4549
-
#2967 Jó kérdés, semmi buffot nem kapott, arra tudok csak gondolni, hogy csak most tanultak meg vele játszani... profi meccseken is olyan mellédobásokat láttam... -
#2966 Azmo miért lett hirtelen mindenhol T1? -
#2965 Próbálj meg valami önállóbb karakterrel menni. Ha az ellenfél tényleg olyan tuti, akkor valószínűleg azzal sem mész többre, de egy gyengébb csapatot könnyebben győzelemre vihetsz.
Abathur pl. szerintem nagyon jó lehet erre. A szimbiózissal mindenhol ott lehetsz, és segíthetsz annak akinek épp kell. Egy tankos karin a damage amit ki tudsz vele osztani brutális. Emellett Monstrosityval királyul lehet splitpusholni, és ha az ellenfél kicsit figyelmetlen, akkor ölni is. Csak kicsit figyelni kell rá az elején és ölni vele. Cursed Hollowon vannak lehetőségek hogy az alagutazásoddal benyúlj egy hollót, illetve míg valami objectivet csinálnak a csapatok, a tested beteheted egy üres laneben a bokorba. Így egy csomó XP-t be lehet gyűjteni.
Sylvanast ha kicsit szabadon hagyják brutálisan tud pusholni, és teamfightban is hasznos a terjedő vulnerability, meg a hihetetlen hosszú silence.
De Johanna? Azzal maximum sokáig túléled. Ha a csapatod nem életképes, akkor nem sokat ér. -
#2964 Frissültc9 idream tier listája listája és szerinte már csak zeratul OP. Pont az a kari akihez alig nyúltak mostanság. -
#2963 Tegnap este ment egy Eu-s bajnokság, ahol a legvégső meccsen a kappa123 csapat egyik tagja Falstad-ot választotta. Annyira bénán játszott, hogy már tördeltem az ujjaimat. D: Természetesen full dps- autoattack buildet rakta ki 0 túlélő skill erősítéssel, ami kb qm-ben elment volna nubírtásra. Végső eredmény: kevés hdmg, sok halál... Végülis győztek, de az egész twitch azon a játékoson röhögött. :/ Pedig Falstad kifejezetten erős sebzésben és túlélésben is. Vajon miért erőltetik ennyire az autoattack buildjét? -
Yserac ezt neked ajánlom. :D
Edit:
Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2015.07.13. 10:22:52 -
Nomad90Hun #2961 Abathur az a fajta hős aki hozzáértő kezekben igen durva tud lenni, de persze tény ha nem áll mögötte 1 egységes csapat akkor csak kolonc inkább.
Most volt megint 1 HL meccsem, szerintem jó időre az utolsó, sőőt elgondolkoztam azon, hogy gamet is le kéne rakni pihenni kicsit...
Black Hart's Bay, nálunk Nazeebo, Ka'el, Johanna(én), Malfurion, Butcher, ellenfélnél pedíg Li li, Anub'arak, Nova, Valla, Gazlove.
