Heroes of the Storm
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
Csak a skin: 9,99 euró
Hős + skin bundle: 14,89 euró
"Boldogságunk nem csekély részben önmagunktól függ, s boldogtalanságunkat többször okozzák önhibáink, mint mások gonoszsága." Deák Ferenc
http://www.mmo-champion.com/threads/1738668-What-s-the-point-of-Hero-League-ranks?p=32809777&viewfull=1#post32809777
Since there's so many misconceptions about the ranking system I'll clarify.
1. YOU DO NOT GET 200 POINTS PER WIN AND 60 PER LOSS ALL THE WAY TO RANK 1. 200/60 is the MAXIMUM. The ranking system is designed so that each rank constitutes 2% of the player base. That means rank 1 players are the top 2% of the playerbase, or 98th percentile, and a rank 40 player would be top 80% or 20th percentile. Your gains and losses change the further you get into the system. Once the game thinks you are closing in on where you should be, you'll gradually start winning less points per win and at a certain point you'll even start losing more per loss than you gain per win. For some people that decay might start at rank 3, for others it can start at rank 40. The reason you get so many points at the start is because it would be utterly stupid for someone who is technically at the skill level of the top 10% but who just started Hero League to linger around in the low skill pit any longer than necessary. Taking myself as an example, I evened out around rank 3 where I'd get 70 per win and 70 per loss. After a huge loss streak and falling back as far as rank 7, I even reached a point where I was losing 71 points against 70 per win. As explained before, the game tries to categorize you within a 2% segment so if you suddenly start winning more than expected it's very possible that you'll start earning more points than before so you can get to the appropiate segment ASAP, and the same goes for losing.
2. MATCHMAKING IS NOT BASED ON RANKS. Ranks are just an indicator of where you should be among the playerbase. Matchmaking is not based on ranks. Matchmaking is done through a hidden MMR system, similar to how you get matched in Quick Match. As I explained before, each rank makes up 2% of the playerbase in theory. However, I'm sure anyone with a remote bit of gaming experience can tell that the guy who just barely makes the top 2% is not in the same league as the guy on top of the leaderboards who is more like the top 0.05%, yet they would both be rank 1. Matching them together would not be fair, that's why you are matched based on MMR and not on ranks. Now of course, the higher your MMR, the higher your rank will likely be, and vice versa. Also, since we are not dealing with a 1v1 system like Hearthstone, and we are dealing with a 5v5 game, the system takes some liberties when matchmaking. It will pit 2 teams against eachother with similar average MMR across the team. In theory, that makes sense, but in practice it doesn't. Since HotS is so team dependent and the carry potential is extremely restrained, your team usually tends to be as good as your weakest player.
To illustrate, the matchmaking system thinks this is a fair and fine matchup:
Team A: 4000, 4000, 3000, 2000, 2000 MMR.
Team B: 3000, 3000, 3000, 3000, 3000 MMR.
Both teams average out on 3k MMR, where team A has some players which are way above this line but also some which are way below. Team B probaby has a much better chance of winning because one, their weakest link is stronger than the enemy team's weakest link, and two, because they are of the same skill level and are likely to make the same sort of decisions based on that. When you are on Haunted Mines as a high rated player, you know not to early cap your siege giants, but a noob doesn't understand this and will just cap them as soon as the cap circle pops up. If everyone is the same skill level, this is less likely to happen for example. Especially as the game goes on, it will be way easier for team B to collectively punish the 2k players and dominate the game off of that than it will be for the 2 4k players on team A to wipe out the 5 3k players on team B. Also, the pick orders are random, so if that 2k player who just can't resist playing Gazlowe gets first pick, prepare to lose all top tier heroes to your opponent in the draft phase, making it even less likely that team A would beat team B.
"Boldogságunk nem csekély részben önmagunktól függ, s boldogtalanságunkat többször okozzák önhibáink, mint mások gonoszsága." Deák Ferenc
Igen,igen a lost vikings a blizzard játéka volt, bár akkoriban meg Silicon & Synapse -nak hívták magukat 😄
Nem az első ugyan, mert az első játékuk az RPM racer volt, amit snes-re csináltak, aztán következett a lost vikings.
2 db részt élt meg és jellegzetessége, ami a heroes of the stormban is megtalálható, hogy a 3 karaktert külön külön kellett irányítani és mindegyik karakter adott szituációk megoldására volt jó.
Mókás játék volt, régi szép idők, régi szép amigám... cry cry 😄
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
Amugy egy kérdés: Gondolom van köztetek akik nyomják a hero league- et mikortól von le pontot amikor veszítek. Úgy értem ha nyerek kapok pontot ha veszítek nem von le. Ez kicsit hülyeség mert idővel bárki eljut egy szintig bármennyire béna és ennyi erővel egy szintig nem számit mit tudsz.
És az ugye normális hogy tök random dobálja be az embereket, múltkor meccs után megnéztem és volt velem egyszerre egy rank 23 -as 5 ős meg 49 es is.
