26
-
Atyuska #26 "Nálunk is okosabbak lesznek a mobiltelefonok"
Az Artifical Intelligence, azaz a Mesterséges Intelligencia is ezt ígérte már vagy 10 éve folyamatosan.. -
Papichulo #25 nem az övék a legerősebb gazdaság és a legerősebb hadsereg-az biztos
Termeszetesen nincs igazad, de azert viccbol megkerdezem, kie szerinted? Ugye nem Kinara gondolsz?! -
Vol Jin #24 Az iskolabusz az egy szó, összetett szó, egyértelmű jelentéssel. Nem egy téged felháborgató történet, amit állítólag te sem hittél el. Na most ehhez képest Magyar Bálintot csöcsörészed, ballibezel, és kibillent lelkiállapotban eszmélsz csak rá, hogy az egész történetednek semmiféle kapcsolata sincs a témával. Örülök, hogy rájöttél. -
halgatyó #23 Látom, nem vagy tisztában azzal, amiről írtam.
A kötelező iskolabuszoztatás sztori (hogy mennyire kiterjedt volt nem tudom) NEM a kurucinfóról származik. A lényege ugyanaz, mint minálunk az "integrált" oktatás (ezt egy hozzád hasonló, magyarbálinti emlőkön nevelkedett honfitársunk persze egészen máshogyan értelmezi, mint mi) Szóval arról szól a történet, hogy a fehér és néger gyerekeket kötelező erőszakkal buszoztatták át "tanulni" a másik körzetébe. A különbség annyi, hogy az ottani négerek még mindig kultúrálhatóbbak, mint a mi réti verzióink...
Az meg, hogy a világ leghazugabb bandáját, a "ballib" médiát gondosan mellőzöm, az én döntésem, amely a TAPASZTALATAIMON alapul.
No mindegy, a magam részéről ezt itt abbahagyom, mert a cikkhez nem kapcsolódik. -
Vol Jin #22 De az övék a legerősebb hadsereg, és nekik van a legtöbb nobel-díjasuk a kivándoroltak nélkül is, az övék a legerősebb gazdaság, és fél Európa jobban el van adósodva GDP arányban, mint ők. -
fecg21 #21 Na ennek azért fuss neki még egyszer...lehet hogy az usákoknál vannak a legjobb egyetemek, de hogy nem az övék a legerősebb gazdaság és a legerősebb hadsereg-az biztos! A nobel díjas-usába kivándorolt-emigrált német, magyar és zsidó emberek mióta amerikaiak? -
tomcsa4 #20 A legnagyobb adósságot ne felejtsd ki. -
Papichulo #19 "Az amcsik olyan hulyek"… hogy ovek a vilag legnagyobb gazdasaga, a legtobb nobel-dij, a legerosebb hadsereg, a legjobb egyetemek, etc… bezzeg a zseni magyarok! :) -
#18 Az amcsik olyan hülyék, hogy a multkor majdnem be is csődöltek mindenféle gazdasági előzmény nélkül (az idióta politikuaik nem tudtak megegyezni) -> amit akkor úgy értelmeztem, hogy ott már a legfelső köröket is elérte a legújabbkori idiótaság, a válság is azért van ott (/itt is) -
Vol Jin #17 "Akkor légyszi vedd a fáradságot, hogy kijavítasz.
Ugyanis amit írtam, azt nem megálmodtam, mint a táltosok, hanem többféle sajtótermékben olvastam."
Ja kérem, ha hobbi a kurucinfós "hörrjögés", meg a nem "ballib" média, akkor mit csodálkozol, hogy úgy faragnak ostobát belőled, hogy azt hiszed mások az ostobák?
"Először magam se hittem el, de hírlenek arrafelé cifrább dolgok is (pl. a kötelező iskolabuszoztatás, amiről az hazai tapasztalataink alapján lehet fogalmunk...)"
Úristen, iskolabuszok vannak ott, ahol akkora kertvárosok vannak, mint itt két budapesti kerület, mindenféle tömegközlekedés nélkül, mert mindenki autóval közlekedik, és a szülőknek nem minden esetben oldható meg a gyerkőcök iskolába vitele személyesen? Ezek csinálnak ilyen iskolabuszokat, hogy ne gyalogoljanak a gyerekek 10 km-t tök egyforma kertvárosi házak között? Jajj, hogy ezek milyen ostobák veled ellentétben! -
Vol Jin #16 El foglak szomorítani, de szerintem mi magyarok kifejezetten ostoba nép vagyunk, illetve tendenciózusan válunk azzá. Pontosabban fogalmazva azt látom, hogy generációról generációra hülyülünk, míg korábban ez ifjabb generációk egyre ígéretesebbek voltak. Persze sokakra nem volt jellemző a szinten tartás, így ez beteljesületlen ígéretnek bizonyult, amit súlyosbít, hogy a jelenlegi ifjoncoknál már optimizmusra sem ad okot az égvilágon semmi, és akik felülreprezentáltak a nagy átlaghoz képest, azok lelécelnek jobb vidékekre. -
Vol Jin #15 Kezdjük ott, hogy a smart phone okostelefonnak fordítása magyar sajátosság, mert a smart jelentése elegáns! Azaz az okos egy hülye fordítás.
