Heroes of the Storm

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nova sose lesz már free? hónapok óta rá várok, hogy kipróbálhassam

Mephike
Azért a Brightwing + Malfi+ Nova + Murky + Nazeebo felállást nehéz lehetett a gépnek összehoznia. Esélyünk sem volt...

Maak
Sry, hogy nem reagaltam tegnap, de ez a bnet chat halalos, altalaban nem veszem eszre, pedig jo lett volna duozni. (Feltetelezem te vagy ingame is nomad nickkel. 😊 )

- You kids and your damn video games. When I was your age I spent my time outside, murdering people in the fresh air...- bnet :Pedrochen #21774

Na de itt egy példa, hogy Aba mire képes pug-ban. Volt egy hosszúnak minősülő szenvedős meccsünk. Kaelthas egy feeder volt. Még engem is kiszedtek a búvó helyemről, mert előre osontam a loctus miatt. Ranged-en voltak, úgy iszonyat sebzést bevisznek az épületre. Közben mikor időm engedte Buccserre rátapadtam.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Tulajdonképpen 3v5-ben hozta a meccset némi szimbióta segítséggel nova+lili+buccser, amíg én lebontottam az ellenfél épületeit.
Nem rossz. Aba-val QM-ben, ha békén hagynak simán összejön a 200k+ siege, de akkor a hero dmg olyan 30k körüli. Amikor pugban 25k-30k++ a tapasztalati pontok végeredménye nem Abathur volt a béna loss esetén. Mindenesetre QM-es pug ellenfelek nagyon nem tudják kezelni, ha az ellenfél 2-3 szintet föléjük emelkedik Abathur miatt. És még be is tud segíteni 2 mp alatt bárhol bárkinek, így szerintem gázlónál sokkal mobilisabb.

Liga meccseken mikor a Navi pl Aba-t pickeli TL teamje szinte mindig, hátrányt ledolgozandó a Vikingeket beviszi, mert az nagyon erős counter. Nagyjából Aba egy fél ember hátrány, viking meg egy fél vagy kicsit több ember plusz.
Utoljára szerkesztette: Yserac, 2015.07.28. 20:54:29
SLICK
lol a HiganyD nevű gyerekkel szerintem már összekerültem egyszer QM-ben 😄

Én tegnap vettem meg Murky-t de szerintem nagyon fun karakter, és használható is:

Terawatt
Jó ég. Egymagadban az durca siege dmg. gg 😊 Nem tűntem el srácopk, csak beszippantott az elder scrolls online, egy kicsit azt tolom és utána vegyesen majd a hots-al 😊

lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram

SLICK
Életem egyik legjobb meccsét toltam Abathurral :3
Poén az, hogy az első 3 sárkányt az ellenfél vette fel, ráadásul a meccs első felét abszolút ők vitték. Az ellenfél Abathurja is rámvert 20k Siege dmg-t, szóval el voltam maradva. Végig a lenti Shrine-t védtem, az ellenfél felőli bokrot teleraktam aknával, ami azért elég szépet sebzett rájuk mikor bejöttek, így a csapattársaim könnyebben meg tudták ölni őket. KT és Chen folyamatosan szívtak az aknákkal, de egyik sem aoe-zett volna oda, hogy felrobbanjanak 😄
Ahogy a többiek is összeszedték magukat, viszegették a Campeket is, addigra már mind a 3 lanen elég szépen bementünk. Én az alsót Monstrosityvel egyedül bedózeroltam + campek majd az alsó camphez mentem a bokorba ahol letettem a Locust nestet + folyamatosan spawnoltam 3 Locustot is (ami Ranged attackkal kurva nagyot tud sebezni) és onnan kezdve el is dőlt a játék, az utolsó 4-5 percben már ki se tudtak jönni a bázisukról, vagy ha kijöttek meg is haltak.. Kurva jól esett most ez a meccs ^^

Az első két tieres serpent, ha jól emlékszem nem nagyon szól bele a healbe. Így fejből ott a serpent +50%time + heal. Talán a globeot és a Ward/q range-et kell áldozni hozzá. Nem is nagyon emlékszem jó más talentre ott. A Herbal cleanse/Two valami 16-on ami jó/fontos Q talent. Amúgy ha Lilinél nem lehet jugsot választani, akkor tényleg nem szabad pickelni. Anélkül nem mondanám healernek.
TBTPumpa
A Serpent-es Li Li jó is lehet bizonyos esetekben. Ha viszont nincs healer support a csapatban, akkor nem a Serpentes talentekre kellene ráizgulnia a játékosnak. Az csak akkor opció, ha van egy másik support (Healer) is a csapatban. Így Li Li tudna egy kis damázst és lassítást kiosztani.

