203
World Rally Chamionship 4 PC verzió
  • ntex
    Viszont az autóhangok sztem baromi jók lettek, a Hyundai meg a Polo hangjától borsózik a hátam :D
  • ntex
    Hát nem egy RBR az tuti, de azért nem is annyira gáz. A WRC 3-hoz képest szegényesebbnek tűnik, ott változatos volt a karrier mód, hiányoznak az SSS pályák. Meg mintha az irányítás is picit jobb lett volna a tavalyiban.

Itt egy saját videó, driving assistok nélkül, manuális váltóval, 7/10-es nehézségi szinten.

• alma2
    Egy kis tortenelem.
    Felraktam gyorsan a wrc3-mat, erdekes modon ott megy normalisan 60 fps-el teljes kepernyon.
    Veletlenszeruen az ffb is csinal valamit, raz ossze-vissza, mintha oriasi kavicsos uton mennek.(ez sem jobb) Viszont a kormany kezelese total rossz, hiaba all linearisban az erzekenysege, mondjuk 100 fokig meg se mozdul az auto, utana meg mint az orult. Ezert nem eroltettem anno, mar emlekszem.
    Az olasz rallyn mind a 6 palya ott 4,7 4-8 kilometer, az idein inkabb 3,3 km hosszuak. Jovore lehet, hogy mar csak korbe korbe lehet menni a stadionban a megszoritasok miatt:)
  • alma2
    A billentyuzetre nem tudsz map-elni semmit, ha wheel opciot hasznalsz, ez a bajom.
    A gombjaim nekem is mukodnek, csak nincs eleg, valto nelkul :)
  • lacica
    Nekem,(G25)minden gomb hivatalosan müxik.
  • alma2
    Azt nem, de a karrier felenel feltunt, hogy ha felvaltok indulas elott, nem lesz false start, vagyis csak akkor indul el az auto, amikor az ora is indul.
    Vannak azert rbr-es berogzodeseim a jelek szerint.

Az ausztral palya tenyleg eleg jo volt, leszamitva itt is a kotelezo egymas utani visszaforditokat a semmi kozepen. Mig a finn rally a leggyorsabb, az hozza kb egy rbr-es kozepesen palya tempojat.

Az viszont tenyleg vicc, hogy a kormanyomhoz nincs bedugva a valto, g25, vagyis ket gombot tudok map-elni. Mondjuk kezifek, meg kamera. Ha barmi mast szeretnek nyomni nem mukodik, mert a billenytu parancsok, kormany hasznalatakor nem mukodnek. 2013...
    A metacriticen tenyleg van egy ket csalodott emberke, de azert vannak am nem normalisak a 9 10 pontos ertekeleseikkel.

• lacica
    Deformálódik a korlát,kiszúrtátok?? :)
  • Screenracer #76
    Én próbáltam. Szerintem rosszabb lett, mint az eredeti. Össze-vissza rángatott, tök idegbeteg lett tőle a játék. Vissza is raktam rögtön az eredeti fájlokat. Szerintem nem nagyon éri meg ezzel a játékkal nagyon maszatolni, modolgatni, mert ez is csak egy éves játék. Jövőre jön a következő évad és ezt leszarja már mindenki. Patch is csak egy jött ki eddig a korábbi részekhez, részenként. Jó kis fun egy, esetleg két hónapig azután úgyis megunja az ember. Majd jövő ilyenkor újra fellángol bennünk a WRC láz. Talán javítják az FFB-t vagy lesz hozzá mod, ha nem, úgyis mindegy.
  • alma2
    Ugye mindenki tudja a helyet a jateknak, nem is ertettem tavaly, hogy tobb "sim"-es oldal is tesztelte a wrc3-mat, videokat is csinaltak rola, mennyire elvezik, en meg ertetlenul alltam elotte.
    A tavalyihoz is kijott egy advanced physics modifikacio erdemes elolvasni a kommenteket...
    Ki is probaltam, de nem hagyott bennem mely nyomot, valaki mas nem hasznalta?

wrc3
  • alma2
    meg egy utolso gondolat.
    Amig a kartyam nem birta a jatekoknal kipreselni konnyeden, minden esetben a 60 fps-et, addig termeszetesen elso dolgom volt kikapcsolni a vsnycet mindenhol, hogy folyamatosabb legyen a kep, ne akadozzon, hagyjon ki mozzanatokat. Beletorodve, a neha szettort kepbe.

