Space Engineers
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem tudom lehet tényleg mod(ok) okozza(ák) ezt a durva belassulást. De jó 2 hónapja szándékosan kikísérleteztem hogy milyen modok azok amik megőrzik a stabilitást. Órákba telt. És most hogy változott a játék, nem szánom rá az időt hogy újra kipróbálgassam. Most elvagyok nélküle is :D (a sok sok tananyaggal)
Behoztak egy elég jó dolgot, amivel kevés rizikóval lehet sokat keresni. Mondjuk engem a harcolás sem zavart volna, ha ott is így jött volna a lóvé. Bár vannak trükkök...
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Nem lehet, hogy nálad valamelyik mod kavar be eleve?
Bár mostanában én sem játszom vele, mod nélkül sem jó a kerekes cucc.
Nameg, ha már vannak mod-ok és én is bepakoltam párat...
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.11.10. 22:08:56
COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming
Nem mintha nagyon használatban lenne a fórum mostanság, úgy tűnik most elég ötlethiány van nálunk, nincs ihlet a játékhoz :D
COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming
Megjött a mai új STABLE update, gondoltam megnézem változott-e valami a játékban. Ugyan úgy 0.65-ös sim. sebesség és 20-as FPS (igaz csak akkor amikor meg a 3 db Nanite Controll Factory). De igazából egyáltalán nem nagy a bázisom, szóval még mindig hihetetlen ez a sebesség nekem.
Kipróbáltam ismét hogy jó-e már a levitáció, de nem, még mindig nem lehetett a rotorfejeket a wheel suspension-okba kapcsolni...
Azon gondolkozom, hogy nem lehetne-e valahogy egy korábbi verziót is felrakni és abban megcsinálni a levitált alkatrészeket, majd áttenni a jelenlegi verzióba. Merthogy másolni-beilleszteni lehet a már összekapcsolt elemeket együtt, csak újakat nem lehet létrehozni.
De lehet inkább nem bajlódok vele, és jövök ismét a következő STABLE-kor, egy jó hónap múlva, hátha változik valami... :D
Utoljára szerkesztette: laci4321, 2016.11.10. 21:32:02
Már hetek óta el sem indítottam a játékot.
Jó 1 hónap (1,5?) után ismét elindítottam a játékot. Habár azért hagytam fel vele, mert nem tudom még mindig folytatni a levitáló bázis építését, kicsit már kezdett hiányozni a játék, gondoltam játszok 1-2 órácskát a survival világomban, amivel a projekt előtt/közben is játszogattam. És mit tapasztaltam? Az akkori stabli 0.97-1.00-s szimulációs sebesség most 0.65 körül van beállva.
És mi van az FPS-számmal? Bár való igaz, hogy a játék grafikája nagyon is észrevehetően javult, (pl. egyes páncél blokkok, visszaverik a környezeti fényt, szó szerint lehet látni hogy krómozottak) az FPS számom is szépen lent volt, alig 19 körül a megszokott 60-hoz képest. Minimum grafikán :D
Asszem srácok, nekem ez a 10 perc játék elég is volt így hirtelen, nem is idegelem magam :D Nekem ez nagyon nem kóser, szóval jó hónap múlva jövök ismét :D Addig is további kellemes SE mentes szünetet mindenkinek, élvezzétek a szabadidőt amit a fejlesztők adnak :D
Utoljára szerkesztette: laci4321, 2016.11.05. 20:07:39
Amúgy meg vedd meg, jó kis játék. Nekem már régóta megvan csak nem nagyon foglalkoztam vele idáig. Nem egyszerű, az biztos. Orbitra még nem tudtam állni, a pod leszállításával nincs gondom. Sőt, most már olyat építettem, hogy az egész hajó túlélheti a vízbe érkezést. Van rajta 4 kis oldal ernyő, 4 nagy oldal ernyő és a főernyő. Így 6 m/s alá csökken az érkezési sebességem. Ez főleg az anyagiak miatt fontos.
Nekem még nagyon a felszállás is gond kezdem utálni lehet nem is veszem meg:)
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.10.31. 17:47:51
Indítottam egy új világot, gyorsindítás módban. Földi bázis, ellenség, kreatív mód, meg meteor eső.
