4549
  • Morpheus_v2
    Hivatalos fórumon épp az ellenkezője van, sírnak, hogy milyen gyorsan megtud halni. Nyilván még nem tanultak meg vele játszani. Most volt egy olyan partim, ahol murky erőszakolgatta és gankelte az ellenfél leoricját.
  • Terawatt
    Redditen az első visszajelzések nagyon pozitívak a hősről. Szép a sebzése, jól bírja és a W-je ami leszívja a hp-t a dragon knightra is %osan teszi, elolvasztja kb :D
  • armageddon666
    Ezek a regények mennyire számítanak kánonnak? Én úgy tudtam Illidan szerelmes Tyrandeba.
  • Terawatt
    Leoric hero week

Cower, mortals! Leoric, The Skeleton King, has entered the Nexus, and he will not be stopped!
  • karmacoma
    Ha már Illidan és árulások:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az ősök háborúja című regényben elárulja a testvérét Malfuriont, mikor hagyja, hogy Tyrande-t elhurcolják a démonok, később meg megfertőzi a tavat a forrásból mentett vízzel.

Utoljára szerkesztette: karmacoma, 2015.07.21. 22:55:20
  • Nomad90Hun
    Tera akk csak neked csak most Spoilerben infó 1-2 "áruló" karakterről.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Kerrigan: Őt az SC1-ben Arkturus Mengsk árulta el, hátrahagyva a zergnek martalékul Mar Sara-n, csak azt nem vette számításba, hogy a zergek megérzik majd az ő kegyetlen nagy Pszionikus/mentális erejét (amit eleve próbáltak blokkolni 1 az agykérgébe helyezett ketyerével, amit Abathur kiszed mikor átváltoztatja Kerrigan-t), és ahelyett, hogy megölnék, inkább átváltoztatják a Pengék Királynője néven ismertté vált hibriddé, aki rendelkezik az eredeti Kerrigan emlékeivel, de az ő eredeti tudata el van nyomva, és az SC2 Wings of Liberty végén kapja vissza az eredeti énje az irányítást miután Raynor használja Charr-on a Xel'Naga ereklyét ami a zergek nagyrészét kiirtja a bolygón, Kerriganben meg elnyomja a zerg részt (itt van az, hogy Tychus meg akarja tenni azt amiért Mengsk "szabadon engedte", és meg akarja ölni a védtelen, félig eszméletlen Kerrigant, ekkor lövi őt fejbe Raynor), SC2 HotS elején pont azt magyarázza Kerrigan Raynornak, hogy emlékszik miket követett el a Pengék Királynőjeként (lévén az Kerrigan immár elnyomott "sötét" énje, akit Abathur a felszínre hozott, amikor hibriddé változtatta). Az SC2 HotS-ban meg ellátogat a zergek szülőbolygójára, ahol a primal zerg esszenciával újra felveszi a zerg hibrid külselyét, csak picit felturbózott verzióban.

Zegara: Ő 1 pillanatig nem árulta el Kerrigant, pusztán átvette a Charr-on megmaradt zergek irányítását miután a királynője "eltűnt", amikor Kerrigan visszatér, eredetileg nem hisz neki, imposztornak hiszi, ezért próbál harcolni ellene, de mikor rájön, hogy ő tényleg az eredeti Kerrigan meghunyászkodik, s megjegyzi, hogy a királynő visszatért, bár kicsit "más" mint azelőtt volt.

Arthas: Ö eredetileg emberi hercegként indult, csak miután az élőhalott horda elkezdte az Alliance-t szétkapni mindent megpróbált, hogy legyözze őket, az élőhalott hordát irányító 3 démon csapdába csalta, és mikor megszerzi a FrostMourne-t (ekkor öli meg Muradin-t aki próbálja figyelmeztetni arra ami történni fog, de nem hisz neki, s harcban legyőzi majd megöli Muradin-t) akkor már félőrült attól ami az emberekkel történik, az ezt követő hónapokban az őrülete csak még jobban elhatalmasodik, hála a kardnak aminek saját lelke van ami "megfertőzi" Arthas elméjét, és hónapokkal később teljesen őrülten tér vissza apjához immáron élőhalott Death Knight-ként ugye, és csak a WC3 kiegjének a végén lesz belőle a Lich King, mivel hagyja, hogy a Lich King szelleme megszállja öt, ezzel neki még nagyobb erőt, és teljes kontrollt adva az egész horda felett.