Most, hogy fordult a helyzet az uj kartyaval, inkabb visszafogom fix-60-ra, gyonyoru folyamatos minden, a kep nem torik es meg 50-130 wattal kevesebbet is fogyaszt(lemertem), persze ez jatek fuggo, de ilyenkor ugye a ventik is csendben vannak legalabb.
  • alma2
    megneztem ablakban is mukodik a vcync opcio, kikapcsolva az egekbe szokik az fps, a fraps szerint, na meg torik a kep is.
    ----

Az elso esos palya is bejott, azt hittem tenyleg nincs eso a jatekban :)
  • alma2
    igaz, nem jol fogalmaztam, fullscreenben leveszi 30 fps-re vsync on eseteben, gondolom hala az xboxnak.
    Ezert ablakban tolom, igy marad az asztal frissitese, a kepernyot sem tori, igy fix 60 fps lesz.
    Az elobbire jo lenne valami fix, hogy lehessen emelni a 30-at, mint minden normalis jateknal van ra mod.
  • alma2
    haha, bekapcsoltam hatha pozitiv iranyba valtozik valami ffb kapcsan a joynal, bekapcsltam, hogy "allow game to adjust settings", aki szereti a meglepeteseket, az probalja ki, de elotte jol rogzitse a kormanyt, majdnem lerepult az asztalrol :)
  • Alexease
    Ablakban nem is mukodik a vsync:) Mi a gond vele?
  • alma2
    Van mar valami patch, hogy ne kelljen ablakban tolni, ha vsync be van kapcsolva?
  • Alexease
    Nem hiszem, mert akkor mas programban is szar lenne, de csak az F1 produkalja:)
  • arty
    ez meg.... szóra sem érdemes (demo alapján)
  • lac coo
    Igen középen egyenes úton is szép feszesen ellentart .Milliméteres holtjáték van, de az a fogaskerékben van a kormányban. Ha ezt az egy millit elhagyom utána érezhetően ott az ffb ahogy kell. Sőt egyenesben folyamatosan hallom, hogy valami remeg az autóban, lehet kis bump, vagy egy általános rázást raktak bele , de a lényeg, hogy ugyanolyan erők vannak mint amikor tekerem . Ismerem amúgy az érzést. Volt már olyan hogy pl tök egyenes állásban haladtam át kerékvetőn és semmi effekt nem volt , CARS volt ilyen ( vagy még most is, tököm tudja ...)
    De én régebben valamit olvastam, hogy G 25-nél és a 27-nél sem tökéletes az ffb középen, de a 27-nél valamit piszkáltak... Nem lehet, hogy az a gond ?
  • arty
    nekem is dirt2 a kedvenc (RBR-t most nem versenyeztem, az más)
  • Alexease
    A kamu bump meg kerekveto effekttel nincxs gond, ha fel van huzva a progiban, akkor az nalam is egyenes allasban is kitepi a kezembol a kormanyt:)

Ha egyenes uton, az aszfalton mesz tempot, semmi bump meg kerekveto, 100%-os driverrel, kozepallasban a kormany, ha 1-1 centit mozgatsz jobbra-balra, van valami ellenalasa, FFB, valami?
    Mert nalam ott pillekonnyu, csak ha kanyarodok akkor kezd el ellendolgozni. Ha fel va huzva az ero, akkor megemeli az asztalt is;DDD

Olyan, mintha brutalis kormanyszervo lenne benne.

