5360
| Magyar fejlesztések | Prepar3D | Ultimate Realism Pack | Rendszerkövetelmények | PTA | CFG Tuning | AffinityMask Kalkulátor | Gyakran Ismételt Kérdések | X-Plane.Org
OOM Hiba
Helyes Library sorrend!
Ideális ORBX sorrend!
Miket kell még telepíteni esetleg?!
Sok gondot tud még okozni az Ö hiánya is!
Ez is fontos!
Elmentett Libraryból eltűnnek a scenery-k!
Megoldás a C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v3 mappában lévő "scenery cfg" fájl törlése!
Csinál egy újat és aztán be kellett olvastatni vele újra a sceneryket!
Szimulátor hardver-szoftver biblia
LOWW FlayTampa v2.7 csápok beállítása
-
#4839 És ez mennyivel lenne jobb? Árban szinte elenyésző a különbség. ASUS PRIME Z370-P alaplap + HYPERX 16GB PREDATOR DDR4 3200MHZ CL16 KIT HX432C16PB3K2/16
Kérdés, hogy az alaplap bírni fogja, hogy ha a procit felhúzom mondjuk 4,2-4,3ghz-re?
Utoljára szerkesztette: exTrem, 2018.11.19. 16:20:05 -
#4838 "a c:-re fog települni egy csomó addon is. "
Azokat simán át lehet helyezni máshova, én is át szoktam :) Tesztek alapján az egész rendszere fogyaszt max. 350 wattot, sztem a 750 overkill. Persze az lehet, hogy hidegebb, de a hatásfok sem olyan jó. Elvileg a mai HDD-k kb. 10-15 wattot fogyasztanak / darab. -
nibron #4837 a gskill ramok nem igazán szeretik a gigabyte xmp kezelését. nekem a corsair-ek jöttek be. időzítésben ha 3ghz-es, akkor van cl15-ös, ha cl16-os, akkor viszont 3.2ghz-es legalább. szimulátorozásban a sata3 és az m2 között nagy különbség nincs, az árából inkább dupla méretűt szoktam venni. kettőre viszont szükséged lesz, mivel a szimet illik nem rendszerre tenni, illetve a rendszert szintén illik ssd-re rakni. a c:-re fog települni egy csomó addon is. a 8gb-os 1070-eshez jó lesz az a 750w-os táp, még így is melegedni fog kicsit, én is ekkorát szoktam berakni ilyen géphez. később úgyis bekerül 1-2 vinyó. -
#4836 Nekem az egyik SATA-s még az előző gépből (sima sata, nem m2 és amellé vettem egy nvme-t), de a jobb alaplapokon 2 M2 van. -
#4835 Na az SSD a másik dolog, kettőt szeretnék én is de nem fér el.. M2 foglalat csak egy van. Ezt hogyan lehetne kiküszöbölni? -
#4834 Jó lesz. :) Nekem 1060-am van és ezzel is lehet szimulátorozni :) Alaplapból mondjuk néznék egy jobbat, a 750-es táp felesleges (nincs probléma vele, csak nagy és drágább).
Nekem egy 550-es táp hajt egy i7-8700k-t 4 diskkel meg 2 ssd-vel + a 1060. :) -
#4833 Urak, ezt a konfigot raktam össze, benne van még 500gigás ssd és 2 terrás hdd illetve CORSAIR TX SERIES MODULAR TX750M GOLD 750W táp. Főleg az érdekelne, hogy Ez megtenné-e, illetve melyik márka ami abszolút NO go a piacon akár videókarinál akár memóriánál. Köszi a segítséget! :)
-
haflac #4832 Szia! Az e-tec.at hasonló. Grazban két boltjuk is van.
Utoljára szerkesztette: haflac, 2018.11.17. 07:33:24 -
#4831 Persze, egy új customer számára valóban nem az. De ha már elköltöttem náluk 60-70$-t akkor egy sima ápdétért ne kérjenek már el újabb huszat...
Mondjuk a Flight1-nek mindig is érdekes üzletpolitikája volt... anno meg akartam venni az iFly NG-t P3D alá is, de mint kiderült, az előző verziókat (FS9/FSX) már megvásároltak számára mindössze asszem' egy hetük volt, hogy kedvezményesen (talán 15-20$) vehessék meg a P3D verziót. Utána csak a mindenki számára kialakított 80$-os áron lehet hozzájutni. Persze erre figyelmeztető mail-t nem küldtek. Na erre mondom én hogy menjenek az annyukba!
