Néztem a postaládám, de nem találtam erre vonatkozó "lehet-e" üzenetet. Nincs gond, természetesen használhatod, csak jól esett volna, ha. :)
Annyira nem vagyok képben, és nem is foglalkoztam az XPL scenery készítésével, és annak rejtelmeivel, ezt hogyan töltögeti be futás közben, de gondolom nem mindegy hogy egy tile 5 vagy 50 megabájtos. Nálam legalábbis érezhetően hatalmas különbség van ha Ferihegyről LOWW felé repülök vagy ha LHDC felé. :)
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Igazából lehetne FSX is :D A lényeg hogy 64 bit
Utoljára szerkesztette: Nyiri, 2017.05.25. 22:21:42
There was a problem loading the scenery package:
0:01:46.964 E/SYS: | Custom Scenery/LHUD/
0:01:46.964 E/SYS: | The scenery may not look correct.
0:01:46.964 E/SYS: | Please see the log.txt file for detailed error information.
0:01:46.964 E/SYS: | (io_dsf.cpp:636)
Igaz most mentem vele először.
Ezt tényleg ki kell ismerni és gyakorolni kell rá....
AHTOHOB
1 zl16-os tile kb 2-2,5gb es 15-30 perc alatt keszul el - gepfuggo, zl17 kb 8 giga es olyan 2-3 ora. erdemes ugy kesziteni, hogy adott tile-on belul a varosok zl17 felbontasban, mig a nem lakott, erdos stb reszek zl16 felbontasban keszuljenek. itt viszont nagyobb esellyel lesz messzirol is jol lathato szinatmenet a texturak kozott (egyenkent ha minden igaz, dolgoznak egy algoritmuson, ami arra hivatott, hogy az ilyen szinatmeneteket javitsa)
a texturakat kesobb optimalizalom, meretet tekintve. van olyan, ahol valoban nagy resze fekete, azzal mar nem szorakoztam, hogy megnezzem, hogy valamelyik epulet texturai elfernek 1024x1024-ben,vagy mindenkepp 4096x4096 kell. illetve igyekszem kisebb poligonszamra bontani, amit lehet.
sajnos van jo par olyan epulet, ahol az alap texturak felbontasat nagyon vissza kell vennem, hogy megfeleljen az xplane textura kovetelmenyeinek. ilyen esetben meg az is elofordulhat, hogy tobb reszre bontom a 3d modellt es kulon-kulon helyezem el azokat egymas melle (xplane eseteben amugy eleg sok scenery ezt az eljarast alkalmazza, bar ez fsx-nel is jellemzo volt).
egy kozepes gepen vegeztem mar tesztet, tobb szaz objektumot pakoltam le, meglepoen jol kezelte az xplane.
az eddigi legnagyobb tile (teszt jelleggel keszult) 30gb helyet foglalt.
teny, hogy a legjobb megoldas az konkretan az lenne, hogy nullarol kezdve, a teljes 3d modellt es a texturait az elejetol megcsinalni, de akkor az lesz mint most, hogy egyaltalan nincs magyar vfr csomag (xplane-hez foleg, mert azert p3d-hez, fs sorozathoz akad).
amin jelenleg nagyon erezheto a nem optimalizalt modellek es texturak hasznalata, az a memoria fogyasztas.
javits ki, ha tevednek, de xplane eseteben az nem befolyasolja a mukodest, hogy 1,vagy 20 tile tartalmaz ilyen modelleket, mert mindig adott tilet tolti, ha egyikbol atlepsz a masikba, ellenorzi a hatterben es fokozatosan tolti be, ill a masikat ki,tehat 1 idoben tenylegesen 1 tile-al foglalkozik.
S ha már így szóba került...nagyon szép és jó amit csinálsz, csak szerintem ennek a google maps-ból való objekt kiszedésnek hosszú távon nem sok értelme lesz. Ezek az objektek ugyanis eredetileg nem szimulátorok számára lettek készítve, ebből fakadóan semmilyen mértékben nincsenek optimalizálva. Legfőképp a textúráik. Rengeteg objektnél fordul elő az, hogy egy 2-4 megás textúra fele üres. A másik felén meg sokkal kisebb felbontású grafika van, mint amit maga a textúra megengedne. Ráadásul a textúrázási metódusok (mappolások) sem a szimulátor számára "egészségesek".
