Prepar3D - XPlane

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Clidey
Az hogy melyik szimulátor jobb, erősen szubjektív szerintem.Nekem minden esetre bejött. 😊
Próbáld ki, használd, és döntsd el magad, megéri-e váltani. Esetleg párhuzamosan használni P3D-vel.

Ahogy régebben is írtam, mindkét szimulátornál vannak pro-k és kontrák. Nálam az FD minősége megelőzte az AI forgalmat vagy épp az évszakokat.

Most mennem kell de majd este folyt.köv. 😊)))

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

berczy
Maestro, üdv!

TÉnyleg ennyivel jobb az XPL? Most jött meg a gépem, épp tervezem megvenni, megéri (meg hozzád LHDK-dat 😊 )? Sokkal szűkebb add-on lista nem lesz csalódás? Most fogok belevágni, annyi kérdésem lesz, mint állat. 😊

Ez sikerült szerezni, remélem ezzel nem lesz gondom:

i7 8700K [email protected]
Gigabyte 1080Ti 11G
16GB HyperX Predator
Gigabyte Z390 GAMING SLI
Samsung 870 500TB SSD
Utoljára szerkesztette: berczy, 2018.12.06. 20:52:03

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

Clidey
Én az LHSim LHBP-t használom. <#hawaii>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

MIL MI2 from Mins by ekre.1.0.7 Xplane 11.25. Indítás,rövid röppenés

"Nem tudtam hogy lehetetlen,ezért megcsináltam"

Ott az XPL11 ha LHBP-n akarsz repülni 😄 ráadásul kb hetente jön update..

Clidey
Hát én se látok semmi olyat ebben a release note-ban, amiért érdemes volna váltani mondjuk 4.1-ről 4.4-re. 😊)))
De a mai világban már annak is örülni kell, ha egy bármilyen szimulátort egyáltalán fejlesztenek/patchelnek/upgrade-elnek...

A minap egy haver gépére kellett P3D-t telepítenem. És hát ugye az első reakció az volt, hogy gyerünk Ferihegyre. Azt hiszem, mindketten meglepődtünk, a default ground texture milyen irgalmatlan fosul néz ki. Ő azért mert "picit" mást várt, én meg azért, mert már nem igazán emlékeztem mennyire szar a default. 😊))) Gyorsan rá is kellett tennem egy ORBX cuccost, hogy legalább valamilyen szinten elfogadható legyen a látvány. 😊)))
Mondjuk e téren bőven fejlődhetne a P3D. Szívesebben olvasnék a RN-okban ilyesmi bejegyzéseket, nem olyat hogy "Cockpit tooltips are now available in VR." ... és ez egy külön sor a new features listában. 😊)))
Utoljára szerkesztette: Clidey, 2018.11.28. 13:59:42

Hypo
😊)) hat meglassuk en meg 4.1 el nyomom semmi gondom 4.3 szvsz kicsit visszalepes 4.1 hez perfromance teren, dynamic light se jobb szoval majd kivarom ezt a 4.4 et😊 lehet max 5.0 ra ugornek 😊

eyecandy
Köszönöm, már rájöttem. 😊
Az ETD ETE kitöltés maradt el.
De, hogy én is hozzátegyek valamit: a PMDG mappában a EFB Documents Library-ben kell létrehozni egy Common mappát és oda bepakolva, már kezeli az EFB a chartokat. Az EFB-ben a Documents alatt chartsban ott van minden és nem kell internet meg navigraph bejelentkezés

Szia Gyuri bácsi!
Köszi, de igazából olyanra gondoltam ami biztosan jó, mert nincs időm tökölni vele. Tehát egy olyan preset kellene ami biztosan szép és nem cseszi szét az fps-t. Ami most van azzal pl. a felhők nagyon elmosódottak.

Viszont ha már bejöttél a csőbe.😄 (ideírom, mert lehet másokat is érint)
PMDG 748 útvonalkérés/betöltés (sokaknak probléma, hogy nem tölti be az elmentett útvonalat)
1. CDU RTE1 panelen kitölteni a DEP, ARR és FLTNUM mezőket.
2. Center CDU Menu DLNK-DATALINK panelen kitölteni a zárójeles részeket: UTC date, ETD, ETE, Airline IATA
3. Ugyanezen a panelen megnyomni a SYNC gombot (LSKR6).
4. Várni...amikor pittyen egyet, akkor a SYNC átvált DLNK ACT-ra (tehát konnektált).
5. CDU RTE1 panelen megnyomni a REQUEST gombócot.
6. Kiválasztani a kívánt útvonalat.
7. Várni...pittyen és jelzi, hogy letöltötte az útvonalat, innentől már a régen is megszokott módon zajlik a beolvasás (a 777-es rendszerére épül), azzal a kitétellel, hogy míg régen ez után adtuk meg a fltnumbert, most azt már letöltés előtt megadtad és ilyenkor már nem szabad felülírni.
8. Ha betöltötte, akkor az ACARS menüben az OOOI status panel kiválaszthatóvá válik. Ha lerepülted, akkor talán a FLT LOG is, de odáig még nem jutottam el.

