Prepar3D - XPlane

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Clidey
Emlékszel, nemrég hunyorgott a lámpa a konyhátokban...kinéztél az ablakon, és a környéketeken nem volt az utcákon közvilágítás. Na, akkor készítettem ezt a videót! <#nevetes1>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Hypo
<#eljen>

Tibi az a config érdekelne!😄 iszonyat smooth..

"Nem tudtam hogy lehetetlen,ezért megcsináltam"

Clidey

<#love12>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Sziasztok.Monitor vásárlás előtt állok.Szerintetek Nvidia G-sync vagy Freesync,TN ,VA,panel vagy IPS panelt érdemes venni?Asus rog strix 27" néztem ami freesync vagy lenovo y27g ami g-sync.

ott van az, 19. oldala a doksinak 😊

Hypo
<#taps>

berczy

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

berczy
No, azért Ortho-val mindjárt helyreáll a világ rendje: (Nagy köszönet érte Hampel Gyulának, aki elvileg itt nincs közöttünk!)

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

Egyébként az is egy vicces dolog, hogy ABC szerint rendezi az .ini-t , és az újakat az elejére dobja, úgyhogy jó móka az összes custom cuccot már úgy könyvtárnevezni, hogy rendben legyen.
Egyébként valóban van infó arról is a HunVFR-ben, hogy mit hová, csak a zip-en belüli zip-ekben, txt-ben. Ott viszont az nem egyértelmű, hogy ha pl. a Tököl readme-jében hivatkozás van pl. a MisterX library-re, akkor az is kell még hozzá?
Merthogy a HunVFR Library readme-jében meg az van, hogy többek között ebből is felhasználtak objektumokat a készítők. Szóval ez nem egyértelmű.
De aztán lehet, hogy csak én gondolom túl a dolgot...
Jaja, töksok infó van a repterekről, meg képek, csak az nincs, hogy mit hová.
De sikerült kideriválni.
Totálisan le van írva minden a HUN VFR mappában a PDF fájlokban.

Nos, elkezdtem, kizippeltem a sok kicsit a Custom Scenery könyvtárba, most van ott egy rakat HungaryVFRxxxxxx könyvtáram. Editáltam a scenery_packs.ini -t a példa alapján. Egy kérdés itt felmerült: a szükséges library-ket is ide pakoljam, vagy van azoknak vmi saját hely definiálva? Az Openscenery ugye telepítős, és gondolom oda telepíti, ahol jól érzi magát, de az R2 Libray pl. hová kerüljön?

Na közben ez is kiderült, az Openscenery is is ide töltögeti az alkatrészeket, szóval a lib-ek is ide kellenek ezek szerint.

Megy ez... 😊
Utoljára szerkesztette: ToMy_, 2018.12.12. 16:16:29
Sziasztok,
tudna valaki adni egy lépésenkénti howto-t Xplane11 custom scenery telepítéshez?
Konkrétan a HungaryVFR-t üzemelném be, de az Xplane még nagyon új nekem. FSX macerálásból már erős középszinten voltam, de ez eléggé másnak néz ki így elsőre... 😊
Ott tartok, hogy letöltöttem az xplane.org -ról a 2 gigás zip-et, amiben van egy rakás kisebb zip (xxxxxoverlay, xxxxxtraffic, sceneryorder, librarylist, stb...
Ezeket hová és utána hogyan tovább?
berczy
Igazából nem maga az Ortho izgat, hanem, hogy úgy nézzen ki Bp, mint a Hungary VFR képein. Ha Ortho nélkül megy, akkor okés nekem egyelőre. 😊 Kicsit mókoltam a sorrendel, volt változás, partvonalak, ilyenek, de nem lett az igazi. Refl-t kikapcsolom, csak a hülye feeling miatt húzom rá, placebo. 😄

Nem akarok bele szólni.De a reflectiont nyugodtan kikpacsolhatod ugyanis lofaszt nem csinál.A viz egy sima luascript el varázsolható.És nem kell ortho hozza.Nekem sincs attól még szép.A sorrend amit küldtem jó kell hogy legyen nálam is igy van.Hiba nélkül betölt.ff librarybol a sima kell nem az extended lod verzió!Ha annyira akarod az orthot nekem megvan teljes magyarorszag ZL17 ben plusz Custom Zl18-19 a repterek nagyvárosok közelében.Here source az összes.De kb 40 giga.Bar régiónként van külön is fel rakható.

