1012
  • joceruza
    Az a 20 Ork 2perc alatt sehogy sem akar meglenni. Mi a titka ennek a résznek?
  • Kongy
    Úgy tudod eltüntetni őket, hogy felveszed és M-pontba átkonverálod... :D Attól tartok máshogy nem tudod eltüntetni őket a térképről.
  • Lacc 88
    Jobb egérrel előjön az íjad, becélzod és ctrl. Nálam legalábbis így van beállítva. De igen meg kell tanulni előtte.

Nekem is lenne egy kérdésem. Elkezdtem a Challenge módokban szórakozni, de nem szoktam felszedni az orkok által dobott rúnákat. Vagy 50 van már a térképen akkor is ha újra kezdem az egészet. Hogyan tudom eltüntetni őket? Használni nem tudom, mert gyengék eladni meg nem akarom, mert minden meg van véve.
  • Kongy
    Meg kell tanulni a skill-t, ami adja, és egy bizonyos kombómennyiség után tudod elnyomni, gőzöm sincs melyik gombbal.
  • COBRA1159
    Sziasztok

Segítsen valaki, hogy hogyan kell tüzes nyilat lőni pc-én. Előre is köszi
  • bélanéni #807
    "Csak megyek ahova a térkép jelzi és spamolom a bal gombot."
    Ha így nézzük, minden játék kb ennyi. Kicsit lesarkítod, de hát ez is egy vélemény.
    Utoljára szerkesztette: bélanéni, 2014.10.11. 11:07:08
  • paj01
    Kipróbáltam 20 perc erejéig. Nem kell több. Ez egy AC ami engem sose tudott lekötni. Kissé zavar ez a nagyon bezoomolt nézet, nézelődni se lehet rendesen. Csak megyek ahova a térkép jelzi és spamolom a bal gombot. Érdektelen számomra az egész. Konzolos akcio játék, egy ork szeletelő szimulátor A harcrendszer meg a freerun faja, de ezt már AC-k évek óta biztosítják. Ez se az a gyűrűk ura játék amit megkövetelne ez a franchise.
  • Nos
    Nem írtam, hogy másfajta ellenfelekre számítottam, és még azt sem, hogy rossz a játék, mert nem az. Csak leírtam, hogy meguntam, és azt, hogy ennek mi lehet az oka. Azzal sincs baj, hogy itt szinte csak orkokkal fut össze az ember, ez itt nyilván teljesen rendben. Egyszerűen csak ennyi elég volt, nem volt kedvem már egy helyszínnel arrébb a követező nagyon ugyanolyan ork tábort megnézni. Nekem 2014 októberében ez a játék ennyit bírt.

"szerintem egyesek azt se tudják mi az a lotr, azért írnak ekkora baromságot" - Ugye ha egy nagyon picit gondolkodsz, és nem indulatból írsz, akkor rájössz, hogy ez a következtetés logikusan nem nagyon épülhet arra, amit leírtam.

De ha gondolod kérhetsz segítséget.
  • Kongy
    Ryse engem szórakoztat, de csak a grafikai nyáladzás miatt.... :D
  • ratgab
    Ha nem lennénk mi modern rákok ennyien nektek nem lenne mit szidni... :-D Modern ráknál van a fizetőképes kereslet nagy része. Szar ügy ezzel szembesülni ,de így van. A mindennel játszó vérpistike, aki időmilliomos (és így képes hardcore játékos lenni, meg folyamatos kihívást keresni), mert csak iskolába kell járni nem fogja fenntartani a játékipart, ellenben a keményen dolgozó kazuár modernrák, aki délután már az egész napos szopás után csak szórakozna igen.