Utoljára szerkesztette: nasr, 2015.03.31. 05:49:53
Igaz ezek a hősök akik legutóbb kerültek bele (Thrall, Vikings, Sylvanas), már régóta benne voltak, csak finomhangolni kellett őket, főleg Thrallt meg Sylvanast. A Vikingekről meg úgy tudom teljesen újak, ezelőtt nem szerepeltek a játékban.
\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"
kicsit szomorú, hogy Diablóból egyedül csak Leoric és Butcher szerepel ott.. senki más 😞
persze WarCraft hősökből meg szarásig vannak...
Amúgy milyen időközönként szoktak berakni új hőst?
Utoljára szerkesztette: BoneDragon, 2015.03.31. 00:34:13
http://glasscannon.ru/2014/10/heroes-of-the-storm-datamajn-i-neanonsirovannye-geroi/
Btw, nekem is volt ma egy meccsem, ahol egy Anoob anyázott nekem. Nem tudom miért, mert Lilivel voltam, és őt rengeteget healeltem amikor harcolt, egyedül miattam élt túl több harcot is. Pedig a meccs végére 60k healem volt és nyertünk is, szóval nem igazán értettem a felháborodását.
Utoljára szerkesztette: Szpecnyaz, 2015.03.31. 00:01:43
\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"
Eddig Skeleton Kingről, Crusaderről meg Butcherről tudok, hogy tervezik belerakni őket.
Én Leoricra tippelek
Utoljára szerkesztette: SLICK, 2015.03.30. 23:36:52
Origin:SirHedge / Uplay:Sir_Hedge / Xbox Tag: TheStevie
Utoljára szerkesztette: Banane15, 2015.03.30. 22:39:29
Li Li
ETC
Diablo
Tyrande
Tychus
Gazlowe (12. szinttől)
Zeratul (15. szinttől)
- Ebben a játékban nem véletlenül van kiemelve a killek/death mellett a heal, az XP és a siege dmg.
- Egy 5v5 harcban kb 70% Uther fog először meghalni, és nem feltétlenül azért, mert béna és rosszul helyezkedik, hanem mert a healjét és a bubiját lehet pont Sylvanasra fogja tenni, míg őt magát beáldozza. Ezáltal lehetőséget adva, hogy a csapata leölje az összes többi ellenfelet.
- Egy kezemen meg tudom számolni, amikor egy játékosnak feltűnt, hogy én húztam ki a szószból, és azt megköszönte volna. Sokszor természetesnek veszik azok a játékosok, akik csak az ölésre mennek, hogy őt majd kihealeli a hülye csapattársa...
- Uthernél sose azt nézd mennyit ölt/halt, mert ezek az értékek többnyire a csapat játékát tükrözni. Ha jó a csapat, akkor sok ölésben van benne és kevésszer hal, ha nem... Nézd nála, hogy mennyiszer heael, hányszor oszt bubit, jól használja-e az elit skilljét, stb.
- Szerencsére olyan már többször volt, hogy valamelyik idegbajos nekiállt magyarázni, hogy nem játszom jól Uthert, stb, de a csapattársak leállították, mondván, hogy a hiba nem Utherben van.
Ettől független mások szidása balfasz dolog, de a killel megmagyarázása is.
Utoljára szerkesztette: jazzy, 2015.03.30. 00:59:12
Nemrég sylvával toltam. Nem olyan talent struktúrával mentem, ami a jómadárnak bejött volna. Végig noobozott. Természetesen 35-36 kill-em lett nem emlékszem, és egy halál. A láthatatlan 3sec build segítségével. Mikor half-assa a sylva, méreggel. Mondanom sem kell az pajtásnak utherrel tizenX halála volt vagyis feedelte az enemy -t. Abból a 36 kilbből 5 tisztán az enyém volt.(más nem kapott pontot), vagyis 1v1 és még ő oktatott ki, lehet irigy volt sylvára, A baj az volt hogy épp én csúcson játszottam. A többi maga alatt volt, egy fecske nem csinál nyarat team játékban. Na ezt a gyereket reportoltam volna.
Utoljára szerkesztette: Yserac, 2015.03.30. 00:39:28
Egyébként ez a sosem dob össze vele ez soha nem volt így. Ignored lesz, ettől még ugyanúgy összedobhat.
Utoljára szerkesztette: jazzy, 2015.03.29. 23:45:37
Rajtam még mindig itt rohadnak. 😊
Pedig ingyen adom PM-ért.
Utoljára szerkesztette: Yserac, 2015.03.29. 23:36:16
Utoljára szerkesztette: Yserac, 2015.03.29. 17:38:52
Report gomb. Merre?
Utoljára szerkesztette: Overburner, 2015.03.29. 15:19:37
A másik dolog pedig, amit mondasz, én is csztem és dotáztam is, de teljesen más a tapasztalatom. Mind a két játékban ugyan úgy találkoztam világtalanokkal, ráadásul eléggé sűrűn. Ha ezeket a dolgokat nem tanulod meg elfogadni, nem fogsz tudni úgy játszani, hogy élvezd is. Már pedig az a lényeg, nem? 😊
Én az egészet erre értem...----Amúgy szerintem egy nagyon jó játék lett! Csak várom a Report gombot ,hogy az ilyeneket elküldhessem pár perc gondolkodásra.