berczy
No, kis haladás... Rájöttem mitől volt lassú, az uncompress texture miatt. Próbáltam állítani a csúszkát, de nem vettem észre különbséget... Jó nagy barom voltam és on the fly néztem, nem láttam, hogy restart kell neki. Az tűnt fel szép lassan, hogy írta, 155000MB texturát töltött be, én meg mondom magamban, hellóka, csak 11GB van a vidikártyán, gyanússá kezdett válni a dolog, hogy itten valami overflow van. Visszavettem, így már mindjárt más, 40+ FPS fullon Bp. felett, na... Reflection eszik meg fullon majd' 10 FPS-t, alacsony médiumon használható.

A texturával nem tudtam zöldágra vergődni, sehogy nem tudok még csak hasonló Bp. alapot, akárhogy rendezem a library-ket, scenery sorrendet, mindig ilyen lesz. Ha Ortho kell alá, akkor oké, megküzdök vele, de az vagyon írva, hogy pont nem kell hozzá semmi extra. Na sebaj, már nézegetem, bár kissé bonyibb, ahogy látom, mint egy sima scenery másolás.

De így, normális FPS-ek mellett azért mindjárt motiválóbb érzés. 😊

AktivSky XP
Kíváncsi vagyok hogy real weather inject is van benne, vagy csak texture mod mint az UWXP?

2Pete
"de nem is az objektumok a legrosszabb, hanem a talaj, tlejesen nem jó ahhot képest, amiket Geri (ekre) képein láttam" - ehhez van köze az Ortho4XP-nek.

berczy
Nagyon köszönöm, átrágom magam rajt!

Millió oka lehet:
Beállítások próbáld ezekkel ez egy jó alap:
1.General :Flight modell per frame:2 fastest
2: Visual effects: High HDR
3: Texture quality: High
4: Antialiasing: 4xSSAA
5: Draw Shadows:off
6: Number of world objects:Max
7: Reflection Detail:Minimum (off)
8: Use Vsync:on
Flight settings AI aircraft: töröld ki ne legyen AI!! Ha használsz Inspectort vannak fent ptofilok xplane 11 hez. azt sem árt átnézni.
Alap esetben a szimben sajnos valamiért extended dsf be van kapcsolva.( ellátsz világ végéig)
Itt olvashatsz róla hogyan kel kilőni.Nem nagy ördöngösség pár sort kell bemásolni a settings.txt fájlba. Lua stopped akkor jelenik meg ha valamelyik scripted ami bent van nem kompatibilis a flywithlua verzióval, vagy szar a script,hibásan van megírva.
Nem jó a scenery sorrended, hibát azért ír mert nincs telepítve valamelyik library, könyörög érte 😄

Így lenne jó :

1000 Version
SCENERY

SCENERY_PACK Custom Scenery/LHDK v1.0/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-LHBB-Budaors_HEMS/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-LHBP-Liszt_Ferenc/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-LHBS-Budaors/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-LHGD-Godollo/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-LHGY-Gyongyos_Pipishegy/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-LHSS-Szolnok_Szandaszolos/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-LHSZ-Szentes/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-LHTL-Tokol/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-LHxx-Jaszapati/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-Medical-Helipads/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-Scenery-Bud_Vehicles/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-Scenery-Budapest/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-Scenery-Budapest_Traffic_North/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-Scenery-Budapest_Traffic_South/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-Scenery-Szazhalombatta/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-Scenery-Aerials/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-Scenery-Hungary_Overlay/
SCENERY_PACK Custom Scenery/Aerosoft - EDDF Frankfurt/
SCENERY_PACK Custom Scenery/Aerosoft - EDLP Paderborn-Lippstadt/
SCENERY_PACK Custom Scenery/Aerosoft - EGLL Heathrow/
SCENERY_PACK Custom Scenery/Aerosoft - LFMN Nice Cote d Azur X/
SCENERY_PACK Custom Scenery/Aerosoft - LFPO Paris Orly/
SCENERY_PACK Custom Scenery/Aerosoft - LPFR Faro/
SCENERY_PACK Custom Scenery/Global Airports/
SCENERY_PACK Custom Scenery/KSEA Demo Area/
SCENERY_PACK Custom Scenery/LOWI Demo Area/
SCENERY_PACK Custom Scenery/X-Plane Landmarks - Chicago/
SCENERY_PACK Custom Scenery/X-Plane Landmarks - Las Vegas/
SCENERY_PACK Custom Scenery/X-Plane Landmarks - London/
SCENERY_PACK Custom Scenery/X-Plane Landmarks - Sydney/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-Library/
SCENERY_PACK Custom Scenery/CDB-Library/
SCENERY_PACK Custom Scenery/MisterX_Library/
SCENERY_PACK Custom Scenery/RD_Library/
SCENERY_PACK Custom Scenery/3D_people_library/
SCENERY_PACK Custom Scenery/The_Handy_Objects_Library/
SCENERY_PACK Custom Scenery/ruscenery/
SCENERY_PACK Custom Scenery/ff_library_extended_LOD/
SCENERY_PACK Custom Scenery/world-models/
SCENERY_PACK Custom Scenery/OpenSceneryX/
SCENERY_PACK Custom Scenery/R2_Library/

