17
  • blessyou
    #17
    Félorkok :-)
  • hypno
    #16
    Vajon hol hagyhatta el a többi fogát?
    Vagy ez az egy gurult az asztal alá?
  • god25
    #15
    Ha az utolsó kép a helyszínen készült, akkor az biztos, hogy bazinagy árkot ástak, mire megtalálták azt az egy fogat. :D Az is igaz, hogy ecsettel, fogkefével és spaklival dolgoznak.
  • Katalizátor
    #14
    "Szaporodni is tudnak egymással."

    Valójában nem, csupán mesterségesen!
  • Oliwaw
    #13
    Ez nagyon egyszerű. A gyenyiszovai ember szeretett medvékkel párosodni (mint egyesek a birkákkal), lásd a nagy fogak.
  • Tetsuo
    #12
    Pedig pont az utolsó bekezdésében van az értelem halvány lángja. ;)
  • cateran
    #11
    Az hagyjan, hogy az iskolaba csak melegedni jartal, de hogy a neten logva sem vagy kepes rakeresni 1-2 alap dologra, az durva.
    Az ember (Homo), a mi fajunk az ertelmes ember (mar aki...latinul Homo sapiens)alfajunk a mai ember (Homo sapiens sapiens)
    Most kapaszkodj meg a bugyidban..volt meg olyan, hogy Homo sapiens idaltu, Homo habilis, Homo erectus, Homo heidelbergensis, Homo gautengensis,Homo rhodesiensis, Homo antecessor. Mind az emberi fajhoz tartoztak es mind megmurdeltak a tortenelem folyaman...
    Az utolso bejegyzesedet inkabb nem minositem, meg nalam is sokkal hulyebb vagy a biologiahoz, ami nem kis szo...es nem a szaporodas reszre gondolok...
  • wraithLord
    #10
    Az ember (Homo) egy nemzetség neve. A ma élő modern ember pedig ennek a Homo nemzetségnek egy fajába, a Homo sapiens-be, ezen belül pedig a Homo sapiens sapiens alfajba tartozik. Persze a Homo nemzetség rendszertana (mint ahogy általában a rendszertan) folyamatosan formálódik, de az biztos, hogy régebben éltek más Homo, azaz emberfajok is.

    A rendszertan mesterségesen osztályozza az élővilágot (mivel az élővilág nem diszkrét élőlénycsoportok összessége, hanem grádiensszerűen az egysejtűektől a legbonyolultabb többsejtűekig térben - és időben - folyamatosan változik).
    A rendszertannak megvannak a maga szabályai, hogy mikor tartozik két élőlény egy törzsbe, osztályba, rendbe, családba, nemzetségbe, fajba, alfajba stb.
    Manapság már leginkább genetikai alapon rendszereznek, mert ez a legegzaktabb osztályozási módszer.
    Többek között ezért változik a rendszertan is; mert ahogy fejlődik a tudomány, egyre kifinomultabb módszerek állnak rendelkezésre az osztályozásnál. Régen fiziognómia alapján osztályoztak, aztán ehhez csatlakozott a fiziológia. Ma már a genetika a rendszertani besorolás legfőbb eszköze. (Ami a már kihalt élőlények esetén kissé nehézkes, mert nem feltétlenül áll rendelkezésre részben vagy egészében ép DNS - így a kutatók kénytelenek a más, gyakorlatilag régebbi módszerekhez nyúlni, ami nem minden esetben túl egzakt, pontos.)

    Visszatérve... Minden ma létező élőlénynemzetségnek vannak ma élő, és már kihalt fajai. A Homo nemzetségnek csak egyetlen egy alfaja él ma, a "modern ember".

    Az ember által mesterségesen szelektált élőlények (itt kutyák) példája eléggé speciális eset, ilyen a modern ember háziasító tevékenysége előtt (valószínűleg :)) nem volt... De nem hinném, hogy egy mai kutatónak még a mesterséges szelekció lehetőségével is számolnia kellene... :D
  • e57
    #9
    "Egy kihalt faj, a gyenyiszovai ember genomja szokatlan DNS töredékeket tartalmaz, ami egy másik csoporttól származhat."

    Iskolás biológia tanulmányaimra támaszkodva ez a mondat maga az ellentmondás.
    Ha kihalt faj, akkor nem ember. Ha ember, akkor meg nem kihalt.

    Vol Jinnel értek egyet (#5). Ez a sok ilyen ember, olyan ember, ha tényleg ember volt, akkor max különböző népcsoportok voltak. Ha meg tényleg külön fajok, akkor miért hívják embernek?

    Csak csontok alapján, egy kutyákról mit sem sejtő kutató egy csivava, meg egy komondor csontvázat tuti külön fajba sorolna. Pedig egy faj mind a kettő. Szaporodni is tudnak egymással.
  • Cefet
    #8
    Jó fejek vagytok... De tényleg!
  • Tetsuo
    #7
    Egyetértek. Fingjuk sincs vagy van, de kamuskodnak. ;)
  • Archenemy
    #6
    Most már bevallhatom, hogy én voltam.
  • Vol Jin
    #5
    Basztak az ősök mindenkivel. Ezek nem külön fajok, hanem külön népek. Most érkeztek el oda tudományos alapon, hogy jé, a kínai lányt megdugta a Jenő. Egyszerűen százötven évvel ezelőtt, amikor kategorizálták az ősember leleteket, még abban sem állapodtak meg az emberek, hogy a bennszülött az ember vagy majom.
  • wraithLord
    #4
    Két fog és egy ujjcsont...! :D
    Egyébként nem egy fog indította el ezt az egészet, hanem a DNS-ük leszekvenálása, hibridizációs technikákkal való vizsgálata.
    Reich amúgy nem egy "hülyegyerek"... :)
  • NEXUS6
    #3
    Nade!!!!

    Emberek, hiszen ez egyetlen fog, ennyi köré legendát építeni egy ismeretlen emberfajról, az már nagyon dúrva!
    Ha brit tudósok lennének még megérteném.

    Képzelem, amikor 500 év múlva megtalálják a kólásüvegeket megállapítják, hogy 2013-ban kitört a nagy kólaválság és az anyacég 1000 ágra szakadt: volt Vica-cola, Böbe-kóla, Lelkitárs-kóla meg minden más kóla.
    XD
  • johnfly
    #2
    A Zufók krúdék örökítőanyagával inszeminálták az emberőst...
  • barret
    #1
    A Zufok dugtak oket...