A ka'el-ünk kezdésként elment soloban pushlgatni, nem érdekelte, hogy az ellen team rögtön kierőszakolt 1 team fight-ot amit persze el is buktunk, mert mindenki rohant 6 felé a társak közül miután kapott 1 baráti simogatást aztán valahogy odatalált, de minek... Utána meg kövi team fightnál a Malfurion-unk ment el pusholgatni ahelyett hogy jött volna healelni, késöbb Nazeebo állt le Anub és Li li ellen 2v1-ben hogy ö majd kemény lesz és behúzza merc campet, hát nem jött össze neki.., stb Ellenfél gyakorlatilag pre-made volt mert Nova-juk gyönyörűen csipkedett, body block-olt a decoy-al, a Gazlove-juk meg pofátlanul pusholt szerte szét a mapon a többiek meg mindig lekötöttek minket, kedves társaim csak rohangásztak mint a félig lefejezett csrke kb, hiába mondtam, hogy mikor hol mit kéne csinálni, semmi reakció... végén ott állunk 25 perc után core-unkol kívül semmi, ellenfélnek 2-ik fala totálban megvan szólok hogy ládát kéne védeni mert le fogják adni a coinokat persze magasról tojt jönni a csapatom, elmentek helyette 4-en mind a 3 lane-en pusholgatni, végeredmény 1 nagy rakat idegszállal kevesebb és 25 perc fölöslegesen elcseszett idő, ,meg 1 loose... Kedvencem az volt mikor malfi ott maradt ládán egyedül, basic attack-al ütögeti Vallát aki rá sem hederít, mert Li li-jük healeli, aztán mivel 1 helyben állt a gyerek jött nova Precision Strike és a 40% hp-n erősködő malfink ment is a kispadra pihenni, másik facpalm momentum Ka'el elmegy egyedül coint szedni, aztán jött neki szembe 1 Anub + Nova kombo, és ijedten próbált meg elrohanni, persze kevés sikerrel.. -
#2960 Nagyon állat kis karakter. Egyik nap qmben toltunk egy olyan kombót, hogy TSen megbeszéltük, hogy valaki hoz abathurt, vittünk egy butchert én pedig mentem utherrel. Abathur klónozta a butchert, eredetire dobtam egy divine shieldet és az enemy team köpni nyelni nem tudott. -
Yserac #2959 Abathurt kineveztem a kedvenc karimnak :D
2-3 irányból tud egyszerre vagy ahogy kell támadni. Védi a lane-t a bogarakkal és bombákkal, közben szimbiózisban van egy hőssel. Ha kell ellenkező irányból betámad/véd egy monstrosity-vel. Meg a map kontrollja is tetszik. Látom hogy fél órája pinget egy szerencsétlen társ a kempinget leütni, 2mp és rajta vagyok. Utána vissza akinél gáz van. Ha nincs mehet tápolni egy Johanna vagy Zeratult, vagy Butchert. Jó kis kari na. Pug csapatban iszonyat hatékony. HL-ben nem tudom milyen lehet. -
Yserac #2958 Pont, hogy akkor a jó az MMR, ha 50% körüli a win rátád. Az átlagos játékost vagy a csapatot pár százalék választja el a nem átlagtól. SC2 ladderen régebben jól látszott, hogy a pro-k 60-70%-al mentek felfele high master vagy GM-ig. Amikor elérték a skill levelüket kevés kivételtől eltekintve épphogy 50% fölé esett az arányuk. -
karmacoma #2957 Úgy látszik jól sikerült Brightwing "átalakítása". A Kappa nevű csapat most vitte LiLi-t helyette(2banos rendszerben elvitte a másik csapat Malfot és Uthert+banolta Rehgart) -
#2956 QM szvsz mindegy ennyi erővel itt is berakja a lvl1es hősös playert :D ez kb olyan mint amikor a wotban a jónép kitalálta hogy biztos azért vesztünk a klánnal, mert hogy a Wargamingesek egyénileg preferálnak teameket meg ilyen hülyeségek. Volt amelyik még szájkaratézott is meccs közepén és akkor elégeltem meg a communityt.
Mondhatjátok hogy naív vagyok, de ez így sztem bullshit. :) -
#2955 Milyen ranken vagytok?
Utoljára szerkesztette: Magh, 2015.07.12. 17:00:55 -
#2954 Ez valami urban ledzsend összeesküvés elmélet? Premadeel sorban nyerjük a meccseket már egy hete sztem 70% a winrateünk megérzésre -
#2953 Nem lesz jobb, mert ugyanúgy össze fog rakni low (vagyis high) rank emberkékkel pár win után. Nem sokkal jobb, mint pl. a Hearthstone manipulált card draw-ja, de valamiért a Blizz ragaszkodik az 50% winrate-hez. Ha összeállsz 2-3 emberrel, akkor 5-man premadeket rak be ellened, ha tele csapattal indulsz, akkor meg MMR alapján szivat, azaz profik ellen rak be. Pár loss után visszaáll a rend. -
ddany7 #2952 Valahogy el kell jutni magas Rank-ra, aztan ott talan mar nem lesz ilyenekkel tele...