ezek kellenek:

SCENERY_PACK Custom Scenery/BS2001 Object Library/
SCENERY_PACK Custom Scenery/gt_library/
SCENERY_PACK Custom Scenery/NAPS_library/
SCENERY_PACK Custom Scenery/ff_library/
SCENERY_PACK Custom Scenery/THE-FRUIT-STAND Aircraft Library v3.0/
SCENERY_PACK Custom Scenery/flags_of_the_world/

Orthoxp hez nincs köze! anélkül is jó!! Az csak egy alap photoscenery. Dob rajta az biztos de ne szaladjunk előre😄

Utoljára szerkesztette: saca79, 2018.12.10. 20:38:33

2Pete
Sajnos ez nekem kínai (valamelyik library nem okés), de ha a talaj textúrákon akarsz javítani, akkor az Ortho4XP-t keresd. Pofonegyszerű használni, de nagyon sok GB hely kell neki. (nem a programnak hanem a textúráknak amiket csinál)

berczy
Meg a generált házak is sok helyen szétcsúsnak. pont emiatt.

Ilyneket ír a log:

0:00:29.001 E/SCN: Unable to locate object: objects/industrial/EU/industrial_52.04x18.0_40_lugano.obj
0:00:29.001 E/SCN: Failed to find resource 'objects/industrial/EU/industrial_29.4x32.69_68_lugano.obj', referenced from scenery package 'Custom Scenery/HungaryVFR-Scenery-Hungary_Overlay/'.
0:00:29.001 E/SCN: Custom Scenery/HungaryVFR-Scenery-Hungary_Overlay/Earth nav data/+40+010/+46+019.dsf:
0:00:29.001 E/SCN: Unable to locate object: objects/industrial/EU/industrial_29.4x32.69_68_lugano.obj

0:00:29.001 E/SCN: DSF canceled due to missing art assets, file=Custom Scenery/HungaryVFR-Scenery-Hungary_Overlay/Earth nav data/+40+010/+46+017.dsf, err=15 (dsf_ErrCanceled).
0:00:29.001 E/SCN: WARNING: got error on DSF load for scenery file 46, 17, Custom Scenery/HungaryVFR-Scenery-Hungary_Overlay/
0:00:29.001 E/SYS:

0:00:29.001 E/SYS: | The following scenery package has a problem and will therefore not be loaded:
0:00:29.001 E/SYS: | Custom Scenery/HungaryVFR-Scenery-Hungary_Overlay/
0:00:29.001 E/SYS: | It requires an additional library scenery package that is not installed, or it is missing some of its files.
0:00:29.001 E/SYS: | http://lookup.x-plane.com/_lookup_11_/missing_custom_scenery.html
0:00:29.001 E/SYS: | (io_dsf.cpp:712)
0:00:29.001 E/SYS:

2Pete
Nem vagyok expert, de én csak annyi különbséget látok hogy a "jó"-n van orthophoto is, ezért tűnik élethűbbnek.

berczy
Sajna elég látványos a különbség: (és sajna full látótávval 10 FPS alatt, diavetítve fordul. Eléggé el van cseszve itten valami. 😊