Nekem a másik kedvencem, amikor Sylvanas/Tyrael/Zagara ellen bepickelnek egy Li Li-t aztán nem a Water Dragont veszi ki LVL10-en, hanem az AoE healt, amit persze azonnal megszakít Sylvanas/Tyrael/Zagara (és a többi lefogós hős). Bizonyos esetekben jó választás az AoE heal, de amikor tons of CC van az ellenfél csapatban, akkor rossz választás, bár akkor nem is Li Li-t kéne pickelni.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2015.07.28. 12:48:19

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

BalikaHUN
Nos sajnos ő azt tette, emiatt pedig lvl 10 után sorra veszítettük a teamfight-okat. Tény hogy neki lett a legnagyobb siege dmg-e és majdnem legjobb hero de konkrétan cseszhettük mert malfurion-nak kb 80k heal-el volt több és végig a csapatát heal-elte. Amúgy letojtam volna hogy ha egy erősebb csapat ellen veszítünk de így marha frusztráló hogy egy gyengébb csapat vert el minket egy hülye miatt.

Dragon Multi Gaming Clan - dmgc.hu BF1:Baliozus

A serpentre talentezés nem vészes. Versenyen is láttam, hogy arra talentelt jó játékos. Az első két tierben kombózva asszem több heal mint bármi más. Az ultit nem szabad elsárkányozni, és 16-on van még jó Q talent.
BalikaHUN
Hát én is meg szívtam előzőleg egy hülye miatt. Cursed-en mentünk és simán aprítottuk az ellent, vittük a tribute-ot. 10. percnél azt vettem észre hogy a Lili-nk top-on solo-zik. Aztán ránéztem a talentjére és az idióta serpentre talentelt healer helyett. Természetesen lvl 15 környékén amikor az enemynek már csak 1 fortja volt elkezdték megfordítani a meccset és 40 perc után ki is kaptunk. És még a végén mi voltunk a noob-ok nem ő.

Dragon Multi Gaming Clan - dmgc.hu BF1:Baliozus

Na megvolt az ultimate move. Tyrandeval bodyblockoltam Muradint 3 mp-re a lane közepén, megmentve Zerat. 😄 Baromi vicces volt. Annyira fókuszált a chase-re, hogy egy ability-t se tolt el. 😄

Mondjuk kár volt, mert egyedül el tudta veszíteni a meccset Blackhearth Bay-en 3 fort vs 2 keep állásról. 4-es premade volt+én Tryandeval HL-ben. Firstpicként megkérdeztem Tryande ok-e. Mule+owl nagyon jó azon a pályán. Mondják persze tökéletes, erre nem pickelnek healert. Nem gond baromira vezetünk, kb vért izzadok(Majdnem utolértem ellenfél Uthert healben+top dmg/xp voltam), erre mennek bossolni miután owl-al megcsinálom a visiont hogy ne. Azért is maradnak, Bosst nem tudják elvinni mert Zera voidolja az ellenfél csapata helyett. Utána 3 TF-ra mennek camp-hez, Zera mindegyiknél előrerohan és meghal egyedül, mielőtt odaérnénk. Kb Teamfightolni se kellett volna arról az állásról, csak jó rotációval begyűjteni mindent a pályán.

Baromi szar szériába vagyok most. Platinum mmr-ről goldba estem, és silver sincs már szerintem messze. Most már minden csapatomban van olyan aki nem érte el még a 40. szintet, és 1 fort/obj bukás után beírja valaki, hogy afk now. Pedig eddig HL volt nekem a megnyugvás szigete, ahol mindenki egymást támogatva küzd a győzelemért Solo Q-val nem tudom, hogy mászok vissza. Utolsó 10-ből 2-t nyertem.
Illidan freekill, mehehe

"Boldogságunk nem csekély részben önmagunktól függ, s boldogtalanságunkat többször okozzák önhibáink, mint mások gonoszsága." Deák Ferenc