Állomásként kezdtem el építeni egy járművet, 5x5-ös kerekekkel. Mikor kész lettem és elvágtam a köldökzsinórt, nem akart leesni. Aztán egyszer csak puff. Nem gond, nem történt baja. Megspékeltem még egy kicsit fúrókkal az alján, gondoltam, a volt ellenséges bányász kolóniáig kijelölök egy utat. Egyenes talajon nem is volt gond, de mikor jött egy kis pukli (én nem is igazán láttam szabad szemmel), akkor el is akadt a kicsike. Állítottam a kerék magasságon, erre elkezdett ugrálni, meg el is fordult. Fennakadt a fúrókon. Még jó, hogy tettem rá piston-okat, fel is emeltem a magasba. Illetve csak emeltem volna. Itt jött a nagy gebasz. A pistonok belementek a földbe és nem emeltek a kocsin semmit. Úgyhogy visszahúztam őket, de a hátsó kettő már nem jött vissza rendesen és elveszett a feje is. Ráadásul elkezdett a kocsi is emelkedni. Kicsit vártam, nem esett vissza, így kiléptem.
take a look at this file is what id figur
C:\Users\Purplemonday\AppData\Roaming\SpaceEngineers\SpaceEngineers.cfg
"<Key xsi:type="xsd:string">WindowMode</Key>
<Value xsi:type="xsd:string">0</Value>"
^^ try putting it to windowed mode so you can startup and use the menu's?
again im guesing here, this might not be it.
edit: removing this file alltogther might also work, do make a backup
Magyarul vagy átírod a cfg fájlt, vagy csinálsz róla egy biztonsági másolatot és törlöd az eredetit. Az illetőnek megoldotta a gondot, de ő az egész log fájlt bemásolta a steam fórumra. Ott azt találták, hogy a képernyőfelbontás nem jó, vagy a GPU nem tudja vagy a monitor.
A fórum link
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2016.10.27. 19:14:21
Én nem hámoztam ki tényleges megoldást Robokutya linkjéből.
Esetleg egy újratelepítés segíthet. Illetve nézd meg steam-en a játék tulajdonságainál, hogy milyen verzió van kijelölve. A stabil vagy a dev-es legyen, a harmadik a régi gépeseknek van, ahol nincs dx11.
Egy fájl ellenőrzés sem árt, szintén a játék tulajdonságainál.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2016.10.27. 19:08:24
Egy kis segítség kellene hátha valaki tud megoldást.
A space idítása után hiba ablak jön fel "graphics error occurred, please follow troubleshooting on the game webpage"
leOK-ézom és egy újjab hibaablakban előjön hogy nézzek rá a Spaceenginers.log-ra.
ha megnyitom a hosszú lista végén:
"2016-10-26 15:13:03.330 - Thread: 1 -> ERROR: branch name cannot be resolved, services="
ez szerepel.
Hasonló proglémát talátam már régebbi hozzászólásban de ott a pluszban géphez kötött tv okozta a problémát, nálam ilyen nincs.
Radeon R9 280X (3 gb)-om van 8 giga rammal ettöl gyengébb konfigommal is toltam már. de most semmi.
Ha esetleg valakinek van valami építő jellegü ötlete várom.
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.10.21. 19:14:26
A gépem nem hiszem hogy nem bírja, i7-es proci, R9 280x-es vidikártya, SSD, stb.., elég jó kis gép. De szerintem bekérdezek ott is, köszi a tanácsot.
Utoljára szerkesztette: laci4321, 2016.10.21. 18:53:27
laci4321: van egy mostanában úgy ahogy aktiv KSP fórum itt az SG-n ott lehet hogy jobban ért hozzá valaki mind én. Amúgy régebben nekem is csinált ijeneket még, de mostanában már nem csinálja. (valószínüleg a géped nem bírja a légköri röpködést mer elég sok számolnivalót ad a légkör tudtommal.
Jótanács: hagyd az ilyen küldiket mer csak idő és macera és alig hoz a konyhára bármit is. (bármilyen más köldi jó szinte a több célpontos ehez hasonló küldiken kívül, egyszerűen nincs értelmük ezeknek.)
A légkörben repülést utálja, az nagyon nem tetszik neki, ha meg a légkörben egy célpont közelében vagyok, akkor meg imádkozni kell szó szerint hogy előre juss.
Karrier módot kezdtem és EVA Reportot kéne tennem egy a Kerbin felszínén lévő területről. És ahogy a közelébe érek a területnek, kidob a játék. Már vagy 5-ször megcsinálta... Nem lehet a közelébe jutni, de anélkül meg nem kapok pénzt! Fúúúú
SE multiplayer pls... :DD
In The Darkness Of The Years That Went By I See Through Loneliness Only Fear Pain And Lies
In The Darkness Of The Years That Went By I See Through Loneliness Only Fear Pain And Lies
A szerverünkön történteket is felvettem és azt is reportoltam a multiplayer szekcióban, természetesen azóta sincs rá megoldás. A videó még fenn van a youtube-on. És ott is elég nagy tömegről beszélhetünk.