Jó:

Nem jó:

berczy
Köszi az infokat! Alább a scenery file. A FlyWithLUA-t probáltam, Clidey is írta lentebb, de a LUA folyton azt írja, LUA stopped. Nem jöttem rá még miért... A csúszka egyel visszább van, de nem is az objektumok a legrosszabb, hanem a talaj, tlejesen nem jó ahhot képest, amiket Geri (ekre) képein láttam. Már keresgéltem mindenfelé, és nem várok 100+ FPS-t, de stabil 30-at azért igen. 😊 Persze még csak két napja van fent, és időm sem volt ma olvasni visszaább, de pótolom, ígérem.

És akkor a scenery:

I
1000 Version
SCENERY

SCENERY_PACK Custom Scenery/LHDK v1.0/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-LHBP-Liszt_Ferenc/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-LHBS-Budaors/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-LHTL-Tokol/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-LHGD-Godollo/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-LHGY-Gyongyos_Pipishegy/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-LHSS-Szolnok_Szandaszolos/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-Medical-Helipads/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-LHxx-Jaszapati/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-LHBB-Budaors_HEMS/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-LHSZ-Szentes/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-Scenery-Szazhalombatta/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-Scenery-Aerials/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-Scenery-Budapest/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-Scenery-Hungary_Overlay/
SCENERY_PACK Custom Scenery/X-Plane Landmarks - Chicago/
SCENERY_PACK Custom Scenery/X-Plane Landmarks - Las Vegas/
SCENERY_PACK Custom Scenery/X-Plane Landmarks - London/
SCENERY_PACK Custom Scenery/X-Plane Landmarks - Sydney/
SCENERY_PACK Custom Scenery/Aerosoft - EDDF Frankfurt/
SCENERY_PACK Custom Scenery/Aerosoft - EDLP Paderborn-Lippstadt/
SCENERY_PACK Custom Scenery/Aerosoft - EGLL Heathrow/
SCENERY_PACK Custom Scenery/Aerosoft - LFMN Nice Cote d Azur X/
SCENERY_PACK Custom Scenery/Aerosoft - LFPO Paris Orly/
SCENERY_PACK Custom Scenery/Aerosoft - LPFR Faro/
SCENERY_PACK Custom Scenery/Global Airports/
SCENERY_PACK Custom Scenery/KSEA Demo Area/
SCENERY_PACK Custom Scenery/LOWI Demo Area/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-Scenery-Budapest_Traffic_South/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-Scenery-Budapest_Traffic_North/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-Scenery-Bud_Vehicles/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HungaryVFR-Library/
SCENERY_PACK Custom Scenery/ff_library_extended_LOD/

Persze nyugodtan 😄 azért csináltam mert eddig egy ciril betűs volt csak fent ha nem tévedek..
@berczy: egyik sem kell a HUN vfr-hez, sem Budapesthez. Dobj fel egy saját scenery.ini fájlt,és okosabbak leszünk. De lehet Graphics beállítás is. Pl "Number of world objects csúszka" ....próbáld ki maxon. Fps re ajánlom hogy minél előbb szerezd be a Flywith lua plugint. Rengeteg hasznos script van. Amit lejjebb linkeltek " rendring options plugin" is jó de iszonyat szét lehet benne b@szni a szimet és még rosszabb lesz mint előtte. LODscript a Flywithlua-hoz egy szuper kis cucc. billentyű kombót lehet hozzá rendelni és tetszőlegesen állítható vele a Lod bias ratio. Ez sok terhelést levesz. A másik fő irány a shadowgrain. Szintén lehet luascript-el tetszés szerint állítani.
set("sim/private/controls/fbo/shadow_cam_size", 8192.0)
set("sim/private/controls/shadow/csm_split_exterior", 2.0)
set("sim/private/controls/shadow/last_3d_pass", 2.0)

berczy
No, kicsit még túrtam tegnap, de nem lett eredménye. Viszont, amire rájöttem, hogy nekem ez a két scenery hiányzik, ami szinte mindenhol ott van másoknál:

SCENERY_PACK C:\--------\----------- Ortho4XP Sceneries -----------/
SCENERY_PACK Custom Scenery/\yOrtho4XP_Overlays_HDv4-EU/
SCENERY_PACK C:\--------\----------- HD Mesh V4 -----------/
SCENERY_PACK Custom Scenery/HD Mesh Scenery

Utóbbit letöltöm, oké, gondolom kell BP-hez, de az elsővel bajban vagyok, az Ortho-s HDv4EU-val. Ez milyen csomag? Ilyet nem leltem sehol nevesítve egyben, de lehet én voltam a hülye.

