85
  • KakiSzaki
    #85
    GTA5 gameplay
    GTA5 youtube channel
  • narumon
    #84
    Sikerült nem megérteni amit írtam - nem baj mindenki játsszon azzal amivel szeret. Én sajtreszelő maszturbálósan szeretem az ilyen játékokat más pedig a billentyűzet 1 v. 0 állását kedveli.
  • Robb20
    #83
    Legelőször csak az egérről beszéltél, ami irányításra jobb a kontrollernél(már ha tényleg használnod kell, mint ahogy a te példáidban szinte egyikben sem). A billentyűzetet csak utána keverted bele, de azzal is simán irányítható minden, amit mondtál. Ami kontrollerre jobb az az ilyen God of War-féle játékok köre, vagy a verekedős/kombóhalmozós game-ek.

    Ui.: Halo 1-2 van PC-n is.
  • Skyline
    #82
    Akkor leegyszerüsítem, dilettáns kis buzi vagy, aki hülyeségeket beszél önös meggyőződésből, nem beszélve az óvodás hozzászólás színvonalról.:)
  • jocking
    #81
    Akkor leegyszerűsítem: a bill.+egér JÓ, a kontroller SZAR. S-Z-A-R.
    Remélem ezt már sikerült felfogni.

    Vita lezárva, aki még ez után a komment után ide ír, az buzi.
  • narumon
    #80
    Még jó hogy azzal kezdtük (én meg főleg), hogy mindkettőt próbáltuk. Nem rég írtam, hogy Fifázni el sem tudom képzelni billentyűzettel, de autóversenyt és más sportjátékot sem nagyon. Sőt nekem a Tomb Raider és Mass Effect stílusú játékok is jobban bejönnek kontrollerrel. Tehát próba után is tartom a véleményemet (sőt eleve így kezdődött - ha nem próbáltam volna akkor nem is ugatnék bele a témába). Az egér egy helyen sokkal jobb - fps-nél - node mint azt írtam is azt nem játszok. Egyetlen igazán jó FPS van a HALO az viszont xbox exkluzív kénytelen vagyok kontrollerrel játszani (mellesleg talán nem is megy rosszul), attól, hogy nem oszton nonstop a headshotokat attól még élvezetes (sőt élvezetesebb mint bármelyik PC-s FPS)
  • Skyline
    #79
    Megint hülyeséget garantálsz, ismétlem pc mellett konzolt használok,és max azzal játszom pc-n ami multiplatform....Azoknak is jórészét (Pl Batman arkham,stbstb) mind mind kontrollerrel pc-n... És nem, nem gyűlölöm, buktad a garantálást. Ennyit a vitazárásról, itt zárjuk le.:)
  • jocking
    #78
    Zárjuk le annyival, hogy akik itt az egekbe istenítik a kontrollert, azoknak csak azt üzenem, hogy egy tetszőleges, PC-re és konzolra is megjelent játékot próbáljanak ki egyszer PC-n, ha lehetőségük nyílik rá. Előre borítékolom, hogy garantáltan meggyűlölik a kontrollert, miután kipróbálták az egeret.

    Uff.
  • narumon
    #77
    "Mondjuk úgy, hogy nem nyomod folyamatosan a gázt?"

    Akkor magyarul igazam volt? Azaz nyomod, aztán gurulsz, aztán nyomod, aztán gurulsz? Hát nem ezt írtam már legelőször is?
  • Robb20
    #76
    Mondjuk úgy, hogy nem nyomod folyamatosan a gázt? Én simán be tudtam venni a kanyarokat, nem volt probléma. De mondjuk én elég sok autóversenyes game-et nyomattam, úgyhogy megedződtem.

