Heroes of the Storm

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Morpheus_v2
Sajnos Leoricra még várni kell. <#rinya>
Mephike
Hm, ezt azért gondold át még egyszer. Tud rá tenni, de kétségtelen, hogy van olyan talentje is, amit mondtál.

Monostoryt szerintem csak akkor érdemes rakni, ha 4,5 vs 5-ben hely tudtok állni és 20-as szint után kitalenteled a tunnelinget a Monostorynak. Nem értek feltétlenül egyet azzal az állításoddal, hogy az a csapat, aki klón nélkül meghal, az klónnal is meg fog. 4v5 hatalmas hátrány lehet. Papírforma szerint eleve bukott teamfight. Sokat tud segíteni Abathur, de még mindig nem teljes értékű tag teamfightban. Ezért én a klónt szoktam inkább rakni. 20-as szint után egy kemény Monostoryval besegíteni nagyon hatásos, csak rizikós, mert nagy hátrányba kerülhet a csapat 20-as szintre.

"Boldogságunk nem csekély részben önmagunktól függ, s boldogtalanságunkat többször okozzák önhibáink, mint mások gonoszsága." Deák Ferenc

Nem tud rá shieldet rakni 😊 Pontosabban direktben nem. Talentje van arra, hogy a lerakott totem shieldet kapjon a lerakás pillanatában 😊

"Boldogságunk nem csekély részben önmagunktól függ, s boldogtalanságunkat többször okozzák önhibáink, mint mások gonoszsága." Deák Ferenc

Terawatt
egyik nap láttam egy trükköt, hogy a totemet rakta a mobok közé és arra dobta rá a shieldet. Kiszorítottam márfoglamam sincs mivel voltam, nem tudott közel menni, azt megoldotta. 😄

lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram

Omg... Rehgar pedig elég jó sebzést tud tolni, a kemény heal mellé is. Agybaj kategória nálam, mikor azt látom, hogy a Rehgarunk csak totyog jobbra-balra és várja, hogy lemenjen a cd a spelljeiről.

Terawatt
Telefonról olvastam először a hozzászólásod és azt hittem, hogy a link mögött egy brutál mennyiségű support stat jön ki. Leülök a géphez, bele kortyolok a reggeli kávémba, sg megnyit, link megnyit és felröhögtem már már együttérzően a másik csapat iránt. Egy bot jobban healel. <#hehe>

Abathur témára vissza térve. Tegnap is toltuk premadeben és megint vittünk abathurt. Hát mit ne mondjak. Az abathur illidan kombó még mindig üt, de ezt még megtoltam Jainaval és nemhogy elfutni nem tudtak, kb mozdulni sem. Mellé még a többiek is rendesen osztották a pofonokat, így egy laza kör volt.

Utherrel kellene elővigyázatosabban megtanulnom játszani, mert nagyon szépen lehet vele healelni és a stunja is jó. Valakinek tapasztalata vele? Tudom, hogy nem mmo ez, hogy spamelni lehet a healt, de amikor épp cd-n van és töltene vissza, de pont eldurran egyhaver a szemem előtt, akkor ott elmorzsolok egy könnycseppet és elég szar, hogy nem tudtam menteni.

Csapat összeállítás alapján nem mondtam biztosra, hogy nyerünk, de Rehgar dokror úr kisegített minket. <#nyes>Az a kemény, hogy elvileg nem gyépéharc volt, hanem mindenki max szint közelében volt, többen HL-ben is 30-40 közöttiek az ellenfélnél.
Köszi a kimerítö válaszokat. A sokszori hozzászólásért elnézést, de legalább pörög a topic. 😊 Holnap rápróbálok a Monstrosity buildre, aztán csütörtökön tudok 1-2 meccsnél többet is játszani, amíg asszony a gyerekkel nincs otthon. Jó lenne elérni a lvl30-at, kipróbálnám magam HL-ben. A 10 hös már megvan.

Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10

Igen az nagyon vicces, mikor a bubi megjelenik a csapattag a feje felett és megáll, mert meglepődik és megtorpan, hogy milyen spell ment rá. 😊

A másik fele a rutinosabb azonnal levágja, hogy parazita van rajta és tudatosan távolságot tart, vagy üldözi az ellent, úgy mozog hogy jó legyen. Az elején az élősködő ereje bőven elég eldönteni mondjuk egy eszetlen 1v1-et.

Nagyon fun karakter, a team brawler vagy moba game-k közül ilyen exkluzív képességű karikkal tudna kiemelkedni a hots, mint a vikingek, abathur, stb.

A biztonságos helyre nem lehet igazán ököl szabályt mondani, mert ez a karakter nehézsége, hogy az elején pusholjon, de rejtve is maradjon, tegye lefele az aknákat, de közben ahol kell parazita/szimbióta legyen és akkor jön negyediknek a szörnyecskéje. A spawnolt alient ulti UP-ig simán életben lehet tartani, ha nem gyalogol be valami fatális gyülemlésbe. Szóval sok figyelmet igényel, nem kevesebbet, mint egy másik hős, mert irányítottan tud siegelni, majd leválni a szörnyről átváltani társra, odébb pozicionálni magát, pontosan tudni ki merre jár stb. Pörgős nehéz kari ha valaki jól játssza.
Van egy szerkesztés gomb ha jóltudom, legközelebb nyugodtan használd, hogy ne kelljen 3 kommentet írni 😊

Az a sebzés amit írtál az jó vagy rossz, attól függ hogy mennyi ideig tartott a csata. 15 perc esetén jó, 30 percre nagyon kevés.
Mitől függ a sebzésed? Attól hogy melyik talenteket használod. Ha support és szimbiontát erősíted akkor nem feltétlen lesz hatalmas sebzésed. Ha pusher akkor jó esetben legtöbb siege sebzésed neked lesz. Az aknás talentek jelenleg életképtelenek, k lehet próbálni, de csak viccnek jó.

Mire jó ez a karakter, vagy hogy kell vele játszani? Most nem részletezném, melyik talent mire kell. Viszont ha nem neked van a legtöbb (vagy a második) XP-d akkor nem játszol jól. Ha van 3 lane akkor az egyiken vagy te, ugye időközönként idéz lényeket, azok miatt kapja a csapat az XP-t. A másik lane a szimbiotáé amivel ugyanúgy felveszed az Xp-t. tehát te egyedül 2 laneről szeded az XP-t ami elég nagy segítség a caspatnak. (Főleg akkor ha nem idióták és nem halnak meg állandóan, hanem egy helyen tartják az ellenfelet, így ők lemaradnak szintben)

Hol kellene helyezkedni vele az érdekes kérdés. Vannak olyan helyek a térképen ahol el lehet bújni és a lényeid gyorsabban eljutnak az ellenfél minionjaihoz, tehát jóval hatékonyabbak, nem jár le az idejük. Csakhogy nagyon könnyű észrevenni honnan jönnek ezek, 10 másodperc alatt vissza lehet követni és meghalsz. Ezt a stílust leginkább akkor érdemes használni, ha pusher vagy, az előbb említett dolog miatt. A lényeid mire elérnek az ellenfél bázisához, lesz még annyi idejük hogy sebezzenek is. Azt javasolnám inkább, hogy amíg nem vagy benne biztos mikor mit kellene játszani vele, nyugodtan maradj az egyik kapu mögött, de úgy hogy a területi sebzések el ne találjanak, vagy egy beugró karakter meg ne öljön.

Az ultinál a Monstrosity-t javaslom, de ehhez is kell tapasztalat. Akkor használd ha látod hogy sok minion jön, mert akkor gyorsan tud nőni. Ne használd olyan helyen ahol van ellenséges hős, mert alapból gyenge és leszedik. Jó használni akkor ha a boss megy fent, te akkor használhatod lent. Vagy Hollow pályán az átok közben, mivel minden 1 ütés, gyorsan tud haladni. Ne felejtsd el, hogy a szimbiontával őt irányítani is tudod.
A klón is érdekes, de nem szoktam használni. Az a csapat akik klón nélkül meghalnak, valószínűleg azzal is. Ahhoz hogy jól használd, tudnod kell a csapatod tagjainak összes skiljét, és persze tudni kell a többi hőssel is játszani. Ha csak nézed hogy melyik skill mire jó, akkor teljesen felesleges és hátrány. Ezalatt nem használhatod a saját skilljeidet és ami fontosabb, hogy a klón NEM használhatja a lemásolt karakter ultiját. Lehet hogy a 20-as skill jónak tűnik, de arról nem tudok mit mondani, mennyire hasznos.