Illidian: Ő sem volt áruló csak a túlbuzgósága tette azzá amivé (féldémonná), a lángoló légió vezetői csalták őt tőrbe, rávették, hogy használjon 1 ereklyét ami átváltoztatta (csak így tudta legyőzni a lángoló légió egyik vezérét), ezt ugye a Night Elf tanács akarata ellenére teszi, ezért bélyegzik meg árulóvá, és kezdik el levadászni, ő meg ezen besértődik és beáll a lángoló légióba.

• VladimirD
    De, teljesen értem. jobban mint hinnéd, viszont te szemmel láthatóan nem, amit én írtam.

szerk.: ha igényled megfogalmazhatom úgy is, hogy megértsd
    Utoljára szerkesztette: VladimirD, 2015.07.21. 19:56:46
  • antiqueA
    Te direkt nem érted, hogy miről beszélt arma?
  • VladimirD
    Teljesen, tökéletesen ugyan abban az idpontokban játszunk!!!
  • VladimirD
    Köszönöm a javaslatokat és intelmeket, de azt hiszem - sőt teljesen biztos vagyok benne -, hogy félre értettél. Valóban hasznossak a tanácsaid az olyan "vadálatoknak", akik úgy érzik és ezt éreztetik is játék közben, hogy egy árva QM kimenetelén a világmindenség sorsa múlik. Mindig jókat nevetek az ilyen embereken, általában nem szoktam belefolyni az ilyen vagdalkozásba, max akkor ha már a meccs rovására megy (mondjuk ez sem ritka). A személyes támadásokra meg eleve nem reagálok, mert ahogy mondtam csak közepes játékosnak tartom magam, és az ilyen szájkarate tőlem túl sokat venne meccs közben.

Természetesen ettől független káromkodok, szentségelek a gép elött. De hát mivel senki nem látja, hallja ... nem is létezik. ;)

Még egyszer köszi a jó tanácsokat. Remélhetőleg olvassa olyan aki magára ismer és megfontolja, ami által mindenkinek csak jobb lesz.
  • Terawatt
    Illidan the betrayer, Kerrigan brood war alatt árulta el a társait asszem, zagara kerrigan-t, arthas a népét és még azt mondja leoric, hogy azokhoz csatlakozik akik nem árulják el... Szegény eléggé mellé rossz környékre jött.
  • 93Geri
    XD az Illidan hogy ránéz a végén :D kinyúlok :D :D
    Utoljára szerkesztette: 93Geri, 2015.07.21. 13:12:58
  • dantor7
    https://vid.me/Ermg

;)
  • Terawatt
    Ez komoly? Mire kirakom privátba rakta a blizz... Jó volt, nyasgem nektek én már láttam.
  • Terawatt
    King Leoric trailer

• Terawatt
    Lenti írásodból úgy vettem ki, hogy inkább rangere raksz mert hogy nem kapod meg a 20% bonust ha pinshotolsz elsőre ezért írtam.

Karmacoma egyet értek. A void az egyik legjobb cucc a játékban. Még zagara mawja is nagyon jó, de ott van egy kis idő kimenni belőle itt meg nincs. Plusz kell neked előre inni a nexus bőrére! :D
  • karmacoma
    Amúgy könnyen lehet, hogy én azért kapok kicsit jobb társakat, mert idióta időpontokban szoktam játszani(Reggel 7-10, délután 1-2, éjjel 11 után). Hétvégén és délután nekem is sok a flame-elő társ, gondolom hazajönnek suliból vérpistiék. :D Btw. Tegnap este miután beírtam, milyen jó mostanában a QM, kaptam is 3 borzalmas/flame-elő csapatot. :D

Végre újra free Jaina. Még a nagyon béna időszakomban játszottam vele, és nagyon nem ment. Most újra elővéve kötelező vétel lesz. A slow és a kevésbé late game talentezés miatt kicsit jobbnak is érzem mint Kael-t, csak ugye kevésbé biztonságos a relatíve kicsi kombó range miatt.

