7903
Space Engineers

Katt a képre
  • RoboKutya78
    becsekkoltalak steamen:)
  • RoboKutya78
    én amint meglesz az új vas (augusztusra talán) szánok egy kicsivel több időt erre a dologra onantól még be is fizetnék akár szerverre is ha már jobban futnak mint a multkori kísérletezésnél:)
    ha meglesz a májusi lóvém akkorra talán az alaplap és memó is meglesz. majd jöhet a prockó táp esetleg házikó
    Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2017.05.11. 20:05:51
  • husi
    Sok RE:

Jelenlegi beállítások:
    https://pastebin.com/MGNQD8n7

Meddig megy.. magamnak nem tervezem 10 slot-osra.. Arra elég a 4-es, ha van kedve az embereknek játszani rajta és valami módszerrel összedobódik a szerver költsége, akkor akkora lesz. (10 slot havi 3eFt)

Ha kell, és van jelentkező akkor tudok WIPE-olni és akkor, megnézni hogy minden frankó legyen,
    Akkor mehet majd a reklám, jelenleg ez még teszt.. szokás szerint a kérdés van e aki játsszon esetleg havi 2-300 Ft-ot fizessen pl érte.

• laci4321
    Ahh igen, úgy látom még mindig megvan a probléma, ami régebben is, hogy a szervereket manuálisan frissíteni kell..
  • laci4321
    Most nézem, hogy a Naprendszer pályából már ki is vették az aszteroidamezőket. Akkor amit leírtam nem igaz már.

4 beállítás maradt az aszteroidákra:
    Végtelen: semmi
    Végtelen: kis sűrűség
    Végtelen: közepes sűrűség
    Végtelen: nagy sűrűség

Érdekes, hogy mi nem láthatjuk ezt a szerver tulajdonságok résznél. Gyakorlatilag minden más látszik, de ez nem.
    Utoljára szerkesztette: laci4321, 2017.05.11. 18:34:58
  • laci4321
    Sajnos ha kézzel raksz le párat, az közel sem lesz elegendő, nem pótolja a véletlenszerű generálást, ami ügyel arra, hogy minden nyersanyagtípusból legyek belátható távolságon belül. Meg igazából meg se fogjuk találni őket egy ekkora térben. Plusz hamar ki is fognak fogyni, ha elkezdjük bányászni őket.

Biztos, hogy végtelen generálásra van állítva? Nem csak azt állítottad be, hogy "Nagy aszteroidamező"? Mert azt a 0,0,0 koordinátákra teszi, ami amúgy a Földszerű bolygó közepe, szóval igazából semmit nem ér az a beállítás, nem lesznek aszteroidák a játékban. Csak a végtelen számú aszteroidákkal (és abból a ritka - közepes - sűrű beállítással) lehet a naprendszerben elérni, hogy legyenek is tényleg.

Hogy megbizonyosodj róla, állítsd át a szeró mentésének egy másolatát kreatívra, lépj be, és nézd meg. Úgy ki tudsz teleportálni a karakterreddel az űrbe, az aszteroidák csak a karaktered közelében kezdenek el generálóni.
    Utoljára szerkesztette: laci4321, 2017.05.11. 18:31:22
  • RoboKutya78
    Hali Husi
    Ha rendszeres szervert készítettél és szeretnéd hogy kiemeljem a fórumban szólj erősítsd meg az adatait és kiteszem.
    Illetve hírezd a steam fórumban is ha gondolod
  • husi
    Hi (szerver ügyben)

Nem tudom miért nincs aszteroida mer be van állatva, akkor kézzel lerakok párat.
    minden szorzó 5-ös inv 10-es

Vannak ellenségek, dronok - fel van rakva egy kiegészítő is.

Ezek a kiegek. vannak fent jelenleg:
    546825757
    655922051
    914369510
    646796262
    901800144
    666848746
    758597413

Én is úgy kezdtem leszálltam (marsra) szétszedtem a kezdőhajót és ebből gazdálkodom.

Jelenleg bázis is van már egész korrekt, és van bányász hajó.
    Akár lehet közös bandát csinálni és egymást segíteni.