Tehát összefoglalva: védett helyen legyél. egyszerre 2 laneről szedd az XP-t (persze ha nincs harc) és okosan használd a Monstrosity-t.
Csak azt tudom mondani amit streamen láttam, majd a többiek kiegészítik. Figyelni kell a minimap-et, hogy helyezkednek az ellenfelek. Ha mindenki megy objective-re, pl Cursed Hollown, vagy szokás szerint ignorálják Blackhearth bay-en a top vagy bottom lane-t, akkor lehet menni soakolni az árnyékba, csak figyelni kell a minimapen hiányzik-e ellenfél, jönnek-e lecsapni. Spider Queennél a boss alatt szoktak ücsörögni, meccs közepétől ritkán járnak arra, mert középen verik egymást. Igazából 2-3 +minion waveből húzott xp már nagy segítség, pláne ha közben osztod az áldást a burokból. Egyszer Grubby élesben tanított egy Aba-t játszani. Mindig mutatta hol soakoljon. Sajnos már nincs esélyem visszakeresni, de bármi stream sokat segít, ha jó játékos tolja aba-val.
Még egy kérdés Abához, aki már játszott vele kicsit huzamosabb ideig. A Mirror-os buildje a jobb vagy a Monstrosity-s? Eddig a két meccsen a Mirrort használtam, de ahogy utánanéztem, elkezdett érdekelni a Monstrosity, de nem Volt idöm ma kipróbálni élesben.

Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10

Csütörtök délelött játszik valaki? Lesz egy kis szabad két órám család nélkül, gondoltam, kipróbálnám magam premade csapatban, de csak QM-ben (még csak 24es vagyok).

Hozzáteszem, elsö meccsem volt vele, lvl24-es vagyok, viszont mindig a sürüjében voltam, Symbiote-ban, viszont a társaim, ha csetepaté volt, akkor általában menekültek. Nem vették figyelembe a 8 sec-es bubimat, ha 50%HP-n voltak, még akkor is inkább 1v1-ben elfutottak. Leginkább Butcheren csodálkoztam, hogy bubival magán miért is fut el, szóltam is nekik egyszer, hogy a zöld bogyó a karakteren az én vagyok, nyugi, de csak le lettem hurrogva. Szóval így jöttek ki ezek a számok.
Eddig két meccset játszottam Abával, beállok a legelsö kapu sarkába és onnan megy a segítség a többieknek, ahol épp kell. Egyébként ha beállsz vele bokorba kapunk kívül, akkor lecsap az ellen? Hogy a legcélszerübb XP-t húzni vele, hogy még biztonságban is légy?

Terawatt
Ezt tegnap Te magad raktad ki. <#nemtudom> Ha holnap jönne arról tudnánk 😊

Morpheus_v2
Vajon a spotlight szivárgás miatt kaptuk most ezt a videót vagy holnap jönne Leoric? Előző pár spotlight közvetlen a hős megjelenése előtt jött ki. <#vigyor2>
Morpheus_v2
Hivatalos spotlight.
TBTPumpa
A Bics King? Valami buffot kapott, mert erősebb lett, szóval most érdemes behúzni.

