Heroes of the Storm
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Boldogságunk nem csekély részben önmagunktól függ, s boldogtalanságunkat többször okozzák önhibáink, mint mások gonoszsága." Deák Ferenc
"Boldogságunk nem csekély részben önmagunktól függ, s boldogtalanságunkat többször okozzák önhibáink, mint mások gonoszsága." Deák Ferenc
lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram
Abathur témára vissza térve. Tegnap is toltuk premadeben és megint vittünk abathurt. Hát mit ne mondjak. Az abathur illidan kombó még mindig üt, de ezt még megtoltam Jainaval és nemhogy elfutni nem tudtak, kb mozdulni sem. Mellé még a többiek is rendesen osztották a pofonokat, így egy laza kör volt.
Utherrel kellene elővigyázatosabban megtanulnom játszani, mert nagyon szépen lehet vele healelni és a stunja is jó. Valakinek tapasztalata vele? Tudom, hogy nem mmo ez, hogy spamelni lehet a healt, de amikor épp cd-n van és töltene vissza, de pont eldurran egyhaver a szemem előtt, akkor ott elmorzsolok egy könnycseppet és elég szar, hogy nem tudtam menteni.
Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10
A másik fele a rutinosabb azonnal levágja, hogy parazita van rajta és tudatosan távolságot tart, vagy üldözi az ellent, úgy mozog hogy jó legyen. Az elején az élősködő ereje bőven elég eldönteni mondjuk egy eszetlen 1v1-et.
Nagyon fun karakter, a team brawler vagy moba game-k közül ilyen exkluzív képességű karikkal tudna kiemelkedni a hots, mint a vikingek, abathur, stb.
A biztonságos helyre nem lehet igazán ököl szabályt mondani, mert ez a karakter nehézsége, hogy az elején pusholjon, de rejtve is maradjon, tegye lefele az aknákat, de közben ahol kell parazita/szimbióta legyen és akkor jön negyediknek a szörnyecskéje. A spawnolt alient ulti UP-ig simán életben lehet tartani, ha nem gyalogol be valami fatális gyülemlésbe. Szóval sok figyelmet igényel, nem kevesebbet, mint egy másik hős, mert irányítottan tud siegelni, majd leválni a szörnyről átváltani társra, odébb pozicionálni magát, pontosan tudni ki merre jár stb. Pörgős nehéz kari ha valaki jól játssza.
Az a sebzés amit írtál az jó vagy rossz, attól függ hogy mennyi ideig tartott a csata. 15 perc esetén jó, 30 percre nagyon kevés.
Mitől függ a sebzésed? Attól hogy melyik talenteket használod. Ha support és szimbiontát erősíted akkor nem feltétlen lesz hatalmas sebzésed. Ha pusher akkor jó esetben legtöbb siege sebzésed neked lesz. Az aknás talentek jelenleg életképtelenek, k lehet próbálni, de csak viccnek jó.
Mire jó ez a karakter, vagy hogy kell vele játszani? Most nem részletezném, melyik talent mire kell. Viszont ha nem neked van a legtöbb (vagy a második) XP-d akkor nem játszol jól. Ha van 3 lane akkor az egyiken vagy te, ugye időközönként idéz lényeket, azok miatt kapja a csapat az XP-t. A másik lane a szimbiotáé amivel ugyanúgy felveszed az Xp-t. tehát te egyedül 2 laneről szeded az XP-t ami elég nagy segítség a caspatnak. (Főleg akkor ha nem idióták és nem halnak meg állandóan, hanem egy helyen tartják az ellenfelet, így ők lemaradnak szintben)
Hol kellene helyezkedni vele az érdekes kérdés. Vannak olyan helyek a térképen ahol el lehet bújni és a lényeid gyorsabban eljutnak az ellenfél minionjaihoz, tehát jóval hatékonyabbak, nem jár le az idejük. Csakhogy nagyon könnyű észrevenni honnan jönnek ezek, 10 másodperc alatt vissza lehet követni és meghalsz. Ezt a stílust leginkább akkor érdemes használni, ha pusher vagy, az előbb említett dolog miatt. A lényeid mire elérnek az ellenfél bázisához, lesz még annyi idejük hogy sebezzenek is. Azt javasolnám inkább, hogy amíg nem vagy benne biztos mikor mit kellene játszani vele, nyugodtan maradj az egyik kapu mögött, de úgy hogy a területi sebzések el ne találjanak, vagy egy beugró karakter meg ne öljön.
Az ultinál a Monstrosity-t javaslom, de ehhez is kell tapasztalat. Akkor használd ha látod hogy sok minion jön, mert akkor gyorsan tud nőni. Ne használd olyan helyen ahol van ellenséges hős, mert alapból gyenge és leszedik. Jó használni akkor ha a boss megy fent, te akkor használhatod lent. Vagy Hollow pályán az átok közben, mivel minden 1 ütés, gyorsan tud haladni. Ne felejtsd el, hogy a szimbiontával őt irányítani is tudod.