( http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=923486319 )

Ha bármi van szóljatok, keressetek..

http://steamcommunity.com/id/hu51/
    Utoljára szerkesztette: husi, 2017.05.11. 16:53:03
  • laci4321
    Foglalkoznak a multival, sőt most azon van rajta a hangsúly, pár héten belülre ígérik a nagy multiplayer update-et. Lehet talán ma?

Csak egy teljesen új motort kezdtek el fejleszteni a játék alá a semmiből, és úgy látom nem is a jó irányba kezdték el, kicsesztek magukkal, hatalmas munka gatyába rázni az egészet. Én igazából hegesztésig, meg ilyenekig el sem jutottam, csak addig hogy fogtam a "Respawn Ship" (első) hajót, abban kirakott a játék a légkör fölé valamennyivel, és elindultam az űr felé, de akármeddig mentem nem láttam aszteroidákat. Szerintem nem végtelen generálásra van állítva. Már a drónhajók is legyeskedtek körülöttem, pedig azok meg csak kb. 10-15 km-el az aszteroida mező széle után kezdenek el megjelenni... Ebben biztos vagyok, single playerben simán építek mindig egy bázist az első pár aszteroidára, a mező szélén, azt nem támadják meg sosem. Az a kiindulópontom mindig.
  • RJoco
    És a kapszulás hajóval sem érdemes kezdeni, mert nincs rajta kb. semmi nyersanyag. Amellett, hogy a hajó is sérült és befejezetlen állapotban van. Én is kerestem az aszteroidákat és írtam is játékban az üzemeltetőnek (Husinak), de nem volt reakció rá. Pedig állítása szerint vannak kavicsok.

Sajnos még mindig igencsak bugos a játék. A karakter szeret beragadni, a jármű szeret össze-vissza mozogni sérülés nélkül. És most még csak összekapcsolásra sem volt szükség másik járművel. De ez igaz a halott karakteredre, ami így egy szempillantás alatt képes eltűnni a semmibe a tatyóval és tartalmával együtt. Egyes elemek szeretnek kicsit beesni a bolygófelszín-grafika alá, ott meg már cseszhetem, hogy szétszedjem.
    Úgyanúgy megvan a pár évvel ezelőtti bug, miszerint szeretnék behegeszteni egy blokkot, a hegesztő megy, a blokk meg nem készül. Arrébb kell mennem egy kicsivel, hogy csináljon valamit. Arról nem is beszélve, hogy egyes blokkok "megfogása" is baromira macerás, pedig jól hozzáférhető helyen vannak.
    Szerintem a multival egyáltalán nem foglalkoztak és mellé még a fizikát is elcseszték.
  • laci4321
    Ó jaj, megvan a hiba a szerveren.
    A beállításokon ez nem látszik, így nem vehettem észre. Csak amíg eltöltöttem 30 percet azzal, hogy kirepüljek az űrbe. (Elég sok idő 100 m/s-al repülve..)
    NINCSENEK ASZTEROIDÁK!!! Kb. 120 km-re jutottam a bolygótól, de már 90-en meg kellett volna jelenjenek. Ez nagyon sürgősen orvosolandó probléma úgy érzem, nélkülük nem lehet létezni az űrben, főleg ezek ellen a kemény támadó drónok ellen :D Egy csatahajóval kellene kirepülni a bolygóról az űrbe, hogy életben maradj kint (a roncsbegyűjtésből), na ez így nagyon nem nyerő dolog.
  • laci4321
    Kicsit megnéztem jobban a szerót, és rájöttem hogy mindent amit tudni akarok én is meg tudom nézni :D

Egy érdekesség: azt írja a szeró, hogy 24 modot tartalmaz, holott csak 9-et, és ezt úgy, vagy hogy 1 mod 4-5-ször is szerepel a listában. Kíváncsi lennék azt hogy hozta össze a játék :D
    Utoljára szerkesztette: laci4321, 2017.05.11. 08:56:17
  • RoboKutya78
    Hu.. jelenleg valami nagyon nem okés... sajna minden szaggat laggol satöbbi. így megyek vissza a notimra:(
  • RoboKutya78
    Egyenlőre még nem mertem ráadni a gyujtást:) majd ma estefele át kell pakolnom a notit az asztalról:)
  • laci4321
    Egész stabil a szeró ahogy elnézegettem, bár gyanítom még nagyon friss.