Egy darab átlagos scenerynél ez még nem jelent akkora problémát, de egy nagyobb területnél - vagy egy egész országnál - már bizony rettentő sok felesleges helyet, memóriát, és adatot foglal el.
Utoljára szerkesztette: Clidey, 2017.05.25. 09:44:14
csak épületeket, reptereket tartalmaz (BP közeliek), jogok hiányában sem orthófotót, sem w2xpl scenery-t nem tartalmaz (még)
Nincs X-planem, de próbáltam.
Nincs p3d-m mert ahogy írtad is igen elég sok év alatt elég sok add-on jött fsx-hez így amikor fsx-se kijött nekem az volt a járhatóbb út.
Nem kárhoztatok senkit mert új játékot vesz és nem ragaszkodik a régihez. Én spec elég sok játékot veszek, konzolra is:) na meg hát steam-en akciókat nem birok kihagyni:)
X-plane wishlisten amint jön egy akció meglesz :)
Igazad van nem mindenki pilóta, vagy lesz pilóta. Bár szerintem aki tudja próbálja ki:)
Ezért is vannak ma már olyan fejlesztési irányok, amik az ilyen emberkéket szolgálják ki. FSW AEROFLY ilyen, Ezért is éri azokat sok kritika mert olyanok is akarjak akiknek nem szol az a game. Flightsim school detto.
MS Flightsim mindig is az aviation iránt érdeklődök nem csak game szinten egyetlen platformja maradt, - anno Propilot es Fly kozott is volt különbség.-. és ez a tipus volt a tobbségben aztan persze ez kezdett változni. De pl PMDG NGX a legelterjetttebb add on elég komplex. nem az egy oras felszallok megyek egy kört-re találták ki.
P3d a szebb és jobb gfx lehetőségek miatt mar azokat is megszólította akik nem akartak 2014 ben is kokckák felett repülni.
Addon scenery-k szebbek voltak tele israktak OOM de ez egy masik torténet.
Semmi bajom azokkal akik önfeledt repülésre vágynak igazuk van jo is az, es ha o nekik ezt a p3d adja vagy xplane vagy fsx mindegy .
Szimulator persze igazad van bár ezekre a felhasznalok mar inkabb tekintenek scenery szimulatorkent mintsem rep szimkent az hogy ez jho vagy rossz az teljesen mindegy.
IL2 vel is nyomom még és az szimulator bizonyos dolgokban jobb mint ezek, de sokban meg se kozeliti. DCS world detto
De szerettem volna ha akarmelyik szim : p3d, xplane 11 kicsit koncentral magara a repulesre is jobban ENNYI AZ EGESZ:) fsx se semmiben nem jobb ugyan azok a hibai :)
Utoljára szerkesztette: Hypo, 2017.05.24. 18:34:51
Gondolom ott sem az alap fsx-et használod ,legalább is ezt írtad,ha a grafika abszolút nem érdekel.....de azért mindenből a legjobbat rátetted orbix,stb.....mert azért az úgy eléggé elavult......persze "ízlések és ficamok"
Ebből nekem az jön le hogy számodra máig az a legjobb összességében, ha mindent számításba veszünk.
Írtad is hogy okkal mivel abba elég sokat beruháztál ahhoz hogy ott hagyd.
Na igen itt kezdődik az elfogultság valami iránt mikor valamibe százezreket (nem tudhatom hogy annyit é) bele feccöl valaki azt nem szívesen dobja a polc alá.
De nem mindenki gondolkodik így ezért is veszik meg sokan ha kijön egy újabb játék és nem ragaszkodnak egy több mint tízéves kövülethez még ha az "jó" is.
Én is nem keveset repkedtem vele és használtam,költöttem is rá,de mikor az xpl megjelent nem is volt kérdés hogy váltok és nem csak azért mert a kinézet a fontos.
Azért a 21 században ne "baltával faragják" a játékok grafikáját és ha azt akarod hogy szép-szebb legyen százezreket kell költeni rá és mókolni lépten-nyomon hogy valahogy kinézzen,ja és működjön minden úgy ahogy kellene alapból.
Ennek fényében nem csodálom hogy "nem tetszik" az xpl és a p3d sem annyira hogy megvedd és használd.
Ha tévednék akkor sorry...