Akinek meg olyan könnyed munkája van, hogy délután még hajszolja a kihívást, hát tudom irigyelni az életét. Nekem kösz elég az, amit hétfőtől-péntekig tapasztalok.
  • Myselor
    én is így vagyok vele meg a ryse-al is xd szép de kurvára unom és frusztrál a harc xd nem is játszok vele aliennel se :)
  • BoneDragon
    Ezt mondom. Szerintem egyesek azt se tudják mi az a lotr, azért írnak ekkora baromságot. :)
  • Kongy
    Egyetértek. Én is kb addig jutottam az Alienben... aztán elaludtam.
  • PeeTeR
    ettol meg lehet valakinek unalmas. Alien -t is halalra dicserik engem megis kettebaszott az unalom pedig 2orat bele pakoltam... nem-nem-nem... :D
  • Kongy
    Mordorban mondjuk sok variáció nincs, orkok meg urukok ezerrel.... :D nem tudom miért kell csillámfaszlámát várni... :D
    Utoljára szerkesztette: Kongy, 2014.10.10. 21:37:24
  • BoneDragon
    Meséld már el milyen terepre és ellenfelekre számítottál mordorba? Rózsaszín felhők bárányokkal, meg szivárvánnyal? Most komolyan...
  • Nos
    A második térkép olyan 20 százalékának felderítése után végül is uninstall lett. Jó játék egyébként, tényleg rengeteg jó ötlet van benne, a harcrendszer is rendben van. A terep egy kicsit unalmas, de összességében elmegy. Valahogy mégis meguntam. Valószínűleg azért, mert alapvetően igénylem a storyt, ezért egy witcher jellegű játékkal mindig is jobban elleszek, mint egy assassin creedre hajazóval. De szerintem van benne jövő. Valamivel rpg-sebb lenne, és változatosabbak lennének az ellenfelek és a terep, akkor végig is vittem volna.

Az egyik legjobb játék, amit idén befejezés előtt meguntam :)
  • Kandurex
    Úgy hívják ezt a tipust: casual

....a játékvilág modern rákjai....
  • ratgab
    Egyeseknek van épp elég kihívás a mindennapokban... Otthon szórakozás közben már nem mindig vágynak ilyesmire.
  • Madi92
    Dark Souls?
  • ratgab
    Első részt sokadik próbálkozásra Tomb of Giantsnél adtam fel folyamatos anyázás közepette, de ez már egy ősrégi történet ugyebár. :-)
  • PeeTeR
    mi a megzuhant orkhere az a "DaS"?
  • MerlinW
    Amíg azt a 3 millió DaS játékost nem zavarja, addig semmi gond:)
  • bélanéni #789
    Nem akarom mindenáron lehúzni, de hadd alkossak véleményt. Szerintem nevetségesen fapados és gagyi annak a játéknak a grafikai megvalósítása. Nem csak a motor nagyon gyenge, hanem pl az animációk... a hős úgy fut, mintha tele lenne a gatyó. Ez csak egy személyes vélemény, semmi több.
  • MerlinW
    Hát... szerintem semmi gond a DaS kinézetével. Hangulatos. DSFix/GeDoSaTo-val még csillog is :) Nekem tetszik.
  • bélanéni #787
    Elnézést, éreztem hogy a Troll az kisebb, de nem tudtam a nevét, ezért írtam ezt, kézenfekvő volt.
  • Lacc 88
    Második végigjátszásom végén tartok és ezt még én sem tudtam :D

