21
 • M2 #21
  Aki úgy döntött, hogy Nokia telefonra nem lesz Android, annak gratulálok: ki tudott nyírni egy ekkora céget.
 • High end PC #20
  Az Androidot a 2-es óta használom, a Windows Phone-t a 7-es óta. Személy szerint örülök, hogy így alakult a Nokia sorsa, mert érzésem szerint az az igénytelenség és káosz, ami jelenleg az Androidot jellemzi, legalább a Nokiát elkerülte.
  Véleményem szerint igénytelen, mert boldog-boldogtalan fejleszthet rá tucatszemeteket (kapásból két haverom is van), maga az OS verziói annyira fragmentáltak, hogy jelenleg az egyik legnagyobb káosz jellemzi a mobilpiacon azt, ki melyik verziót használja, ráadásul annyi fajta készülékre fel vannak az OS-ek pakolva, hogy optimalizálásról a lehető legkevésbé lehet beszélni. Ehhez képest még a Windows Phone is "minőség" (erős idézőjelben), és még inkább az lesz a Nokia és a mocsok MS egybeolvadása után, amit minőségben csak az Apple verhet és fog is verni. Ezt mind 3 év tapasztalat alapján írom, azóta mindig két telefont használok, egyszerűen kellett mindkettő a maga előnye miatt. Úgy érzem a mobilpiacon az Android sikere nagyszerűen jellemzi, hogy a mobiltelefon felhasználók nagy része igénytelen, egyszerűen ez kell a népnek. Egyetlen ami felé húz, a linux-kernel, de ebből a szempontból amint megjelenik az Ubuntu Phone, számomra egyből váltás lesz, és WP8 mellett az lesz a másik telefonom, ez nem kérdés.
 • mousee
  #19
  Korrekt, de szerintem ez a réteg nagyon vékony, felesleges lett volna ráépíteni, főleg MS szempontból. A számok mutatták volna, hogy a droidos nokiák jobban pörögnek mint a WP-sek, ilyet pedig MS Elop vezetése mellett nem lehet csinálni.
  Az hogy a nokiának sansza lett volna picit megnőni, az egy másik dolog, örök kérdés marad, hogy az MS támogatás lett volna a több, vagy a robotos lumia bevétel. Én sajnálom hogy így alakult, véleményem szerint az lett volna a legjobb, ha van robotos, meg csempés nokia is. Mindenki azt vesz amit akar, aztán majd ráfekszenek arra, amit jobban visz a nép.
 • asgh
  #18
  Akinek jó a droid, az úgyis azt veszi. Akinek viszont nem jön be, de nem meri kipróbálni a WP-t, mert nem ismeri, hallott róla jót is rosszat is, és nem akar százakárhányezret költeni zsákba macskára, az pont azért vett volna dual bootos Nokiát, mert nem kockáztatott volna a WP-vel semmit. Ha nem tetszik, marad a droidnál.
  A Mac-nél pl. bevált ez a stratégia, mert először mindenki felrakta rá a windowst, aztán szépen átszokott az osx-re.
  Persze ahhoz, hogy androidról átszokjanak WP-re az emberek az kellene, hogy a WP jobb legyen az androidnál, azaz kényelmesebb, gördülékenyebb, stb. tehát érezze a user az előnyeit és hajlandó legyen érte más, megszokott dolgokról lemondani.
 • Ferrer
  #17
  Ennek az eredménye az lett volna: Vér István megveszi a telefonját, bekapcsolja, káromkodik, amiért folyton ki kell választani egyet a listából, de különben először Androidba fog bootolni, mert a haverjai szerint az a király. Aztán belép, beállít mindent, letölt dolgokat, majd úgy gondolja, ha már úgy is unatkozik, miért ne nézze meg a másik rendszert is. Aztán dühöng, mert ami amott megvolt, nincs meg ugyanígy itt is (telefonszámok, appok, stb..)
 • mousee
  #16
  "...mert ha a WP tényleg jobb, mint a droid, akkor idővel átszoktak volna rá az emberek..." - hoppácska, itt a bibi ;)

  Megy a wp-n az xyz játékom/appom, amit megvettem az előző telómra? Nem. Vegyem meg újra? Nem.
  Át lehet úgy variálni, hogy úgy nézzen ki, mint az előző telóm, amit megszoktam? Nem.
  Megvan-e rá xyz app, amit az előző telómon használtam? Ha igen, akkor át tudom migrálni az adataimat beléjük? Jelentős százalékban nem.
  Egyik haverom nyomja a legújabb xyz játékot almán/roboton, én meg... Nekem WP telefonom van.