A Nanite Controll Factory modnak kifejezetten örültem, Survival módban nálam az alap kellék, rengeteg idődet spórolja meg hogy felépíti a dolgokat helyetted a rendelkezésre álló alkatrészekből.
    Láttam viszont ágyakat, meg csöveket, azokat nem érzem szükségesnek. Milyen más modok kerültek még bele? Úgy láttam 9-et töltött le a játék, amíg vártam a belépésre. (Láttam még szerviz alagutas/csöves modot, meg elcsíptem egy HUD üzenetet, amint törlődött egy "szemét" a szerverről, arra hivatkozva hogy az nincs játékos közelében. Ja meg 2 rejtélyes blokkot, amiknek nem ismertem fel a funkcióját.)
    Esetleg ha elfogatsz egy tanácsot, nálam az Easy Invetory mod is alapkellék (jobb klikkel ki tudod szívni a konténerek ablakain keresztül az éppen kijelölt blokk hozzávalóit), hozzá pedig szükséges a Text HUD API. Ezzel is rengeteg időt spórolhatsz meg az építések során.

Mostanában napi 1-2 órát játszogatni terveztem az SE-vel, egy ilyen szerón jó el lehetne ütni az időt :)

Ó és mik a világ beállításai? Vannak drónok, kalózok, robotkutyák, pókok, szállítóhajók? A halál permanens vagy sem? Mi a hegesztés és szétbontás sebessége? Ilyesmik.
    Utoljára szerkesztette: laci4321, 2017.05.10. 16:09:58
  • RJoco
    Grat!
    És hogy muzsikál a mostani konfiggal?
    Az átlátszó ház csak akkor jó, ha olyan helyen is tárolod, hogy mindenki jól lássa, ha épp arra megy.
    Viszont sötétben meg baromira zavaró lehet. Főleg, ha pont a látómező szélén van és mindig odanézel :)
  • RoboKutya78
    Hurrá
    Az első gépkirakó darabja megérkezett
    Asus RX460 4GB DDR5 STRIX-RX460-4G-GAMING
    39000 keményjó magyar FT-ért
    bezsákolva
    Tiszta karácsonyfa lesz ez a konfig még ez a kártya is villódzni fog.
    Még a végén kell egy átlátszó házikó.
    Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2017.05.09. 20:09:51
  • husi
    Sziasztok,

Teszt képen indítottam egy szervert.. meglátjuk mi lesz..

steam://connect/31.214.220.148:27016

üdv
  • RJoco
    Kis kieg.: Már csak a garancia miatt sem érdemes hónapokig tárolni a cuccot. Ha rossz, akkor gond nélkül vissza lehet küldeni. Ha meg jó, akkor esélyes, hogy sokáig jó lesz. Nekem eddig ez a tapasztalatom. Még semmi nem ment tönkre menet közben egyik gépemben sem. De olyan volt már párszor, hogy selejtet kaptam, amit azonnal küldhettem is vissza pénzvisszafizetéssel vagy cserével.
  • franky79
    ja, a ramot tényleg érdemes lenne előbb megvenni, mert azok felfelé mennek és a ddr4-et úgy sem mostanában váltják le
  • franky79
    Én semmiképp nem vennék részenként gépet, legalábbis amik összeillenek alkatrészeket. VGA az oké, mert belerakod a régibe, de lapot, procit, memóriát egybe venném meg, mert szeptemberre már elvileg kijön a 300-as chipkészlete az intelnek és az új procik, így ha esetleg nem is azok közül fogsz választani, akkor is a kifutó szériát talán olcsóbban meg tudod venni.
    ui.: Amúgy nem nagyon értem, hogy mért 150-es alaplapot és 6000-es procit néztél ki, hisz mindkettőből van már újabb ugyanannyiért.
  • RoboKutya78
  • RJoco
    Nem káromkodtam benne. Különben sok dolgod lett volna vele :)
    Inkább ittam egy whiskey-t :D
  • RoboKutya78
    elküldhetedd volna max törlöm a sok kisíponlivalót:) közülle:)
  • RJoco
    Aha.
    Köszi!
    Írtam egy kisregényt, de inkább nem mondok rá semmit.
  • RoboKutya78
    4 slotos de tutti legalábbis egyhamar nem lesz benne több mint 16
    Valamit elcsesztek mostanság gyártásilag a memória lapkáknál és valszínű kihagyás lesz gyártás terén elvileg pár hónap és akár tizedével is megnőhet az áruk a ramnak és ssdnek. És a nagykerben dolgozó (CHS) kollégák is mondogatják
    prohard hír.
    hír
    Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2017.05.06. 17:49:10
  • RJoco
    Ha 4 slotos a lap (nem néztem), akkor vehetsz 2x4 GB-ot is. Ha csak két slotos, akkor érdemesebb 1 8-asat venni. Feltételezve, hogy 16 GB fölé úgysem fogod bővíteni. (Szerintem nem is lesz érdemes.)
    Nekem most 2x8 GB van benne, de eredetileg 32 GB-nyit akartam összesen. Aztán a 130 eurós ár láttán úgy döntöttem, hogy amíg nem lesz panasz a rendszer részéről, addig elég a 16 GB is.

