1142
Oculus Rift virtuális sisak.
-
Chief #902 Te értelmi fogyatékos... Szerinted kicserélték volna 2-szer is bemondásra? Persze hogy kipróbáltam másik gépen is, és ott is sz@r. Az összes naplófájlt el kellet küldenem supportnak, és videót is kellet készítenem a problémáról. Anomália meg a te fejedben van, nem is kicsi... Azt megkérdezhetem, hogy a te Rift-ed működik tökéletesen? -
#901 A 4. lesz a nyero :D -
zimapeti #900 Nem hiszem, hogy ennyire gáz lenne a rift minősége, próbáltad más gépén is? Lehet a te gépeden van valami anomália:( -
Chief #899 Megérkezett tegnap a 3. Rift is... Ez már működik rendesen, nem kapcsolgat ki-be... Viszont ennek meg a fülese sz@r... 10-15 perc után elnémul.... B+ kedves Palmer Luckey!
A fentiek alapján, talán jobban jártam volna egy HTC-vel.... -
#898 Nincs valakinek eladó DK2-je? Kp.-ban fizetek még ma, ha összejön! -
Chief #897 ki-be kapcsol sajnos... :( az usb 1000% hogy jó, másik gépen is ugyan ezt csinálja. -
#896 Konkretan ki-be kapcsol vagy csak a kapcsolat akadozik? Ha az utobbi, a gep oldali usb is lehetne meg rossz, vagy a kabel.. -
Chief #895 A headset egy bizonyos részét megnyomva kikapcsolt egy pillanatra. Persze ha igazgattam a fejem, akkor is ugyan ez történt. -
Chief #894 Tök ugyan ez, mindkettőn...
https://www.youtube.com/watch?v=VG1NG8BOJtQ -
#893 Csak kivancsisagbol: milyen hibaik voltak? -
Chief #892 Van itt valakinek Riftje? Csak ezért kérdem mert az első és a csere rift is gyárilag hibás volt.... Most várom a harmadikat. -
#891 Szia!
A kamera az elején azért van hogy opcionálisan lásd a körülötted lévő tárgyakat,pl. hogy ne menj neki a falnak. -
priluki #890 köszi, :)
beszámoló? hm megpróbálok irni róla .. Szóval nekem dk2 volt elötte ,nagyon meg voltam elégedve vele egyedül a felbontás ami hiányzott.
Amikor közölték ,hogy a végleges sem lesz sokkal jobb felbontás ügyileg ,ami érthető mert megfizethetetlen lenne a pc ami kihajtaná, úgy gondoltam annyival nem fog többet adni mint a dk2,így képbe jött a vive a room scale meg ugye a mozgásérzékelő miatt . És az hiszem jól döntöttem , félelmetesen pontos lett ,nagyon eltalálták ezt a mozgásérzékelőt, ezzel simán lekörözték egyenlőre az oculust. Ami még meglepett ,hogy nem párásodik még ha meleged is lesz benne,gondolom a lencsék miatt.. összeszereslése egyszerű egyáltalán nem okoz gondot. cv1 -hez nem volt még szerencsém de technikai paraméterei ugyan azok.. látószög ,felbontás ... mind kettő még kevés, ehez még idő kell.. azt mondom ha ár érték arányokat nézek, ha nem lenne a mozgásérzékelő nem cseréltem volna a le a dk2-öt. Egy tuti ez a jövő aki még nem probálta ki mindenképp próbálja :) Amit nem tudok mire kell használni a kamerát ami vive elején van ?! :D
-
#889 The Lab? :)
Ha szereted a minecraftot: vivecraft
Budget cuts demo
De legegyszerűbb ha innen válogatsz :)
Milyen a Vive? Egy kis beszámoló? -
priluki #888 ja nincsen .. csak vive-al megy. Tudtok még mondani jó vive-os játékot? -
#887 Sztem az nincs is mason :) -
DonPedro22 #886 Én is tolom a Brookhavent de én HTC-n -
priluki #885 jaja :D bár most még Hot Dogs, Horseshoes & Hand Grenades -el bohockodom az nagyon megfogott :) -
#884 Az nem rossz, eleg gyorsan ki tudnak kuldeni valamit..