  Újraindítgatni meg senki nem fogja a telefonját 1-1 appért.

  Én tuti vettem volna egy olyan droidos nokiát, amiben pro fényképező van, sokáig megy akksiról, nem undormány színesszagos mint i5C, hanem elegáns, és hozza a már mém szintre emelkedett strapabírást, akár még egy picit átlag feletti árért is. És szerintem nem lettem volna ezzel egyedül.
 • asgh
  #15
  Az mekkora lépés lett volna, ha választható, vagy dual boot rendszerben adták volna a WP-t és a Droidot a Nokia telefonokhoz?
  Az apple is azzal növelte a mac eladásokat, hogy a mac-ekre lehetővé tette a windows installálást a bootcamp-el, így az os váltástól ódzkodók is be merték vállalni a mac-et, majd a jelentős részük idővel átállt osx-re.
  A dual boot stratégia még az MS-nek is megérte volna, mert ha a WP tényleg jobb, mint a droid, akkor idővel átszoktak volna rá az emberek, ugyanakkor a droid választhatósága biztonságot adott volna az óvatosabb vásárlóknak.
 • ostoros
  #14
  Most komolyan, egy Microsoft droid vezette a céget, mi más eredményre számítottunk, És a röhej az, hogy már a fejlesztéssel is kész voltak, tényleg csak tömeggyártani kellett volna. De inkább nem. Miért? Mert csak.
 • ppista
  #13
  Így meg a wp mocsarába süllyedtek el. Micsoda különbség!
 • tomboy013
  #12
  Szerencsére nem váltott a Nokia. Elsüllyedtek volna ők is a droid mocsarában. Így legalább maradt egy alternatíva azoknak is akik nem szeretik a túlbonyolított rendszereket.
 • Tinman #11
  Lol balfax Nokia!

  Kitartottam mellettük a végsőkig (Nokia N8 jelenleg) és a legjobb lépésüket már nem lépték meg.

  Azonnal váltottam volna Androidos Nokia-ra!
 • god25
  #10
  Így már azonnal vennék egyet.
 • coolbboy83
  #9
  És még szép is - bár ez szubjektív.

  http://jolla.com
 • coolbboy83
  #8
  Az MS még mindig megszívhatja ezzel - de ezt majd az idő mondja meg. Senki nem mondta, hogy mennyi mérnök hagyta ott őket eddig is, és fogja majd emiatt.... Lehet azok összeállnak a Jolla csapattal, és lesz valami... 7 mrd USD az elég sokmindenre...
 • coolbboy83
  #7
  Lett volna egy telefon, aminek nem kula a minősége - a Lumia 900 és 920 + társaik, nagyon jó összeszerelési minőségek.... iPhone szintű precizitás.... de már késő.
 • NEXUS6
  #6
  RIP

  Pedig szerintem is kihúzhatta volna őket a gödörből. A butateló piacon még mindíg elsők, ezt jó eséllyel konvertálhatta volna egy erős részesedéssé, ahogy a későn áttérők maradtak volna valszeg náluk.

  Bénák. Most persze van 7 mrd pezójuk, meg egy emlékük, hogy valaha No1 mobil cég voltak. Azért így belegondolva, nem is olyan bénák.;D
 • csimmasz
  #5
  Ja lehet ezér volt még idén a nagy bevásárlás.

  Ha a No9kia elkezd Androidos telefonokat csinálni és sikeres lesz vele akkor az MS a vackával a BB vel vetélkedne a kiesésért.
 • fszrtkvltzttni
  #4
  "Stephen Elop már júliusban elismerte: felmerült, hogy Androidot futtató Nokia-okostelefonokat fejlesszenek ki és értékesítsenek, de az ő álláspontja szerint a Nokia már túl későn lépett volna be az Android-piacra." Mármint a Microsoft álláspontja szerint ezzel teljesen kiszorultak volna a mobil piacról. Mármint MS-ék.
 • balat86
  #3
  Szerintem ha WP helyett Androidra váltott volna a Nokia, most kb a Samsunggal vetekedhetnének az első helyért.
 • mousee
  #2
  Lett volna droidos nokia, tuti vettem volna... kár :(
 • OstOr
  #1
  pedig érdekelt volna :(