A cloackos kari témában: Zeratul a játék legerősebb hőse. Nova kevésbé univerzális, campelésben és pusholásban nem tud úgy segíteni mint Zera, és a Wormhole miatt könnyebb is biztonságosan pokeolni, mint Novaval. Utóbbi persze ugyan úgy konstans terror, de a Void alapból eldönti Zera javára a dolgot.
  • Nomad90Hun
    Semmivel nem nehezebb nyelvtanilag mint Johanna tooltip-je szerintem, amúgy aki a W+Q (Pinning Shot + Snipe) kombót nem tudja elnyomni 0,5-1 mp-en belül, az szerintem felejtse el Nova-t neki pont a Burst a lényege, tegnap is mikor Nova-ztam, Rehgar az ellenféltől túlzottan előrerohant, gyorsan ki is kaptam (le is nulláztam a manámat), utána hiába állt neki futni ellenfél csapat szépen utánuk mentetek és bedaráltátok őket. Nova-nál a W+Q ugyanaz az eset mint Sylvanasnál a W+Q (Shadow Dagger + Withering Arrow) elöbbi felrakja a dotot (plusz healel, és Vulnerability-t ad ha úgy talentezik), majd mehet a Withering Arrow teljes tár, sokan lővik egyenként a nyilakat, ezzel sokkal kevesebb sebzést kiosztva mintha egyben gyorsan beletolnák az ellenbe, nem véletlen, hogy Nova + Syívanas is kemény kombó elvégre lassítják az ellent, stb, plusz ha Nova elől el is futna Sylva utána tud ugrani Haunting Wave-el.
    Utoljára szerkesztette: Nomad90Hun, 2015.07.21. 10:02:02
  • Terawatt

Pont ezaz, hogy pinning shot után még ha 1 mpben vagy akkor él a 20% dmg bónusz. Nyelvtanilag van nehezen emészthetőre írva a tooltip.
  • Nomad90Hun
    Nova-nál amúgy ha van olyan kari a csapatban aki több embert tud egybe gyüjteni (pl. Johanna, Zegara), akkor aoe ultija jobb(főleg ha Johanna Shield Glare-t még Vulnerability talentre teszi, és azzal megküldi az egybegyűlteket), szerintem, ha jól emlékszem talán cd-je is alacsonyabb mint Triple Trap-nek, régen mindig Snipe cloak dmg bonuszt raktam lvl 1-en vele(guide-ek is ezt javasolták/ják), de egy ideje inkább range bonus-t, és cd reduc-ot rakok rá, főleg, hogy Pinning Shot-os Vulnerability-re szoktam rakni, és ha azzal nyit az ember akkor Snipe dmg bonuszának lehet integetni, ugyan guide-ek többsége azt mondja, hogy Snipe-al kell nyitni, de szerintem Pinning Shot-al jobban megéri, mert ha azzal nyitunk akkor a Vulnerability talent miatt 25%-al nagyobb sebzést ad le a Snipe, és a megnövelt range-es Snipe-al így még könnyebb is eltalálni, ha lassítva van az ellen, sokan pl Decoy-t nem használják, pedíg ellent meg lehet vele zavarni keményen, sőőt push-olásnál még tankolni is tud 1 darabig csak az a lényeg, hogy Decoy legyen első akit fort/tower "meglát". Zeratul-al tényleg több mindent lehet csinálni, emiatt nehezebb is, de nekem Nova jobban bejön.
  • Nomad90Hun
    Ugyan Tera bevalltad végre, hogy irigykedsz ha melléd kerül 1 jó Nova, és nem te vagy az.
    Semmi gond imádom én is, ha van valaki aki tud tolni siege dmg-et is akkor team fight-okra még talán kell is, mert durván ki tudja nyírni az ellenfél csapatot team fightokban, ha meg valaki egyedül mászkál, akkor penalty for going alone is death.

Amúgy KT még mindig vétel esélyes, csak akkor van gixer ha D-ről mellécsúszik a kezem, igazából arra mehet a heal talent is lvl 1-en kipróbáltam tegnap 1-ik meccsen, és teljesen jó, sőt még azt mondom talán kell is, mert kis odafigyeléssel az extra mana nélkül is lehet tolni simán, tegnapi meccsek tényleg jók voltak. Amúgy nekem változó mostanában hol kiegyenlített hol elvernek mint a rühös kóbor kutyát, hol mi verjük el az ellent. Ha mi kapunk ki akkor rendszerint olyan társakat kapok akiktöl 5. percnél már levakarom az arcom és bevágom a sarokba...

Ma jogsizom, és fél tízre érek haza, remélhetőleg 10 körül már gép elé tudok kerülni, de meglátom mennyire leszek fáradt még
    Utoljára szerkesztette: Nomad90Hun, 2015.07.21. 08:18:51
  • Terawatt
    Mármint Nova,Zera? Nova volt az első stealthes karim és tetszett, jókat lehet vele aratni. Egy sikerek rota után el sem hiszem, hogy ekkora sebzést toltam ki. :D Zerathul viszont teljesen más élményt nyújt szerintem. Nehezebb is vele játszani, de több mindenre jó és emiatt szívesebben is látom a csapatban.

