Prepar3D - XPlane

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Na.Megtörtént.. Semmi viszont ha kipipalom a runway follow terrain contourst akkor jó. Alapból ez nálam soha nem volt bekapcsolva mert némelyik repterénél az apron lejt meg a guruló úton is idióta buckák vannak. De itt csak így mukszik nálam.

"Nem tudtam hogy lehetetlen,ezért megcsináltam"

Clidey
Igen arra.
Akkor csináld azt amit lejjebb írtam: kopaszítsd vissza az XPL-t egészen a gyári szintig, aztán rakd be csakis LHFM-et és nézd meg mit mutat. Ha jó (márpedig annak kell majd lennie ha mindent jól csináltál), akkor egyenként pakolgasd vissza ami eredetileg fent volt, és figyeld, melyiknél csesződik el a mesh. Egyszercsak ki fog bukni, melyik cucc a ludas.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Persze tudom hogy nálam, csak nem jövök rá hogy mi. Arra gondolsz hogy " runway follow terrain contours"?mert az nálam OFF.

Clidey
Pedig tuti nálad van valami gixer, mert eddig még senki nem jelzett vissza hasonló problémával. Esetleg a runway flat be van nálad kapcsolva? Lehet az kavar be.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Clidey
Igen gondoltam, hogy valami ilyesmi lehet a háttérben... Csak olyan kirívóan hat nekem legalábbis ez a szín.😊

Megnéztem "pucéran" csak LHFM van a mappában ,ugyanaz sajnos :/ soha nem találkoztam még elevation problémával XPL11 ben, alap LHFM- nél jó a magasság.Hmm érdekes.. közben WED ben is megnéztem nálam field elevation 0.0 méter van.

ami(k) miatt lehet:
skymaxx pro-t használok, azon belül pedig tropical paradise preset 😊
illetve fut még reshade (változó, hogy mely preset, itt szerintem fse új natural preset volt aktív), illetve blu-fx.
a füves pálya szegélye viszont nem tudom, hogy mitől lehet más.

Clidey
B717? <#hawaii><#eljen>
Tényleg szép kis cucc, de annyira nem fogott meg hogy ne szabadítsam fel általa a vinyóm tárhelyét két nap múltán! <#nyes>

Clidey
Már akartam mondani neked Geri: nálad direkt ilyen unrealisztik az ég színe? <#merges2><#guluszem1><#hehe>
Meg az is érdekes, hogy a füves pályának is van nálad valami világosabb "szegélye" ami nálam nincs...

Clidey
Huhh...nálad valami durván el van kapálva valamelyik másik add-on scenerynél vagy mesh-nél... Kapcsolgasd ki őket egyenként, hogy lásd, melyik cseszi el.
Sajnos a default XPL11 mesh is hibás, pont a gurulóútra rak egy huplit, azzal sajnos nem tudtam/nem lehet mit kezdeni. <#nemtudom><#miaz>

Clidey
<#wave><#papakacsint><#integet2><#eljen><#email>

Hypo
Jó kis Madárka ez

Köszönjük a sceneryt!! Nálam sajnos valamiért magasság problémák vannak az egész LHFM egy völgybe süpped.

Én egyszer próbáltam yoke-al :d majdnem letéptem az egészet az asztalról, pedig jól oda van csavarozva 😄

köszönjük! 😉

örülök, ha végig tudom repülni 😊 nagyon sokat kéne gyakorolni, hogy hiba vagy kizárás nélkül menjen 😊

Pff na igen. Viszont "késben"nem szabályos a dupla kapuk között átrepülni 😊

Clidey
Hát pedig van erre külön kidolgozott eljárás: CCSLP (Cockpit crew standard leaving procedure)

<#idiota>

Papirzacsi
Fantasztikusan életszerűtlen, hogy a személyzet minden tagja egyenként hagyja el a gépet... Véleményem szerint megint egy nagyon fontos fejlesztés történt...<#idiota>

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Hypo
walking dead

Clidey
Hát, látom lesz egy-két mozgászavaros utas is. Vagy csak simán beszartak. <#nevetes1>

Zpogi
Köszönöm szépen!
Este kipróbálom.