Ja igen és nem mindenki akar feltétlen pilóta lenni ,de attól még hogy egy ilyen játékot (itt elsősorban az elméleti dolgokra értem ) profin tud kezelni ,mert.... .nem lesz belőle pilóta,még ha sokan annak is képzelik magukat emiatt......(általánosságban értem,volt itt a minap valaki aki írta a hsz-ban,a való életben is repült mint pilóta) ezek akkor is csak egy játékok ,amik valamit szimulálnak a való életből több kevesebb sikerrel,minden területen,még ha szimulátornak nevezik is mindet.....
Szerintem nagyon sokan csak önfeledt repülésre vágynak gyönyörködni a tájban,lehet ez képezi a vásárlók nagy részét és nem arra hogy "1 óráig" csak beállítsák az útirány meg beröffentsék a gépet,mert ez a valóságban is így van.
De persze nem akarok fanyalgónak tűnni, jó lesz ez a v4 is, váltani is fogok rá, amint elérhetőek lesznek alá az általam használt pár gép ápdétjei. <#wink>#wink>
Persze értem én, hogy miért ez a fontossági sorrend. Elég nehéz volna eladni egy új verziót azzal, hogy mostantól okosabb az AI és valósághűbb az ATC forgalmazás. Viszont ha van egy jó dynamic light, meg 64bit meg hűhahűha, az azért marketing szempontból kifizetődőbb.
Meg persze nehéz meghúzni azt a határt is, hogy meddig okosodjon a szimulátor maga, és honnantól hagyjuk "gazdagodni" az add-on developereket...
Utoljára szerkesztette: Hypo, 2017.05.24. 16:52:36
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
Tegnap repkedtem erre arra M.O. területe(XPL) mint mindig real időjárásra volt állítva,az eső nagyon komoly (igaz nem folyik a szélvédőn FSW modjára) de az hogy pár méterrel arrébb esik amott meg nem (ugyan azon a magasságon),eddig csak azt tapasztaltam hogy magasságonként változott.
Én drukkolok hogy a P3D V4 jobb legyen mint az XPL mert akkor val. színű vétel,de majd ti akiknek megvan ez is az is majd úgy is elmondjátok a tutit ,az biztos el nem kapkodom a vételét.....
A tegnapi vidik amit itt láttam az esőről, a felhőkről a tájról engem annyira nem nyűgözött le.
Jó a repterek talán igen.
Nem tudom valami "becsipődés" p3d-nél hogy majd mindig az innsbruck reptere köszön vissza ,más jól kinéző tájat nem tudnak mutogatni,persze ez apró szúra-piszka részemről....<#kuss>#kuss>

Utoljára szerkesztette: endy papp, 2017.05.24. 13:06:15
Ez egy szűk rétegnek készülő cucc mint ahogy írtad, teljesen más költségvetéssel.
Igen, fejlődik, ez tény, csak nagyon-nagyon lassan - bár ez valszeg az elég szűk vásárlói rétegnek tudható be sajna.
na de majd meglátjuk, mit mond erre az SDK...<#wink>#wink>
Ezt az XPL kapcsán írtad? Mert ha igen, akkor nem tudom te milyen sceneryket használsz, de én még egy ilyennel sem találkoztam! <#guluszem1>#guluszem1>
"Válogassam ki pistike házaiból, hogy melyik tetszik, melyik nem..."
Ilyennel sem. Olyan van, hogy bizonyos repterekhez még plusz KOMPLETT objekt csomagokat kell letölteni. De azok meg egy kattintással megtalálhatók. Mondjuk szerintem is picit kényelmetlen, meg bosszantó hogy további súlyos száz megabájtokkal kell gyarapítani az XPL könyvtárát, amelyekből legtöbbször csak a tizedét használja fel az általad használni kívánt scenery...
"Csinálja csak meg az ORBX én meg inkább fizetek érte és repülök!"
Ez a legkényelmesebb, hát persze. De ilyen metódusú is van sok XPL-hez is...
"Én személy szerint nem várok sokat a v4-től, amire én használom a v3 is tökéletes!"
Aha, ezt mondtad a v2.5-re is... <#hehe>#hehe><#vigyor2>#vigyor2><#bee1>#bee1><#nyes>#nyes><#nyes>#nyes>
No meg ahogy tisztítják a repcsit este és pakolnak befelé....