Prepar3D - XPlane
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Próbáld ki, használd, és döntsd el magad, megéri-e váltani. Esetleg párhuzamosan használni P3D-vel.
Ahogy régebben is írtam, mindkét szimulátornál vannak pro-k és kontrák. Nálam az FD minősége megelőzte az AI forgalmat vagy épp az évszakokat.
Most mennem kell de majd este folyt.köv. 😊)))
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
TÉnyleg ennyivel jobb az XPL? Most jött meg a gépem, épp tervezem megvenni, megéri (meg hozzád LHDK-dat 😊 )? Sokkal szűkebb add-on lista nem lesz csalódás? Most fogok belevágni, annyi kérdésem lesz, mint állat. 😊
Ez sikerült szerezni, remélem ezzel nem lesz gondom:
i7 8700K [email protected]
Gigabyte 1080Ti 11G
16GB HyperX Predator
Gigabyte Z390 GAMING SLI
Samsung 870 500TB SSD
Utoljára szerkesztette: berczy, 2018.12.06. 20:52:03
GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
"Nem tudtam hogy lehetetlen,ezért megcsináltam"
De a mai világban már annak is örülni kell, ha egy bármilyen szimulátort egyáltalán fejlesztenek/patchelnek/upgrade-elnek...
A minap egy haver gépére kellett P3D-t telepítenem. És hát ugye az első reakció az volt, hogy gyerünk Ferihegyre. Azt hiszem, mindketten meglepődtünk, a default ground texture milyen irgalmatlan fosul néz ki. Ő azért mert "picit" mást várt, én meg azért, mert már nem igazán emlékeztem mennyire szar a default. 😊))) Gyorsan rá is kellett tennem egy ORBX cuccost, hogy legalább valamilyen szinten elfogadható legyen a látvány. 😊)))
Mondjuk e téren bőven fejlődhetne a P3D. Szívesebben olvasnék a RN-okban ilyesmi bejegyzéseket, nem olyat hogy "Cockpit tooltips are now available in VR." ... és ez egy külön sor a new features listában. 😊)))
Utoljára szerkesztette: Clidey, 2018.11.28. 13:59:42
Az ETD ETE kitöltés maradt el.
De, hogy én is hozzátegyek valamit: a PMDG mappában a EFB Documents Library-ben kell létrehozni egy Common mappát és oda bepakolva, már kezeli az EFB a chartokat. Az EFB-ben a Documents alatt chartsban ott van minden és nem kell internet meg navigraph bejelentkezés
Köszi, de igazából olyanra gondoltam ami biztosan jó, mert nincs időm tökölni vele. Tehát egy olyan preset kellene ami biztosan szép és nem cseszi szét az fps-t. Ami most van azzal pl. a felhők nagyon elmosódottak.
Viszont ha már bejöttél a csőbe.😄 (ideírom, mert lehet másokat is érint)
PMDG 748 útvonalkérés/betöltés (sokaknak probléma, hogy nem tölti be az elmentett útvonalat)
1. CDU RTE1 panelen kitölteni a DEP, ARR és FLTNUM mezőket.
2. Center CDU Menu DLNK-DATALINK panelen kitölteni a zárójeles részeket: UTC date, ETD, ETE, Airline IATA
3. Ugyanezen a panelen megnyomni a SYNC gombot (LSKR6).
4. Várni...amikor pittyen egyet, akkor a SYNC átvált DLNK ACT-ra (tehát konnektált).
5. CDU RTE1 panelen megnyomni a REQUEST gombócot.
6. Kiválasztani a kívánt útvonalat.
7. Várni...pittyen és jelzi, hogy letöltötte az útvonalat, innentől már a régen is megszokott módon zajlik a beolvasás (a 777-es rendszerére épül), azzal a kitétellel, hogy míg régen ez után adtuk meg a fltnumbert, most azt már letöltés előtt megadtad és ilyenkor már nem szabad felülírni.
8. Ha betöltötte, akkor az ACARS menüben az OOOI status panel kiválaszthatóvá válik. Ha lerepülted, akkor talán a FLT LOG is, de odáig még nem jutottam el.
