1012
-
ratgab #292 Nem tudom ki hogy van vele, de most elég sűrűn elkezdtem már hallni. Zsinórban sikerült 4x is és egyszer sem kaptány ölt meg hanem random ork, aki utána természetesen meg is jelent a hatalmi palettán szépen. És azt kell mondjam elég jól szerepelnek. Még egyik sem olyan erős, mint tapasztaltabb társai, de még nem győzték le egyiket sem. -
TomStorm #291 Nem az ő találmánya mind ezt honnan veszed?Az alkotásait(és másokét is az 1800-as évekből) reformálták napjainkban.Mítoszok különféle fajokról nagyon régóta voltak.
Entek és Hobbitok ezekről tudom úgy,hogy Tolkien találmánya de a többi nem.Ettől függetlenül neki is nagyon sokat köszönhetünk természetesen ezért is emlegetik a Fantasy "Atyja"-ként -
#290 Nagyjából 25 éve foglalkozom a műfajjal, tisztában vagyok vele. Amúgy persze az elfeket, meg a törpéket sem Tolkien találta ám ki, az orkokhoz hasonló lények is megtalálhatók mitológiákban, mesékben. Amit ő kitalált, az a hobbit, vitán felül. Meg persze ő gyúrta össze az egészet.
Nem a jelentősége van túllihegve, egész egyszerűen annyi, hogy van egy csomó mű, ami bőven túlszárnyalja.
A jelentősége persze vitathatatlan, a többi meg ízlés kérdése. -
#289 Én úgy tudtam elfek, törpék mind régi népi legendák. Az elfek germán eredetű mítoszokból ha jól tudom. -
#288 Először dobálósnál én is arra gondoltam, de aztán előfordult, hogy úgy is dobott hogy nem volt jelzés, lehet valami kis bug,
Nem sikerült átugranom a pajzsost, mert megfog levegőben és a földhöz teremt, úgy néz ki ezt tudja ez a kapitány egyébként piros missziónál van a problémám mikor az 5 segítőjét le kell nyilazni aztán a főnöknek menni (sajna még hív segítséget) -
#287 Tolkien találmánya az elf, törpe, ork, stb fajok. A jellegzeteségeiket / elf: hosszúéletü, szépszál, hegyesfülü , törpe: szakállas, szívos pajzsos bárdos harcos. stb / is ö találta ki.
Kasztokat is ö találta ki ilyen formábani: harcos, varázsló, kósza, stb
Van egy írói mondás, hogy " mindannyian gogol köpönyegéből bújtunk ki " igy adja magát, hogy minden fantasy író tolkien által lerakott utat követi.
Hidd el nincs ez túllihegve és aki evvel a müfajjal foglalkozik az tisztában is van vele.
Utoljára szerkesztette: wedge31, 2014.10.01. 15:23:02 -
TomStorm #286 Ja most én is átkapcspltam Wasteland 2-re:)este viszont Mordor folyt.köv reggelig! -
#285 Az igaz, hogy a LOTR megkerülhetetlen fantasy alapmű, és nélküle egész máshogy nézne ki a fantasy műfaj - az, hogy nem létezne, az túlzás, hiszen ott van Robert E. Howard is pl.
Viszont szerintem is túl van kicsit lihegve a LOTR, mondom ezt annak ellenére, hogy alapvetően szeretem, meg becsülöm -
TomStorm #284 Ennyi:))
Optimalizálni tudni kell és ezt most Monolith megmutatta! -
#283 A LotR lore-ja adja az alapot az egész fantasy müfajnak, mig a potter gyerek nem adott semmit... -
TomStorm #282 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!E6500 2x3ghz,HD 5770 1gb gddr5,ddr3 4gb és Win8.1OS -
lammaer #281 Az egész gyűrűk ura világ sztem messze túlértékelt dolog. Kb mint a harry potter :)
Ettől függetlenül a játék nekem is szimpatikus, ha kijövök a wastelandból megnézem ezt is... -
ratgab #280 De aztán ne minket szidjál, ha neked spec mégse jönne be. -
ratgab #279 Dobálósnál egy kis piros ikon megjelenik és akkor kell space (alapból ugrás)-t nyomni.... Pajzsosnál meg szintén az ugrással át kell a feje felett ugrani és megvakarni a hátát karddal vagy hátulról gyorsan pár nyílvesszőt elhelyezni tarkó tájon. -
Gyakorlatilag semmi különbség nincs low és Ultra között csak megnő a gépigény.