Ezzel kapcsolatban olyat hallottam, hogy lesz valami onlány dolog, ahol összegyűjtik a route-okat és onnan is lehet letölteni. Valszeg kicsit továbbgondolták az FSLabs rendszerét. Asszem ez az OPCenter v2.0-ban lesz kivitelezve.

Sok sikert!
eyecandy
eyecandy
eyecandy
Sziasztok! Lenne valakinek a TomatoShade-hoz valami érdekesebb fajta preset-je?
exTrem
A lapot csak azért választottam mert ebben már elfér 2 SSD is a HDD mellett 😊

a ram jónak tűnik, de a lappal maradnék a gigabyte-nál. azzal minden magot fel lehet húzni (igazából nem is kell, mert alapból támogatja) a turbo freki fölé de, hogy mennyivel az a procitól függ. van bennük egy teljesítménykorlát, azt nem szabad túllépni. azzal a teljesítménnyel pedig úgy gazdálkodsz ahogyan akarsz. a gb-s lapoknál fel lehet oldani a korlátot is, de a prociban ez bejegyzésre kerül amikor kihasználja és ugrik a gari. és egyébként sem egészséges dolog.
exTrem
Na ez jól hangzik, hogy már alapból turbózza a procit, akkor lehet hagyom is és majd később esetleg húzom ha kell. De ennek a konfignak illene minden nyalánksággal együtt is szépen futtatni a p3d-t..

nem erőltetik, egyszerűen csak lusták. beégetni sokkal egyszerűbb, mint végigjárni a hivatalos utat. mondjuk ez a virágbolti termékeknél még jól is jöhet.
[HUN]FaTaL
Ez az info nekem kimaradt, de hasznos. 😊

Igen, nem mindent lehet biztonságosan áthelyezni, de a legtöbb dolgot igen. Mondjuk fogalmam sincs, hogy az addon gyártók miért erőltetik ezt a baromságot.

Egyébként az is egy megoldás ha symlinkeli valaki a p3d addons mappát, akkor minden működik. 😊

http://goo.gl/gd6Zi5

a 1070/80-as elég sokat zabál, ha ki van használva és 700w-nál kisebb tápot rakok alá, időnként elszáll driver hibával. és mint kiderült a nagy fenét van driver gondja, ha megkapja a nagyobb tápot megszűnik a hiba. valszeg a tápon időnként letöri a 12v-ot és az a baja. a tápegység túláram védelme viszont nem reagál, tehát tűszerű lehet a probléma.
a c-re kerülő addon-okat persze, hogy lehet máshová tenni, de nem biztos, hogy megéri. ha legális, akkor a frissítések problémát okozhatnak (pl. a komplett fsdream pack fsdt live update-ja), vagy pl. az airac frissítése okoz gondot (na jó csak a lustábbaknak, de akkor is). Ha összefonódás van mint pl. az fslabs-nál (beégették a könyvtárneveket nem a reg-ből veszik), akkor az is gond lehet.
[HUN]FaTaL
Nekem Z370-A van, úgy tudom ezen jobb a VRM (bár én nem tuningolok) és a memória is ugyanilyen, nincs vele probléma. Elméletileg ez a lap (Z370-A) viszonylag jól bírja a tuningot, de én nem próbáltam. 4,2-4,3-ra nincs értelme, mert az összes magot 4,3-ra turbozza alapból, 1 coret 4,7-re.

exTrem
És ez mennyivel lenne jobb? Árban szinte elenyésző a különbség. ASUS PRIME Z370-P alaplap + HYPERX 16GB PREDATOR DDR4 3200MHZ CL16 KIT HX432C16PB3K2/16

Kérdés, hogy az alaplap bírni fogja, hogy ha a procit felhúzom mondjuk 4,2-4,3ghz-re?
Utoljára szerkesztette: exTrem, 2018.11.19. 16:20:05

[HUN]FaTaL
"a c:-re fog települni egy csomó addon is. "

