Prepar3D - XPlane

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

köszi de ez v4, ahhoz is jó? Nem találok csak .ptp kiterjesztésű fájlokat amit emlékeim szerint csak be kellett egy könyvtárba másolni de itt hasonlót sem találok.
Utoljára szerkesztette: Rudi50, 2018.05.03. 18:46:19
[HUN]FaTaL
Az FSX/P3Dv3 liveryk kompatibilisek.

Airbusból ott az FSLabs, vagy nem sokára (remélhetőleg) megjelenik az aerosoft prof.

http://goo.gl/gd6Zi5

Sziasztok!
P3D v4hez létezik nem gyári pmdg 737 livery? Ha igen merre és hogy kell berakni?
Esetleg épkézláb airbus legalább hasonló mint fsx-hez az aerosofté volt?
Veres Viktor fotója alapján egy hasonló beállítással készült kép

frissítés feltöltve

Sziasztok. Valahogy lehet finomhangolni controll sensitivity-t,vagy csak XPL ben található csúszkák vannak ( ami nálam saitek cessna yoke-nál szinte semmit nem ér) Vflyteair piper arrow szinte irányíthatatlanul reagal a legkisebb mozdulatra is. Főleg takeoff és landing a vészes TD után még teljes szélcsendben is driftel. Próbáltam pedállal is anélkül is autorudderel stb ugyanez. Érdekes hogy más gépeknél ennyire nem szar bár ott is eléggé érzékeny.

"Nem tudtam hogy lehetetlen,ezért megcsináltam"

Budapest nem is lenne Budapest a villamosai nélkül!

Surányi Péternek köszönhetően (Rising Dawn Studios, KHAF - Half Moon Bay scenery fejlesztője) elkészült a Budapest City scenery mellé külön sceneryként a város villamos hálózata, rajta az adott pályának megfelelő szerelvényekkel.
Mai frissítéssel elérhető lesz.
Peti, ismételten hálás köszönet! :)

Hont
A Kompakt vizeknél vannak sokkal jobb léghűtések...
Én viszonylag sok cpu blokkot próbálgattam, de azok között is óriási szórás van!
Pl a sokak által istenített EK blokkok szerintem semmire nem valók! Nekem a HK jött be! 4.6Ghz-n a 4930k 60C' -on vegetál néma csendben!

Most tervezem egy Asus R.IV.Apex lapra cserélni a R.IV.E.lapom és oda egy monoblokkot vettem...Kicsit tartok ettől a cserétől, de más nem oda is felkerül egy ilyen HK blokk mert a felfogatása hála az égnek ugyan az...

Utoljára szerkesztette: Hont, 2018.04.27. 22:02:05
[HUN]FaTaL
Túlmelegedni? Nekem még terhelve se megy 65 fok fölé sose, stressztesztelve sem. Sokkal hűvösebb mint a korábbi kártyák, és kevesebbet is fogyaszt.

Gondolom ennek is passzív a hűtése mindaddig amíg el nem ér egy bizonyos hőfokot 1060-nál is ez van. Hajlamos túlmelegedni is akár.szerencsére be lehet lőni jól a ventiket rajta manuálisan hogy ne 80 foknál kezdjen pörögni. Nem tudom hogy egy vízhűtés hatékonyabb e(vita tárgya) nálam a procin is csak helytakarékosság miatt van egy H115.nem mondanám hogy hűvösebb mint az előző szélerőmű.

Hont
Ami nekem óriási meglepetés volt, hogy kb 3x annyi meleget gyárt mint a 980Ti!
Most a levizezése következik...
1060 GTX 6GB-t akarom majd lecserélni én is 1080TI re.Egyenlőre borzalmasan túl van árazva még mindig bár kezd realizalodni az ára.Várok még vele amig kihal az összes kőszénfejtő :D

Hont
Szia!
Én most cseréltem le a GTX980Ti egy 1080Ti-re!
Az FPS nem lett lényegesen több, de sokkal szebb képet ad az új vga!
Nem bántam meg a beruházást bár állítólag az 1070Ti kb ugyan ezt tudja.
spmd
Sajnos azt nem tudom kipróbálni, de szerintem a régebbi tapasztalataimból, a P3D v4 jobban futna rajta mint az XPL11. Nem lenne ez rossz konfig, de a hardver monitoron nézve a videókártya hamar "elfogy" és nem csak a memóriája.
Gegi86
Ez a konfig hogy menne a p3d v4 verzió?
spmd
Semmilyen "takarító" programot nem ajánlok. A Windows beállításokat kell személyre szabni, pl. kikapcsolni azokat a szolgáltatásokat/automatikusan induló programokat, amiket soha nem fogunk használni. Az operációs rendszer finomhangolásáról rengeteg jó cikk található a neten.