TBTPumpa
Ingyenesen játszható hősök a héten:

Malfurion
Valla
Tyrael
Zagara
Chen
Tyrande (Available after you reach player level 12)
Illidan (Available after you reach player level 15)

Leoric 2. nekifutás: Több mint 40 Leoric-al eltöltött meccs után azt mondom, hogy piszok jó warrior. Egész más mint a többi, kevésbé szeret az ellenfél arcában maradni, úgy mint mondjuk Johanna vagy Muradin, és ha erős fókuszt kap, akkor hamar összecsuklik (ez egyébként is igaz a legtöbb tankra), de mellette alaposan megnehezíti az ellenfelek életét. Másrészt nincs vele üresjárat, nem bámulod 1 percig a képernyőt míg feléledsz, hanem szellemformában igyekszel az ellenfél közelében maradni a minél gyorsabb életlopás, és gyorsabb respawn miatt. (Ez az áldás mellett átok is tud lenni, ha az ellenfelek megvárják míg egyedül maradva újraéledsz.)

Szinte biztos vagyok abban, hogy a life regenje kapni fog valamilyen szintű nerfet, de majd meglátjuk.
Terawatt
Amikor vége a meccsnek a statoknál látod hogy kivel volt partyban az illető, ha a nevére viszed a kurzort.

Honnan látszik, hogy premade? Name tag hasonló volt vagy honnan?

Én nem engedném a full premade-t non-premade ellen játszani. Ráadásul egy full vegyes pre az MM-et is megborítja. Vagy a legmagasabb képességű játékos alapján sorsol?
Nem mert az Tyrael's Charger néven fut, ennek más a neve, és a skin-je is, elöbbit bárki megveheti, utóbbit, viszont csak D3 RoS tulajok fogják megkapni (khm... soon), másik azon ritka dolog esett meg velem épp az imént qm-ben ,hogy levertünk 1 pre-made csapatot (ráadásul náluk volt 2 healer is), totál randomokkal. Li li-vel voltam még mindíg imádom a kicscsajt, egyedül nyomtam vele annyi healt mint a másik csapatból Uther + Li li, sokkal jobban összetartottak már meccs elején is, nálunk 10-12 percig kb csak az agyatlan rohangálás ment, de addigra összerázodott a csapat, és utána hiába volt náluk Leoric is (kicsit bénázott 1-2x), meg engem 2x legankelt az ellen, de össz-vissz haltam 3x, többiek is csak 1-2x haltak, főleg ha elrohantak solo-ban erősködni a pálya másik végére, és letoltuk az ellent mint állat.<#awink>

uplay: N0m4d_HUN Ryzen 9 3900x / 32 Gb ram / Gygabyte 2070 Super 8 Gb

SLICK
és tényleg... nem tudom miért kevertem össze

HunnernesKonge
Ez nem ugyanaz a mount, mint ami a játékban van 10euróért...
SLICK
ez mekkora fos már, hogy elvileg a Reaper of Souls-os mountot ingyen kellene megkapják azok, akiknek megvan a RoS... Most nézem megvehetem 9,99-ért, holott ráadásul nekem Collectors Edition van belőle...

Terawatt
Volt is ebből valami balhé, hogy rangosabb meccsen valaki ezt bejátszotta

Úgy értem QM során Zera vs Zera. Csak arra akartam utalni, hogy a Follow Through iszonyú erős és ha valamit nerfelnek, biztosan azt fogják.
Na de nem mindegy mivel szólózod le, mert szvsz van pár papír kari, amivel nem lehet ideális helyzetben felül kerekedni rajta.
Nekem volt egy 3wines ma, a tobbi vagy franchise-os vagy role 200/300goldos

Én is nagyon félek, hogy hozzányúlnak. Sanszos, hogy az AA buildet szétcseszik majd egy FT nerfel. Mondjuk tényleg baromi erős. Sztem minden Zerat leszólóztam eddig, aki nem az FA-FT irányba építkezett. Mondjuk még mindig meglepően divatos az Assassin Blades kamikaze Zera.
Zeratul bug. Remélem nem nerfelik a halálba egyik kedvenc Hero-m.
Előbb voltam 1 HL meccset, és soha többet nem HL-ezek az életben, randomokkal legalábbis tuti...