Aki meg játszik biztos nem a falakat fogja nézegetni milyen a textúra hanem az egész összhatást amit a játék tár elénk. -
#277 Hát b*sszátok meg, én tojom le nagy ívben a LOTR dolgot, de olyanokat olvasok itt, hogy berendeltem én is az 576-nál :) -
#276 milyen géped van? -
#275 Pajzsos emberek ellen mi a bevált módszer? Csak 1 szer tudtam megsebezni stealth módban hátba szúrtam :D Dobálódzós ellenségeknél mikor tudom, hogy el kell ugrani? Azok sokat sebeznek rajtam mindig :( -
TomStorm #274 Simán 9 pontos a játék szerintem is.Izgalmas,szép,jó a sztori,remek a harcrendszer és a fejlődés is a helyén van és amin teljesen ledöbbentem,hogy jól fut a gépemen!Egy ilyen PC-n mint ami nekem van ilyen grafikával,durva.Kitoltam a nagy Plazmára full HD-ben had szóljon:D
Reggel 8 óta játszok egyfolytában de lassan haladok.Minden sarkot a szokásomhoz híven felkutatok,mindent megszerzek és minél több mocskos Orkot mészárlok le:DD -
#273 értem majd meglátjuk :) énse tartok még ott -
ratgab #272 Állítólag nem csak gollum tűnik fel, de még nem tartok ott. -
ratgab #271 Mordorban talán megbocsátható, hogyha a sziklák alatt is orkok teremnek. Amúgy ezeken a zöldségeken könnyebben át tudod verekedni magad, mint az FC2-ben egy komplett ellenőrzőponton... Ott voltak kellemetlenebb meglepetések. -
#270 Ha normálisan van megoldva ok, de az ilyen visszateleportálós dolgoktól idegbajt kapok. mindenki ismeri ugye a FC2 esetét :) -
#269 nem is az a baj csak tényleg őszintén mordor nem egy érdekes hely a filmbe se,orcok vannak ott meg 1-2 féle szutyok faj még.más helyszínnel már is sokkal jobb lenne de most ezt így képzelték el.az nem zavar kicsit sem hogy nem ismert arcokkal megyünk vagy találkozunk gollum kivételével nem is tudom lesz e olyan :) -
ratgab #268 Maximálisan megértelek egyébként. Nagyon finomságos lenne egy ilyen harcrendszerrel és egy ilyen nemezis rendszerrel egy teljes Középföldés játék ismert helyszíneken, ismert arcokkal. Vevő lennék rá mindenképp. -
#267 most jobban megfigyeltem tényleg szép folyamatos a harc.a nemesis rendszert valamennyire megértettem már nem mondom hogy rossz játék de tényleg mást szerettem volna kicsit lehet.sok az orc xd de nembaj attól még jó játék csak elsőre nem igazán tetszett :) -
ratgab #266 Én folyamatosabbnak látom és Biscuit is megerősített ebben (tehát akkor ketten vagyunk már vakok...:-D).
Nemezis rendszer komplex dolog, ahogy Ozzyehh is írja. Nem csak akkor erősödnek az orkok ha meghalsz, hanem gyorsutazáskor is (sőt mindig amikor telik az idő) és el vannak foglalva a saját dolgaikkal is (lakomákat tartanak, vadásznak, rivalizálnak egymással és olykor a beavatokozásunk nélkül simán egymás kezétől fűbe is harapnak) és emellett a játék közepétől bejön a dominate opció, mely révén a fél ork hordát az uralmad alá hajthatod... Itt is sok taktikai lehetőség nyílik meg.
Igazából a nemezis rendszerben az a jó, hogy végre nem a hagyományos megoldások vannak megvalósítva újra és újra egy játékban, hanem kicsit felkavarja az állóvizet. Mikor volt egy singleplayer játékban olyan, hogy meghaltál és aki megölt emlékezett arra, hogy kinyírt és még profitált is belőle, vagy ha megégetted az arcát, akkor viselte a sérülését. Ez egy nagyon nagy változatosságot biztosító faktor.
Összességében én örülök minden olyan fejlesztésnek, ami kicsit változatossá teszi az eddig megszokott receptet.
Ha most sikeres lesz ez a játék vagy elképzelés esetleg a második ilyen játékban már lehet Középfölde népesebb és vegetatívabb részén fogunk garázdálkodni, mondjuk rendfenntartó erőként intézni bizonyos megbízásokat az ismertebb vidékeken. Akár én el tudnék képzelni olyan szituációt is, hogy ha elbukunk nem csak mondjuk az adott karavánt/települést megtámadó banditavezér profitálna a legyőzésünkből a rablóhadjárat sikeréből, de még kialakítana magának emiatt egy állandó bázist is a környékben. Akár egy olyan rendszert is el tudnék képzelni emellé, hogy ugyan nem száll meg bennünket szellem vagy lidérc és nem éledünk újra, de egy másik katonának vesszük át az irányítását az adott csoportból (permahalál az elsőnek mondjuk.. vagy lehetne az utóda az új főszereplő a réginek.... ki lehet emögé is találni valami okos rendszert... esetleg nem halunk meg, csak súlyosan sérülünk és hosszú a felépülési idő, mialatt változik a világ).
Komplett szimulációs rendszereket lehet ezzel az apró lépésből, mint a nemezis rendszer vízionálni. Olyan hatás-ellenhatás rendszerrel, amik tényleg életszerűvé tehetik végre az RPG-ket és kalandjátékokat és nem Trial and Error játékká, mint amik jelenleg és a közeljövőben az állandó visszatöltögetés miatt. -
ratgab #265 Mellékküldikről és vezírekről azt kell tudni, hogy újratermelődnek.