Ezzel kapcsolatban olyat hallottam, hogy lesz valami onlány dolog, ahol összegyűjtik a route-okat és onnan is lehet letölteni. Valszeg kicsit továbbgondolták az FSLabs rendszerét. Asszem ez az OPCenter v2.0-ban lesz kivitelezve.
Sok sikert!
Igen, nem mindent lehet biztonságosan áthelyezni, de a legtöbb dolgot igen. Mondjuk fogalmam sincs, hogy az addon gyártók miért erőltetik ezt a baromságot.
Egyébként az is egy megoldás ha symlinkeli valaki a p3d addons mappát, akkor minden működik. 😊
http://goo.gl/gd6Zi5
a c-re kerülő addon-okat persze, hogy lehet máshová tenni, de nem biztos, hogy megéri. ha legális, akkor a frissítések problémát okozhatnak (pl. a komplett fsdream pack fsdt live update-ja), vagy pl. az airac frissítése okoz gondot (na jó csak a lustábbaknak, de akkor is). Ha összefonódás van mint pl. az fslabs-nál (beégették a könyvtárneveket nem a reg-ből veszik), akkor az is gond lehet.
Kérdés, hogy az alaplap bírni fogja, hogy ha a procit felhúzom mondjuk 4,2-4,3ghz-re?
Utoljára szerkesztette: exTrem, 2018.11.19. 16:20:05
Azokat simán át lehet helyezni máshova, én is át szoktam 😊 Tesztek alapján az egész rendszere fogyaszt max. 350 wattot, sztem a 750 overkill. Persze az lehet, hogy hidegebb, de a hatásfok sem olyan jó. Elvileg a mai HDD-k kb. 10-15 wattot fogyasztanak / darab.
Nekem egy 550-es táp hajt egy i7-8700k-t 4 diskkel meg 2 ssd-vel + a 1060. 😊
Utoljára szerkesztette: haflac, 2018.11.17. 07:33:24
„Ne vitatkozz idiótákkal, mert lehúznak a saját szintjükre, aztán legyőznek a rutinjukkal.” Woody Allen
Mondjuk a Flight1-nek mindig is érdekes üzletpolitikája volt... anno meg akartam venni az iFly NG-t P3D alá is, de mint kiderült, az előző verziókat (FS9/FSX) már megvásároltak számára mindössze asszem' egy hetük volt, hogy kedvezményesen (talán 15-20$) vehessék meg a P3D verziót. Utána csak a mindenki számára kialakított 80$-os áron lehet hozzájutni. Persze erre figyelmeztető mail-t nem küldtek. Na erre mondom én hogy menjenek az annyukba!
Így hát nem lett iFly NG-m P3D alá. Ez van.
Mondjuk az elég érdekes hogy már elég rég kint van a cucc a piacon, de a sötét oldalon nincs belőle "másolat"...azért kiváncsi volnék mi ennek az oka vajon? 😊
<#merges2>#merges2>
A joy curveshoz meg jo lenne valami kis info.Anno fsuipc ben parabola görbét kelett állítani hogy kb jo legyen az érzékenység.Itt picit meg van bonyolítva .Nem is nagyon mertem piszkálni csak egy próba kedvéért.
Történtek ezen kívül nagyobb változások is! Minden géphez hozzá lehet rendelni ezentúl particle effekteket is (mint amit a különböző Immersion Packok tudnak csak a P3D-nél), hajtóműtűz, szárny feletti párakiválás, stb. Mostantól lehet a joy tengelyekhez hozzárendelni Response curves-öket (ami nekem pont jól jött a műrepcsi gépeknél, hogy finomhangolni tudom a kormányérzékenységeket), lehet használni 4K textúrákat a VC-ben, meg még sok más dolgot reszeltek a fiúk, amit itt tudsz megnézni - érdemes. 😉
Persze bugok még vannak, de hát azért béta még. 😊

Gratula!!!
GRATULAAAA én láttam élőben is Fantasztikus
De a LGA2011 blokkok is jók hozzá!
Léghűtéshez nem tudok hozzá szólni, mert rég nem használtam!
Minden esetre két radival D5 pumpával 27C' a víz és nem megy 60C' a magok hője. (4,6Ghz) A ventik 800 fordulattal mennek és semmi hangjuk nincs!