Ma en is probaltam egy HL-t tolni. Brightwing ugy tolta, hogy bealtt Malfurion+Sylvanas ele, es meg sem mozdult. Itt leptem ki. :D -
#2951 Ezzel az offi fórum open béta óta tele van, hogy hígul a nép. -
Nomad90Hun #2950 Igen ez kb, ugyanaz mint Sw: The Old Republic-ban meg lehet nézni a hungarian channelt meg a general-t minőségileg...
Amúgy most reggel toltam 3 HL meccset, és iszonyat minőségbeli különbség van a HL és QM között. Qm-ben ha valaki afk-zik, vagy kap 1 dc-t azt ott még ki lehet bírni, de HL-ben ezt keményen kihasználja az ellenfél. ugyan mind a 3 meccsben kaptam/kaptunk 1-1 Nova-t, de nem mindig ő volt a csapat gyenge pontja (tény, hogy imádom amikor pl teamfight van a Nova player meg elmegy pusholni), mert jó csapat mellett iszonyatmód tud darálni, 1-ik meccsben mentem Tassadar-al, 2-ikban Sylvanas-al, 3-ikban gondoltam berakom Li li-t... Az a baj, hogy egyre több embernek van meg a HL minimális követelménye (acc. lvl 30, 10 db hero), és rengeteg olyan ember is bemerészkedik oda így akinek inkább a QM-es pugokban lenne a helye, ezek az emberek rendszerint bejönnek valami tank warriorr-al, vagy 1 Assassin-al amit nem ismernek, és persze, hogy egyből a supportot kezdik el hibáztatni, 3-ik meccsemben pl. már felröhögtem kínomban amikor az ellenfelet nagy nehezen visszaszorítottuk a core-unktól, erre 2-en utánamennek az 5-fős csapatnak, ugyan utánuk rohantam Li li-vel de persze mire odaértem már lekaszálták őket, és persze, hogy rögtön én voltam a hibás.. Másik kedvencem az volt mikor második meccsen leverték az egész csapatunkat mert kedves Li li-kénk úgy gondolta, hogy ő inkább elmegy pusholgatni ahelyett hogy odajött volna segíteni minket, persze rá 10mp-el meg odament hozzá az ellenfél csapata és lecsapata, de a legjobb az volt, hogy elöször csak odaálltak mellé 4-en, nem kapcsolt volna a marhája, hogy el kéne futni, nem ő ütögette fortot tovább békésen, aztán 5-10 mp-el késöbb leverték (vicc az, hogy talán még hagyták is volna elmenekülni ha kapcsolt volna).. -
VladimirD #2949 #heroesofthestorm.eu csatorna... valahogy nem a #hun "minősége" :D :D :D -
#2948 Valszeg reddit-nek is van -
Yserac #2947 Ti a Hungray és az LFG channel-en kívül ismertek még olyan használhatót vagy népszerűt, ahol sokan vannak? -
#2946 Pedig elég jó teamcompotok volt szerintem Minesra. Sylvanassal nagyon jól tudsz támadni a gólemmel (nem üti torony, tovább él, többet tarol), míg Tassadar az ultimate védelem. Ha pajzsra talentol, akkor egyedül ki tudja tankolni az ellenfél golemjét. Mire az leütné a toronyról a shieldet, addigra van megint. :) -
Nomad90Hun #2945 Háát, én most voltam HL meccsen randomokkal, a fellállás a következő volt:
nálunk: Zeratul, Tyrande, Sylvanas(én), Tassadar, Jaina
ellenfélnél: Malfurion, Muradin, Nazeebo, Rehgar, Raynor.
