Heroes of the Storm

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

TBTPumpa
Szedd össze részletesen, hogy mit szeretnél. Fogalmazd bele egy fájlba és küld el nekem, aztán majd ha nem 40 fok lesz, akkor beírom. Remélem menni fog ez is, nem csak a "követelőzés". Így is ez lesz az első olyan topik SG-n, ahol lesz leírás a szóban forgó MOBA játékhoz. Érdekes mód máshol nem probléma ez, csak itt, pedig a Dota 2 és LoL jóval bonyolultabb játék ennél...
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2015.07.18. 08:24:30

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

Terawatt
Házigarázda kérem fejtse ki véleményét a felmerült kérdéssel, kéréssel kapcsolatban.

lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram

Hát ahogy nézem semmi. De még csak arra sincs hajlandóság, hogy esetleg más jogosultságot kapjon aki megcsinálná. <#falbav>
Terawatt
Ha ebből mind a 3 érdekel akkor bajban vagyok? Kijön a Skeleton king az is kéne 😄 Nincs az a fizetés amivel lehet ezt bírni. most egy hétig viszketni fog a tenyerem, kösz ! <#hehe>

Stiches amúgy nem olyan rossz mint gondoltam. eléggé nerfelték a slamjét, de a regenje elég fincsi maradt és egy kis hook gyakorlás csodákra lehet képes. Lassan már annyi herora van rárakva nálam a "na ezzel jobban meg kéne tanulni játszani" jelző, hogy időm sincs 😄

Még valaki szenved ebben? *előre is pacsi*

Más: Mi lesz a totyik fejléc upgraddel? Írnék még akkor olyan "szösszeneteket" mint korábban a mercenary camp fogalalós guide, vagy a tegnapi csapat összeállításokat tárgyaló két comment.

Morpheus_v2
Jövőheti leértékelés
Stitches -- Sale Price: 4.19 EUR / 3.19 GBP
Psycho Stitches Skin -- Sale Price: 3.69 EUR / 2.7 GBP
Zerg Hunter Zeratul Skin -- Sale Price: 4.99 EUR / 3.69 GBP
Magh
Igen, de a fő burst a blizzardos kombója. Ha eleve blizz buildet raksz ki (range, area, 3 wave), akkor a CoC annyira nem is számít, a másik damage build a CoC-al meg a sprint kivétele óta veszélyesebb. De legalább vannak buildjei, Kaelnek nem igazán, esetleg flamethrower helyett chain bomb, de nagyon rizikós, meg 20-on, ha jó a csapat, nem feltétlen kell a bolt. A többi tearben minden egyéb talentje halál gyenge.

Terawatt
Jainásat hogy érted? Blizzard után még azért ott van két spelled. Q-t nem szoktam elkapkodni és lehető legjobbkor, legjobbra tolom el, mert könnyű feleslegesen eltolni. Első pár meccsen azt vettem észre, hogy annyira ki akartam lőni, hogy akár bele lőttem a tankba is.

Magh
Én azért kedvelem Kaelt jobban, mert Jainával két Blizzard között megőszülsz. Viszont Kael elég egytalentes, minimális a választási lehetőség. Jó lenne, ha neki és sok más hősnek, pl. Thrall, feljavítanák a kacat talentjeiket.

Terawatt
Könnyen alá lehet becsülni az ilyesmit. Gargantuant is le szokták xarni pedig azért üt azis szépeket. Tegnap toltunk pár meccset többiekkel és nazebooval top hero dmget toltam végig. Nagyon érzem azt a karaktert. Amikor megvettem akkor is tök jó köröket mentem. Pókra gyúrok és zseniális amikor a low hps fal mögötti herora rádobod és kinyírja. 😄

Még a zombi wallnál az a trait, hogy kijönnek a földből, az is jó pusholásra. Nagyon szép mennyiségű ammot fognak fel. Egyetlen gond azzal a traitel, hogy asszem egy helyen van a sprinttel, ami szerintem hasznosabb, egyetlen menekülő skill révén.
Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2015.07.17. 10:18:24

Ezért is kell hanyagolni, Gazlowe-val játszva a lazor- és bomba "fejlesztéseket": a tornyok mindent visznek és "egymásba" is pakolhatóak, így a küzdelem forgatagában csak egynek látszanak, holott, akár hárman is lehetnek...