Miből gondolod, hogy lesz áremelés ram terén?
    A rábeszélés részt nem igazán értettem. (dog, ga)
  • RoboKutya78

úgy votl hogy már ma meglesz de úgy fest csak marad a hétfő.
    Kicsit sziszifuszi meló lesz összeszedni a konfot.
    alaplap 1 hónap
    proci 2 hónap
    memó 1 hónap ha az áremelés még elkerül de lehet megszegem az aranyszabályokat és alaplap helyett ezzell folytatom a gyüjtögetést
    úgy gondoltam hogy 2 4 gbs memcsit dobok össze de rábeszéltek az egyben 8 ra mondván sokat nem dog ha dual max ga a 2 szer 8 az
    kb 20 25 ropit tudok megsporolni havonta.
    így ha összejön szeptemberre meglesz addig csak kibírja a régi más cuccos lerohadása nélkül
  • RJoco
    Remélem bírni fogja a lapod és nem kell várnod a kártya használatával az újra!
  • RoboKutya78
    Köszi az infókat:)Hogy pontosabb legyek ez a kártya jön majd
    Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2017.05.05. 20:58:14
  • RJoco
    Butítani nem tudod. Fagyi lesz a játékoknál. Win el fog menni, de teljesítmény igény esetén kalap-kabát. Az egyik topicban pont ilyen gondja volt az egyik gyereknek. Talán az Elite-ben.
    Rákeresve a kártyára, nekem ez 2GB-osnak tűnik és az asus-nál is azt találtam. Ezt jelzi a 2G is. Bár van 4G-s is belőle.
    Az "O" meg ahogy nézem nem jelent sokkal többet, hogy megérje húzott kártyát venni.

Bár most nézem, hogy a régi gépembe tettem én PCIe3-as kártyát és csak 2-est tudott az alaplap. Lehet, hogy ezért nem ment először az AMD-vel?
    Nvidia-val meg gond nélkül ment, bár a kártya nem hozott akkora teljesítmény növekedést, mint amire számítottam. De akkoriban ezt nem is néztem, lehet, hogy ez volt az oka.
    Ami azt illeti, én nem vennék már AMD-s kártyát. Bár a 4770HD nagyon jó szolgálatot tett, de előtte is és most is nvidia-m volt/van.

A 8GB helyett meg érdemes min. 10-ben, de inkább 16-ban gondolkodni.Vagy úgy venni bele a modulokat, hogy bármikor bővíthesd. Úgyis kelleni fog :)

A prociról sokat nem írok, én ilyen kicsi órajellel biztos nem vennék, de mindenki másból gazdálkodik. Viszont akkor sem. A régi phenom-om volt 4x3,2 GHz-es.

Jah, még annyi, szerintem intel procihoz nvidia dukál. Amd-hez mehet az ati, ha nagyon ati párti valaki. De ez inkább személyes vélemény.