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

Lich King-et próbálta már valaki? Milyen?
Tankot kéne vennem, és karakterre ő tetszik a legjobban

Terawatt
<#hehe> az ilyeneket én instant ignorálom már, nem foglalkozok velük. ha csak idegeskedik az ember akkor magad is szarul fogsz teljesíteni

A másik véglet, mikor Kael-t elkezdik oltani level 7-en, hogy kevés a hero damage-e. Persze addigra már elhullottak 5*, és 3 szint hátrányban vannak, nehogy véletlenül sikerüljön kihasználni a lev 16 spike-ot.
Terawatt
Egyet értek. Lehet az embernek 70k dmg-e a meccs végére, de ha a tankot püfölte akkor kitörölheti a csapat sokszor. 😄

Nehéz ezeket a számokat minden viszonyítási alap nélkül bárhová is helyezni. Aba ellen sokan vannak, pedig nagyon jó csapattárs. Én nem játszok vele de imádom, ha van egy jó Aba a csapatban. Egyszerre tud soakolni és segíteni, kinyit egy csomó opciót. Az biztos, hogy sok tapasztalat kell hozzá(és lev 25 alatti játékidővel nem biztos, hogy ez megvan). Ha nem a bázison kuksoltál egész meccsen, pusholtál, húztad az xp-t és kisegítetted akit épp kellett, akkor ne foglalkozz velük. Főleg QM-en ne vedd magadra ezeket.
QM-ben vannak érdekes arcok nem mozogsz Abathur-al és azt hiszi afk vagy lol 😊
Játszottam Abathur-ral, még csak most lett meg, így csak lvl1-es volt, és csak az elsö két talentje volt meg. Csináltam a game alatt 23 takedown-t, 56K siege damage-t, 22K hero dmg-t és nyertünk is emellé.
Mégis lehülyéztek a csapattársak, hogy milyen béna vagyok, meg hogy Abathur szar kari, minek hoztam. Teszem hozzá, QM volt, nem HL.

Most akkor mi van? Jó ez az eredmény vagy tényleg béna voltam?

Úgy értem, akkor lehet tovább sávozzák, ha már úgy is belenyúlnak a rendszerbe.
Ez szép és jó gondolat, de a legend liga az a játékosok kb. 1-2%-át érinti. A mi problémánkat nem fogja megoldani.
Ez nem lenne rossz. Amúgy visszafelé se túl kellemes a szitu. Volt hogy még Rank 45-ösként kb a 6. meccsemen Rank 1-2 társaim voltak. Tök szar, hogy nekem nem múlik rajta semmi, mert nem csúszhatok vissza, de ha bénázok lehet valakinek pont 1 rankjába kerül a vereség.

Szó volt róla, hogy Season 1-ben akarnak rank 1 fölött egy HS-féle legend ligát, akkor lehet lesz majd valami normálisabb sávozás. Gondolom az alphaban még kevesebb játékossal számoltak, és a gyorsabb játékindítás érdekében nem osztották fel jobban.
SLICK
hát ezt milyen builddel hozta össze? 😮OOOOOOO

szerk.: közben megtaláltam: Build
Utoljára szerkesztette: SLICK, 2015.07.14. 15:39:04

Szerintem jobban jártak volna a Starcraft alatt működő ranked rendszerrel. Ott egyszer sem éreztem azt, hogy nálam sokkal jobb arcokkal kellett volna küzdenem. Időnként berakott 1-1 keményebb ellenfelet, akik ellen rendre elvéreztem, de aztán visszaállt a rendszer a hozzám hasonló képességű emberekre. Itt is nyugodtan lehetne ligákra lebontott rendszer, és a jelenlegi rank 50-40, rank 30-20, rank 20-10, rank 10-1 szépen eljátszogatna egymással, természetesen ha rommá vered a ligabeli ellenfeleket, akkor egy idő után feljebb sorolna a rendszer.
Ehelyett erőltetik a jelenlegi több sebből vérző megoldást.