"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)

Terawatt
Majd Abathur patcheli. <#hehe>

Hát ha időközben nem növesztette vissza gyorsan az elvesztett karját akkor eléggé 0 dps-t fog tolni.<#eplus2>

uplay: N0m4d_HUN Ryzen 9 3900x / 32 Gb ram / Gygabyte 2070 Super 8 Gb

Terawatt
Jaina nekem is jobban tetszik, de játékmechanikailag Kael élvezetesebb. Kaelnél csak annyi a gond, hogy kevésbé hibatűrő. Tegnap Solo simán jegelte magát amikor kapta volna a pyroblastot az enemy teamtől, na ezt nem tudod vele megcsinálni. Amin nagyot lestem az az, hogy még gazlowenak a turretjei is simán megölik.

Amúgy még Dehaka redditezők szerint esélyes a titokzatos starcraft melee hős pályázat nyertesének.
Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2015.07.17. 07:58:22

Nekem Jaina meg van veve, Kael nem is tetszik mar utana. Bar lehet azert, mert alapbol a frost mage jobban tetszik.

En most Arthas-t kivettem, eleg jo amugy, bar tul nagy mobility-je nincs, de a sebzese eleg rendben van, meg self heal-el lehet szorakozni
Kovetkezo Abathur lesz valoszinuleg

Ka'el megvételével szerintem várok még, bár jo kis hős Jaina tüzes megfelelője lassító effekt nélkül, de durvább sebzéssel. Amúgy Leoric is kemény lesz, képzelem mi lesz ha még 1 Abathur rá is ül..<#eplus2>

A monk meg a választható trait miatt elég durva lesz.

Terawatt

Morpheus_v2
Beigazolódott a gyanúm: forrás
"In the german forum of Heroes, Blizzard confirms a new rule for matchmaking in QM: The number of played games will be observed, so that players play with and against other, who have the same number of played games."

Az előbb toltam Henteskével egy meccset nova-murky-aba-malf és tassadar ellen. Te jó ég murky+aba egy rémálom és még sunnyogó kisasszony is ott volt. <#wilting><#falbav> Szinte nincs olyan meccsem ahol ne lenne nova.
Eljött az óccsó bácsör ideje. 😄
Terawatt
Worthy Apprentice Acquired

Johanna elég komoly fenyegetés Abathurral kombinálva, főleg kezdetekben jelent nagy map controllt. Na meg ugyebár abathur Illidan vagy most egy Butcherrel elég durca kombót alkot.

Példa meccs: Team Liquid vs. Alternate Fancy

HoTs and DoTs

Zombie Wall-ba az Entangling Root meglepően hatásos kombót alkot és egyszerű kivitelezni. Nagyon szépen lehet pusholni és az objectivekhez is ideálisak.

Roccat vs. MYM Heroes

Fire and Ice

Ezt szerintem senkinek sem kell bemutatni. Két legjobb ranged assasin. Uther vagy réhgár-al kombinálva a legjobb és még mellé annyi golyófogó amennyi csak lehet.

Cloud 9 Vortex vs. Pool Platoe some Tangos

Light and Shadow

Divine shield egy újabb ütőkártya Zeratulnak, amivel még több sebzést tud kiosztani. Butcher után nem tudnám kijelenteni, hogy a legjobb auto attacker a melee kategóriában, de az biztos hogy halálos kombináció. Told meg még egy abathurral és nem lesz az aki ezt megállítja. Csak egy fincsi stunlock.

MYM Heroes vs. Virtus.pro
Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2015.07.16. 14:15:04

Terawatt
Meat on Ice

Jaina és Tyrande kezdetben kiváló gankelésre és mindezt nagyon megdobja butcher lvl 10es ultija.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Just one stun

Tyrande kezdeti dominálásért, fincsi stunért és lassításért. Bármilyen másik supportot vagy esetleg egy második warriort támogat ez a felállás. Ide egy KT elég erős lenne szerintem egy tassadarral.

Példa meccs Puszek Team vs Team Kinguin

Hell's Crusade

Legjobb kombináció farmoláshoz, amivel gyorsan és könnyedén össze tudja szedni Azmodan a Taste for Blood stacket. Későbbiekben Johanna szépen össze rántja a népet ezzel segítve Azmodant a lehető legnagyobb sebzés bevitelére.