Korábbi hozzászólásodra egy apró kijavítást tennék. Trollok nincsenek benne. Az a bazi nagy szörny a Graug, ami Trollokat eszik reggelire :D vagy említették a játékban vagy leírásban olvastam már nem is tudom. Mikor még csak videókat láttam teljesen ki voltam akadva, hogy néznek ki a Trollok és a Farkasok, de a játék alatt kiderült, hogy ezek nem is azok :D Ezeket nagyon is hiányolom. Egy csapat farkaslovas ellen harcolni milyen fasza lenne már. A történet szerint azokat sokkal könnyebb is idomítani mint a Caragorokat. Vagy egy Trollt felzabáltatni egy Grauggal. De azt se bánnám ha megjelenne néhány ember Sauron követői közül. Pl.: kalózok, Haradrim vagy Easterling.
  • Kandurex
    kihívás nélkül nem édes a győzelem, nincs tétje...
    Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2014.10.10. 14:28:23
  • Kongy
    Igen, ez benne a szép, ha már a vizuális körítés nem az :D
  • MerlinW
    Én a Dark Souls első részének első 2 órájában sz*ptam. Miután rájöttem "hogyan működik", minden percét élveztem, ahogy a második részét is. Mindkét részét 6-7x játszottam végig és végig felhőtlen szórakozás volt:) Ahogy a Mordor, a DaS sem nehéz egyáltalán 4-5 óra játék után, miután megszokod, megtanulod mi, mit, miért. DaS tulajdonképpen egy "taktikai RPG". Okosan türelmesen, előre tervezve kell előre jutni. Ez benne a szép.
  • bélanéni #782
    még 1:
    - íjjal "G"-t megnyomva egy adott helyre, arra a helyre csalja az ellenfelet; ez nem használ el nyilat
    Érzésre kb 10-15 dolgot kihagytam, de nem jut eszembe, most meló van.

Most látom, hogy "érdekességekre" voltál kíváncsi, ezek nagy része nem az, eléggé alap, de aki valamelyikről nem tudott, mindjárt érdekességgé válik. Hihetetlen változatos módon lehet harcolni, lehet hogy előbb utóbb a rambo harci stílus is eredményes lehet, én még nem próbáltam.
    Utoljára szerkesztette: bélanéni, 2014.10.10. 12:17:58
  • DantesHUN
    Értem, ok kösz a összefoglalókat. Akkor lecsapok rá.
  • bélanéni #780
    Sorolom:

- a Captain-ek szintjét, erejét a Power jelzi, ahány Power-el rendelkezik, annyi Power pontot fogsz kapni; a Power pontok a következő szintű képességek feloldásához kellenek
    - a jobb egérgombbal tudod elővenni az íjadat (szellemvilág), bal gombbal kifeszíteni; minél tovább tartod, annál több "energiád" fogy, de annál nagyobbat sebez a nyíl (fejlövés Uruknál vagy orknál 99%-ban instant halál)
    - bokorban elbújva, párkányon föggve lenyomva a SHIFT-et, a fehér sziluettes orkot "G"-vel oda tudod csalni, amikor pirosra vált a sziluett, bal egér gombbal Stealth kill (ugyanez hátulról lopakodva, csak akkor nem kell "G" természetesen)
    - az orkok felett látható háromszög színe azt jelzi, mennyire fedezett fel/látott meg téged: zöld, sárga, piros; piros esetén már menekülhetsz / harcolhatsz is
    - ha egy Stgrongholdban meglát egy ork, megtámad, de az is előfordul egy spéci (Stronghold) jel jelenik meg fölötte, az azt jelenti, hogy bele fog fújni a kürtjébe és onnantól rádront a fél ork banda a Stronghold-on belül
    - "V"-vel váltasz szellemvilág nézetbe, közelben lévő Captain-eket ilyenkor tudod azonosítani "X"-el
    - SHIFT-el tudsz osonni, SPACE-el futni, a kettővel együtt gyorsan osonni
    - ha egy ellenfélen "E"-t nyomsz folyamatosan, ezzel nyilat szerzel, 2x ezt megcsinálva egy ellenfélen, meghal; nyilat lehet felvenni is pályarészeken, ezt fehér nyíl jelzi a minimapen
    - felmászni sziklára / épületre SPACE-el tudsz, lejjebb ugrani "E"-vel, teljesen leugrani folyamtosan nyomva az "E"-t
    - "CTRL"-t lenyomva tartva tudsz megragadni egy orkot; ha ez egy sima ork, "SPACE"-el ki tudsz szedni belőle info-t hogy egy még ismeretlen Captain kilétét felfedje; ha ez egy "zöld" ork, akkor ugyanezzel a módszerrel a már ismert Captain gyengéit/erősségeit tudod megismerni
    - tábortűzbe íjjal lövés hatalmas móka, ha megvan az első szinten lévő megfelelő képesség, és 10-15 ork ücsörög a tűz körül
    - Caragor irányítása: bal gomb: ellenfél leteperése; jobb gomb: letepert ellenfél megharapása (instant halál), jobb egérgomb nyomva tartás: nyilazás, azt hiszem SPACE falra mászás(?)
    - pókokat/szárnyasokat/patkányokat és a "vadászós" mellékküldetések teljesítéséhez érdemes az íjat használni
    - földre került ellenfél mellett "SHIFT+bal gomb": kivégzés
    - a folyamatosan megtanult képességek miatt lehetetlenség leírni minden harci billentyű kombót; pl. van olyan hogy 7-8 ütés után "F" kivégzés stb... de ebből van minimum 10-15 féle
    - Caragor ketrecére íjjal lövés kiszabadítja a Caragort
    - ellenfélen folyamatos "SPACE"-t nyomva átugrod az ellenfelet, ez nagy pajzzsal rendelkező orknál hasznos, így a háta mögé kerülsz, ahol sebezhető
    - SPACE+irány gomb: elgurulás az ellenfél elől
    - jobb egérgomb az ellenfél támadásakor: védekezés; ez nem működik Caragornál és ork vezéreknél
    - nyilak elől SPACE-el kell elgurulni
    - méhkast lelőve a plafonról, az eltereli az orkok figyelmét, ezzel gyengítve a védelmüket
    - húst lelőve a plafonról, odacsalod a Caragor-okat
    - a Caragort kétszer fejbe lőve (erős lövéssel) meghal
    - és igen "E"-vel megütve az Orkot, utána nyomkodva a bal gombot, brutál támadó kombó jön létre