Ezekszerint a talpal még mindig gondok vannak. Remélem még a tavasz elött javítják mer ha jól megy minden akkor beruházok addigra egy jó gépre és végre alkothatok.
Van róla videó is, itt a fórumon, keress rá a keresőben a Tücsök szóra, meg találod egyből. Szóval szerveren tud okozni érdekességeket a leszállótalp, ha lehet inkább az elkerülését javaslom :D
Talán egyszer javítják azt is...
Pedig működött a dolog lefele és visszafele is.
A futómű rögzítés még mindig bugos, szerveren sokkal jobban kijön a dolog. Ami nincs voxelhez is rögzítve az bugforrás. Ha nem rögzíted, akkor nincs gond.
A hajtómű gond lehet szerver elérési gond. Én egy visszajátszott videón láttam a másik fél szemszögéből, hogy míg én folyamatosan gyorsítottam, addig a szerveren lassítottam is, mentek a fékező hajtóművek. Ha jó a kapcsolat, akkor elvileg nem csinálja. Legalábbis az ellenfélnél nem láttam.
A laci4321 által irt módot én is csak ajánlani tudom, nagyon sokat tud segíteni és könnyen automatizálhatod vele az egész fúrásos folyamatot mindenestül.
Az egyszerre 1 piston ötlet nagyon jó, már van is a pistonoknál olyan is, hogy rögzítés. (Safety override On/Off) Ha az összes többit rögzíted és csak 1 mozog, akkor olyan mintha csak 1 pistonból állna egyszerre a rendszer. (talán úgy még multiban is menni fog) Javaslom az Easy Automation 2.0 szkriptet ehhez, könnyen megírhatsz egy kis parancssort (tényleg csak pár perc, ha megtanulod hogyan kell) amivel 1 gombnyomásra elindíthatod majd a rendszert, leállíthatod, és visszahúzhatod a kart.
Még akár bonyolíthatod is majd, beiktathatsz érzékelőket, hogy megálljon ha gond van, vagy jelezzen piros fényekkel, ha leszakadt a fúrófej, stb.. stb..
Utoljára szerkesztette: laci4321, 2016.10.19. 13:25:24
A hibák: Egyszerre csak 1 piston mozogjon. Mint a videóban is látszik, a piston-oknak van némi rugalmasságuk, ami nem minden esetben hasznos. Itt sem mondanám annak.
A másik dolog, hogy azok a kerekek nagyon kevesek. Mint látni, eléggé beimbolyog a cucc lefele haladáskor. És szállítási állapotba állításnál is még rendesen imbolyog.
Így még épp elbírja a játék, viszont multiban kicsit más a helyzet és jobban kijönnek ezek a gondok.
Itt egy videó ahol szintén a piston az egyik főszereplő. Voltak velük nagyon durva dolgaim, volt amikor szétesett az egész. Jelenleg stabil a dolog. Sima blokkot és futóművet használok, hogy stabilan tartsam a szerkezetet. Most már nem megy a futómű sem a blokkba, régen simán ferdült a tető és textúra hiba lépett fel, ami elég nagy galibát is okozott utána.
<#eljen>#eljen>
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.10.18. 22:09:18
Csináltam kreativba egy bányászautót, elég stabilnak tűnik, még multiba nem teszteltük, de amikor haverral játszunk, általában, durván ugrálnak a gépek, aztán szétesnek. Ezelőtt amikor játszottunk nem volt ilyen. Ez valami frissítés óta van, vagy nálunk van a hiba?
Utoljára szerkesztette: DarkBoss, 2016.10.18. 20:03:28
Desktop #1 ASRock Fatal1ty Z370 Gaming K6 / i7 8700k / MSI GTX 1060 6gb / 16GB Corsair 3200Mhz Desktop #2 ASRock Fatality H87 / i7 4770 / MSI GTX 960 / nVidia Quadro 2000 / 16GB Corsair XMS3 LP
Ki is próbáltam pár perce, itt vannak róla képek:
Itt látszik, hogy különálló rácsra nem lehet úgy blokkot rakni, hogy az közben érintkezik egy másik ráccsal is. Viszont a Blast Door pár mm-rel rövidebb, így ha a páncél blokkot nem arra rakod rá, hanem a másik páncél blokkra, azt már engedi a játék.
Többször is le-fel küldözgettem a liftet, és nem lett rajta semmilyen sérülés.
Érdekes, hogy az újragondolt beillesztési mód amit a múlt heti DEV update videóban mondtak (valami variáltak a másolás-beillesztésekkel, hogy ne laggoljon be a játék egy pillanatra) azt is eredményezi, hogy a piston által fel-le mozgatott lift szaggatva mozog amikor felfelé halad :D