Utcai autonal meg OK, mentem is olyannal, jo szar is volt:DDDD Az elso nehany kilometeren mindig kigyoztam vele, amikor betoltam 5-be vagy lenyultam a cigiert:DDD
  • lac coo
    Akkor se értem... :(

esküszöm nálam tökéletes. Nem AC. de ilyen rF1 féle effektes cucc, semmi billegés, semmi holtjáték, lyuk. sokszor majd kiszedi a kezemből mikor rászaladok valami kamu bump cuccra.....Közép állásban, egyenes futáskor még az apró kamu huplikat is folyamatosan átadja ...

ami meg nálam lyukas, nem is használom emiatt, az az ACR :(
  • Alexease
    Valtozatos jatekpaletta:)))

• Alexease
    De a kormanyom CSAK az F1-et nem szereti, meg a DIRT-ben is hasznalhato (be lehet allitani). Nincs gond a kormannyal, tucatnyi autos program van fent. Csak az F1 szar alapbol:/
  • alma2
    Amikor valamire ugy erzem jo es szorakoztato, marmint autos jatek, egy par ora jatek utan, mindig elinditom a rbr-t, hogy lassam a palyan tudok-e meg maradni azok utan is, hogy masra allt ra az agyam.
    Mivel nem gondolom azt, hogy egyre jobb vagyok, konnyebben alkalmazkodok, ahogy oregszem, igy azt kell mondjam, messze eddig ez a resz (wrc4) a legjobban sikerult,mert az rbr-t elinditva meg a palyan is tudok maradni.
    Vagyis biztosan volt fejlodes a tavalyihoz kepest, mert akkor nem sikerult ugyanezt megcsinalnom.
  • b-type
    Én biztos nem. :)
    Az ember azzal tölti az idejét amivel jól esik neki. A szimek nagyon jók, de...és most teljesen feleslegesen felsorolok pár dolgot, amik ebben a játékban sem találhatóak meg, de mégis:
    - nincs olyan liga ahol mennék, mert nem érdekel a győzelem.
    legjobban olyan liga érdekelne, ahol fizetni kell az autótörést és van egy virtuális büdzsé, pályalevágások akasztással járnak.

• lac coo
    Igen, idezojej lemaradt a vacakrol :))))
    Valami van a te kormanyoddal, a te cuccodat hasznalom f1- ben, es semmi baj nincs a kozepevel.Nem csak, hogy nem fityeg de minden erot, uthibat teljesen jol , feszesen atad...Nem ertem.......
  • Screenracer #57
  • Alexease
    Szep nagy betuhalmazt fosstam:D
  • Alexease
    Mihez kepest vacak?:) Helyen kell tudni a programot (a celkozonseggel, a multiplatformmal, fejlesztovel ,kiadoval, penzugyi lehetoseggel egyutt), es akkor van lehetoseg (a hianyossagaival megbekelve) elvezni.

Terepes, rallys temakorben amugy sincs, es nem is nagyon lesz szimulators kivitel a kozel jovoben. Foleg nem teljes sorozat feldolgozasban.

Meg ha az iR-ben, nehany ev mulva (:P), meg is csinaljak a realroad-ot murvara is, akkor is max 1-1 auto lesz 1-1 palyaval. Teljes sorozat licensz ilyen progrtamokban logikusan SOSE lesz.

Amugy ilyen JATEK kategoriaban a NASCAR-t is megvettem, igy a „konzolos” jatekok melle (F1, WRC) az is bekerult. Jatekmenetben, kivitelezesben az is nagyon profi, de termeszetesen hasonlo gondokkal kuzd, mint az osszes tobbi hasonlo kategoria (F1, WRC).

Termeszetesen ezek kozul az F1 a legnagyobb nev, a program es az engine is a legkomolyabb. De penzbol is ott van a legtobb, a fejleszto/kiado is a legnagyobb.

De hasonlo gyermek betegsegei, idegesito hibai vannak, mint a tobbinek. Alapbol szar cockpit nezet, fosstalicska kormanyzas es FFB:)

A WRC-ben legalabb figyeltek a korabbi user igenyeket, es tettek bele egy kozelebbi cockpinezetet!

Az F1-et, a DIRT3-hez kepest, egyszeruen elbaltaztak! A DIRT3-ban is lepkefing az FFB, DE a FFB allitasnal (konfig file), meg CASTER lehetoseg van, igy 1-1 szam atirasaval, es a mechanikus FFB holtjatek kiiktatasaval, 1 perc alatt hasznalhatoval lehet tenni a programot.