Biztos van még, de most nem jut eszembe.
    Utoljára szerkesztette: bélanéni, 2014.10.10. 12:06:25
  • Madi92
    Szép összefoglaló, de én azért örülnék, ha kifejetnéd milyen érdekességeket fedeztél fel eddig! :) Szeretek ilyen leírásokat olvasgatni.
    Én speciel gameplay videókból jöttem rá, hogy "E"-vel megütve egy orkot, tök fasza támadási opció nyílik meg..:D
  • bélanéni #778
    Én nem vagyok Gyűrűk ura rajongó (és akkor finoman fogalmaztam), ezt a játékot VGA tesztnek töltöttem le, azóta megvettem és eddig 15 órát játszottam vele. Számomra az év meglepetése, az egyik legjobb, leghangulatosabb játék, amivel valaha dolgom volt.

Összefoglalva kb erről szól a játék:

A játékban egy Ranger-t (Vándort) alakítasz, aki 2 féle "üzemmódban" tud létezni: normál és "szellemvilág". Van egy közepes/nagy térkép, 6-7 nagyobb területre felosztva. Mindegyik nagyobb területen van 1-1 torony. Ezeket a tornyokat elfoglalva az adott területen mellék küldetéseket kaphatsz, ebből 5-6 féle létezik, de az adott fajták darabonként is némileg eltérőek. A térkép eléggé változatos, de alapvetően sziklák és épület romokból áll, állatvilággal, bokrokkal. A sziklákra, épületekre fel lehet mászni, ala AC. Lopakodva, futva, guggolva futva lehet közlekedni. A bokrokba bejutva automatikusan guggoló pózt vesz fel a hős, lényegében ezeket lehet elbújáshoz használni. A térképen orkok Uruk-ok (nagyobb orkok), Caragor-ok, Troll-ok stb... ólálkodnak, néhol tábortüzek körül, néhol csoportosan mászkálva, futva, máshol egy-egy Stronghold-ot védve.