Meccs példák: Kappa 123 vs. Huron Team - game 3 of Tempo Storm vs. Cloud 9 Maelstrom

Most megy Dreamhack. Liquid a Roccat ellen Nazebo-Zagara-Tyrael-Malfurion-TLV. Hihetetlen milyen jól játszanak. Nulla kockázatvállalással lenyomtak minden fortot, 3 szint előnyben meg nyertek 2 teamfightot is egy arra jóval jobbnak tűnő Jaina-Falstad-Johanna-Tyrande-Rehgar csapat ellen. Teljes map control, folyamatos soak. Öröm nézni, pedig nagyon extrémnek tűnt ez a lineup.
Szerintem Artanist kapjuk meg, legalábbis LotV főszereplője ő lesz, szóval eléggé adja magát, további hero-knak Horace Warfield érkezik még 99% eséllyel, lévén az ő hangfájljait adatbányászok már az alpha-ban megtalálták, Valerian Mengsk is szintén esélyes.

Abathur-on én is filózok bár annyira nem jött be, de Ka'el most, hogy ismét free megint próbálgattam, és bejövős, lehet őt veszem, am nekem is még Leoric is jónak néz ki, de a monkra várok igazából, megint összeszedek 5-6k goldot az eddigi 11k mellé és akkor nyugodtan megveszem Ka'el-t.
Utoljára szerkesztette: Nomad90Hun, 2015.07.16. 13:14:50

Köszönöm a válaszokat!
Akkor megnyugodtam, hogy nem én vagyok a probléma forrása 😊

TBTPumpa
Asszondják Artanis vagy Fenix lesz az!

Magh
QM-ben ne várj semmit, elvileg egy rejtett MMR érték alapján rak össze, ami ~100 játék után beáll a megfelelő szintre, de a rendszer simán szar. Hero League-ben elvileg független MMR van, ami viszont nincs összefüggésben a rankoddal, mert a kezdők iszonyatos bónuszokat kapnak (500 pont/win), és véres noobok bejutnak rank 10 fölé vagy akár r1-be 50 meccsel úgy, hogy többet veszítenek, mint nyernek. Másnak meg lejár a bónusz korábban, és szinte lehetetlen haladani (80-90 pontot kapsz winért, 150-et von le lossért). Szóval az első resetig nem érdemes vele foglalkozni, akkor remélhetőleg nullázzák az MMR-t és nem lesz bónusz.

Ez, szinte állandó jelenség és már hónapok óta így van, de nem törik össze magukat a Blizz'-nál ennek a kijavításán...

"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)

Urak, valaki fel tudna világosítani kicsit, hogy milyen szempontokat vesz figyelembe az MM?
Illetve mitől lehet az, hogy QM-ben lvl 34-esként rendszeresen lvl 5-10-es, folyamatosan szitkozódó vérpistikéket kapok csapattársnak?

Terawatt
Hujujujujuj. Valami melee zerg is jöhetne. Oda vissza lennék tőle. 😊 Remélem sc mapokból is kettőt akarnak csinálni meg 3 hőst mint most. Elég szép mennyiségű tartalom lesz ebben a játékban ha hosszútávon nézzük.

Elkezdek fordítani egy cikket a mostani metáról, csapatfelállásról ami nagyon erős. Mai nap leszek már és kirpóbálhatnánk valami cheesy teamet össze rakni. 😄
Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2015.07.16. 10:43:55

Morpheus_v2
"Also includes an upcoming starcraft warrior & mount" <#wow1>
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Morpheus_v2
Szerintem most valamit javítottak az QM MM rendszerén, kicsit többet kellett várni de 650-890 meccsel rendelkező játékosokkal rakott össze. A meccs nevetséges volt, BW a damage ultiját vette fel inkább egy uther ellen. Mondanom se kell hogy kikaptunk....
TBTPumpa

Mephike
Nagyon jók! Főleg az első tetszik 😉

Morpheus_v2
Bocsi nem raktam ki a szarkazmus jelét.<#felkialtas> Sajnos nem tudtam a free hét alatt kihasználni ezt az összerántó skillt, pedig szép kombókat lehetne összehozni vele. :S Muradin stunja és jumpja szerintem hasznosabb.
TBTPumpa

@Morpheus

Már megbocsáss(no offense), de ki az az agyhalott marha aki menekülés közben magára húzza az ellent Johanna Condemn skilljével? Ez kb olyan mintha Zeratul-al betalenteznéd a blink-et, hogy visszaugorhass a kiindulási helyre, és direkt beugranál az ellen közé miután elugrottál előlük...