    Nem kell egyetértenünk, ha neked az kényelmes, rendben van, semmi baj vele, csak nem kell fikázódni. Én kontrollerrel rühellném az irányítást, de ettől még nem mondom, hogy az szar.
  • narumon
    #75
    hogy lehet megoldani billentyűzeten, hogy szépen végigguruljak a városon? Vagy hogy egy íves kanyart szépen bevegyek?

    de kár ragozni továbbra sem értünk egyet. Én jobban szeretek minden ilyesmit kontrollerrel játszani az analóg mivolta miatt. Én se GTA-zni se Fifázni nem tudok billentyűzettel.
  • Robb20
    #74
    Igen GTA-ról beszélünk és a vezetésről. "kocsit vezetni egérrel no szerintem az a marha vicces", ezek a te szavaid, de az egérrel nem vezeted a kocsit, csak változtatod a kameranézetet. Mi csak ennyit mondtunk és egyébként nem tudom játszottál-e valaha billentyűzettel, de simán meg lehet oldani, hogy ne csak szélsőségesen gyorsan vagy lassan menj. Az utolsó hozzászólásod is vicc kategória, autóversenyben meg Fifában se kell használni az egeret.
  • narumon
    #73
    "Ugyanolyan bénaság használni, mint pl. laptopoknál a touch padot. Nem áll kézre, érzékelhetetlen a mozgás folytonossága, és a mozgás sebessége, 2 szóval béna és kényelmetlen."

    Nekem pl kézre áll, ráadásul bizonyos játékok sokkal jobban irányíthatóak vele, pont azért mert JÓL érzékelhető vele a mozgás folytonossága, a mozgás sebessége, nem lehet rángatni mint egy egeret.

    "Próbálj csak meg egy tetszőleges FPS-ben"

    Nem játszok FPS-el.

    "egy ablakon kiugorva, a levegőben 360 fokot pördülve leérkezés közben célozni (és rálőni) valakire. Ilyet csak egérrel és billel lehet."

    Valóban. CSAK egérrel és billentyűvel. A valóságban ilyen ugyanis nincs, csak az amcsi akciófilmekben. Nem nézel túl sok olyat?

    És akkor most fordítsuk meg. Egérrel és billentyűvel Fifázni? Hülyevagyoke? Egérrel és billentyűzettel autóversenyt játszani? Hülyevagyoke? Egérrel és billentyővel TOmb Raiderezni? Hülyevagyoke?
  • Skyline
    #72
    "Ugyanolyan bénaság használni, mint pl. laptopoknál a touch padot. Nem áll kézre, érzékelhetetlen a mozgás folytonossága, és a mozgás sebessége, 2 szóval béna és kényelmetlen. "

    Tegyük hozzá hogy NEKED. És tegyük hozzá hogy szokásos pc rinya amit mondasz, a tényekhez semmi köze sem alapja.
    A példádat meg konzolon is lehet csak valóban pontatlanabbul, ugyanakkor szánalmas az összes ilyen 360-at ugrok és lövök baromarc, COD4 Promod-ban fossálőttem annó az összes ilyen kis pöcsfejet és jött egyből a CHEATER-ezés... Normális játékban kivitelezhetetlen még egérrel is.

    Jéénahát, mitművel a gamepaddal... Biztos célzás rásegítés..Ja nem az a multiplayer részben a COD-nál offon van...Hogylehet???
    http://www.youtube.com/watch?v=QxbU97sreG0