Azokat simán át lehet helyezni máshova, én is át szoktam 😊 Tesztek alapján az egész rendszere fogyaszt max. 350 wattot, sztem a 750 overkill. Persze az lehet, hogy hidegebb, de a hatásfok sem olyan jó. Elvileg a mai HDD-k kb. 10-15 wattot fogyasztanak / darab.

a gskill ramok nem igazán szeretik a gigabyte xmp kezelését. nekem a corsair-ek jöttek be. időzítésben ha 3ghz-es, akkor van cl15-ös, ha cl16-os, akkor viszont 3.2ghz-es legalább. szimulátorozásban a sata3 és az m2 között nagy különbség nincs, az árából inkább dupla méretűt szoktam venni. kettőre viszont szükséged lesz, mivel a szimet illik nem rendszerre tenni, illetve a rendszert szintén illik ssd-re rakni. a c:-re fog települni egy csomó addon is. a 8gb-os 1070-eshez jó lesz az a 750w-os táp, még így is melegedni fog kicsit, én is ekkorát szoktam berakni ilyen géphez. később úgyis bekerül 1-2 vinyó.
[HUN]FaTaL
Nekem az egyik SATA-s még az előző gépből (sima sata, nem m2 és amellé vettem egy nvme-t), de a jobb alaplapokon 2 M2 van.

exTrem
Na az SSD a másik dolog, kettőt szeretnék én is de nem fér el.. M2 foglalat csak egy van. Ezt hogyan lehetne kiküszöbölni?

[HUN]FaTaL
Jó lesz. 😊 Nekem 1060-am van és ezzel is lehet szimulátorozni 😊 Alaplapból mondjuk néznék egy jobbat, a 750-es táp felesleges (nincs probléma vele, csak nagy és drágább).

Nekem egy 550-es táp hajt egy i7-8700k-t 4 diskkel meg 2 ssd-vel + a 1060. 😊

exTrem
Urak, ezt a konfigot raktam össze, benne van még 500gigás ssd és 2 terrás hdd illetve CORSAIR TX SERIES MODULAR TX750M GOLD 750W táp. Főleg az érdekelne, hogy Ez megtenné-e, illetve melyik márka ami abszolút NO go a piacon akár videókarinál akár memóriánál. Köszi a segítséget! 😊

Szia! Az e-tec.at hasonló. Grazban két boltjuk is van.
Utoljára szerkesztette: haflac, 2018.11.17. 07:33:24

&#8222;Ne vitatkozz idiótákkal, mert lehúznak a saját szintjükre, aztán legyőznek a rutinjukkal.&#8221; Woody Allen

Clidey
Persze, egy új customer számára valóban nem az. De ha már elköltöttem náluk 60-70$-t akkor egy sima ápdétért ne kérjenek már el újabb huszat...
Mondjuk a Flight1-nek mindig is érdekes üzletpolitikája volt... anno meg akartam venni az iFly NG-t P3D alá is, de mint kiderült, az előző verziókat (FS9/FSX) már megvásároltak számára mindössze asszem' egy hetük volt, hogy kedvezményesen (talán 15-20$) vehessék meg a P3D verziót. Utána csak a mindenki számára kialakított 80$-os áron lehet hozzájutni. Persze erre figyelmeztető mail-t nem küldtek. Na erre mondom én hogy menjenek az annyukba!
Így hát nem lett iFly NG-m P3D alá. Ez van.
Mondjuk az elég érdekes hogy már elég rég kint van a cucc a piacon, de a sötét oldalon nincs belőle "másolat"...azért kiváncsi volnék mi ennek az oka vajon? 😊

eyecandy
Jó de 19 EUR egy komplett gépcsalád az azért nem rossz

Clidey
Le is töltöttem gyorsan, gondolván ugyan olyan szisztémában rilízelték mint az FSX-es verziót. Aztán gondoltam azért utána olvasok picit - kiderült, ez stand-alone cucc, akik megvették FS2004-re meg FSX-re is azok kenhetik a hajukra az "előjogukat". Hát mehet a 'csába a Flight1/QW is. Mondjuk annyira nem nagy érvágás, mert most perpill P3D sincs telepítve. 😄

Hypo
QW146vegrep3d v4 re is es csak 19 EUR http://www.flight1.com/products.asp?product=qw146p3d4

Eladó egy TrackIR 4 Pro 6DOF headtracker, VR-re váltás miatt kihasználatlanná vált.
Clidey

<#merges2>

eyecandy
Köszi meg is találtam. Ha valakit érdekel, elküldöm

amikor megcsináltam a géped, ezt is beállítottam. az a baj, hogy többlépéses a dolog. a registryben kell pár dolgot beírni, és ezért linkeltem be virtuálisan a prepar3dv3 mappákat.
eyecandy
Sziasztok! Valaki tudja, hogy lehet p3d v3 sceneryt v4 re installálni? Mindig kilép az installer, mivel nem találja a pr3d-t installálva.