Más: sajnos a videókártya lett a gyenge láncszem a gépezetben. Érdemes a 6GB-os változatra áldozni. Most ez a konfig van a gépemben és elég szép eredményt produkál: i7-3770 (1155), 16GB DDR3 RAM (1.600MHz), Gigabyte GTX1060 3GB. Még folyamatosan tesztelem az optimális beállítást, de már most látszik, hogy a videókártya minősége a legfontosabb az X-Plane-nek, utána jön a memória mennyisége és a végén a proci.
Utoljára szerkesztette: spmd, 2018.04.26. 19:16:08
www.youtube.com/embed/_DByTSL3Bww

Mit értesz " karbantartáson optimalizáláson" mert én pl félévente kb újra rakom. Nálam egyedül ez vált be ha belassul a win. Bármilyen karbantarto szoftver, registry takarító, töredezettség mentesítő ( ssd nél nem is ajánlott) sem segített rajta soha. Az auto win update meg telepakolja olyan frissítéssel amire nem is igazan van szükség ezt is érdemes saját kézbe venni szerintem.

ha jól emlékszem, akkor fsx-re. idestova 1 hónapja beszéltem vele, csak sajnos már nem emlékszem a nevére, de mindenképp felkutatom, mert 2 fő már jelentkezett, hogy besegítene a portolásba. összehoznám őket, úgy célszerű.

[HUN]FaTaL
Mintha 60 gigát írtak volna az első verzióban, viszont az csak a nyári textúrákat fogja tartalmazni. :D

#4487: FB-n olvastam, hogy valaki már portolja a cuccot ESP-re. Nem tudod, FSX-re, P3D-re vagy FS9-re portolódik? :)

Szépek a képek :)

ráadásul Hollandia nem is olyan nagy :) egy True Earth England vahj mekkora lesz? :)

Hypo
ORBX TRUE EARTH megjelent 72gb :))) es csak egy orszag :)))) lassan johetnek a 4TB-s ssdk :)

idő közben az egész 6. kerület lemodellezésre került :)
nagyon FPS barát!

spmd
Én épp most "fejlesztem" a régi gépem. Ezeket cserélem, illetve bővítem: 8GB-ról 16GB DDR3 (1.600MHz), i7-3770 processzor és GTX1060 3GB videókártya. Elméletileg 1-2 napon belül összeáll és megosztom az X-Plane 11 tapasztalataim/beállításaim. Amit még sokan elfelejtenek, hogy az operációs rendszer karbantartása és optimalizálása is rettenetesen fontos. Sokat lehet spórolni a komponensek árán, mert sokszor azért vesznek nagyobb és drágább gépet az emberek, mert az operációs rendszerrel nem foglalkoznak és akár 50%-ot vagy még többet is ronthat az összteljesítményen.
Előző konfigom I5 6600k 4.7 Ghz 1060 GTX 6Gb, 16Gb ram, ssd-n szépen elment high-on 4x ssaa scenery shadow off reflection off.HUN VFR addon gepekkel 40 fps körül.Viszont már addon sky pack-al meg AI forgalommal vagy bekapcsolt árnyékokkal befosott, és sokat kellett mokolni rendering optionsal.

Clidey
Várható volt. Én mondjuk nem is sajnálom. Azon kívül, hogy grafikailag csicsázták az FSX alapokat, meg belterjessé tették a hozzá való fejlesztést, sok minden mást nem adtak hozzá.
De legalább most számukra is világossá vált, hogy nincs szükség egy újabb FSX-klónra. Határozott, markáns különbségek kellenek a júzernek, mint ami pl. az XPL és a P3D között van. Bár igazán nekem egyetlen egy szimulátor kellene, ami ötvözi az XPL és a P3D erősségeit. De ugye a piac nem így működik sajna, hisz akkor pl a FPS gémekből is csak egyetlen egy volna a piacon, meg stratégiából is, meg űrhajós-csillagközis izéből is.... :)))

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Gegi86
Mondjuk egy i5 proci felhúzva 4.2ghz-re gtx 1060 6gb 16gb Ram-mal és ssdvel már egy full hd felbontésban high beállításon elmegy? vagy még komolyabb gép kell?
Jogos, viszont amit itt le írtunk azzal komprpmisszum mentes szimezest lehet elérni. Természetesen össze lehet rakni régebbi deszkára is pl I56600k ( húzva) egy 1060gtx el csodákra képes :D. De telepakolva, live weather sata sata már mokolgatni kell.