Akkor mehet is a Brookhaven Experiment :) -
priluki #883 drámai fordulat :D de jo irányba.. nem kaptam semmi féle vissza igazoló emailt.. de ami letaglozott hogy ma meg megjött a cuccszombaton rendeltem.. ez gyors volt :)
Ha valakit érdekel most már van egy dk2 eladó a háznál ! -
priluki #882 néztem.. sehol semmi.. holnap hétfő valahogy felveszem a kapcsolatot velük .. hétvégén amugy is esélytelen.. de nagyon bosszantó , pont ilyenek miatt rendeltem tőlük erre tessék.. -
Neocortex #881 spam mappa? -
priluki #880 aha a hivatalos oldalról.. paypalon van nyoma meg ott tudok reklamálni ha gáz lenne.. de tényleg fura meg idegesítő is -
#879 Nem rendeltem de ez tenyleg furan hangzik.. A hivatalos oldalukrol rendelted? -
priluki #878 még mindig áll a kérdés.. :( rendelt valaki innen vive-ot a honlapukról? irtam már supportnak de még arra se válaszoltak se visszaigazoló mail se semmi a pénzt meg "leszívták".. -
#877 Szerintem a rázóköveknél számít, de amikor a G erők "hatnak" rád pl.: Eau Rouge vagy Nordon a Flugplatz v. Ex-Muhle.... na azt jó darabig nem fogja szeretni a gyomrod -
Neocortex #876 kocsis játékokban belső nézetben mennyit javít a szédülésen hogy a vezetőfülke statikus? -
priluki #875 Sziasztok megrendeltem a Htc vive-ot.. austria-i cimre.. kb mennyi idő alatt jön meg? meg semmi féle vissza igazoló emailt nem kaptam, ez időbe telik? mert a pénzt azonnal levonták... -
#874 Roomscale.ben nincs motion sickness, az tény. Doom és f4 pedig teleportálgatós lesz, de lehet majd a hagyományos kontrolleres dolgot is választani. Meglátjuk mennyire gyilkos a dolog. -
penge20 #873 Ja és HTC Vive ra bejeentették a Fallout 4 et és a DOOM ot... valahogy csak megoldják teleportálós módon szerintem, ha már bejelentették ...Bízom benne élvezhető lesz. Ha viszont HTC Vive al mozogsz szobába szerintem nincs egyáltalán motion sickness az akkor alakul ki, ha a tested nem mozog és mással mozgatod a képernyőt.. De ez csak az én véleményem...
-
penge20 #872 Valamennyire a teleportálás illúzió romboló , de jobb sajnos nincs… (Fülbe kéne blokkolni ezt , de ez mikorra lesz meg az ki tudja… Motion sickness okozója.)
Sok játék jól működik tower deffence módba vagy ha egy szobát szimulál csak a játék és bejárod. Az élmény, amit ad az szerintem rendkívüli interaktív igazából vívsz és lősz és hajolsz el stb. Ez szerintem forradalmi irány és ennek kéne a VR jövőjének lenniHa csak hagyományos játékot akarok játszani használom a nappalis TV-m és kész ott legalább nincs motion sickness…
. (Több HTC Vive fogy felmérések szerint mint Oculus Rift bár ez fordulhat ha a Touch kijön, de az exclusivitás nem szép dolog ezzel próbálnak embereket (akiknek 1 készülék ára a megengedhető) eltántorítani a HTC Vive tól..)
-
penge20 #871 2 szenzoros megoldás már lehet alkalmas lehet 360 fokos forgásra az Oculus estében ha szoba két sarkába helyezed, de room scale re nem alkalmas szerintem max standing scale re..
Nem véletlenül találták ki az Oculusnál, hogy lehessen 4 kamera is minden sarokba. valószínűleg ekkor lehet az a room scale élmény azonos a HTC Vive nyújtottával… (Vagy még úgy se?)