Mindenképp érdemes teszteket nézegetni, azok alapján el lehet dönteni az ár/érték arányt.
    Tesztek. Itt megnézheted a kiszemelt procit és videokártyát is, hogy mennyire éri meg a többiekhez képest. Árat is találsz, bár dollárban, de legalább van viszonyítási alap.
  • RoboKutya78
    Ezt a konfot álmodtam meg kezdőcsomagnak
    ASUS B150 PRO GAMING/AURA + Asus
    INTEL Core i5-6400 2.70GHz
    ASUS DUAL-RX460-2G RX460 4GB GDDR5 PCIE
    HyperX 8GB FURY DDR4 2133MHz CL14 KIT HX421C14FBK2/8
    És a régi gépem egy ep45ds3 alaplap elvileg ha máskép nem is butulva használhatja majd:) de mérges leszek a régi kollegára ha rosszul informált:)
  • RJoco
    A régi géped bírni fogja a 4 GB-os karit?
    Gyanítom, hogy az PCIe3.0 lesz. Ha a régi alaplapod nem támogatja ezt a csatolót, akkor inkább gondod lesz vele, míg nem újítod azt is.
    Bár múltkor írtad a gépedet, de elfelejtettem.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2017.05.05. 15:22:59
  • RoboKutya78
    jupee jövő héten lesz ismét asztali gépem a régi konffal de már egy 4 gbs vga karival:)39 ért ez az első lépés az új masína felé talán szeptemberre meglesz

• franky79
    Engem nem zavarnak az új ikonok, bár nem tudom, hogy mit szoktál kirakni az eszköz sorra. Ha nem az első oldalról válogatsz és görgővel váltogatsz egy-egy blokk csoport elemei között, akkor elhiszem, hogy nehéz megtalálni amit épp keresel.
  • RJoco
    Én nem találtam. Pedig direkt úgy van csinálva már a HUD is, hogy modolható. Legalábbis, mintha ezt olvastam volna abban az update-ben, amiben megváltoztatták.
    Ezek szerint senkin nem zavar a mostani és biztos az én szemem rossz. Vagy kisebb monitor kellene kisebb felbontással, hogy nagyobbak legyenek az ikonok.
  • laci4321
    Nem igazán értem mire gondolsz L alakú görbíthető cső alatt. Ha van ilyen modban, linkeld már be légyszi. Egy derékszögű és egy egyenes cső összerakva L alak, szóval miért kéne bele külön L alakú?

Az új ikonok szerintem se a legjobbak, túl részletgazdagok, amit ilyen kicsi ikonként nem is látni, sőt nehezebb értelmezni is amit látsz. És túlságosan egyszínűek is. Old Icons mod ha jól emlékszem ilyen néven van fent a workshopban, bár most nincs lehetőségem leellenőrizni.
    Egyébként van egy Realistic Thrusters mod is fent, csak már valószínűleg nem működik, régen volt frissítve. Erőforrás-igényesebbé teszi a játékot, de a hajtóművek onnantól kezdve realisztikusan fejtenek ki tolóerőt. Ezt az asszimetrikus hajóépítés problémát én is kicsit viccesnek gondolom, de mindegy már beletörődtem
  • RJoco
    Van benne derékszög. Minek L?
    A kis ikonokat meg jól elcseszték, a régiek egyértelműbbek voltak. Most kifolyik a szemem, hogy megtaláljam, amit le akarok tenni.
    Olyan modról nem tudsz, ami visszaadja a régi HUD-ot?
  • RJoco
    Igaz, sokat kellene számolni. De úgy lenne a tuti. Mert elvileg így most építhetsz egy nem szimmetrikus hajót, aminek mondjuk csak a bal oldalán vannak toló hajtóművek.
    Mondjuk, ha jól emlékszem, akkor itt számít a tömegközéppont.

A motort is működtethetem, de érdekesebb lett volna hajtóművel.
    Mondjuk a grav.genes dolog is elég érdekes lehet.
    Egyenlőre célja nincs, csak töltöttem az időt.

Akkor ugyanazt tapasztaltuk, bár nálam csak 1 motor van a hajón.
  • RoboKutya78
    Én csak arra lennék kíváncs hogy mikor lesz alapfelszerellés valamilyen görbíthető L alakú szállítócső ha már modban elérhető integrálhatnák.