Jelenleg csak egyetlen kiutat látok: team league csapat, premade vs. premade. (Bár attól tartok, ott is összerakná a top 10-eseket, a lista alján lévőkkel.)
Morpheus_v2
SoloQ az többnyire ilyen volt a bétában is, ha szeretnél magasabb színvonalú csapatokkal játszani, akkor tessék csapat után nézni. Bejelentkezel jópár csatornára és akkor kidobálja a főmenüben azokat az embereket akik épp partit keresnek. Ott lehet szűrni az embereket és a csapatösszetétel is normálisabb. 😊
TBTPumpa
Kiegyenlített meccs nálunk sem szokott lenni. Vagy mi gyaluljuk le az ellent, vagy az ellen minket. Míg mikor LoL-oztam és Dotáztam ilyennel nem is igazán találkoztam. Most nem azt akarom mondani, hogy ezen játékok MM rendszere jobb, de jóval igzalmasabb és érdekesebb mérkőzések vannak ott, itt pedig nem. Szóval van még mit javítani a játékban, bár sajnos a Hearthstone Matchmaking rendszere sem a legjobb (Casual módban). Ott is lazán besorsol ellened egy Legend rangú emberkét, aki már a 4. körben beléd ver 30 sebet. Te meg örülsz, hisz csak Worthy opponent. <#idiota>

Ezzel kapcsolatban a Blizzard veszélyes vizeken evezget már jó ideje. Tetszik vagy sem, a HotS (akárcsak a többi Blizz játék) nagyot nyit a casual réteg felé. A casual játékos nagyon optimális nekik: játszogat, veszegeti a hősöket- és a skineket, és amúgy teljesen jól elvan.

A probléma ott következik be, hogy ha valakinek ennél több igénye van, akkor a Blizznek arra már nincs egyértelmű válasza. Pedig a casual rétegen kívül vannak még sokan mások, a közepesen profiktól a teljesen profikik, és nekik nem arra van szükségük, hogy soloq-ban olyanokkal legyenek összerakva akiknek nincs akkora játéktapasztalatuk. (Rengeteg olyan játékossal találkozok hl-ben akik valószínűleg pár napja kezdhették a ranked mókát, konstans nyernek, és minden bizonnyal igen szép mmr értékük van.) Ilyen játékosokkal kell győzelmet elérnem, ami mostanság ritkán szokott sikerülni. Nem akarok ördögöt festeni a falra, de a béta előtt rank 20 voltam, azóta már sikerült visszacsúsznom rank 28-ig, és én nem lettem semmivel sem rosszabb játékos. (Sőt, minden felvágás nélkül, azóta csak jobb lettem.)

Nem igazán értem, hogy nekem miért kell rank 50-es arcokkal együtt küzdenem. Azt senki sem magyarázza be, hogy az mmr-ünk hasonlít, mert akkor ez az egész rendszer kukába való.

Háromféle meccsem szokott lenni:

1) kb. 10 perc alatt agyonverjük az ellent (közük nincs a meccshez)
2) minket vernek agyon (az előző pontban említett módon)
3) kiegyenlített meccs, bármelyik csapat nyerhet

A 3-as pont sajnos nagyon ritka, pedig az ilyen meccsekből kellene többnek lennie, ha a rendszer jól végzi a dolgát.

A Blizzard fóruma tele van olyan postokkal ami az általuk nagyon jónak ítélt ranked rendszert szapulja, de látszólag a Blizz szarik mindenkire.
Nem biztos, hogy jól teszik, mert amúgy a játék jó, jók a hősök, a pályák, és még akár komoly jövője is lehetnek a játéknak. De nem így.
Szerintem annál könnyebb megoldani a matchmaking problémákat, minél többet és többen játszunk. Ki kell ennek forrani még. Persze, ez jelenleg nem nagyon vigasztal minket 😊

TBTPumpa
Ez tök jól hangzik, de tapasztalataim szerint ez még nem igazán valósult meg. Sem QM-ben, sem Hereligában.
Mindkettőnél össze-vissza válogat játékosokat (szinttől, rangtól függetlenül, birtokolt karakterektől, birtokolt karakterek szintjétől). Tudom nem egyszerű ezt megoldani, de basszus. Így hosszabb távon totál élvezhetetlen és kerülendő lesz a játék, a Blizzard akkor meg kaparhat.