    Idióta konzolhater fikázógépek, legalább valami alapja lenne a rinyálásnak meg a fikázásnak de nincs, csak a hiszti és a féltékenység...De tényleg nem baj, azok akiknek pc és konzol jól megfér egymás mellett (ahogy nálam is) jókat röhög a hozzátok hasonló fröcsögő nyomorékokon.:)
  • jocking
    #71
    *cikkben
  • jocking
    #70
    Egyébként mi ez a szavazóbox a címben? A rockstar már hónapokkal ezelőtt bejelentette, hogy lesz PC port is.
  • jocking
    #69
    De láttam már kontrollert, sőt használtam is. Ugyanolyan bénaság használni, mint pl. laptopoknál a touch padot. Nem áll kézre, érzékelhetetlen a mozgás folytonossága, és a mozgás sebessége, 2 szóval béna és kényelmetlen.
    Próbálj csak meg egy tetszőleges FPS-ben egy ablakon kiugorva, a levegőben 360 fokot pördülve leérkezés közben célozni (és rálőni) valakire. Ilyet csak egérrel és billel lehet.
  • narumon
    #68
    Miért? Te sem láttál még kontrollert ezek szerint. Analóg karok vannak rajta. Minden szögben mehetsz vele a 3D térben. Nem négy irányt kezel le egy kontroller bakter.
  • narumon
    #67
    Na ne viccelj már. A példaként beszélt GTA-ban ez pl úgy működik (mint igazi autó esetében), hogy ha kicsit húzom a gázkart akkor bizony kicsit gyorsul és nem is megy egy szintnél gyorsabban. Azaz finom gázzal végigautókázom a várost. Ezt billel hogy csinálod? Ott vagy tök gáz van, vagy semmi. Ugyanez kanyarnál. Enyhe kanyart az analóg kar kis döntésével kényelmesen íven beveszek. Billel hogy? Nyomsz egyet rajta, aztán szünet, aztán megint megnyomod megint szünet.
    Erről beszélek - ez meg kurva messze van mindenféle élvezettől meg realizmustól...
  • narumon
    #66
    Én azt nem értem te miről beszélsz. GTA-ról beszélünk. Hogy vezeted a kocsit? Milyen kamerakezelésről beszélsz? Egy elvégre is autós játékról beszélünk. Az idő 80-90%-át kocsiban töltöd. Ha nem egérrel és nem bill-el vezeted akkor mivel? Nem teljesen értem :o
  • jocking
    #65
    Egy olyan játéknál, ahol az irányított karakter (vagy bármi) képes 3 dimenzióban mozogni, és ferde szögekben fel/le/oldalra nézve célozni, ott egyszerűen KELL az egér.
    Your argument is invalid.
  • Skyline
    #64
    A GTA 3 konzolra is kijött és sokkal jobban fogyott mint pc-re ergo amit írtál baromság.
  • Alice Sabbat
    #63
    Nem ,nem az, épp ellenkezőleg! habár nem szó szerint és az adatok abszolút nem mérvadóak, csak egy kerekített elnagyolt példán akartam szemléltetni egyéb hatásokat.

    ( tehát objektíve szó szerint véve .. "baromság")
    ( de közvetve viszont Tény)( mondjuk ezt jeleztem is)
  • Dodo55
    #62
    Dehogy nincs, kb. az összes autós játékban konstans gyorsulási vektorokat szabályzol (aktiválsz vagy deaktiválsz) a billentyűkkel. Sokkal jobban rá lehet érezni, mint force-feedback nélkül (ami alatt értem a valós autóvezetést is, ahol ez a lehető legtermészetesebb és leggazdagabb módon van jelen) összehangolni két egymással nem lineáris analog mozgást, amit sok esetben az analog stick kis mozgásszöge miatti irreálisan nagy fordulékonyság miatt még meg van toldva dinamikusan változó gyorsulási vektorokkal is, amik még jobban összezavarják idegrendszeri szinten a mozgáskoordinációt.

    Egyszóval a kormány az igazi, a billentyűzet a mű, az analog stick meg a téridőgörbület.
  • dartois83
    #61
    Köszi Sempron07, bízom benne, hogy max memóriát kell bővíteni, meg talán egy Windows 7re rágyúrni (bár nekem az XP jó ahogy van).
  • Skyline
    #60
    "a GTA3 2 milliós pc-s eladás száma eredményezi x évvel később 20 milliós GTA IV konzolos eladását,"
    Ez egy baromság.
  • Skyline
    #59
    Mitől szutyok? Mert eddig csak az hangzott el hogy szutyok de észérv az nem.
    Ne keljen videót csinálnom arról hogy baromságokat hordtok össze de ha folytatjátok fogok...
    KÖZÖD nincs a témához csak fröcsögsz te is Sanyicks haberoddal együtt szánalmas.
  • Robb20
    #58
    Te miről beszélsz? Leírtad, hogy a kocsit egérrel vezetni nem lehet, amire jött a válasz nagyon helyesen, hogy az egérrel csak a kamerát kezeled, a kocsi irányításához az égvilágon semmi köze nincs. Ezek után mi a frász ez a billentyűzet nem analóg téma? Ki beszélt itt billentyűzetről meg analógságról??
  • Alice Sabbat
    #57
    ..vagy elméleti példa a sok közül:

    Ha a GTAIV-hez készül egy optimalizálatlan átirat( ami megtörtént). Ez ösztönzőleg hat egyaránt a Konzolvásárlásra és a Pc bővítésre.(ilyen nagy név esetében)( pl m.juk épp ezért kap egy kis borítékot a R* a hardverfellerektől, hogy tegye ezt,(de ez összeesküvés elmélet szagú úgyhogy legyen fikció))

    .. ez hatással lesz a GTAV re mert mivel több embernek van konzolja nagyobb a konzoleladás+ ha készül egy évre rá egy jó pc átirat( a gta fanok-nak jobb a gépe előző szériaváltás miatt) mi fog történni? NŐ A WAREZ de mint az állat
    ergo ok hogy csökken a pc-s eladás de nő is a későbbi tendencia( tehát egyensúlyba hozza magát) viszont felkavarja az állóvizet és nő a konzolos
    eladás pl ka kiadnak egy limitált extrát hozzá pl

    (minden lépés veszteség rizikót is kockáztat), de--> ha a pozitív hozadéka(is) az őrület aminek eredményeképpen igényt gerjeszt a következő rész iránt és hiánycikket abból amit már 213423 szor eladtak.. ergó... GTA6 néven ránc felvarrva el lehet adni megint szinte tök ugyanazt ... szintén sikeresen, vagy sikeresebben ..

    Okoskodáson túl:

    Nekem furcsa lesz a emberek közötti váltogat(ósdi) ... :) magányos farkas típus vagyok játékokban .. de a látvány magáért beszél :)
  • Alice Sabbat
    #56
    :) Igazán felemelő ez az eldönthetetlen vita:D, de nem ez számít, szerintem.

    Ami számít azok a tények:

    -Konzolon az eladások nagyon magasan a legjobbak mindenhez képest! (ezt a Kiadók, Stúdiók tudják.)

    -Az egérrel bill el sokkal precízebb az irányítás(akinek ez fontos azonkak élvezetesebb a játék)( ezt a gamer-ek tudják)

    -Pc-n az eladások mondhatni visszafogottak (Ezt a Kiadók Stúdiók tudják)(ezért is x idővel később portolják ha megteszik)

    ezek tények és árki bármint mond ezek a dolgok így vannak. Viszont van egy tényező amiről nem beszélt senki:

    A GTA "hírneve" a bizonyos tényezők mellet egy jól kidolgozott üzletstratégia is
    ami szinte kötelezővé teszi a PC megjelenést még ha akár veszteséges is lehet( megkockáztatnám hogy a warez is megéri bár ezt most nem lényeg mert ez még több tényezős)

    Szóval a GTA 3456789 sikere és eladásai nagyban függnek a PC-s megjelenésen, miért is ? mert a játékipart, gamereket pszichológiailag is vezérelni kell!

    Ez a jelenség nagyon egyszerűen megjelenítve azt jelenti hogy ( a számok fikciók mert nem ismerem az adatokat) a GTA3 2 milliós pc-s eladás száma eredményezi x évvel később 20 milliós GTA IV konzolos eladását, statisztikailag: mondjuk 15 milliót ergo még HA veszteséges is volt a GTA3 pc-s porja 100 szor megérte meglépni :)