Hypo
GSX 2 keszuloben nem uj progi lesz hanem expansion http://www.fsdreamteam.com/forum/index.php/topic,17940.0.html

Jóreggelt urak,

Ekre, nem lehetne egyébként, hogy az egész HUN vfr és LHBP bekerüljön a következő hivatalos patch-be? rengetek 3. fél által készített reptér van benne tudomásom szerint, próbálkoztatok már ezzel vagy nem? esetleg nincs is rá mód? Bocsánat ha hülye a kérdés nem tudom , hogy hogy megy ez.

Hypo
Na jó hir TFDI design uj kis programja Passanger es Crew minden repulohoz fspassengers mehet a levesbe😊) https://blog.tfdidesign.com/2018/06/19/tfdi-design-announcing-pacx/
https://youtu.be/IBaqcTVNzjM

szia, a sorrend nem jó, így legyen:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

I
1000 Version
SCENERY

SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-LHBB-Budaors_HEMS/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-LHBP-Liszt_Ferenc/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-LHBS-Budaors/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-LHGD-Godollo/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-LHGY-Gyongyos_Pipishegy/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-LHSS-Szolnok_Szandaszolos/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-LHSZ-Szentes/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-LHTL-Tokol/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-LHxx-Jaszapati/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-Medical-Helipads/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-Scenery-Bud_Vehicles/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-Scenery-Budapest/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-Scenery-Budapest_Traffic_North/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-Scenery-Budapest_Traffic_South/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-Scenery-Air_Race_Budapest_2017/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-Scenery-Szazhalombatta/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-Scenery-Aerials/
SCENERY_PACK Custom Scenery/Global Airports/
SCENERY_PACK Custom Scenery/KSEA Demo Area/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-Scenery-Hungary_Overlay/
SCENERY_PACK Custom Scenery/3D_people_library/
SCENERY_PACK Custom Scenery/CDB-Library/
SCENERY_PACK Custom Scenery/Enhanced Europe Part 1 - Objects/
SCENERY_PACK Custom Scenery/Enhanced Europe Part 2 - Base/
SCENERY_PACK Custom Scenery/ff_library_extended_LOD/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-Library/
SCENERY_PACK Custom Scenery/MisterX_Library/
SCENERY_PACK Custom Scenery/OpenSceneryX/
SCENERY_PACK Custom Scenery/R2_Library/
SCENERY_PACK Custom Scenery/RD_Library/
SCENERY_PACK Custom Scenery/ruscenery/
SCENERY_PACK Custom Scenery/The_Handy_Objects_Library/
SCENERY_PACK Custom Scenery/world-models/
SCENERY_PACK Custom Scenery/zzz_hd_global_scenery4/

LHBP hibaüzenet, legyen friss az x-plane, legalább 11.10 kell hozzá. ha friss, akkor a fenti sorrend megoldja.

Zpogi
Sziasztok!
Egy ki segítséget szeretnék kérni, mert nem bírom működésre bírni a Hungary VFR Pack-et XPL11-ben.
Esetleg ránéznétek a scenry_packs.ini-re hátha nem jó a sorrend?
Köszi előre is.
I
1000 Version
SCENERY

SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-LHBB-Budaors_HEMS/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-LHBP-Liszt_Ferenc/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-LHBS-Budaors/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-LHGD-Godollo/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-LHGY-Gyongyos_Pipishegy/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-LHSS-Szolnok_Szandaszolos/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-LHSZ-Szentes/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-LHTL-Tokol/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-LHxx-Jaszapati/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-Medical-Helipads/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-Scenery-Air_Race_Budapest_2017/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-Scenery-Szazhalombatta/
SCENERY_PACK Custom Scenery/Global Airports/
SCENERY_PACK Custom Scenery/KSEA Demo Area/
SCENERY_PACK Custom Scenery/3D_people_library/
SCENERY_PACK Custom Scenery/CDB-Library/
SCENERY_PACK Custom Scenery/Enhanced Europe Part 1 - Objects/
SCENERY_PACK Custom Scenery/Enhanced Europe Part 2 - Base/
SCENERY_PACK Custom Scenery/ff_library_extended_LOD/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-Library/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-Scenery-Aerials/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-Scenery-Bud_Vehicles/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-Scenery-Budapest/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-Scenery-Budapest_Traffic_North/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-Scenery-Budapest_Traffic_South/
SCENERY_PACK Custom Scenery/MisterX_Library/
SCENERY_PACK Custom Scenery/OpenSceneryX/
SCENERY_PACK Custom Scenery/R2_Library/
SCENERY_PACK Custom Scenery/RD_Library/
SCENERY_PACK Custom Scenery/ruscenery/
SCENERY_PACK Custom Scenery/The_Handy_Objects_Library/
SCENERY_PACK Custom Scenery/world-models/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-Scenery-Hungary_Overlay/
SCENERY_PACK Custom Scenery/zzz_hd_global_scenery4/

És ezt a hiba üzenetet dobja ha elindítom a játékot:
There was a problem loading the scenery package:
Custom Scenery/HungaryVFR-LHBP-Liszt_Ferenc/
The scenery may not look correct.
Please see the log.txt file for detailed error information.
(io_dsf.cpp:676)

The following scenery package has a problem and will therefore not be loaded:
Custom Scenery/HungaryVFR-LHBP-Liszt_Ferenc/
It requires an additional library scenery package that is not installed, or it is missing some of its files.
http://lookup.x-plane.com/_lookup_11_/missing_custom_scenery.html
(io_dsf.cpp:750)

Utoljára szerkesztette: Zpogi, 2018.06.19. 21:48:14

aki kihívást keresne, vért h*gyozós 😊

Hypo
Hali cd-n volt nekem valami Radio VFR vagy valami ilyesmi angol training anyag meg van valam regi magyar is bar az mar szerintem kicsit elavult.

Pár érdekes:
AOPA-n ingyen anyagok a temaban https://www.aopa.org/training-and-safety/air-safety-institute/safety-spotlights/radio-communications-and-atc

EGy jo Handbook : http://files.fpz.hr/Djelatnici/ifrancetic/Radiotelephony-communications-1-handbook.pdf

Valami ilyesmi az enyem is de majd meglesem ha hazaertem: http://www.mypilotstore.com/mypilotstore/sep/4614

EZ meg allitolag elég pöpec: https://www.amazon.com/Say-Again-Please-Communications-Trainer/dp/B003FO7GXC

Hont
Sziasztok!
Esetleg nem hallott valaki Fónia hangoskönyvről...?
Próbáltam keresni,de sehol semmi...

nya az jó, a helik már várják!😄

Clidey
Akkor már csak az a kérdés, melyik dolgozik újabb adatokból? 😊
Amúgy juteszembe, valamikor régen próbáltam valami cuccot (lehet pont az XEurope-t?), és azt eredményezte, hogy Győrnél lett egy csomó szélerőmű, de a rotorjaik a földön feküdtek... <#nevetes1>
Na mind1, 7végén megnézem ezeket a cuccokat, hátha valamelyiket tartós használatra vételezem. 😊

Sh europe net csak osm databol rakja be a frissebb úthálózatot és pontosabb is mint az alap. Semmit nem csinál szerintem a textúraval, vagyis én nem merültem még ennyire bele. Xeurope ot én idehaza nem használom alpok túrán szoktam pl mert ott az összes úthálózat fos volt nálam. Ez meg elég jol lecserélte nem az a sötét szürke csík jelent meg mindenhol.

Clidey
Na ezt most nem teljesen vágom...hogy is van ez?
Az előbb ránéztem erre a XEurope2-re...amint tapasztaltam, ez is tartalmaz úthálózatot. Viszont a SimHeaven Europe Net az csak úthálózat, de XPL10-hez ajánlja csak a készítője.
Az én célom az lenne, hogy egy picivel pontosabb úthálózatot kapjak, mint a default. Ugyanis most itt-ott igencsak szögletes az utak íve emiatt elég bután néz ki alatta LHFM műholdkép textúrája.