Ami az F1-re nem igaz, mert mar a sokadik szezonban szar, kezelhetetlen, allithatatlan.
    OK, ha a profillerben felhuzom 130%-ra az FFB-t, akkor mar jobb. De attol nem szunik meg az FFB lyuk, nem lesz jobb a kormanyzas, egyszeruen csak nem fityeg kozepen erotlenul. Raadasul, a tulvezerles miatt egyszeruen vagja az effekteket (mar amit a program kiizzad magabol:P).
    Nem beszelve arrol, hogy utana folyamatyosan allitgathatom mas programokhoz, amelyek meg normaliusan kezelik.
  • lacica
    Jójáték!!!!:)))
  • b-type
    Persze, valszeg lesznek, én is most csak WRC2-s időkkel foglalkozom.
    Ez az idő is WRC-2, WRC az autótól függően ezen a szakaszon jócskán nagyobbat lép.
  • lac coo
    Mi az isten......Minden regi szimulatoros ilyen vckokkal jatszik ? :)))) Aztan meg engem nez le mindenki, hogy f1- el tolom :)))))
  • alma2
    Meg nem nagyon kattant ra a nep, ha jol latom ezek online idok. forddal kiprobalva,
    elsore 3:28 korul mentem. Biztos lesznek majd hihetetlen idok elobb-utobb.
  • alma2
    Elinditottam a karriert, majd idegbajt kaptam a junior wrc sebessegetol. mintha megallt volna az elet.
    Aztan jott a wrc2, ott sem nagyon sikerul 110 felett mennem gyakorlatilag soha, a kocsik nem is huztak afelett.
    Viszont a wrc-ben azert beindul az elet, vegre mozgott kello tempoban a kornyezet mellettem :)
    ---
    Nem szeretem a zart palyas versenyeket. Igy F1-es jatekkal sem jatszottam mar vagy 10 eve. Megnezve az f1 2013-at, ott viszont ugy porgott a kornyezet mellettem, azt hittem hibas a jatek. elkap a hanyinger :) . Ott igen jol visszadjak a sebesseg erzetet, amit anno a f1gp-ben meg nem igazan sikerult.
  • alma2
    Akkor jol ereztem, hogy ott sem hulyultem meg anno, ugyanez az erzes hatalmaba keritett. Itt viszont karrier modban, ki van rajzolva mind a 6 szakasz es semmi ismetlodest nem mutat, kozben meg...
  • alma2
    Ket apro pozitiv dolog miatt, mindig visszahuz a kepernyo ele.
    Az egyik, amikor eppen felborulna az auto, akkor a borulas iranyaba rantva a kormanyt, talpra all ismet. (ne romboljatok le az illuzium, hogy anelkul is labra allna :) )
    Illetve a sved palyan vannak a palya szelen árkocskák, amikbe be lehet tenni a kereket es vezeti az autot.
    Viszont nagyon egyhanguak a palyak, kotelezoen mindegyikbe, a harom tukanyar egymas utan jelen van. Semmi egyediseget nem erzek bennuk tajegysegek szerint, sem trukkos emlekezetes palyareszeket mint az rbr-ben, amire a mai napig emlekszem.

De az ehinseg nagy ur, mint tudjuk. Viszont se kod, se ho, se eso se godor, se semmi. Olyan sterilek a palyak, erzodik a creditbol megnezve, kb 4 ember csinalta az osszes palyat 0 fantaziaval.
  • b-type
    kipróbálom..
  • Alexease
    A kozeprehuzas szerintem agyrem, az tuti becsapos, sose probaltam:)
    Szerintem csak a Spring teljesen jo.

• b-type
    a spring is csak arra jó hogy néha meglepjen :))
    21-s hozszólásban van ahogy használom, a középrehúzás sajnos kell, pedig attól csak nehéz lesz a kormány.
    egyenlőre maradok a WRC 2-s autóknál, kitapasztalom hogy melyik besorolású autó fekszik nekem, pl. ez a Ford:

1.6 turbós, aszfalton megeszi az S2000-s autókat...
  • Alexease
    Damper nem kell, attol csak szar lesz;)