Gegi86
Oké csak így már közelítünk 400e ft felé :( .
Absz egyet értek! 100k körül van most az új I7 8600K plusz kell hozzá a 6Gb vga is és 16Gb ddr4 lehetőleg 3000mhz körüli. Ha pakolsz az alap szimre akkor mindenképp. Az ssd meg alap szerintem.

Papirzacsi

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

[HUN]FaTaL
8. generációs cpu-t vegyél inkább, 8600k pl., nem nagyon van árkülönbség, viszont +2 mag.

GPU-ból 6 gigás 1060 a minimum.
Utoljára szerkesztette: FaTaL, 2018.04.23. 20:00:44

Gegi86
Komplett gép kell, nincs semmi használható én egy i5 7500k procit nézegettem vagy erősebbet de az i7 kicsit drágább. Az hogy melyik szimet válasszam azon még gondolkozom, valahol azt olvastam hogy IFR repülésre p3d VFR-re meg xplanet ajánlottak, de véleményeket szívesen várom.
spmd
Szia! Melyik szimet szeretnéd? Komplett gép kell, monitor/táp/ház stb. vagy az alapok azért már megvannak? Én X-Plane szimulátort használok és ott ha jól látom a RAM mennyisége (min. 16GB) és a videókártya (min. GTX1060 3GB) a legfontosabb. Persze prociból is minimum komolyabb i5 kell. SSD meghajtót pedig nagyon ajánlom minden tekintetben.
Gegi86
Sziasztok! Nagyon hosszú idő után újra szeretnék szimulátoron repülni. Először is segítséget szeretnék kérni tőletek, hogy milyen pc config lenne jó IFR repüléshez, olyan ötleteket várok ami mondjuk 300e ft-ba bele férne. Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv. Kellene egy kis segítség NOA Weather pluginnal valamint Advanced Rendering options pluginnal kapcsolatában.
NOA teljesen jól működik, megfelelően injektalja a pontos adatokat viszont azt nem értem hogy tiszta időben is berak random felhőket. Az XPL beállításokban nálam manually config ra van állítva a weather ( mivel a noa igy injektalja be)
Illetve Advaneced Rendering plugin 1000ft körül az atmoszfera teljesen elkékül minden se felhőalap se semmi, tovább emelkedés utan ez meg szűnik. Hogyan lehet ezen a pluginon belül állítani?

Ja, bocs! P3Dv4
Kapcsolót tudsz hozzá adni. De nem írtad hogy xpl vagy p3d?!

Értem. Igazából a cockpit-ben bal oldalon van egy steering kapcsoló, azzal le tudom választani felszállás és leszállás közben az orrfutó mozgását, és a kapcsoló mozgatását akarom valahogy joystick-ra configolni. De ezek szerint nem lehet. Egy sima Saitek Cyborg Fly 5 joyom van.
Igen általában az orrfutó a rudderrel egYütt szokott mozdulni ( ha az autorudder be van kapcsolva akkor meg csűrővel) nem tudom melyik szimről van szó. De xpl ben orrfutóra lehet külön axist beállítani a joysettingsben amennyiben van hozzá eszközöd. Ha nincs akkor az oldalkormány fogja mozgatni gurulás közben. Elég elb@szott egy dolog ez amugy mert pl carenado gépeknél nem igazán akarja fordítani, elég nehéz vele taxizni mig pl az alap c172 meg túlságosan is érzékeny. Kell a pedál mindenképp. Én tillerre meg egy használaton kívüli joyt alakítottam át.

Átlátszó liveryt használok. :-) Közben megoldódott a probléma, a Control Panelben a Spoiler Axis-ra kellett kapcsolnom. Még a tillert és a Ruddert kell szétszednem valahogy.
Hypo
de mindig a fakot mutatjak.....:)

Hypo
iigy mar jobb:))

Nekem az a fura hogy a fülkéből látod a futót :D

Sziasztok! Valaki repül itt Majestic Q400-al? Az normális, hogy az Aileron együtt működik a Tillerrel? Lászállás közben kicsit furcsán néz ki, hogy amikor jobbra és balra "rángatom" a joystickot, az első futó is forgolódik ide-oda. :-)
nemsokára joni is megkapja a görög térképet :)

Hont
MENJETEK SZAVAZNI!!!!!!
ITT AZ IDŐ!!!!
Clidey
Hát mert ugye az X-Plane-ben van légkör is... <#bee1>

Így már jobb?

<#hawaii>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Hypo