Tegnap jól csináltad, csak az ulti használatra figyelj novánál. KTval is fasza volt, minden adott volt hogy dpselj. Ma is meg kéne ezt ismételni. :) Diligálásom is tetszett, hogy össze rázta a csapatot és gyorsabb lett a reakciónk az adott helyzetre és kevesebb ellentmondásos ötlet volt. Utóbbi szintén reakciót javította. Ha nektek ez így bejött, akkor készülök a dologra és a map timereket is bevágom stb. Úgy érzem kell egy ilyen ember a csapatba, ha nem én akkor más, de kell.
  • Mephike
    A kedvencem ez a két tag :)
  • Terawatt
    "Nah de patch után. Az első az, hogy MINDEN meccsen van Nova. "

És tényleg eléggé szaporodtak. Este vissza nézem kíváncsiságból hogy mikor volt, emrt nekem is feltűnt. engem nem zavar, mert szeretem azt a karaktert, csak ne nálunk legyen ha nem azzal vagyok. :D
  • armageddon666
    Azt tudom javasolni, hogy a hozzáállásotokon változtassatok. Ne foglalkozzatok vele mit rontanak el a társak. Arra koncentráljatok ti mit csinálhattatok volna jobban. Máris élvezhetőbb lesz a játék. Illetve nem tudom ti mennyit kommunikáltok chatben, de pozitív visszajelzés csodákra képes. Dicsérjétek a csapatot, ha valamit jól csináltatok. Amíg robban a Core, fent kell tartani a jó morált. Persze azért ne vegyen el túl sok időt és figyelmet a chat. Ha meg valamelyik társ nagyon elkezd fecsegni, ragelni, trollkodni, azt muteoljátok.
  • armageddon666
    Hát hogy MOSTANÁBAN mi van, azt nem tudom. De volt anno egy update, amiben szűrték a support vs no support meg a dupla tank vs no tank matchupokat. Egy darabig jó is volt, utána viszont elég sokszor volt support nélküli csapat. Olyan érzés volt, mintha szépen lassan senki nem pickelt volna supportot QM-ben, mert "úgyis kapok magam mellé".

Egyébként általában jó meccseket játszom. Nem mondom, hogy tökéleteseket, de nem akkora a fejetlenség ahogyan itt írjátok. Vagy csak LOL-os szenvedésem után már érzéketlenebb vagyok rá. :) Van hogy a teljes csapatunk nem tud játszani, van hogy az ellenfélnél van ez és 10 perc alatt betoljuk őket, de elkezdtek sűrűsödni a throwok. Tök jól indul a meccs, és aztán rosszul megválasztott harcokkal, campekkel, egyébbel szépen visszahozzuk az ellenfelet és bukjuk. Esetleg klasszikus csapatfelállás (1 süketnéma, 2 rager, 2 béna, igen, én is benne vagyok mikor melyikben, ti is nézzetek magatokba néha, sokkal emészthetőbb lesz a játék :) ) és mikor már éppen vesztenénk az ellenfél throwol egy hatalmasat.

• Yserac
    Nemrég mentem egy kört full ranged vs full melee-t sorsolt össze. Hiába van meccsek száma beszámítva, ha így adja be.
  • VladimirD
    Akkor biztos, hogy nálam van a hiba. Pontosan az utolsó patch óta van az, amit eddig mástól hallotam itt nem egyszer. Az ideggörcsre gondolok. Kereken 1000 meccsem van. Szinte csak QM játszok, el vagyok a magam kis szintjén, nem akarok "pro" lenni, semmi ilyesmi, egyszerűen élvezem amit tudok a játékból. A win rate-m minden pályán 50-63% között van, kivéve az újat, de azt utálom is. Szerintem egy jó közepes játékos vagyok.

Nah de patch után. Az első az, hogy MINDEN meccsen van Nova. Vagy nálunk vagy enemy-nél, de minden meccsen van. WTF? A másik, ami igazából a kiakasztó, ha tényleg a lejátszott meccsek alapján rak össze, akkor már tényleg elhiszem, hogy a társaság fele agyhalott. Fogalmuk sincs róla mik az objective-k, csak a push előre. Ha egyedül vagyok egy lane-n és pingelek, hogy kéne assist vagy nem jön senki, vagy ha igen, akkor meg mindenki, szabadon hagyva mindent. Csak a boss ping ami megy, tankkal körbemenni és campeket szedni, amíg a többieket halomra ölik, Rehgarral solo lane-n pusholni.. meg ilyenek.