Clidey
Ha valami nem jön közbe, szerintem egy héten belül van a release date... <#wink>

Együtt nem használom, vagy xeurope vagy simheaven europe net + hun vfr együtt attól függ hol repülök. (idehaza utóbbi kombo) azt udom hogy a HUN overlay-nek a simheaven felett kell lennie , viszont hiába pakolgatom úgyse jó. az osm hibát értem, de a vízpart idehaza mindenhol ilyen vele,

x-europe-al az aszfalt sokkal inkább hasonlít a hazaihoz, mint a gyári (világos, nem sötét).
az x-europe szép, fps barát is, de sajnos eléggé pontatlan. hazánk felett ezért sem használom. pl a Margit-híd pesti oldali szakaszán végig 10-15 emeletes panelházakat dob be 😞
szebb, mint a régi facades alapú épületek az overlay-ben, de ismert területek felett illúzióromboló (nekem)

LHFM meg várós, amit eddig láttam, az szokás szerint nagyon tetszett! 😊

osm pontatlanság 😞
illetve, ha x-europe-ot is használsz, azt hogy használod? sorrend szerint melyik hogy van (x-europe és hvfr overlay ütik egymást, én úgy használom, hogy az x-europe vonatkozó dsf fájljait átneveztem (ami hazánkat fedi le), így azt nem tölti be, hazánk felett hvfr overlay, máshol meg xeurope)

osm térképen kéne megnézni, hogy az érintett terület hogyan fest.
egyébként ilyen jellegű hibákat nagyon könnyen tudtok javítani osm-en (rajzolgatni kell, típust kiválasztani), ha hiányzik egy erdősáv, megrajzolod, köv frissítésnek meg már a része lesz (naponta adják ki az adatokat, én kb havonta frissítem a csomagot).

HD Mesh 4 borzalmasan zabálja az fpst nálam is kuka 32gb ram is kevésnek tűnik neki...:/ Én simheaven europe net-et és Xeurope ot használom. előbbi OSM friss úthálózatát rakja be.

@ekre
HUN-VFR el van egy kis gondom , most vettem csak észre hogy ha a "SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-Scenery-Hungary_Overlay/" be van rakva akkor ahogy lent a képeken is látod a vízpart gyakorlatilag eltűnik ,nincs "átmenet"a part részén.Illetve eléggé nagy területeken "kiharapja" az erdős részeket zöld területeket
Overlay

Overlay nélkül

Clidey

Végre megérkeztek a girók is LHFM-re... <#hawaii>

Clidey
Ha jól emlékszem, a HD Mesh4-ben is vannak az utak javítva. Ez az X-Europe mennyivel másabb? Nekem a HD-Mesh 4-el az volt a bajom, hogy bár az utak milliméterre pontosan a helyükön voltak, de sajna érezhető volt az fps-drop. <#szomoru1>

Nagyon köszönöm a segítséget!
Az X-Europe csomaggal már rendben!
Ájulok a Magyar fejlesztéseken, eddig FSX-el repültem de már dobtam is! 😊
a nagy melegben ne feledjetek kellő mennyiségű folyadékot magatokhoz venni 😊
új frissítés része lesz.

örülök, hogy tetszik!

utakra több megoldás is van, én pl az X-Europe csomagját használom erre.

Sziasztok!
XPlane11-et használok, nagyon tetszik a vfr, nagy koszonet érte!!!
Az ini-ben minden jó sorrendbe van! Van viiszont egy problémám az autóutakkal, nekem sárga terelővonal, záróvonal van. Érdekes mert az autópályán fehér. Mi lehet a gond? Vagy ki tudom cserélni valahol az utat?
Koszi és üdv!
Hypo
Simmarketen csak 9 EUR https://simelite.com/timeZoneFixer.php vot mar hasonló de ez meg nem is kulon interface es folyamatosan updatelik https://simelite.com/timeZoneFixer.php

[HUN]FaTaL
Igen, elírtam, sorry. A lényeg hogy 4.1 és 4.2 között ebben a tekintetben nem láttam semmi különbséget.

http://goo.gl/gd6Zi5