4549
  • Terawatt
    az ilyeneket én instant ignorálom már, nem foglalkozok velük. ha csak idegeskedik az ember akkor magad is szarul fogsz teljesíteni
  • karmacoma
    A másik véglet, mikor Kael-t elkezdik oltani level 7-en, hogy kevés a hero damage-e. Persze addigra már elhullottak 5*, és 3 szint hátrányban vannak, nehogy véletlenül sikerüljön kihasználni a lev 16 spike-ot.
  • Terawatt
    Egyet értek. Lehet az embernek 70k dmg-e a meccs végére, de ha a tankot püfölte akkor kitörölheti a csapat sokszor. :D
  • karmacoma
    Nehéz ezeket a számokat minden viszonyítási alap nélkül bárhová is helyezni. Aba ellen sokan vannak, pedig nagyon jó csapattárs. Én nem játszok vele de imádom, ha van egy jó Aba a csapatban. Egyszerre tud soakolni és segíteni, kinyit egy csomó opciót. Az biztos, hogy sok tapasztalat kell hozzá(és lev 25 alatti játékidővel nem biztos, hogy ez megvan). Ha nem a bázison kuksoltál egész meccsen, pusholtál, húztad az xp-t és kisegítetted akit épp kellett, akkor ne foglalkozz velük. Főleg QM-en ne vedd magadra ezeket.
  • Yserac
    QM-ben vannak érdekes arcok nem mozogsz Abathur-al és azt hiszi afk vagy lol :)
  • hawkie22
    Játszottam Abathur-ral, még csak most lett meg, így csak lvl1-es volt, és csak az elsö két talentje volt meg. Csináltam a game alatt 23 takedown-t, 56K siege damage-t, 22K hero dmg-t és nyertünk is emellé.
    Mégis lehülyéztek a csapattársak, hogy milyen béna vagyok, meg hogy Abathur szar kari, minek hoztam. Teszem hozzá, QM volt, nem HL.

Most akkor mi van? Jó ez az eredmény vagy tényleg béna voltam?
  • karmacoma
    Úgy értem, akkor lehet tovább sávozzák, ha már úgy is belenyúlnak a rendszerbe.
  • Wesgol
    Ez szép és jó gondolat, de a legend liga az a játékosok kb. 1-2%-át érinti. A mi problémánkat nem fogja megoldani.
  • karmacoma
    Ez nem lenne rossz. Amúgy visszafelé se túl kellemes a szitu. Volt hogy még Rank 45-ösként kb a 6. meccsemen Rank 1-2 társaim voltak. Tök szar, hogy nekem nem múlik rajta semmi, mert nem csúszhatok vissza, de ha bénázok lehet valakinek pont 1 rankjába kerül a vereség.

Szó volt róla, hogy Season 1-ben akarnak rank 1 fölött egy HS-féle legend ligát, akkor lehet lesz majd valami normálisabb sávozás. Gondolom az alphaban még kevesebb játékossal számoltak, és a gyorsabb játékindítás érdekében nem osztották fel jobban.
  • SLICK
    hát ezt milyen builddel hozta össze? :OOOOOOOO

szerk.: közben megtaláltam: Build
    Utoljára szerkesztette: SLICK, 2015.07.14. 15:39:04
  • Wesgol
    Szerintem jobban jártak volna a Starcraft alatt működő ranked rendszerrel. Ott egyszer sem éreztem azt, hogy nálam sokkal jobb arcokkal kellett volna küzdenem. Időnként berakott 1-1 keményebb ellenfelet, akik ellen rendre elvéreztem, de aztán visszaállt a rendszer a hozzám hasonló képességű emberekre. Itt is nyugodtan lehetne ligákra lebontott rendszer, és a jelenlegi rank 50-40, rank 30-20, rank 20-10, rank 10-1 szépen eljátszogatna egymással, természetesen ha rommá vered a ligabeli ellenfeleket, akkor egy idő után feljebb sorolna a rendszer.
    Ehelyett erőltetik a jelenlegi több sebből vérző megoldást.