Ill. kéne valami hirtelen tipp, hogy beállításilag merre induljak el, mert ~3/4 grafikán nem volt 20 FPS-em a lenti látványhoz. A gépem meg lötyög, proci max 20%-on terhelt, vidikártya meg sem moccan, éépp, hogy beindulnak a ventik, kb.
Tudom, olvasok vissza ezerrel, de közben azért kérdezek. Sorry Urak! 😊

berczy
Hát valami nem jó... Megy már LHDK, LHBS, de amúgy így néz ki BP... :/

És van 20-22 FPS-em. Na... Így állok eddig. 😊

berczy
Na yess! Feltettem e teljes Hungary VFR-t, megvettem LHDK-t és jól nem megy semelyik sem... 😄 Nem tudom mit keféltem el, de azt nagyon. 😊
Ja, és van 20 FPS-em. 😊
Utoljára szerkesztette: berczy, 2018.12.09. 21:46:42

mindig van mivel! 😄

Hypo
<#wave>

Clidey
Odébb lesz ez még. Egyelőre várás van, hogy befejezzék Ferihegyen a beruházásokat, legalábbis lehessen látni mi fog változni az elkövetkezendő években. Nekiállni a jelenlegi LHSim LHBP-nek konvizni nem sok értelme van, hisz már azóta is rengeteg változás történt amit érdemes megcsinálni a szimulátorban is. Szóval most nyerem-nyertünk kis időt, addig mással lehet foglalkozni. 😊

höhö, lopom ha szabad 😊

valami ilyesmi működhet:
az obj-ek msl-jét változtassa script (encrypted), vagy anim_hide, bár ezt obj szinten egyesével vissza tudják állítani.
én arra indulnék, hogy script vezérelje az épületek megjelenését / elhelyezését (valamelyik scenery-ben láttam is már ilyet, amíg nincs aktiválva, nem jelenít meg épületet, csak egy ótvar nagy Scenery not activated piros 3d obj lebeg 😊)

Clidey
Sok sikert! Várjuk a beszámolót milyen az új vas meg az új szim! 😉

Clidey
....és ez csak egy default repcsi... 😉

berczy
Nagyon köszönöm az infókat! Carenado lett, mert nem mellesleg 23 €-val occsóbb is. 😄
Többi dolgot felfedezem, köszönöm szépen! 😊

berczy
Uhh, reppentem default 172-essel egy karikát, értem már mit értesz FD különbség alatt...

Clidey
Én igazából semmit sem optimalizáltam. Igaz, nincs 200fps-em mint P3D-ben vagy FSX-ben volt, de cserébe "kicsit" részletesebb a megjelenés. 😊
De ha nagyon akarsz a motorháztető alatt berhelni, van erre is mód.
Érdemes amúgy végigböngészni a "kínálatot", mert sok érdekességet lehet fellelni itt, nemcsak repcsiket, sceneryket, de különböző plugineket is. Az egyik legegyszerűbb mégis legfaszább ami nélkül már létezni sem tudnék, az a HeadShake plugin. A legjobb fícsör benne, hogy taxizáskor "benéz" oda ahova fordulsz, ez nekem nagyon megdobja a realizmust, és nem mellesleg roppant megkönnyíti a nagygépes (de persze a kisgépest is) taxizást.

Én a JF 152-est nem igazán ajánlanám, szerintem a 3D modellje is pontatlan, meg van helyette sokkal jobb is. 😊 Meg fogsz lepődni: a Carenado 152-est ajánlom erősen, az Adrián-féle továbbfejlesztéssel. Nemcsak a flight modell van sokkalta jobbra belőve, de csomó grafikai tuningolást és egyéb nyalánkságot is tartalmaz.