A klón is érdekes, de nem szoktam használni. Az a csapat akik klón nélkül meghalnak, valószínűleg azzal is. Ahhoz hogy jól használd, tudnod kell a csapatod tagjainak összes skiljét, és persze tudni kell a többi hőssel is játszani. Ha csak nézed hogy melyik skill mire jó, akkor teljesen felesleges és hátrány. Ezalatt nem használhatod a saját skilljeidet és ami fontosabb, hogy a klón NEM használhatja a lemásolt karakter ultiját. Lehet hogy a 20-as skill jónak tűnik, de arról nem tudok mit mondani, mennyire hasznos.
Tehát összefoglalva: védett helyen legyél. egyszerre 2 laneről szedd az XP-t (persze ha nincs harc) és okosan használd a Monstrosity-t.
Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10
Eddig két meccset játszottam Abával, beállok a legelsö kapu sarkába és onnan megy a segítség a többieknek, ahol épp kell. Egyébként ha beállsz vele bokorba kapunk kívül, akkor lecsap az ellen? Hogy a legcélszerübb XP-t húzni vele, hogy még biztonságban is légy?
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
Tankot kéne vennem, és karakterre ő tetszik a legjobban
Mégis lehülyéztek a csapattársak, hogy milyen béna vagyok, meg hogy Abathur szar kari, minek hoztam. Teszem hozzá, QM volt, nem HL.
Most akkor mi van? Jó ez az eredmény vagy tényleg béna voltam?
Szó volt róla, hogy Season 1-ben akarnak rank 1 fölött egy HS-féle legend ligát, akkor lehet lesz majd valami normálisabb sávozás. Gondolom az alphaban még kevesebb játékossal számoltak, és a gyorsabb játékindítás érdekében nem osztották fel jobban.
szerk.: közben megtaláltam: Build
Utoljára szerkesztette: SLICK, 2015.07.14. 15:39:04
Ehelyett erőltetik a jelenlegi több sebből vérző megoldást.
Jelenleg csak egyetlen kiutat látok: team league csapat, premade vs. premade. (Bár attól tartok, ott is összerakná a top 10-eseket, a lista alján lévőkkel.)
A probléma ott következik be, hogy ha valakinek ennél több igénye van, akkor a Blizznek arra már nincs egyértelmű válasza. Pedig a casual rétegen kívül vannak még sokan mások, a közepesen profiktól a teljesen profikik, és nekik nem arra van szükségük, hogy soloq-ban olyanokkal legyenek összerakva akiknek nincs akkora játéktapasztalatuk. (Rengeteg olyan játékossal találkozok hl-ben akik valószínűleg pár napja kezdhették a ranked mókát, konstans nyernek, és minden bizonnyal igen szép mmr értékük van.) Ilyen játékosokkal kell győzelmet elérnem, ami mostanság ritkán szokott sikerülni. Nem akarok ördögöt festeni a falra, de a béta előtt rank 20 voltam, azóta már sikerült visszacsúsznom rank 28-ig, és én nem lettem semmivel sem rosszabb játékos. (Sőt, minden felvágás nélkül, azóta csak jobb lettem.)
Nem igazán értem, hogy nekem miért kell rank 50-es arcokkal együtt küzdenem. Azt senki sem magyarázza be, hogy az mmr-ünk hasonlít, mert akkor ez az egész rendszer kukába való.
Háromféle meccsem szokott lenni:
1) kb. 10 perc alatt agyonverjük az ellent (közük nincs a meccshez)
2) minket vernek agyon (az előző pontban említett módon)
3) kiegyenlített meccs, bármelyik csapat nyerhet
A 3-as pont sajnos nagyon ritka, pedig az ilyen meccsekből kellene többnek lennie, ha a rendszer jól végzi a dolgát.
A Blizzard fóruma tele van olyan postokkal ami az általuk nagyon jónak ítélt ranked rendszert szapulja, de látszólag a Blizz szarik mindenkire.
Nem biztos, hogy jól teszik, mert amúgy a játék jó, jók a hősök, a pályák, és még akár komoly jövője is lehetnek a játéknak. De nem így.
Mindkettőnél össze-vissza válogat játékosokat (szinttől, rangtól függetlenül, birtokolt karakterektől, birtokolt karakterek szintjétől). Tudom nem egyszerű ezt megoldani, de basszus. Így hosszabb távon totál élvezhetetlen és kerülendő lesz a játék, a Blizzard akkor meg kaparhat.
(Ranked játszhatatlanság)
A játék már most dögledezik vagy csak a matchmaking volt tegnap halálszar?
4 percig kellett várni minden egyes meccs előtt, míg talált embereket. Ilyet sok várakozási időt még a zárt bétateszt során sem tapasztaltam.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2015.07.14. 11:48:48
Amit persze így kell elhárítani (0:55-től): <#hehe>#hehe>
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Utoljára szerkesztette: Morpheus_v2, 2015.07.13. 21:36:13
uplay: N0m4d_HUN Ryzen 9 3900x / 32 Gb ram / Gygabyte 2070 Super 8 Gb