Az idő múlása miatt (ha gyorsutazol vagy megölnek) idővel pótlódnak az ork tisztek (nyilván kell vezér mindig az ork hordának). Tehát akiket kinyírsz azok után jönnek újak. Ez jó, mert lehet szépen újra szórakozni a nemezis rendszerrel, sose fogynak el a tisztek igazából és így lehet szépen rúnákat is farmolgatni. Logikus is, mert csak akkor nem lenne vezetője egy népnek, ha az a nép teljesen kihal. Orkoknál meg ez elég valószínűtlen, főleg egy ember tevékenysége alapján. -
ratgab #264 Ma még nem jutottam hozzá, szóval ugyanannyi. Nesze neked szabadság... -
#263 a nemezis rendszer nem attól különleges hogy meghalsz és nem csak a halált foglalja magában mint indikátort hanem az ellenfelek különböző reakcióit vagy az "emlékezés" képességét stb, elég komplex lett szerintem -
#262 itt sem mondanám teljesen folyamatosnak a harcot,vagy csak én látom rosszul.ez a nemezis rendszer meg van aki elájul tőle van akinek meg nem igazán jön be.nem mondom hogy rossz de igazán nem tud meghatni sok értelme nincs is ha nem halsz meg állandóan:) -
#261 Egyébként ha megölöd az összes vezírt, akkor eltűnnek az orkok, vagy ez csak álom? -
#260 Egyik tesztben azt írták ,hogy főszál 12-15 óra, ő kicsit belemélyed 25 órát nyomta mikor befejezte és még így is maradt jócskán mellékküldetés, szóval ez ilyen végtelen idős játék :) -
#259 na emberek 10 órám van benne és még csak most értem át a másik részre... ráadásul az első résznél rengeteg minden hátra van még... gyűjtögetni való cuccok... ez +30-40 vagy 50 óra biztos lesz nekem :) mivel 100% ra szeretném megcsinálni és ott van még az enless challenge... ez a játék egyáltalán nem rövid legalábbis nekem nem lesz az :D -
#258 Hány órád van már benne? -
ratgab #257 Open world sose felesleges... Lehet neked elég ha csőben mászkálsz, de én meg azt tudom unni nagyon.
A mondatodban a tűnik a kulcsszó, mert az említett két játékkal még nem játszottunk. Nem tudhatod előre ott mennyi lesz a tényleges tartalom (nem kell csodát várni azoktól sem.... ott is a megszokott klisés küldik lesznek...ezen a fronton már nemigen lehet újítani).
Batmanes a harc ugyan, de sose volt ilyen gördülékeny és szórakoztató egy batman játékban sem. Mindenhol kicsit darabosabb ehhez képest.
Nem mondom, hogy a nemezis rendszer olyan ordítóan nagy feature, de még mindig jobb megoldás, mint mikor kinyírod a bossokat aztán utána nincs tovább és nincs semmi következménye vagy ha meghalsz akkor csak simán újratöltessz.
Utoljára szerkesztette: ratgab, 2014.10.01. 12:06:58 -
#256 hát pont ezaz már alapból érdekesebbnek tűnik és nem azért mert nem kihalt helyen játszódik de most komolyan ide ez az open world felesleges volt :) -
#255 az a baj hogy a nemesises dolgot kivéve semmi sem új,és mit vannak lenyűgözve a harctól sokan hát batmanes szinte teljesen.ne mond hogy nem tudtam pl én se mire számítsak tudtam hogy a történet kb ilyen lesz épp ezaz hogy azzal nincs bajom se a világgal.egyszerűen semmi olyan fu de kurva érdekes mellég cselekvés nincs a történeten kívül ami jó lenne. a többi meg nem valami jó nekem unalmas a játék de ettől még neked vagy másnak lehet nagyon jó :) -
#254 Na hát legyen igazad, engem többnyire a történet haj egy játékban előre, még akkor is ha az gyenge de itt eddig nem volt semmi, de ha azt mondod jó lesz, hiszek neked. -
TomStorm #253 Optimalizálás perfekt.Jó a frame semmi gond vele eddig.Olvastam,hogy későbbiekben előfordulhat FPS drop.Gépem:E6500 2x3ghz,HD 5770 1gb gddr5,ddr3 4gb és Win8.1OS.
720p vagy 1080p teljesen mindegy neki ugyanúgy fut.Pár dolgot feltettem Medium-ra és ezt a haj javítást bekapcsoltam,tükörsima minden.
Viszont a játék eddig nem szegezett a képernyő elé.Én nagy AC rajongó vagyok és itt ugye hasonlít rá a stílus,ezzel nincs baj,jó dolog.Ott katonákat kell halomra ölni itt Orkokat.Ez Fantasy AC nem az.Ha sikerül ezen túltennem magam ÉS azon,hogy a harcrendszer meg tiszta Batman akkor jó lesz ez de egyelőre 2 játék egyvelege amin nehéz túltennem magam.
Érdekes minden esetre mert a játék jó de ez a koppintás szag büdös még kicsit:D
Utoljára szerkesztette: TomStorm, 2014.10.01. 09:44:50