Tudtommal PT Tu-154 nincs XPL alá, de a Felis-féle azt mondják nagyonjó. Én sosem használtam, szóval nincs vele tapasztalatom. Ellenben ismerek olyan megrögzött FSX júzert aki áttért XPL-re és azóta csak Nagytuskóval repked. 😊
Hja, nélkülözhetetlen plugin még ha nagygépezel a BetterPushback. Megtervezed, hogy hova toljon ki téged a pushback, majd jön és rácsatlakozik az orrfutóra, rádión kommunikál veled hogy mikor mit csinálj, és szépen kitol téged oda ahova kell. Ráadásul régiónként más akcentussal dumál hozzád. 😊 Nagyon profi cucc.

Igen, van egy OrthoXP nevezetű stuff, ami orthophoto-sceneryket gyárt neked generic épületekkel, mindennel. Én nem használom, de van aki esküszik rá. Sajnos a source a google maps, és pont kis hazánk olyan változatos minőségben leleddzik, hogy az egyik tile őszies színvilágú, a másik meg nyárias, ezért hatalmas a különbség. Nekem a default ground texture is tökéletesen megfelel. Sokkal szebb mint a default P3D.

berczy
No, megreszeltem, megy a játék. Bár nem fullra húzva a grafot defaulton mondott 40-45 FPS-t? Lesz itt még mit optimalizálni...
Elsőre a Hungary-VFR-re lövök LHDK-val, ill. a Just Flight 152-esével. Ez utóbbi milyen, ajánlott?
A Hingary VFR-hez mit "illik" ég feltenni. Library-ket leszedtem, hallottam valami Orto témáról.
Ill. mik a must have cuccok, amiket ajánlotok? Pl. fej, gép realisztikus mozgása, rezgése, ilyenekre gondolok.
A Felis-féle Tu-154-es mennyire ajánlott egy PT 154-es után? Létezik PT XPL-re?

Egyébként a graf optimalizálásának hun lehet utánanézni? Magok, frekik, beállítások, hangolások... Olyamire gondolok, mint a NICKM-féle FSX Biblia.

Bocs a sok kérdésére, vissza is fogok durván olvasni, becs szó! 😊

@2Pete: nagyon durva... MEg kell nézni majd eztet. 😊

Ja, és eladó lett a régi gépem igen jó áron. Alábbi: (Witcher 3, GTA 5 fullon, FSX normálon gond nélkül elmegy vele, Drzewieczki cuccokat is viszi.)

- Intel i7 920 D0 2,66@4,2GHz Bloomfield proc
- Gigabyte EX58-UD3R alaplap
- OCZ Platinum 3x2GByte 1600 Mhz memória
- MSI GeForce GTX 760 videokártya
- Scythe Ninja 3 hűtő
Utoljára szerkesztette: berczy, 2018.12.09. 12:06:53

2Pete

Clidey
Na, örülök ha összeállt szépen a vas! Nyomasd rajta a terheléses teszteket, nem-e akar fagyizni, aztán ha okés, akkor mehet rá a szim!
Megvenni hol érdemes? Hát kinek melyik hely a szimpibb...
Van steam-en is meg van "natúr". A steam-es verzióhoz általában később jönnek az ápdétek, de ennyi.

berczy
Szóval FS2004 kedvenc GA gépe.

berczy
Uh, nagyon köszönöm ezt a részletes kiejtését! Egyelőre X-Plane-re lövök, @ekre fb -os videói alapján, Jakabszállásnal már letettem a hajamat, még ugye jóvoltodból Jak-18T... Örök hála, FS2004 körben GA gépe.

Összeraktam a gépet, szépen ketyeg. Ma már szerintem eljutok a próbáig.
Ill: megvenném... Javaslatod? Hol, érdemes?

berczy
Értem, köszönöm az infókat.
Bízom benne, hogy mihamarabb meglesz. 😊

Clidey
Úgy hogy ez nem ofisül verzió. Illetve ofisül, csak nem publik. 😊)))
Az FS2004-es LHSim LHBP-t konvertáltam át X-Plane-re (a FSX verziót nem lehet technikai okokból, illetve lehet...de...ez egy másik történet), hogy majd rendbe rakom úgy mint Debrecent, de egyelőre csúszik a projekt, mert más is van előtte. A másik bökkenő, hogy ugye ha átrakom XPL-re az egészet, az nem lehet free, lévén a FS2004/FSX/P3D sem az. Viszont megfelelő védelmet még nem sikerült találnunk XPL-hez. Szóval ez is hátráltató tényező sajnos.