Terawatt

"ami elvileg nem lehetséges." de nagyon is, ez a feature még nem igazán került be.
Én úgy gondolom, minél hosszabb a várakozási idő, annál esélyesebb, hogy normális csapatot kapsz. A Blizz alpha/beta idején nyilatkozta is, hogy a mm úgy van beállítva, hogy minél előbb találjon csapatot. Ha mostanában sokat kell várni, akkor az azt jelenti, hogy nem a gyorsaság az elsődleges, hanem valami más. Remélhetőleg az azonos szinten lévő játékosok és lineup párosítása.

Tegnap nekem is necces volt. Reggel volt egy hosszú várakozás QM előtt ahol végül 0 supp vs 1 supp-ot rakott be, ami elvileg nem lehetséges. HL-en meg volt egy nagyon hosszú várakozás ami után csupa lev 40 alatti társat kaptam, pedig eddig mindig zömében top20 rank játékosok jöttek. a winrate-em elvileg nem csökkent mostanság, szóval sztem nem estem le alacsonyabb mmr-es mezőnybe.
TBTPumpa
Ez a játék már 1 hónappal a megjelenése után elérte azt, amit a LoL-nak csak 2 év után sikerült. Azért ez nem semmi!
(Ranked játszhatatlanság)

A játék már most dögledezik vagy csak a matchmaking volt tegnap halálszar?
4 percig kellett várni minden egyes meccs előtt, míg talált embereket. Ilyet sok várakozási időt még a zárt bétateszt során sem tapasztaltam.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2015.07.14. 11:48:48

Mennyire kell agyhalottnak lenni, hogy Kael, Falstad, Valla, 3 ranged assa ne tudja kiszedni és mind a hármat le is nyomja.
Morpheus_v2
5 tank v 5 healer reddit-ről. 😄

Utoljára szerkesztette: Morpheus_v2, 2015.07.14. 10:25:31
Morpheus_v2
Morpheus_v2
Most tűnt fel, hogy az ultiját lvl3-on használta. Hax-kick-ban.<#banplz>
Morpheus_v2
Pont ettől tartok én is. Ha kell egy felderítő, akkor minden bosshoz ő fog menni, mert neki tök mindegy, halva is tud supportolni. (#yolo) Szívogatja az ellenfeleket és mire odaér a csapat már talpon is lesz. Arról ne is beszéljünk, hogy baromi messzire eltud futni, ha bajban van.
Amit persze így kell elhárítani (0:55-től): <#hehe>
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: Morpheus_v2, 2015.07.13. 21:36:13
Mephike
Az ereje nem ebben rejlik, hanem abban, hogy amikor 30-60 másodperce kiütik őt, ez idő alatt ő még mindig hasznos lesz, mert képes felderíteni, hogy merre mozog az ellenfél. Meg tudja lesni, hogy ráment-e az ellenfél a bossra, vagy melyik campet szedik be, stb.

Nekem egy tankosabb Tyraelnek tűnik, kevesebb mobilitással. Mivel Tyrael bejön sztem ő is tetszeni fog, de én szeretem, ha van olyan hard CC mint Anubon vagy Muradinon, ha 1 tankos felállásról van szó(Tyrael ugye más stílus, ő az engage királya Judgementel) .
Jó azzal én számoltam, de ez, hogy ahol meghalt ott ujraéled, ez azért elég kecseg módi ha belegondolunk, nekiáll ütni a core-t többiek elhúzzák az ellent, ö bele hal, amíg újraéled kicsit szívatja az ellent a lassítással, stb, aztán megint üti a core-t tovább pl. Amúgy van 1 olyan érzésem ,hogy ha azonnal nem is, akkor majd nerf-et mikor megkapja a trait-je kapni fog 1 csinos kis cooldown-t, ha mást nem is azt tuti nerfelni fogják rajta így érzésre, szerintem megvárom amíg lemegy az ára 10k goldra, addigra már remélhetőleg lesz valami komolyabb infó a monkról is.

uplay: N0m4d_HUN Ryzen 9 3900x / 32 Gb ram / Gygabyte 2070 Super 8 Gb

Mephike
Ne felejtsük, hogy ezekben a videókban mindig ilyen "egy ütés és fekszik az ellenfél" típusú bemutatókat láthatunk.