Van egy fő küldetésszál, alapvetően azon kell végigmenni, de a mellékküldetésekkel felváltva nem árt teljesíteni a feladatokat, nagyjából tetszőleges sorrendben. Fő küldetésből egy időben általában kettő közül is lehet választani, melyiket akarod teljesíteni. A fő küldetéseket sárga, a mellék küldetéseket fehér ikonok jelzik a térképen. Ezeken kívül vannak még piros ikonnal jelölt küldetések is, ez arról szól, hogy ork vezérek (Captain-ek) egymással rivalizálnak egy adott területen, és megakadályozd, hogy az egyik legyőzze a másikat, különben nő a győztes ereje. A Captain az 1-1 ork törzs vezetője, erősebb a többi orknál. A fő küldetések némi sztori körítéssel általában 1-1 Captain kiiktatásáról szólnak. A Captain-eknek vannak gyengéik és erősségeik. Ezeket a tulajdonságaikat Intel-ek megszerzésével, vagy megfelelő "zöld" orkokból kiszedett infoval lehet felfedni. Ha megtudod mik a gyengéi, akkor azokat kihasználva sokkal könnyebb legyőzni, mint simán nekiesni, ahogy esik úgy puffan alapon. (Pl. van olyan, amelyik immunis a nyilakra...)

A harcrendszer szerintem az egyik legjobban eltalált része a játéknak. Alapvetően 3 féle módon lehet támadni: settenkedve hátulról, felmászva párkányra alulról, felülről rávetve magad az ellenre (Stealth Kill), normál támadással, és szellemvilágban távolsági támadással. Ennek megfelelően 3 fegyvered van: kés, kard, íj. Fő küldetések teljesítéséért XP-t és Mithril-t, mellékküldetések teljesítéséért Mithril-t, piros küldetések teljesítéséért és Captain-ek legyőzéésért Power pontot kapsz, ez utóbbiért még 1 kés/kard/íj rúnát. Ezekkel a képességeket tanulhatod meg, fejlesztheted a 3 fegyódat vagy rúna slotot vásárolhatsz. A harcrendszer szerintem tökéletes, nagyon sok a lehetőség. Csak 1-2 példa a Képességekből: az egyik lehetővé teszi, hogy fentről leugorva megszelidíthess egy Caragort. Egy másikkal ha egy nyíllal eltalálod az egyik ork lábát, az odaszegezi a földhöz és nem tud mozdulni stb...

A játékmenet abszolút taktikus, de ügyességi játék is valamilyen szinten, és a kérdésedre válaszolva: egyáltalán nem merül ki a taktikusság abban, hogy nekirontasz 20 orknak és úgy győzöd le őket, hogy kaszabolsz, és ha már elfogyott majdnem az életed, akkor felszedsz egy gyógyfüvet és gyógyítod magad. Ilyenre is volt példa a 15 órám alatt kb. 2-szer, de ezt én már végleg elbaszott helyzetnek nevezném .

Ezek a játék alapjai, részletekbe menően nem írnám le, mit fedeztem fel eddig a játékban, mert kb 20 oldalas lenne. Pl. Warchief-ekkel még nem találkoztam. Azok elvileg még keményebbek mint a Captain-ek. Ezen kívül van állítólag egy második térkép, azon se voltam még stb...

Ami a leginkább elviszi a hátán a játékot, az az irányítás/zenék/hangok/grafika/hangulat egyveleg és a kellő változatosság.
    Utoljára szerkesztette: bélanéni, 2014.10.10. 11:38:26
  • Kongy
    Látom nem jött át.... Én azért ülök le, hogy szórakozzak, ne azért, hogy szopjak.
  • dartonite
    A taktikazas itt tenyleg nem olyan ahogy leirtad.Nem el es visszarohangalsz csapkodni.Itt minden ork fonoknek vannak gyengesegei es erossegei.Ha ramesz arra mik a gyengesegek(pl a kulonbozo allatoktol, tuztol valo felelem, illetve stealth kill-el azonnal olheto, vagy az ijaszkodas elleni rezisztencia gyenge,stb) akkor hamar ki tudod vegezni.
    En nem latok abban sem problemat hogy ha meghalsz, sot.En direkt erositettem fel a fonokoket hogy nagyobb kihivas legyen es jobb runakat kaphassak toluk.Ugyhogy vegulis jatszhatsz rambot, az is tud eredmenyes lenni ha baromi jok a reflexeid vagy nagyon profi vagy az AC-k,Batman-ek harcrendszereben.Jatszhatsz lopakodva is, esetleg ugy is hogy minel tobb orkot 'belyegzel' meg es ok veled fognak harcolni a tobbi ork ellen.A lehetosegek sokszinuek,a csatak nagyon latvanyosak es nagyon szorakoztatoak.
    Legalabbis addig amig 2x vegig nem jatszod, ami azert beletelhet 1-2 hetbe :)
    Ugyhogy ha talalsz egy jo ajanlatot (most 28-30 euroert latok) es tetszik az ilyen stilusu jatek, akkor szerintem megeri.
  • Kandurex
    "vagy nehéz egy játék,"