Nálunk voltam én Sylva-val, volt még Malfurion, Kael'thas, Johanna, Jaina, ellenfélnél Li li, Buthcher, Valla, Anub'Arak, Zeratul.

Nem elég, hogy a mi tankunk tett magasról a többiek kérésére, és elment 3x is egyedül kergetni Li li-t aki röhögve behúzza a bázisukra a tornyok közé, aztán meghal, Kael szintén 1 címeres ostoba állat volt, teamfight helyett elmegy campezni, rákérdezek, hogy ezt miért kellett erre vissza irja, hogy kell az xp, pofám leszakad komolyan... De ez még nem a vége.... Megnyerünk 1 teamfight-ot végre kínkeservvel, és elmennek campezni 3-an is holott írom ,hogy pusholni kéne mint állat mert nincs ellenfél, következőnél meg én meghalok focus fire miatt, ezek ugyan megnyerik a teamfightot, és kiszednek 3 embert, de utána elmennek 4-en 26 felé campezni, meg minionokat ütni hogy szét ne verjék azok a core-t, 3-ik team fight nyerés után felveszem terror-t 1-ik se jönne velem, holott külön kérem, neem elmennek campezni ismét meg solozni... Az ellenfél Anub'Arak-ja csak 3x jött be bázisunkra hót nyugodtan siege-elgetni, úgy hogy 1-ik társunk se mozdult volna rá, Li li-jük is eljátszotta ezt 1x...

Utoljára szerkesztette: Nomad90Hun, 2015.07.25. 01:09:08

uplay: N0m4d_HUN Ryzen 9 3900x / 32 Gb ram / Gygabyte 2070 Super 8 Gb

Valahogy nem értem amit mondasz:
- "ui feltételek mellett." - ez mi?
- "vagy a hősök erősségéhez (lásd: Valla 2k Gold)." - ezt miért?
TBTPumpa
Frissítettem és picit módosítottam rajta!
Immár PDF fájl lett a könnyebb kezelhetőség érdekében (elméletileg így már mindenkinek helyesen fog megjelenni), emellett bővítettem a fájlt a pályák feladatainak ismertetésével is.

Morpheus_v2
Sajnos teljesen véletlenszerű. Volt nekem is olyan hetem, de azóta és azelőtt is csak 200-300-as napik jöttek.
SLICK
Mecha Tassadar nem sokkal lesz olcsóbb. Pedig már vártam, mikor értékelik le... :|

más:

Most csak nekem van olyan szerencsém, hogy sorozatosan sok goldos napi questeket kapok, vagy másnak is beadja? Nekem zsinóürban ez a 3 vagy negyedik, hogy a 800 és 600 goldos questeket adja be... Mondjuk ennek csak örülök, mert azt a néhány hőst ami érdekel Goldért szeretném megvenni ^^ Leoric-ot is megvárom míg 10k lesz.

Morpheus_v2
Jövőheti leértékelés:
Tassadar -- 3,19 EUR
Mech Tassadar -- 11,19 EUR !!
Diablo Kaijo -- 2,49 EUR
Utoljára szerkesztette: Morpheus_v2, 2015.07.24. 11:39:37
Van 2 meccs 200 aranyért az adott osztályú (support, assa', stb.) és világból származó (Diablo, SC, WoW) hőssel is, nem csak 3 csata 300 aranyért, ui feltételek mellett.
A hősök árai bármikor változhatnak, de ez inkább csak azok csökkenését jelenti - nem kevés idő után és vagy-vagy alapon - sok köze nincs a megjelenésük időpontjához, vagy a hősök erősségéhez (lásd: Valla 2k Gold).

...

#3191: <#eljen>

Hát, kezdőként nagyon nem bírtam Tychus-szal és Muradin-nal megbarátkozni - most sem a szívem csücskei - , inkább a Tutorial Raynor-ja volt a könnyen kezelhető. Ha meg még egy kell, akkor Tassadar (ALT+)bubi + delej és Archon + Scyer (meneküléshez/üldözéshez) felállását sem volt nehéz betanulni és működtetni - kezdőként, QM-ben.

"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)

Jogos. A lényeg, amit akartam makogni, hogy az ár nem kompenzálja a képességeit, használhatóságát.
SLICK
nem feltétlen azt jelzi az ára a hősöknek, hogy mikor kerültek be... ott van Jaina vagy Abathur, Zeratul... mind mind 10k-s hősök és mikor megjelentek már...