Továbbá aki ezt a prognózist készítette, annak a telefonja most is okosabb. Például engem baromira zavarna, ha a telefonom helyettem üzengetne, hogy késni fogok. -
#14 "minden ország (ebbe hazánk is beletartozik) amerikanizálódik"
Meg is látszik, miért egyre nagyobb ez a világválság, és az, hogy melyik térséget mondják, hogy a "válság ellenére is dinamikusan fejlődik":
Japán, dél-korea, Kína, [URL=http://www.youtube.com/watch?v=BHTUlF7NA2o]Szingapuri IE reklám ^_^ (biztos amerikai hatás ; )[/URL] -
#13 Sok tekintetben nálam is okosabb még egy 3210-es is. Például egy századmásodperc alatt összead 2 darab hatjegyű számot, ami nekem hosszú másodpercekig tartana. Vagy ott a Google naptár, amibe beírhatnék valamit két évtizedre előre minden napra, és sosem felejt el időben szólni - bezzeg az én "hülye" agyamból egy most hétfőre megbeszélt találkozó időpontja is kieshet.
Nagy baromság az intelligenciát összekeverni az adattárolással és -feldolgozással. Az emberi agy problémamegoldásra való, nem pedig statikus információk tárolására és matematikai műveletek végrehajtására, és nem lesz senki kevésbé "okos" attól, hogy ezekre okostelefont használ. -
Papichulo #12 Vannak olyan iskolák, ahol már nem tanítják meg a kézzel való írást.
Ez sem teljesen igaz. Nehany allam, nehany iskolajaban a szulokre van bizva, hogy a folyoiras(!) oktatas helyett szamitogepes ismereteket/gepelest valaszthatnak a gyerekuknek. Nyomtatott betukkel irni mindenhol kotelezo megtanulni! -
tomcsa4 #11 Vannak olyan iskolák, ahol már nem tanítják meg a kézzel való írást. Csak az aláírásuk erejéig, mert ez ugye kell az életben (szerződések). Tehát ebben igazad van.
Viszont az amerikai egy "dekával" sem hülyébb, mint a magyar. Szóval jó lenne ezt a "az amerikaiak a ilyen hülyék, meg olyan hülyék, meg a világ leghülyébb emberei" bullshitet elfelejteni.
Érdekes módon majdnem minden ország (ebbe hazánk is beletartozik) amerikanizálódik. Szóval elsőnek nézzünk tükörbe! -
halgatyó #10 Akkor légyszi vedd a fáradságot, hogy kijavítasz.
Ugyanis amit írtam, azt nem megálmodtam, mint a táltosok, hanem többféle sajtótermékben olvastam. Először magam se hittem el, de hírlenek arrafelé cifrább dolgok is (pl. a kötelező iskolabuszoztatás, amiről az hazai tapasztalataink alapján lehet fogalmunk...) -
#9 Vigyázz, még elvisznek pedotenorista gyanúval :) -
#8 Az átlag amerikainál már a Nokia 3310 is okosabb :)) -
dyra #7 De vagesz vagy! -
#6 Ez a tipikus esete, amikor a rendelkezsére álló info vagy annak hiánya alapján szokás szerint ahhoz vezet, hogy valami orbitális baromságot böfögsz ide... -
Papichulo #5 Az USA-ban már írni se tanítják meg a gyerekeket néhol.
Mindossze nehany iskolakorzetben opcionalis a folyoiras oktatas. Irni mindehol kotelezo megtanulni! -
#4 Én használok okostelót androiddal, DE!
- Nem tárolok googlés helyeken semmi személyeset (telefonszámok szigorúan a telefon memóriájában vannak).
- Rendre kilövöm (alkalmazás teszi) a network location szolgáltatást. Ha egy élő ember követne, az is idegesítene, hátmég ha gép teszi ezt!
- Amikor nem használom, kikapcsolom az adatforgalmat és a GPS-t (akksiidő is nyerhető ezzel).
- Nem mentek bele semmilyen jelszavakat (még webeseket sem).
- Legalább napi rendszerességgel törlöm a böngészési előzményeket!
- Fészbúkot valós névvel nem használok (nem hogy telcsiről, máshonnan sem).
Ettől még nem godolom, hogy nem követnek, de azért nem olyan könnyen és nem tudnak mindent rólam... -
#3 Sok fészbúkzombinál már egy S40-es nokia is okosabb... -
MaRee #2 Minek, a leendő rabszolgák mit írkáljanak ugyan? -
halgatyó #1 Amilyen ütemben romlik az átlagos intelligencia, hát nem is csoda.
Már most is sok félhülye gyereket lehet látni akiknél egészen biztosan okosabba kezükben levő csilivili telefon-számítógép
Az USA-ban már írni se tanítják meg a gyerekeket néhol.