Így hát nem lett iFly NG-m P3D alá. Ez van.
Mondjuk az elég érdekes hogy már elég rég kint van a cucc a piacon, de a sötét oldalon nincs belőle "másolat"...azért kiváncsi volnék mi ennek az oka vajon? :) -
#4830 Jó de 19 EUR egy komplett gépcsalád az azért nem rossz -
#4829 Le is töltöttem gyorsan, gondolván ugyan olyan szisztémában rilízelték mint az FSX-es verziót. Aztán gondoltam azért utána olvasok picit - kiderült, ez stand-alone cucc, akik megvették FS2004-re meg FSX-re is azok kenhetik a hajukra az "előjogukat". Hát mehet a 'csába a Flight1/QW is. Mondjuk annyira nem nagy érvágás, mert most perpill P3D sincs telepítve. :D -
#4828 QW146vegrep3d v4 re is es csak 19 EUR http://www.flight1.com/products.asp?product=qw146p3d4 -
ToMy_ #4827 Eladó egy TrackIR 4 Pro 6DOF headtracker, VR-re váltás miatt kihasználatlanná vált. -
-
#4825 Köszi meg is találtam. Ha valakit érdekel, elküldöm -
nibron #4824 amikor megcsináltam a géped, ezt is beállítottam. az a baj, hogy többlépéses a dolog. a registryben kell pár dolgot beírni, és ezért linkeltem be virtuálisan a prepar3dv3 mappákat. -
#4823 Sziasztok! Valaki tudja, hogy lehet p3d v3 sceneryt v4 re installálni? Mindig kilép az installer, mivel nem találja a pr3d-t installálva. -
saca79 #4822 Elég sok újítást tartalmaz már ez a pakk.Picit nekem zavaró ahogy a cockpit árnyékok a felhő alatt próbálnak több kevesebb sikerrel váltakozni.még nem az igazi.
A joy curveshoz meg jo lenne valami kis info.Anno fsuipc ben parabola görbét kelett állítani hogy kb jo legyen az érzékenység.Itt picit meg van bonyolítva .Nem is nagyon mertem piszkálni csak egy próba kedvéért. -
#4821 köszike jol hangzik -
#4820 Ez csak a külcsín Zolibács! ;)
Történtek ezen kívül nagyobb változások is! Minden géphez hozzá lehet rendelni ezentúl particle effekteket is (mint amit a különböző Immersion Packok tudnak csak a P3D-nél), hajtóműtűz, szárny feletti párakiválás, stb. Mostantól lehet a joy tengelyekhez hozzárendelni Response curves-öket (ami nekem pont jól jött a műrepcsi gépeknél, hogy finomhangolni tudom a kormányérzékenységeket), lehet használni 4K textúrákat a VC-ben, meg még sok más dolgot reszeltek a fiúk, amit itt tudsz megnézni - érdemes. ;)
Persze bugok még vannak, de hát azért béta még. :) -
#4819 szep, mondjuk szemelyes preference de engem az utaster nem erdekel :)))) de a cockpit eleg popec -
#4818 v11.30b1 release. Hát nem rossz! ;)
-
#4817 Na, erről beszéltem. :) Ezerszer jobb mint bármely VR cucc, ahol a levegőben kell hadonászni. :)))))
Gratula!!! -
#4816 Ha esetleg valaki nem latta volna kedves forumos pilóta társunk https://hvg.hu/elet/20181003_repulogep_szimulator_pilotafulke_boeing_737_hobbi_lakas_
GRATULAAAA én láttam élőben is Fantasztikus -
saca79 #4815 Sziasztok.Pár napja bibelődom XP11 -el.A probléma az hogy gyakorlatilag az összes gép legyen az prop,jet,heli bármi jobbra dől takeoff után. Nem gyro effectrol van szó. Összes vezérlőt újra kalibráltam, teljesen mindegy olyan mintha jobbra ki lenne trimmelve de nincs minden trim 0 értéken van. Keresgéltem dorumokon de nem sok ötletet kaptam a megoldásra. Valaki esetleg találkozott már hasonlóval? -
#4814 Én könnyű helyzetben voltam, mert nekem csak egy monoblokot kellett vennem és mindenem adott volt!