Amúgy nem csak Debrecen van, hanem Sármellék meg Fertőszentmiklós is... 😉))

Clidey
Naszóval, itt a folyt.köv. 😊
Túlragozni nem akarom, hisz leírtam már csomószor mindkét(három) szimulátorra melyek azok amikben nagyon jók, és mit lehetne még rajtuk fejleszteni...illetve merre kellene haladni a fejlesztéssel - szerintem.
Jelenleg ott tartok, hogy uninstalltam a P3D-t, mert volt egy olyan tervem, hogy felrakom a 4.4-et. Addig jutottam, hogy letúrtam a vinyómról mindent, ami a P3D-vel összefügg, addonokat, aktív szkájt, reksznégyet, mindent.
Aztán vettem egy dedikált SSD-t az X-Plane-nek, és majd akkor telepítek P3D-t, ha valamit nagyon de nagyon meg akarok nézni alatta! 😄DDD

Már az X-Plane 5 (vagy 6?)-tól fogva rendszeresen tettem minden verziójával egy próbát, hátha. De minden egyes alkalommal a vicc kategóriába soroltam őket. Mert hát azok is voltak, legyünk őszinték. Szerintem azokkal a verziókkal csak a legelvetemült hardkór szimmeresek foglalkoztak akikben túltengett a májkroszoft-utálat. Az FS2000 - 2002 - 2004 - FSX messze jobbak voltak minden tekintetben.
Aztán jött ez a v10.5 amit tulajdonképpen csak egy véletlennek köszönhetően próbáltam ki ha jól emlékszem; szembe jött velem az akkori iXEG és kiváncsi voltam rá. Hát ha a grafikától még akkoriban annyira nem is, de a repcsi fílingjétől lehasaltam. Onnantól kezdve párhuzamos volt a használat az X-Plane és a P3D között.
Aztán jött a X-Plane 11 és azt kell mondjam, ez a párhuzamos használat erőteljesen átbillent az XPL javára olyan 80-20% arányban. Az utóbbi hetekben meg 100-0% arányra. 😄DD
Persze, lesz még telepitve nálam is P3D egyszer majd, de most perpill nem érzem szükségét.
Elég ha csak az alábbi videót végignézed. Ilyen FD-t nem találsz P3D alatt, még a nagy nevek addonjai között sem, abban biztos vagyok. Mindigis a halálom volt FSX-P3D alatt, hogy egy sztenderd túldöntött fordulót egy addon repcsivel sem tudtam megcsinálni úgy, hogy a végén ne kezdjen el bődületesen csúszni valamelyik irányba. A komolyabb műrepülést pedig felejtsd el P3D alatt. Egyszerűen olyan nem létezik. Nincs olyan addon repcsi, amivel egy épkézláb legyezőt, vagy egy negyedelt orsót nem hogy pontosan, de legalább elfogadható módon meg tudj csinálni! X-Plane-nél meg szinte minden FREE repcsi tökéletesen tudja.... 😊))) Most feketepéntekkor gyorsan meg is vettem a CAP-10-est...hát, brutál jó és fílinges vele a műrepülés!
Valamikor a közeljövőben jön majd ActiveSky is az X-Plane 11-hez (minő érdkesség...ORBX-ék után a HiFi-ék is belátták, hogy ez a platform bizony megéri a fáradozásokat), elég jawdropping fícsör listával: termikek, lejtőszél, és egyéb nyalánkságok...lehet a Condor is mehet majd a levesbe? 😊))))
Naszóval, mint ahogy már mondtam: ha összelapátoltad az új vasat, rakj fel minden szimet ami érdekel, és teszteld őket. De fontos, hogy ne egy nap vagy egy hét után dönts. Én úgy vettem észre, "szoknia" kell a szemnek mindkét szim látványvilágát. Ma már az XPL nekem jobban bejön, pedig sokáig a FSX-P3D volt az etalon nálam is.

berczy
Eztet hogyan? Mert látom, hogy Debrecen a Te jóvoltodból X-Plane-es, de LHBP-ről nem találok XPL-es utalást a honlapok. Okosított? Mert anno megvettem és érdekelne, hogy lehet-e XPL alatt használni.