Majd kiderül..
-
#870 Az oculus touchnak sok értelmét nem látom, az oculus inkább a klasszikus játékokra való, nem a first personos VR izékre szerintem. Arra jobb a vive. De az AAA játékok VR változatainál kevés lesz a szoba (pl doom meg fallout 4) vagy teleportálsz vagy mozogsz a kontrollerrel és akkor jön a sickness... A teleport meg illúzió romboló néha. Nincs tökéletes megoldás sajnos.
A riftnél a gumi inkább ül az orrodon és nem rászorul, ezért nem zavaró. Mondjuk cserébe meg ott a rés. Viszont tényleg kb fele olyan nehéz, mint a vive, szóval jelentőseb könnyebb. Ha csak egyet veszel, akkor vegyél vive-ot inkább. De azért én nem írnám le a riftet még. Van annak is értelme. -
penge20 #869 Oculusnál azért működik a 360 fokos forgás a headset-re vonatkozóan, mert van a pánton is hátul pont amit érzékel a kamera.. Ha viszont Oculus Touch lesz és leárnyékolja a kamerát ha elfordulsz a tested máris nem működik.
A kemény gumi nem szorítja nagyon az arcodat Oculus esetében?
HTC Vive esetén ha mozgok a szobába semmilyen motion sickness-t nem érzékelek mivel a testem természetesen mozog a kamerával és kontrollerekkel. Teleportálás is kiválóan alkalmas, ha az valóban teleportálás és nem vontatott oda ugrás.. (mert azt megérzed…)
10-15 % al , hogy jobb a screen door effet a Riftnek még számomra nem szignifikáns különbség hogy lemondjak a Room scale adta lehetőségről.. Rengeteg játékba gugolok forgok 360 fokba lépkedek futok (picit) ez teszi a küzdelmet igazán izgalmassá…
-
#868 Rift roomscale-re egy szenzorral nem alkalmas, de 360 fokos forgás simán megy. Ülve és állva is és hajlongani is tudsz, de lépkedni nincs, azaz értrelme nincs. God ray-jel nem volt problémám és a lenti kis rés sem zavart. A beizzadás meg inkább a szivacs miatt van. Oculuson az gumiból van, ami azért jobb. A szivacs meg beissza az izzadtságot ... Ehhh...
Igazából ülő-álló játékokra elég az egy szenzor, amit adnak bőven. -
#867 Motion sickness: van, de nem vészes. Mondjuk emberfüggő. Igazából minden VR játékban van, mert a roomscale is csak pár méter, ott is ha nem teleportálgatsz, akkor mozogni kell a kontrollerrel.
SDE. Kb. 10-15%-kal jobb az oculus, ami nem túl jelentős, de azért jobb. Mindkettő erősen SDE-s, videokon ez nem látszik, mert ott ugye csak azt mentik le, amit kivetít a VR szoftver a monitorra és ott nincs SDE. -
#866 Megvettem amazonon US-ből. Egy vagyon volt, de ez van. :) -
penge20 #865 Bug meg persze még van a HTC Vive játékoknál.. Sajnos még fejleszteni kell, de idővel kialakul és vannak normálisan működő gamek is amibe nincs bug... -
penge20 #864 Beizzadásra visszatérve.. Persze hogy van a HTC Vive ba mert mozogsz folyamatosan… Míg az Oculusba csak ülsz… (Egyenlőre) Ha ott is mozogsz biztos lesz bár a beszűrődő fény miatt az orr résznél kicsit ronthat az illúzión nem?
Good Rays jobban látható az Oculusba és elég zavarú szintén youtube os teszteken mondják… Valóban vagy te nem tapasztaltad?
Oculus 360 fokos forgásra és room scale re csak akkor lesz szerintem igazán képes ha 3- vagy 4 szenzort veszel… egyébként (lásd a tervezett touch ra szóló játékokról a videókat) csak 180 fokba tudsz jóformán játszani.
3-4 szenzor meg nem processzor igényesebb mint a Vive lézeres cucca?
-
#863 teh future is now