minek a kihívás? elég a nagy zöld "WIN" gomb is
  • Kongy
    Az az igazság, hogy én is utálom, ha unfair, vagy nehéz egy játék, Dark Souls-t gyűlöltem. Na ez a játék NEM ilyen. Egyedül annyi a nyitja a sikernek, hogy nem szabad sokszor meghalni. Inkább menekülj, ha sokan rajtad vannak, nem szégyen. És ennyi. Ha ez megvan, meg óvatosan közlekedsz, nem rontasz be egyszerre 30 ork közé, akkor jó, és nem lesz nehéz a játék. Taktikázásra van szükség, de ez teljesen rajtad áll, hogy milyet alkalmazol. Kapsz majd olyan képességet, amivel az oldaladra állíthatod az orkokat, és akkor lehet szépen sakkozni, hogy ki kit öljön meg, ki kit áruljon el, és te mindig részese lehetsz ezeknek az eseményeknek, és bele is avatkozhatsz a harcokba a helyszínen. Játszva ismeri meg ezeket a lehetőségeket igazán az ember.
  • DantesHUN
    Gondolkodtam a játék megvételén. Csak azt nem tudom eldönteni: milyen Játékmenet? Láttam róla nem egy gameplay videót, de nem is tudom.

Az oké, hogy úgy tűnik nem egy könnyű játékról van szó, ami nem baj. De mégis milyen?

Én nem igazán szeretem azt a fajta játékmenetet, ami jó nehéz( ez még nem baj) és abból áll az egész: oda rohanok a fő ellenfélhez, vagy ellenfelekhez, rá csapok kettőt, elszaladok, gyorsan gyógyító akármit keresek, vissza szaladok, rá csapok kettőt, elszaladok, gyógyítás, közben százan kergetnek mint egy Benny Hill show-ban, megint rá csapok kettőt...az ilyesmit nem igazán szeretem. És az ilyen játékmenetbéli megoldásokra szokták mondani: taktikus. Hát, az ilyen az szerintem kínlódás, nem taktikus. Az nem egy taktika, hogy oda szaladok, csapok kettőt, elszaladok, gyógyizé, vissza szaladok, és ezt a végtelenségig. Egyébként ha ilyen, az se baj. Ez is lehet jó, de akkor most tuti nem veszem meg, csak majd mondjuk jövő ilyenkor, egy leárazáskor.

Szerintem az igazán taktikus játék menet az ilyen: például: bizonyos ellenfeleket leszedek lopakodva, egy másikat lesből, a harmadikat távolról, egy másikat csapdába csalni, stb.
    Állítólag a Ac és a új Batman játékokból is vettek át dolgokat, azért ebben a két játékban lehetett így taktikázni, még ha nem is volt mindig muszáj. Ha viszont inkább tényleg igazi taktikusabb a játékmenet, akkor érdekel. Akkor lehet megveszem most.

És épp ez az: milyen akkor ez a játék? Mert videók alapján nem tudom eldönteni. Mert vagy valójában semmilyen normális taktika, lehetőség nincs benne, vagy csak azok a gameplay-ek amiket néztem, ott bénázott a játékos, ahelyett, hogy ésszel játszana.