Jelenleg csak egyetlen kiutat látok: team league csapat, premade vs. premade. (Bár attól tartok, ott is összerakná a top 10-eseket, a lista alján lévőkkel.)
  • Morpheus_v2
    SoloQ az többnyire ilyen volt a bétában is, ha szeretnél magasabb színvonalú csapatokkal játszani, akkor tessék csapat után nézni. Bejelentkezel jópár csatornára és akkor kidobálja a főmenüben azokat az embereket akik épp partit keresnek. Ott lehet szűrni az embereket és a csapatösszetétel is normálisabb. :)
  • TBTPumpa
    Kiegyenlített meccs nálunk sem szokott lenni. Vagy mi gyaluljuk le az ellent, vagy az ellen minket. Míg mikor LoL-oztam és Dotáztam ilyennel nem is igazán találkoztam. Most nem azt akarom mondani, hogy ezen játékok MM rendszere jobb, de jóval igzalmasabb és érdekesebb mérkőzések vannak ott, itt pedig nem. Szóval van még mit javítani a játékban, bár sajnos a Hearthstone Matchmaking rendszere sem a legjobb (Casual módban). Ott is lazán besorsol ellened egy Legend rangú emberkét, aki már a 4. körben beléd ver 30 sebet. Te meg örülsz, hisz csak Worthy opponent.
  • Wesgol
    Ezzel kapcsolatban a Blizzard veszélyes vizeken evezget már jó ideje. Tetszik vagy sem, a HotS (akárcsak a többi Blizz játék) nagyot nyit a casual réteg felé. A casual játékos nagyon optimális nekik: játszogat, veszegeti a hősöket- és a skineket, és amúgy teljesen jól elvan.

A probléma ott következik be, hogy ha valakinek ennél több igénye van, akkor a Blizznek arra már nincs egyértelmű válasza. Pedig a casual rétegen kívül vannak még sokan mások, a közepesen profiktól a teljesen profikik, és nekik nem arra van szükségük, hogy soloq-ban olyanokkal legyenek összerakva akiknek nincs akkora játéktapasztalatuk. (Rengeteg olyan játékossal találkozok hl-ben akik valószínűleg pár napja kezdhették a ranked mókát, konstans nyernek, és minden bizonnyal igen szép mmr értékük van.) Ilyen játékosokkal kell győzelmet elérnem, ami mostanság ritkán szokott sikerülni. Nem akarok ördögöt festeni a falra, de a béta előtt rank 20 voltam, azóta már sikerült visszacsúsznom rank 28-ig, és én nem lettem semmivel sem rosszabb játékos. (Sőt, minden felvágás nélkül, azóta csak jobb lettem.)

Nem igazán értem, hogy nekem miért kell rank 50-es arcokkal együtt küzdenem. Azt senki sem magyarázza be, hogy az mmr-ünk hasonlít, mert akkor ez az egész rendszer kukába való.

Háromféle meccsem szokott lenni:

1) kb. 10 perc alatt agyonverjük az ellent (közük nincs a meccshez)
    2) minket vernek agyon (az előző pontban említett módon)
    3) kiegyenlített meccs, bármelyik csapat nyerhet

A 3-as pont sajnos nagyon ritka, pedig az ilyen meccsekből kellene többnek lennie, ha a rendszer jól végzi a dolgát.

A Blizzard fóruma tele van olyan postokkal ami az általuk nagyon jónak ítélt ranked rendszert szapulja, de látszólag a Blizz szarik mindenkire.
    Nem biztos, hogy jól teszik, mert amúgy a játék jó, jók a hősök, a pályák, és még akár komoly jövője is lehetnek a játéknak. De nem így.
  • antiqueA
    Szerintem annál könnyebb megoldani a matchmaking problémákat, minél többet és többen játszunk. Ki kell ennek forrani még. Persze, ez jelenleg nem nagyon vigasztal minket :)
  • TBTPumpa
    Ez tök jól hangzik, de tapasztalataim szerint ez még nem igazán valósult meg. Sem QM-ben, sem Hereligában.
    Mindkettőnél össze-vissza válogat játékosokat (szinttől, rangtól függetlenül, birtokolt karakterektől, birtokolt karakterek szintjétől). Tudom nem egyszerű ezt megoldani, de basszus. Így hosszabb távon totál élvezhetetlen és kerülendő lesz a játék, a Blizzard akkor meg kaparhat.
  • Terawatt
  • VladimirD
    "ami elvileg nem lehetséges." de nagyon is, ez a feature még nem igazán került be.
  • antiqueA
    Én úgy gondolom, minél hosszabb a várakozási idő, annál esélyesebb, hogy normális csapatot kapsz. A Blizz alpha/beta idején nyilatkozta is, hogy a mm úgy van beállítva, hogy minél előbb találjon csapatot. Ha mostanában sokat kell várni, akkor az azt jelenti, hogy nem a gyorsaság az elsődleges, hanem valami más. Remélhetőleg az azonos szinten lévő játékosok és lineup párosítása.
  • karmacoma
    Tegnap nekem is necces volt. Reggel volt egy hosszú várakozás QM előtt ahol végül 0 supp vs 1 supp-ot rakott be, ami elvileg nem lehetséges. HL-en meg volt egy nagyon hosszú várakozás ami után csupa lev 40 alatti társat kaptam, pedig eddig mindig zömében top20 rank játékosok jöttek. a winrate-em elvileg nem csökkent mostanság, szóval sztem nem estem le alacsonyabb mmr-es mezőnybe.
  • TBTPumpa
    Ez a játék már 1 hónappal a megjelenése után elérte azt, amit a LoL-nak csak 2 év után sikerült. Azért ez nem semmi!
    (Ranked játszhatatlanság)