Muradin jobban sebez szvsz, Johanna meg jobban bírja az ütést és valóban néha már idegesítő tud lenni. Persze mind a kettőt lehet fordítva is talentelni... talán ez a két hero ami majdnem ugyan olyan "minőségűre" sikerült.

Az elég ritka, hogy egy meglévő hősnek új skin érkezik, ha jól tudom. Igaz?
Morpheus_v2
Neeem! Még a végén intelligens beszélgetés lenne belőle. Johanna szar, mert nem jó irányba pörgeti a láncos buzogányát. És ha menekülés közben használom a Condemn skillt, akkor hamarabb utolér az ellenfél. <#banplz>
Neneneneneeeeeee ne flém ember. 😄 Indok, érv, ok stb. 😄 😄 😄
Morpheus_v2
Hehe nem jött össze. 😄 Próbáltam Johannát, egész jó tank, viszont muradint nem múlja felül... De hogy legyen egy kis flém: "Johanna sux!!4!"
Nem a külalakra gondoltam, hanem magára a hős képességeire. Gondoltam cselessen elindítok egy vitát a most két legjobbnak tartott tank-ról, ... ettől függetlenül még mindig nem tudom melyikre vegyek master-t.

(Ha Malfurion nem úgy nézne ki, mint egy sváb hegyivadász, akkor Ő lenne... de hát....)
Morpheus_v2
Bakker nagyon büntet Butcher Qm-ben. <#taps> Végig erős karakter, talán lvl16 után hagyja le a többi assassin kicsit. Viszont óvatosan kell vele tolni, mert könnyen megölhet bárki stunnal. Tipikus antimage-antitank kari. <#buck>
Utoljára szerkesztette: Morpheus_v2, 2015.07.15. 16:31:39
Mephike
Muradiné az egyik legjobb master skin szerintem.

SLICK
Johannára nem vennék Master Skint mert egy hoki, Muradiné sokkal faszább.

Terawatt
Próbáltam mind a kettőt, de muradinnal kicsit több meccsem van (nem vagyok expert, csak amit látok meg kicsit bele kóstoltam) nekem muradin jobban tetszik. Ha kell akkor jobban rá tud menni a dmg-re és még úgy is tankos marad. Főleg az az out of combat regen tetszik, egy állat! Jó a stunja és a thunder crappel össze tudja szaratni az enemy hőst ha kitalentolja, csak egy emberre megy. Endgame fele az már hatalmasat sebez.

Szerk.: Johanna mellé szerintem kell még egy ally hogy effektív legyen, mert ő maga nem sok vizet kavar, csak kicsit idegesítő, de muradin már pofátlanabb szerintem. Mind a kettő mellett lehet jól érvelni igazából.
Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2015.07.15. 15:05:30

Kérdésem, Muradin vagy Johanna. igazából mind a kettő meg van, mind a kettő lvl10 lesz a héten. Viszont csak egy master skin-t tudok venni, azt meg annak akarom megvenni amelyik hoszabb távon használhatóbb lesz. (tudom ez csak a következő patch/nerf-ig lesz okés) Ki melyiket preferálja és miért?
Terawatt
<#taps>

Wrong... mér jó ideje azt csináom, hogy lerakom ward-ot és rá shield. Főleg akkor ha egyedül maradok lane-e és minionok is megoszlanak. Rá tudod tenni és nagyon jól működik. Ajánlom mindenkinek.

update: természetesen szoktam az első sorbanálló minionokra is tenni, ha meg nagggggyon nagy néha Tassadar is van a csapatban, felpimpeli miniont+shield, erre ráteszem én... nem nagyon kell foglalkozni enemy minionokkal.

update2: utolsó patch elött és utána is működik
Utoljára szerkesztette: VladimirD, 2015.07.15. 14:48:54
Terawatt
Redditen volt egy ajánlás, hogy Murkynek rakjanak be a South Parkból Kenny skint és a Mglglrrrlrlglglg hang helyett MmhhmMhhhMM lehetne. <#idiota>

A végén a hangok amik be lettek vágva. Fetrengek! Must consume bitches. <#hehe>

Terawatt
Minionokra is lehet. 😊

Nincs mit átgondolni, mert nem tudtam, hogy lehet rá tenni 😊 Sose láttam még ilyet, nem is próbáltam. Jó tudni 😊

"Boldogságunk nem csekély részben önmagunktól függ, s boldogtalanságunkat többször okozzák önhibáink, mint mások gonoszsága." Deák Ferenc