Haunted Mines map továbbra is 1-ik kedvencem lesz, főleg a 2 lane-es verzió, kegyetlenül megköveteli a jó időzítést és taktikázást, csapatválasztásnál még esküdni mertem volna, hogy veszteni fogunk lévén nekünk se tankunk, se healerünk nem volt, míg ellenfél volt tank is, meg 2 healer is, az első 2 golem nekik erősebbre sikeredett, többiek védekeztek, én meg csipkedtem a golem melett az ellent, hogy ne tudjanak rá koncentrálni 100%-ig, aztán 3-ik golem elött összes merc campet behúztuk, és leütöttük az ellenfél csapat 70%-át, olyan 3 embert, emiatt teljesen nyugodtan sikerült a 100 koponyát összeszednünk, ellenfél 1 végső elszánt push-t ugyan mg bevállalt, de 3-an simán védekeztek ellenük, én meg Jaina-s társam bementünk a golemmel, és ellenállás nélkül levertük a core-jukat, mondjuk 2-ik golemnél megléptük, hogy 2 irányból bepusholtunk merc-ekkel szintén így picit megkavarodott az ellen, és 3-ik golemnek már csak core-t kellet ütnie, mert előtte levertük mindenüket az első 2 golemnél. -
#2944 Előbb premade csapattal 3 szint hátrányból 20. perc környékén felhoztuk a szintet és curse alatt wipeoltattuk az ellenfél csapatát, besétáltunk és win. Utolsó 20% core hpnál éledt fel az összes, de meglett. -
Nomad90Hun #2943 Ez valószínű, csak ugye míg SC2-ben látja mindenki a kiértékeléskor a meccs végén a saját APM-jét itt nem, és mivel itt nem kell annyi gombot használni, itt szerintem lejjebb vették a határt mint SC2-nél, mert ott ha csak 2 fajta unitot gyárt le az ember, és fejleszt ki hozzá különböző dolgokat, akkor is alaphangon 10 különféle gombot használ kb., itt meg átlagban 4-5-t ha használ valaki, pláne pl 1 Abathur mondjuk aki kb csak ül 1 helyben a mecs 90%-ában. Ami még érdekes, lehet, hogy az olyan ability-k mint pl Sylvanas Withering Arrow-ja az ha rányomok és 1-ben elhasználom az egészet aztán várom, hogy újratöltődjön az 1-nek számít, vagy 1 gombnyomás/charge-ként számolja? Mert én 1-ben szoktam elnyomni, és ha jól emlékszem valami 5-6 nyil van benne, akkor az most nekem 1 gombnyomás, vagy 5-6 esetleg? Mert nem mindegy. Van még asszem másik hero-nak ilyen ehhez hasonló képessége de most nem ugrik be, és ezt még jó lenne tudni. Amúgy még azt olvastam, hogy aki bot-ot használt annak pl túl egyenletesen látszott a gombnyomások száma pl. 200-200-200, míg aki nem botozott annak hullámzott, és azoknál volt pl. ilyen 174-215-142, vagy hasonló, és akinek túl egyenletes volt azokat is kirakosgatták. -
Yserac #2942 Szerintem az average apm-et nézik, nem a pillanatnyit. Szvsz ha valaki felette volt egy általuk meghatározott küszöbnek ment az auto ban. -
#2941 -
#2940 Máris elkezdték visszavonni a téves banokat:
"After performing an additional review of the evidence considered in this action, we’ve determined that a small number of players had their licenses deactivated in error. We have reached out to those players directly to inform them of the error and restore access to the game. It is our mission to make Battle.net a fun and safe environment for all players, and we sincerely apologize to those who were impacted."
Akiket tévesen bűntettek azok kapnak 7 napos stimpacket kárpótlásul. -
#2939 az első kettő elég nagy rekt -
Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2015.07.10. 22:52:11 -
#2937 -
#2936 Ez is jó. -
Nomad90Hun #2935 Ez szerintem inkább köcsögség, én simán reportolnám ha velem csinálná meg, báár ha előre meg lett beszélve, hogy amúgy is csak lecsapnák őket, akkor van értelme... -
#2934 Mekkora troll! -
karmacoma #2933 Alapvetően nekem Sylvanas amivel iszonyatos mennyiségű kattintás van. Ugye oda kell menni a dagger+envenomhoz, folyamatosan pozícionálni, hogy ne legyél frontvonalban meg ne rád nyomják az aoe-t + spamelni a q-t lehetőleg felváltva aa-val ha van remorseless. Amúgy az összes ranged auto attackos karival sok a kattintás, mert felváltva megy a pozíció+a+ability.
