Ötvös Tibor

Két csapat dolgozik a Half-Life 3-on

Még csak szerda van, de a héten több hír jelent meg a Half-Life 3 kapcsán, mint az elmúlt évben összesen.

Először Randy Pitchford, a Gearbox Software vezetője akadt ki a Valve csapatára és "kérte tőlük", hogy a különböző hardware cuccok fejlesztése helyet a kultikus program harmadik részével foglalkozzanak. Kedden pedig rögtön két hír is megjelent a programmal kapcsolatban. Először délután derült ki, hogy a Valve bejegyeztette a Half-Life 3 címet.

Pár órája pedig kettő, eddig megbízható információkkal szolgáló honlap is arról számolt be, hogy pár órára nyilvánossá vált a Valve User Picker szoftvere, melyben az látható, melyik csoport milyen projekten dolgozik.

Ebből az derült ki, hogy a Half-Life 3-on egy 10 és egy 46 fős csapat is dolgozik. A szakértők szerint ez a dolog nem véletlen, hiszen elképesztően nagyot dobna például a Steam Machines eladásain egy ilyen cím.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • armageddon666 #9
    Felpattintod az aktuális Windows mellé. :) SteamOS ingyenes lesz ha minden igaz. Legalábbis a forráskódja szabad.
  • Dodo55 #8
    A trademark bejegyzés optimizmusra ad okot. Állítólag semmi okuk nincs kapkodni vele, mivel más cégnek nem engedték volna lenyúlni előlük, mert ugye a Half-Life név már eleve védett.

    Ez alapján tehát feltételezhető, hogy rövidesen valamihez oda szeretnék már írni. Ennyi várakozás és néma csend után ha még csak képekről vagy videókról van szó, már az is hatalmas dolog lenne :)
  • kissssss #7
    na igen a duke nukemnél ez a recept már működött, de ehhez az is kellet hogy a dnf egy csapnivaló vadbaromságként jelenjen meg teli mindenféle hibával.

    jelenleg csak annyit tudunk róla hogy dolgoznak rajta, ugyanakkor szerintem némi logikus gondolkodással eddig is sejthető volt hogy a steam és a konzoljuk mellet valami máson is dolgoztak a röpke x év alatt.
  • Narxis #6
    Ezt most úgy írod mintha ugyanaz lenne mintha felpattintanád az aktuális Windows-ra, holott nem. Egyébként meg csak trollkodtam, biztos, hogy nem lesz semmilyen "exkluzivitás".
  • NovaTerra #5
    Hogy lehetne steam machine exkluzív? Arra bármilyen os-t rá lehet tenni. Maximum steamos exkluzív lehet. Azt viszonyt bármely pc-re fel lehet majd telepíteni.
  • Narxis #4
    Durva lenne ha Steam Machine exkluzív lenne vagy csak akkor aktiválhatod PC-n ha veszel Steam Machine-t. :)
  • IMYke2.0.0.0 #3
    Milyen igaz!
  • Hoz_Hun #2
    Erről a Half-Life 3-ról egy vicc jut eszembe:

    Az apuka bemegy az étterembe a kisfiával leülnek egy asztalhoz és rendelnek. Mikorra a pincér kihozza a rendelést, már egy fiatalember ül az asztalnál. A pincér meglepődve megkérdi, nem-e tudja véletlenül, hogy mi lett azzal az idős úriemberrel és a kisfiúval, aki ennél az asztalnál ült.
    "Dehogy nem. Az apám már meghalt, a kisfiú pedig én vagyok."

    Ez lesz a HL3-mal is. Mire kiadják, már rég felnő és megörekszik az a generáció, aki ismerte és szerette a játékot.
  • NEOreg3 #1
    majd akkor hiszem el, ha steamen elő lehet rendelni