Esküszöm ilyen fejetlenséget amit mostanában látok még akkor sem tapasztaltam, mikor release volt. Vagy én vagyok nagyon fos és azért rak be mellém, ellenem ilyen játékosokat, vagy egy hihetetlen sorsolás pech szériám van.
  • karmacoma
    Úgy tudom az utolsó patch óta, az eddig lejátszott meccsek számát is beleveszi a matchmakingbe. Mióta ez a változás megtörtént nagyon sokkal jobb a QM is, pedig 99%-ban solo Q megy nálam.
  • Terawatt
    Most toltunk egy 3 win sorozatot. Diablo-Arthas-Régár [sose tudom hogy írják:D] KT Jaina. Nagyon erős setup. Fedeztük a dps seggét, diablo pakolta a népet és hullott mindenki. [full premade v premade qm]
  • 93Geri
    Srácok bocsi, azt hiszem eltévedtem, mi ugyan azzal a játékkal játszunk?? :D XD XD
  • Magh
    Szerintem sokat javult. Vannak hülye setupok, pl. mostanában imád berakni dupla-tripla tankos teambe, de stompok nem nagyon voltak a patch óta, kiegyenlítettek a meccsek, normális emberekkel. Nincs rage áradat, ha az elején elvesztünk pár csatát, hanem mindenki tudja a dolgát, rengeteg megfordított játék volt. És ilyenkor kikapni sem gáz, nincs is sírás a végén.
  • karmacoma
    A teamcomp tényleg necces néha, de mostanában sokkal kiegyenlítettebb meccseket játszok. Sokat javult az MMR csapattárs szempontból. Inkább legyen szar összeállítás, de értelmes társak, akikkel max poénkodás megy a chatben nem egymás szapulása.

Más: Nem bírtam ki megvettem Nazeboot, ha már ennyire mászik vissza a metaba. Nagyon durva a pókos build. 2 nyert meccsen nulla halál és top dmg. Nyilván a wall-t gyakorolni kell azért még.
  • Terawatt
    Csak szerintem lett butább az MM? QM-ben egyre gyakoribb az olyan meccs, hogy defensive csapathoz bedob offensivet. pl előbb két warrior két healer 1 nova[aki teamfight alatt a templom mobját ütötte] VS tychus, KT, lili, diablo, ETC

Közel 300 meccs alatt egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor leaveltem.

Nálatok tömör tapasztalat? Nem szeretem sírni a fórumot de most ez már tényleg úgy érzem van alapja.
  • Terawatt
    O igaz is, kiment a fejemből az új szabály. [jogos a rendelet, nekem is csak 200 mbos a mobilnetem, de egy hónapot ki szokottbírni mostanában. ]

Erről a videóról beszéltünk

• VladimirD
    Ne felejtsd el "spoiler"-be rakni a videókat és képeket. ;)

Nos igen, egy ilyen páros nagyon lélekölő tud lenni. (Kb. mint a srác vinnyogó röhögése, le is vettem a hangot elég gyorsan. ) Sok ilyen jó kis párost lehetne összehozni, de kétségtelen, hogy Butcher sprint+stun kombója elég durva.

Mint régen, mikor még Uther-nek is volt sprint-je. Thrall megnyitotta az utat és egyben ugye stunnolt is, majd a törésvonalon Uther besprintelt, Divine Storm... csapatos hullás volt. Azt hiszem Chu8 vagy Grubby volt aki ezt még megosztotta anno.
  • Terawatt
    Arthasra megvettem a Prince.t [kár hogy nem mozgatott leárazáskor, na mindegy] és kezdvenc melee hősöm lett most. Az az extra range, meg változatosság amije van nagyon hangulatossá teszi. Ha szarban a csapat akkor ghoul ha meg jól állunk akkor sárkány és be a darálóba. Kezdetben elég papír, de egyre erősebb lesz és ahogy elnéztem eléggé alábecsülik a burstjét. Aura, fagyi, trait nagy ütés és végül a death coil. Csúnya tud lenni.
  • Morpheus_v2
    Heti ingyé hősök:

Raynor
    Muradin
    Arthas
    Uther
    Nazeebo
    Jaina (lvl 12)
    Kerrigan (lvl 15)
  • Terawatt
    hm, lehet ezt is meg kéne csinálni, mert nagyon hasznos dolog. Valszeg utána ki is írnám magamnak és cetlin nézném hogy melyik maphoz mi van :D
  • Phara
    Köszi!