De a LGA2011 blokkok is jók hozzá!
Léghűtéshez nem tudok hozzá szólni, mert rég nem használtam!
Minden esetre két radival D5 pumpával 27C' a víz és nem megy 60C' a magok hője. (4,6Ghz) A ventik 800 fordulattal mennek és semmi hangjuk nincs! -
#4813 Na ez így kb 450k lesz (Ipon), végülis nem para csak a hűtéshez kellene még javaslat, hogy milyet és mennyit érdemes bele venni :). -
#4812 Én a helyedbe két verzióból választanék...
8700k vagy 7820X -
#4811 1060 al is elmegy de azert 1070 el belul vagy a kerdes a kijelzo en maradtam meg FULL HD-n csak a kepernyo meret nagy:) ezena felbontason a 1070 es 1080 TI kozott lofax kulonbseg van. HA 4K az mas. Alaplapon azert ne sporolj, de nem is kell tulzasba esni. Asus uefi bios eleg jo. lehetoleg ujabb ssd csatoloval . Hutes detto kell az :) meleg lesz. -
#4810 Na ha jól értem eddig, akkor prociból lehetőleg I7 minél nagyobb órajelen, nvidia 1070 minimum és 16giga ram minimum. Mondjuk alaplapot olyat vennék amihez később még tudok pakolni plusz 16 gigát. Alaplap lenne a következő, hogy ott mire figyeljek, hogy kompatibilis legyen a ramokkal, kártyával, procival. Mint mondtam, bőven nem vagyok már benne ezekben a dolgokban :/ -
#4809 PROCI PROCI PROCI minel nagyobb orajelen aztan kulon SSD csak a p3d nek lehetoleg gyors, vga en 1070 el nyomom nem a jkartya a szuk keresztmetszet szepen hozza amit kell, ja es minden mas gameben HASIT:)) es legyen azert 16-32GB ram -
#4808 szép nagyon ORBX nem szar bar ugyan ez p3d n is szep csak tul kepp hasznalhatatlan ha egy komolyabb addon al mennel de a2a repcsikkel el lehet felette veergodini :)))) a mindent egy program elve itt se mukodik ugy nez ki xp11 egyre jobban alkalmas platform az igazi kisgepes VFR re nem mondom hogy ne lenne jo ifr zibo csak hogy egy szim sose fogja tudni mind ketto igenyt max kielegiteni :) -
#4807 Ezt én is meg tudom erősíteni...
Jelentősen gyorsult 16 ról 32-re váltásnál a gép.
Szerintem új platformnál célszerű lenne olyat választani, aminél van M.2 ssd csatlakozási pont! Egy jó kis 970Pro meg bírja vadítani a dolgokat!
Most is van fent a PH-n 80 ezerért APEX lap! Én azt használok és nagyon bejött! Bár szerintem az egyötödét sem tudom kihasználni amit tud, de majd kiismerem... -
#4806 Codegen tápot messziről kerülni kell, nem egy minőségi cucc, legtöbbször védelem sincs benne sajnos. 4 giga ram szerintem ma már nagyon kevés (nem csak szimulátorozni), min. 8. -
#4805 Én sajna nem.
Hát magyarok vagyunk, nem?
(Király Linda, midőn beleégett a himnusz eléneklésébe)
-
#4804 Kezdésnek ez is jó lesz, köszi! :) Esetleg nem ismertek az Iponhoz hasonló Osztrák oldalt? Kényelmesebb lenne itt kint beszerezni a dolgokat mint hazamenni érte :) -
#4803 Azért ezekbe a képekbe már nem nagyon lehet belekötni, mi Zolibács? -
#4802 Én sem vagyok áptudét hardverileg, szóval tuti tanácsot ne várj tőlem. :)
De az egyértelmű, hogy minden szimulátor fő eleme a proci és a videokártya. Szóval ebből kell a lehető legerősebbet választanod. Prociból szerintem az i7 valamelyik verziója, videokártyából pedig csakis nVidia, azon belül pedig 1060-1070-1080 de mindenképp legalább 4-6GB RAM-mal. A többi alkatrészből én személy szerint csak a márkára figyelnék: alaplap ASUS, táp Codegen, memória Kingston. -
#4801 -
#4800 Huuu.. micsoda grafika (Y)