Utoljára szerkesztette: karmacoma, 2015.07.10. 19:23:29 -
#2932 Raynor meg Nazeboo, szórakoznak Blizzardék... -
Nomad90Hun #2931 mint irtam a motor miatt a rendszer ugyanaz, és ugyan lehet "egyfolytában" is húzni az egeret én hajlok arra, hogy valószínűleg az irányváltásokat külön kattintásként számolja ugyanúgy mintha kattintanál, ez persze nem biztos, ehhez még hozzájönnek a skillek ugye. tehát ha futás közben 3-4x irányt váltasz mondjuk zeratul-al meg elnyomod a blink-et teszem azt 2x az már 6 gombnyomásnak felel meg, míg ha csak a végcélt jelölöd meg az első blink után és hagyod hogy menjen a kari magától aztán blink-elsz még 1-et azt csak 4 gombnyomásnak számolná de ugye közben törölte a 2-ik blink előtti célpontot, tehát azt újra meg kell adnod, plusz a blinknek is kell 1 célpont, tehát ugyanott vagy elméletben. a skilleket meg szerintem hiába makróznak be egyesek, 1-1 gombra akár 3-4 skill-t, a game valószínűleg azt nézi, hogy a skillbar-on elsütöttél 3-4 skill-t, és emellé még érzékeli azt is, hogy te esetleg külső progival azt bemakróztad 1 gombra. -
#2930 Jövőheti akciók:
Hero: Nazeebo
Skin: Harlequin Nazeebo
Skin: Elder Chen -
VladimirD #2929 Okéka köszi! SC-nél értem... de rohadjak meg ha HoTS-nál értem. 6-7 kattintás nem olyan sok, vagy elvileg akkor csak húzod az egeret a progi meg kattint folyamatosan amerre húzod, hero meg arra cikázik? De amikor nem menekülsz hanem sunnyogsz mondjuk, akkor emg ki kell kapcsolni?
Magas ez nekem hots-ban. :( -
Nomad90Hun #2928 Pl. amikor menekülsz cikk-cakk-ban futva az nálam 4-7 kattintás az egérrel, de szerintem a rendszer az egérkattintást egybe számolja a hotkey-ek használatával, ugyanúgy mint annó SC2-ben ott is volt egy gombnyomás/perc vagy valami ilyesmi érték, ott én pl. haverjaimnak 1,5-2x-esét produkáltam mindig... Cseszegettek is, hogy hogy idézem "hülye koreai kocka", mert ott is ha megnézed top playerek is rengetegszer hotkeyekkel adják ki kb. a parancsok felét meg egérrel, a 2 együtt sokkal gyorsabb, de nem hitték el ők se. Mondok rá 1 példát.
Akarsz gyártani 1 egységet, és kiválasztod egérrel az épületet, utána a legyártandó egységet, annyiszor kell rákattintani ahányat szeretnél, ha protoss voltál teleportos egységekkel, még a teleport helyét is ki kelett jelölni, ezzel komoly másodperceket veszít az ember ha egérrel dolgozik csak, míg hotkey-el annyi, hogy az azonos épületeket berakod pl 5-ös gombra, eleve a a gyorsgombja pl a parasztnak az A(csak példa), és akarsz öt parasztot, akkor egérrel minden egyes azonos épületre külön kell kattintani, plusz ahány parasztot akarsz az egységre, ez hotkey-el úgy néz ki, hogy 1x az épületek gyüjtő hotkey-e, utána az A(paraszt) 5-10-15x vagy ahányat akarsz, plusz a célpontot kijelölni, vagy ha teleportolos egység akkor még 1 klikk ahova teleportáljon, ezzel a módszerrel ugyanannyi egység kiképzésének a parancsát kb. fele annyi idő alatt ki lehet adni, és komoly meccsekben akár csak 5-10 mp késés is jelenthette a meccs elbukását, SC-ben legalábbis. Na de mint mondtam itt is ugyanez a rendszer van használatban.