    azaz GTA5 ki fog jönni pcre és mindenkinek igaza van :) Csak van aki Közgazdász, Gamestar Gametester, pék, vagy rendbontó lesz ha nagy lesz. :)
  • narumon
    #55
    Nem a kamerakezelésre - PC-n van bill-ed meg egered - erre verik itt a tamtamot -a bill kiesik mert nem analóg vagy mész egy irányba vagy nem mész, olyan nincs, hogy gyorsabban vagy lassabban. Whats the point?
  • Xellos999
    #54
    Hát, én csak annyit tudok a box kontrolleréről, hogy az analóg kar mk9-ben egy csomószor mást vett be, mint amerre irányítottam, úgyhogy próbáltam átszokni padre, de az nem esett a kezemre. Összesen mondjuk úgy kb. 20 órát gamelhettem vele, aztán inkább hagytam a francba.
  • Andrevv
    #53
    Még mindig égeted magad a gamepad témával? Hihetetlen :) És ahogyan másokkal beszélsz, szégyen... Csak azt igazolod, hogy nincs ki mind a négy kereked és a véleményed fabatkát sem ér. Ilyen körülmények között nehezemre esik tisztelni téged, de akkor sem fogok a szintedig süllyedni. Nem vagyok konzol hater, mivel vannak játékok amik kimondottan szórakoztatóak rajta, pl. a god of war sorozat, igaz az sem xbox téma. De hidd el, hogy nekem nem érdekem, hogy fikázzam az xbox kontrollert, de ha egyszer szutyok, és ez tény, akkor ez van, el kell fogadni, nyugodj bele.
  • Dodo55
    #52
    "kocsit vezetni egérrel"

    Mi? :D Esetleg a kamerakezelésre gondolsz?
  • Skyline
    #51
    Elvakult dilettáns konzol hater, hidd el komolyan gondolta.:)
    Arról amit leírt a gamepadról egyértelmű hogy csak fröcsög és fingja nincs, arról hogy a játékfejlesztő nem tud arról mennyit adtak el meg végképp nem akarok beszélni.:)
  • narumon
    #50
    Én még mindig azt mondom, hogy a 4-et is kipróbáltam mindkettőn. Maradtam a konzol változatnál. Nekem a PC-s tűnt sajtreszelővel maszturbálásnak - kocsit vezetni egérrel no szerintem az a marha vicces, itt meg ugye a játék 90%-a arról szól.
  • narumon
    #49
    "A rockstarnak fingja sincs róla hogy mennyi GTA4-et értékesítettek"

    Ez azért vicces lenne.
    Elképzelem a könyvelésen ahogy megy a tulaj, hogy micike mennyi GTA-t értékesítettünk - a válasz meg: Tudja a tököm, de jó sok pénz bejött belőle. Ugyan lehet, hogy a Pista lenyúlta a bevétel felét, mert fingunk sincs mennyinek kéne lennie....

    Szerintem ezt te sem gondoltad komolyan...
  • sempron07
    #48
    dartois83!
    Ha azt nézzük, hogy azóta nem keveset tapasztaltak Rockstarék a Rage motorjukkal készült PC-s portolásokon (lásd: ~L.A. Noire, Max Payne 3) akkor minden esélye meglesz rá, hogy ugyan az a géped elvigye.
    4 magos processzor, 1 Gb VGA elég lesz. Feltehetően ha sikerül nekik jobban optimalizálni, mint a 4-et, és beleszámítjuk, hogy nagyobb, részletesebb, mint a 4, akkor kb. pont egálban lehet a gépkövetelménye.
    + Extraként biztosan dobnak majd rá egy kis Dx11-et, de az kikapcsolható is lesz.

    Ami a (még) mai konzolokon elfut játék, annak PC-n is közel full grafikán mennie kell az említett gépeden. A videómemóriaád lesz talán kevés, de legfeljebb csökkentesz a látótávolságon.
  • Skyline
    #47
    És vannak önigazolós emberek akik a saját ostobaságukat akarják másoknak beszólással igazolni. :)
    majd gondolok rád amikor a pc mellett tartott konzolon mosolyogva meguntam a GTA 5-öt és már az online-t is te meg még mindig csak ríni fogsz a pc kiadásért...:D
  • tomboy013
    #46
    Akkor egészségedre, hát vannak mazochista emberek is Egyébként semmi bajom a konzollal, de ilyen játékot játszani rajta olyan mint sajtreszelővel maszturbálni.