Elég sok újítást tartalmaz már ez a pakk.Picit nekem zavaró ahogy a cockpit árnyékok a felhő alatt próbálnak több kevesebb sikerrel váltakozni.még nem az igazi.
A joy curveshoz meg jo lenne valami kis info.Anno fsuipc ben parabola görbét kelett állítani hogy kb jo legyen az érzékenység.Itt picit meg van bonyolítva .Nem is nagyon mertem piszkálni csak egy próba kedvéért.

Hypo
köszike jol hangzik

Clidey
Ez csak a külcsín Zolibács! 😉
Történtek ezen kívül nagyobb változások is! Minden géphez hozzá lehet rendelni ezentúl particle effekteket is (mint amit a különböző Immersion Packok tudnak csak a P3D-nél), hajtóműtűz, szárny feletti párakiválás, stb. Mostantól lehet a joy tengelyekhez hozzárendelni Response curves-öket (ami nekem pont jól jött a műrepcsi gépeknél, hogy finomhangolni tudom a kormányérzékenységeket), lehet használni 4K textúrákat a VC-ben, meg még sok más dolgot reszeltek a fiúk, amit itt tudsz megnézni - érdemes. 😉
Persze bugok még vannak, de hát azért béta még. 😊

Hypo
szep, mondjuk szemelyes preference de engem az utaster nem erdekel 😊))) de a cockpit eleg popec

Clidey
v11.30b1 release. Hát nem rossz! 😉

Clidey
Na, erről beszéltem. 😊 Ezerszer jobb mint bármely VR cucc, ahol a levegőben kell hadonászni. 😊))))
Gratula!!!

Hypo
Ha esetleg valaki nem latta volna kedves forumos pilóta társunk https://hvg.hu/elet/20181003_repulogep_szimulator_pilotafulke_boeing_737_hobbi_lakas_
GRATULAAAA én láttam élőben is Fantasztikus

Sziasztok.Pár napja bibelődom XP11 -el.A probléma az hogy gyakorlatilag az összes gép legyen az prop,jet,heli bármi jobbra dől takeoff után. Nem gyro effectrol van szó. Összes vezérlőt újra kalibráltam, teljesen mindegy olyan mintha jobbra ki lenne trimmelve de nincs minden trim 0 értéken van. Keresgéltem dorumokon de nem sok ötletet kaptam a megoldásra. Valaki esetleg találkozott már hasonlóval?

Hont
Én könnyű helyzetben voltam, mert nekem csak egy monoblokot kellett vennem és mindenem adott volt!
De a LGA2011 blokkok is jók hozzá!
Léghűtéshez nem tudok hozzá szólni, mert rég nem használtam!
Minden esetre két radival D5 pumpával 27C' a víz és nem megy 60C' a magok hője. (4,6Ghz) A ventik 800 fordulattal mennek és semmi hangjuk nincs!
exTrem
Na ez így kb 450k lesz (Ipon), végülis nem para csak a hűtéshez kellene még javaslat, hogy milyet és mennyit érdemes bele venni 😊.

Hont
Én a helyedbe két verzióból választanék...
8700k vagy 7820X
Hypo
1060 al is elmegy de azert 1070 el belul vagy a kerdes a kijelzo en maradtam meg FULL HD-n csak a kepernyo meret nagy😊 ezena felbontason a 1070 es 1080 TI kozott lofax kulonbseg van. HA 4K az mas. Alaplapon azert ne sporolj, de nem is kell tulzasba esni. Asus uefi bios eleg jo. lehetoleg ujabb ssd csatoloval . Hutes detto kell az 😊 meleg lesz.

exTrem
Na ha jól értem eddig, akkor prociból lehetőleg I7 minél nagyobb órajelen, nvidia 1070 minimum és 16giga ram minimum. Mondjuk alaplapot olyat vennék amihez később még tudok pakolni plusz 16 gigát. Alaplap lenne a következő, hogy ott mire figyeljek, hogy kompatibilis legyen a ramokkal, kártyával, procival. Mint mondtam, bőven nem vagyok már benne ezekben a dolgokban :/