Terawatt

<#taps><#worship><#taps><#worship><#taps><#worship><#taps><#worship>

Amit én javítanék, beraknék:
- a hősök áránál megemlíteném, hogy gyakorlatilag semmi jelentősége annak mennyibe kerül a hős, csupán azt mutatja mikor került be
- questeknél war/assa/spec/sup küldi az 3 meccs és 300 gold
- HL leírásnál úgy írnám, hogy szükséges 10 hős a heti ingyenes hősön túl

Gratulálok, ez egy igazi hiánypótló írás!
TBTPumpa
A linkek helyére bekerült a játék ismertetője! A linkek is helyet kaptak benne, így kivettem őket a fejlécből.

Ez az első publikus változat, később még módosítva lesz. Addig is olvasgassátok és tanulmányozzátok!
A javaslatokat (mit kellene még beleírni/módosítani) is szívesen várom!

A pályák leírására és az objektívek időzítésére gondoltam még elsősorban, illetve a karakterek közötti szinergiára. Ezeket kellene még összeszedni és akkor beleírnám ezeket is.

Köszönöm és jó játékot!

Terawatt
Áme. FFelderítés szerintem premade a hasznosabb mert ott gyorsabban le tudjátok reagálni. Qm ilyen szempontból pöcsölősnek mondható.

Sokan nem tudják szerintem hogy lehet Hs-t használni amivel megúszhatod azt, hogy 4 hős köre éledj

Nagyjából 10 meccsel a hátam mögött (ami ugye annyira nem sok) azt a következtetést vontam le, hogy az emberek még nem alkalmazkodtak Leoric játékmechanikájához. Viszonylag könnyen meghal, szóval ebből a szempontból nem a legerősebb tank, másrészről pedig iszonyatos fókusz van rajta. /Ilyen fókusz sebzésért szoktam fohászkodni Johannaként. 😊/ Rengeteg sebzést el tud nyelni, és folyamatosan az enemy közelében tud maradni. (Nagyon jó felderítő.)

Amit én eddig problémaként élek meg (ami idővel talán változni fog) az, hogy a Leoric mögött álló csapat képtelen élni a Csontibácsi által nyújtott előnyökkel.
(Volt egy olyan meccsem ahol több mint 120K sebzést magamra vettem, több mint 130K siege damagem volt, és a sebzéslistán is jó helyen voltam, és ennek dacára kikaptunk. Méghozzá úgy, hogy egy idő után már nagyon komoly life regenem volt, és hiába volt fókusz rajtam, nem haltam túl könnyen, még ez is kevés volt...

Szóval idő kell ennek a karakternek, és biztos vagyok benne, hogy bekerül a legsűrűbben használt warriorok közé.
Morpheus_v2
Borzasztó mennyit halnak vele Qm-ben. <#wilting> Murky se szokott ennyit halni.
Terawatt
redditen:

To the Leoric on my team with 15 deaths... At least the enemy Leoric had 17. <#nyes>

Sziasztok, partyt keresek, aki úgy gondolja, vegyen fel: Nasaro#2379

Morpheus_v2
Jajj de szeretem, hogy mindenki alábecsüli Ray bácsit. 16-on megkapom a bulleyes talent-et és 2 lövés per hős és mindenki meg van lepődve, hogy mennyire hullik az ellen. <#hehe> <#eplus2>
A kormányunk is ilyen, csak nagyon nem mindegy, hogy ki(k)nek az irányába(n), ugye! 😊

"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)

Ejj basszus életem győzelme: Én Zeratul+Murky-Rehgar-Falstad-Nova(indításkor kilépett, végig bot volt) vs Leoric-Tassadar-Uther-Butcher-Zagara. Semmi esélyt nem láttam rá, hogy nyerünk de valahogy összehoztuk. BoE-n már a győzelemért jöttek, de egy jól sikerült Void után wipeoltunk, visszajöttünk xp-ben és onnan sikerült elhozni egymás után két immortalt. A másodikat teljes wipe után, azzal be is nyomtuk a core-t. Ellenfélnél mindenki Rank30 környéki. Ezt a replay-t megtartom nagyobb vereségszériák közbeni nézegetésre.