A játék már most dögledezik vagy csak a matchmaking volt tegnap halálszar?
    4 percig kellett várni minden egyes meccs előtt, míg talált embereket. Ilyet sok várakozási időt még a zárt bétateszt során sem tapasztaltam.
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2015.07.14. 11:48:48
  • VladimirD
    Mennyire kell agyhalottnak lenni, hogy Kael, Falstad, Valla, 3 ranged assa ne tudja kiszedni és mind a hármat le is nyomja.
  • Morpheus_v2
    5 tank v 5 healer reddit-ről. :D

Utoljára szerkesztette: Morpheus_v2, 2015.07.14. 10:25:31
  • Morpheus_v2
  • Morpheus_v2
    Most tűnt fel, hogy az ultiját lvl3-on használta. Hax-kick-ban.
  • Morpheus_v2
    Pont ettől tartok én is. Ha kell egy felderítő, akkor minden bosshoz ő fog menni, mert neki tök mindegy, halva is tud supportolni. (#yolo) Szívogatja az ellenfeleket és mire odaér a csapat már talpon is lesz. Arról ne is beszéljünk, hogy baromi messzire eltud futni, ha bajban van.
    Amit persze így kell elhárítani (0:55-től):

Utoljára szerkesztette: Morpheus_v2, 2015.07.13. 21:36:13
  • Mephike
    Az ereje nem ebben rejlik, hanem abban, hogy amikor 30-60 másodperce kiütik őt, ez idő alatt ő még mindig hasznos lesz, mert képes felderíteni, hogy merre mozog az ellenfél. Meg tudja lesni, hogy ráment-e az ellenfél a bossra, vagy melyik campet szedik be, stb.
  • karmacoma
    Nekem egy tankosabb Tyraelnek tűnik, kevesebb mobilitással. Mivel Tyrael bejön sztem ő is tetszeni fog, de én szeretem, ha van olyan hard CC mint Anubon vagy Muradinon, ha 1 tankos felállásról van szó(Tyrael ugye más stílus, ő az engage királya Judgementel) .
  • Nomad90Hun
    Jó azzal én számoltam, de ez, hogy ahol meghalt ott ujraéled, ez azért elég kecseg módi ha belegondolunk, nekiáll ütni a core-t többiek elhúzzák az ellent, ö bele hal, amíg újraéled kicsit szívatja az ellent a lassítással, stb, aztán megint üti a core-t tovább pl. Amúgy van 1 olyan érzésem ,hogy ha azonnal nem is, akkor majd nerf-et mikor megkapja a trait-je kapni fog 1 csinos kis cooldown-t, ha mást nem is azt tuti nerfelni fogják rajta így érzésre, szerintem megvárom amíg lemegy az ára 10k goldra, addigra már remélhetőleg lesz valami komolyabb infó a monkról is.
  • Mephike
    Ne felejtsük, hogy ezekben a videókban mindig ilyen "egy ütés és fekszik az ellenfél" típusú bemutatókat láthatunk.
  • Nomad90Hun
    Már látom is magam előtt, milyen darálás lesz a Leoric + Abathur komboból.
  • Nomad90Hun
    Kell, kell, kell !!!!!
  • Morpheus_v2
    Nerf pls!
  • Nomad90Hun
    Ezzel a zenével nekem hangulatosabb :D
  • Terawatt
    Ezt valami GTA-s user interfaceel kéne megcsinálni, 5 csillagos körözés.
  • Terawatt
    Felsírtam ezen.
  • Morpheus_v2
    You are not prepared!
  • karmacoma
    Én egy olyan meccset láttam, ahol az egyik csapat first pickelte a butchert a másik Tyrande+Kerrigan. Olyan ganket toltak, hogy még nem láttam olyat. Kerri 1 kombót rontott el kb a 30ból, Butcher a végén már ki se ment a gate mögül. Valami 25-0 kill aránnyal 10 perc alatt befejezték cursed hollow-t. Következő meccs ugyan ez a két csapat. A Butcheres csapat a végére hagyta a supportot és kiválasztotta... ...Thrall-t(Valszeg Rehgart akarták). :D Kommentátorok is borultak, hogy zöld-zöld egyre megy. :D
  • SLICK
    nálam már régóta a TOP 3-ban van. Hétvégén is aláztam nagyon csúnyán vele :3

• Morpheus_v2
    Heti ingyé hősök:
    Li Li
    E.T.C.
    Diablo
    Tychus
    Rehgar
    Sgt. Hammer (lvl. 12)
    Kael'thas (lvl 15)

Heti akciós hősök:
    Nazeebo 4,99 €
    Harlequin Nazeebo Skin 4,99 €